|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
zazdroszcze takiej wagi
![]() ![]()
#3123 | ||||
Rozeznanie
|
jestem wieczorkiem znów z wami. koleżanka pojechała a ja miałam swój debiut z maluchem i wózkiem na spacerku. pomogłam jej zająć się małą kiedy ona załatwiała sobie w pracy przedłużenie urlopu. znajomi co mnie spotkali zgłupieli - ja już z wózkiem i maluchem a brzuch taaaaki duży
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli usg troszkę Cie w błąd wprowadziło bo Leoś nie aż taaaaki duży ![]() Cytat:
Pola jeszcze raz gratulacje ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Raczkowanie
|
Pola, agatka- gratulacje!! Witam Was wszystkie po dlugiej nieobecnosci, u mnie wszystko okey. Odpoczywam z mezem w ten dlugi weekend i czekamy na rozwoj akcji. Ostatnio mialam skurcze w nocy, ale nieregularne... po 1,5 h sie skonczyly wiec nie pojechalam do szpitala i tak dalej czekam ![]() Cytat:
u mnie na uczelni, a studiuje na uniwerku medycznym , na zajeciach bylo powiedziane, ze ciaza donoszona to ciaza od skonczonego 37 tygodnia i tak samo mowil moj ginekolog ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Byliśmy u kuzyna, przywieźliśmy przewijak i stelaż na baldachim. No i pojechaliśmy tam znowu zawieść kapcie, bo zapomnieliśmy zabrać. Przy okazji zrobiliśmy sobie wieczorny spacer i na kebaba pojechaliśmy. Ja juz w łóżku przeczytałam pobieżnie... Agatko gratulacje. Pola jeszcze raz gratulacje i zdrówka zycze. Dobranoc ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Brzuch mi sie cały dzien dzisiaj stawiał, więcej niż 10, ale nie regularnie. Torba prawie spakowana. powyckiagane mam wszystko, wystarczy wcisnac do torby. Chyba wezmę kilka ubranek, bo nie wiem g gdzie wyląduje i co potrzeba w danym szpitalu. Ide spać |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
witajcie, goniłam goniłam aż dogoniłam. Dzisiaj u nas pierwszy - i mam nadzieję nie ostatni dzień było 16 stopni!!! noż już prawie lato
![]() co do tygodni mój syn urodził się w 36+4 i lekarze zakwalifikowali go jako wcześniaka, czyli skończony 37 tydzień liczy się a nie zaczęty ![]() GRATULACJE DZIEWCZYNY ZA UDANE PORODY! oby szybko do domu Andzya - jak tam Twoja pierś? mam nadzieję, że dbasz o nią - bo jak mówiły tutaj dziewczyny - masz dopiero wczesne stadium, tak jak ja miałam, ja po trzech dniach ciepłych prysznicy, kremu Dax i liści z kapusty całkowicie pierś uratowałam a Ty? Cieszę się że z Antosiem w domu - teraz proszę Cię zwolnij trochę i poodpoczywaj - bo chociaż wiem, że masz przypływ energii - tak jak ja miałam, to uważaj na siebie, bo skutki mogą być niedoprzewidzenia jak się nie będziesz oszczędzać. Wiem, że możesz powiedzieć że czujesz się wyśmienicie - ja też tak się czułam! no to tyle co pamiętam, a teraz idę karmić mojego głodomora |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe, czy dzisiaj też o 4 rano dopadnie mnie zgaga...oby nie
![]() Dobranoc. Ps. mój pies ma następnego kleszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie przerażajcie się tymi szewkami, bo 18 szwów liczy się na skórze, błonie śluzowej i mięśniach. a do tego mogą dojść jakieś drobne pęknięcia w innych miejscach niż nacięcie. ja na przykład zakładam dużo szwów, zwłaszcza wewnątrz rany, żeby nigdzie się nie rozeszło. na skórze staram się już mniej, ale i tak muszą być dość gęsto żeby się ładnie zrosło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Standarodowo robi się to ukośne nacięcie http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20080321230544 Już sobie raz to zacytowałam, ale nie napisałam tego co chciałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() rinco, jak wyglądają szwy to już Ci super dziewczyny objaśniły. Ja jeszcze mogę dodać tyle, że np. te 18 szwów u agatki, to na pewno nie było same szwy na zewnątrz, to nie jest aż tak wielkie i długie to nacięcie. Tylko zszywane są też rozpuszczalną nicią oczywiście głębsze warstwy ciała, tzn. mięśnie, itp. miss, jak coś źle piszę, to proszę popraw mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A bo ja taka gaduła jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
Czyli chyba nic nie pokręciłam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
to u mnie podobnie 4,5 kg na plusie
![]()
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
Cześć jejku wstałam dziś o 6 rano bo Panienka postanowiła mnie skopać :P Potem już zasnąć nie mogłam. Może organizm się przygotowuje do wstawania rannego? Wieczorami już nic nie mogę zjeść bo zgaga mnie męczy strasznie więc rano się budzę potwornie głodna. Jedyna dobra wiadomość to, że od tygodnia waga mi się zatrzymała i póki co nie tyje ( a mam 21 na plusie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj chyba jakas lepsza noc, bo o 6 nikogo na watku nie bylo jak zagladalam. Nasteczka podpisuje sie pod Twoim postem. Tez umieralam od zgagi wczoraj a dzis od 6 juz nie moge spac. Albo od 4 nawet... w dodatku nadal mam wrazenie ze gubie wody... przepraszam za opis, ale pisze z tel i nie dam rady na bialo. Jak juz skoncze sikac to wylatuje ze mnie jeszcze jakas ciecz. Nie z cewki moczowej tylko jakby z pochwy, ale moge nad tym zapanowac keglem. Eh jak maly bedzie dzis spokojny znowu to pojedziemy na IP. Ide jakies sniadanko i kawke zrobic, moze sie rozrusza.
#3134 |
Zakorzenienie
|
cześć
ja już wyspana. o dziwo w nocy tylko jedna pobudka. normalnie z łóżka wstać nie mogę, brzuchol ciężki i nie idzie, no ![]() zapowiada się ładny dzień. oby tak było przez cały weekend bo chciałabym jeszcze w te góry pojechać |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja też już nie śpię. Mąż robi nam śniadanko - jajeczniczkę ![]() W nocy obudziłam się przerażona bo mnie tak plecy bolały, a byłam taka śpiąca i zmęczona, ze stwierdzila,, ze jak zaczełabym teraz rodzic to nie dam rady bo zasnę ![]() Pogoda dziś przepiękna, zapowiadają jakieś drastyczne zmiany pogodowe, oby nie... Może się gdzies jeszcze wybierzemy na spacerek ![]() Wczoraj był dosc bezowocny dzien - mielismy kupic rolety do pokoju małej, ale nie ma nigdzie takich wymiarow ![]()
#3136 |
Zakorzenienie
|
moniczka my kilka lat temu zamawialiśmy rolety przez neta i jesteśmy bardzo zadowoleni
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- idę zrobić sobie śniadanko |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
Bry
ja też wcinam jajecznicę ![]() Zamiast rolet polecam plisy, może troszkę droższe, ale komfort bez porównania. Na necie jakieś 2 lata temu zamawialiśmy i w nowym domu nie wyobrażam sobie niczego innego. Dzisiaj rodzina przyjeżdża i robimy grila, fajnie, że wiczory takie ciepłe. Wczoraj sobie z M siedzieliśmy na huśtawce do 22ej i tak sobie pomyślałam, że za 1,5 m-ca już mały może być z nami. Szybko ten czas płynie, dopiero co szykowaliśmy się do ślubu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale cisza dzisiaj. No no.
![]() |
#3139 |
Wtajemniczenie
|
Dobry.
Mam już dosyć wstawania w nocy co godzine siku,druga noc już taka ![]() Ja dzisiaj kolejny dzień w domu z młodym,poszłam do lekarza wczoraj z niewielką iloscią krost a dzisiaj jest prawie cały wysypany-bidula moja ![]() Do tego M mnie tak wnerwia dzisiaj że szok Miłego grillowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
hej, dziewczynki ja też mam dzisiaj jajecznice na śniadanko
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
Witam Was i ja.
Myslałam, ze w nocy bedzie burza, usprzatnełam balkon w razie czego i nawet kropla nie spadła. Upał dzis u nas, dopiero wstałam i juz duszno mi. U mnie dziś 35 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja dzisiaj przespałam całą noc bez zgagi ![]() ![]() Diego już był u weta i po kleszczu ![]() ![]() Dzisiaj cieplutko, ale trzeba się spodziewać burzy i deszczu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() na dzisiaj mam termin porodu, a tu cisza .... nic się nie zapowiada ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Burze przeszły i nic się nie wydarzyło ale czułam się po nich fatalnie... Ciśnienie mi wzrosło... Noc pod znakiem wstawania... Brzuch twardniał... O 5 byłam wyspana.... A popołudniu znów mają być u nas burze mam nadzieję że nie będę się czuła tak jak wczoraj.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
a u mnie były jajka na pół twardo i kanapeczki.
powoli zbieramy się do kościoła. w torbie brakuje mi jeszcze dużego ręcznika i kilku drobiazgów, które w ostatniej chwili się wrzuci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki. Byłam wczoraj w szpitalu w Katowicach ustalić szczegóły i pogadać z anestozjologiem. Ten szpital to jedna wielka komedia, ale od początku...
Mam przyjechać w niedziele wieczorem, a CC będzie w poniedziałek o 7ej rano. Przemiła Pani anestozjolog ostrzegła mnie żebym lepiej najpierw zadzwoniła i ostrzegła ich, że już jadę ponieważ szpital przeżywa mega oblężenie i w razie gdyby nie było łóżka będą musieli wymyślić mi jakieś łóżko!!! ![]() Lekarz przynajmniej próbował zachowac twarz i słodził mi jak się dało i zapewniał wszystkie luksusy(których akurat on nie może mi zapewnic), a pani anestozjolog z którą będę na sali super babka. Czuję, że będzie wesoło ![]() Niestety pierwsze 24godziny nie będę mogła wstać żeby później nie było problemów z bólami głowy, ale.....w zależności jaka sala będzie wolna ![]() Brzmi to wszystko tragicznie, ale jestem mega pozytywnie nastawiona i już odliczam dni zeby przytulić moja kruszynkę....Taaa...krusz ynka...wczoraj wazyła 3900 ![]() Libretka, moja siostra w dzień porodu czuła się rewelacyjnie i nic sie nie zapowiadało na poród, aż wieczorem... ![]() Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-05-03 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Dawno mnie tu nie było, może jeszcze któraś z Was mnie pamięta ![]() Kochane, chciałam serdecznie pogratulować rozpakowanym mamusiom, a dla reszty trzymam kciuki za udane porody ![]()
#3148 |
Zadomowienie
|
helo
ja mam tak napuchnięte stopy od 2 dni, że masakra ![]() ![]() też jadłam dzisiaj jajecznicę ![]() niestety dzisiaj goście już sobie jadą a wraz z nimi moja mama ![]() ![]() miłego dnia dziołchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzięki za odpowiedzi jak to jest z tymi tygodniami ![]() W takim razie jeszcze 5 dni i zaczynamy wypędzanie lokatora ![]() Brzuch mi opadł, oby coś z tego było ![]() Nie obraziłabym się jakby wyszedł 9 lub 14 w urodziny swojego taty ![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() Już coraz bliżej ![]() Trzymam kciuki żeby się zaczęło ![]() ten zaduch mnie wykańcza ![]() ja chcę deszcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przespałam dzisiaj całą noc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.