|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
![]() Podobno mitamina B6 pomaga na mdłości |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny. Dziś kolejny dzień leniuchowania. A mnie od wczoraj boli ucho i niestety jutro muszę iść do lekarza, bo olejek kamforowy nie pomaga. Brzuch mnie dziś nie boli, nospy dziś już nie brałam. Kurdę jeszcze 7 dni do USG, a tak bym chciała już maluszka zobaczyć. Wizytę pierwsza mam w przyszłym tygodniu w sobotę, mam wtedy zajęcia na uczelni i będę musiała się urwać. Mam nadzieję,że będę miała wykład. Od dzisiaj coś mnie mdli, mam nadzieję,że mdłości mnie nie dopadna. U nas dziś piękna pogoda, więc uciekamy z domu. Potem TŻ ma jeszcze coś do zrobienia, więc wrócimy wcześniej. Do wieczorka dziewczyny.
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Nina a który to już tydzień?
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ..
Wreszcie sie wyspałam .. zjadłam śniadanko, wypiłam słabą kawkę a teraz pochłaniam brzoskwinki z puszki .. Piękny dzień dzisiaj ..szybka kąpiel i zaraz spadamy z TŻetem na spacerek i na lody .. ![]() Miłego dnia ![]() Cytat:
Coraz wiecej tych grudniówek ... tyyyyyle nowych dzieci bedzie na przyszłe Boże Narodzenie .. Ja przetestowałam na własnej skórze na mdłości witaminę B6 a dokładnie brałam FalvitMama . Takie suplementy dla kobiet w ciąży ją zawierają Na mnie działa w 100 % ..
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-05-03 o 11:30 |
|
|
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam wszystkie mamusie
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zawsze fajnie i hucznie je obchodzi .. Wszyscy najpierw jej świewają sto lat a zaraz po tym są fajerwerki.. Także 31 .12 to fajna data ..
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pomaga woda z cytryną lub mandarynki
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż u mnie jest rozbieżność terminu (tak gdzies pomiedzy 31.12 a 06.01), gdyz nie pamiętam, kiedy mialam pierwszy dzień ostatniej miesiączki ale na razie jest 31 grudnia ![]() dokladniejszy termin wyjdzie pewnie z badan USG ![]() a ja wczoraj kupilam sobie dwie pary butow na lato, sandałki na niskiej koturnie, mialy byc lekko przewiewne i wygodne
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-05-03 o 11:57 |
|
|
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do terminu to na usg - nie było jeszcze widac serduszka - wychodziło 22-27 grudnia, w kalkulatorach 24-31 grudnia. Ja bym bardzo chciała to przeciągnąc do stycznia, pracuję w szkole i rok różnicy to naprawdę dużo między dziećmi w jednej klasie. Ale o czym ja mówię....na razie byle przertwać kolejną godzinę
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Witam nowe mamy grudniowe ![]() mocno Was ściskam.U nas nadal gorąco mały podlewał drzewka, krzaki i siebie Od razu wsadziłam go pod prysznic jak stał bo był czarny. I nareszcie śpiCo do jedzenia ja odrzuciłam:alkohol, surowe mięso i jaja(nigdy tego nie jadłam), oraz liście malin i wiesiołek(to co ma to w składzie) no i leki. Ale np. łyka szampana lub piwa zdarza mi się wypić. Co do reszty mój organizm sam to reguluje. Np ostatnio mam napad na mega niezdrową colę, której normalnie nie cierpię. Naprawdę się tym jakoś nie przejmuję, jest ok. Witamin nie biorę bo póki co mam bardzo ładne wyniki, sezon owocowo-warzywny w pełni także nie widzę potrzeby. natomiast sięgnę kiedy zacznę znów ocierać się o anemię, co niewątpliwie niebawem nastąpi. Jeśli chodzi o badnia to ja również dostałam listę na "dzień dobry" Gratuluję naszej pierwszej dziewczynki na forum! Mój gin również podaje w 13tc jeśli małe ładnie się ułozy. Do tej pory myślałam, że to syn, a teraz śni mi się dziewczynka. Nie mam pojęcia.Może dowiem się 14 maja. Nie zależy mi na żadnej opcji, ale bardzo chcę wiedzieć i zwracać się do brzucha personalnie
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie tak o tych mdłościach i mnie ostatnio też trochę dopadły. Z czym u mnie występują na wieczór. Wczoraj pomogła jednak zwykła gorzka herbata. Wypiłam ją i od razu poczułam się lepiej.
Nie wiem tylko co mam zrobić z tym, że się stresuję. Przez wiele miesięcy w mojej pracy była napięta atmosfera i nabawiłam się nerwicy. Po zmianie kierowniczki zrobiło się o niebo lepiej, ale taki permanentny stres niestety nie przechodzi od razu. Szczególnie popołudniami i wieczorami odczuwam takie jakby kołatanie w sercu. Nie wiem zupełnie jak się zrelaksować, a nie chcę żeby to jakoś źle wpływało na maluszka
|
#763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wg OM to 7 tydzień się kończy, a wg ostatniego usg robionego w szpitalu to jest ok 2 tyg opóżnienia, bo mam długie cykle i zagnieżdżnie było 11 dnia fl. Jutro zacznę 6 ty tydzień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja witamin, też nie biorę lekarz kazał odstawić. W szpitalu widziałam wyniki badań, nie były idealne i będę musiała wrócić do witamin. Żelazo też pewnie będę brać. Zobaczymy, w następną sobotę. |
|||
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do starszych fasolek, w jakim tygodniu mniej więcej dostaje się zaświadczenie o ciąży do pracy. Bo już nie mogę się doczekać 4h zmian
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Jeśli chodzi o witaminy to słyszałam, że niektórzy lekarze w I trymestrze nie zalecają gotowych zestawów witamin tylko kwas foliowy. Motywują to tym, że podobno na początku organizm ma zachomikowane potrzebne substancje, a niedobory zwykle pojawiają się później. Choć pewnie co lekarz to inna opinia. |
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Jednak jestem Pożyczyłam przenośny internet, żeby móc sprawdzić maila, bo nie wiedziałam o której mam spotkanie z promotorem w sobotę. I całe szczęście, że mam ten internet, bo się okazało, że muszę jutro wrócić, bo w sobotę o 9.30 spotkanie Także będę do was zaglądać, chociaż nie za często, bo denerwuje mnie to wolne połączenie Witam nowe mamusie Skończyłam poprawiać 2 rozdział mgr, mam nadzieję, że po sobotnim spotkaniu z promotorem będę mogła zabrać się za 3 i niedługo skończę moją przygodę ze studiami Trzymajcie kciuki
|
#767 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może więcej spacerów![]() A też jeszcze odnośnie witamin, to moja ginekolog tak samo mi powiedziała, że witaminy będziemy włączać później. Na razie mam brać tylko kwas foliowy. Zresztą jem dużo owoców i warzyw, dbam by dieta była urozmaicona, więc też nie do końca widzę w tej chwili sens brania probiotyków, bo staram się wszystkie witaminy dostarczyć w posiłkach.
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, przedstawiam wam moja fasolke, machala raczkami i nozkami, i okazalo sie ze ciaza starsza, nie 9tyg 6 dni, tylko 10 tyg 2 dni a wiec termin z grudnia przesunal mi sie na 27 listopada
Kruszynka ma 3,3cm, serduszko slicznie bije, ale nie byla w stanie powiedziec ile uderzen na minute. Powiedziala ze jak na razie wszystko ok
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
![]() Brawo brawo![]() ![]() Sliczna ![]() to już album możesz zakłądać, pierwsze zdjęcia też są świetne. Ojjj w poniedziałek szukam ginka, do 25 maja nie wytrzymam.
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
aniamotylek - super fotka
Cieszę się, że wszystko w porządku
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Aniamotylek - jakie ładne zdjęcie ..
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Aniamotylek- śliczna ta fasolinka, już taki człowieczek w 10 tyg.
![]() Aż mi się wierzyć nie chce, że na kolejnej wizycie też zobaczę takiego dzieciaczka, a poprzednio tylko mała plamka
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaka już duża ta kruszynka Termin z usg masz na dzień przed moimi urodzinami
|
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Na mdłości tak jak dziewczyny pisały wit. B6, imbir, niektórym pomaga cola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaka już duża Twoja Fasolka ![]() TŻ pojechał z kumplami na ryby to ja sru na wizaż
|
||||
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Aniamotylek śliczne maleństwo
A mnie dziś wywaliło brzuch jak w 5 miesiacu Ide odpocząc bo jestem padnieta
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się nie mogę doczekać mojego pierwszego usg ![]() a mi apetyt dopisuje, mimo, ze to dopiero 5 tydzień
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dokładnie który tydzień i dzień? Kiedy idziesz na pierwsze usg? |
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termin u lekarza mam na 14 maja ![]() już się nie mogę doczekać ![]() w którym tygodniu ty jesteś?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

Miłego dnia