|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ta laska w Dzień Dobry TVN fałszuje czy mi się wydaje?
![]() A tak w ogóle, to trzeba powoli wymyślać nowy tytuł ![]() ![]()
#3362 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Jak miło przeczytać zakończenie Twojego postu, choć w środku nie wszytko gra ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Heh, mój kilkulatek to waży 30 kg, więc przed ciążą już z duuuużym trudem sporadycznie brałam go na ręce, a od samego początku ciąży w ogóle, co nie przeszkadza nam się dużo tulić i robić razem różne rzeczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja tylko na chwile, i być może mnie już dziś nie będzie, bo zaczynam piec szwagierce ciasta na komunię, a w przerwach planuję się kłaść, żeby nie paść, albo nie urodzić w kuchni ![]() kaśka k Twój maluszek nie wygląda wcale na maluszka ![]() ![]() Nie wyłączam kompa i pewnie zamiast się kłaść będę Was podczytywać ![]() Trzymajcie kciuki za udane ciasta ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cudny ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam dzisiaj wzmożone twardnienie brzucha ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję! ![]() ![]() ![]() Księżycu, ratuj!!! ![]() ![]() kaśka, śliczny synek ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też zmykam. Dom zapuścił się przez te kilka dni upałów. Trzeba trochę ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Jeszcze poszukiwania... ![]() agata, odezwij się! Pewnie przeprowadzka w toku... Mam nadzieję, że wszystko dobrze! izotropia, jak tam samopoczucie? Leżysz w domku? Maya, też Cię coś długo nie ma... Przypomnij się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Boski ![]() Ja chcę już mojego mieć ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój Filip bardzo lubi się tulić,boję się że nie zrozumie jak ja nie będe mogła,kiedy będę zajęta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Słodziak ![]() Super, że u Ciebie wszystko dobrze! Cytat:
Na ktg jak byłam w pon. pielęgniarki mówiły, że zawsze jest fala porodów przy pełni księżyca i kazały mi się przygotować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |||
Wtajemniczenie
|
No wreszcie Was dogoniłam, bo wczoraj jak przed południej wyłączyłam kompa to potem już w ogóle nie miałam czasu sprawdzać co się dzieje, a o 22.00 padłam
![]() Cytat:
![]() Bardzo fajny pokoik! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wrócił zachwycony i stęskniony ![]() ![]() ![]() A wieczorem jeszcze byliśmy na grillu u kuzynki, więc cały dzień na nogach i w pozycji pionowej, dobrze, że lekarz tego nie widział ![]() ![]() kaska_k ale śliczny synek, ja też bym już chciała takiego mieć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
tak,tak-czyli krochmal
![]() ![]()
#3370 | |
Rozeznanie
|
Śliczny! Wygląda na starszego. Ale ja się nie znam....
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3371 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam o 11 a poszłam spać ok. 4 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przesłodki ![]() Jejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że już macie poród za sobą i swoje szczęścia przy sobie ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Raczkowanie
|
Śliczny
![]() Coś ciśnienie leci łeb na szyje... Kawa nie pomogła, źle się czuje.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Dzisiaj w nocy mialam takie skurcze,jakich jeszcze nie mialam ![]() ![]() Kism i innym wyczekujacym zycze owocnej pełni ![]() Kasiu maluszek przeslodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Rafał waży ok 17 kg. i tez go czasem noszę, ale 30 kg ![]() ![]() Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-05-04 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja leży i ma główkę z jednej strony to możesz się położyć z drugiej strony albo jakąś zabawkę położyć i mówić do niego, gilgotać w główkę aby miał chęć podnieść główkę i przełożyć ją na drugą stronę. Wiadomo - od razu się nie uda, ale powolutku, powolutku. Cytat:
Ciekawa jestem jak z tym nacinanie. ogólnie mój gin mi mówił że przy drugim porodzie już jest mniejsze prawdopodobieństwo nacięcia, no ale nigdy nic nie wiadomo.
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja dziś siedzę z córą w domu, urządzamy sobie babski dzień, malowanie paznokci te sprawy ![]() Także pełen relax ![]() Żeby tylko ta góra ubrań do prasowania nie zerkała na mnie spod oka ![]() A na obiad dziś na leniucha ryż z jabłkami ![]() Kism pokoik świetny ![]() Cytat:
![]() A jeszcze dorzucę od siebie, przy porodzie bardzo mocno oprócz nacięcia popękałam w środku Usłyszałam taką tezę, że mógł mieć na to wpływ fakt, że w ciąży co rusz zmagałam się z infekcjami i przyjmowałam często nystatyne itp. Jak to jest? Czy te leki mają na to jakiś wpływ? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nam w takich sytuacjach pomagał sudocrem, częste wietrzenie i kąpiele w krochmalu, ale każde dziecko inaczej więc musisz próbować co Wam najbardziej spasuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdecydowałam się na TAKO WARRIOR, ale naczytałam się opinii, że rama jest wadliwa i już nie wiem po prostu ![]() Może Wy mi coś doradzicie? Zastanawiam się nad tymi trzema http://allegro.pl/tako-warrior-3w1-h...306181944.html http://allegro.pl/wozek-gleboko-spac...298209517.html http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...295147698.html Nie wiem naprawdę, który wybrać ![]() Zależy mi na spacerówce, żeby była solidna i starczyła na dłużej min. 2 lata, potrzebuję wózek z dużymi, solidnymi kołami, który da radę na naszych wertepach, wycieczkach do lasu itd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A syneczek przekochany ![]() Z karmieniem będzie coraz lepiej zobaczysz Moja Julka nie chciała leżeć na brzuszku od razu był wielki wrzask ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Liberatka a masz już jakiś plan wywołania jak mała się nie zdecyduje wyjść, lekarz coś ci mówił na ten temat ??
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |||||
Rozeznanie
|
witam Was z rańca
![]() ja dziś obudziłam się w nienajlepszym humorze ale mam nadzieję że zaraz mi przejdzie. rzadko mi się to zdarza tak bez powodu, w ciąży to chyba 2 raz dopiero więc nie jest źle. myślę wkółko o tej cc i nakręcam się coraz bardziej. trochę zaczyna mi się dłużyć i dziś pierwszy raz wkurzyło mnie to czekanie. ufff, jeszcze tylko weekend i nast tydzień i będę miała to za sobą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my też mamy znajomych bezdzietnych i teraz na pewno relacje się rozluźnią. oni już nawet o moją ciążę ani razu nie zapytali, wkółko tylko o sobie i o sobie. takie snoby trochę. jak dziecko będzie na świecie to już dla nich będzie zupełna inna bajka i nie oczekuję żadnego zainteresowania z ich strony tym tematem. z drugiej strony ja też nie będę w stanie ciągle słuchać o ich wyjazdach, kocie i innych bzdetach. do tej pory byłam bardzo cierpliwa i nie wcinałam się z opowiastakmi o sobie i mam nadzieję że tak zostanie. nie zamierzam nikogo zanudzać opowiastakmi o kupkach i odparzonej pupie, zwłaszcza że dla nich to zupełnie obcy świat i nic ich to nie obchodzi. mam też nadzieję że nie zeświruję zupełnie na punkcie dziecka. mam taką koleżankę która po porodzie nie była w stanie o niczym innym gadać ![]() na szczęście mamy też innych znajomych, z dziećmi ![]() ![]() Cytat:
![]() Antoś jest słodki! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do karmienia piersią to każda przeżywa to indywidualnie, początki bywają bolesne zanim dzieciaczek nauczy się chwytać ale szybko powinno się to unormować. Ja podziwiam kobiety, które pomimo akcji z popękanymi brodawkami uparcie karmiły dalej, przy Oliwce nie miałam żadnych problemów prócz sporadycznego bólu sutków i mam nadzieję, że teraz też będzie podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kism bardzo fajny pokoik Wam wyszedł dla Kaja ![]() Ewunia pojedź na IP jeśli żaden neurolog nie przyjmuje. andzya co do odparzenia to jak najwięcej wietrz tyłeczek, teraz cieplutko więc maluchowi nic sie nie stanie jak będzie sobie leżał z gołą pupą, można posypać mąką ziemniaczaną, przemywać gazikami moczonymi w wodzie, jeśli maści nie pomagają to w ogóle odpuściłabym ich używanie. A najlepiej zadzwoń do pediatry albo do położnej, opisz jak to wygląda bo jeśli domowe sposoby zawiodą to może potrzebna będzie maść z apteki a po co Antoś ma się męczyć do poniedziałku. Ja właśnie skończyłam prasowanie i układanie u młodych w pokoju w szafie i padam na twarz. Zamówiłam sobie spodnie ciążowe na allegro bo za dwa tygodnie mam komunię a kompletnie nie mam sie w co ubrać. No i nadal czekam na kasę z ZUSu i już ręce mi opadają. Dobrze, że to moje drugie dziecko i że większość rzeczy mam w domu bo nie wiem jak miałabym skompletować te wszystkie potrzebne rzeczy :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Raczkowanie
|
mój gin powiedział, że jeżeli do niedzieli nie urodzę, to mam pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i powiedzieć, że nie czuję ruchów dziecka, wtedy zrobią mi ktg i ustalą ewentualny termin wywołania porodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za trzymanie kciuków za ciasta
![]() niuniuniau jak obiecałam, to teraz muszę obietnicy dotrzymać. Tylko dziwie się szwagierce, że ryzykuje ze mną z tymi ciastami, bo co ona by zrobiła jakbym tak się np źle czuła? albo wylądowała w szpitalu? Nie jest jakoś specjalnie upalnie, nawet chłód wieje z zewnątrz, mam w kuchni otwarte okno.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny
![]() ![]() na poczcie fotki mojego Antosia i nasz pierwszy spacer ![]()
#3383 |
Rozeznanie
|
juz widze siebie jak mowie,ze nie czuje ruchow a tu nagle brzuch podskakuje- moj maluch ma co chwile czkawke i szybko by mamusie zdradzil
![]() swoja droga nie wiem co jest bardziej meczace- zaciskanie nog czy robienie wszystkiego zeby urodzic |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Ok, czyli już do niego nie idziesz na wizytę?? Ja idę w poniedziałek i myślę że da mi skierowanie do szpitala na wywołanie.
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zadomowienie
|
Zrobilam sobie badanie krwi-Crp i morfologie, cisnienie ok, robie teraz zapis ktg. Dodzwonilam sie do jednego neurologa i jestem umowiona na 15.15, wspomnial cos o przeciwskazaniu do Cc i mi sie slabo zrobilo. Mojego gina nie ma wiec zapytam sie tu innego gina. Inny neurolog powiedzial jeszcze, ze da mi mi sterydy no ale przeciez w ciazy nie mozna wiec po prostu pojade chyba na IP.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Rozeznanie
|
Andzya nie wygladasz jakbys dopiero co urodzila, a raczej wygladasz jak opiekunka Antosia
![]() ![]() od jakis 2 miesiecy czuje jakby "ktos" mnie z lewej strony drapal paznokietkiem, gora dol, gora dol,czuje ze moj maluch wydrapuje kreski ile tam siedzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
Andzya ale Ty chudzinka jesteś
![]() ![]() Kism brzuszek pokażny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście hymn na euro 2012 ??
http://w141.wrzuta.pl/film/8ms680Kt4...poko_euro_2012 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.