|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=trofast Maksa pokój jest maleńki, mniejszy niż Kaja, więc jemu wzieliśmy taki wąski a wysoki, mogę też pokazać ![]() Co do nacięcia to najlepiej mieć zaufaną położną... Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-03 o 19:48 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gabbi,zapytam cię o te wszystkie rzeczy po porodzie,bo ładnie i tak estetycznie jest mieć wizję,a co innego jak się zderza z rzeczywistością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Rozeznanie
|
tak się dziś zastanawiałam do czego porównać te najsilniejsze skurcze porodowe: a) menstruacyjne x 50
b)powietrze w jelitach, skręt- to też boli jak nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
no mnie też nie
![]() Gaabbi mnie nacinał lekarz,nie położna ![]()
#3276 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mamuśka wygląda jak chodzący koszmar :strach:drzwi:
![]() |
#3278 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem dlaczego mam nie skorzystać z czegoś, co może mi pomóc, a nie zaszkodzić. Ja, póki co, jestem mega pozytywnie nastawiona do porodu. Jakoś nie boję się szczególnie bólu z nim związanego. Zawsze byłam raczej masochistką niż panikarą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ta lampeczka faktycznie bardzo fajna, już kiedyś chyba o niej pisałyśmy ![]() http://www.ceneo.pl/6377885 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziesz na pocztę bierzesz formularz pasport expres wypełniasz idziesz na gardę podbijają Twoją i męża tożsamość idziesz do solictora podbija to jeszcze raz, razem z Twoim dokumentem wysyłasz płacąc 24 euro chyba ale nie jestem pewna, po dwóch tygodniach o ile wszystko w dokumentach jest ok przysyłają Twój i maluszka paszport - ja go jeszcze nie mogę wyrobić bo Adaś spi cały czas a zdięcie trzeba mieć z otwartymi oczami ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- dziewczyny które mają chłopców - a szczególnie Kism ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zadomowienie
|
Nie mam takiej możliwości, więc nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć w dobre chęci położnych i lekarza na których trafie.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | ||||||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki. Jestem juz w domu po całym dniu spaceru, obiadku i kinie. Dzisiaj ostatni dzień obżerania się bo przed zabiegiem wole przejść na dietę żebym później nie miała problemów w toalecie. Zjadłam pyszny gyrosik z sałatką i tzatzikami, deserek, lody, potem wielki popcorn i koniec tego dobrego!!! W ogóle przez to dogadzanie sobie przed porodem w 3 tyg przybrałam 3 kg, no ale kij z tym
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź ![]() Cytat:
W SR położne mówiły, że z lekarzami śmieją się z tego żelu, że skład nic nadzwyczajnego, a kosztuje kupe kasy, że ten żel to ściema. Potem zadzwoniłam do położnej z którą miałam rodzić i powiedziała, ze juz go kilka razy stosowała i pomaga. Czytałam tez opinie ludzi na internecie i opinie były pół na pół. Myślę, że pewnie skład faktycznie niczym nadzwyczajnym nie jest, ale jest to dobre dla psychiki kobiet. Kism, gratuluje pokoiku. Widze, że Twój brzuszek jest imponujących rozmiarów co mój ![]() Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-05-03 o 20:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Wtajemniczenie
|
Kapukat - urolog też tam zaznaczał na filmie, że najpierw naprawdę nic nie musisz grzebać przy siusiaku. Nasza pediatra też to mówiła. Jeżeli nie możesz odciągnąć nic, to nie rób tego, bo zrobisz dziecku krzywdę. Napletek jest fizjologicznie sklejony z żołędzią i jeżeli nie daje się odprowadzić, to znaczy, ze trzeba go zostawić w spokoju. "Opór" oznacza, że jak delikatnie próbujesz odsunąć, to nie idzie
![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-03 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie Antoś ma strasznie odparzoną pupę. na prawdę bardzo. znacie jakieś sposoby na to?
#3287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prawa noga to aż mnie boli z opuchlizny ![]() no dzis pochwalilam sie na spacerze mezowi, ze fantastycznie sie czuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może przemyj go w krochmalu? i wywietrz pupkę na dlużej..
![]() |
#3290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
c) ból nerki kism, super pokoik. ![]() jutro doczytam co tam pisałyście, bo po dzisiejszym grillu już nie mam siły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
wietrze,wietrze,ale słabo działa. a sudocrem mam wrażenie, że jeszcze pogorszył sprawę
![]() ![]()
#3292 |
Wtajemniczenie
|
kism
![]()
#3293 |
Wtajemniczenie
|
a moze kup w aptece nadmanganian potasu i zrób mu kąpiel taką? to jest taki fioletowy proszek. ja bym narazie nie smarowała,tylko własnie wykąpała w nadmanganianie, wietrzyła i przemywała czystą wodą po przewijaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Wtajemniczenie
|
My po grillu.
Idę się kąpać i spać. Gabi, wiedziałam że pizza Ci wyjdzie ![]() Dobranoc. edit ta dyskusja na temat planu porodu to przeze mnie ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jeżeli sudocrem jeszcze pogarsza sprawę, to ja bym postawiła na nieśmiertelny linomag... on przyspiesza ziarninowanie, więc wszystko szybciej się goi. Ewunia - na wszystkie sprawy związane z nerwami, to prócz magnezu jeszcze dobrze działa witamina B complex. Kup sobie i wcinaj. A jeżeli chodzi o dianatal, to nie ma się czego spodziewać po składzie - ma dawać poślizg, nie powodować podrażnienia, uczulenia, być jałowy - jeżeli da ten poślizg, to na pewno pomoże i nie wydaje mi się, żeby tylko "psychicznie". No naprawdę, nikt mi nie powie, że jak coś jest śliskie i mokre to się je tak samo wypycha jak na sucho. Wystarczy zobaczyć, co robimy, jak ściągamy za mały pierścionek ze spuchniętego palca - moczymy dłoń, smarujemy mydłem i schodzi, więc wydaje mi się, że to ma prawo działać. Na baloniku tez ćwiczymy z lubrykantem, żeby go wypchnąć, a nie na sucho. Na pewno wilgoć i poślizg zmniejszają prawdopodobieństwo obrażeń - no to wiadomo z praw fizyki ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-03 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() na garde - ok, już musiałam do nich iść żeby mi podbili formę do macierzyńskiego, ale do solictora ![]() ![]() ![]() jeszcze raz dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Dziewczyny, znacie moze jakąś fajną stronkę lub książkę o odżywianiu się kobiety w trakcie karmienia??? JUz pozapominałam czego nie możemy na początku jeść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy ja dobrze widzę że ten żel kosztuje 370zl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Wtajemniczenie
|
Nawet nie wiem dokładnie ile, bo się tym jeszcze nie interesowałam. Wiem, że ok. 400zł podobno, ale ile dokładnie, to nie wiem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.