Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 11:02   #1291
moya07
Zakorzenienie

Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.

ktoś z Was zdawał IELTS?
Stary 2012-05-04, 12:49   #1292
SoyMilagrosa
Raczkowanie

Dziękuję Wam znalazłam wiele ciekawych podcastów.

Callitus czytałam twój blog, bardzo mi się spodobał. Zaczerpnęłam stąd dużo potrzebnych informacji. I życzę powodzenia na egzaminie DELE . Na pewno Ci się uda.

Przepraszam, ale muszę się Wam pochwalić: znienacka dzisiaj po raz pierwszy rozmawiałam po francusku . Do mojego taty przyszła pacjentka Francuska, która mieszka na stale we Francji i to na dodatek w Paryżu. Przyjechała na weekend majowy do Polski do swojej babci, która mieszka w małym miasteczku(tam gdzie ja). Zawołał mnie tata i byłam przerażona, że mam z kimś rozmawiać po francusku. Ale dobrze nam się rozmawiało. Farida (bo tak ma na imię) była zdziwiona, że uczę się francuskiego dopiero 1,5 roku. Ja jestem jeszcze bardziej zdziwiona, że tak dobrze mi poszło i strasznie, strasznie się cieszę. Mój tata wyzywa mnie teraz od geniuszów. Rozmawiałyśmy około pół godziny i zaprosiłam ją na szarlotkę. Naprawdę było bardzo miło. Tylko szkoda, że jest ode mnie starsza o jakieś 10-15 lat. Farida zaprosiła mnie do Francji. Naprawdę to wydarzenie strasznie mnie uszczęśliwiło i uwierzyłam w swoje możliwości, podniosła się moja samoocena.
Wymieniłyśmy się danymi i będziemy się kontaktować. Frida wyjeżdża do Francji 12 maja, więc jeszcze zobaczymy się nie raz.
Ale suuuper
MEDYCYNA Będę lekarzem!

SoyMilagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:52   #1293
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

SoyMilagrosa, świetna sprawa, gratuluję! Jak ja mam rozmawiać z kimś w obcym języku, momentalnie wpadam w panikę
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:57   #1294
moya07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoyMilagrosa Pokaż wiadomość

Callitus czytałam twój blog, bardzo mi się spodobał. Zaczerpnęłam stąd dużo potrzebnych informacji. I życzę powodzenia na egzaminie DELE . Na pewno Ci się uda.

Przepraszam, ale muszę się Wam pochwalić: znienacka dzisiaj po raz pierwszy rozmawiałam po francusku . Do mojego taty przyszła pacjentka Francuska, która mieszka na stale we Francji i to na dodatek w Paryżu. Przyjechała na weekend majowy do Polski do swojej babci, która mieszka w małym miasteczku(tam gdzie ja). Zawołał mnie tata i byłam przerażona, że mam z kimś rozmawiać po francusku. Ale dobrze nam się rozmawiało. Farida (bo tak ma na imię) była zdziwiona, że uczę się francuskiego dopiero 1,5 roku. Ja jestem jeszcze bardziej zdziwiona, że tak dobrze mi poszło i strasznie, strasznie się cieszę. Mój tata wyzywa mnie teraz od geniuszów. Rozmawiałyśmy około pół godziny i zaprosiłam ją na szarlotkę. Naprawdę było bardzo miło. Tylko szkoda, że jest ode mnie starsza o jakieś 10-15 lat. Farida zaprosiła mnie do Francji. Naprawdę to wydarzenie strasznie mnie uszczęśliwiło i uwierzyłam w swoje możliwości, podniosła się moja samoocena.
Wymieniłyśmy się danymi i będziemy się kontaktować. Frida wyjeżdża do Francji 12 maja, więc jeszcze zobaczymy się nie raz.
Ale suuuper
loł, ale świetnie, zazdroszcze, ale często przypadki w życiu sa najlepsze. Teraz pewnie bedziesz miała 100 razy wieksza motywacje
Stary 2012-05-04, 18:40   #1295
Peru
Zadomowienie

Cytat:

Ale suuuper
Świetnie taka sytuacja działa motywująco

Na dzisiaj został mi PH, kurde jak ten długi weekend szybko mija - jutro już sobota.
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:23   #1296
Mimi08
Zadomowienie

Hej!

Znacie może jakąś dobrą książkę do gramatyki hiszpańskiej?
Tak myśle, żeby pocwiczyć trochę gramatykę, niezbyt lubie, ale trzeba..

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:38   #1297
papagaj
Przyczajenie

Cześć dziewczyny

mam nadzieję, że mi pomożecie. Pisze prace licencjacką na temat nauki słownictwa przez Internet i w związku z tym prosiłabym was o wypełnienie mojej ankiety. Z góry dzięki.

http:// ebadania .pl/b404bf7e93e4d5ce – trzeba usunąć spacje przed i po słowie ebadania.

Ps. Ankieta dotyczy języka angielskiego, ale w sumie tylko jedno pytanie (o strony internetowe) jest związane z tym językiem. A niektóre strony, z których można się uczyć, oferują różne języki.
papagaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 16:40   #1298
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papagaj Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

mam nadzieję, że mi pomożecie. Pisze prace licencjacką na temat nauki słownictwa przez Internet i w związku z tym prosiłabym was o wypełnienie mojej ankiety. Z góry dzięki.

http:// ebadania .pl/b404bf7e93e4d5ce – trzeba usunąć spacje przed i po słowie ebadania.

Ps. Ankieta dotyczy języka angielskiego, ale w sumie tylko jedno pytanie (o strony internetowe) jest związane z tym językiem. A niektóre strony, z których można się uczyć, oferują różne języki.
Ankieta nudna, ale wypełniłam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 17:14   #1299
Esency
Rozeznanie

Ja też już wczoraj wypełniłam. W sumie praktycznie od razu przeszłam na koniec, ale mam nadzieję, że coś pomogłam
Esency jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 14:27   #1300
SoyMilagrosa
Raczkowanie

Rzeczywiście, mam ogromną motywację. Nic tak nie motywuje do nauki języka jak rozmowa z obcokrajowcami
Mimio8 polecam ,,Repetytorium gramatyki języka hiszpańskiego z ćwiczeniami" Anna Wawrykowicz
MEDYCYNA Będę lekarzem!

SoyMilagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 22:02   #1301
Martii=*
Zadomowienie

Matura z angielskiego już pojutrze, a ja dalej łudzę się, że jutro oglądnę odcinek Housa i pomoże mi to na maturze, bo na pewno wszystko zrozumiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 19:22   #1302
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
Matura z angielskiego już pojutrze, a ja dalej łudzę się, że jutro oglądnę odcinek Housa i pomoże mi to na maturze, bo na pewno wszystko zrozumiem
Zaskoczę Cię i nie napiszę, że masz się uczyć wręcz przeciwnie: obejrzyj sobie tego Housa i baw się dobrze Co się miałaś nauczyć to się nauczyłaś. Matura jest jednym z nielicznych egzaminów do których się przygotowujemy przez 4 lata (albo i dłużej) i wcale nie jest taka straszna jak się wydaje. Czego się przez ten czas nie nauczyłaś to i tak już nie nadrobisz w 2 dni, a co umiesz to twoje i tak zostanie

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Zobaczcie co znalazłam:
http://www.japonski.6ka.pl/

stronka na której można się uczyć 7 języków:
angielskiego, niemieckiego, francuskiego, włoskiego, hiszpańskiego, rosyjskiego i japońskiego!
Do każdej z nich są po 3 darmowe lekcje próbne, w każdej nagrania uczonych zdań

Nie wiem jak tam wygląda taka normalna, długoterminowa nauka, ale mamy okazję nauczyć się po kilka zdań z wielu języków (i trochę je poznać)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:44   #1303
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Ja ciągle walczę. Z różnym natężeniem i skutkami, ale jednak
Stary 2012-05-10, 09:30   #1304
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Mimio8 polecam ,,Repetytorium gramatyki języka hiszpańskiego z ćwiczeniami" Anna Wawrykowicz
Dziękuje bardzo

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 13:34   #1305
nekofood
フワフワの猫

Cześć! Melduję się z angielskim, niemieckim, włoskim i norweskim. Potrzebuję kopa do nauki, bo mimo że to lubię, czasami wciąż odkładam na później...
Dzisiaj wreszcie zabrałam się za włoski w Supermemo UX, 200 powtórek. A jeszcze Anki, chyba z 500. Zamierzam wszystko przerobić (jak na razie za mną 50 w SM :P) i może posiedzę chwilę nad gramatyką angielską.
PS możecie polecić jakiś dobry (najlepiej niezbyt drogi, ale to pomoc naukowa, więc mogę dołożyć trochę grosza w razie czego ) słownik wł-pl, pl-wł?
nekofood jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 16:39   #1306
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Witaj nekofood 4 języki!? Podziwiam, ja ze swoimi dwoma mam co robić. O trzecim nawet nie myślę, no chyba, że po przyłorocznej maturze.

A jak u Was idzie nauka? Jakieś postępy? U mnie w profesorku nieco ponad tysiąc opanowanych słówek, no i lecę dalej.
W czwartek mam sprawdzian z francuskiego więc będzie pretekst żeby nad nim posiedzieć i się pouczyć, ale nie ukrywam, że największy nacisk przez najbliższy rok kładę zdecydowanie na angielski.
Ciągnie mnie do języków romańskich, jak osiągnę dobre podstawy z franca, to pomyślę o hiszpańskim, albo włoskim.

Oszczędzam na PERFUMY!!
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 17:05   #1307
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Ja cały czas największy nacisk kładę na francuski, właściwie to nie mam wyboru Trochę się wkurzam, bo niby cały czas coś robię (może za mało ), a postępy są bardzo mizerne. Być może to już faza plateau...
Stary 2012-05-15, 20:30   #1308
Esency
Rozeznanie

nekofood - witamy i mamy nadzieję, że Ci się u nas spodoba

Ja ostatnio przez matury niezbyt wiele czasu spędzam nad językami. Od wczoraj siedzę trochę nad gramatyką hiszpańską, bo busuu dało użytkownikom na tydzień dostęp do konta premium. Na początku chciałam tylko sprawdzić jak to wygląda, ale ostatecznie stwierdziłam, że sprawdzę ile umiem i powtórzę niektóre zagadnienia
Stary 2012-05-16, 13:51   #1309
Katrin_
Raczkowanie

Ooo Esency, jak dobrze, że tu zajrzałam i akurat napisałaś o premium na busuu Czyli do 21 będzie aktywne, tak?
Super!
Akurat dostałam niezłej mobilizacji, bo matura z niemieckiego poszła mi świetnie! Co prawda podstawa, no ale uczyłam się 3 lata w liceum i w sumie było to bardziej takie 'uczyłam'. Także jestem strasznie zadowolona i nabrałam ochoty na powrót do języków, które jakiś czas temu trochę porzuciłam.
A na busuu dawno nie byłam, a lubię tę stronę. Szkoda tylko, że tak dużo opcji zrobili jako premium. Na początku tak nie było... No, to przynajmniej trochę się zorientuję w hiszpańskiej gramatyce
- niemiecki

2012
2013
książki: 15
książki: 17
filmy: 64
filmy: 67
Katrin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:25   #1310
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Witaj nekofood 4 języki!? Podziwiam, ja ze swoimi dwoma mam co robić. O trzecim nawet nie myślę, no chyba, że po przyłorocznej maturze.
Angielskiego się nie uczę, jest dla mnie jak drugi ojczysty język. Nowe słówka same wpływają do głowy. Niemiecki tylko w szkole, więc prawie się nie uczę (kiedyś przyjdzie na to czas, jest bardzo ładny i logiczny. Szkoda, że go tak olałam ). W liceum zostanie zamieniony na rosyjski. Włoski i norweski z czystej miłości. Tak więc właściwie uczę się dwóch języków.

Wczoraj przyszła książka do gramatyki włoskiej. Przejrzałam i wydaje się całkiem fajna (zwłaszcza za 10zł ).
Stary 2012-05-16, 16:21   #1311
Esency
Rozeznanie

Katrin_ - do 20 niestety, więc niewiele czasu, ale zawsze coś. Ja od busuu wolę Livemocha, ale to jakaś tam odskocznia i przynajmniej powtórki podstaw mogę zrobić i uzupełnić braki

nekofood - a co to za książka?
Stary 2012-05-16, 19:23   #1312
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katrin_ Pokaż wiadomość
Ooo Esency, jak dobrze, że tu zajrzałam i akurat napisałaś o premium na busuu Czyli do 21 będzie aktywne, tak?
Super!
Akurat dostałam niezłej mobilizacji, bo matura z niemieckiego poszła mi świetnie! Co prawda podstawa, no ale uczyłam się 3 lata w liceum i w sumie było to bardziej takie 'uczyłam'. Także jestem strasznie zadowolona i nabrałam ochoty na powrót do języków, które jakiś czas temu trochę porzuciłam.
A na busuu dawno nie byłam, a lubię tę stronę. Szkoda tylko, że tak dużo opcji zrobili jako premium. Na początku tak nie było... No, to przynajmniej trochę się zorientuję w hiszpańskiej gramatyce
Też dziś pisałam podstawe z niemieckiego choć z ręką na sercu przyznaję że przez te 3 lata prawie nic nie robiłam... ale liczę na jakieś 90 %
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:37   #1313
Beacia
Raczkowanie

Język niemiecki nie wydaje się być trudny, jednak chyba przez historię wszyscy są tak źle do niego nastawieni
Gratuluję i życzę takich wyników.

I jak ja Wam zazdroszczę głowy do języków. Wiem, że trzeba poświęcić na to kupę czasu, ale jak widzę jak niektórym tak łatwo to przychodzi to ogarnia mnie rozpacz
No nic.. angielski czeka
Stary 2012-05-17, 16:20   #1314
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Napisane przez Esency Pokaż wiadomość
nekofood - a co to za książka?
"Gramatyka języka włoskiego z ćwiczeniami" (Pons)
Stary 2012-05-18, 17:26   #1315
maddzia007
Zakorzenienie

jeśli ktoś byłby zainteresowany to mam sporo materiałów do nauki hiszpańskiego, chętnie je wymienię na materiały do angielskiego, niemieckiego lub norweskiego, albo odsprzedam. Książki są nowe, nigdy nie używane. Miałam się uczyć hiszpańskiego, ale zmieniłam plany na norweski i nie lubię jak mi coś na półkach zalega
Zaraz dorzucę tu fotki, zainteresowanych zapraszam na PW

Tylko książka Oskara Perlina jest trochę zniszczona, bo ma już swoje lata

Edytowane przez maddzia007
Czas edycji: 2012-05-18 o 17:43
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:12   #1316
athine
Raczkowanie

Witam moje kochane Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie Przeglądam czasem ten wątek, ale jakoś nie piszę...
Jestem już po maturze. Hmm... angielski Niby na podstawie mam szansę na 100%, ale rozszerzenie... jestem niezadowlona ze swojego wypracowania (wynik waha się od 46-84% czy jakoś tak to było), nie wiem co to będzie. Na dodatek stres ze mną wygrał an ustnym i osiągnęłam 25pkt na 30 (83,33 %).
Nie wiem czy z takim wynikiem dostałabym się na jakąśkolwiek filologię. Co za tym idzie - nie zmieniam zdania, dalej chcę zrobić sobie gap year.
Kierunek: Szkocja. Sposób: bycie au-pair.
Poprawić maturę z WOSu i startować na studia w przyszłym roku w Aberdeen lub Dundee.
Najgorsze, że mój tata brał moje wcześniejsze rozmowy apropo niepodejmowania studiów teraz za żart. Nie rozumie tego. A moja mama się po prostu boi.
Mam wsparcie w innych, rodzeństwie.
Obym podołała. Narazie poszukiwania rodzinki au-pair trwają.
A jak u was wszystkich jestem ciekawa? Vampirka miała wyjechać z tego co pamiętam za granicę? Jak szlifowanie języków się ma??
athine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:31   #1317
Undercia
Imperatorowa Undi I

hej athine może z tą maturą to wcale tak źle nie jest? lepiej poczekać na wyniki gap year to fantastyczny pomysł, na pewno podołasz

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:06   #1318
Misia9529
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Przed chwilą natrafiłam na stronę multikurs.pl, gdyż organizują konkurs i można wygrać darmowy kurs (konkurs trwa do jutra, więc nawet się za niego nie zabieram. Ale przejrzałam tę stronę, pobrałam darmową lekcję i muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał kurs intensywny poziom średnio-zaawansowany. Czy któraś z Was wie coś o tych kursach? Bo ja o nich słyszę pierwszy raz, niemniej zainteresowały mnie. Teraz patrzę na opłaty i widzę, że można wykupić abonament na 3, 6 lub 12 miesięcy, ale jedynie na dany kurs. A kurs składa się z 18 lekcji. Czyli jak wykupię kurs na 12 mc, to mogę korzystać z niego rok, a potem nie mam już do niego dostępu. To jest minus. Jednak kurs wydaje się być ciekawszy niż Super memo. Jest tam też coś o profesorze Henry- chyba ten kurs opiera się na programie, ale nie jestem pewna.
A Wy co myślicie?

A może to JEST program Profesor Henry, tylko że internetowy? Teraz tak patrzę na profesora na stronie wydawnictwa i na ilustracjach widzę, że to wygląda bardzo podobnie to wcześniej wspomnianego kursu. Może któraś z Was ma profesora i sprawdzi, czy kurs na podanej przeze mnie stronie to to samo, co sam profesor?

Edytowane przez Misia9529
Czas edycji: 2012-05-20 o 18:09
Misia9529 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:47   #1319
dzoana11
Raczkowanie

Witam. Temat wprost stworzony dla mnie.
Przede mną duży sprawdzian, że tak powiem - skończyłam liceum i przez najbliższe 4 miesiące zamierzam podciągnąć angielski do takiego poziomu abym była w stanie zdać TOEFL na przyzwoitym poziomie, niemiecki opanować jako-tako, czyli żeby być w stanie bez problemów porozumieć się w tym języku i zacząć się porządnie uczyć hiszpańskiego. W planach na przyszłość mam także naukę francuskiego.
Głównie korzystać będę z Anki (głównie angielski i niemiecki; pierwsze wrażenie b. dobre), do hiszpańskiego fiszek. Mam też kilka książek do angielskiego (w kolejne zaopatrzę się jak tylko zarobię) i do niemieckiego.
Zdawał ktoś może CAE/TOEFL i mógłby mi polecić jakieś podręczniki?

Angielski A1-A2-B1-B2-C1-C2
Włoski A1-A2-B1-B2-C1-C2
dzoana11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:48   #1320
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Misia9529 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Przed chwilą natrafiłam na stronę multikurs.pl, gdyż organizują konkurs i można wygrać darmowy kurs (konkurs trwa do jutra, więc nawet się za niego nie zabieram. Ale przejrzałam tę stronę, pobrałam darmową lekcję i muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał kurs intensywny poziom średnio-zaawansowany. Czy któraś z Was wie coś o tych kursach? Bo ja o nich słyszę pierwszy raz, niemniej zainteresowały mnie. Teraz patrzę na opłaty i widzę, że można wykupić abonament na 3, 6 lub 12 miesięcy, ale jedynie na dany kurs. A kurs składa się z 18 lekcji. Czyli jak wykupię kurs na 12 mc, to mogę korzystać z niego rok, a potem nie mam już do niego dostępu. To jest minus. Jednak kurs wydaje się być ciekawszy niż Super memo. Jest tam też coś o profesorze Henry- chyba ten kurs opiera się na programie, ale nie jestem pewna.
A Wy co myślicie?

A może to JEST program Profesor Henry, tylko że internetowy? Teraz tak patrzę na profesora na stronie wydawnictwa i na ilustracjach widzę, że to wygląda bardzo podobnie to wcześniej wspomnianego kursu. Może któraś z Was ma profesora i sprawdzi, czy kurs na podanej przeze mnie stronie to to samo, co sam profesor?
Ja mam ten kurs na płytach (5 języków)- kiedyś dodawali co poniedziałek do gazety wyborczej (http://kulturalnysklep.pl/MUL/prcl/-...ow-obcych.html). Ja go polecam- fajny jest Ale to raczej poziom A2 do C1, jakichś bardziej zaawansowanych rzeczy tam nie ma Widzę, że abonament nie jest jakiś drogi, ale jednak się ciesze ze mam to na płytach, bo mogę sięgnąć po niego kiedy chce i jest tam 5 języków I korzysta z niego moja rodzina i znajomi
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości