|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie chyba też nie było w tych pierwszych ![]() Wystarczy jak posiedzi do tego 32 tygodnia, o więcej go prosić nie będziemy Niech sobie tam rośnie zdrowy Cytat:
Bo mam drugą opcję wziąć ślub z TŻ żeby mnie ubezpieczał W ogóle nie wiecie może czy po porodzie moja mama dalej może mnie ubezpieczać? Bo póki co to ona ubezpieczała całą rodzinę
|
||
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie stoi rozłożone i dziecko ma się z nim oswajać
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mamy- nie pomogę, bo nie mam pojęcia
|
|
#2466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czytałam, co napisałaś potem - dzwoń do gina!!! |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
E to fajnie, moja siostra też znośnie to przeszła
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
a nie skończony 37, czyli 38+0?
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że 37+0, ale to tylko "wydaje". Pewności nie mam
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam drugi aktywny zaraz ci esa napisze dobrze że u Ciebie ok i nie szalej tam! odpoczywaj a nie buszujesz pewnie po plaży za dużo
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jak nie znajdę tego Jelpa uniwersalnego to kupie Lovele do koloru ale moja mala daje czadu ![]() ogladalam wlasnie gazetke Carefour i tam sa Pampersy Pampers 56 sztuk za 25 , 99 zl ![]() jak mowicie oplaca sie czy nie bardzo ? i chusteczki Pampers 4 x 64 sztuki po 19,90 zł
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi jak jest z umawianiem się na wizytę? Dzowni się na infolinię-bo tak przeczytałam. Jak sie w tej placówce medycznej identyfikujesz-pokazujesz karte i nie płacisz, czy jak? Mysleliście o pakiecie rodzinnym?
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się tak zastanawiam czy kupić ten typowo dziecięcy proszek czy może Biały Jeleń
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
no to u mnie to będzie 5. Czerwca
26. Maja mąż będzie składał łóżeczko a ja będę się już pakować do szpitala w razie w ...
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co czytam ciążę za donoszoną uznaje się wraz z momentem skończenia 37 tygodnia, czyli od 37+0
Nadalka to może urodzisz w urodziny moje i mojego małża, 6 czerwca
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ten szpital, to w zasadzie nic Wam nie powiedziałam z takich standardowych rzeczy.
Miałam ostatnie USG - najpierw było genetyczne, potem połówkowe, a to trzecie to właściwie jakie jest? Mała jest zdrowa i... wyprzedza termin z OM o dwa tygodnie. Nie wiem dlaczego tak dużo. Nie faszeruje się witaminami ani nic. Jestem w 30 tc. i w sumie przytyłam 6,7 kg - całkiem nieźle - ale nie byłam chudzinką przed ciążą, jednakże nie byłam też gruba (przynajmniej wg mnie ). Także myślę, że mogę spokojnie zaraz zrobić sobie kolację.Jeśli chodzi o badania w szpitalu, to nic mi nie mówią No, chyba, że zapytam - ale żadnych wyników sami z siebie mi nie przekazali. W moczu wyszła jakaś minimalna ilość białka - gdyby nie to, to jutro szłabym do domku na 100%, a tak to nie wiadomo. Jak wynik będzie zły, to pewnie zostanę - ale jak faktycznie ma to mieć sens, to wiadomo, że wolę zostać, żeby się to wyjaśniło. Jest też druga opcja, że będę bez sensu czekać na wynik badania moczu z jutra. Zobaczymy![]() Tyle by wyszło z tygodniowego urlopu męża. Idę na mierzenie tętna
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe tylko czy akurat będą w markecie Bo z produktami z gazetek carrefour jest niestey tak, że często nie ma ich w sklepie. Już mi się to kilka rzay zdarzyło, mimo że byłam w sklepie rano
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a chusteczki chyba kupie mam te 3 paczki Huggies ale co tam przecież chusteczki i tak sie nie zmarnują
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Hej, kochane.
Podczytuję was cały czas, ale coś mi się nie chce pisać... Jakiś dół mnie chyba dopadł. Jeszcze dziś postanowiłam sobie ogarnąć mieszkanie (udało się dość skutecznie), potem wyjść do kilku okolicznych sklepów (bo w jednym truskawki mieli lepsze, w innym znów pieczywo bardziej jadalne itd) - i to też się udało, ale tak mnie koszmarnie ten maraton zmęczył, że ledwo się po schodach wdrapałam. I okrutnie mnie ta moja niedołężność wyprowadziła z równowagi. Ech... W dodatku wieści na wątku takie mało fajne - Linka w szpitalu, Blueberry w szpitalu, Ando... cholera, aż nie wiem, co napisać, ta cała diagnoza brzmi tragicznie Będę z całych sił trzymać kciuki, kochana, widać, że z Ciebie silna babka i po prostu nic, NIC nie może Ci się stać. Wierzę, że skoro specjaliści już trzymają rękę na pulsie, to poprowadzą tę ciążę najlepiej, jak się tylko w takiej sytuacji da.ivoncia16, widziałam, że pytałaś o kosmetyki - ja właściwie zamierzam kupić dokładnie takie, jak Ty (czyli puder, oliwka, krem itd), tyle że Penaten .Ta http://www.penaten.de/produkte/R/5/2...es-sanft-l.htm pięcioelementowa seria widnieje jako przeznaczona dla noworodków. Karolka, ostatnio zastanawiałyśmy się, gdzie można kupić wkładki laktacyjne Penaten. Otóż widziałam dziś w DMie, całą furę. Kosztowały (chyba) 2,95€ - 30 sztuk w paczce ![]() Cytat:
![]() ja też ![]() ale wiesz co? przed ciążą nosiłam najczęściej rozmiar 34/XS, więc przy takim przytyciu wydawać by się mogło, że już mowy nie ma o wejściu w ciuchy przedciążowe, bo powinna się ze mnie zrobić duża eMka albo eLka. A tu nie! wbijam się w spodnie bez problemu (choć rozporka przez brzuch nie zapnę), w bluzki też, choć w miejscach strategicznych zrobiły się cokolwiek obcisłe ![]() Tak więc nie wiem, gdzie te kilogramy, choć 14 kilo na plusie - wiem - brzmi wprost przerażająco ![]() (no i pomyśl, że już bliżej niż dalej, że za jakieś 2 miesiące zaczniemy te kilogramy gubić w zawrotnym tempie )
|
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i malutko masz kg na plusieMam nadzieję, że Cię jutro wypuszczą
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chodzisz po porannym obchodzie do lekarza dyżurnego? Bo on wtedy ma konsultacje z pacjentami i udziela informacji. Przynajmniej u mnie tak jest ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo podobają mi sie te słowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szybkie wyjście!Ciekawe co tam u Linki swoją drogą.
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-05-03 o 21:14 |
|||||||
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
bialy jelen chyba nawet jest lepszy - tak cos mi sie kojarzy
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u mnie w sklepie go widziałam, chyba 1,5 kg za 15 zł z groszami. I tak się zastanawiam co brać, bo już zgłupiałam
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Widzę, że u Was długiego weekendu nie ma bo zaś mnóstwo stron Czytam pobieżnie, żeby przynajmniej mniej więcej być na bieżąco, ale na pisanie nie mam już siły. Dzisiaj mieliśmy z małżem wycieczkę, a wieczorkiem z rodzinką grillowaliśmy. No i niestety zaczęły mi puchnąć kostki Jestem bardzo zrelaksowana dzięki weekendowi, a jeszcze 3 dni luzu. Poczytam co u Was, mam nadzieję, że wszystkie zdrowe
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam info o proszku
Hipoalergiczny proszek do prania Biały Jeleń Biel Produkt przeznaczony do prania w pralkach automatycznych, półautomatycznych oraz do prania ręcznego bielizny oraz tkanin białych. Polecany dla osób ze schorzeniami skórnymi (alergicznymi). Nie zawiera barwników i posiada zmniejszoną ilość kompozycji zapachowej. Dzięki zawartości naturalnego mydła i aktywnych składników nowej generacji usuwa zabrudzenia już od 30°C, pozostawiając świeży, delikatny zapach. Proszek BIAŁY JELEŃ NIE ZAWIERA FOSFORANÓW, dlatego jest przyjazny dla środowiska. Przebadany dermatologicznie. Wychodzi na to, że jest zdrowszy dla skóry |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

fajnie by było
ale pomarzyć to sobie można

Niech sobie tam rośnie zdrowy
Bo póki co to ona ubezpieczała całą rodzinę
Pewnie mi bedzie uciekac non stop w nocy (tak robi zawsze jak ma wyjete szczebelki).

26. Maja mąż będzie składał łóżeczko a ja będę się już pakować do szpitala w razie w ...
Będę z całych sił trzymać kciuki, kochana, widać, że z Ciebie silna babka i po prostu nic, NIC nie może Ci się stać. Wierzę, że skoro specjaliści już trzymają rękę na pulsie, to poprowadzą tę ciążę najlepiej, jak się tylko w takiej sytuacji da.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No i malutko masz kg na plusie
za szybkie wyjście!