Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 19:45   #3271
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Pokoik fajny,przytulny.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Superowy pokoj!!!
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kism fajny pokoik
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Super pokoik! Bardzo przytulny.
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Super wyszło - podobają mi się karnisze
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Śliczny, taki elegancki, niebanalny i taki niedziecinny. Podoba mi się. U nas jest niebiesko i bajkowo, ale też ładnie. Super te karnisze, a firanki będę miała podobne.
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Kism - śliczny pokoik!
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Kism - pokoik przecudny - a wykładzina mnie zabiła - ja też chcę taką! dobra robota
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
kism, mi też się pokoik strasznie podoba,ja też kiedyś kupię sobię takie sako...
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Śliczny pokój
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Super
Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Kism śliczny pokoik,taki gustowny
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Świetny Sako wygląda jak mega worek po ziemniakach
Dziękuję ogromnie za tyle miłych słów!

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
kism-wykładzine kupowałaś na kochanowskiego?można wiedzieć ile cię wyniósł koszt na taki pokoik
Nie pamiętam już dokładnie, ale ok. 250 zł... To była taka z tańszych raczej z krótkim włosem za 20zł/m2, ale taką też kupiliśmy do Maksa w lecie ubiegłego roku i wygląda teraz o wiele lepiej niż nasza w sypialni, która miała być super mięciutka, nie do wydeptania i nie wiadomo co jeszcze, a wydeptała się mocno po paru miesiącach

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Siedze z mezem w restauracji na obiadku i maz sie mnie pyta co sie tak krzywie. Nie wiedzialam o co chodzi, ale czulam, ze mam cis nie tak z okiem. Poszlam do lustra a oko jakies wieksze, a usta faktycznie wykrzywione. Dolna warga po prawej stronie wykrzywione. Cholera coz to takiego???!!!Acha, a oko mi drga
Ewunia, i jak teraz? To pewnie coś z tym nerwem twarzowym... Już tu któraś u nas miała coś takiego... Chyba benka?

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Kism Ty masz wcześniej termin ode mnie a dziś zaczynasz 39 tydzień ja mam termin na 15 maja a 39 tc zaczęłam we wtorek 1 maja wiec jak to??
Ale dlaczego myślisz, że zaczynam 39 tc? Dziś pisałam, że jutro zaczynam 40 tc, a jeśli patrzysz na mój suwaczek, to on właśnie oznacza pełne 39 tc, jutro będę miała 39 tyg. i 1 dzień, czyli pierwszy dzień czterdziestego tygodnia. Czyli został mi jeszcze pełny tydzień i potem ósmy dzień to mój tp - 11 maja

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
I nie pisz proszę, że krocze i tak się chroni, bo tak nie jest. Są szpitale gdzie się chroni i są takie, gdzie się nie chroni. W każdym szpitalu też kładą dzidziusia po urodzeniu na 2h na piersi mamy? A jak Mama nie może, to dają Tatusiowi na klatę? Ja np. chciałbym, żeby tak było, a wiem, że w mało którym szpitalu tak robią.
Gabi, ja nie stoję po żadnej stronie, że tak powiem... tylko... obawiam się, że w takich szpitalach, gdzie za przeproszeniem mają w nosie ochronę krocza, 2h na piersi, itd. to taki plan porodu jest i tak dla nich zbędnym świstkiem i jeśli mają jakieś wytyczne, żeby nacinać, bo np. lekarzom lepiej się szyje i standardy, że po porodzie zabierają dziecko na noworodki na "obserwację" to i tak będą tak robić, i tak będą nacinać, zawsze znajdą sobie jakieś uzasadnienie medyczne i kobieta będzie miała tak samo mało do powiedzenia niezależnie, czy przyniosła plan, czy nie... Oczywiście uważam, że kobiety powinny mimo wszystko domagać się innego traktowania, ale mam na myśli, że to nie działa z automatu - przyniosę plan, a oni zrobią wszystko tak jak ja chcę

Cytat:
Meble kupowałaś w Ikei teraz? Możesz mi podać cenę tego regału i czy miałaś go juz z tymi "pudełkami-koszyczkami" czy sama sobie je tam wmontowałaś, bo świetna sprawa.

Jak to jest z tym kroczem, lepiej zgodzić się na nacięcie czy nie??
Pudełka do regału dobierasz sobie jak chcesz, są w kilku kolorach. A same regały białe lub sosnowe. One od dawna są w sprzedaży w Ikei. Maksowi kupiliśmy w tamtym roku, a ten owszem, to "nówka" dla Kaja. To jest seria Trofast. Najlepiej oglądnij sobie u źródła
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=trofast
Maksa pokój jest maleńki, mniejszy niż Kaja, więc jemu wzieliśmy taki wąski a wysoki, mogę też pokazać

Co do nacięcia to najlepiej mieć zaufaną położną...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg trofast.jpg (25,6 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-03 o 19:48
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:45   #3272
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
z tą zgagą to faktycznie utrapienie, mi już renni starcza na 5 dni

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

nie strasz ale taki ból to jak na otwieranie się szyjki pewnie, normalnie bóle okresowe

w sobote skończę 37 , data porodu z pierwszego usg, jak mierzył pęcherzyk to było na 19 maja, wg om 26 maj
jestem zazdrosna, bo jedna znajoma co miala termin na 2-3 tygodnie po mnie juz urodzila a ja dalej musze nosic te 20kg na sobie
Stary 2012-05-03, 19:46   #3273
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam ani jednago takiego zapisu więc luz. Wszystko mi się zrealizuje
Poza tym, pierwszy raz widzę, że takie formuły się pisze w planie porodu
Ja pisałam np. w miarę możliwości proszę o ...., jeśli mój stan zdrowia na to pozwoli, to chcę aby...., wyrażam zgodę na towarzyszenie mnie podczas porodu następujących osób...
Nawet nie miałam przez chwilę myśli, żeby napisać, że czegoś sobie życzę lub nie życzę. Wiadomo, że może być różnie.

Nie zaszkodzi napisać, najwyżej można nie dać Takie jest moje zdanie.

Wiecie co się dzisiaj dowiedziałam w kolejce, w sklepie, na temat zgagi? Że na nadkwasotę pomaga jedzenie na czczo gotowanego żółtka. Facet, który o tym mówił, zmagał się podobno z gigantyczną nadkwasotą i nic mu nie pomagało. Usłyszał ten sposób z żółtkiem od jakiegoś "znachora" tzn osoby, która zajmuje się medycyną niekonwencjonalną, spróbował i mu pomogło. Ciekawe
w miarę możliwości,nacinać cię nie będą. jeśli twoj stan pozwoli, będziesz mogła skorzystać z pozycji wertykalnych. jak nie chcesz kogos w sali w danym momencie to to mówisz i już.
gabbi,zapytam cię o te wszystkie rzeczy po porodzie,bo ładnie i tak estetycznie jest mieć wizję,a co innego jak się zderza z rzeczywistością jeżeli jest to szpital akademicki, to nie będą ingerować jeżeli nie będzie naprawdę takiej potrzeby.. przynajmniej tak powinni robić i tego można wymagać.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:46   #3274
blueelektron
Rozeznanie

tak się dziś zastanawiałam do czego porównać te najsilniejsze skurcze porodowe: a) menstruacyjne x 50

b)powietrze w jelitach, skręt- to też boli jak nie wiem
Stary 2012-05-03, 19:48   #3275
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się nawet o plan porodu nie zapytali
no mnie też nie

Gaabbi mnie nacinał lekarz,nie położna
Stary 2012-05-03, 19:50   #3276
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
kism brawa za pokój dla Kaja
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:50   #3277
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
prawie sie

a mamuśka wygląda jak chodzący koszmar :strach:drzwi:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 19:56   #3278
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Anulka pożyczam Ci męża na godzinkę niech zrobi co ma zrobić i wraca szybko
Dziękuję Bo pewnie bedę musiała sama się znowu męczyćTylko ja się obawiam że u mnie godzinka może nie wystarczyć
Cytat:
Dzięki chciałam to wiedzieć bo już powoli przygotowywuję się na wywoływanie
Ojjj tam ojj tam może dzisiaj odejdą ci wody
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

Świetny Sako wygląda jak mega worek po ziemniakachMeble kupowałaś w Ikei teraz? Możesz mi podać cenę tego regału i czy miałaś go juz z tymi "pudełkami-koszyczkami" czy sama sobie je tam wmontowałaś, bo świetna sprawa.

Jak to jest z tym kroczem, lepiej zgodzić się na nacięcie czy nie??
Nie wiem,ja słyszałam tylko że lepiej naciąć niż ma pęknąć pół dupska.Ale wydaję mi się że to ocenia połóżna czy pękniesz nie tam f=gdzie trzeba i wtedy w razie co nacina.
Cytat:
Jeżu kolczasty-nie komentuję.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:58   #3279
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Gabi, ja nie stoję po żadnej stronie, że tak powiem... tylko... obawiam się, że w takich szpitalach, gdzie za przeproszeniem mają w nosie ochronę krocza, 2h na piersi, itd. to taki plan porodu jest i tak dla nich zbędnym świstkiem i jeśli mają jakieś wytyczne, żeby nacinać, bo np. lekarzom lepiej się szyje i standardy, że po porodzie zabierają dziecko na noworodki na "obserwację" to i tak będą tak robić, i tak będą nacinać, zawsze znajdą sobie jakieś uzasadnienie medyczne i kobieta będzie miała tak samo mało do powiedzenia niezależnie, czy przyniosła plan, czy nie... Oczywiście uważam, że kobiety powinny mimo wszystko domagać się innego traktowania, ale mam na myśli, że to nie działa z automatu - przyniosę plan, a oni zrobią wszystko tak jak ja chcę
Pewnie i racja, ale ja i tak plan porodu będę miała ze sobą
Nie rozumiem dlaczego mam nie skorzystać z czegoś, co może mi pomóc, a nie zaszkodzić.
Ja, póki co, jestem mega pozytywnie nastawiona do porodu. Jakoś nie boję się szczególnie bólu z nim związanego. Zawsze byłam raczej masochistką niż panikarą Nie mam świadomości, jaki ten ból tak właściwie mnie czeka, ale to chyba lepiej Bardziej martwię się to, żeby nie rozpakować się za wcześnie i żeby z Haneczką było wszystko ok.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:00   #3280
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie i racja, ale ja i tak plan porodu będę miała ze sobą
Nie rozumiem dlaczego mam nie skorzystać z czegoś, co może mi pomóc, a nie zaszkodzić.
Ja, póki co, jestem mega pozytywnie nastawiona do porodu. Jakoś nie boję się szczególnie bólu z nim związanego. Zawsze byłam raczej masochistką niż panikarą Nie mam świadomości, jaki ten ból tak właściwie mnie czeka, ale to chyba lepiej Bardziej martwię się to, żeby nie rozpakować się za wcześnie i żeby z Haneczką było wszystko ok.
za to akurat wielkie brawa. życzyłabym i sobie i tobie abyś i po porodzie miała tak samo pozytywne podejście.

Stary 2012-05-03, 20:04   #3281
Timii
Rozeznanie

Cytat:
No oczywiście, najmocniej Was przepraszam!

Dasti - bardzo się cieszę, że moje wyszperane gadżety komuś jeszcze się przydają obejrzyj sobie jeszcze lampkę Lumilove Barbapapa świetna jest, już o niej pisałam

Dziewczyny - w sprawie Dianatalu - to ja chcę spróbować, bo jak rodziłam Michałka, to tego nie było. Tak więc podzielę się wrażeniami, czy to pic na wodę czy faktycznie coś daje. Jak dla mnie, to ma to sens - jak jest śliskie i nawilża, to powinno spełniać swoją rolę. Ja tam mogę rodzić nawet na kisielu, jeżeli ma to przyspieszyć poród i zmniejszyć to nieprzyjemne uczucie ocierania się dziecka.
na kisielu -

ta lampeczka faktycznie bardzo fajna, już kiedyś chyba o niej pisałyśmy ja kupiłam coś takiego - troszkę taniej a też super

http://www.ceneo.pl/6377885
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:12   #3282
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kotku wszystko fajnie tylko chyba nas pomyliłaś bo ja spodziewam się córeczki

tak tak, oczywiście że irlandzki. źle napisałam wcześniej bo nie wiem jeszcze co muszę zrobić żeby złożyć wniosek o ten irl paszport... ale słyszałam że polski jest ważny tylko rok więc to mija się z celem...

w sprawie planu zgadzam się z miss ja żadnego nie miałam w planach pisać i tak zostanie zwłaszcza teraz kiedy już wiem że czeka mnie cc

idziesz na pocztę bierzesz formularz pasport expres wypełniasz idziesz na gardę podbijają Twoją i męża tożsamość idziesz do solictora podbija to jeszcze raz, razem z Twoim dokumentem wysyłasz płacąc 24 euro chyba ale nie jestem pewna, po dwóch tygodniach o ile wszystko w dokumentach jest ok przysyłają Twój i maluszka paszport - ja go jeszcze nie mogę wyrobić bo Adaś spi cały czas a zdięcie trzeba mieć z otwartymi oczami

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

dziewczyny które mają chłopców - a szczególnie Kism mam pytanie, obejrzałam film który tu kiedyś był, już pytałam się Was o radę, ale moje pytanie jest teraz inne - co to znaczy delikatnie aż do pierwszego oporu??? jak mam rozpoznać myjąc siusiaka i odciągając "delikatnie" kiedy nastąpi opór??? ratunku - muszę wreszcie umyć porządnie siusiaka Adamowi i nie wiem jak się za to zabrać próbowałam ostanio ale z przerażeniem porzuciłam to delikatnie aż do pierwszego oporu
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:18   #3283
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Co do nacięcia to najlepiej mieć zaufaną położną...
Nie mam takiej możliwości, więc nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć w dobre chęci położnych i lekarza na których trafie.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Nie wiem,ja słyszałam tylko że lepiej naciąć niż ma pęknąć pół dupska.Ale wydaję mi się że to ocenia połóżna czy pękniesz nie tam f=gdzie trzeba i wtedy w razie co nacina.
No właśnie i o to mi chodzi, czy może być tak, że mnie natną, bo przecież i tak pęknę czy jednak obserwują i czekają na rozwój sytuacji. Ehh... mam nadzieję, że nie trafię na ludzi, którzy lubią robić coś "do przodu"
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:21   #3284
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześć dziewczynki. Jestem juz w domu po całym dniu spaceru, obiadku i kinie. Dzisiaj ostatni dzień obżerania się bo przed zabiegiem wole przejść na dietę żebym później nie miała problemów w toalecie. Zjadłam pyszny gyrosik z sałatką i tzatzikami, deserek, lody, potem wielki popcorn i koniec tego dobrego!!! W ogóle przez to dogadzanie sobie przed porodem w 3 tyg przybrałam 3 kg, no ale kij z tym

Cytat:
Kurczę to co nawet nie mozesz liczyć na salę pojedynczą?? Troszkę bez sensu, mogliby nie zpisywać tyle.
Wygląda na to, że nie. Tez mi sie nie podoba takie podejście szpitala bo w końcu zaczną przyjmować kobiety tak jak we Wrocławiu, czyli taśmowo, ale Pani powiedziała, że nie maja wyjścia bo w Tychach zamykaja szpital i kobiety przyjeżdzają z płaczem, ze nie maja gdzie rodzić. Ech, szkoda gadać...

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Ewunia nawet nie strasz, ze nie maja wolnych miejsc! nie mam zadnego innego wsybranego szpitala
Nie mówiła Pani nic o tym, że odsyłają do domu więc spokojnie. A Ty jak się czujesz? Widzimy się 7ego???
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
t
mi tak samo szybko ciąża zleciała dopiero co pokazywałam mojemu test ciążowy atu juz na dniach liwka będzie z nami[COLOR="Silver"]
To samo dzisiaj rano pomyślałam!!! Jeszcze niedawno żaliłam się, że tyle miesiecy jeszcze, a tu już tylko 4 dni!!! Szybko to zleciało!!!

Cytat:

Liberatka, Różowa łączę się z Wami w bólu, na jutro mam tp i jak na razie nic się nie dzieje
Czyli teraz Wasza trójka

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
p
drganie,to niedobór magnezu, a opadnięcie kącików.. może cię gdzieś przewiało? nie boli cię nic? albo porażenie jakiegoś nerwu twarzowego,w ciąży zdarza się zaskakująco często
Cytat:
Zapalenie nerwu twarzowego???
Oko ciągle mi drga i mimo,że się domyka mam wrażenie, że się nie domyka., łzawi. Usta po prawej stronie lekko skrzywione, ale w ogóle nie bolą. Dziwne bo oko lewe, a usta z prawej strony. Na razie nic nie boli, może oko lekko przeszkadza, wiec zobaczę jutro co sie z tym będzie działo. Stawiam, że to wina przeciągów.
Dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź

Cytat:
Missmalezji mam 2 pytania :

-Co sądzisz o żelu dianatal, miałaś z nim do czynienia??
Missmalezji nie jestem, ale tez się interesowałam tym żelem.
W SR położne mówiły, że z lekarzami śmieją się z tego żelu, że skład nic nadzwyczajnego, a kosztuje kupe kasy, że ten żel to ściema. Potem zadzwoniłam do położnej z którą miałam rodzić i powiedziała, ze juz go kilka razy stosowała i pomaga. Czytałam tez opinie ludzi na internecie i opinie były pół na pół. Myślę, że pewnie skład faktycznie niczym nadzwyczajnym nie jest, ale jest to dobre dla psychiki kobiet.

Kism, gratuluje pokoiku.
Widze, że Twój brzuszek jest imponujących rozmiarów co mój

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-05-03 o 20:22
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:21   #3285
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kapukat - urolog też tam zaznaczał na filmie, że najpierw naprawdę nic nie musisz grzebać przy siusiaku. Nasza pediatra też to mówiła. Jeżeli nie możesz odciągnąć nic, to nie rób tego, bo zrobisz dziecku krzywdę. Napletek jest fizjologicznie sklejony z żołędzią i jeżeli nie daje się odprowadzić, to znaczy, ze trzeba go zostawić w spokoju. "Opór" oznacza, że jak delikatnie próbujesz odsunąć, to nie idzie

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-03 o 20:23
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:28   #3286
andzya
Zakorzenienie

słuchajcie Antoś ma strasznie odparzoną pupę. na prawdę bardzo. znacie jakieś sposoby na to?
Stary 2012-05-03, 20:29   #3287
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczynki. Jestem juz w domu po całym dniu spaceru, obiadku i kinie. Dzisiaj ostatni dzień obżerania się bo przed zabiegiem wole przejść na dietę żebym później nie miała problemów w toalecie. Zjadłam pyszny gyrosik z sałatką i tzatzikami, deserek, lody, potem wielki popcorn i koniec tego dobrego!!! W ogóle przez to dogadzanie sobie przed porodem w 3 tyg przybrałam 3 kg, no ale kij z tym

Nie mówiła Pani nic o tym, że odsyłają do domu więc spokojnie. A Ty jak się czujesz? Widzimy się 7ego???
eee tam, ja teraz przybralam 3kg w 3 dni, ale to chyba woda bo jestem cala popuchnięta
prawa noga to aż mnie boli z opuchlizny

no dzis pochwalilam sie na spacerze mezowi, ze fantastycznie sie czuje ale jak wrocilismy do domu to od razu dętka i teraz czuje sie fatalnie. Powiedzialam małej, ze ma dziś opuscic swoj ciasny domek bo mama ma dosc
Stary 2012-05-03, 20:31   #3288
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
słuchajcie Antoś ma strasznie odparzoną pupę. na prawdę bardzo. znacie jakieś sposoby na to?
posmarowac sudocremem,i jeszcze przewietrzyc chwileczke tak robiła moja kolezanka.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
eee tam, ja teraz przybralam 3kg w 3 dni, ale to chyba woda bo jestem cala popuchnięta
prawa noga to aż mnie boli z opuchlizny

no dzis pochwalilam sie na spacerze mezowi, ze fantastycznie sie czuje ale jak wrocilismy do domu to od razu dętka i teraz czuje sie fatalnie. Powiedzialam małej, ze ma dziś opuscic swoj ciasny domek bo mama ma dosc
mnie się tak rozpycha że czasami nie mam jak odechu złapać,i mam wrażenie że mi skóra pęknie i też jej każe opuscić mój brzusio
Stary 2012-05-03, 20:31   #3289
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
oj biedny Twoj synuś...

może przemyj go w krochmalu? i wywietrz pupkę na dlużej..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:34   #3290
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
tak się dziś zastanawiałam do czego porównać te najsilniejsze skurcze porodowe: a) menstruacyjne x 50

b)powietrze w jelitach, skręt- to też boli jak nie wiem
dopiszmy jeszcze
c) ból nerki

kism, super pokoik.

jutro doczytam co tam pisałyście, bo po dzisiejszym grillu już nie mam siły.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:37   #3291
andzya
Zakorzenienie

wietrze,wietrze,ale słabo działa. a sudocrem mam wrażenie, że jeszcze pogorszył sprawę A to odparzenie to wina maści, którą miał pupe smarowaną po operacji i taka kicha z tego teraz jest właścnie
Stary 2012-05-03, 20:40   #3292
moniczka1302
Wtajemniczenie

kism za brzuszek
Stary 2012-05-03, 20:46   #3293
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
wietrze,wietrze,ale słabo działa. a sudocrem mam wrażenie, że jeszcze pogorszył sprawę A to odparzenie to wina maści, którą miał pupe smarowaną po operacji i taka kicha z tego teraz jest właścnie
a moze kup w aptece nadmanganian potasu i zrób mu kąpiel taką? to jest taki fioletowy proszek. ja bym narazie nie smarowała,tylko własnie wykąpała w nadmanganianie, wietrzyła i przemywała czystą wodą po przewijaniu.

Stary 2012-05-03, 20:50   #3294
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

My po grillu.
Idę się kąpać i spać.
Gabi, wiedziałam że pizza Ci wyjdzie
Dobranoc.

edit
ta dyskusja na temat planu porodu to przeze mnie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:54   #3295
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

To jeżeli sudocrem jeszcze pogarsza sprawę, to ja bym postawiła na nieśmiertelny linomag... on przyspiesza ziarninowanie, więc wszystko szybciej się goi.

Ewunia - na wszystkie sprawy związane z nerwami, to prócz magnezu jeszcze dobrze działa witamina B complex. Kup sobie i wcinaj. A jeżeli chodzi o dianatal, to nie ma się czego spodziewać po składzie - ma dawać poślizg, nie powodować podrażnienia, uczulenia, być jałowy - jeżeli da ten poślizg, to na pewno pomoże i nie wydaje mi się, żeby tylko "psychicznie". No naprawdę, nikt mi nie powie, że jak coś jest śliskie i mokre to się je tak samo wypycha jak na sucho. Wystarczy zobaczyć, co robimy, jak ściągamy za mały pierścionek ze spuchniętego palca - moczymy dłoń, smarujemy mydłem i schodzi, więc wydaje mi się, że to ma prawo działać. Na baloniku tez ćwiczymy z lubrykantem, żeby go wypchnąć, a nie na sucho. Na pewno wilgoć i poślizg zmniejszają prawdopodobieństwo obrażeń - no to wiadomo z praw fizyki Jak spróbuję, zdam relację, czy czułam różnicę

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-03 o 21:02
Stary 2012-05-03, 21:16   #3296
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
idziesz na pocztę bierzesz formularz pasport expres wypełniasz idziesz na gardę podbijają Twoją i męża tożsamość idziesz do solictora podbija to jeszcze raz, razem z Twoim dokumentem wysyłasz płacąc 24 euro chyba ale nie jestem pewna, po dwóch tygodniach o ile wszystko w dokumentach jest ok przysyłają Twój i maluszka paszport - ja go jeszcze nie mogę wyrobić bo Adaś spi cały czas a zdięcie trzeba mieć z otwartymi oczami

kapukat wielkie dzięki za to info ja jeszcze nic nie orientowałam się w temacie więc jeśli możesz to napisz coś więcej bo nie wszystko jest tu dla mnie jasne
na garde - ok, już musiałam do nich iść żeby mi podbili formę do macierzyńskiego, ale do solictora - o co kaman?? kto to taki? no i nast rzecz- piszesz że wysyłam tą formę razem z moim dokumentem - tzn z moim paszportem? obawiam się że mógłby zginąć na poczcie

jeszcze raz dzięki
Stary 2012-05-03, 21:24   #3297
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:

Ewunia - na wszystkie sprawy związane z nerwami, to prócz magnezu jeszcze dobrze działa witamina B complex. Kup sobie i wcinaj. A jeżeli chodzi o dianatal, to nie ma się czego spodziewać po składzie - ma dawać poślizg, nie powodować podrażnienia, uczulenia, być jałowy - jeżeli da ten poślizg, to na pewno pomoże i nie wydaje mi się, żeby tylko "psychicznie". No naprawdę, nikt mi nie powie, że jak coś jest śliskie i mokre to się je tak samo wypycha jak na sucho. Wystarczy zobaczyć, co robimy, jak ściągamy za mały pierścionek ze spuchniętego palca - moczymy dłoń, smarujemy mydłem i schodzi, więc wydaje mi się, że to ma prawo działać. Na baloniku tez ćwiczymy z lubrykantem, żeby go wypchnąć, a nie na sucho. Na pewno wilgoć i poślizg zmniejszają prawdopodobieństwo obrażeń - no to wiadomo z praw fizyki Jak spróbuję, zdam relację, czy czułam różnicę
Tak jak położna powiedziała: stosowała i poleca. Też bym go kupiła w nadzieji, że pomoże i że zrobiłam wszystko co jest możliwe w ułatwieniu mi porodu.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dziewczyny, znacie moze jakąś fajną stronkę lub książkę o odżywianiu się kobiety w trakcie karmienia???
JUz pozapominałam czego nie możemy na początku jeść.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:25   #3298
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak położna powiedziała: stosowała i poleca. Też bym go kupiła w nadzieji, że pomoże i że zrobiłam wszystko co jest możliwe w ułatwieniu mi porodu.
No właśnie a w Twoim szpitalu nie ma? Wiem, że nawet jak nie ma, to można kupić i ze sobą przynieśc, tylko że on jest chyba na receptę, więc musisz zahaczyć po drodze o lekarza. W moim szpitalu się reklamują, że mają i stosują, więc mam problem z głowy.
Stary 2012-05-03, 21:29   #3299
Timii
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie a w Twoim szpitalu nie ma? Wiem, że nawet jak nie ma, to można kupić i ze sobą przynieśc, tylko że on jest chyba na receptę, więc musisz zahaczyć po drodze o lekarza. W moim szpitalu się reklamują, że mają i stosują, więc mam problem z głowy.
dziewczyny czy ja dobrze widzę że ten żel kosztuje 370zl?
Stary 2012-05-03, 21:34   #3300
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ja dobrze widzę że ten żel kosztuje 370zl?
Nawet nie wiem dokładnie ile, bo się tym jeszcze nie interesowałam. Wiem, że ok. 400zł podobno, ale ile dokładnie, to nie wiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości