|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Witajcie kochane!
![]() Jeejku ale naprodukowałyscie nowych postów!! nie dałam rady wszystkiego przeczytac ale jestem w trakcie No więc ja juz po wizycie u mojego ginka, bylam w zeszlym tyg. i robil mi usg dopochwowe jak zawsze, sprawdzal główkę, pokazywał pólkóle, rączki i nozki!! jeeejku jak sie ucieszylam, juz takie duze moje dzieciatko!! Ma juz paluszki u rak i nog, mam takie ladne zdjecie jak same stopki sa ale mi ta wizyta dodala sił!! I najlepsze... lekarz powiedzial ze juz widzi plec i pyta mnie czy chce wiedziec, no to ja ze jasneee!! i wiecie co? DZIEWCZYNKAAAAAAAAAAA!!! jeeeeaaa Tak sie ucieszylam!! chociaz przyjmuje poprawke, ze jeszcze moze sie okazac ze jednak chlopiec ale mam nadzieje ze jednak nie bo bardzo chce dziewczynke!! i czuje ze to bedzie ONA TZ oczywiscie sredniozadowolony bo on chcial chlopca.. faceci.. heh ale zobaczymy jeszcze za jakis czas. Czy Wam juz tez lekarz mowil pleć? Ja bylam w 12 tyg. wtedy jak bylam u ginka. Dzisiaj koncze 13 tydzien! ale to leci!!! Aha i jeszcze jedno.. gin zalecil mi tabletki z witaminami i kwasami omega 3 Femibion 2 ale mowil ze sa drogie i moga to byc inne suplementy dla kobiet w ciazy. Jednak zakupialm te(koszt 60zl za 30tabl+ 30kapsulek). Czy Wy tez bierzecie witaminy? jesli tak to jakie polecacie? Mnie troche martwi to, ze ja jestem juz w 13 tyg. a moj gin nie zlecil mi jeszcze zadnych badan. Nic, ani moczu ani krwi, doslownie nic. Dziwne troche nie? widze ze wiekszosc z Wad tu pisze ze juz jestescie po badaniach no i nie wiem co mam myslec. Teraz kolejan wizyta to 24 maja wiec wtedy bede miala okazje zapytac. Dajcie znac proszę co o tym myslicie i jak to jest u Was. A tak w ogole to mdlosci minely mi calkowicie!! jem juz jak kiedys! wczoraj bylismy z tz'em nawet na pizzy!! heheh pierwszy raz od chyba 4 miesięcy. na słodycznie mnie wzielo i na lody. U nas goraco, pogoda piekna wiec chce sie lodów a ze sklep mam po drugiej stronie ulicy to jestem czestym bywalcem hehe. Z cerą jakby troche lepiej.. nic nowego wielkiego nie wychodzi, raczej goja sie te pryszczolki wczesniejsze i plamy po nich. Dzwonilam do mojej dermatolog i pozwolila mi uzywac acne-dermu na przebarwienia raz dziennie na noc. ale to miejscowo na policzki bo tam jest najwiecej plam
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z pracy i zabieram się za jakiś obiad dla siebie i maleństwa
W nocy jakoś spać nie mogłam, latałam chyba z 5 razy robić siku, a wstawałam do pracy o 7.15...także czuję się dziś średnio wyspana. Na szczęście teraz czekają mnie dwa dni wolnegoA co do herbatek to myślę, że nie należy przesadzać na tyle żeby ich w ogóle nie pić. Od czasu do czasu, ale nie jakąś mocną. Cytat:
Ja mam nadzieję, że jak pójdę 22 maja na kolejną wizytę to też będzie widać już coś więcej. Ciągle by się chciało żeby dzidzia szybciej rosła
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Ja wstaję do pracy o 6, także teraz już też padam....
![]() Co do badań to ja byłam u lekarza pierwszy raz w 6 tyg. i od razu dostałam skierowanie na krew i mocz. Następną wizytę mam 14.05 więc muszę te badania zrobić w tygodniu poprzedzającym, żeby wyniki były tak na świeżo...
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaraz padne
..Przed chwila wrocilam z pracy .. mieszkam gdzie indziej a zapomnialam sprawdzic sobie dojazdy .. No i taki tego efekt że godzine szlam przez miasto a po drodze jak na zlosc zadnego miejskiego ktory by mnie zawiozl do domciu .. Ale za to wczoraj było super nad jeziorkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.. Pozdrow córcię ![]()
|
|
#725 |
|
Przyczajenie
|
Musimy się chyba wsłuchiwać czego nasz dzidziuś potrzebuje
Ja mam na przykład od kilku dni straszne parcie na pomidory. Wcześniej miałam tak z pomarańczami. Jak zaczęłam kiedyś czytać co w ciąży jest zabronione to złapałam się za głowę. Chyba trochę przesadzają w tych artykułach.Przecież nawet słaba kawa raz na jakiś czas nie jest zabroniona. Kierujmy się własnym rozsądkiem
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Mystiquue hehe myslalam ze tylko ja lubie sie tak "szlajac", ale widze ze masz tak samo
![]() ![]() Czarnamadonna taka to ma dobzre, jeziorko, grilek a u mnie zimno dobrze ze chociaz deszcz nie pada, po ostatnich dwoch tyg mam dosc Kochaneczka gratuluje kochana coreczki ![]() ![]() klask i: moj maz przy pierwszym dziecku chcial coreczke, jak na odwrot Pani doktor dumnie mowi bedzie mial Pan syna ![]() A teraz za malegozycie by oddal, to taki tatusia synusDeKajka biedactwo ale najwazniejsze ze juz w domku kochana i widze ze klejna ucztowala nad jeziorkiem, ![]() ![]() A ja wlasnie zajadam sobie kuskus z warzywkami, dzis bylismy u znajomej dzieciaczki sie pobawily ja sie zrelaksowalam i tak jakos dzien mija
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu .. ja przestałam te głupoty juz czytac .. Zabroniony jest alkohol , roznego rodzaju uzywki , surowe mieso i sery plesniowe .. reszta dozwolona .. Tylko wszystko z umiarem ..jak mi sie czegos zachce to po prostu to jem ..
|
|
#728 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w pracy mi naopowiadali że jak będę miała szczęście to może koło 20 tc...
|
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie z DeKajka nie wariujmy, jedyne co bym dodala to orzechy, gdyz wywoluja strszna allergie, na ktora dziala tylko zastrzyk z adrenalina. wiec UWAGA!! NA ORZESZKI
|
|
|
|
#730 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też uważam, że wszystko w granicach rozsądku Cytat:
![]() I cieszę się, że wszystko ok ![]() Cytat:
Ale na następnym usg- 16 maja napewno zapytam czy może już coś widać- to będzie 13t4d ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja już na pierwszej wizycie w 6 tyg. dostałam skierowanie na badania. Dziś już u nas jest troszkę chłodniej Jutro jedziemy w gości ![]() Dziś rozmawiałam z moją mamą i przyznała mi, że też w poniedziałek po moim wyjeździe płakała i tęskni za mną ![]() Ale w piątek jadę do pracy, później mam w weekend studia, więc zostanę u nich do niedzieli Jeszcze w piątek musimy z TŻ zajść do USC po zaświadczenie do ślubu i odbieramy obrączki |
||||||||
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Preganantwomen narzady lciowe "wytwarzaja sie" pomiedzy 10-11 tyg. Z dobrym sprzetem mozesz dojrezc od ok 12 tyg, zalezy od sprzetu i lekarza Madzius90 dziekuje. stesknias sie za mna ![]() dawno Cie nie widzialam (wiem dawno MNIE nie bylo). Co u Ciebie, jak malenstwo
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-02 o 19:07 |
|
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki!
Ja niedawno wróciłam z budowy. Kręgosłup boli jak nie wiem. Przed ciążą nie miałam takich bóli. Wczoraj byliśmy z TŻ i znajomymi w Krakowie. Ludzi co nie miara. Pozwiedzaliśmy troszkę pospacerowali. A propos humorów to w trakcie jazdy samochodem (ja prowadziłam) miałam takiego nerwa z tego gorąca, z tego, że wyglądam tak nieatrakcyjnie (mąż mnie tak poganiał, że nie miałam czasu na zrobienie koło siebie) pregnantwomen, nielegalnaa witamy! Kochaneczka cudowne wiadomości
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martaj mamy tak samo ))ja od paru dni umieram na kregoslup dzis mnie tż wymasowal i troszke lepiej..no i dzisiaj od rana kluło mnie co jakis czas tak z boczku na dole trwalo to sekundke kazde takie uklucienajgorzej z tymi plecami, brzuszek juz mi widac rosnie tak wyskoczyl przez ostatni tydzien no i piersi i mysle ze to spowodowalo te bole plecow zwlasza ze ja od dziwcka mialam problemy , mam skolioze, mialm problemy z koscmi ..boje sie co bedzie dalej...![]() my wlasnie bylismy na rynku na spacerku i na obiadku tz mnei wzial chyba na poprawe humoru bo mnie szef wkurzyl nadal mi wyplaty nie przelal grrrrrrrrrrrrrrrrrr zaraz zmykamy do kina )co do tego co nalezy jesc na poczatku jak czytalam te wszytskie zalecenia to mnie krewzalewala-a to ze śledzi nei mozna, a to ze czegos nie mozna i ja siedzialam i sie denerwowalam, teraz nie czytam jem na co mam ochote wiadomo nie rzucam sie jak świnka tylko z umiarem
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-02 o 20:00 |
|
|
|
|
#734 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Mam nadzieję, że o mnie pamiętacie Mało czasu ostatnio spędzam w domu. Wczoraj mieliśmy grilla Obżarłam się sałatki greckiej ![]() Ostatnio trochę się martwię, bo jakoś często mnie pobolewa brzuch Nie wiem co to. I dostałam jakiegoś uczulenia - chyba na słońce, ale nie jestem pewna Na udach i na dekolcie mnie wysypało :/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szybko się dowiedziałaś Co do witamin to ja biorę Femibion Natal 1. A badania już robiłam, podobno trzeba je zrobić w 1 trymestrze, więc trochę dziwne, że Ci lekarz nie zlecił..
|
|
#735 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie oki, a u mojego maleństwa myślę, że też ![]() Chyba rośnie, bo i brzusio mi się coraz bardziej powiększa ![]() Mam nadzieję, że będziesz częściej na wątku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A plecami może nie będzie tak źle? ![]() my wlasnie bylismy na rynku na spacerku i na obiadku tz mnei wzial chyba na poprawe humoru bo mnie szef wkurzyl nadal mi wyplaty nie przelal grrrrrrrrrrrrrrrrrr zaraz zmykamy do kina )Cytat:
Cytat:
![]() Uważaj na siebie i Maluszka i może wybierz się do dermatologa? Cytat:
![]() Zobaczysz, że wszystko będzie ok |
|||||||
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Happy_Eve to trzymam kciuki zeby dzidzius ladnie nozki rozlozyl
![]() Madzius90 tak tak poprawiam sie juz, postaram sie byc z wami codzien
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe mamuśki
ja w piątek odbieram wyniki z laboratorium i w poniedziałek idę do gina, miałam iść w piątek, ale gin ma dyżur w szpitalu i umówiłam się na poniedziałek, a na usg mam iść za 2 tygodnie ogólnie czuję się lepiej i mogę już kawę pić mam nadzieję, że to co innego mniej istotnego![]() pożegnałam się też na jakiś czas ze zwoją figurą aaa i z tych wszystkich zabronionych rzeczy to unikam alkoholu, surowego mięsa i jajek, herbatek przeczyszczających i tyle a z pozostałych rzeczy to dźwigania, skakania, kremów z retinolem i gorących kąpieli, reszta to jakies zabobony dla mnie![]() mi ginek kazał kupić Maturelle, bo zalecana przez towarzystwo ginekologiczne, ale jeszcze nie zdążyłam kupić
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to kłucie to przez powiększającą się macicę? Cytat:
|
||
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Muss widze ze to tez Twoja druga ciaza, mi juz brzuch tez niezle wybil, a wieczorami to jak mowisz tocze sie jak hipopotam a dopiero mi 12 tydz leci co bedzie jak bede w 36 tyg. brak slow
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. jak to jest z tym klubem? trzeba jakies warunki specjalne spełnić żeby dostać zaproszenie? czy wszytkie mamuski przyjmujesz?
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz bede jak hipcio chodzic. Co do klubu, to zproszenia dostaja dziewczyny ktore udzielaja sie systematycznie, czesto i w jakis sposob zzyly sie z grupa.
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
musso4 - jeśli chodzi o kłucie to może być związane również z zaparciami, co jest normalne w ciąży. Ja również mam takie kłucia od czasu do czasu, ale po wizycie w toalecie problem znika.
Oczywiście jak coś Cię niepokoi to pozostaje lekarz. |
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#744 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zazdroszcze 2kg.. mnie przybylo jakies 5 fuj...Cytat:
pozyjemy zobaczymy... mialaqm leczenie kanalowe kilka razy i to bez znieczulenia - nie pytajcie sie mnie dlaczego.. dzisiaj nie wiem dlaczego ale dalam rady... ![]() Cytat:
dosc wczesnie ale jak ma dobry sprzet Cytat:
Dzis wlasnie bylismy na scanie 13t4d, mialam pelny pecherz i maly kopal na potege! "zrobcie mi miejsce!!!!" az musialam sie tego pozbyc bo zadnych pomiarow sie nei dalo zrobic to wtedy jedna raczke wlozyl do buzi a druga za glowke..i relaksik nic go juz nie ruszylo ech takiemu to dobrze fajne to bylo.. szkoda ze nie nagrala tego na video. Jesli chodzi o kawe to niestety pije jedna mala raz dziennie, bo bez tego bym nie popracowala.. i do tego wapno, samo zdrowie i witaminki. bedzie dobrze pozdrawiam Was wszystkich i do wnet! bo padam na twarz! |
||||||
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki trzymajcie kciukasy jutro mam usg dam znac co i jaj
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
![]() Wczoraj kupiłam sobie super leżak na działeczke Witam nowe mamusie |
|
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Przyszłam się pożegnać, znowu jedziemy do teścia, a tam brak internetu. Odezwę się może w sobotę albo już w poniedziałek. Zwariowany ten "weekend" aniamotylek - kciuki za usg
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, wszystko wskazuje na to, że będę późno-grudniową mamusią. W tej chwili jestem w 6t2dc. Termin porodu oscyluje miezy świętami BN a sylwestrem ![]() Jeśli można, chcialabym dołączyć do Waszego wątku. Mam też pytanie - jak poradzić sobie z mdłościami? Od kilku dni całymi dniami jest nie niedobrze, ale nie wymiotuję-nie umiem i nie cierpię. Teraz mam długi weekend, ale w pon czas wrócic do pracy i nie wiem, jak przetrwam. Proszę o radę, jesli znajdziecie chwilkę
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

a ze sklep mam po drugiej stronie ulicy to jestem czestym bywalcem

..

.. Pozdrow córcię
klask i: moj maz przy pierwszym dziecku chcial coreczke, jak na odwrot Pani doktor dumnie mowi bedzie mial Pan syna 
Bez sensu .. ja przestałam te głupoty juz czytac .. Zabroniony jest alkohol , roznego rodzaju uzywki , surowe mieso i sery plesniowe .. reszta dozwolona .. Tylko wszystko z umiarem ..jak mi sie czegos zachce to po prostu to jem ..

28.08 2010 Nasz Dzień
Obżarłam się sałatki greckiej
Nie wiem co to. I dostałam jakiegoś uczulenia - chyba na słońce, ale nie jestem pewna 
Adam 18.11.2012