Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 14:00   #2101
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
A co do wycieczek do lasy na grillowanie, to osobiście uważam, że Polacy lepiej jakby w ogóle do lasów nie chadzali uogólnianiem i generalizuje oczywiście, ale aż przykro się robi na sercu jak się widzi te sterty śmieci w ogóle jako naród nie doceniamy tego co mamy.
Pierwsze co mnie bardzo uderzyło po przyjeździe do Birmingham(uk) to śmieci na ulicy, wszędzie poutykane po krzakach, skwerach, krawężnikach. Anglicy nie wymyślili czegoś takiego jak uliczne śmietniki( raz przez pół godziny spaceru z tesco do domu miałam pełne kieszenie papierków po cukierkach bo nie było gdzie to wyrzucić). Wiadomo nie wszędzie tak jest, teraz jestem w malutkiej miejscowości i jest bardzo przyjemnie ale przy pierwszym kontakcie nawet poznańskie "obkupkane " przez psy uliczki wydawały mi się lepsze ( bo te zanieczyszczenia przynajmniej czasami znikały).

Wiadomo że sterty śmieci w lesie to nic fajnego ale mimo wszystko uważam że to nie taka nasza polska przywara bo dużo częściej w PL widywałam żula który potrafił wyrzucić coś do śmietnika na rogu niż w birmingham. Tam zazwyczaj wszystko ląduje na ziemi. Ludzie potrafią sobie pod nogi wyrzucić pudełko czy ten powszechnie stosowany do owijania papier po fastfoodach który jest często wielkości gazety.

Edytowane przez CruelOrchid
Czas edycji: 2012-05-03 o 14:02
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:27   #2102
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja również zauważyłam, że w PL jest na ulicach o wiele czyściej niż za granicą - nawet w czyściutkiej i poukładanej Szwecji, o zachodzie i o zgrozo! południu nie wspominając. Nie wiem jak jest za granicą z wywożeniem śmieci do lasu, ale nie dziwię się niektórym jak za 3 drewniane szafki, które chciałam wyrzucić na wysypisku zaśpiewali mi 100 zł (a to raptem 10 desek). Oczywiście jest to karygodne, ale żeby aż tyle to kosztowało to też jest kpina.
Stary 2012-05-03, 14:33   #2103
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja również zauważyłam, że w PL jest na ulicach o wiele czyściej niż za granicą - nawet w czyściutkiej i poukładanej Szwecji, o zachodzie i o zgrozo! południu nie wspominając. Nie wiem jak jest za granicą z wywożeniem śmieci do lasu, ale nie dziwię się niektórym jak za 3 drewniane szafki, które chciałam wyrzucić na wysypisku zaśpiewali mi 100 zł (a to raptem 10 desek). Oczywiście jest to karygodne, ale żeby aż tyle to kosztowało to też jest kpina.

Taka cena to nie jest kpina, śmieci w lasach były od zawsze, wysypiska są od tego, żeby tam te śmieci wyrzucać, a nie narzekać potem, że nie da się wejść do lasu bo jest tam brudno i obrzydliwie
Trochę wątek zbacza z głównego tematu, to swoją drogą...
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:00   #2104
mylady21
Wtajemniczenie

Rozwala mnie moda na słowo MODOWE. Już nawet nie ma pokazu mody, tylko jest pokaz modowy
Stary 2012-05-03, 15:01   #2105
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Rozwala mnie moda na słowo MODOWE. Już nawet nie ma pokazu mody, tylko jest pokaz modowy
serio? jakos nie po polsku całkiem w pupach się ludziom przewraca już

co do sukienki Kamili - ewidentnie za duża góra, sukienka nadająca się dla osoby z większym biustem, który by wypełnił odpowiednio wolna przestrzeń jeszcze bardziej rzuca się to w oczy w porównaniu ze szczupłymi nogami Kamili.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-05-03 o 15:10
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:58   #2106
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Taka cena to nie jest kpina, śmieci w lasach były od zawsze, wysypiska są od tego, żeby tam te śmieci wyrzucać, a nie narzekać potem, że nie da się wejść do lasu bo jest tam brudno i obrzydliwie
Trochę wątek zbacza z głównego tematu, to swoją drogą...
Aha czyli uważasz że 100 zł za zutylizowanie 10 desek to jest odpowiednia cena tak? W takim razie wolę nie wiedzieć na ile wyceniliby mi na przykład zużytą kanapę - chyba więcej by to kosztowało niż nowa kanapa z Ikei. Trzeba być naprawdę bogatym żeby pozwolić sobie na tak luksusowe usługi. Wiele osób wywozi śmieci do lasu z lenistwa, ale nie dziwię się również tym, którzy nie mają co zrobić ze śmieciami, a na utylizację na wysypisku ich po prostu nie stać. Trzeba patrzeć na problem szerzej, szukając przyczyny, jak jest każdy widzi. EOT.
Stary 2012-05-03, 17:24   #2107
klaustynka
Zadomowienie

Dla mnie wychodzenie półnago na balkon jest niedopuszczalne... Kobieta wyjdzie w bikini, a jakiś kierowca się zapaczy i wypadek gotowy
Stary 2012-05-03, 18:01   #2108
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Do tego jeszcze 'blogerska', albo 'bloggerzy'. O ile wiem ten drugi wyraz pisze się przez jedno g.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:10   #2109
Whim
...

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
co do sukienki Kamili - ewidentnie za duża góra, sukienka nadająca się dla osoby z większym biustem, który by wypełnił odpowiednio wolna przestrzeń jeszcze bardziej rzuca się to w oczy w porównaniu ze szczupłymi nogami Kamili.
ja bym chętnie zobaczyła - podzieli się ktoś linkiem do jej bloga? ;>

To co mnie rozwala ostatnio to 'zwykle' popularne rzeczy - skarpetki do sandałek i wystające staniki. Dziś to istna plaga tego, wybrałam się na spacer i aż się przeraziłam ile osób tak chodzi.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:11   #2110
Inessia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
ja bym chętnie zobaczyła - podzieli się ktoś linkiem do jej bloga? ;>

To co mnie rozwala ostatnio to 'zwykle' popularne rzeczy - skarpetki do sandałek i wystające staniki. Dziś to istna plaga tego, wybrałam się na spacer i aż się przeraziłam ile osób tak chodzi.

http://newlifewithfashion.blogspot.com/
proszę
Inessia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:47   #2111
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Do tego jeszcze 'blogerska', albo 'bloggerzy'. O ile wiem ten drugi wyraz pisze się przez jedno g.
Może chodzi o osoby korzystające z bloggera.
Stary 2012-05-03, 19:24   #2112
anlaya
Zakorzenienie

Też rozwala mnie moda na grille. Moja rodzina mieszka na "spokojnym" osiedlu domów jednorodzinnych w niedużym miasteczku. Mam sąsiadów z każdej strony. W ciągu długiego weekendu grille były u każdego. Przy czym grill w wypadku moich sąsiadów od razu łączy się z piciem na umór, śpiewami i biesiadną muzyką do 3 w nocy. My zrobiliśmy grilla przedwczoraj. Wrzuciliśmy na ruszt kilka szaszłyków, zjedliśmy na obiad. I koniec grilla. Nawet nie mieliśmy ochoty na dłuższe biesiadowanie. Ze wszystkich stron otaczały nas aromaty spalonego mięcha, głośna muzyka i wrzaski.
Btw. Nie wiem, czy to tylko my mamy szczęście do takich sąsiadów? Mam na myśli dwóch. Jeden jest na emeryturze, zajmuje się stolarką. Nie ma jednak warsztatu, pracuje na czarno. Swoje miejsce pracy urządził sobie tuż przy płocie. Całymi dniami słychać jak tnie, tffuu...rżnie te deski. Jesteśmy uczuleni na dźwięki krajzegi...
Sąsiedzi nr 2. W jednym domu mieszkają trzy rodziny. Dwoje dziadków, ich córka z mężem i 5 dzieci w wieku 17-1 i syn z żoną i 3 dzieci w wieku 14-6. Dzieci są bardzo wrzaskliwe, wiecznie krzyczą, płaczą i broją. Do tego wiecznie włączone radio samochodowe na cały regulator. Wyjść sobie na leżaczek z książką? Niestety... po kilku minutach chce się płakać.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:34   #2113
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Też rozwala mnie moda na grille. Moja rodzina mieszka na "spokojnym" osiedlu domów jednorodzinnych w niedużym miasteczku. Mam sąsiadów z każdej strony. W ciągu długiego weekendu grille były u każdego. Przy czym grill w wypadku moich sąsiadów od razu łączy się z piciem na umór, śpiewami i biesiadną muzyką do 3 w nocy. My zrobiliśmy grilla przedwczoraj. Wrzuciliśmy na ruszt kilka szaszłyków, zjedliśmy na obiad. I koniec grilla. Nawet nie mieliśmy ochoty na dłuższe biesiadowanie. Ze wszystkich stron otaczały nas aromaty spalonego mięcha, głośna muzyka i wrzaski.
Btw. Nie wiem, czy to tylko my mamy szczęście do takich sąsiadów? Mam na myśli dwóch. Jeden jest na emeryturze, zajmuje się stolarką. Nie ma jednak warsztatu, pracuje na czarno. Swoje miejsce pracy urządził sobie tuż przy płocie. Całymi dniami słychać jak tnie, tffuu...rżnie te deski. Jesteśmy uczuleni na dźwięki krajzegi...
Sąsiedzi nr 2. W jednym domu mieszkają trzy rodziny. Dwoje dziadków, ich córka z mężem i 5 dzieci w wieku 17-1 i syn z żoną i 3 dzieci w wieku 14-6. Dzieci są bardzo wrzaskliwe, wiecznie krzyczą, płaczą i broją. Do tego wiecznie włączone radio samochodowe na cały regulator. Wyjść sobie na leżaczek z książką? Niestety... po kilku minutach chce się płakać.
moda na grille? żartujesz czy ty tak serio to piszesz?

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:44   #2114
Whim
...

anlaya - niestety takie uroki mieszkania w domkach, gdzie jeden stoi przy drugim. Sama potrafię zrobić głośnego grilla, muzyka gra do późnych godzin nocnych, sąsiedzi nie narzekają, bo sami tak robią czasem...
Mogłabyś z nimi o tym porozmawiać, żeby ciszej się zachowywali, skoro bardzo Ci to przeszkadza, jednakże "Wolnoć Tomku w swoim domku" czy ewentualnie podwórku .

A dzieci zazwyczaj są " bardzo wrzaskliwe, wiecznie krzyczą, płaczą i broją"
Taki już ich urok. Ciesz się, że tak mało ich jest, bo pod blokami potrafi biegać naprawdę spora chmara i krzyczeć naprawdę głośno. Wiadomo dzieci muszą się wyszaleć, wykrzyczeć i wybiegać i nikt im nie zabroni, więc po prostu przymykam na to oko, też tak kiedyś przecież robiłam

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:48   #2115
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
serio? jakos nie po polsku całkiem w pupach się ludziom przewraca już

Dokładnie. I jeszcze to: " dziś dodaję zdjęcia z wczorajszego wesela. Czesałam i malowałam się sama " aż chce się powiedzieć pod nosem: widać. ale nie spodziewałam się cudów, po zdjęciach z panieńskiego.

Edytowane przez 69love69
Czas edycji: 2012-05-03 o 19:50
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:17   #2116
lagerfeldised
Rozeznanie

Ja chciałam się tylko wypowiedzieć na temat anoreksji u jakiejś blogerki...

Znam osobiście bardzo znaną blogerkę z anoreksją. Znam też właścicielkę popularnej ostatnio firmy "streetowej", ta też chora, ale to każdy głupi widzi nawet po jej twarzy. Nie będę pisać o kogo mi chodzi, bo wizaż jest mały, można czasem dojść do tego kto jest kto.

Ale czemu to piszę... Bo mnie to właśnie rozwala. Ja sama cierpiałam (cierpię?) na zaburzenia odżywiania i nie rozumiem jak po latach "siedzenia w temacie" można świadomie promować taki tryb życia, już nawet nie wspomnę o tym że robią sobie zdjęcia swoich figur, do których doszły niszcząc swoje zdrowie, dobra rozumiem, na tym etapie to już jest ich praca... Ale tu chodzi również o rzeczy typu storny na facebooku, które np. ta blogerka lubi, albo komentarze, w których sobie zupełnie "na luzie" pisze, że ona to zjada "tylko okruszki", a śledzą jej profil tysiące osób, w tym głupie nastolatki - taką właśnie byłam jak sobie zaczęłam odmawiać jedzenia i niszczyć życie, zupełnie nieświadomie, bo w sieci to tak fajnie wyglądało

Przepraszam za offtop, ale musiałam.

A jeszcze taka dygresja do pani-jesień... Akurat w tych przypadkach, o których ja wspominam, to wiem bez wątpienia, że te dziewczyny są chore, tu już mowa o bardzo bliskich powiązaniach i informacjach całkiem pewnych.
Ale "zdiagnozować" anoreksję (a bywało nawet, że trafiłam z bulimią, a tu jest dużo trudniej) na odległość i często nawet po jakimś blogu, to potrafię doskonale i przypuszczam, że nie jedna dziewczyna, która sama to przeżywała, a do tego może jest spostrzegawcza też to potrafi... Są pewne charakterystyczne cechy i tyle. Oczywiście, diagnoza celowo jest w cudzysłowie i nie twierdzę, że można mieć 100% pewności, ale zupełnie szczerze mówię, nigdy się jeszcze nie pomyliłam mając takie podejrzenia wobec kogoś, zwykle wychodziło to z czasem, jak np. kogoś lepiej poznałam i tak dalej. Z jedną, którą "wyczułam" przez facebooka później wymieniałam porady jak nam idzie głodzenie i jakimi lekami się najlepiej faszerować... Tak dobrze "wyczułam", niestety.

Aha i jeszcze tylko dodam, że mam pełno znajomych, które są bardzo, bardzo chude naturalnie i w życiu nie miałam co do nich podejrzeń, nie jest tak że sama przez to przechodziłam, to widzę to u wszystkich, bynajmniej. Po prostu poza tym, że ktoś jest przeraźliwie chudy, są jeszcze inne, drobne "sygnały", którymi te chore się odróżniają od tych zdrowych. A gadanie "ile to ja nie jem" to już chyba u nich podstawa tak swoją drogą.

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-05-03 o 20:49
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:46   #2117
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Nie, nie jest, była o to posądzana jakoś pod koniec marca
Ups, coś mnie ominęło.

Cytat:

Stary 2012-05-03, 20:52   #2118
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
anlaya - niestety takie uroki mieszkania w domkach, gdzie jeden stoi przy drugim. Sama potrafię zrobić głośnego grilla, muzyka gra do późnych godzin nocnych, sąsiedzi nie narzekają, bo sami tak robią czasem...
Mogłabyś z nimi o tym porozmawiać, żeby ciszej się zachowywali, skoro bardzo Ci to przeszkadza, jednakże "Wolnoć Tomku w swoim domku" czy ewentualnie podwórku .

A dzieci zazwyczaj są " bardzo wrzaskliwe, wiecznie krzyczą, płaczą i broją"
Jak się ma naprawdę złośliwych i wytrwałych sąsiadów to zwrócenie uwagi nie tylko nie poprawi, a pogorszy sprawę - znałam jednych, którzy od ręki powymyślali kolejne tysiąc rzeczy, które wkurzają, a stare robili 100x bardziej intensywnie, na złość.

A co do dzieci - każda z nas dzieckiem była, ale chyba byliśmy wychowywani bardziej w duchu poszanowania dla wspólnych wartości i szacunku do dorosłych, których boli głowa od krzyku. Teraz jest bardziej moda na wychowywanie dzieci na zasadzie niech robią co chcą, bo się tak "rozwijają". Nie mówię rzecz jasna o malutkich dzieciach, które swojego płaczu i krzyku kontrolować nie umieją.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ups, coś mnie ominęło.

Mnie chyba też oO

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2012-05-03 o 20:54
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:57   #2119
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Co do śmieci. W Rotterdamie, albo przynajmniej dzielnicy, w której mieszkam, na ulicy jest mega syf. Mimo tego, że śmietniki są dosłownie co 50m i są regularnie opróżniane. Natomiast, jak widziałam tutejsze pikniki i grille w parku, to ludzie po sobie zbierają wszystkie śmieci, bo trawniki nie są upstrzone siatkami i innymi badziewiami. Żeby nie było kolorowo... drugie miejsce po śmieciach, zajmują psie odchody . Niby takie znane miasto, a syf na chodnikach, jakich mało. W mniejszych miejscowościach jest o wiele wiele czyściej.

Z ciuchowych... dziś mnie nic nie rozwaliło. W ogóle im dłużej mieszkam w Holandii, tym mnie mniej rzeczy rozwala i szokuje.

A nieee.... rozwaliła mnie Kamila w tym czerwonym gorsecie .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-05-03 o 21:02
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 21:33   #2120
new_me
Zadomowienie

przejrzalam blog Kamili i hmm.. ciekawie ojj ciekawie "jakby nie patrzeć na zdjęciach my ładnie wyglądali"(zdjecie z urodzin) - dokladnuy cytat z jej bloga, mam nadzieje ze to zart:P
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:35   #2121
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
moda na grille? żartujesz czy ty tak serio to piszesz?
Gdybyś uważnie przeczytała posta, mimo że był dość długi, zapewne zwróciłabyś uwagę na to, że była to autoironia dotycząca długoweekendowych zwyczajów Polaków.

Odnośnie życia sąsiedzkiego: oczywiście, każdy może robić na swoim podwórku, co mu się żywnie podoba Wyłączając czynności, które naruszałyby prawo, dobre obyczaje lub godziły w prawa osób trzecich, takich, jak np. nasze prawo do wypoczynku. Nie chodzi o gaworzące dzieci (chociaż to prawda, w naszych czasach dzieci wychowywało się trochę inaczej, te sąsiadów wrzeszczą jak opętane non stop ), ani o imprezy co jakiś czas, z głośną muzyką (pomijam fakt, że od 22 jest cisza nocna). Moi sąsiedzi potrafią robić takie imprezy kilka razy w tygodniu, a grill nie gaśnie u nich od tygodnia. Wszelkie próby rozmowy kończą się samymi złośliwościami z ich strony. Naprawdę nie jestem czepialska, bo każdy czasem zrobi imprezę itp, trzeba to rozumieć, ale we wszystkim należy stosować umiar, by innym nie uprzykrzać życia.

Wracając do tematu: dziś rano, około 9, widziałam panią ubraną w puchową kurtkę a'la ludzik Michelin. Zabrakło mi pomysłu, o co mogło tu chodzić

Edytowane przez anlaya
Czas edycji: 2012-05-03 o 21:39
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:39   #2122
RiverOfDirt
Rozeznanie

Widziałam dziś panią w zwiewnej, letnio-plażowej sukience i szpilko-trampkach...

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:53   #2123
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybyś uważnie przeczytała posta, mimo że był dość długi, zapewne zwróciłabyś uwagę na to, że była to autoironia dotycząca długoweekendowych zwyczajów Polaków.

Odnośnie życia sąsiedzkiego: oczywiście, każdy może robić na swoim podwórku, co mu się żywnie podoba Wyłączając czynności, które naruszałyby prawo, dobre obyczaje lub godziły w prawa osób trzecich, takich, jak np. nasze prawo do wypoczynku. Nie chodzi o gaworzące dzieci (chociaż to prawda, w naszych czasach dzieci wychowywało się trochę inaczej, te sąsiadów wrzeszczą jak opętane non stop ), ani o imprezy co jakiś czas, z głośną muzyką (pomijam fakt, że od 22 jest cisza nocna). Moi sąsiedzi potrafią robić takie imprezy kilka razy w tygodniu, a grill nie gaśnie u nich od tygodnia. Wszelkie próby rozmowy kończą się samymi złośliwościami z ich strony. Naprawdę nie jestem czepialska, bo każdy czasem zrobi imprezę itp, trzeba to rozumieć, ale we wszystkim należy stosować umiar, by innym nie uprzykrzać życia.

Wracając do tematu: dziś rano, około 9, widziałam panią ubraną w puchową kurtkę a'la ludzik Michelin. Zabrakło mi pomysłu, o co mogło tu chodzić
Ja takie widuję regularnie o różnych porach dnia . Nie wiem o co chodzi, przecież nie ma mrozów.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:58   #2124
welmas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja wczoraj i dzis w stolYcy rozwalalam wystajacymi palcami z piptolow. i nie bynajmniej dlatego wystawaly (palce), ze but za maly - po prostu w tego typu obuwiu stopa mi leci zawsze do przodu (i z tylu mam luz). ma ktos pomysl, czy i co mozna z tym zrobic?
najlepiej kupić żelowe wkładki, wtedy stopa nie przesuwa się do przodu

Zaczyna się wysyp lasek z butelkami wody mineralnej pod pachą mimo iż mają dużą torebkę bądź też siatkę no ale każdy przecież musi widzieć jaką wodę piją
welmas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 22:05   #2125
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez welmas Pokaż wiadomość
najlepiej kupić żelowe wkładki, wtedy stopa nie przesuwa się do przodu

Zaczyna się wysyp lasek z butelkami wody mineralnej pod pachą mimo iż mają dużą torebkę bądź też siatkę no ale każdy przecież musi widzieć jaką wodę piją
Najpierw kawa, teraz woda, kiedyś jeszcze Frugo - proponuję rozpocząć analizę "ulicznego" spożycia napojów energetycznych, soków Tymbarku i kwasu chlebowego
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 22:12   #2126
trats
Rozeznanie

Cytat:
a nie wpadłaś na to, że gdy jest ciepło i ciągle chce się pić to łatwiej po prostu wziąć tą butelkę, która jest pod pachą niż grzebać milion razy w torebce? lol

ludzie to są naprawdę przewrażliwieni i chyba z nudów szukają dziury w całym
trats jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 22:17   #2127
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam, dlatego mnie ta "autoironia" zszokowała aż zaczęłam się zastanawiać czy tak poważnie odbierasz to czy to jakaś prowokacja.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez trats Pokaż wiadomość
a nie wpadłaś na to, że gdy jest ciepło i ciągle chce się pić to łatwiej po prostu wziąć tą butelkę, która jest pod pachą niż grzebać milion razy w torebce? lol

ludzie to są naprawdę przewrażliwieni i chyba z nudów szukają dziury w całym
ojj dokładnie, pełno przesady w tym wątku ostatnio się przejawia. Szczególnie że głównym tematem jego jest moda a dyskusje tutaj coraz cześciej od niego odbiegają.

Stary 2012-05-03, 22:41   #2128
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Pierwsze co mnie bardzo uderzyło po przyjeździe do Birmingham(uk) to śmieci na ulicy, wszędzie poutykane po krzakach, skwerach, krawężnikach. Anglicy nie wymyślili czegoś takiego jak uliczne śmietniki( raz przez pół godziny spaceru z tesco do domu miałam pełne kieszenie papierków po cukierkach bo nie było gdzie to wyrzucić). Wiadomo nie wszędzie tak jest, teraz jestem w malutkiej miejscowości i jest bardzo przyjemnie ale przy pierwszym kontakcie nawet poznańskie "obkupkane " przez psy uliczki wydawały mi się lepsze ( bo te zanieczyszczenia przynajmniej czasami znikały).

Wiadomo że sterty śmieci w lesie to nic fajnego ale mimo wszystko uważam że to nie taka nasza polska przywara bo dużo częściej w PL widywałam żula który potrafił wyrzucić coś do śmietnika na rogu niż w birmingham. Tam zazwyczaj wszystko ląduje na ziemi. Ludzie potrafią sobie pod nogi wyrzucić pudełko czy ten powszechnie stosowany do owijania papier po fastfoodach który jest często wielkości gazety.
Ale ja pisałam właśnie o lasach, a nie o ulicach/chodnikach imo w Warszawie czy w moim rodzinnym mieście jest ok jeżeli chodzi o czystość na chodnikach. A o lasach to też nie o każdy jeden jaki istnieje mi chodziło. Przecież napisałam, że uogólniam i generalizuję.
I nie napisałam, że tylko Polacy to takie straszne stworzenia itp. Nie wiem jak jest gdzie indziej i jeżeli na całym świecie jest syf i śmietniska w lasach to nikt nie powinien do nich włazić. Pisałam na podstawie tego co znam, a mieszkałam tylko w Polsce. Więc nie rozumiem...

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Najpierw kawa, teraz woda, kiedyś jeszcze Frugo - proponuję rozpocząć analizę "ulicznego" spożycia napojów energetycznych, soków Tymbarku i kwasu chlebowego
Uwielbiam kwas chlebowy

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
ojj dokładnie, pełno przesady w tym wątku ostatnio się przejawia. Szczególnie że głównym tematem jego jest moda a dyskusje tutaj coraz cześciej od niego odbiegają.
Bo w sumie obecnie nie tylko ubrania określa się jako "modne", teraz słowo "modne" dokleja się do wszystkiego. Kurde, mam wrażenie, że za niedługo to i konkretne choroby będą modne. O ile już nie są

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 23:46   #2129
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:

wybacz, podczytuję wątek regularnie, ale to jeden z najbardziej bzdurnych rozwalaczy jakie ostatnio tu przeczytałam

Myślę, że jeśli ktoś trzyma w dłoni, bądź pod pachą butelkę z wodą, to na pewno nie dla szpanu czy epatowania 'marką'

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 07:43   #2130
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Bo w sumie obecnie nie tylko ubrania określa się jako "modne", teraz słowo "modne" dokleja się do wszystkiego. Kurde, mam wrażenie, że za niedługo to i konkretne choroby będą modne. O ile już nie są
anokreksja, anemia ...

Cytat:
Napisane przez CharLizZie Pokaż wiadomość

wybacz, podczytuję wątek regularnie, ale to jeden z najbardziej bzdurnych rozwalaczy jakie ostatnio tu przeczytałam

Myślę, że jeśli ktoś trzyma w dłoni, bądź pod pachą butelkę z wodą, to na pewno nie dla szpanu czy epatowania 'marką'
dokładnie ... szczególnie że przeciętna butelka litrowej wody kosztuje mniej więcej 2zł, ale mi też lans

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości