|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie rozpadał się deszcz aż chce się oddychać tym powietrzem ![]() Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-05-03 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
[QUOTE=kism;33877289]
![]() To mniej więcej o tym samym piszemy ![]() ![]() No mam nadzieję że tak będzie ![]() Agatko moje gratulacje synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
hehe właśnie to samo miałam pisać
![]() aż przyjemnie się zrobiło ![]()
#3215 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Taaaak, pada i troszkę grzmi i jest cudnie od razu inna atmosfera.
![]() |
#3216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam depilator z funkcja golenia i zawsze jak się zapuszczę to najpierw gole,potem maszynką.Ale teraz nic nie wiedzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Wtajemniczenie
|
Swoją drogą ciekawe te rozbieżności, że większość lekarzy każe odstawić leki po 37 tc, a my z Michałową odstawiamy w 36
![]() Kism - śliczny pokoik! ![]() Dziewczyny, tak patrzę, że piszecie o łóżeczkach, ja już potem, dla troszkę starszego dziecka mogę Wam polecić misia Iltusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-03 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() stokroteczko, robię pizzę z Twojego przepisu...pierwszy raz w życiu. Jak mi nie wyjdzie, to ![]() ![]() A tak w ogóle, to co Cię śmieszy w tym planie porodu? Przecież nie musisz pisać nie wiadomo czego, jak nie chcesz. Napisz, że chcesz żeby przy porodzie była taka i taka osoba, albo żeby nie było nikogo, że nie chcesz mieć (bez konieczności) nacinanego krocza, że chcesz mieć podane leki przeciwbólowe na wyraźne życzenie itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może kiedyś,narazie sspłacam Filipa formułe za 1000zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zadomowienie
|
Siedze z mezem w restauracji na obiadku i maz sie mnie pyta co sie tak krzywie. Nie wiedzialam o co chodzi, ale czulam, ze mam cis nie tak z okiem. Poszlam do lustra a oko jakies wieksze, a usta faktycznie wykrzywione. Dolna warga po prawej stronie wykrzywione. Cholera coz to takiego???!!!Acha, a oko mi drga
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-05-03 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sr mówili nam, że plan porodu jest wymaganym elementem w dokumentacji. Oglądałam właśnie te rolety plisy. Nawet fajnie to wygląda, ale jest droższe od normalnych. http://allegro.pl/plisy-rolety-zaluz...309206286.html Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-03 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wow, jaki zaje.bisty!! raczej nie dla noworodka więc pomyślimy później ale strasznie mi sie podoba! sama bym w takim spała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
u nas przestrzegają, a o każdym innym posunięciu mówią rodzącej i muszą mieć na to zgodę
Kism - pokoik przecudny - a wykładzina mnie zabiła - ja też chcę taką! ![]() wy macie burzę i jesteście za nią wdzięczni a ja bym chciała odrobinę słońca bo popadam w całkowitą depresję przez ten deszcz - z domu nosa nie idzie wyściubić tak wiej! miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam już 20stron pracy... powoli do przodu ![]() kism, mi też się pokoik strasznie podoba,ja też kiedyś kupię sobię takie sako... ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-05-03 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja chyba prosto z porodówki pobiegnę do ambasady aplikować o paszport dla małej. im szybciej do Polski pojedziemy tym większa szansa na skorzystanie ze słońca. pogoda tutaj mnie dobija ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Miś przekozak - pokazałam TŻ - kupimy takiego Stasiowi jak podrośnie i wyniesie się z naszej sypialni ![]() Cytat:
Albo porażenie nerwu twarzowego jak dziewczyny piszą Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kism Ty masz wcześniej termin ode mnie a dziś zaczynasz 39 tydzień ja mam termin na 15 maja a 39 tc zaczęłam we wtorek 1 maja wiec jak to?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zadomowienie
|
Super
![]() U nas też przestrzegaja. Mam pytanie, gdzie rodziłąś??
#3233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anulka pożyczam Ci męża na godzinkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Szmaragdowy kotku świetny ten misiu ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja plan porodu mam napisany. W sr położne mówiły, żeby sobie napisać taki plan porodu. W tym szpitalu, w którym pracowały ów położne, zastanawiano się nad zrobieniem szybkiej ankiety (ala plan porodu), którą można by z rodzącą przeprowadzić w czasie akcji porodowej. I nie pisz proszę, że krocze i tak się chroni, bo tak nie jest. Są szpitale gdzie się chroni i są takie, gdzie się nie chroni. W każdym szpitalu też kładą dzidziusia po urodzeniu na 2h na piersi mamy? A jak Mama nie może, to dają Tatusiowi na klatę? Ja np. chciałbym, żeby tak było, a wiem, że w mało którym szpitalu tak robią. stokroteczka, pizza wyszła dobra ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
Gaabbi to nie jest tak, że nie przestrzega się i nacina się krocze u każdej jak leci. Albo są do tego wskazania,albo nie. Mnie nacieli, ale koło mnie na sali po porodzie leżały dwie babeczki, które też pierwszy raz rodziły i nie były nacinane.
A co do planu porodu.Hmm, ja takowego nie miałam, zdałam się w stu procentach na swoją położną. Ale niestety moim zdaniem w medycynie mało co da się zaplanować, więc pewnie często się zdarza, że takim planem można sobie za przeproszeniem tyłek podeprzeć. Zresztą czytałam w jakiejś gazecie ostatnio wywiad z Jeannette Kalyta (to przecież głównie z jej inicjatywy wyszła akcja Rodzić po ludzku) i ona też mówiła, że taki jest mówiąc delikatnie - średnio potrzebny. ![]()
#3237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Wtajemniczenie
|
Czytam właśnie rozporządzenie ministra zdrowia:
"Załącznik do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 23 września 2010 r. Standardy postępowania oraz procedury medyczne przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem ...IV. Plan opieki prenatalnej i plan porodu. .....3. Plan opieki prenatalnej i plan porodu jest częścią dokumentacji medycznej. Osoba sprawująca opiekę prenatalną przekazuje ciężarnej kopię planu opieki prenatalnej...." Nie jest faktycznie napisane, że jest konieczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Missmalezji mam 2 pytania
![]() -w przypadku wywoływanego porodu lepsze jest podanie oxy czy przebicie pęcherza (bo ostatnio połozna która pracuje w gabinecie mojego gina jak robiła mi ktg to trochę pogadałyśmy sobie i ona powiedziała ze jakbym miała mieć wywoływany poród to żebym nie zgadzała się na przebijanie pęcherza tylko na podanie oxy która wywoła skurcze i pęcherz sam pęknie ![]() -Co sądzisz o żelu dianatal, miałaś z nim do czynienia??
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.