|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Witajcie
Już jesteśmy w domku. Fajnie jest odwiedzić rodzinkę, ale cieszę, że już jesteśmy u siebie A tu jeszcze dziś do teścia trzeba jechać, jutro dom ogarnąć, a w niedzielę komunia![]() Na szczęście w przyszłym tyg mam ostatnie usg genetyczne i wizytę u swojej ginki, więc będę wiedziała czy nic złego się nie dzieje. Dobra. Muszę Was sobie nadrobić. Cytat:
Cytat:
Ja uważam, że laptop to jeden z najlepszych wynalazkówCytat:
Cytat:
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wy tez jak sie budzicie to czujecie sie wypoczete a jak juz sie zwlekniecie z loznka to moglybyscie najchetniej do niego wrocic?
|
|
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze od zylakow tez sie puchnie??? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka a czy to normalne, że mi lekko jakby nogi drętwiały w tych pończoszkach???śmieszne uczucie, jak siedzę i wstaję to mnie mrowi
|
#2285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ta o pierwszej kąpieli w 6 dobie życia wydaje mi się dość dziwna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i aby to nie przeszło w żylaka, ginka dała mi receptę na te pończoszki na miarę....męczarnia pewnie z tym będzie, ale lepsze to niż żylak....dawaj foto-ocenimy ![]() aha i chyba się nie puchnie od żylaków....mnie przynajmniej spotyka to jak na razie w minimalnym stopniu
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-05-03 o 10:48 |
|
|
|
|
#2287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo lekarza rodzinnego i pielęgniarkę zmieniałam w kwietniu ale położnej tam nie mieli więc nie pisałam nowej deklaracji, a starą mam złożoną w innym mieście ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My jutro zaczynamy 26t (tzn. ja bo moje dziecko sobie termin z om ponad tydzień wyprzedza) |
|||
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest an wewnetrznej stronie łydki
|
|
#2289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2. Wystarczy proste podanie w Wordzie razem z kopią świadectwa urodzenia dziecka 3. 33 dni ciągłego zwolnienia. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Dziewczyny a co do żylaków to czytalam żeby nogi wyżej trzymać przy siedzeniu i leżeniU! |
|||
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
no to coś w stylu mojej żyły-to nie jest jeszcze żylak (to moje), Twoje pewnie tez jeszcze nie...musisz się poradzić lekarza, albo przejść do spacjalistycznego sklepu z rzeczami tymu gorsety ortopedyczne itp. tam Ci doradzą, bo moja Mama dla mnie się w PL też dowiadywała....tylko nie wiem czy w PL tak dokładnie też obmierzają....mi nogę babka w sklepie obmierzyła od palców stóp, po szczyt uda dosłownie
no i tanie one też nie są-na PL stronie 120 zł, ale w sklepie innej firmy, jak mi Mamcia mówiła coś koło 70, także radzę Ci się dowiedzieć!!! powodzenia
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie mialam konferencje ze znajoma lekarka, ktora konsultowala ze znajomym z Polnej, i mnie troche uspokoiła. Mowi ze oczywiscie zalezy jak bardzo to sie wrosnie, ale ze oni czesto maja takie przypadki. I uwaga :
JEST TO CZESTE POWIKŁANIE PO CESARCE po prostu łożysko wrasta w blizne po cieciu. I jak juz wspomnialam czasem konczy sie smiercia To tak dla zwolenniczek cc na zyczenie |
|
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Zaczynam dziś 31. tydzień chce_byc_mama-ja też tak mam że póki rano leżę to się czuję dobrze, wypoczęta jestem etc. a jak wstanę to nagle siły mi odchodzą i najchętniej znów bym poszła spać ![]() Jakoś nie czuję że dziś święto... cieszę się tylko że jeszcze tż ma dziś wolne. Pogoda znów taka sobie (a wczoraj wieczorem ładnie się zrobiło, słonko wyszło nawet), ale nie siedzimy dziś w domu, trzeba się trochę ruszyć znów ![]() Sąsiedzi po drugiej stronie korytarza robią remont łazienki i strasznie się tłuką Ale w sumie nie mamy na co narzekać, bo zaczęli o 9 dopiero Mam tylko nadzieję, że uda nam się Dorotkę w ciągu dnia położyć
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() grtaki
|
|
#2295 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz super avatar! Marzę o takiej kąpieli Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze sie pochwale kanapeczka od mojego okropnego tzta
![]() a do tego wiadro rzodkiewek
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TO może dzisiaj nie jest taki zły?? a jak dzisiaj z Twoim samopoczuciem i jego zachowaniem? |
|
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
kathrinaaaaa, soleika, hanjah, kasik i muminek - gratulacje
wiecie -ja w 32 tc juz bede wypakowana prawdopodobnie ![]() i wogule widze ze te czwartki jakies szczegolnie płodne :P: no wlasnie - jakos nie czuc ze swieto, nawet moj tz dzis w pracy siedzi... co do tzta-zrobil mi sniadanie bez marudzenia - to juz duzo :P: tez przezywa. Wieczorem sie zwierzyl ze sie boi... i przychodzil mnie poglaskac pare razy co do mojego samopoczucia- hm, troche mnie ta znajoma uspokoiła. Pojde do tego szpit i niech cos powiedza to wtedy bede sie martwic. Tych powiklan jest kilka i sie nakladaja wiec różowo nie bedzie, ale z drugiej str mam nadzieje ze juz wyczerpalam limit zlych wiesci.... Z drugiej str smierci sie nie boje. Bardziej sie martwie o dzieci... No niestety jesli sie potwierdzi to wiadomo-bedzie stres do konca, z jednej str znajomy tej mojej lek bagatelizuje i mowi ze łitam-duzo tego maja, z drugiej mojemu ginowi kobieta umarla, wiec roznie byc moze. Ja zrobilam co moglam ze swojej str, reszta w rekach sil wyzszych Edytowane przez Ando Czas edycji: 2012-05-03 o 11:19 |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
chcialam pokupowac niuni troche w tym tygodniu ale wiecie ze tak naprawde to ja nei mam pojecia co potrzebuje :/
od mamy chrzestnej dostane aspirator do noska nozyczki do paznokci i szczoteczke do wloskow, ale tak mysle co z takich akcesorii potrzebuje jeszcze, nie mam pojecia :/ ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
prawie 300f dostalam w zeszlym tyg i pisza ze teraz 16.04 znowu mi wplaca 270 f ![]() zeby mi tylko pozniej nei przyszlo tego oddawac. |
|
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Ando niewiedzialam ze po cc tez jest ryzyko wzrosniecia
mam nadzieje ze mnie cc ominie wielkim lukiem ...a kanapeczka wyglada apetycznie ze glodna sie zrobilam chce_byc_mama widze ze kasa sypia ciebie jak sie da ...w NL niema takich cudow ![]() kurde siostra mnie nastawia na zatrzymanie krwi pepowinowej na przyszlosc....macie moze jakies opinie na ten temat..bo koszta tez sa lo matkoooo wysokie |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Selay no wlasnie troche mnie to szokuje, ale moj tz bedzie do nich jutro dzwonil. bo troche mi to za duzo sie wydaje :P
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- moj tz sprzata ![]() co mu sie stalo nic nie przeskrobal... chyba |
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() na szczescie dzis juz wdombrym nastroju wczoraj pogodzilam sie z tz'tem i chociaz dalej za bardzo nei rozumeim czego sie tak obrazil to nie ciagne tego. Teraz wzial Amke i poszli na wesole miasteczko a ja zasiadam do nauki bo wieczorem jedziemy na grila do znjaomej Wczoraj wieczrem troche przejzalam watek i zobaczylam ze neiktore z Was szykuja sie do szpitala. Trzymam kciuki zeby wszytko bylo dobrze i sciskam mocno zebyscie mialy cicerpliowsc. No a teraz uciekam zeby sie pouczyc jak jest wzgledny spokoj w domu
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
a taki termometr do wody
tak mi sie podoba http://www.ebay.co.uk/itm/STARFISH-S...item5638665cb3 Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-05-03 o 11:31 |
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
ej-zobaczcie jaka mi sie czaderska tecza zrobila na suficie
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o poradę w sprawie łóżeczka do Polski
![]() sypialnia jest w kolorze purpurowym, mieści się tam tylko łóżko małżeńskie-kolor orzech i zmieści się tylko łóżeczko dla Lili-i teraz dylemat czy ma być też koloru orzech(foto1) czy raczej białe z domieszką orzechu(fot.2), pościel Lili będzie jasna, więc już nie wiem czy dobrac orzechowe, aby współgrało z naszym łóżkiem czy raczej to białe
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-05-03 o 11:37 |
|
|
|
#2310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem czy jest sens kupowc termometr do wody- szybko sie nauczysz oceniac sama temperature ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

A tu jeszcze dziś do teścia trzeba jechać, jutro dom ogarnąć, a w niedzielę komunia

.

:confu sed:

i aby to nie przeszło w żylaka, ginka dała mi receptę na te pończoszki na miarę....męczarnia pewnie z tym będzie, ale lepsze to niż żylak....

Ale w sumie nie mamy na co narzekać, bo zaczęli o 9 dopiero