|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
wiem, strasznie to dziecinne, i do niektórych spraw trzeba dojrzeć, trzeba też się dotrzeć. U nas jakiś czas przed i po ślubie dochodziło do naprawdę strasznych awantur, a teraz wszystko się uspokoiło, wyciszyło. Musicie zacisnąć zęby i przez to przejść, w większości związków zdarzają się takie kryzysy
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja o moim Tżcie, tudzież Małżu złego słowa powiedzieć nie mogę-wiadomo każdy ma wady i dziwne zachowania, ale mam wrażenie, że mamy teraz oboje w tej ciąży najcudowniejszy czas od kiedy jesteśmy razem(9lat, 3 lata po ślubie)....taki ciepły, czuły, po prostu wyjątkowy....myślę, że będziemy bardzo szczęśliwą małą Rodzinką....
choć nie mogę powiedzieć, że nie było gorszych chwil-zawsze są, ale więcej jest takich jak teraz CUDOWNYCH!!!
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Kazda rana na macicy to potencjalne miejsce gdzie moze sie to stac, a blizna po cesarce jest spora, wiec kazda nastepna ciaza niesie ryzyko ze łozysko na nią trafi. Tak mi to wytlumaczyli. Oczywiscie nie musi trafic, ale jak trafi to moze sie wgryzc wglab - niszczy wtedy sciane macicy czyli po oddzieleniu sie zostaje dziura ktora ciezko jest zaszyc, czasem jest to niemozliwe, a krew z niej tryska ochoczo
|
|
|
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co znów mam kupę rabarbaru-ale ciasta mi się piec nie chce
myślicie, że jak kupię gotowe ciasto francuskie i zrobię takie trójkątne ciastka, w środku z rabarbarem, to będzie ok??
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
myślicie że taki tani gorset coś da?
http://moda.allegro.pl/pas-gorset-po...283104277.html tak się zastanawiam bo zamówiłam u tego sprzedawcy staniki do karmienia i myśle czy nie domowic wtedy raz zaplacila bym za przesylke
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm, zwlaszcza po porodzie wielu facetow ma trudnosci - po 1 pojawia sie intruz, po 2 ten intruz nie daje spac po nocach, po 3. wielu facetow boi sie toto tknąć zeby nie popsuc i ukrywa swoja nieudolnosc agresją no i po 4.pojawiaja sie nowe obowiazki, a nie kazdy lubi rezygnowac z dotychczasowego ciepelka albo nie umie sie przestawic . Nawet kobietom jest trudno a w koncu maja jakies tam instynkty |
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff ciastek a już myślałam że go przyłapałaś na jakichś tajemnych smsach,mailach czy coś w tym stylu
takie gadanie w nerwach,nie martw się, pewnie chciał Cię "przestraszyć" głupol
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam TAKO i do niego dokupię wkładkę dla małego dziecka. Planuję używać go jako nosidełko. Jak dziecka już będzie siedzieć, to na pewno będziemy je wkładać w auto i wtedy kupimy coś, co miał testy - pewnie maxi cosi. Przypomnę, że zestaw 3w1 kupiłam za 1485zł, z parasolką i innymi takimi akcesoriami.
Kolory widziałam tylko czarny z czymś albo szafy z czymś. Widziałam próbki materiałów w jednym sklepie, ale nie przypominam sobie niczego innego. Cytat:
odbija mu od tych upałów?
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale będe miec spotkanie z babeczką od nich pod koniec maja to się więcej dowiem
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedziemy do domku letniego mojej ciotki. Miaużon będzie grał w tenisa... już widzę jaki będzie połamany wieczorem. Mój staruszek Ciao mamusie!
|
||
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
karolka ja bardzo często robię takie ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego (w biedronie jest bardzo dobre
) i w środek wkładam na odrobinę nutelli albo parówkę i ser żółty i wychodzi pyyyycha,to tym bardziej z takim rabarbarem będzie mniamniusie
|
|
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
a my juz po obiadku i sobie odpoczywamy
![]() pokoj już pomalowany ,kontakty zrobione , wujek teraz przymocowuje rzyrandol no i wsumie zostanie nam tylko wykladzina ![]() a tak to kupimy lozko jakas fajan komode i bedzie mozna zamieszkac ![]() powiem wam ze ten pokoj est robiony z takiej starej komorki tam nie bylo doslownie nic robilismy od podstaw podloge , sciany , doprowadzali prad masakra taki maly pokoik a tyle kasy trzeba wywalic na to
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę jest mi źle
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
u nas zaczelo wlasnie grzmiec, i ciemno sie zrobilo
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- prince - chcesz kabanosa na pocieche? mam dwa ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- no i leje |
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety żadna z nas ci nie pomoże a pocieszać można w nieskończoność ... Nam , kobietom z takimi facetami idzie się tylko z takimi zachowaniami pogodzić... Bo cóż zrobisz? Głową muru nie przebijesz. Ja też cierpiałam jak ty, płakałam , skakałam, krzyczałam... Nic to nie dawało. Nauczyłam się machać na to wszystko ręką. I jest o wiele lepiej. Ale nie powiem że czasem i tak dopadają mnie takie momenty...
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas raz goraco, raz chmury... Ale to nic i tak polecimy na grilla
|
#2362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sie u nas zrobilo ponuro, i caly czas pada. Ide sie drzemnac |
|
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane a jakie kosmetyki kupujecie dla maluszka ?
bo ja mam zamiar kupić z Nivea - żel do mycia ciała i włosów - krem na odpażenia - puder łagodzący -delikatna oliwka pielęgnacyjna - delikatny krem pielęgnacyjny
|
#2364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no jasne ze nie mozna wymagac zeby ktos sie zmienil o 180st. Ale wiesz- moi bracia tez byli nalogowymi graczami a jak im sie zmienila sytuacja zyciowa to przestali i graja tylko sporadycznie jak juz na prawde nie maja nic do roboty innego, a moj od dnia slubu przez cale te 7 lat nie opuscil ani jednego dnia (no poza wakacjami, ale tam zwykle nos w ksiazke i tez go nie bylo) i to nie jest godzina ale do 2,3 w nocy - dzien w dzien. Mysle ze jesli jest chec z obu stron do budownia zwiazku to czesc slabosci przechodzi lzej i mozna sie z nimi pogodzic, ale jak moj wogule ma w trabie zwiazek, rodzicielstwo itd, no to sorry, mnie to granie doprowadza do szału. Nie wiem, ale wydaje mi sie ze gdybym widziala ze chetnie spedza czas z dziecmi np, zabiera je na wycieczki itd a potem w ramach odpoczynku sobie gra, to niech mu na zdrowie, ale on przychodzi do domu nieprzytomny, je, spi, i siada pod komputer...a jesli cokolwiek powiem to oczywiscie jestem niemilosierna i sie uwzielam, a poza tym to mu zazdroszcze bo on ma pasje a ja to sie niczym nie interesuje.... |
|
|
|
|
#2365 |
|
Wtajemniczenie
|
albo z Bambino kupic kosmetyki heh sama nie wiem co było by lepsze
|
#2366 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale duszno ufff....
tak się najadłam że nie mam siły się ruszyć ![]() cieszę się że podobały Wam się moje poranne "zakupy" gratulacje!Cytat:
![]() gratulacje!Cytat:
Cytat:
![]() wow! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurde nie wszystko mi zacytowało... ![]() dottta jak się zarejestrujesz daj znać ja też dam znać,może w przyszłym tygodniu tam podjadę
|
||||||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy też moses basket-Dorotka spała w nim 4 miesiące. Poza tym czeka na nią duże łóżko-jest już rozłożone w jej pokoju, ale musimy jakąś barierkę kupić bo boję się że spadnie z niego...Wróciliśmy ze spaceru. Jak wychodziliśmy to trochę się chmurzyło, za to teraz zrobiło się słonecznie i ciepło ![]() Zabieram się za obiad-karkówka w sosie, ziemniaczki z koperkiem i mizeria
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
No i stworzyłam te rabarbarowe cudeńka-wyszły pyszne....ale, ale:
1) rabarbar za bardzo puszcza sok i są lekko wilgotne; nie wiem jak temu zaradzić??? 2) trochę za kwaśne, choć było sporo posłodzone ![]() macie jakieś rady jak temu zapobiec ![]() AHA więc wyczytałam, że rabarbar trzeba przesłodzić i odstawić na godzinę i wtedy odejdzie sok
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-05-03 o 16:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

wiem, strasznie to dziecinne, i do niektórych spraw trzeba dojrzeć, trzeba też się dotrzeć. U nas jakiś czas przed i po ślubie dochodziło do naprawdę strasznych awantur, a teraz wszystko się uspokoiło, wyciszyło. Musicie zacisnąć zęby i przez to przejść, w większości związków zdarzają się takie kryzysy

myślicie, że jak kupię gotowe ciasto francuskie i zrobię takie trójkątne ciastka, w środku z rabarbarem, to będzie ok??

odbija mu od tych upałów?

ale będe miec spotkanie z babeczką od nich pod koniec maja to się więcej dowiem

gratulacje!