Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 11:12   #2611
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy używacie kremów antycelulitowych? czy raczej tylko te na rozstepy?
Używam Intensywnego preparatu przeciw rozstępom Daxa. Na brzuchu jak na razie nie mam ani jednego drania, za to na piersiach jest po kilka

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja wreszcie spędzę cały dzień w domu . Ostatnie długie majówkowe spacery dały mi w kość. Wczoraj mąż chciał mnie zawieźć do szpitala bo strasznie zaczęło kłuć mnie w pochwie. To takie uczucie jakby ktoś mi igłe wbijał . A zaczęło się od tego ,ze staneliśmy na parkingu bo dzieciaki chciały siku. Wysiadłam z samochodu i aż zgięłam się w pół. Jakieś 5-10 sekund i już dobrze. Po paru minutach znowu to samo. Wystraszyłam się,że to może skurcze. I zaczęliśmy z mężem mierzyć odstępy. Spisaliśmy na kartke :
12:00
12:03
12:07
12:12
12:20.

I koniec. Później już się nie powtórzyło. Dzisiaj rano też tak miałam,ale dużo lżej,odczułam te poranne kłucia raczej jako dyskomfort niż ból.

Czy może któraś z Wa tak miała?
Ja miewam takie kłucia dziwne, ale nie wiem czy to to samo co u Ciebie Dziś mnie znów krzyż boli i brzuch jakoś ćmi

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 32 t.c.
Super
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:15   #2612
ajka89
Zadomowienie

Znowu mam kołatanie serca

Kto mi upiecze szarlotkę?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:16   #2613
karolka110
Wtajemniczenie

jeny głowa mi pęka, aż mdli...wzięłam Apap, choć tego nie lubię...ale może pomoże
Stary 2012-05-04, 11:16   #2614
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja też tak mam pocieszam się że za dwa miesiące pośpię sobie na brzuchu - o ile laktacja mi na to pozwoli dziś zasnęłam około 3 w nocy, dwa filmy oglądnęłam zanim mnie spanie wzięło, dobrze że małż nie chrapał bo na pewno do rana nie zmrużyłabym oka
Spanie na brzuchu .
U mnie mąż chrapie tylko jak jest zmęczony. Ale gdy tylko usłysze chrapanie to od razu go budze

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych zakupów, oglądania, wybierania Ja już wszystko mam, tzn. wózek, łożeczko, tone ciuszków. Dostalam część po swoim chrzesniaku, a cześć dał nam brat męza, jego synek ma teraz 7 mies. i ubranka dają nam na bieząco jak maly wyrasta. Wózek mamy tylko glęboki więc kupimy tylko spacerówke na wiosne. Zostały nam zakupy kosmetyków, pampersów itp. Ale narazie się z tym wstrzymuje.
Ile ja bym dała żeby ktoś dał mi ciuszki . My musimy sami kupować.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
To łóżeczko, które mi mąż kupił było używane, od jakiś tam znajomych i dostaliśmy je razem z materacem. Teraz nie wiem, czy kupować materac, czy może wystarczy tamten wyprać...ale wydaje mi się, że jednak w materac lepiej zainwestować nowy.
Jeśli miałabym pieniądze,to kupiłabym nowy materac

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:18   #2615
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia co do wyboru wózka, to najpierw musimy się dogadać z teściami ile nam się dołożą (bo wczoraj teściu powiedział, że chcą się dołożyć). I w zależności od tego, ile oni chcą na to przeznaczyć, to kupimy x-landera x-move (moje marzenie) albo któryś tako (tutaj jeszcze nie wiem jaki model, ale chyba wybór będzie między jumperem, captivą i laretem)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:19   #2616
pumas
Zakorzenienie

A mnie mała znowu kopie po pęcherzu, zaraz zwariuję !!!!!! To boli!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:19   #2617
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
To łóżeczko, które mi mąż kupił było używane, od jakiś tam znajomych i dostaliśmy je razem z materacem. Teraz nie wiem, czy kupować materac, czy może wystarczy tamten wyprać...ale wydaje mi się, że jednak w materac lepiej zainwestować nowy.
zalezy jaki materacyk i ile byl uzywany
Ale w sumie kokos-kokos mozna kupic za ok. 50zl, wiec ja bym chyba zainwestowala w nowy.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:19   #2618
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Pochwal się jak wyszło
Jak spróbuję, to napiszę

Cytat:

Ad2. Mam nadzieje, że nie będę musiała jechać na IP i wyjaśnie to w poniedziałek. Wiem,że to głupie ale ja wstydze się jechać na IP. Bo nie chciałabym wyjść na głupka i panikare

Nie ma się czego wstydzić W razie czego pomyśl,że robisz to dla dzidzi a nie dla siebie i wal śmiało do szpitala. Oni od tego tam są
Stary 2012-05-04, 11:22   #2619
pumas
Zakorzenienie

Aga, rozumiem. Szaleństwo z tymi xlanderami, dużo osób je kupuje
Moi teściowie chcą kupić wózek, ale ja się nie zgadzam póki co, bo oni mają swoją wizję na ten wózek i boję się, że kupią bez naszej zgody jakieś badziewie, a nie to, co my chcemy...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:24   #2620
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aga, rozumiem. Szaleństwo z tymi xlanderami, dużo osób je kupuje
Moi teściowie chcą kupić wózek, ale ja się nie zgadzam póki co, bo oni mają swoją wizję na ten wózek i boję się, że kupią bez naszej zgody jakieś badziewie, a nie to, co my chcemy...
szczerze to co do x-landerów to ja je wcześniej odrzuciłam całkowicie, ani xa ani xq mi nie odpowiadały. Ale jak w sklepie zobaczyłam x-move (to nowość z ich kolekcji) to się zakochałam! Rewelacyjnie się prowadzi i ma wszystko to, co chcemy mieć w wózku, no i w tym modelu już siedzisko jest przekładane. Boję się tylko o amortyzację, bo podobno ma taką samą jak xa i xq, czyli strasznie sztywną, no ale wózków idealnych nie ma (przynajmniej w "naszym" przedziale cenowym)

Stary 2012-05-04, 11:25   #2621
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Niestety nie wszystkie Jumper ma te uchwyty największe i najwygodniejsze, Captiva też ma, Laret ma małe i mało poręczne, a warrior nie ma wcale. I jestem tego pewna, bo mój małż na to zwrócił uwagę w sklepie i dokładnie je pod tym kątem obejrzeliśmy

co do kłucia w pochwie, też miewam, ale zupełnie niezależnie od skurczy. Ponoć skurczy tak się nie odczuwa, ale nie mam pewności. Za to wiem, że takie kłucia mogą (ale nie muszą) być objawem infekcji

co do tego przetrzymywania siku co pisałaś, to jest to odradzane. W ciąży zaleca się iść siku za każdym razem jak się czuje parcie, nawet, jak siusia się minimalne ilości. Przetrzymywanie grozi zapaleniem pęcherza

Ad1 . O widzisz nawet nie wiedziałam. W sumie to w trakcie poszukiwań nie zwracałam na to uwagi, myślałam że takie rączki to standard.

Ad2. A infekcja może być spowodowana zmianą płynu do higieny intymnej?

Ad3. Dziękuję za informacje,nie miałam pojęcia ,że sikanie "na zawołanie" ma tak duże znaczenie.

Ad4.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja miewam takie kłucia dziwne, ale nie wiem czy to to samo co u Ciebie Dziś mnie znów krzyż boli i brzuch jakoś ćmi

Super
Czyli może te kłucia to normalne zjawisko.

Cytat:

Kto mi upiecze szarlotkę?
Ja niestety nie umiem

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jeny głowa mi pęka, aż mdli...wzięłam Apap, choć tego nie lubię...ale może pomoże

Jestem mamą

Stary 2012-05-04, 11:27   #2622
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
to Twoja Zosieńka podobnie jak moja Lila...a gdzie najwyżej czujesz jej ruchy???

no właśnie ja wezmę jeden kremik, ale który??i chyba na co dzień nie będziesz go używać tylko jak coś zauważysz, czy codziennie??

a jakie podkłady/podpaski zakupujesz na okres poporodowy, jak już będziesz w domku??
- ruchy Zosi czuję najczęściej jakoś w okolicy pępka i 5cm nad nim, ewentualnie całkiem nisko. W żebro zarobiłam nie więcej, niż 3 razy (pewnie rozprostowywała nóżki )
-ten kremik będę używać, jak się jakieś podrażnienie pojawi, na pewno nie codziennie
-o podkładach jeszcze nie myślałam, ale racja - trzeba by się rozejrzeć A widziałaś coś, co by się mogło nadawać?

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Ja ogladam takie malo drastyczne, narazie nie boję się jeszcze porodu, co jest dziwne w moim przypadku, bo straszna panikara ze mnie. Jeśli chodzi o sam poród to chyba jednak wolalabym sn, ale w tej kwestii zdaje sie wyłącznie na mojego lekarza. No i mam tylko nadzieje, że moj synek nie pójdzie w slady tatusia, bo mąż ważył 4,5 kg
ja niestety fatalistka chyba jestem, wolę się przygotować na najgorsze albo przynajmniej... ciut gorsze, niż idealne. Dlatego namiętnie swego czasu oglądałam filmiki pod hasłem episiotomia, episiotomy (o, na przykład takie apetyczne http://www.youtube.com/watch?v=jzEa6...eature=related )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:28   #2623
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Nie ma się czego wstydzić W razie czego pomyśl,że robisz to dla dzidzi a nie dla siebie i wal śmiało do szpitala. Oni od tego tam są
No tez nie do konca... Na IP czasami jest kolejka, ktora moze robic wlasnie taka, ktora niepotrzebnie panikuje (i np. podlacza ja pod KTG), a w tym czasie taka, ktora faktycznie ma problem bedzie musiala czekac, co tez mogloby jej albo dziecku zaszkodzic. A z tego co zauwazylam, przynajmniej u mnie w miescie, pod poloznicza IP prawie zawsze ktos siedzi pamietam jak ja z wielkim bolem skrecalam sie pod wejsciem, mialam lzy w oczach, podciekaly mi wody plodowe z krwia i musialam czekac, a osoba ktora byla przede mna i tak poszla do domu. Myslalam ze mnie cos strzeli. A zanim jeszcze mnie zbadali i podlaczyli pod KTG tez sie zdarzylam nacierpiec, ale w koncu sie doczekalam zastrzykow przeciwbolowych.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-04, 11:28   #2624
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
zalezy jaki materacyk i ile byl uzywany
Ale w sumie kokos-kokos mozna kupic za ok. 50zl, wiec ja bym chyba zainwestowala w nowy.
Właśnie patrzę na allegro to najtańszy kokos-pianka- kokos to 74 zł plus przesyłka.
Stary 2012-05-04, 11:28   #2625
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Ad2. A infekcja może być spowodowana zmianą płynu do higieny intymnej?
nie mam pojęcia, ale skoro nawet perfumowane wkładki i papier toaletowy mogą sprzyjać rozwojowi infekcji, to może jakiś nieodpowiedni płyn do higieny też, ale głowy nie dam sobie za to uciąć

Stary 2012-05-04, 11:29   #2626
ajka89
Zadomowienie

Z tańszych są kokos pianka gryka
Stary 2012-05-04, 11:32   #2627
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
1. ZUS w ciągu kilku dni wysyła pieniądze na konto, może się to nieco przedłużyć jeśli pieniądze idą na adres domowy przez pocztę. Oczywiście o ile pracodawca szybko dostarczy zwolnienie do ZUS - chyba, że wysyłasz sama to nie ma problemu (pamiętaj o kopii)
A co masz na myśli pisząc o kopii? Chodzi o to żebym robiła sobie kopie każdego zwolnienia i zatrzymywała ją dla siebie?

O pierwszym zapomniałam ale drugie skopiowałam. Za część pierwszego płacił mi pracodawca a później ksiegowa robila przekierowanie do zusu. Drugie dostarczylam z datą 24 kwietnia do 16 maja. Za jedno i drugie pieniedzy z zusu nie otrzymalam. Maja mi przelewac na konto, numer konta wyslalam do zus w ubiegly poniedzialek poczta.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:33   #2628
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie patrzę na allegro to najtańszy kokos-pianka- kokos to 74 zł plus przesyłka.
oj nei wiem jak to teraz jest, ja kupowalam 2 lata temu, do dzisiaj jest ok...
Moze akurat cos jeszcze musisz kupic i znajdziesz sprzedawce, u ktorego wezmiesz wiecej rzeczy, lacznie z materacem

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-04, 11:35   #2629
prince_polo
Zakorzenienie

Wrocilam z miasta
ale sie cieplo znowu zrobilo

Czy Wy tez tak macie ze jak chdozicie to dziecko jakąs czesc ciała ciagle wypycha i czujecie twarde cos ? ja po lewej ciągle. Co chwile

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:36   #2630
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie, jak to jest z tą wypłatą zasiłku z ZUSu, jak mają mi na konto przelewać to ja mam im podać numer konta? Czy powinien to zrobić pracodawca?

Stary 2012-05-04, 11:40   #2631
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/materac-kokos-pian...247380188.html

tutaj taniej
Stary 2012-05-04, 11:42   #2632
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
No tez nie do konca... Na IP czasami jest kolejka, ktora moze robic wlasnie taka, ktora niepotrzebnie panikuje (i np. podlacza ja pod KTG), a w tym czasie taka, ktora faktycznie ma problem bedzie musiala czekac, co tez mogloby jej albo dziecku zaszkodzic. A z tego co zauwazylam, przynajmniej u mnie w miescie, pod poloznicza IP prawie zawsze ktos siedzi pamietam jak ja z wielkim bolem skrecalam sie pod wejsciem, mialam lzy w oczach, podciekaly mi wody plodowe z krwia i musialam czekac, a osoba ktora byla przede mna i tak poszla do domu. Myslalam ze mnie cos strzeli. A zanim jeszcze mnie zbadali i podlaczyli pod KTG tez sie zdarzylam nacierpiec, ale w koncu sie doczekalam zastrzykow przeciwbolowych.
Rozumiem, co masz na myśli.
Ale jeżeli kobieta w ciąży ma jakieś niepokojące dolegliwości, to sama nie może stwierdzić czy słusznie czy niesłusznie zgłasza się na IP
Ja mam tak, ze jak mnie coś boli i martwi, a jest dzień powszedni, to staram się jak najszybciej umówić do gina. Nawet do zupełnie obcego, ale ważne jest, by mnie lekarz obejrzał. Ale jeśli nie ma takiej możliwości albo jest dzień świąteczny, to myślę, ze lepiej pojechać do szpitala. Oczywiście chodzi o sytuacje gdy dolegliwość utrzymuje się długo, nie pomagają leki i leżenie. Nie jestem zwolenniczką panikowania. Ale cały czas myślę o przypadku Pesephone z mam majowo-czerwcowych, która niestety za długo zwlekała z wizytą u lekarza albo w szpitalu i skończyło się to tragicznie...
Stary 2012-05-04, 11:45   #2633
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny właśnie, jak to jest z tą wypłatą zasiłku z ZUSu, jak mają mi na konto przelewać to ja mam im podać numer konta? Czy powinien to zrobić pracodawca?
u mnie ja podawałam, bo wypełniałam papiery i tam bylo miejsce na wpisanie.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:46   #2634
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jeszcze nie zazdrość, bo to nic pewnego. ale mam ogromną nadzieję, że uda nam się go kupić

Stary 2012-05-04, 11:46   #2635
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
- ruchy Zosi czuję najczęściej jakoś w okolicy pępka i 5cm nad nim, ewentualnie całkiem nisko. W żebro zarobiłam nie więcej, niż 3 razy (pewnie rozprostowywała nóżki )
-ten kremik będę używać, jak się jakieś podrażnienie pojawi, na pewno nie codziennie
-o podkładach jeszcze nie myślałam, ale racja - trzeba by się rozejrzeć A widziałaś coś, co by się mogło nadawać?
co do podpasek super chłonnych to w Dm widziałam i w Mullerze-takie co to mają chłonność na 6 i te w Dm pisało, że po porodzie. To chyba były te ale teraz nie jestem pewna-będę dziś to sprawdzę ale tutaj pisze, że po porodzie się nadają
http://www.dm.de/cms/servlet/segment...xtra_lang.html
Stary 2012-05-04, 11:47   #2636
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Pytanko... jak się układają Wasze dzieci? nisko czy raczej wpychają się pod żebra? mój synuś cały czas jest bardzo nisko, przez co odczuwam ciągnięcie i ból podczas chodzenia.... nooo i oczywiście teraz dr google uświadomił mnie, że to nie dobrze i takie położenie może powodować skracanie się szyjki i wcześniejszy poród....
hmmmm...... ciekawe
Jestem w 29 tc. Nasz maluch jest ułożony główkowo. Najbardziej intensywne ruchy odczuwam w okolicach pępka i nieco poniżej. Czuję jak wpycha mi się w okolice kości biodrowych. Ale też czuję ruchy powyżej pepka, takie delikatniutkie puknięcia Nie zdarzyło mi się żeby zakopał mi w żebro. Jak ma czkawkę to czka sobie najczęściej poniżej pępka z lewej lub prawej strony a czkawkę ma kilka razy dziennie.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:50   #2637
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 32 t.c.
gratulacje !!!
Cytat:

O to ,to właśnie! Mój mąż się ze mną wyspać nie może .

Ad1. Widzę dołączasz do nas męczących się w nocy . Z tym poceniem się mam to samo. Najgorzej plecy i szyja

Ad2. Mam nadzieje, że nie będę musiała jechać na IP i wyjaśnie to w poniedziałek. Wiem,że to głupie ale ja wstydze się jechać na IP. Bo nie chciałabym wyjść na głupka i panikare

Zazdroszcze ,że wstajesz tylko raz na siku. Ja musze praktycznie po każdym przebudzeniu,bo czuje parcie na pęcherz. Czasami staram się "przetrzymać" , naiwnie licząc że usne. Ale nigdy mi się to nie udaje
nie wstydż się Asiu,ale życzę żebyś nie musiała jechaća z chodzeniem na siku w nocy mam to samo

dobra lece się ogarnąć bo mąż dzwonił że już wraca
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:50   #2638
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hejj
ja juz po zakupach
padam na twarz

Asia665 tez tak mam doslownie jakby mi ktos noz wbijal i nie iem czy to moze mala gdzies tam uciska czy co :/

Hania bo mieli mi zmienic godziny, no ale niestety na razie stoi to w miejscu, choc ciesze sie ze mnie przeniesli choc wcale nie musieli tego robic.

Dziewczyny z UK przyszla mi paczka z pampersa

i pieluchy tetrowe :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:52   #2639
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hania bo mieli mi zmienic godziny, no ale niestety na razie stoi to w miejscu, choc ciesze sie ze mnie przeniesli choc wcale nie musieli tego robic.

Dziewczyny z UK przyszla mi paczka z pampersa

i pieluchy tetrowe :P
Ważne że w ogóle coś Ci w pracy zmienili Dla mnie praca biurowa to ideał

Poczty jeszcze u mnie nie było, ale możliwe że paczka przyjdzie po niedzieli, bo dostałam maila później niż Ty...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:54   #2640
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego też IP jest dla mnie ostatecznością.

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
A co masz na myśli pisząc o kopii? Chodzi o to żebym robiła sobie kopie każdego zwolnienia i zatrzymywała ją dla siebie?

O pierwszym zapomniałam ale drugie skopiowałam. Za część pierwszego płacił mi pracodawca a później ksiegowa robila przekierowanie do zusu. Drugie dostarczylam z datą 24 kwietnia do 16 maja. Za jedno i drugie pieniedzy z zusu nie otrzymalam. Maja mi przelewac na konto, numer konta wyslalam do zus w ubiegly poniedzialek poczta.
Chodzi o to że każde zwolnienie powinno być kserowane , i jak oddajesz to w ZUS-ie pani daje Ci pieczątke na tej kopii,że przyjęła zwolnienie.

A ZUS ma 30 dni na wypłate zasiłku, o ile wszystkie dokumenty zostały dostarczone. Ja pierwsze pieniądze z ZUSu dostałam w styczniu, a zwolnienie miałam od 30.11-27.12.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Czy Wy tez tak macie ze jak chdozicie to dziecko jakąs czesc ciała ciagle wypycha i czujecie twarde cos ? ja po lewej ciągle. Co chwile

Ja tak mam
Cytat:

Ja dostaje zasiłek chorobowy po ustaniu zatrudnienia. I ja sama musiałam wypełnić taki druczek gdzie podawałam nr konta, i informacje o tym czy nie mam czasem pieniążków z innego źródła (emerytura,renta,własna działalność,itd)

Jestem mamą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości