![]() |
#2101 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Cytat:
Wiadomo że sterty śmieci w lesie to nic fajnego ale mimo wszystko uważam że to nie taka nasza polska przywara bo dużo częściej w PL widywałam żula który potrafił wyrzucić coś do śmietnika na rogu niż w birmingham. Tam zazwyczaj wszystko ląduje na ziemi. Ludzie potrafią sobie pod nogi wyrzucić pudełko czy ten powszechnie stosowany do owijania papier po fastfoodach który jest często wielkości gazety. Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2012-05-03 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Ja również zauważyłam, że w PL jest na ulicach o wiele czyściej niż za granicą - nawet w czyściutkiej i poukładanej Szwecji, o zachodzie i o zgrozo! południu nie wspominając. Nie wiem jak jest za granicą z wywożeniem śmieci do lasu, ale nie dziwię się niektórym jak za 3 drewniane szafki, które chciałam wyrzucić na wysypisku zaśpiewali mi 100 zł (a to raptem 10 desek). Oczywiście jest to karygodne, ale żeby aż tyle to kosztowało to też jest kpina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka cena to nie jest kpina, śmieci w lasach były od zawsze, wysypiska są od tego, żeby tam te śmieci wyrzucać, a nie narzekać potem, że nie da się wejść do lasu bo jest tam brudno i obrzydliwie ![]() Trochę wątek zbacza z głównego tematu, to swoją drogą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Rozwala mnie moda na słowo MODOWE. Już nawet nie ma pokazu mody, tylko jest pokaz modowy
![]()
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do sukienki Kamili - ewidentnie za duża góra, sukienka nadająca się dla osoby z większym biustem, który by wypełnił odpowiednio wolna przestrzeń ![]() Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-05-03 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Aha czyli uważasz że 100 zł za zutylizowanie 10 desek to jest odpowiednia cena tak? W takim razie wolę nie wiedzieć na ile wyceniliby mi na przykład zużytą kanapę - chyba więcej by to kosztowało niż nowa kanapa z Ikei. Trzeba być naprawdę bogatym żeby pozwolić sobie na tak luksusowe usługi. Wiele osób wywozi śmieci do lasu z lenistwa, ale nie dziwię się również tym, którzy nie mają co zrobić ze śmieciami, a na utylizację na wysypisku ich po prostu nie stać. Trzeba patrzeć na problem szerzej, szukając przyczyny, jak jest każdy widzi. EOT.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Dla mnie wychodzenie półnago na balkon jest niedopuszczalne... Kobieta wyjdzie w bikini, a jakiś kierowca się zapaczy i wypadek gotowy
![]()
![]() |
#2108 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
...
|
Cytat:
To co mnie rozwala ostatnio to 'zwykle' popularne rzeczy - skarpetki do sandałek i wystające staniki. Dziś to istna plaga tego, wybrałam się na spacer i aż się przeraziłam ile osób tak chodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://newlifewithfashion.blogspot.com/ proszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Też rozwala mnie moda na grille. Moja rodzina mieszka na "spokojnym" osiedlu domów jednorodzinnych w niedużym miasteczku. Mam sąsiadów z każdej strony. W ciągu długiego weekendu grille były u każdego. Przy czym grill w wypadku moich sąsiadów od razu łączy się z piciem na umór, śpiewami i biesiadną muzyką do 3 w nocy. My zrobiliśmy grilla przedwczoraj. Wrzuciliśmy na ruszt kilka szaszłyków, zjedliśmy na obiad. I koniec grilla. Nawet nie mieliśmy ochoty na dłuższe biesiadowanie. Ze wszystkich stron otaczały nas aromaty spalonego mięcha, głośna muzyka i wrzaski.
Btw. Nie wiem, czy to tylko my mamy szczęście do takich sąsiadów? Mam na myśli dwóch. Jeden jest na emeryturze, zajmuje się stolarką. Nie ma jednak warsztatu, pracuje na czarno. Swoje miejsce pracy urządził sobie tuż przy płocie. Całymi dniami słychać jak tnie, tffuu...rżnie te deski. Jesteśmy uczuleni na dźwięki krajzegi... Sąsiedzi nr 2. W jednym domu mieszkają trzy rodziny. Dwoje dziadków, ich córka z mężem i 5 dzieci w wieku 17-1 i syn z żoną i 3 dzieci w wieku 14-6. Dzieci są bardzo wrzaskliwe, wiecznie krzyczą, płaczą i broją. Do tego wiecznie włączone radio samochodowe na cały regulator. Wyjść sobie na leżaczek z książką? Niestety... po kilku minutach chce się płakać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2114 |
...
|
anlaya - niestety takie uroki mieszkania w domkach, gdzie jeden stoi przy drugim. Sama potrafię zrobić głośnego grilla, muzyka gra do późnych godzin nocnych, sąsiedzi nie narzekają, bo sami tak robią czasem...
Mogłabyś z nimi o tym porozmawiać, żeby ciszej się zachowywali, skoro bardzo Ci to przeszkadza, jednakże "Wolnoć Tomku w swoim domku" czy ewentualnie podwórku ![]() A dzieci zazwyczaj są " bardzo wrzaskliwe, wiecznie krzyczą, płaczą i broją" Taki już ich urok. Ciesz się, że tak mało ich jest, bo pod blokami potrafi biegać naprawdę spora chmara i krzyczeć naprawdę głośno. Wiadomo dzieci muszą się wyszaleć, wykrzyczeć i wybiegać i nikt im nie zabroni, więc po prostu przymykam na to oko, też tak kiedyś przecież robiłam ![]()
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. I jeszcze to: " dziś dodaję zdjęcia z wczorajszego wesela. Czesałam i malowałam się sama ![]() ![]() Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2012-05-03 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Ja chciałam się tylko wypowiedzieć na temat anoreksji u jakiejś blogerki...
Znam osobiście bardzo znaną blogerkę z anoreksją. Znam też właścicielkę popularnej ostatnio firmy "streetowej", ta też chora, ale to każdy głupi widzi nawet po jej twarzy. Nie będę pisać o kogo mi chodzi, bo wizaż jest mały, można czasem dojść do tego kto jest kto. Ale czemu to piszę... Bo mnie to właśnie rozwala. Ja sama cierpiałam (cierpię?) na zaburzenia odżywiania i nie rozumiem jak po latach "siedzenia w temacie" można świadomie promować taki tryb życia, już nawet nie wspomnę o tym że robią sobie zdjęcia swoich figur, do których doszły niszcząc swoje zdrowie, dobra rozumiem, na tym etapie to już jest ich praca... Ale tu chodzi również o rzeczy typu storny na facebooku, które np. ta blogerka lubi, albo komentarze, w których sobie zupełnie "na luzie" pisze, że ona to zjada "tylko okruszki", a śledzą jej profil tysiące osób, w tym głupie nastolatki - taką właśnie byłam jak sobie zaczęłam odmawiać jedzenia i niszczyć życie, zupełnie nieświadomie, bo w sieci to tak fajnie wyglądało ![]() Przepraszam za offtop, ale musiałam. A jeszcze taka dygresja do pani-jesień... Akurat w tych przypadkach, o których ja wspominam, to wiem bez wątpienia, że te dziewczyny są chore, tu już mowa o bardzo bliskich powiązaniach i informacjach całkiem pewnych. Ale "zdiagnozować" anoreksję (a bywało nawet, że trafiłam z bulimią, a tu jest dużo trudniej) na odległość i często nawet po jakimś blogu, to potrafię doskonale i przypuszczam, że nie jedna dziewczyna, która sama to przeżywała, a do tego może jest spostrzegawcza też to potrafi... Są pewne charakterystyczne cechy i tyle. Oczywiście, diagnoza celowo jest w cudzysłowie i nie twierdzę, że można mieć 100% pewności, ale zupełnie szczerze mówię, nigdy się jeszcze nie pomyliłam mając takie podejrzenia wobec kogoś, zwykle wychodziło to z czasem, jak np. kogoś lepiej poznałam i tak dalej. Z jedną, którą "wyczułam" przez facebooka później wymieniałam porady jak nam idzie głodzenie i jakimi lekami się najlepiej faszerować... Tak dobrze "wyczułam", niestety. Aha i jeszcze tylko dodam, że mam pełno znajomych, które są bardzo, bardzo chude naturalnie i w życiu nie miałam co do nich podejrzeń, nie jest tak że sama przez to przechodziłam, to widzę to u wszystkich, bynajmniej. Po prostu poza tym, że ktoś jest przeraźliwie chudy, są jeszcze inne, drobne "sygnały", którymi te chore się odróżniają od tych zdrowych. A gadanie "ile to ja nie jem" to już chyba u nich podstawa tak swoją drogą. Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-05-03 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Ups, coś mnie ominęło.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do dzieci - każda z nas dzieckiem była, ale chyba byliśmy wychowywani bardziej w duchu poszanowania dla wspólnych wartości i szacunku do dorosłych, których boli głowa od krzyku. Teraz jest bardziej moda na wychowywanie dzieci na zasadzie niech robią co chcą, bo się tak "rozwijają". Nie mówię rzecz jasna o malutkich dzieciach, które swojego płaczu i krzyku kontrolować nie umieją. Mnie chyba też oO Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2012-05-03 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Co do śmieci. W Rotterdamie, albo przynajmniej dzielnicy, w której mieszkam, na ulicy jest mega syf. Mimo tego, że śmietniki są dosłownie co 50m i są regularnie opróżniane. Natomiast, jak widziałam tutejsze pikniki i grille w parku, to ludzie po sobie zbierają wszystkie śmieci, bo trawniki nie są upstrzone siatkami i innymi badziewiami. Żeby nie było kolorowo... drugie miejsce po śmieciach, zajmują psie odchody
![]() Z ciuchowych... dziś mnie nic nie rozwaliło. W ogóle im dłużej mieszkam w Holandii, tym mnie mniej rzeczy rozwala i szokuje. A nieee.... rozwaliła mnie Kamila w tym czerwonym gorsecie ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-03 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
przejrzalam blog Kamili i hmm.. ciekawie ojj ciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś uważnie przeczytała posta, mimo że był dość długi, zapewne zwróciłabyś uwagę na to, że była to autoironia dotycząca długoweekendowych zwyczajów Polaków.
Odnośnie życia sąsiedzkiego: oczywiście, każdy może robić na swoim podwórku, co mu się żywnie podoba ![]() ![]() ![]() Wracając do tematu: dziś rano, około 9, widziałam panią ubraną w puchową kurtkę a'la ludzik Michelin. Zabrakło mi pomysłu, o co mogło tu chodzić ![]() Edytowane przez anlaya Czas edycji: 2012-05-03 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Rozeznanie
|
Widziałam dziś panią w zwiewnej, letnio-plażowej sukience i szpilko-trampkach...
![]()
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczyna się wysyp lasek z butelkami wody mineralnej pod pachą mimo iż mają dużą torebkę bądź też siatkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ludzie to są naprawdę przewrażliwieni i chyba z nudów szukają dziury w całym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- ojj dokładnie, pełno przesady w tym wątku ostatnio się przejawia. Szczególnie że głównym tematem jego jest moda a dyskusje tutaj coraz cześciej od niego odbiegają.
![]() |
#2128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie napisałam, że tylko Polacy to takie straszne stworzenia itp. Nie wiem jak jest gdzie indziej i jeżeli na całym świecie jest syf i śmietniska w lasach to nikt nie powinien do nich włazić. Pisałam na podstawie tego co znam, a mieszkałam tylko w Polsce. Więc nie rozumiem... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybacz, podczytuję wątek regularnie, ale to jeden z najbardziej bzdurnych rozwalaczy jakie ostatnio tu przeczytałam ![]() Myślę, że jeśli ktoś trzyma w dłoni, bądź pod pachą butelkę z wodą, to na pewno nie dla szpanu czy epatowania 'marką' ![]()
![]() |
#2130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.