Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2089 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 15:06   #62641
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy to dobry pomysł, może w jakiś wolny dzień sprawdzę
Owszem niezły, ponieważ sporo polimerów nie rozpuszcza sie w wodzie, więc zostaną na włosach. Dzięki temu będziesz mieć od razu żel, który pozwoli zdefiniowac loki i odżywienie.

OK, ja uciekam Przyjemnej majówki

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:23   #62642
czikibam
Raczkowanie

GG do czikibam Send a message via Skype™ to czikibam

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Może używasz nieprawidłowych dla siebie składników? Może łączysz produkty nie tak, jak powinno być dla Twoich włosów albo stosujesz je w nieodpowiednim dla nich momencie?
Staram się zapewnic jakąś tam różnorosnośc, ale chyba w dalszym ciągu nie ogarnęłam kiedy czego potrzebują. Ale od małego wszyscy traktowali moje włosy jako przetłuszczające się, więc później już byłam wyuczona, że potrzebują tylko i wyłącznie szamponów drogeryjnych, koniecznie do włosów przetłuszczających się. Dopiero niedawno dowiedziałam się, że nie przetłuszczają się włosy tylko skalp i niekoniecznie mogą im pomóc wysuszające szampony z mocnymi detergentami.
Może też kwestia tego, że lubię chodzic w rozpuszczonych włosach i źle się czuję w spięciu. Przyzwyczaiłam się (i niestety też skalp) do codziennego mycia. -

Cytat:
Co jest w składzie tego serum? Po jakich kosmetykach je nakłądasz?
Jaki olej jakim szamponem/odżywką? Co potem nakładasz?
serum zazwyczaj po masce Alterra z granatem, jego skład zaraz wrzucę do analizy. w sumie to różnie zestawiam kosmetyki, nie mam jakiegos konkretnego, którego używam przed serum. Po proostu jak po umyciu czuję, że czegoś jeszcze włosom brakuje, to nakładam to serum, ale tylko na końce.

Olej mam na razie tylko kokosowy, bardzo rzadko oliwę z oliwek, ale wtedy już nie na skalp. Zmywam różowym hegronem albo szamponem alterra migdał i jojoba.

Cytat:
I jednocześnie podraznić wrazliwą skórę, wysuszyć. Jeśli jednak nie jesteś wrażliwa na alko, to próbuj.
Nie zauważyłam, żeby podrażniał mnie jakoś bardzo alko, ale bardzo zależy mi na zagęszczeniu i przyspieszeniu porostu włosów. Strasznie ich mało mam, nie wygląda to zbyt fajnie. Łykam skrzypo-vitę i falvit, ale nie widzę jakichś super efektów. Przy piciu pokrzywy i skrzypokrzywy faktycznie rosły szybciej, ale przez picie ziół rozregulowal mi się okres i musiałam przestac. Kiedyś miałam tyyyle włosów, a potem wzięło mnie na cieniowania itd i teraz to już nie jest to samo. Plus zwiększyło się wypadanie

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moj skalp to chyba nawiekszy producent loju na swiecie dojscie do 3 dni nie bylo latwe, zaczelam tak zeby te przechodzenia byly w weekend, pierwszy miesiac to byl maly koszmar (dodatkowo sklap mnie swedzial jak diabli, to jest powod czemu myje szamponem, przy rzadkim myciu odzywka myje tylko po farbowaniu), to poprostu wyglada tak ze musisz stoczyc walke z wlasnym skalpem i zmusic go do posluszenstwa plus - musisz sie nauczyc zyc z wlosami drugiego dnia, no i nauczyc sie je ciekawie zwiazywac
Miałam taki moment, że myłam Isaną z babassu, i potrafiły byc świeże dłuugo, ale myłam codziennie z przyzwyczajenia. w sumie to nie wiem, czy chcę przedłużac ich świeżośc. Powód? Luubuię się paprac w tych wszystkich mazidłach tylko czy to jest zdrowe dla skalpu i włosów, tak codziennie je myc?

dbam o włoski od 20.12.2011r (powrót)

zapuszczam!

Jest: 36 cm

Będzie:70 cm
czikibam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:23   #62643
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem niezły, ponieważ sporo polimerów nie rozpuszcza sie w wodzie, więc zostaną na włosach. Dzięki temu będziesz mieć od razu żel, który pozwoli zdefiniowac loki i odżywienie.

OK, ja uciekam Przyjemnej majówki
A to bym miała np. zmieszać żel z Fructisem, później spłukać i już nic nie nakładać ?

Nawzajem

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:48   #62644
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A jak było z ich mobilnością? Jakieś stylizatory, problemy z układaniem? Jakieś różnice w porównaniu z naturalkami?
wieksza porowatosc i wrazliwosc na wilgotnosc, ale nie dziwota cos tam bylo chemia robione w koncu

Cytat:
Ciekawostka... to znaczy jak to wygladało?
od gory eski i w pewnym momencie wiginance polamance
Cytat:
Napisze ponownie, że wolę Twoje naturalne niźli po tym zabiegu, więc cieszę się, ze już obciełaś

jakby nie przygoda z henna..... bylo, minelo, odrastamy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:09   #62645
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
No to próbuj
A temperatura powietrza i wilgotność? Suche powietrze wyjmie z włosa cała wilgoć. Latem dochodzi do tego jeszcze słońce, czyli pojawianie się ubytków, co oznacza koniecznośc częstszego zastosowania protein (ale w towarzystwie!).
W jakim towarzystwie i jak często proteiny?
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:23   #62646
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Na dłuższą metę wysusza?

Cytat:
p.s Ajrisz ratuj. Co robisz z włosami jak susza na dworze?
Właśnie nielogicznie bo im mniej tym lepiej
dzisiaj umyłam szamponem nawilżającym produkcji własnej
na to płukanka z soku z aloesu z gliceryną - po łyżeczce na 200ml
w skórę wcierałam balsam do ciała Emolium więc przejechałam i po włosach
falami tego nie nazwę ale mam św spokój :E

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

a i 5k oleju arganowego

w zeszłym roku jechałam chyba przez miesiąc na zestawie
olej lniany przed
szampon SLS
żel aloesowy
kilka k oliwki BDfM

to było zanim kupiłam bingacza shea

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:41   #62647
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Na dłuższą metę wysusza?

Właśnie nielogicznie bo im mniej tym lepiej
dzisiaj umyłam szamponem nawilżającym produkcji własnej
na to płukanka z soku z aloesu z gliceryną - po łyżeczce na 200ml
w skórę wcierałam balsam do ciała Emolium więc przejechałam i po włosach
falami tego nie nazwę ale mam św spokój :E

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

a i 5k oleju arganowego

w zeszłym roku jechałam chyba przez miesiąc na zestawie
olej lniany przed
szampon SLS
żel aloesowy
kilka k oliwki BDfM

to było zanim kupiłam bingacza shea
Dzięki
Niestety żelu aloesowego nie mam na stanie.
Myślałam żeby może
umyć włosy jakimś łagodniejszym szamponem bo zanim nie znajdę jakiegoś SLSa który by lubił moj skalp to niestety rezygnuje
nalozyc maskę lnianą
i Joaśkę b/s lnianą rozcieńczoną jako mgiełkę
co myslisz?
Stary 2012-05-03, 16:45   #62648
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czikibam Pokaż wiadomość

Miałam taki moment, że myłam Isaną z babassu, i potrafiły byc świeże dłuugo, ale myłam codziennie z przyzwyczajenia. w sumie to nie wiem, czy chcę przedłużac ich świeżośc. Powód? Luubuię się paprac w tych wszystkich mazidłach tylko czy to jest zdrowe dla skalpu i włosów, tak codziennie je myc?
ja uwazam ze kazdy powinien robic jak uwaza, nie sadze aby codzienne mycie szkodzilo, ja myje rzadziej z 2 powodow: mam malo czasu i farbuje sie na czerwono, czas moge przeznaczyc dla rodziny i na nauke, dzieki rzadszemu myciu farba lepiej sie trzyma i naprawde moge farbowac tylko odrosty, dla pewnosci zapytalam meza ostatnio czy robic odrosty (mialam juz takie 2 cm), powiedzial ze nie musze bo kolor na dlugosci mam ladny a te odrosty nie rzucaja sie w oczy (jakby ktos nie widzial - moj maz nigdy nie klamie, mila prawda czy bolaca on zawsze mowi mi co mysli), w ostatecznosci sie farblam bo akurat mialam czas w niedziele
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:49   #62649
MgielkaM
Zakorzenienie

Witam wszystkich, tych co może mnie pamiętają i dużą ilość nowych twarzy/ włosów
Po długiej nieobecności dalej nie wiem czy dam radę nadgonić za Wami przeprosiłam się z kolami po zimie w prostych... i zaglądam nieśmiało

tutaj stan aktualny falo-loków.... pielęgnowałam je ciągle, trochę mało olejów pod koniec zimy bo czau brakło, ale myślę, ze nie jest jakoś mocno źle z nimi

Mam nadzieję, że będę miała możliwość częściej do Was zaglądać teskniłam

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 17:16   #62650
czikibam
Raczkowanie

Cytat:
ja uwazam ze kazdy powinien robic jak uwaza, nie sadze aby codzienne mycie szkodzilo, ja myje rzadziej z 2 powodow: mam malo czasu i farbuje sie na czerwono, czas moge przeznaczyc dla rodziny i na nauke, dzieki rzadszemu myciu farba lepiej sie trzyma i naprawde moge farbowac tylko odrosty, dla pewnosci zapytalam meza ostatnio czy robic odrosty (mialam juz takie 2 cm), powiedzial ze nie musze bo kolor na dlugosci mam ladny a te odrosty nie rzucaja sie w oczy (jakby ktos nie widzial - moj maz nigdy nie klamie, mila prawda czy bolaca on zawsze mowi mi co mysli), w ostatecznosci sie farblam bo akurat mialam czas w niedziele
ja się ciągle zastanawiam nad farbowaniem, ale może jakąś henną czy coś bo niestety w wieku 17 lat mam pełno siwych włosów (rosną kępkami, w dwóch czy trzech miejscach a ze względu na to i na mój kolor strasznie to widac ). Ale chyba się jeszcze nie odważę, bo jak już zacznę to będę musiała to robic ciągle.
W sumie codzienne mycie włosów weszło mi w nawyk, nie poświęcam im dłużej niż 20 minut (oprócz czasu trzymania oleju i odżywek oczywiście, liczę samo nakładanie, zmywanie itd).
czasem to aż specjalnie siedzę dłużej w łazience, w myśl zasady "jeszcze tylko pomaluję ściany i mogę zacząc się uczyc"

wpadł mi do głowy sztaański plan, jestem na biol-chemie i w sumie miałam zamiar iśc na medycynę, ale może by tak kosmetologia? Pokryłoby się z nową pasją

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

MgielkaM ładniutkie też chcę takieeeee
pamiętam Cię, a właściwie skojarzyłam po podpisie pod postem

zapuszczam!

Stary 2012-05-03, 17:41   #62651
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

MgielkaM ładniutkie też chcę takieeeee
pamiętam Cię, a właściwie skojarzyłam po podpisie pod postem
nooo u mnie albo proste proste albo takie, a wszystko zasługa dziewczyn tutaj gdyby nie one dalej uważałabym ze mam proste włosy tylko wkurzająco wywijające się

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2012-05-03, 17:46   #62652
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
nooo u mnie albo proste proste albo takie, a wszystko zasługa dziewczyn tutaj gdyby nie one dalej uważałabym ze mam proste włosy tylko wkurzająco wywijające się
Też tak uważałam jeszcze jakieś 3 miesiące temu, choć nadal jeszcze nie osiągnęłam fajnego skrętu.
Tak btw pięknie w codzienniku, super włosy!
Stary 2012-05-03, 19:42   #62653
kascysko
Zakorzenienie

Mam proste włosy za cycnik No drożdże ociekają zayebistością, przecie rodzicielka obcięła mi z 5 cm(z 1,5-2 miesiąca temu), a już są sporo dłuższe niż wtedy - ze 3 centy

Ale ogólnie poprawiający się skręt chowie to wszystko
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:54   #62654
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mam proste włosy za cycnik No drożdże ociekają zayebistością, przecie rodzicielka obcięła mi z 5 cm(z 1,5-2 miesiąca temu), a już są sporo dłuższe niż wtedy - ze 3 centy

Ale ogólnie poprawiający się skręt chowie to wszystko
tez tak mam dzis jak popatrzyłam na włosy po rozczesaniu w szok wpadłam jakie długie a w skręcie wcale nie widać ze rosną

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:59   #62655
aleksandra987x
Rozeznanie

Jaaaakie mam dzisiaj cudne włosy POKONAŁAM KRYZYS WŁOSOWY
I przez miesiąc urosły 1,5 cm, mają teraz 23 za pół roku bedzie 30

Mam małe pytanie: jeśli ostatnio skupiłam się na nawilżaniu i nie dawałam protein, bo miałam po nich susz to z czym je umieszać? Z miodem? Olejem? Garnier AiK odpada...

Cytat:
wpadł mi do głowy sztaański plan, jestem na biol-chemie i w sumie miałam zamiar iśc na medycynę, ale może by tak kosmetologia? Pokryłoby się z nową pasją [COLOR="Silver"]
Pjona! Ja tez biol-chem I mam podobny plan-->medycyna (jak już jakimś cudem zdam tak dobrze maturę, ze mnie tam przyjmą, to się zastanawiam, jak dam radę finansowo, bo to najtańsze studia nie są ) albo kosmetologia, albo farmacja
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 22:16   #62656
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
wpadł mi do głowy sztaański plan, jestem na biol-chemie i w sumie miałam zamiar iśc na medycynę, ale może by tak kosmetologia? Pokryłoby się z nową pasją
polecałabym medycynę a potem dermatologia (miałybyśmy w końcu porządnego dermatologa ), ew. medycyna estetyczna. bo często słyszę że ludzie po kosmetologii nie mają zbytnio pracy.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 22:26   #62657
czikibam
Raczkowanie

wieecie, jak już medycyna to potem tylko neurologia ;>
a tak generalnie to mam mętlik w glowie, i nie wiem gdzie chcę iśc tak na 100%. No ale cóż.

Ja po solidnej masce z waxa, alterry, żółtka, miodu i olejku. Włosy sięplunkingują, zobaczymy ;>

zapuszczam!

Stary 2012-05-03, 23:07   #62658
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Melduję, że farbowanie powiodło się w pełni Ale i tak już się czaję za miesiąc na pierwszą hennę khadi

Dziewczyny, niedawno podcinałam włosy, końcówek rozdwojonych nie mam, a i tak plączą mi się okropnie końcówki. Mój typ włosów to 2a(gdy mają gorszy dzień) lub 2b(gdy mają dobry dzień ). Od czego może mi się to robić i co mogę na to poradzić, aby nie obciążyć włosów?

Poza tym ostatnio po raz pierwszy użyłam bs Naturii z rumiankiem i moje włosy to była istna katastrofa- puch i plątanina Dzisiaj daje jej drugą szansę
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 23:07   #62659
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Przy piciu pokrzywy i skrzypokrzywy faktycznie rosły szybciej, ale przez picie ziół rozregulowal mi się okres i musiałam przestac.
Serio? Nie sądziłam, że coś takiego w ogóle jest możliwe... U mnie nigdy żadne zioła w najmniejszym stopniu nie wpłynęły na długość cyklu

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
tez tak mam dzis jak popatrzyłam na włosy po rozczesaniu w szok wpadłam jakie długie a w skręcie wcale nie widać ze rosną
U mnie tak samo jest. Dopiero jak włosy rozczeszę i tym samym porządnie rozprostuję, to widzę, że są długie... Chociaż i falowane nie są krótkie, więc nie narzekam.
Stary 2012-05-03, 23:40   #62660
201604301943
Konto usunięte

mogę dać na włosy przed myciem całe jajo? czy tylko żółtko? bo szkoda mi białko wyrzucać
idę ugotować glutka lnianego! dawno go nie robiłam a tak go uwielbiam trzeba przegnać lenia!

Cytat:
wieecie, jak już medycyna to potem tylko neurologia ;>
a tak generalnie to mam mętlik w glowie, i nie wiem gdzie chcę iśc tak na 100%. No ale cóż.
pozdrawiam z nad książki do neurologii

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

a i jeszcze jedno pytanie mam: czym najlepiej nawilżyć przetłuszczający się skalp? bo myślę że może jednak swędzi z przesuszenia... ale jak nawilżyć żeby nie było przetłuszczu zaraz?
Stary 2012-05-03, 23:44   #62661
czikibam
Raczkowanie

Chatul mozliwe, mozliwe... Przy pokrzywie bylo ok, po dolaczeniu skrzypu zaczelo sie totalne rozregulowanie... Kiedys probowalam pic bratka, efekt? Przez dwa miesiace brak miesiaczki. I mam stuprocentowa pewnosc, ze to przez picie ziol, bo w mojej rodzinie ze tak powiem zdarzaly sie takie przypadki.

metal_fish ja poki co biologia. a co do skalpu, mi kiedys na przesusz i swedzenie ale i na przetluszczanie pomoglo olejowanie

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

A tak przy okazji... Nigdy nie mialam tak miekkich wlosow i blyszcza sie i skret lepszy... Chyba bede czesciej takie maski robic szkoda, ze nie mam pod reka aparatu no i szkoda, ze pewnie jak wstane z lozka bede miec mietłe na glowie

zapuszczam!

Edytowane przez czikibam
Czas edycji: 2012-05-03 o 23:46
Stary 2012-05-03, 23:45   #62662
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
pozdrawiam z nad książki do neurologii
Przynajmniej wiem, że moje lenistwo nie wytrzymałoby na medycynie Dobrze, że tam nie startnęłam w ogóle
A tak to może zostanę nową Ireną Eris - tylko lepszą Albo będę tworzyć rusztowania dla komórek macierzystych i nośniki substancji bioaktywnych

Dosłownie mam nie swoje włosy na głowie. I mi się podobają, ale nie wiem, co na nie tak wpłynęło
Stary 2012-05-03, 23:50   #62663
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul mozliwe, mozliwe... Przy pokrzywie bylo ok, po dolaczeniu skrzypu zaczelo sie totalne rozregulowanie... Kiedys probowalam pic bratka, efekt? Przez dwa miesiace brak miesiaczki. I mam stuprocentowa pewnosc, ze to przez picie ziol, bo w mojej rodzinie ze tak powiem zdarzaly sie takie przypadki.
Nie słyszałam jeszcze o takim przypadku. Skąd takie działanie ziół, wiesz może?
Stary 2012-05-03, 23:55   #62664
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
metal_fish ja poki co biologia. a co do skalpu, mi kiedys na przesusz i swedzenie ale i na przetluszczanie pomoglo olejowanie
boję się wypadania po olejowaniu sklapu bo czytałam że się zdarzał dziewczynom. co prawda nie lecą mi specjalnie włosy ale z racji niedoczynności tarczycy wolę dmuchać na zimne a jaki olej do tego stosowałaś?

Cytat:
A tak to może zostanę nową Ireną Eris - tylko lepszą Albo będę tworzyć rusztowania dla komórek macierzystych i nośniki substancji bioaktywnych
oj tak - zawojuj rynek całą serią kosmetyków specjalnie dla CG. oleje, maski, odżywki, szampony, stylizatory. wszystko podzielone na fale/loki. i zależnie od porowatości. i na odpowiednią porę roku. i na różne wilgotności.... a się rozmarzyłam
Stary 2012-05-04, 00:07   #62665
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
mogę dać na włosy przed myciem całe jajo? czy tylko żółtko? bo szkoda mi białko wyrzucać
idę ugotować glutka lnianego! dawno go nie robiłam a tak go uwielbiam trzeba przegnać lenia!
Możesz, tylko nie spłukuj zbyt ciepłą wodą. Wyciąganie ściętego białka z włosów nie jest fajne

Cytat:
oj tak - zawojuj rynek całą serią kosmetyków specjalnie dla CG. oleje, maski, odżywki, szampony, stylizatory. wszystko podzielone na fale/loki. i zależnie od porowatości. i na odpowiednią porę roku. i na różne wilgotności.... a się rozmarzyłam
uuuuuu to by dobre byłooo
a kascysko bogata
Stary 2012-05-04, 00:08   #62666
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem to, powiem... bardziej na obecną chwilę kręci mnie pielęgnacja twarzy. Niemożliwe, napisałam to

Odżywki oczywiście też będą, a co, firma musi się rozwijać
Stary 2012-05-04, 00:15   #62667
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
myje glowe czy zmywam farbe stojac przy wannie z glowa w dol - niestety ale nie widze gdzie co i jak a machac glowa nie beda zeby podejsc do lustra bo bede miec efektowne pomaranczowe szlaczki na scianach, kafelki mam tylko przy wannie reszta scian malowana pomysl dobry ale zostane przy swoim
Aaa, jak używałam farbę chemiczną to zmywałam plamy od razu po nałożeniu jej na włosy

Cytat:
Źle, bo byle nic może je obciążyć

Myjem się tylko BD - więc jest mocno Nawet już nie olejuję, a d/s jest na 5 minut Strzeli mnie coś, no
Moje też takie się zrobiły...denerwujące...n o i są przesadnie śliskie trzeba je trochę popsuć czymś może sls przez miesiąc czy co...
No i korci podcięcie do ramion + zejście z cieniowania

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 00:20   #62668
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Możesz, tylko nie spłukuj zbyt ciepłą wodą. Wyciąganie ściętego białka z włosów nie jest fajne
przy obecnych temperaturach myję się raczej niezbyt ciepłą wodą. wolałabym nie mieć jajecznicy na głowie

Cytat:
Powiem to, powiem... bardziej na obecną chwilę kręci mnie pielęgnacja twarzy. Niemożliwe, napisałam to

Odżywki oczywiście też będą, a co, firma musi się rozwijać
a sie bedziesz rozdrabniać! jak zawojowywać świat kosmetyczny to pełną parą. pielęgnacja twarzy, potem kosmetyki do włosów, później do ciała. potem tylko wszystko w wersji męskiej i kosmetyki kolorowe. cała gama! wchodzimy potem do rossmanna a tam wszędzie na półkach produkty firmy kascysko. a my będziemy mogły się pochwalić - pisałam z nią na jednym wątku na wizażu
Stary 2012-05-04, 00:35   #62669
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
(...) potem tylko wszystko w wersji męskiej
Czy produkty dla mężczyzn faktycznie się czymś różnią od tych ogólnych? Poza zapachem? Bo ja różnicy nie widziałam i od dawna mam wrażenie, że to takie nabijanie się z facetów, którzy muszą mieć wszystko „for men”.
Chociaż i tak dopiero jogurt Bakomy „7 zbóż men” rozłożył mnie na łopatki
Stary 2012-05-04, 01:09   #62670
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Też tak uważałam jeszcze jakieś 3 miesiące temu, choć nadal jeszcze nie osiągnęłam fajnego skrętu.
Tak btw pięknie w codzienniku, super włosy!
Dziękuję ślicznie

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości