Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 10:22   #691
Poni
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mam juz dosyc tych upałów ..
Ojjj Kochana, to dopiero początek

A mnie jest smutno, bo wracam dziś do domu.
Ja chcę zostać na wsi!!!

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:25   #692
Karla1983
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Czy nie będziecie miały nic przeciwko, żeby do Was dołączyć?
Termin porodu mam na 10.12

Pozdrawiam ciepło
Stary 2012-05-01, 10:36   #693
weronika23
Zakorzenienie

karla pewnie ze witaj koffana

jeeee ja kocham upaly moje dziecko tez bo nic tylko na polku
poni wcale sie nie dziwie ze nie chcesz wracac tooo zapraszam doo mnie jak sie przeprowadze dam wam na klubie fotki domku

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-05-01 o 10:55
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:37   #694
madzius90
Zakorzenienie

Hejka!
Ponad dwie godziny męczyłam się z rozpakowywaniem rzeczy
Posprzątałam u chomiczka mojego i narazie odpoczywam

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Zaczął się sezon budowlany więc my powoli przygotowujemy się do drugiego etapu budowy wymarzonego domku.
Super

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Heej!
Ktoś mnie jeszcze pamięta?
No pewnie, że tak

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
w weekend byliśmy na weselu i było super nawet trochę "potańczyłam" tzn. przestępowałam z nogi na nogę i ruszałam rękami

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
tak piszecie, że chudniecie, zazdroszczę jestem w 10 tygodniu, a już mam 3 kg na plusie jak tak dalej pójdzie, to znowu skończę z 20 kg nadbagażu muszę pogadać z ginkiem niech mi jakąś dietkę przepisze, co by maluszkowi nie szkodziła, bo już mam nerwy
Ja jestem w 11t3d i też mam na plusie 3 kg

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Madzius- super, że się przeprowadzasz do TŻ

Cytat:
Napisane przez pregnantwoman Pokaż wiadomość
Z miłą chęcią dołączę do forum gdyż takiego szukałam Termin mam na 21.11.2012 r.
Witaj

Cytat:
A tak wogole to humoru nie mam ..Nawet sobie dzisiaj popłakałam Jakos tu na nowym mieszkaniu pusto .. tylko ja i TŻ.. jeszcze wczoraj była siostra szwagier i mój chrześniak . A teraz mieszkają 50 km od nas .. Dziwnie mi jakos .. tak obco .. tęsknię już..
Co prawda jutro sie z nimi zobacze nad jeziorkiem ale to nie zmienia faktu że mi smutno ..ehhh ..
Wiem co czujesz
Ja wczoraj przy wyjeździe z domu, jak żegnałam się z rodzicami to poryczałam się.
Później jak przyjechałam do TŻ też pół wieczoru przeryczałam.
Nie wiem dlaczego.
Przecież od dawna czekaliśmy na tę chwilę kiedy razem zamieszkamy i cieszę się bardzo z tego powodu.
Ale z drugiej strony zrobiło mi się cholernie smutno, że zostawiłam rodziców, brata i moją psinkę kochaną
Na szczęście na pocieszenie wzięłam ze sobą chomika
Nie mamy do siebie daleko bo jedynie dzieli nas 15 km- to żadna odległość tak naprawdę. Poza tym przecież ja będę pracować w rodzinnym mieście, codziennie będę tam przyjeżdżać. A biuro mam 2 minuty od domu.
Będę też przyjeżdżać na studia
Echh.. zrozum kobietę w ciąży

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Pozdrawiam ciepło
Witaj
Coraz więcej grudnióweczek
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:10   #695
weronika23
Zakorzenienie

bozzze jak ja pisze przepraszam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

nooo to ja juz 5
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:19   #696
pregnantwoman
Przyczajenie

ja od rana mam strasznie zawroty głowy, myślicie że to te upały? cała noc się wierciłam i nie mogłam spać. straszny ten dzień
pregnantwoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 13:06   #697
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Pozdrawiam ciepło
Witaj

----

A odnośnie humorów to ja też tak mam Ja to już mojemu mówię, że dzisiaj będę zła lub będę płakać, żeby wziął pod uwagę, że to tylko hormony, a nie prawdziwa ja
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 13:59   #698
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Witaj

----

A odnośnie humorów to ja też tak mam Ja to już mojemu mówię, że dzisiaj będę zła lub będę płakać, żeby wziął pod uwagę, że to tylko hormony, a nie prawdziwa ja
Mam nadzieję, że poznam Was lepiej podczas tej pisaniny...
Śmiesznie, bo właśnie miałam zapytać czy już miewacie homorki a tu proszę Mi się właśnie nastrój zmienił z chwili na chwilę.... Koszmar. Teraz mam fazę przerażenia tym wszystkim co nasz czeka, ech....
Stary 2012-05-01, 18:54   #699
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

A tak poza tym to zaczynam dziś 14 tydzień ciąży
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej dziewcyznki nam tez sie wszytsko poukladalo i na wiosne wprowadzamy sie do domku rodzice dali nam przybudowke z osobnym wejsciem i licznikami w stanie surowym nooo kaloryfery wisza w srodku juz na zime sie nie wyrobimy ale na wiosne bedziemy na swoim (4 pokoje kuchnia lazenka wc garderoba piwnica i strych ) i duuuuzy ogord wiec jestem przeee szczesliwa bo tz sie zgodzil nooo chyba ze sie mu odwidzi boooo troszke marudzi ze do pracy bedzie musial dojezdzac 4km bo sie przyzwyczail ze schodzi na dol i jest w namiejscu

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

łoooo mtako dziewczyny
ja licze tez jak gin czyli na 7 list miesiaczke mialam 27 ale mam dluuugie cykle o ciaza wychodzi o tydzien mlodsza wedlug usg tamtym razem tez liczylam wedlug usg jedyyynie bo okkresu nie mialam ponad 2 miesiace i gin wyliczyla super
Teraz mi tez powiedziala ze 7 to ostateczny termin
fajnie z domkiem, my się właśnie do swojego przeprowadziliśmy, jest świetnie, tylko internetu brak ale nadrabiam jak mogę
PS mnie ciąża też tydzień młodsza wychodzi niż na z terminu@, też przez długie cykle.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej dzieczynki nie pisalam bo bylismy w gorach w domku rodzicow tża bylo pieknie, troche sie opalilam)ale tak troszeczke.oni 5tam robili remont w sobote a ja lezalam rozlozyli mi fotel z podnozkiem, strasznie mi glupio bylo bo latali wokol mnie i ogolnie kazali siedziec, lezec wszysycy latali a ja siedzialam se na fotelu z podnozkiem)albo spalam bo mi spac kazali, ale z jednej str fajnei czulam sie jak princessa hehehehehhe
mnie glowa boli co dzien praktycznie kawy nie pije juz od dwoch miesiecy
co do tygodnia to ja w srode zaczynam 11 tydz wg OM albo 12ty bo niektorzy mowia ze to 12ty ja nei umiem tego ale pal licho wazne ze juz blisko dryugiego trymestru
daje pare fotek piesek rodzicow tż-buldog francuski kochany piesek, na jednym ja
cudne zdjęcia, fajnie, że odpoczęłaś sobie i fajnie spędziłaś czas

Cytat:
11 maja idę na kolejną wizytę (za tydzień w piątek) to zobaczymy co powie, ale mogę się założyć, że jestem w 15 t.c.
witam w klubie, też mam wizytę11 maja Już się nie mogę doczekać, tylko mój dzidziuś młodszy- 12tc

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nie pisałam, ale w piątek wylądowałam w szpitalu miałam jakieś jednorazowe plamienie. Dziś mnie wypuścili, w aptece wydałam 150 złoty i mam przystopować, zmienić tryb życia.
Dziewczyny uczulam was nie przemęczajcie się, bo bóle brzucha w ciąży jak się dowiedziałam nie są dobre a jak boli brzuch to nospę brać.
Wg USG to 5 tydzień ciąży a wg OM 7, więc na USG tylko pęcherzyk za tydzień mam iść na kontrolne USG.
Gratuluję udanych wizyt, ja pójdę za tydzień to mam nadzieję, że już zobaczę zarodek.
Beta na razie przyrasta super.
współczuję, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Ale musze sie pochwalic jest mega szczesliwa
Bylam w klinice, poniewaz ze wzgledu na moje 4 poronienia, zaczeli mnie diagnozowac, no i dzisiaj mialam kolejne spotkanie (nie wiedzieli ze jestem w ciazy), no i mowie kobiecie co i jak ze zaszlam w ciaze. A ona czy chce zobaczyc serduszko???????????
Jejku az mnie zatkalo, nie bylam przygotowana na dzisiejsze usg i ten momencik , jak szukala dzidzi bym straszny, ale w koncu ujrzala, moje kochane serduszko. Robila przez brzuch na dodatek pusty pecherz a wiec malo widac bylo, ale serduszko bilo.
klask i: strasznie się cieszę i gratuluję

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
w weekend byliśmy na weselu i było super nawet trochę "potańczyłam" tzn. przestępowałam z nogi na nogę i ruszałam rękami
fajnie, też bym potańczyła

[QUOTE=pregnantwoman;33847 289]Z miłą chęcią dołączę do forum gdyż takiego szukałam Termin mam na 21.11.2012 r.
/QUOTE]witaj

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mi też się nagle smutno zrobiło.. wczorajszy dzień w ogóle był do dupy.. na dzień dobry babka mnie na parkingu zarysowała gdy wyjeżdżała - znajomi wyjechali na urlop, ja przeniosłam się na dzienną zmianę, gdzie nie znam ludzi i wszystko wydaje się być obce.. no i jeszcze w telefonie wyskoczyło mi przypomnienie o urodzinach babci, która zmarła niedawno.. no i stało się.. pod koniec dnia oczy mi napłyneły łzami i przez pół godziny miałam ' z głowy'.. do domu wróciłam znów z migreną - i nie wytrzmałam i wzięłam paracetamol.
Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.. eh.. Zmianę też mam do dupy- od 11:00 do 20:00, więc cały dzień zmarnowany w pracy.
główka do góry, pomyśl o dzidziusi, który się smuci, jak Ty jesteś smutna. Zrób sobie coś co Ci poprawi humor Mam nadzieję, że sięuda.

A mnie przeszła jelitówka wreszcie mogę zjeść normalnie. Nawet nie wiecie jaka ulga
Stary 2012-05-01, 19:45   #700
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Czesc Oj nie bylo mnie dluugo, czy ktoras o mnie pamietala??

Tak od poczatku, dostalismy miejsce w szkole dla malego ta o ktora sie staralam (starsznie sie ciesze ), i zaczal sie kociol. Musialm pozaslatwiac aplikacje, poznaosic dokumenty,paszport. Czekaja nas jeszcze spotkania, jedne dla rodzicow drugie dla rodzicow i dziecka. Juz sie nie moge doczekac moj synus sie taki duzy robi a z drugiej strony szkoda mi zostawic go w szkole na pol dnia.

W tym samym czasie, zadzwonila moja coordynatorka, dla jasnosci pracuje wolontarialnie z kobeitami po przemocy domowej mieszkajaccymi w refuge (tzw domu samotnej matki) i moi ze mamy 3 dodatkowe spotkania i to w ciagu w 2 tyg. Po czym okazalo ze do tego refuge (domu samotnej matki) trafila dziewczyna ktora jest Polka i potrzebuja mojej pomocy, tzn czy bym mogla poswiecic troszke czasu, porozmawiac z nia itp.

To w takim malym streszczeniu, mam nadzieje ze juz sie troche uspokoilo i bede mogla byc z wami czesciej.
Widze ze pogod u was dopisuje, u mnie 3 tydz leje deszcz dopeiro od 2 dni sie ocieplilo brak slow

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:55   #701
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Mam juz dosyc tych upałów ..
a ja kocham upały
Stary 2012-05-01, 20:51   #702
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny też tak macie? Jak zawsze była ze mnie domatorka to teraz nie moge w domu usiedziec!! Obojetnie jaka pogoda, musze wyjśc! Rano czy wieczorem, wole siedziec na ławce, niż w domu
Mama sie ze mnie śmieje, że to moje dziecko to taka powsinoga bedzie a ja że drugi Cejrowski
Stary 2012-05-01, 22:09   #703
Sola1
Zakorzenienie

Ja poprzedni tydzień to najchętniej przespałabym cały, ale teraz mam już więcej energii i mam ochotę wychodzić, dotleniać się. Nawet jak jestem w domu to otwieram balkon, okna, żeby się jak najwięcej powietrza było w domu.
Piękna jest wiosna. Wszystko ładnie zakwitło za oknami, ale już nie mogę się doczekać grudnia
Stary 2012-05-01, 22:19   #704
nielegalnaa
Rozeznanie

Witam Was kochane i szczęśliwa dołączam do wątku! Mam termin na 15 grudnia i już nie mogę się doczekać aż zobaczę moje maleństwo!
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny też tak macie? Jak zawsze była ze mnie domatorka to teraz nie moge w domu usiedziec!! Obojetnie jaka pogoda, musze wyjśc! Rano czy wieczorem, wole siedziec na ławce, niż w domu
Mama sie ze mnie śmieje, że to moje dziecko to taka powsinoga bedzie a ja że drugi Cejrowski
A u mnie zupełnie na odwrót. Siedziała bym tylko w domu i leżała. Zresztą dziś wyjątkowo mnie zmogło i z ledwością z łóżka wygramoliłam się rano na śniadanie. Śniadanie za to okazało się kolejnym problemem, bo ciągle chodzę wzdęta jak balonik i wystarczy kęs jedzenia bym toczyła się niczym baryłka. A tu trzeba zjeść jeszcze obiad i kolację

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:59   #705
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej hej stesknilam sie ja dzisiaj caly dzien na plazy bylismy nad jeziorkiem, zrobilismy sobie grilla, fajny dzien
witam nowe mamusie
nie mam sily pisac ide spac)dopiero wrocilismy

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Witam Was kochane i szczęśliwa dołączam do wątku! Mam termin na 15 grudnia i już nie mogę się doczekać aż zobaczę moje maleństwo!

A u mnie zupełnie na odwrót. Siedziała bym tylko w domu i leżała.
ja tez a wczesniej bylam powsinoga, nie znosilam siedziec w mieszkaniu i ciagle gdzies wyłazilam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 23:36   #706
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A no widzicie, wszystko sie zmienia
Obejrzałam dwa odcinki Dextera i przepis na życie i ide spac.
Nie pamietam, żebym tak długo siedziała przed kompem
Dobranoc
Stary 2012-05-02, 06:58   #707
Kasia_11_83
Rozeznanie

Hey dziewczynki te stare i te nowe, bo widzę, że sporo osób jeszcze dołącza Fajnie oby było nas jak najwięcej

Ja wpadłam pożegnać się na kilka dni, ponieważ zaraz po pracy wyjeżdżam do rodziców, wracam w niedziele, a tam nie ma internetu
Będę wypoczywała na świeżym powietrzu i jadła pyszności mamusiMiałam odpisywać wam, ale nic mi się nie zacytowało- trudno. Dbajcie o siebie kochane i nie zapominajcie o forum. Trzymam kciuki za wizyty bo z tego co pamiętam chyba któraś z was ma na dniach.
Buziaki

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:26   #708
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Hey dziewczynki te stare i te nowe, bo widzę, że sporo osób jeszcze dołącza Fajnie oby było nas jak najwięcej

Ja wpadłam pożegnać się na kilka dni, ponieważ zaraz po pracy wyjeżdżam do rodziców, wracam w niedziele, a tam nie ma internetu
Będę wypoczywała na świeżym powietrzu i jadła pyszności mamusiMiałam odpisywać wam, ale nic mi się nie zacytowało- trudno. Dbajcie o siebie kochane i nie zapominajcie o forum. Trzymam kciuki za wizyty bo z tego co pamiętam chyba któraś z was ma na dniach.
Buziaki
Miłego wypoczynku Kasia! U Mamusi najlepiej, wiem coś o tym

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Stary 2012-05-02, 08:51   #709
pregnantwoman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
u mnie jest identycznie na początku tj. do 10 tygodnia po powrocie z pracy kładłam się i tak do wieczora, a teraz nie ma mowy. Musze gdzieś chodzić, nie mogę usiedzieć w miejscu. Nie dość że moje dziecko jakieś nadpobudliwe to i jeszcze mamusi się udziela :/ 7 maja mam usg genetyczne więc zobaczymy jak ten mały ADHDowiec się miewa
pregnantwoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:09   #710
Mojitooo
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki
Kilka dni nie pisałam, a tu znów produkcja postów pełną parą szła.

Wyniki odebrałam, wszystko idealne. Maluszkowi widać już rączki, lekarz dał mi skierowanie na USG, gdzie będę mieć m. in. NT. Idę 15 maja, a potem 17 maja wizyta u mojego.
Zgaga minęła, mam nadzieję, że bezpowrotnie, czuję się dobrze. Jedynie co, to w nocy się budzę i wiercę, bo nie mogę zasnąć. Ale tak to super

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Dekajka, witam w klubie z przeprowadzką. My niby już kilka tygodni temu się przeprowadzaliśmy, a jeszcze nie wykończone, wszystkie rzeczy nie przewiezione. Ale najważniejsze, że wreszcie na swoim w ciszy i spokoju
Oj tak, mnie też to niedługo czeka, pewnie za jakieś 3 tygodnie. Teraz dopinamy sprzedaż mieszkania i wykańczamy domek. Więc wiem co to znaczy.
Ale już wczoraj spędziłam cały dzień na tarasiku na leżaczku i wchłonęłam masę pyszności z grilla.
Ostatnio się cieszyłam, że nic nie przybrałam na wadze, ale niestety nie ma tak dobrze-mam 2kg na plusie. Ale brzuszka jeszcze nic nie widać.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
a ja kocham upały
Ja też, ja też! uwielbiam!!! Upał to mój żywioł
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 10:31   #711
Dojotka1987
Zakorzenienie

423521_244617565616336_100002042829814_553567_2113579979_n.jpg
Czy Was tez to zacheca?)
Stary 2012-05-02, 10:56   #712
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cześć. Nie było mnie, bo miałam zwolnienie na ta szyję, ale juz jest ok i spowrotem jestem w pracy

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Załącznik 4650160
Czy Was tez to zacheca?)
20 naraz-chyba lekka przesada

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:25   #713
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Załącznik 4650160
Czy Was tez to zacheca?)
eee to nie jest takie straszne, aż tak mocno nie boli w zeszłym roku dopadł mnie ból zęba i jak go dentystka ruszyła (znieczulenie dentystyczne na mnie nie działa) to powiedziałam że woloałabym dziecko urodzić niż znosić ten ból zęba
Stary 2012-05-02, 11:30   #714
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
eee to nie jest takie straszne, aż tak mocno nie boli w zeszłym roku dopadł mnie ból zęba i jak go dentystka ruszyła (znieczulenie dentystyczne na mnie nie działa) to powiedziałam że woloałabym dziecko urodzić niż znosić ten ból zęba
dobrze wiedzieć
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:06   #715
EdziaO
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

U nas też pięknie. Po upojnych chwilach w piaskownicy/ogródku/na tarasie/na łące zbierając kamienie moje dziecko nareszcie padło na drzemkę. Ja dziś znów cały dzień samotnie bo TŻ pracuję do samego wieczora. Ale jutro już będzie go więcej. Wczoraj za to leżałam i pachniałam, najadłam się(niekoniecznie zdrowo niestety) i bardzo odpoczęłam. W piątek to ja będę robić za obsługę bo grill u nas. Mięso mnie nie rusza bo mój mięso-wstręt trwa nadal, ale sama czekam na ciasto z rabarbarem które upiekę i które sama(co za samochwała) bardzo lubię. Zapiję je coca-colą skoro piwo mnie omija. Oczywiście pogoda ma paść akurat wtedy-wiadomo, jak zwykle. Czuję się już o niebo lepiej, mdłości prawie minęły, siły mi wracają. Reguła pierwszego trymestru się sprawdziła i tym razem

Witam nowe mamuśki

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:57   #716
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jakie herbaty pijecie czy w ogóle je pijecie?
Zaczęłam czytać i dochodzę do wniosku, że zdania są tak podzielone, że można zgłupieć.
Myślałam, ze na przykład taka zielona jest zdrowa, ale okazuje się, że może na przykład utrudniać wchłanianie kwasu foliowego i żelaza, czarna ma kofeinę, ziołowe - zdania podzielone (chyba tylko do melisy nie ma wątpliwości, ale ja za nią nie przepadam), owocowe - w wielu miejscach jest napisane, żeby uważać na hibiskusa, bo może wywołać skurcze - zdania oczywiście również są tu podzielone ( a jest to składnik praktycznie wszystkich herbat owocowych) itp.

Zastanawiam się, czy w ogóle się tym przejmować czy po prostu pić co mam ochotę.
Stary 2012-05-02, 15:21   #717
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość

Oj tak, mnie też to niedługo czeka, pewnie za jakieś 3 tygodnie. Teraz dopinamy sprzedaż mieszkania i wykańczamy domek. Więc wiem co to znaczy.
Ale już wczoraj spędziłam cały dzień na tarasiku na leżaczku i wchłonęłam masę pyszności z grilla.
to macie tak jak my, też do własnego domku się przeprowadziliśmy, nie mam jeszcze leżaka na tarasie, ale mam krzesełko i chętnie go wykorzystuję

Cytat:
Zaczęłam czytać i dochodzę do wniosku, że zdania są tak podzielone, że można zgłupieć.
Myślałam, ze na przykład taka zielona jest zdrowa, ale okazuje się, że może na przykład utrudniać wchłanianie kwasu foliowego i żelaza, czarna ma kofeinę, ziołowe - zdania podzielone (chyba tylko do melisy nie ma wątpliwości, ale ja za nią nie przepadam), owocowe - w wielu miejscach jest napisane, żeby uważać na hibiskusa, bo może wywołać skurcze - zdania oczywiście również są tu podzielone ( a jest to składnik praktycznie wszystkich herbat owocowych) itp.

Zastanawiam się, czy w ogóle się tym przejmować czy po prostu pić co mam ochotę.
ja nie czytam jak zaczęłam kiedyś czytać to dostałam kręćka, więc przestałam. A poza tym to z umiarem to raczej żadna nie zaszkodzi. Chociaż ja ostatnio piję namiętnie wodę z cytryną i kostkami lodu
Stary 2012-05-02, 15:49   #718
Poni
Raczkowanie

Cytat:
.
Ja mam problem z głowy, bo mnie w ciąży odrzuciło od herbaty całkowicie i na sam zapach mnie mdli.
A przed ciążą pochłaniałam każdą herbatkę, zawsze miałam kubeczek koło siebie.

Ja na Twoim miejscu nie przejmowałabym się tak strasznie. Gdyby stosować się do wszystkiego co piszą, to tak na prawdę można by było tylko pić wodę i jeść suchy chleb.
Mnie lekarka powiedziała, że wszystko jest dozwolone - w granicach rozsądku.

Cytat:
Stary 2012-05-02, 15:58   #719
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

mnie też tak powiedziała. Więc się do tego stosuję.
ja tak miałam z rybami wędzonymi, w jednym źródle piszą że super zdrowe, a w innym, że nie bo to surowe mięso. Ale tak jak mówię, wszystko z umiarem i jak do tej pory jest OK
Stary 2012-05-02, 16:37   #720
Sola1
Zakorzenienie

Dokładnie, można ogłupieć. Dlatego byłam ciekawa jak Wy do tego podchodzicie.
Chyba rzeczywiście najlepszy jest zdrowy rozsądek i zaufanie do własnego organizmu, że sobie sam reguluje to czego potrzebuje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości