|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Dołączam do wątku! Wczoraj kupiłam mój pierwszy dobrze dobrany biustonosz! Najpierw poczytałam troszkę na tym wątku i poszukałam sklepu z bielizną E.Michalak - znalazłam jeden. Weszłam nieśmiało do sklepu by zapytać o 75C.. albo ewentualnie D jak by był... babka spojrzała się na mnie i wyjęła 65F
Co prawda jest firmy Alles ale rzeczywiście pasuje! Ale jestem szczęśliwa! Zapłaciłam 80 zł a byłam przygotowana na większy wydatek. Już nigdy więcej nie pójdę do Triumpha, na rynek albo w inne miejsce gdzie patrzą się na mnie z politowaniem gdy proszę chociaż o 75C (jak już znajdą to i tak zazwyczaj jest za mały albo śmiesznie na mnie wygląda przy czym ekspedientka upiera się, że pasuje idealnie). Ale jest mi wygodnie!!!
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę, że dołączę. W śwince-skarbonce mam już kwotę, która pozwala na podróż do sklepu ze stanikami Ewy Michalak, na który mam taaaaaką chętkę.
Wg kalkulatora na stronie mam rozmiar 75D, w sklepie jednak już raz mierzyłam 75DD i był za mały w misce, myślę więc, że wstrzelę się w 75E, tak jak noszę zazwyczaj. Mniejsza z tym, ja tu dzisiaj z inną kwestią - Dziewczyny, co ze strojami kąpielowymi na lato tegoroczne? W co się wstrzelacie? Możecie coś polecić w rozsądnej cenie? Coś, w czym spory biust będzie ładnie i apetycznie wyglądał. (Planuję w tym roku zrezygnować ze swoich dwuletnich trójkątów... ) Myślę nad jakimś usztywnianym plunge, ale w ogóle nie wiem, gdzie szukać. A u Ewy tylko Dziewczyna Tarzana i resztki Bonda.
|
|
#2823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
czy mogę tu wkleić swoje zdjęcia w staniku, czy Wizaż je usunie jako zdjęcia o niewłasciwej treści?
![]() kupiłam dwa "w ciemno" na Allegro, na początku byłam zachwycona bo były super wygodne i nadawały ładniejszy kształt piersiom, ale teraz zastanawiam się co jest nie tak, bo piersi w tych nowych stanikach wydają mi się mniejsze niż w źle dobranych, a nigdy nie nosiłam push-upow... |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja nadal się nie zdecydowałam, na kupno prawidłowego biustonosza chociaż o czymś takim wiem od liceum (obecnie kończę studia).
Nie bić proszę. Nigdy też nie interesowałam się moim biustem był bo był. Ostatnio o zgrozo zauważyłam, że jest obwisły, są rozstępy i to takie sine + jedna pierś jest niżej druga wyżej (sutek). Na pewno kupię prawidłowy biustonosz choćbym miała wydać ponad 100zł ale co jeszcze mogę zrobić? Czy:a) Moje garbienie i brak odpowiedniego biustonosza mogło wpłynąć na stan piersi? b) Co oprócz biustonosza i zimno/ciepłych pryszniców na zmianę mogę zrobić? c) Czy to w ogóle da się jakoś cofnąć? Najbardziej martwi mnie ta jedna pierś, która w zupełnie innym miejscu ma sutek. d) Czy jeżeli bym schudła to da się jakoś biustonosz przerobić aby od razu nie szedł na śmieci? e) Jaką mam pewność, że pani przeszkolona na pewno mi dobrze dobierze? f) Dlaczego jedno B nie jest równe np. drugiemu B? Oglądałam kiedyś filmik na ten temat, a i tak tego nie rozumiem. ![]() g) Moim głównym problemem jest, że ciągle biustonosz czuję, cały dzień i ciągle poprawiam. Opadają mi ramiączka... A jak je chcę podwyższyć to wszystko idzie do góry czyli teoretycznie z szeroki obwód, ale ja mam obwód prawie 90, więc kupuję 80, więc i tak zaniżony, a i tak coś jest nie tak. Gdzie może leżeć problem? Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biustonosz na pewno pomoże skórze wrócić do wcześniejszego stanu, więzadła Coopera się skrócą. Na rozstępy zostaje stosowanie dodatkowo preparatów likwidujących rozstępy, co Ci polecić nie wiem, sama stosuję preparaty z Oriflame (ach ta wygoda) i jeśli używam ich tak jak powinnam jest dobrze. Asymetria piersi jest często spotykana u kobiet. Dobry biustonosz, preparat do biustu, dobra pielęgnacja i wygarnianie mniejszej piersi powinno pomóc, ale w jakim czasie to zależy od Twojego ciała. Jeśli schudniesz i miseczka będzie za duża to zostanie Ci kupno nowego biustonosza. Za duża miska nic dobrego nie zrobi. Jeśli miska będzie dobra a obwód za luźny to możesz go w ostateczności skrócić (ale to ostateczność i musisz poza skróceniem obwodu przeszyć ramiączka w nowe miejsce). Wielkość miseczki jest różnicą pomiędzy obwodem w biuście i obwodem pod nim, niby stała wartość, a różnica ogromna, polecam poczytać na stronie Mahedy na temat miseczki D - http://maheda.eu/index.php?option=co...mid=71&lang=pl Jeśli biustonosz podjeżdża to jest za luźny obwód. A czujesz go bo miseczki są za małe dla Twoich piersi. Może 80 być za ciasna na Ciebie, może warto sprawdzić 85. Ale dowiesz się tego dopiero po zmierzeniu biustonoszy. Co do pytania, czy brafitterka dobrała Ci dobry rozmiar - masz się czuć przede wszystkim wygodnie w biustonoszu, spędzisz w nim kilka godzin dziennie więc nie może Cię uwierać. Obwód ma przylegać do ciała, nie może za bardzo się wpijać w nie ani dać się odciągnąć, najlepiej byś mogła włożyć pod niego 2 palce. Miseczka ma okalać całą pierś, po założeniu biustonosza wygarniasz piersi spod pachy i z pleców, fiszbina ma być za piersią i celować w środek pachy, górna krawędź nie może ciąć piersi. Ramiączka mają być tak ściągnięte by nie były za luźne ani nie wpijały się w ramiona. We Wrocławiu masz kilka sklepów, które oferują brafitting i możesz śmiało iść do nich i być pewną, że zostaniesz dobrze obsłużona.
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj się dorobiłam pierwszej Frei i powiem Wam, że chyba nie ostatniej
Mam różową Freyę Darcey, staaary model, nie wiem, czy jeszcze dostępny, ale jakość wykonania jest stanowczo genialna. Stanik wygląda na pancerny. Czy ktoś ma porównanie jakości Frei np. z 2008 roku i z bieżącego/ubiegłego?Równie stanowczo zweryfikowałam swoje informacje na temat noszonego przeze mnie rozmiaru... Otóż NA PEWNO w większości brytyjczyków nie mam 65G... raczej 60GG/H. Masakra ![]() |
|
|
|
|
#2829 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, po przestudiowaniu wątku zdecydowałam się na wizytę w sklepie w którym Panie dobrały mi biustonosz 65E, Dalia.
No i teraz mam dylemat, chciałabym kupić biustonosz typu strapless, jednak w sklepie stacjonarnym nie znalazłam żadnego ładnego, chciałabym kupić ten: http://www.body.sklep.pl/product-pol...iustonosz.html no i teraz nie wiem.. czy mogę w ciemno kupić ten sam rozmiar? |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do grona kobiet noszących dobry rozmiar stanika
ale się tyle naczytałam i już wiem, że myślałam jakoś stereotypowo
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężkie piersi? O tym nie pomyślałam. Ani o tym, że to od tego mogę się garbić. No właśnie, tak czułam, że z przeróbką będzie problem, a ja chcę zgubić 20 kilo i nie stać mnie, co miesiąc kupować nowy biustonosz. Ech... ![]() Ja bym tego asymetrią nie nazwała, bo ja nie mam jednej piersi większej, a drugiej mniejszej tylko w jednej jakby sutek jest w innym miejscu niż w drugiej, jedna pierś jest po prostu bardziej obwisła niż druga.
|
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgłaszam się i ja po poradę do mądrzejszych głów
Wszystkie moje dobrane staniki [całe 3 sztuki ] mam w rozmiarze 95G [Staniki są z GAIA z serii Linea Maxima] - dobrano mi takie u brafitterki [zapomniałam jak to się pisze ]. Moje wymiary to 97 pod biustem ciasno na wydechu i 125 w biuście. Jestem na etapie ślinienia się do staników Ewy Michalak - do Toffika i Perełki . W kalkulatorze ze strony Ewy Michalak wychodzi mi 95F. Jak myślicie, powinnam również celować w taki rozmiar jaki teraz noszę [95G] czy zaryzykować w ten 95F?
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro robię kolejne podejście, do sportowego stanika. Tym razem idę "osobiście" do M&S.
Mierzyłam jeden i podobał mi się. Tylko drogi. A teraz podobno jakaś promocja jest . Mam nadzieję.
|
|
#2834 | |
|
BAN stały
|
Ciekawostka, "minimizer" naprawdę istnieje
A myślalam, ze to słowo wymyslono na balkonetce jako żarcik ![]() http://www.tchibo.pl/Biustonosz-mini...400018238.html Cytat:
ramiączka miękko podszyte, żeby sie nie wbijały.. koszmarek.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-02 o 20:39 |
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Konto usunięte
|
Czy dla was też nowy stanik przez pierwsze kilka dni jest niewygodny, wszędzie się wpija, gniecie i ciśnie?
![]() A po kilku dniach w ogole się go nie czuje! |
|
|
|
|
#2836 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I każdy nowy stanik jest przez pierwszy dzień/dwa niewygodny, potem tak jakby lepiej się dopasowuje. |
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Każdy biustonosz po zakupie należy wyprać by uzyskał swoje właściwości. U mnie obwody są ciasnawe, ale po kilkunastu minutach ich nie czuję; ponownie pojawia się to po praniu.
|
|
|
#2839 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I im lepszy stanik, tym bardziej nie powinien właśnie zmieniać fasonu, "rozchodzić się" i "dopasowywać", powinien już być dopasowany na początku , to nie dżinsy Jakich firm staniki nosisz?
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-03 o 10:02 |
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj uciska obwód (a jest dobrany dobrze), po kilku dniach tak jakby skóra się przyzwyczaja. Najgorzej było podczas pierwszego stanika, po "przeskoku" z rozciągniętych 75 na 60 Teraz mam na sobie kupioną w ciemno La Senzę i wbija mi się trochę w mostek, ale wydaje mi się że to wina minimalnie za dużych miseczek, a szkoda, bo piersi wyglądają w nim fantastycznie
|
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Szef ds. Wymianek
|
a ile masz na scisk pod biustem?
|
|
|
#2843 |
|
Konto usunięte
|
Pod biustem mam równiutkie 65
W biuście mam 84 i brafitterka mi dobrała stanik w rozmiarze 60D, mam też kilka staników 60DD i 60C, które kupowałam jeszcze przed wizytą u bra-fitterki. Dziwi mnie to, że kalkulator wyliczył 60E, a na mnie 60DD jest za duże i miski odstają, robiłam zaszewki... |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#2845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Stanik wyglądał fantastycznie, zwłaszcza pod bluzką, ale przy nachylaniu się delikatnie odstawał i miseczka była tak jakby za szeroka. Zrobiłam malutkie zaszewki i leżał ok, ale potem stwierdziłam że nie będę nosić źle dobranego i wrzucilam do szuflady
|
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Kokon pro
|
dziewczyny wrzucilam do siebie na wymianke stanik 70dd i 65ff, na mnie za male na sis za duze
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
hej. pod biustem mam 71, w biuscie 82
czyli malutko ale mam 17 i jestem szczupła dopsyc moje staniki do tej pory byly beznadziejne. kupowane raczej na bazarach. wiec chcialabym teraz jakis porzadny kupic. zazwyczaj czuje w staniku sie luzno jakbym nie miala calkiem piersi. nie mam w ogóle przedziałka .. a wiekszosc moich kolezanek ma.
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
Żartujesz, prawda? Bo jeśli miałaś na sobie effuniakowego straplessa, na pewno wiesz, że jest wykonany z wyjątkowo nieprzepuszczającego materiału i mnóstwo kobiet skarży się nie tylko na spocony biust, ale nawet odparzenia
|
|
#2850 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

Co prawda jest firmy Alles ale rzeczywiście pasuje! Ale jestem szczęśliwa! Zapłaciłam 80 zł a byłam przygotowana na większy wydatek. Już nigdy więcej nie pójdę do Triumpha, na rynek albo w inne miejsce gdzie patrzą się na mnie z politowaniem gdy proszę chociaż o 75C (jak już znajdą to i tak zazwyczaj jest za mały albo śmiesznie na mnie wygląda przy czym ekspedientka upiera się, że pasuje idealnie). Ale jest mi wygodnie!!! 

Wg kalkulatora na stronie mam rozmiar 75D, w sklepie jednak już raz mierzyłam 75DD i był za mały w misce, myślę więc, że wstrzelę się w 75E, tak jak noszę zazwyczaj.
Mniejsza z tym, ja tu dzisiaj z inną kwestią - 

Nie bić proszę.
Nigdy też nie interesowałam się moim biustem był bo był. Ostatnio o zgrozo zauważyłam, że jest obwisły, są rozstępy i to takie sine + jedna pierś jest niżej druga wyżej (sutek).
Na pewno kupię prawidłowy biustonosz choćbym miała wydać ponad 100zł ale co jeszcze mogę zrobić? Czy:
Najbardziej martwi mnie ta jedna pierś, która w zupełnie innym miejscu ma sutek. 

Wszystkie moje dobrane staniki [całe 3 sztuki
. Mam nadzieję.
15.04.2013
ramiączka miękko podszyte, żeby sie nie wbijały..