Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 14:13   #2821
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Evvcia, nie było mnie ani wczoraj ani przed wczoraj. 1.05 byli u nas goście a wczoraj nie miałam humoru.
Stary 2012-05-03, 14:15   #2822
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Evvcia, nie było mnie ani wczoraj ani przed wczoraj. 1.05 byli u nas goście a wczoraj nie miałam humoru.
Tak myślałam, że kogoś mi tu brakuje

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:42   #2823
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że kogoś mi tu brakuje
mi tez brakowalo wizazowych rozmow

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Andrea skonczyla wczoraj 3 tygodnie . Jak ten czas leci
Zaczela interesowac sie grzechotka i wodzi za nia wzrokiem

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-05-03 o 14:44
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:02   #2824
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Andrea skonczyla wczoraj 3 tygodnie . Jak ten czas leci
Zaczela interesowac sie grzechotka i wodzi za nia wzrokiem

u nas dziś skończony 6 tydzień a miałyśmy razem rodzić jeszcze Tynka, ale ją to Mateuszek całkowicie pochłonął dobrze, że choć mejlem dała znać, że żyje i ma się dobrze co widać na fotkach

też wrzuciłam coś na mejla
Emigra Julka jaka fajna dziewuszka
Cytrynka Wiktorek to urodzony działkowicz umie się zrelaksować a mamuśka się pięknie prezentuje nawet w upał!
Desia tak jak pisałam Viki słodziaczek
Zia fotka na wadze jest boska! Zakochałam się <3 a Ania malutka smerfetka
Nikii mama niezły kierowca, a pasażer fajny mężczyzna udał Ci się synek

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:08   #2825
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Zia slicznie wygladacie - i jaka ladna podloga
Cytrynka super tez wygladacie - jaki fajny dom na dzialce
ps. bo ja mam upierdzielenie na punkcie drewna.
Hehe, dzieki. Tez lubie drewniana, niestety w sypialniach mamy wykladzine (jak to zwykle w UK/irl) ale przynamniej w living roomie fajna podloga.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
.
Ja odpukac naprawde nie moge narzekac,bo brzuch mam jak przed ciaza(czego sie oczywiscie osobiscie balam)

Dzis mamy w planach domowa pizze,wiec juz sie nie moge doczekac..Choc ostatnio w zwiazku z zakupem grilla elektrycznego codziennie jadamy cos z tego cuda i przyznam,ze calkiem smacznie
Moj brzuch tez juz dosc plaski, tlyko taki mieciutki jeszcze i pepek jak lej po bombie ALe jak na 2 tyg po porodzie to bardzo zadowolona jestem. NIestety obwod pod piersiami i w talii nadal okolo 10cm wiekszy niz przed ciaza, widac ze talia juz nie taka ladna (a ja z tych biodrzastych wiec talia wazny atrybut ). Mam nadzieje ze sie wklesnie Najbardziej sie ciesze z wagi, juz mi z 10kg spadlo, jeszcze 5 zostalo.

My tez grilla elektrycznego mamy i duzo uzywamy. Wpradzie nie cierpie tego myc ale uwielbiam jedzonko. Zazwyczaj grilujemy kurczaka, ser haloumi i cukinie, a czasem tez takie tosty z chleba sobie zapiekamy. A co wy grilujecie?

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja nawet nie probuje Was nadrobic
Chwale sie , ze mam dzisiaj troche wiecej mleczka, ale mimo wszystko za malo nadal, Viki potrafi wytrabic 70 ml mm na raz
Nawet polozne sa w szoku jaki glodomorek
Ale wczoraj odciagnelam 20 ml siary przez caly dzien bo mialam brodawki poranione jeszcze dosc mocno, dzisiaj juz lepiej wiec ja przystawilam i pierwszy raz slyszalam ze naprawde polyka mleczko
Jak sie urodzila 28 to wazyla 3560, 1.05 spadla do 3400, czyli po 3 dobach, ale juz 2.05 miala 3500 a dzisiaj 3560, wiec niezle sobie odbija
Mam nadzieje ze na moim mleczku bedzie tak samo ladnie przybierac, ale cos mi sie wydaje ze bedzie tak jak z Adasiem ze zawsze po piersi bedzie musiala byc butla.
Ale to nic, najwazniejsze ze cos tam wyciagnie ode mnie!

I jeszcze zdjecie z dzisiaj
Desia, Vikunia piekna! Ale ci zazdrosze tej jej wagi, u nas 2 tyg po porodzie jeszcze ANia nie odrobila. Tylko ze ona tylko na cycu. I Ania tez miala podwyzszone crp i biale krwinki po porodzie, i tez miala antybiotyk choc tylko przez 2 dni - a wenflon miala w raczce Kiedy wychodzicie?

My wlasnie sie karmimy po dlugim spacerze. Pogoda fajna bo nie pada i nie wieje Ostatnio spacerujemy po min 1h dziennie, dzis 2.

Dziekuje wszystkim za komplementy mojej corci na wadze i odpowiedzi odnosnie miejsca spania/drzemek dzieciaczkow.

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-05-03 o 15:19
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 17:32   #2826
gosia261282
Gang Iren

Bylam na zakupach,a mowilam ze juz nie pojde z goscmi,bo za dlugo i schodzi w sklepach.A wybralismy sie na pieszo bez samochodu.I na syrenie wracalismy,bo mlody hcial jesc
Stary 2012-05-03, 17:41   #2827
natkulec
Zadomowienie

My z Madzia byłysmy u koleżanki, Madzia była grzeczna jak aniołek położyłam ją na kanapie koło córeczki koleżanki i sobie usnęła my gadałyśmy - były jeszcze 2 koleżanki i 2 dzieci a ona spała, potem obudziła się, zjadła i znowu usnęła przyjechałyśmy to trochę popłakała, chyba ją pupa troszkę bolała bo ma tam czerwone, wszystko przez te upały, kremy nie pomagają więc posypałam mąką ziemniaczaną i jest lepiej. Teraz śpi 2 godzinkę w swoim łóżeczku
Miało padać a tylko się zachmurzyło, trochę ochłodziło i pogrzmiało z daleka. Teraz znowu wyszło słonko ale nie jest tak gorąco jak było
Stary 2012-05-03, 17:54   #2828
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co do tych kropli to podajecie je codziennie? Tzn chodzi mi czy dajecie je przez cały czas czy tylko parę dni a później jakieś przerwy? Bo ja właśnie nie wiem, moja maleńka znowu dostała ostatnio ataku bólu brzuszka...
ja podaje mojej sab simplex i podawalam najpierw codziennie kilka razy do butli a teraz w sumie tylko jak widze ze mala ma problem z baczkami i o dziwo widze za chwile poprawe....
Cytat:
Witam!
Chwale sie , ze mam dzisiaj troche wiecej mleczka, ale mimo wszystko za malo nadal, Viki potrafi wytrabic 70 ml mm na raz
Ale wczoraj odciagnelam 20 ml siary przez caly dzien bo mialam brodawki poranione jeszcze dosc mocno, dzisiaj juz lepiej wiec ja przystawilam i pierwszy raz slyszalam ze naprawde polyka mleczko
Jak sie urodzila 28 to wazyla 3560, 1.05 spadla do 3400, czyli po 3 dobach, ale juz 2.05 miala 3500 a dzisiaj 3560, wiec niezle sobie odbija
Mam nadzieje ze na moim mleczku bedzie tak samo ladnie przybierac, ale cos mi sie wydaje ze bedzie tak jak z Adasiem ze zawsze po piersi bedzie musiala byc butla.

super ze masz juz mleczko Viki cudna i pieknie przybiera na wadze
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach,a mowilam ze juz nie pojde z goscmi,bo za dlugo i schodzi w sklepach.A wybralismy sie na pieszo bez samochodu.I na syrenie wracalismy,bo mlody hcial jesc
ech ...

My bylysmy ciagle w biegu ... o 12 pojechalysmy do meza firmy, poszlam z kolezanka i Jula w nosidle na mini zakupy do drogerii, pozniej na szybko ja nakarmilam, pojechalismy ogladac najpierw jeden dom - masakra. Pozniej drugi i ten bardziej mi i mezowi (przyjaciolom nie, a chcemy kupic wspolnie) sie podobal - na dole duzo miejsca na firme, 3 mieszkania w sumie wiec jedno mozna komus wynajac, wielki ogrod ale zobaczymy co dalej, bo troche do roboty by bylo.

Pozniej wrocilismy do naszego miasta i mielismy termin w banku, zalozylismy Julci cos ala ksiazeczke oszczednosciowa przed wejsciem do banku zdazylam mala nakarmic w aucie, wiec sobie spala przytulona do cyca pozniej no i wrocilismy do domku, mala zasnela w foteliku to ja na balkon wystawilam i spi dalej, ja troszke ogarnelam i zaczelam Was nadrabiac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:38   #2829
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry
my wróciliśmy do znajomych co maja synka 7 miesiecy i drugiego synka 3 latka oddalam koleżance ciuszki 56 ktore od niej dostalam i ubrania ciazowe a wrocilam z kolejna siatka ubranek( nie mogłam sie powstrzymać ) i mata edukacyjna

jechaliśmy autobusem i podstawiłam wozek tylek do kierunku jazdy aby widziec małego i jednoczesnie usiasc a okazalo sie ze przy mocniejszym hamowaniu mino hamulca wozek i tak przesuwa sie do przodu, w rezultacie stalam nam mlodym z z herbatka i trzymalam sie poreczy a maz trzymal wozek, dodam jeszcze ze mam chorobe lokomocyjna w droge powrotna mlody na szczescie juz spal, a zrobilismy jeszcze lepszy numer bo z pragi przeszlismy mostem lazienkowskim na powisle i wrocilismy tramwajem przez poniatowski, szlag mnie trafil bo na lazienkowskim nie ma podjazdow dla wozkow a na poniatowskim sa na wazki rozstaw kol!!! moj kregoslog blagal o litosc!!! w dodatku od dlugiego chodzenia boli mnie miednica i krzyz
generalnie ok 5 km zrobilismy na piechote

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-05-03 o 18:40
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:02   #2830
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

jechaliśmy autobusem i podstawiłam wozek tylek do kierunku jazdy aby widziec małego i jednoczesnie usiasc a okazalo sie ze przy mocniejszym hamowaniu mino hamulca wozek i tak przesuwa sie do przodu, w rezultacie stalam nam mlodym z z herbatka i trzymalam sie poreczy a maz trzymal wozek, dodam jeszcze ze mam chorobe lokomocyjna w droge powrotna mlody na szczescie juz spal, a zrobilismy jeszcze lepszy numer bo z pragi przeszlismy mostem lazienkowskim na powisle i wrocilismy tramwajem przez poniatowski, szlag mnie trafil bo na lazienkowskim nie ma podjazdow dla wozkow a na poniatowskim sa na wazki rozstaw kol!!! moj kregoslog blagal o litosc!!! w dodatku od dlugiego chodzenia boli mnie miednica i krzyz
generalnie ok 5 km zrobilismy na piechote
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
My bylysmy ciagle w biegu ... o 12 pojechalysmy do meza firmy, poszlam z kolezanka i Jula w nosidle na mini zakupy do drogerii, pozniej na szybko ja nakarmilam, pojechalismy ogladac najpierw jeden dom - masakra. Pozniej drugi i ten bardziej mi i mezowi (przyjaciolom nie, a chcemy kupic wspolnie) sie podobal - na dole duzo miejsca na firme, 3 mieszkania w sumie wiec jedno mozna komus wynajac, wielki ogrod ale zobaczymy co dalej, bo troche do roboty by bylo.

Pozniej wrocilismy do naszego miasta i mielismy termin w banku, zalozylismy Julci cos ala ksiazeczke oszczednosciowa przed wejsciem do banku zdazylam mala nakarmic w aucie, wiec sobie spala przytulona do cyca pozniej no i wrocilismy do domku, mala zasnela w foteliku to ja na balkon wystawilam i spi dalej, ja troszke ogarnelam i zaczelam Was nadrabiac
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
My z Madzia byłysmy u koleżanki, Madzia była grzeczna jak aniołek położyłam ją na kanapie koło córeczki koleżanki i sobie usnęła my gadałyśmy - były jeszcze 2 koleżanki i 2 dzieci a ona spała, potem obudziła się, zjadła i znowu usnęła przyjechałyśmy to trochę popłakała, chyba ją pupa troszkę bolała bo ma tam czerwone, wszystko przez te upały, kremy nie pomagają więc posypałam mąką ziemniaczaną i jest lepiej. Teraz śpi 2 godzinkę w swoim łóżeczku
Miało padać a tylko się zachmurzyło, trochę ochłodziło i pogrzmiało z daleka. Teraz znowu wyszło słonko ale nie jest tak gorąco jak było
Heh dziewczyny podziwiam Was za ta mobilnosc z dziecmi. Ja na razie tylko na spacery sie odwazam miedzy karmieniami, jak odbieralam siostre z lotniska i wzielismy mala do auta to mialam dusze na ramieniu. Nie mowiac o tym ze serio przeraza mnie mysl ze mala moglaby sie rozkleic 'w gosciach' albo np w autobusie. Mam nadzieje ze z czasem i doswiadczeniem nabiore troche wiecej pewnosci, bo raczej towarzyska jestem i srednio widze siedzenie z mala cale dnie w domu
Stary 2012-05-03, 19:33   #2831
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny oj ja mam dzis sredni dzien - mam wrazenie ze nic nie robie tylko karmie - Hanka sie uspokaja tylko przy cycu, jak ja odkladam to jest ryk, nie spala caly dzien wiec i ja nie moglam sie zdrzemnac.wyszlabym sobie gdzies sama, ale nie mam takiej opcji.i jeszcze na dodatek wydaje mi sie ze to ze ma zielone kupki ze sluzem i strzepkami krwi to chyba moja wina - bo moze zle cos umylam, laktator najszybciej - bo ten TT reczny jest do dupy do mycia w gornej czesci, i moze tam sie wylegly sie jakies bakterie i teraz sa te kupki brzydkie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:39   #2832
tikki85
Zakorzenienie

Monia...moja dziś ma to samo - tzn. dzień cyca . Dotychczas wstawała na karmienie co 3, 3.5h a dziś co 1.5, 2h . Usypia przy cycu a co ją odkładam to oczy jak 5zł i zaczyna swoje kwiczenie, skrzeczenie i ruszanie się. A jak już zacznie skrzeczeć, to ma później czkawkę a jak ma czkawkę to ulewa i dalej jest głodna .

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Dziewczyny mam nadzieję, że nic się już nie zmieni, ale UWAGA UWAGA dziś przywiozą nam ŁÓŻECZKO!!!
Stary 2012-05-03, 19:42   #2833
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Monia...moja dziś ma to samo - tzn. dzień cyca . Dotychczas wstawała na karmienie co 3, 3.5h a dziś co 1.5, 2h . Usypia przy cycu a co ją odkładam to oczy jak 5zł i zaczyna swoje kwiczenie, skrzeczenie i ruszanie się. A jak już zacznie skrzeczeć, to ma później czkawkę a jak ma czkawkę to ulewa i dalej jest głodna .
Tikki, moze to pierwszy skok?
Stary 2012-05-03, 19:51   #2834
tikki85
Zakorzenienie

Zia_ może...kto tam ją wie . W każdym razie dziś jest niemożliwa, od nocy.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Tak teraz patrzę, że pierwszy skok jest w 5tym tyg. Andrea zaczęła 4ty, ale jest niby tydzień przenoszona. Wczoraj zaczęła wodzić wzrokiem za grzechotką...w takim razie bardzo prawdopodobne, że to skok rozwojowy.
Stary 2012-05-03, 19:57   #2835
karolca
Zakorzenienie

U nas kilka dni temu pojawiły się pierwsze łzy

Nasza dziś też lekko marudna, ale zmienia się pogoda. Więc być może faktycznie coś w tym jest, że maluchy reagują grymaszeniem na pogodę.
Godzinę temu udało mi sie nieco nad małą zapanować, ale i tak budzi się, popłakuje. Teraz zrobiła kupkę to żal mi ją rozbudzac, poczekamy jeszcze pól godziny do karmienia i kapania, nic się pupci nie stanie przez te pół godziny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:23   #2836
natkulec
Zadomowienie

Madzia pospała do 18 od ok 15:30 nakarmiłam ją, włożyłam do wózka i poszłyśmy na spacer bo słonko sie pokazało, Madzia od razu usnęła i śpi do teraz, byłyśmy u kuzyna męża, posiedziałam chwilkę bo bałam żeby Madzia nie zmarzła bo tylko w bodziaku krótkim i sukience i przykryta kocykiem. Ale śpi w najlepsze, wróciłyśmy, wniosłam ją z wózkiem na górę postawiłam w sypialni i nadal śpi, ciekawe kiedy ją wykapię Madzia chyba poczeka na tatę aż wróci z pracy ok 22
Tak sobie dzis pomyślałam że to niespanie Madzi ost to mogła pogoda zbiec się ze skokiem 8tyg bo skończyła 8 w niedzielę, a dziś już zupełnie inaczej już od rana
Stary 2012-05-03, 21:04   #2837
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Dziewczyny mam nadzieję, że nic się już nie zmieni, ale UWAGA UWAGA dziś przywiozą nam ŁÓŻECZKO!!!
to my też się z Oskarem dołączamy do dnia cyca... Mój syn rano jak wstał o 9 tak do 14 nie spał... ciągle wrzask i cyca szukał.... wydoił wszystko co miałam....piersi nie nadążały z produkcją przez tego łakomczuszka.

Zia rozczuliło mnie zdjęcie Ani w miseczce na wadze
Desia słodzinka z Twojej Viki
Cytrynka jaki Wiktorek już duży a Ty wyglądasz kwitnąco
Evvcia jaką Laura fajną minkę w wannie zrobiła
Mała no faktycznie rośnie jak na drożdżach

Zia pisałaś o zaproszeniu do klubu...hmmm... głupia sprawa ale jak się zaprasza ??
Stary 2012-05-03, 21:13   #2838
karolca
Zakorzenienie

u mnie dziś też problemy ze spaniem :/ Albo marudzi, albo do piersi albo sama nie wie co chce, bo ssanie fajnie nie jest nawet jak leci... smoczek nie... wszystko na nie i tak od poludnia.
Od 4 też za bardzo nie pospała bo stękała, prężyła się i popłakiwała.
Teraz też kąpanie, dwa cyce... myślałam, że padnie zmęczona. NIE

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-03, 21:19   #2839
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
u mnie dziś też problemy ze spaniem :/ Albo marudzi, albo do piersi albo sama nie wie co chce, bo ssanie fajnie nie jest nawet jak leci... smoczek nie... wszystko na nie i tak od poludnia.
Od 4 też za bardzo nie pospała bo stękała, prężyła się i popłakiwała.
Teraz też kąpanie, dwa cyce... myślałam, że padnie zmęczona. NIE
U nas dziś jest dokładnie identycznie Już sama nie wiem co robić.
Stary 2012-05-03, 21:20   #2840
Nikii89
Zakorzenienie

Może to przez tą pogodę te Nasze dzieci takie marudne??
Oskar zasnął o 14 i spał do 17.30 potem wtrąbił cyca i o 18.30 kąpiel potem drugi cyc i o 19 zasnął i jak na razie śpi.
Zobaczymy jak noc minie bo wczorajsza od 2 w nocy była marudna.....

http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Mlode...j-dziecka.html
Dam to na pierwsza stronę aby szukać nie trza było

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-05-03 o 21:22
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:21   #2841
tikki85
Zakorzenienie

Ja nie wiem kiedy pójdę dziś spać, bo przywieźli łóżeczko i teraz je składają. Ciekawe kiedy skończą

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

A ja ledwo patrzę na oczy
Stary 2012-05-03, 21:25   #2842
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem kiedy pójdę dziś spać, bo przywieźli łóżeczko i teraz je składają. Ciekawe kiedy skończą

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

A ja ledwo patrzę na oczy

Nareszcie się doczekałaś daj potem foto

Mi też już się spać chce ale za 30 min Oskar powinnien się obudzić na karmienie, więc nie opłaca mi się iść teraz spać.
Stary 2012-05-03, 21:36   #2843
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co do tych kropli to podajecie je codziennie? Tzn chodzi mi czy dajecie je przez cały czas czy tylko parę dni a później jakieś przerwy? Bo ja właśnie nie wiem, moja maleńka znowu dostała ostatnio ataku bólu brzuszka...
Mnie lekarz(pediatra) mowil, ze trzeba podawac przez conajmniej 4 dni 3-4 razy dziennie ( i ja Espumisan wlasnie tak podaje 3-4 razy dziennie po 10 kropli). Nie powinno sie robic przerw, zeby pomoglo trzeba byc systematycznym. I podawac do ustapienia objawow.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Wczoraj padło mi się wcześnie, Kaja obudziła się na karmienie o 3 , czyli 8 godzin przerwy w jedzeniu miała ( coś czuję,że mi wcześnie @ wróci). Pospałam do 8 , Niną tż się zajął, bo buszowała już od 6
U mnie tez bylo podobnie bo mały mial 9 godzin przerwy wnocy.
A dlaczego mowisz, ze szybko Ci @ wroci? Skad to wiesz?
Czy chodzi Ci o to ze im dluzsze przerwy w karmieniu tym szybciej wraca owulacja i @?
Cytat:
Witam!
Jak sie urodzila 28 to wazyla 3560, 1.05 spadla do 3400, czyli po 3 dobach, ale juz 2.05 miala 3500 a dzisiaj 3560, wiec niezle sobie odbijMam nadzieje ze na moim mleczku bedzie tak samo ladnie przybierac, ale cos mi sie wydaje ze bedzie tak jak z Adasiem ze zawsze po piersi bedzie musiala byc butla.

Desiu a czy musisz Wikuni dawac mm?
Im wiecej mm bedziesz dawac tym mniej pokarmu sie bedzie produkowac u Ciebie bo jakies posilki odpadaja z cyca a dziecko najlepiej pobudza produkcje pokarmu.
Im wiecej ssie tym lepiej A u mnie tez z poczatku bylo tak, ze mały ssal ale słabo slyszalam przelykanie, a potem coraz wyrazniej slyszalam jak polyka mleczko wiec to chyba normalne ze maluszek z poczatku potrzebuje mało tego mleczka i czesto ssie zeby rozhulac laktacje.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

evvcia ale Laurka pieknie rosnie A Ty mamusia slicznie wygladasz

Mała Tymonek juz duzy facet Ale przystojniak

Cytrynka Wiktorek sliczny i duzy chlopczyk No i Ty wygladasz kwitnaco.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:42   #2844
gosica502
Wtajemniczenie

No a u nas o dziwo spokojny dzionek Mała zrobiła dziś 2 kupki jedną sama a drugą przy masażu brzusia I była mega grzeczna, teraz już śpiocha w łóżeczku poi kąpieli Mam nadzieję tylko że to nie cisza przed burzą hihihi
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:57   #2845
natkulec
Zadomowienie

Moja Madzia nadal śpi więc chyba darujemy sobie dzis kąpiel pierwszy raz od urodzenia nie kąpiemy się, no trudno, przecież nie będę jej budzić jak sobie słodko śpi w wózeczku
Stary 2012-05-03, 22:21   #2846
gosia261282
Gang Iren

Mlody od 3 dni wieczorem placze,prezy sie,steka.
Dalam mu dzis Sab Simplex,tylko nie wiem jak powinnam to podawac,bo wszedzie jest inaczej napisane.Jedni pisza,ze tylko w porze wystepowania objawow,inni ze systematycznie i teraz glupia z tego jestem.

No i tak sie bronilam przed smoczkiem,a dzisiaj dalam Erykowi.
I on zaraz sie uspokoil i go ssie.Dalam,bo caly czas na cycku wisial,ale nie pil tylko memlal.

Cytat:
Dziewczyny oj ja mam dzis sredni dzien - mam wrazenie ze nic nie robie tylko karmie - Hanka sie uspokaja tylko przy cycu, jak ja odkladam to jest ryk, nie spala caly dzien wiec i ja nie moglam sie zdrzemnac.wyszlabym sobie gdzies sama, ale nie mam takiej opcji.i jeszcze na dodatek wydaje mi sie ze to ze ma zielone kupki ze sluzem i strzepkami krwi to chyba moja wina - bo moze zle cos umylam, laktator najszybciej - bo ten TT reczny jest do dupy do mycia w gornej czesci, i moze tam sie wylegly sie jakies bakterie i teraz sa te kupki brzydkie

To na pewno nie twoja wina.Nawet tak nie mysl!!

Cytat:

Moj tez tak ma.

W koncu doczekalas sie lozeczka
Stary 2012-05-03, 23:13   #2847
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny u mnie baby blues to chyba dopiero sie zaczynacierpliwosci do malej nie mam, wszystko mnie wkurza, opieprzam Tz za wszystko, a po chwili wraca mi dobre nastawienie i tak w kolko.jestem strasznie nieodporna na placz Hani
wykapalismy Hanie, krzyk byl przed kapiela, w wodzie spokoj, ale jednak Hania lubi wodedosc goraca, wtedy jej sie bardziej podoba (w tatusia sie wdala, bo ja lubie cieple a nie gorace). po kapieli byl wrzask-wie mowie wyprobujemy suszarke tak jak Emigra i Cziquai uciszyla sie nie na lugo-ale jaka byla zainteresowana
Emigra jak Wy uzywacie dla Juli suszarki po kapieli?
juz wiem ze jak mi nerwy puszczaja to musze wyjsc z pokoju bo inaczej latwo aby wybuchnac, a tak na 5-10min (jesli tz jest oczywiscie) bede wychodzic jak mala wrzeszczy, bo cierpliwosc mi sie konczynie wiem dlaczego bo Hania nie jest jeszcze az tak skomplikowana. skonczyly sie chyba dobre czasy stoickiego spokoju z czasow ciazy i 6tyg macierzynstwa bo teraz to az siebie samej nie cierpie

a dzis to mnie chyba czeka noc z dzieckiem na rekach non stop.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-03 o 23:16
Stary 2012-05-03, 23:19   #2848
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dziewczyny u mnie baby blues to chyba dopiero sie zaczynacierpliwosci do malej nie mam, wszystko mnie wkurza, opieprzam Tz za wszystko, a po chwili wraca mi dobre nastawienie i tak w kolko.jestem strasznie nieodporna na placz Hani
wykapalismy Hanie, krzyk byl przed kapiela, w wodzie spokoj, ale jednak Hania lubi wodedosc goraca, wtedy jej sie bardziej podoba (w tatusia sie wdala, bo ja lubie cieple a nie gorace). po kapieli byl wrzask-wie mowie wyprobujemy suszarke tak jak Emigra i Cziquai uciszyla sie nie na lugo-ale jaka byla zainteresowana
Emigra jak Wy uzywacie dla Juli suszarki po kapieli?
juz wiem ze jak mi nerwy puszczaja to musze wyjsc z pokoju bo inaczej latwo aby wybuchnac, a tak na 5-10min (jesli tz jest oczywiscie) bede wychodzic jak mala wrzeszczy, bo cierpliwosc mi sie konczynie wiem dlaczego bo Hania nie jest jeszcze az tak skomplikowana. skonczyly sie chyba dobre czasy stoickiego spokoju z czasow ciazy i 6tyg macierzynstwa bo teraz to az siebie samej nie cierpie

a dzis to mnie chyba czeka noc z dzieckiem na rekach non stop.
Monia to normalne.
Mysle,ze kazda z nas ma takie chwile.
Ja tez jestem nieodporna na placz dzieci.I po ostatnich wieczorach,w sumie od wieczoru do nocy juz tez niestety moj spokoj stracilam.A myslalam,ze mi tak zostanie
Stary 2012-05-03, 23:25   #2849
karolca
Zakorzenienie

monia, moj maz ma cierpliwosc... przez sekunde. i wybucha taka zloscia ze jestem w szoku. teraz mala zaczela plakac, chcialam miec chwile aby ptzygotowac sie do lozka i poprosilam meza aby schowal laptopa. to nakrzyczal ma ewelinke ze ma spac a potem na mnie ze pewnie cos jej dolega, ze pewnie boli ja brzuch a ja nie chce jechac do lekarza. potem cos pokrzyczal i poszedl spac do drugiego pokoju.

siedze i placze bo nie oczekiwalam az takiego wsparcia. jak bedzie tak dalej to chyba przeniose sie na jakis czas do mamy. tam bede miala chociaz pomoc.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-03, 23:59   #2850
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
monia, moj maz ma cierpliwosc... przez sekunde. i wybucha taka zloscia ze jestem w szoku. teraz mala zaczela plakac, chcialam miec chwile aby ptzygotowac sie do lozka i poprosilam meza aby schowal laptopa. to nakrzyczal ma ewelinke ze ma spac a potem na mnie ze pewnie cos jej dolega, ze pewnie boli ja brzuch a ja nie chce jechac do lekarza. potem cos pokrzyczal i poszedl spac do drugiego pokoju.

siedze i placze bo nie oczekiwalam az takiego wsparcia. jak bedzie tak dalej to chyba przeniose sie na jakis czas do mamy. tam bede miala chociaz pomoc.
ojej Karolca...a dla meza sie nalezy. no ciezko jak nie ma wsparcia. rozmawialiscie o tym z mezem?
moj Tz jest cierpliwy dla Hani - ale spedza z nia tylko bezposrednio moze 10min i patrzyl na mnie wrogim wzrokiem bo nakrzyczalam dzis na niego, na Hanie tez i na koniec powiedzialam ze w nocy pojde spac do samochodu oczywiscie tego nie zrobie...mam nadzieje
glowa mnie boli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości