|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
agatka! Ogromne gratulacje!!!!! Oby Ci się tam ładnie wszystko goiło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak tylko masz jakieś wątpliwości, to zdecydowanie jedź.Taak, to niemało zapewne... Ja nie mam pojęcia, ile miałam szwów, ale byłam szyta ok. godzinę, więc pewnie nie mniej miałam, ale szyła mnie taka młoda pani doktor i widać bardzo się postarała, bo jak wspominałam, bez śladu mi się wszystko zrosło i jak przychodziła do mnie na obchodzie to sama mówiła, że bardzo ładnie się goi, lepiej niż się spodziewała, a ja byłam i jestem jej bardzo wdzięczna ![]() Cytat:
![]() Gratulacje za postępy z wyprawką! |
|||
|
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-02 o 19:57 |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie karm jej czekoladą, bo nie będzie chciała wyjść
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Ja się kładę, zrobię kawałek kocyka i potem smacznie sobie zasnę Dobranoc mamusie
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
tzn masz skończone 34tygodnie? czyli np 34 tygodnie i parę dni?
jak tak to jesteś w trakcie 35tygodnia ciąży
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kism;33868648]Witaj! Super opis
![]() Można zlewać mleko ściągnięte w ciągu 24h i osobno schłodzone. Ale przede wszystkim dlaczego w ogóle ściągasz mleko? Nie ściągaj więcej niż potrzeba! Niepotrzebnie sobie zwiększasz laktację. Pewnie, że warto mieć jakiś niewielki zapas w zamrażalniku, ale jeśli Staś ładnie łapie pierś, to nie ma żadnej potrzeby, żebyś ściągała. Jeśli ma problem ze złapaniem piersi albo bardzo Cię bolą, a on niedawno jadł i nie chce więcej, to ściągaj jak najmniej - tylko tyle, żeby mógł uchwycić lub w drugim wypadku tyle, żebyś poczuła ulgę. Dzięki za inf. ponoć powinno się ściągać pokarm jak piersi bardzo nabrzmiewają. Sytuacja wygląda tak że Staś je i potem długo dość śpi 3 godziny czasem więcej a do tego czasu to mi strasznie nabrzmiewają piersi a na śpiącego to on nie chce ssać jak się sam budzi to wtedy je ładnie. Dlatego też muszę ściągnąć trochę zanim on wstanie bo nie dałabym rady a potem to fakt jak nie są takie nabrzmiałe to łatwiej Stasiowi jeść. Poza tym to ponoć trzeba nadmiar odciągać żeby nie wdało się zapalenia. |
|
|
|
#3099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zadawałam pytań,prawie w ogóle się nie odzywałam,robiłam to co mówiła położna.Nie wiem jak się teraz zachowam,ale myślę że będe bardziej dociekliwaDziecko moje wykąpane we fioletowej wodzie i posmarowane.Śmiesznie wygląda taki wykropkowany
|
||
|
|
|
#3100 |
|
Rozeznanie
|
Moja rodzinna położna zawsze mówi, że w czasie burzy częściej pękają pęcherze płodowe - odchodzą wody
To Wy tam na południu uważajcie kobitki, może u którejś się zacznie |
|
|
|
#3101 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzieś wcześniej wyczytałam, że się powinno przemywać, ale w sumie nie wiem jakimi gazikami. I w ogóle czym się różnią jałowe od niejałowych? ![]() Co do spania to albo po prostu w ciuchach typu pajacyk czy śpiochy, albo będę przykrywać pieluszką flanelową albo ewentualnie tetrą. Chyba wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Na szczęście u mnie już po burzy
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-05-02 o 20:27 |
||||||
|
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mamuski
Ps. Wielkie gratulacje dla Poli i Agatki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Michalowa79;3386440
Gratsy za to że byłaś taka dzielna i za opis ![]() Dzięki |
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zsumowane w jednym miejscu możesz mieć 5 szwów w innym mniej lub więcej ![]() każde takie "spięcie" brzegów rany to jeden szew im większa rana tym więcej szwów ![]() ja po usuwaniu znamion to sobie sama szwy ściągałam - wolę to niż w gabinecie
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=anulka4771;33863207]
Elfiy opis porodu boski,kobieta dla dziecka zniesie wszystko Tak to prawda kobieta dla dziecka zniesie dużo więcej niż by mogła przypuszczać na co ją stać |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
tak przy takich zwykłych na zewnątrz widać 1 guzełek i 2 wystające końcówki nici
ale tych rodzajów szyć jest dużo, a jak szyją po porodzie to jeszcze (a może oby nie) nie wiem tu dla przykładu rysunek -schemat (więc nie drastyczny) widać łącznie 6 szwów http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20071222224237
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-02 o 20:38 |
|
|
|
#3111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie mnie się wydaje tak, jak pisze Alfahelisa, że po ukończeniu 37 tyg., ale tu piszą inaczej... i mój szpital, który przyjmuje tylko ciąże donoszone, niepatologiczne kwalifikuje pacjentki po ukończonym 36 tyg. do porodu. Czyli od 37 tyg, uznają, że dziecko jest donoszone.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-02 o 21:06 |
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie jest tak źle jak myślałam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mi podczas porodu położna kazała przyjąć taką pozycję ale dla mnie była strasznie niekomfortowa... Po pierwsze dlatego, że byłam już strasznie słaba a po drugie miałam straszne uczucie że zaraz im się po prostu "załatwię" na tym stole
urodziłam na leżąco ![]() Cytat:
To że reszta na swoim miejscu to jeszcze nic nie znaczy mi brzuch opadł ociupinkę, czop mi lekarz wyciągnął na porodówce podczas badania i podczas porodu przebili mi pęcherz płodowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogólnie to położna nie objeżdża całej pipki maszynką, tylko ten kawałek gdzie będzie nacięcie. Ja mimo że byłam jako tako ogolona to jednak przy akcji sami ogolili ten kawałek co trzeba było naciąć.
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie już edytowałam swój poprzedni post ciekawe to jest
|
|
#3115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tahito leż spokojnie, dużo nie zostało, dobrze, że rozwarcia nie ma.
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mały dzisiaj się tak rozszalał że aż ból mi sprawiał ![]() Na ktg wyszły skurcze ok 50-60 ale rozwarcia brak
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już bliżej niż dalejCytat:
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-02 o 21:39 |
||
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Dojdziesz, dojdziesz nie masz innego wyjścia, bo jak Ty nie dojdziesz, to dzieć dojdzie za Ciebiea odnośnie tego donoszenia, to powiem Wam, że ja urodziłam 2 dni przed terminem - czyli w 40 tc - w szpitalu byliśmy 5 dni, bo synek miał żółtaczkę (tzn. 5 dni tak netto, bo 6. i 7. to było przyjęcie i wypisanie, więc nie liczę), moja endo rodziła w 37. tc i wyszła normalnie po 3 dniach. Powiedziała mi, że trochę się bała, ale lekarze jej powiedzieli, że dziecko donoszone i wsyztsko ok. Zresztą podobno drugie i kolejne dzieci rodzą się szybciej czasami, niż pierwsze - w sensie i czasu porodu i tygodnia ciąży. Naprawdę wydaje mi się, że te 2 dni, bo komuś np. kończy się tydzień ciąży w sobotę, a urodzi w czwartek dużej różnicy dziecku nie robią zwłaszcza że przecież ciąża bliźniacza generalnie trwa nie dłużej niż 37 tygodni. No mój szpital, który przyjmuje tylko donoszone ciąże, kwalifikuje, jak mówiłam po ukończeniu 36 tyg., chociaż podobno zdarzały się przypadki, gdzie kobiety rodziły już w 36 tygodniu. Ja idę na kwalifikację w przyszłym tygodniu - dokładnie w 36w6d, bo chcę iśc na świeżo prosto od swojej gin ze świeżym USG i wszytskimi pierdołami i nie sądzę, żeby mnie wyrzucili i kazali przyjść za 2 dni
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-02 o 21:44 |
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie mi też tak powiedział i zaraz jak kończę ten 37 tydzień to mam odstawić fenka i już mogę rodzić, nawet powiedział, że na drugi dzień ma dyżur w szpitalu jakby co ![]() Ja codziennie pod koniec dnia mam taki brzuch umęczony tymi jego ruchami Zwłaszcza, że najbardziej szaleje między 21 a 23.
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zalecenie odstawienia luteiny w 36 tygodniu
my tu na Wybrzeżu chyba reprezentujemy jakąś inną pomorską szkołę gotowości do rodzenia
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-02 o 22:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Mamy V-VI cz.VIII

Po podaniu oksy zaczęłam je odczuwać
Jak tylko masz jakieś wątpliwości, to zdecydowanie jedź.

Na szczęście u mnie już po burzy 

rano miałam delikatne czyszczenie w wc. Nie chcę się napalać że to jakieś zwiastuny są bo brzuch, wody, czop na swoim miejscu