|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
zamówiłam dwa zaproszenia, jedne z białą a drugie ze srebrna kokardką. Jeśli w realu będą fajnie wyglądać to je wezmę.
|
|
|
|
#3032 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja staram się mimo wszystko przesiewać 'przesądy' od jakichś 'tradycyjnych' zachowań chociaż i to pewnie subiektywny podział. Przekonała mnie kobieta w sklepie, gdzie szyją buciki, że teraz coraz więcej PM zamawia odkryte, poza tym radziła się sugerować bardziej gorącem i tym co się podoba niż mimo wszystko przekonaniami innych. Ja dodatkowo kierowałam się tym żeby nie wyglądały na klasyczne ślubne bo później mi je przefarbują i wymienią obcas kieliszkowy na szpilkę więc chciałam takie, co by wyglądały na koktajlowe później ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- My też mieliśmy z przetapianego złota (bo mieliśmy do niego sentyment i zamiast miał się kurzyć gdzieś w szufladzie postanowiliśmy go przetopić w coś co będziemy zawsze nosić przy sobie) - takie symboliczne znaczenie. A mimo to dostaliśmy od jubilera certyfikat na brylanty i dożywotnią gwarancję (poza czyszczeniem jedynie).
|
|
#3033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spoko, ja mojego na żadnego innego bym nie zamieniła ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
#3034 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale że ma specyficzną pracę i obecnie ma kontrakt na nie mniej specyficzne zamówienie to kosi obecnie na tyle gażę, że jak tak pójdzie do końca to powinno nam na styk wystarczyć na ślub i wesele z poprawinami. Moi rodzice uparli się, że chociaż suknię ślubną i dodatki mi zasponsorują bo to taka tradycja i że strasznie im zależało (aż doprowadziło do łez) to się zgodziliśmy. Reszta jest na nas. I teraz też się zastanawiamy czy aby przypadkiem nie zabraknie nam ok. 5 tys. zł. Wtedy pożyczymy od drugich rodziców ewentualnie ale zamierzamy oddać zaraz po weselu. Generalnie koszty też nas zaskoczyły ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
więc tańca też się strasznie boimy. Dokładnie 14,5 kg schudł w 6 m-cy przy diecie Dukana (i stosował ją z rozsądkiem, bez przesadnego gnębienia się) ale ostrzegam, że mocno nadweręża organizm i na dłuższą metę nie warto. Jest jaki jest i dokładnie jak mówisz, takich wybrałyśmy i pokochałyśmy.Reklamacji nie zgłaszałam bo niby nic wielkiego się nie dzieje - leci... choć ledwie ledwie. Żeby kieliszek napełnić to można przetrzeźwieć sporo ;D poza tym nie miałam czasu reklamować bo urodziny ma teraz już więc nie zdążyłaby pewnie dotrzeć nowa paczka dla moich rodziców. Może się sprawdzi a jak nie będzie jako ozdoba i tyle -cóż. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
jak się sprawdzi to nie wiem. Ostatnia przymiarka 16 czerwca jesli pamięć mnie nie myli wtedy zobaczę.---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
w zeszłym roku straciłam przytomność z ciągłego niedotlenienia (jak się później okazało), w badaniach ogólnych nic nie wyszło itd. Miesiąc później zaczęłam znowu szwankować, tyle że bardziej namacalnie szybka wizyta u alergologa i? Agresywna odmiana alergii na brzozę w tym Olszę i topolę (agresywna wyróżnia się tym, że trwa przez okrągły rok i wystarczy zapylenie czymkolwiek: kurz, mąka, silny zapach swieżo skoszonej trawy itd itd i organizm reaguje jakbym stała pod kwitnącą brzozą) ![]() Dzisiejsze bajki nie dorównują tym, co były kiedyś ;P moim zdaniem (jakieś tam walczące mangi i inne)
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Wariate - w sukience mam wszyte miseczki ale ie wygląda to tak ładnie jak ze stanikiem. Po prostu mam mały biust i bez stanika mam jeszcze bardziej spłaszczone
więc stanik musi być.
|
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Też się tego obawiam ale ze względu na specyficzny krój mojego gorsetu nie moge mieć stanika bo jaki by on nie był to byłoby go widać niestety. Jak będzie bardzo kiepsko to będę myśleć wtedy przy przymiarce
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...el-324-b,.html mi jest taka miseczka potrzebna tylko bardziej wycięta u góry tzn bardziej bardotka i z odpinanymi ramiączkami
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-05-04 o 16:54 |
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja w międzyczasie zmolestowałam plebana o metrykę chrztu
![]() gawa w pierwszej chwili jak zobaczyłam to zaproszenie to się przeraziłam że ślub biorą 3 osoby ![]() Cytat:
![]() co do kosztów wesela to najpierw miał byc podział wg tradycji, ale wkońcu stanęło na tym że wszystko na pół (po wielu kłótniach) a to co zbierzemy jest nasze jedynie takie rzeczy jak stroje, obrączki i pierdoły płacimy sami. Tylko że u nas był taki myk że TYLKO moi rodzice chcieli wesela (ani mnie, ani Tż ani jego mamie nie było to do szczęścia potrzebne)ja i Tż to moglibyśmy pójśc wziąźc ślub i przyjśc do domu teraz to Was zszokowałam co?
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to rodzice powinni się naginać do oczekiwań Waszego ślubu niezależnie od tego jakie one są. W końcu jak by nie patrzeć to WASZ WYJĄTKOWY DZIEŃ swój już mieli
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno wiem napewno-jak ktoś ma nam obrobic dupe to i tak to zrobi czy by był 1 czy 3 dni balu więc wali mnie to ![]() chciałabym żeby już było po
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy krupnik- degustacja już była ![]() Obdzwoniłam część juz i wydusiłam czy będą czy nie - jak naeazie 85 osób potwierdza ale jeszcze dużo dzwonienie przede mną ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- ewula87 super buty ![]() gawa sorka Kochana ale te zaproszenia nie podobają mi się katushka bardzo fajne buty a bielizna- hmmmmm ![]() qmpela86 ja tam nie wierzę w przesądy o palcach. Sama chciałam mieć bez palców ale ja mam takie jakieś dziwne te paluchy, że w każdych butach mi wychodzą za bardzo- robi się taki "węszący paluch" i buty jak za małe wyglądają ![]() JJJustynAAA my sami finansujemy całe wesele - trochę się człowiek zebrał w sobie, trochę odłożył i jakoś to będzie. Teść też powiedział, że może nam dać wcześniej pieniążki na prezent jeśli chcemy. Z pracą kiepsko teraz- wszędzie płaca byle jak i nie chcą na etat zatrudniac no i wszędzie cięcia ![]() justiii87 dawaj foty z przymiarki!!!! nie mogą Ci tego stanika wszyć w sukienkę jakos? Albo wkładki takie z gbki niech wszyją to Ci biust do góry podniesieWariate masz przymiarkę w dniu mojego ślubu wrzuć foty to luknę między schabowym a śledziem toastem a tortem
|
|
|
#3042 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no fakt teraz to już przed jego urodzinami za późno , a może trza przepchać kranik ? przedmuchać ? ![]() Cytat:
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
Jakbym mojego TŻa słyszała
. Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji - my też się zapieraliśmy, że wesela nie chcemy i również poszliśmy na kompromis, będzie jednak małe przyjęcie dla najbliższych do północy. To i tak dużo, niech się rodzice cieszą bo chcieliśmy wrócić do domu prosto z kościoła i od razu wyjechać na wakacje . Oczywiście mamy sporo zastrzeżeń, bez pierwszego tańca - chyba że wychodzą wszyscy na parkiet i jeszcze kilka takich niezbyt tradycyjnych rzeczy . Właściwie chodzi mi o to, że na początku też byłam przekonana że tego nie chcę, nie mogę się doczekać żeby już było po wszystkim a teraz cieszę się z każdej zorganizowanej rzeczy. I o to chodzi, ciesz się przygotowaniami a wszystko będzie dobrze, jestem przekonana że będziesz się super bawić i życzę wszystkiego dobrego .A co do obrabiania tyłka.. ja nie zapraszam niektórych z rodziny, których teoretycznie "wypadałoby" zaprosić więc też zachwyceni nie będą, ale to nasz dzień i nie interesuje mnie co mają do powiedzenia. Niech mówią co chcą ![]() My dzisiaj kupiliśmy obrączki, pierwszy ślubny zakup . Do odbioru w poniedziałek, już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nic i tak chyba bardziej chciałam prostą obrączkę Jak to powiedziała mojej siostrze pani u jubilera "diamencik zawsze może mąż w ramach prezentu rocznicowego sprawić do obrączki" Cytat:
Znam jedną parę, która ewidentnie nie chciała wesela, bo będą się na nim zwyczajnie źle czuć jako osoby w centrum uwagi, ale rodzice pana młodego się uparli, że ma być wesele i już, we wszystko się wtrącają bo płacą i generalnie niefajna sytuacja jest z tego powodu U nas jest tak, że sami sobie wszystko opłacamy, przyszli teściowie uprali się tylko dać nam kasę na alkohol i TŻ po kilkutygodniowym marudzeniu ustąpił. Natomiast ani jego rodzice ani moja mama nie są w stanie nam bardziej pomóc finansowo, więc z założenia liczymy tylko na swoje oszczędności i bieżącą kasę. Przed weselem za salę płacimy tylko 20%, więc liczę, że nawet jeśli nie uzbieramy całości to jakoś to po weselu ogarniemy, jak nie to TŻ ma spore oszczędności na mieszkanie, więc w najgorszym wypadku trochę z nich uszczkniemy ![]() Cytat:
To ma być Nasz dzień i kropka, nie ma co się czyimś gadaniem przejmować, bo zawsze się znajdzie, ktoś komu coś nie będzie pasować ![]() Gratulacje obrączek
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy ślubujecie?u nas miało byc małe a wyszło 180 osób, u nas nie do północy a do ok.5 rano u nas jest podobnie ![]() ja też im bliżej i więcej załatwionych spraw tym bardziej mnie to wszystko cieszy /na szczęście!/ idąc tym tokiem myślenia musiałabym nie zaprosic nikogo oprócz kilku naszych znajomych bo rodziny to akurat mamy nieciekawe... oj tam co będzie to będzie, jak to mówi mój Tż lepiej miec lipne wesele ale dobre życie, niż piękne wesele a po ślubie lipe (a z takimi sytuacjami też się spotkaliśmy już nieraz) a najlepiej by udało się i jedno i drugie czego sobie i WAM wszystkim życzę Amen
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2012-05-04 o 18:45 |
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia z przymiarki
Zamówiłam sobie na głowę "ala toczek" tzn łezkę Nie będę mieć welonu bo nie pasuje mi a po za tym brzydko w nim wyglądam. Od zawsze podobały mi się kapelusze ale nie pasuje a po założeniu sukienki wyglądałam tak łyso więc wybrałyśmy "łezkę" buty i sukienka na poprawiny Po założeniu wygląda dużo ładniej
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-05-04 o 23:12 |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy Ty może w Płocku byłaś bo coś znajoma przymierzalnia? Bardzo fajne buty Sukienka nie dla mnie ale Tobie pasuje
|
|
|
#3049 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia - Ja jestem z Płocka
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha a ja tam sukienkę szyję i to chyba w tym samym salonie co Ty
|
|
#3052 |
|
Rozeznanie
|
justi, muszę przyznać, że na pewno będziesz oryginalną Panną Młodą
) jak dla mnie za 'odważnie' ale najważniejsze, że to Ty i Twój styl ;-)))
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
odważnie ?? Pod jakim względem ?
magnusia - jak oglądałam Twoje zdjęcia to też się zastanawiałam czy to ten sam salon czy gdzieś w Polsce mają taką samą tapetę?
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-05-04 o 19:43 |
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
mamy te same myśli
ten sam salon dobrze że mężów innych |
|
|
|
#3056 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żadnego mojego wyboru nie uzależniałam od przesądu, mam odkryte palce, brak podwiązki, nie wiem co jeszcze jest przesądem... ale to często jest tak, że u jednych to przesąd, a w innej części Polski nikt o tym nie słyszał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy buty zamawiałaś na stronce białebuty.com.pl? Mam podobne żółte wygodne?? Bardzo mi się ich krój podoba. Woalka jak najbardziej pasuje do tego wszystkiego, z welonem rzeczywiście tego nie widzę.
|
|||||||
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas ślub 8 września, a z rodziną też jakoś super zżyta nie jestem . 180 osób to bardzo dużo! Jak dla mnie oczywiście, ale skoro nie jesteście wszyscy jakoś bardzo blisko to możliwe że sporo nie przyjedzie. Dziewczyny wyżej pisały, że mają problem z odmowami. A Tż prawdę mówi![]() U nas niestety w ciągu ostatniej godziny plany się posypały... okazało się, że pracujące panie w hotelu się nie zgadały i jedna zapisała nas na 8.09, a druga jakąś inną parę, w dodatku oni wpłacili już zaliczkę mimo że my byliśmy pierwsi więc to my dostaliśmy telefon z przeprosinami... także dopiero szukamy miejsca na przyjęcie. Ale ok, będzie dobrze![]() Jojla, dziękuję , my też liczymy 60-65 osób. Mam nadzieję tylko że się odmowy nie posypią, w końcu to najbliżsi. Bo mi nikt na sali nie zostanie
|
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 -Ja mam wszyte miseczki ale spłaszcza mi to piersi i muszę mieć dodatkowo stanik więc muszę coś wykombinować
![]() Gorset tak wygląda jak przezroczysty ale są tam trzy warstwy materiału i dodatkowych nie chcę więc będzie tak jak teraz Ja osobiście nie lubię prostych sukienek i sama siebie w takiej nie widziałam więc szukałam takiej falbaniastej
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ja na początku zakochana byłam w falbankach, tylko mi bardziej podobały się takie bardziej strzępione, mierzyłam mnóstwo falbaniastych sukienek, ale ... niestety źle w nich wyglądałam. Potem miałam "fazę" na koronki, do czasu aż je zmierzyłam... za dużo się działo i też mi nie pasowały. I zostałam przy prostej sukience, bo w takij najlepiej się czułam i wszyscy zgodnie stwierdzili, że najbardziej do mnie pasuje... tak to jest z tym wybieraniem w necie
![]() Co do gorsetu to widocznie też może wina zdjęcia, ale wiadomo, że to tobie ma się podobać, a powiedz mi nie przeszkadzają ci zdobienia na gorsecie, tzn pod pachami? Bo ja jak mierzyłam takie gorsety to zdejmowałam sukienkę zaraz bo mnie drażniło (chyba że to zależy z czego jest zrobione).... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

. Ja się w końcu zdecydowałam na pełne buty, ale bez palców bardzo mi się podobają 
bo w sieciówkach takich jak kruk itp nie przetapiają .
i dopomóc w decyzji 

ale że ma specyficzną pracę i obecnie ma kontrakt na nie mniej specyficzne zamówienie to kosi obecnie na tyle gażę, że jak tak pójdzie do końca to powinno nam na styk wystarczyć na ślub i wesele z poprawinami. Moi rodzice uparli się, że chociaż suknię ślubną i dodatki mi zasponsorują bo to taka tradycja i że strasznie im zależało (aż doprowadziło do łez) to się zgodziliśmy. Reszta jest na nas. I teraz też się zastanawiamy czy aby przypadkiem nie zabraknie nam ok. 5 tys. zł. Wtedy pożyczymy od drugich rodziców ewentualnie ale zamierzamy oddać zaraz po weselu. Generalnie koszty też nas zaskoczyły ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

16.06.2012