|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy.
pomocy
![]() zrobiłam kąpiel rozjaśniającą na wodzie 9% włoski wyszły mi jasne, zółte nałożyłam na to alfaparf 11.20 i 11.11 I EFEKT NA ZDJECIACH Proszę FRYZ5 i inni doradźcie mi jaką sklepową farbę jutro kupić żeby to wyrównać.. mam platynę na górze, okropieństwo! a na dole zółte... co kupić żeby przyciemnić platynę i zgasić zółć na dole... tragedia. ((((((((((
|
|
|
|
#4022 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam zdekoloryzować swoje włosy pasemkami, a nie dekoloryzatorem i nie na własną rękę, żeby potem nie mieć tragedii na głowie.
Poniżej zamieszczam włosy etapami: 1. ścięcie na prosto najciemniejszych włosów (w tym czasie myłam je szamponem przeciwłupieżowym, płukałam rumiankiem, nakładałam odżywki, maski) 2 wycieniowane po jakimś miesiacu odżywiania 3 i 4 Zdjęcie z wczoraj, z pasemkami Teraz pozostaje mi je odżywiać, fryzjerka rozjaśniła mi je 9% preparatem. Mam nadzieję, ze się nie pokruszą. W ogóle w salonie fryzjerki sie zachwycaly, jak ładnie wyszło i jak ciemna farba sie odbarwiła. A Wam jak się podoba? ![]() I tu również pytanie - czy na zółte prześwity mogę użyc fioletowej płukani z Delii? i czym najlepiej pielęgnowac te pasemka, żeby z włosów nie zostało siano?
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od nasady rośnie taki szary platynowy kolor, a niżej ma żółty od słońcanałóż coś fioletowego na dół zeby zbić złoto masz do dyspozycji np szlachetna perłe joanny, palette color shampoo gołębi (mocny fiolet na pewno załagodzi żółć) albo np marion szampon ultra fioletowy on dośc fajnie barwi włosy. z tego wszystkiego ja stoję za palette ![]() a docelowo jaki kolor ma byc? ( boz, za duzo wizazanek ma podobny problem wiesz i ja nie wiem która co chce juz ;D) ja bym kładł jakąś naturę z wellatonu (ja polegam na odcieniu 8/0 w tych sprawach) na górę platynową na 20 min potem na resztę ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
fryz tak szczerze to ja chcę po prostu blond, już nie mam wymagań jaki odcień itp itd taki beż, nie jakaś platyna ale też nie złoto... myślę, że beżowy odcień najlepiej by pasował.
na prawdę wyglądam okropnie bo mam u góry białe a potem kurczaka,szok ![]() bunny poradziła mi coś z loreala 9,1 ale tak właśnie myślę, że chyba powinnam mieć coś z 2 bo ona gasi zółte tak? najbardziej podobają mi się włosy w 2 załączniku i dziewczyna osiągnęła efekt londa 12/9 perłowy blond ale czy mi to wyjdzie? no nie wiem?! ehhhhhhhhhhhhhh edit: i juz sie pogubiłam gdzie najpierw kłaść czy góra czy dół, bo bron boze nie chce gory rozjasnic bo wygladam koszmarnie, na dodatek opaliło mnie także opalenizna + białe włosy hmm hehe nie nie
Edytowane przez mmilagross Czas edycji: 2012-05-03 o 13:25 |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
ta londa by Ci rozjasniła.
najpierw stonuj kurczaka palette color shampoo gołebi, ale nie trzymaj zeby w fiolet nie wpadał. nie wiem ile, każde włosy sa inne, trzeba sprawdzac i pilnowac, najlepiej jak bierzesz jedno cieniutkie pasemko i tylko jendo zmyjesz, jak jest jeszcze żołty to trzymaj, jak juz chłodny to zmywaj, jak taki jasny chcesz to rzuć potem na całośc 9/0 wellatona, takie moje zdanie jest
|
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Ja się teraz pochwalę że robiłam już po deko pierwszy odrost farbą paltette A10 i wyszły super
taki ładny blondzik że aż w szolu jestem, że udało mi się farbą uzyskać taki efekt. Kładłam jedynie na odrost i mam ładnie jednolity kolorek, taki ciepły
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, żeby już nie iść na pasemka, tylko za jakiś 1-1,5miesiąca zafarbować włosy pianką Schwarzkopf złocisty blond/bursztynowy złoty blond. Słyszałam, że jest dość delikatna, ale i kolor wychodzi ciemniejszy niz na pudełku, a ja w sumie nie chcę dążyć do jaśniutkich włosów. Czy to dobry pomysł? A chciałabym kolorek mniej wiecej taki, jak na ostatnim zdjęciu.
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2012-05-04 o 12:00 |
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
ŻADNĄ farbą nie rozjasnisz farbowanych włosów.
niestety. gdyby nie było pasemek było by o wiele prościej...a teraz to. nie wiem co , jesli kąpiel rozjaśniająca, to obecne pasemka będa jaśniejsze i są narażone na zniszczenie a te czarne wyjdą brązowo rude, po czym będzie trzeba znów rozjasnić. to te pasmeka juz odpadną. jeśli dekoloryzacjia, konieczne będzie potem neutralizowanie włosów, potem tonowanie, pasemka moga wyjśc znowu inaczej... no po prostu żeby wyszło dobrze teraz musiałabyś inaczej potraktować obecne pasemka a inaczej te ciemne włosy. ale jak narazie zaproponuje Ci kąpiel rozjaśniającą z wodą 6% rozjasniacz vincent ledier zielony a jak zmyjesz to położ na całe włosy farbę zeby wszystko w miare rowno pokryć. poczekasz jakiś czas, nawilżysz włoski i znów kąpiel. |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę, ze jesteś wielkim przeciwnikiem pasemek Mi akurat poleciła je znajoma fryzjerka, żeby zejść z koloru, a akurat powiedziałam jej, że chciałabym troche rozjaśnić włosy. Wiem, że na takie pasemka trzeba iść 2-3 razy, a potem dac kolor na całej głowie, tylko boje się, że po tym nie bede miała połowy włosów..
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie o tym mówię, pasemka czy balejaże sa ok ale jak sa celowe, jestem przeciwnikiem pasemek jako metody dekoloryzacji bo wg mnie najbardziej niszczy, moze nie za 1 razem ale za 2 czy 3 tak bo nie zrobi Ci fryzjerka pasemek zeby nie trafić w te poprzednie. poza tym kolor będzie nie równy i ten kontrast. no nie lubię
![]() farba farby nie rozjaśnia, taka jest zasada. żadna. chyba że jest to farba zmieszana z rozjaśniaczem ale to juz lepiej kąpiel rozjasniającą zrobić. |
|
|
|
#4032 |
|
Przyczajenie
|
Jestem 2 dni po dekoloryzacji.
Mialam wlosy ciemny brąz nie farbowane juz od 7-8 mies. Fryzjerka sciegneła mi kolor włosy po nim były POMARANCZOWE. (nie wiem, czy zawsze taki kolor jest po dekoloryzacji?)ch odrost Chciałam uzyskac ciemny blond. Patrzac na farby w kolorze ciemny blond wyglądały one na lekko rudawe, albo za ciemne takze zdecydowałam sie na popielaty blond z Loreal. Wlosy wyszły mi RUDE ;/ Z dosc sporych odrostów kolor nie był sciagany , wiec one sa w miare koloru ciemny blond. JAK POZBYC SIE TYCH RUDYCH WŁOSOW ? Czy jezeli teraz zafarbowałabym je na ciemny blond to pokryje ta rudosc ? Czy lepiej od razu rzucic znowu ciemny braz i miec pewnosc(chyba) ze nie bedzie tej rudosci? |
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
sama farbowałas włosy po zabiegu? nie ściemniały do czerni?
zapewnie, a raczej jestem pewien ze miałaś nakładany rozjasniacz, nie żadną dekoloryzację. jesli masz rude, nałóz na włosy farbe joanna gołębo popiel |
|
|
|
#4034 |
|
Przyczajenie
|
Tak, nakładała mi rozjasniacz.
Włosy po zabiegu farbowała mi fryzjerka tylko farbe miałam swoja. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- A co mi ten popiel da ? Nałozyc na całe włosy, bo teraz widac lekki kontrast pomiedzy odrostami a reszta włosów. |
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
jak nałozysz popiel na rudy to nie będziesz miała rudego juz
nie wiem jaki masz odrost, najlepiej jak odrost ominiesz
|
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczak, żółć + rudości - POMOCY
Witajcie wizażanki. Potrzebuję pilnie waszej pomocy. Wczoraj będąc w sklepie coś mnie tknęło, i zamiast wziąć brązową farbę, wzięłam rozjaśniacz z londy super blonde i farbę (również z londy) o odcieniu miodowy blond. Niestety, popełniłam błąd przy nakładaniu rozjaśniacza, co przypłaciłam odrostami w kolorze żółto-białym, a resztę włosów miałam nietkniętą (czyt. ciemny brąz). Nałożyłam na to farbę i uzyskałam taki oto odcień włosów:
DSCF6621xxx.jpg Co byście poradziły mi zrobić w takiej sytuacji? Chciałabym dojść do blondu, bądź wyrównać całe włosy aby były rude (bo wszystko poza odrostami jest, na zdj tego może nie widać bo włosy są naolejowane). Z góry dziękuję za wszystkie rady. |
|
|
|
#4037 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kurczak, żółć + rudości - POMOCY
Ja proponuje pójść do sklepu kupić farbę tą co miałaś kupić i zafarbować całe włosy na ciemny brąz... Jeśli koniecznie chcesz zostać blondynką/rudą wybierz sie na profesjonalny zabieg do fryzjera, bo te domowe eksperymenty może przypłacić spalonym sianem w niezidentyfikowanym kolorze na głowie.
|
|
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
Nieciekawa sytuacja...Proponuję :
-nałożyć farbę w odcieniu rudym (np. mahoń),na pewno lepiej to bedzie wyglądać bo nie będzie się tak drastycznie odróżniać odrost,a włosy na długości nabiorą delikatnego rudego poblasku oraz skrócić włosy kilka centymetrów. Albo: -nałożyć farbę w odcieniu jasnego brązu -jesli koniecznie chcesz być blondynką udaj się do dobrego fryzjera,który na pewno coś doradzi.Być może dekoloryzacja na długości włosów,albo balejaż,który na pewno wyjdzie w ciepłej tonacji:miodowy blond. Gdybym była w twojej sytuacji wybrałabym "opcję rudą", na pewno włosy mniej ucierpią,no i oczywiście porządną pielęgnację włosów.
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę poprosic o przeniesienie wątku do wątku o dekoloryzacji? z góry dziekuje.
jesli chcesz rudy, bądź blond, musisz teraz rozjasnic całe wlosy, albo zdekoloryzorwac, albo zrobić im kąpiel rozjasniająca i na to nakładać juz wybrany odcień docelowy. i nie idź do fryzjera bo prędzej fryzjer zjara Ci włosy niz my tutaj pomożemy jakzrobić to bez większej szkody dla włosów |
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu pokombinowałam
wzięłam jednak londę 12/9 nie bić teraz jak dojść do takiego koloru jak ma załącznik nr 2? ![]() ona to zrobiła londa 12/9 ale ja takiego efektu nie miałam
Edytowane przez mmilagross Czas edycji: 2012-05-17 o 14:03 |
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
ousz! przeciez już jest pieknie!
|
|
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Potrzebuję rady odnośnie dekoloryzacji. Przez ostatnie dwa lata farbowałam włoski na gothic black i ostatnio za namową koleżanki fryzjerki postanowiłam zejsc z koloru czarnego na jakiś jasny brąz, lub mój naturalny kasztan. Użyłam dekoloryzatora do włosów Colour Remover B4 (kupiłam go w superdrug.ie ) i po 3 uzyciach kolor wlosów nie był taki jak chciałam,ale był zadowalający. Włoski miałam kasztanowe a gdzie niegdzie nawet rudawe. Producent radzi,żeby pofarbowac włosy na kolor jaki chcemy, nawet zaraz po dekoloryzacji. Ja jednak dałam włosom odpocząc jeden dzień i pofarbowałam włosy dzisiaj. Kupiłam jasny brąz farby zmywającej, pofarbowałam, zmyłam a po wysuszeniu okazało się,że moje włosy są znowu czarne. Jestem załamana Producent pociesza,że tak czasem się dzieję i,że mogę ponownie użyc dekoloryzatora,ale szczerze mowiac troche sie boje. Moje wlosy nie wyglada na zniszczone, ale mimo wszystko ![]() Nie chce miec czarnych wlosow, ale nie mam pewnosci,ze jesli jeszcze raz pofarbuje wlosy to nie stana sie ponownie czarne ![]() Jakich farb uzywalyscie po dekoloryzacji?? Ja uzywlam farby Clairol Light Golden Brown bez amoniaku do 20 zmyć. Macie jakies sprawdzone firmy?? Wiem,ze niektorze farby powoduja wlasnie takie psikusy po dekoloryzacji, ale myslalam,ze jesli pojde za rada producenta, wezme farbe zmywalną bez amoniaku wszystko bedzie ok a tu zonk. Fryz5 help please ![]() Dodatkowe pytania: Czy po dekoloryzacji nalezy umyc wloski normalnym szamponem i uzyc duzej ilosci odzywki?? Slyszalam rozne opinie na ten temat. Chetnie poznam wasza opinie i spostrzezenia.
Edytowane przez hichotka Czas edycji: 2012-05-05 o 15:41 |
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
caly wątek jest poświęcony w duzej mierze dekoloryzacji w tej sposób o którym piszesz czyli dekoloryzacja redukcyjna, nalezy umyć porządnie wlosy po deko najlepiej szamponem bambino, testowałem go i znakomicie sie nadaje jako szampon po tym zabiegu, włosy zawsze ciemnieją po dekoloryzacji wiec musisz po szamponie polać włosy sokiem z cytryny, niech wyschna, na następny dzień nałóz farbe ale uwazaj, kazda farba moze wyjść prawie czarno. nawet najjasniejszy blond. kup farbe i sprobuj na jednym pasemku, jak wyjdzie, moze znowu ściemniec, mi nie ściemniało po palette 100 skandynawski blond, a rozjasniło lekko, z innymi miałem problem. wiec spobuj na jendym pasemku, jak nie ściemnieje to nakładaj na całe kudełki
nie musisz trzymac okreslony czas wystarczy 5-10 min, chodzi o to, aby cos na nich było połozone po dekol cos co da bazę pod docelowy kolor, potem mozesz kłaśc juz wybrany kolor bez obaw aczkolwiek jak chcesz brąz dość naturalny to weź ciemny blond. tylko nie z garniera. ile ten dekoloryzator kosztował?kup sobie chantal prosalon dekoloryzator, albo renee blanche. sa sprawdzone |
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Niestety tutaj w Irlandii to jedyny dostępny dekoloryzator.
No jest jeszcze Affinage colour remover,ale to w sklepie fryzjerskim i nie zawsze chca sprzedac ![]() Kosztował 15.99 € (ponad 60zł) A teraz co mi radzisz zrobic?? Z tego co czytałam w ulotce to radzą tam aby kupić farbę zmywalną bez amoniaku i tak też zrobiłam, i znowu są czarne ![]() Jakbym wiedziała,że mogę użyć czegoś rozjaśniającego to pewnie to bym właśnie zrobiła Nie wiem co teraz zrobić jeszcze raz potraktować włoski dekoloryzatorem,umyć 20 razy,żeby to zeszło czy jak ![]() Dodam tylko,że producent piszę,żeby nie przekraczać 3 uzyc tego produktu, ale nie napisał,dziennie,tygodnio wo czy w ogole. Ja juz uzylam go 3 razy,wiec nie wiem ![]() Za pierwszym razem wlosy byly lekko jasniejsze gdzie niegdzie. Za drugim byly kasztanowe łatami. Dopiero za 3cim wlosy mialy kolor kasztanowy na calej dlugosci. Moze cosik zle robilam,ale nie sadze. Odnośnie kolorku to chciałabym mieć rudawo-jasno brazowy,ale nie sądze by było to realne bez rozjaśniania, więc zadowole sie jasnym brazęm bądź kasztanem w ostateczności, ale nie czernią
Edytowane przez hichotka Czas edycji: 2012-05-05 o 16:10 |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
więc zrob nim ponownie, wszystkie te produkty miaja to samo działanie ja jak miałem krótkie włosy kładłem 5-6 razy pod rząd jednego dnia. nic sie nie dzieje.
więc zrob ponownie dekoloryzację, albo jeszcze inaczej, zrób teraz kapiel rozjasniająca, nie będzie juz problemu ciemnienia. jakie masz dostępne rozjaśniacze? |
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
w sklepie fryzjerskim jakies profesjonalne sa,ale ja sie za bardzo na tym nie znam
![]() co do sklepowych to moge jechac i kupic w tesco to z firmy Wella. Czyli mam przeprowadzic dekoloryzacje a potem plukanke z rozjasniacza?? a farbe jaka wybrac zeby wyszedl taki jasny braz?? uzyc zmywalnej bez amoniaku czy z amoniakiem?? co radzisz ![]() pota druga opcje bede musiala sie wybrac 30km do nastepnego miasta bo tutaj lipny wybor bez amoniaku ale nie ma problemu. jak trzeba to pojade obym tylko nie miala czerni na glowie!!Jesli mam zrobic kąpiel z rozjasniacza to prosilabym o rade odnosnie co z czym i ile,bo ja zielona w tym jestem tzn moze nie az tak,ale zabawa z rozjasniaczem to nie moja bajka
Edytowane przez hichotka Czas edycji: 2012-05-05 o 16:29 |
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
mhm to zrób kapiel rozjasniającą bez dekoloryzacji juz.
kup dwie saszetki tego rozjaśniacza bo widze on w saszetkach? jak długie masz włosy? on jest juz razem z wodą %? kup go najpierw i powiedz jaką ma wode % to powiem co dalej zrobisz a farby tez nie wiem jakie tam masz za bardzo
|
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
długość włosków to bob z tyłu taki nie za krótki, włoski do szyi mam z tyłu i przód dłuższy do brody.
Ale to tylko przednie pasma. fotki na dole ![]() mam tutaj stare opakowanie tego rozjasniacza w domku i on jest "Natural light blonde highlights" ale nie ma napisane jaka ma wode. w srodku jest: 1 butelka 75ml rozjasniacza (nie podali %) 1 saszetke proszku do rozjasniania (35g) 1 saszetka odzywki i rekawiczki Podali tylko rezultaty: Jasny brąz --> ciepły złoty blon Ciemny blond --> naturalny blond średni blond --> naturalny jasny lond jasny blond --> blady blond(gołebi chyba) Polec jakies farby i cosik wykombinuje bez obaw ![]() najwyzej z allegro zamowie ![]() aha w domku mam wode 3% i 6 % ze sklepu fryzjerskiego. mężusia wysłałam po rozjaśniacz więc spokojnie możesz pisać co mam robić. będzie za 10 minut
Edytowane przez hichotka Czas edycji: 2012-05-05 o 17:12 |
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
popieram
![]() kolorek masz super ![]() Jeśli to zasługa Fryz5, to może jest nadzieja i dla mnie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

((((((((((

Mi akurat poleciła je znajoma fryzjerka, żeby zejść z koloru, a akurat powiedziałam jej, że chciałabym troche rozjaśnić włosy. Wiem, że na takie pasemka trzeba iść 2-3 razy, a potem dac kolor na całej głowie, tylko boje się, że po tym nie bede miała połowy włosów..

nie bić