ślubujące w 2012:) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 15:51   #3031
gawa
Rozeznanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

zamówiłam dwa zaproszenia, jedne z białą a drugie ze srebrna kokardką. Jeśli w realu będą fajnie wyglądać to je wezmę.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 15:54   #3032
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
dawno mnie tu nie było tyyyyyyle do nadrobienia, na razie przestudiowałam ostatnią stronę, żeby być cokolwiek w temacie (resztę może wieczorem) i zaraz uciekam gotować obiad
Chciałam się pochwalić, że przyszły już moje buciki
jestem mega zadowolona, kolor jeszcze bardziej fioletowy niż na zdjęciach i w ogóle bardzo mi się podobają a poza tym szły do mnie tydzień pomimo majówki i to z Irlandii, taka byłam w szoku jak listonosz przyniósł mi paczkę
Wstawiam zdjęcie chociaż bardzo nie wyraźne, ale nie dorobiliśmy się jeszcze z TŻ aparatu
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !
Postanowiłam w końcu rozejrzeć się za zaproszeniami, jak weszłam na allegro to zgłupiałam, wszystko na jedno kopyto praktycznie, trend z wiązana kokardką widzę że nie zmienił się chyba już od 7 lat . Mało jest jakichś innych ciekawych,

co sądzicie o tych
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...304823682.html
Ciekawe i nieco inne, niż cała reszta ale jak dla mnie za dużo 'ślaczków' na raz

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a słyszałyście o przesądzie że PM powinna mieć zakryte palce? Co prawda nie wierzę w przesądy, ale jakoś tym ślubnym się "poddaje". Np. coś pożyczonego, starego itp. to też przesądy a chyba każda PM takie rzeczy ma . Ja się w końcu zdecydowałam na pełne buty, ale bez palców bardzo mi się podobają
Słyszałam ale i tak zamówiłam z odkrytymi ja staram się mimo wszystko przesiewać 'przesądy' od jakichś 'tradycyjnych' zachowań chociaż i to pewnie subiektywny podział. Przekonała mnie kobieta w sklepie, gdzie szyją buciki, że teraz coraz więcej PM zamawia odkryte, poza tym radziła się sugerować bardziej gorącem i tym co się podoba niż mimo wszystko przekonaniami innych. Ja dodatkowo kierowałam się tym żeby nie wyglądały na klasyczne ślubne bo później mi je przefarbują i wymienią obcas kieliszkowy na szpilkę więc chciałam takie, co by wyglądały na koktajlowe później

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
tyle że my mamy do przetopienia , a model który chcemy zobaczymy dopiero na palcu jak odbierzemy więc nie mamy za bardzo co przymierzać bo w sieciówkach takich jak kruk itp nie przetapiają .
My też mieliśmy z przetapianego złota (bo mieliśmy do niego sentyment i zamiast miał się kurzyć gdzieś w szufladzie postanowiliśmy go przetopić w coś co będziemy zawsze nosić przy sobie) - takie symboliczne znaczenie. A mimo to dostaliśmy od jubilera certyfikat na brylanty i dożywotnią gwarancję (poza czyszczeniem jedynie).

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 16:03   #3033
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
jojla buty kupiłam u siebie w mieście w obuwniczym. Widziałam też takie w obuwniczych sklepach w Lublinie. Są firmy SALA - collection S.C.
dzięki, może gdzieś w moich okolicach coś podobnego dostanę, miałam upatrzone takie ładne z ryłko ale one mają za wysoki jak dla mnie obcas bo aż 9cm

Cytat:
Dziewczyny a słyszałyście o przesądzie że PM powinna mieć zakryte palce? Co prawda nie wierzę w przesądy, ale jakoś tym ślubnym się "poddaje". Np. coś pożyczonego, starego itp. to też przesądy a chyba każda PM takie rzeczy ma . Ja się w końcu zdecydowałam na pełne buty, ale bez palców bardzo mi się podobają
nie słyszałam, ale to już chyba przesada z takim przesądem

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Fajnego i nie oddam
Duużo zdrówka życze
Spoko, ja mojego na żadnego innego bym nie zamieniła
Dziękuję Dziś ciutkę chyba lepiej ale wpycham w siebie pół apteki, byle jutro jakoś na naukach funkcjonować

Cytat:
Wszystko kwestią tego jak komu zalezy i tyle mojego zdania jak ja słyszałam niektórych odpowiedzi typu: "...no jak tylko dożyję..." to od razu sama miałam ochotę wypróbować przeznaczenie i dopomóc w decyzji

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:

My też mieliśmy z przetapianego złota (bo mieliśmy do niego sentyment i zamiast miał się kurzyć gdzieś w szufladzie postanowiliśmy go przetopić w coś co będziemy zawsze nosić przy sobie) - takie symboliczne znaczenie. A mimo to dostaliśmy od jubilera certyfikat na brylanty i dożywotnią gwarancję (poza czyszczeniem jedynie).
My też przetapialiśmy i mają teraz dla nas podwójnie duże znaczenie. Nie brałam tylko brylancików bo jubiler mi powiedział, że jeśli wezmę z kamieniami to nie będzie możliwość ich w przyszłości gdyby zaszła potrzeba zmodyfikować, więc zrezygnowałam. Ale tak sobie myślę, że kamyczki zawsze można wprawić

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 16:27   #3034
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Znów jestem, wpadam co jakiś czas bo niestety jestem ciągle zabiegana ( i niestety nie biegam za sprawami ślubno - weselnym). Staram się nadrabiać to co tu się dzieje, ale powiem szczerze po kilku dniach ciężko nadrobić tak szalejecie
Dziewczyny mam do was pytanie natury finansowej. Czym finansujecie wesele, ślub? Chodzi mi o to czy są to wasze oszczędności zbierane na ten właśnie cel, czy może całość płacą wasi rodzice, a może jakaś pożyczka czy kredyt z banku.
Pytam bo dowiedziałam się ostatnio iż od maja będę zarabiała tylko podstawę bez żadnych dodatków ( a przez ostatnie 2 lata co miesiąc miałam jakieś dodatkowe profity ) i wszystkie moje plany względem wesela i ślubu legły. Zarabiałam dość dobrze i chciałam sobie powoli każdego miesiąca na bieżąco coś kupić. Tak też robiłam to teraz. Ale jak się okazuje nic z tego nie będzie. Rodzice mają mi dołożyć ale 1/3 a co z resztą. Załamałam się! Tak strasznie nie chciałam ich obarczać całością kosztów bo im się również nie przelewa, ani też brać pożyczki czy kredytu, ale widzę że nie będzie innego wyjścia. Tak na marginesie rozglądam się od jakiegoś czasu za nową pracą ale jest kiepsko.
Mam nadzieje że kryzys szybko minie...
My już dawno temu ustaliliśmy między sobą, że chcemy zaprosić rodziców jak gości (najważniejszych ale jednak) tzn żeby tak jak piszesz nie obarczać ich kosztami. Ja miałam trochę oszczędności i bieżące wynagrodzenia. Mój TŻ wynagrodzenie. Ale z czasem odeszłam z poprzedniej pracy i póki co nie mogę znaleźć drugiej (w naszych okolicach jest straszny poziom bezrobocia :/) Więc teraz od któregoś momentu tylko TŻ zarabia (comiesięczne wydatki z utrzymaniem mieszkania + kredyt mieszkaniowy, etc.) wszystko na jego głowie niestety ale że ma specyficzną pracę i obecnie ma kontrakt na nie mniej specyficzne zamówienie to kosi obecnie na tyle gażę, że jak tak pójdzie do końca to powinno nam na styk wystarczyć na ślub i wesele z poprawinami. Moi rodzice uparli się, że chociaż suknię ślubną i dodatki mi zasponsorują bo to taka tradycja i że strasznie im zależało (aż doprowadziło do łez) to się zgodziliśmy. Reszta jest na nas. I teraz też się zastanawiamy czy aby przypadkiem nie zabraknie nam ok. 5 tys. zł. Wtedy pożyczymy od drugich rodziców ewentualnie ale zamierzamy oddać zaraz po weselu. Generalnie koszty też nas zaskoczyły

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
własnie o to chodzi że nie do każdej piosenki można wszystko zatańczyć , my wybraliśmy Seweryna Krajewskiego _wielką miłość , jak się okazało walca angielskiego nie można do tego zatańczyć bo jest na 2 liczony i na dwa to się bujać tylko można więc bez sensu i bez większego efekty , a nie chce się bujać w prawo i lewo jak kumple mojego tż na swoich weselach a powiem Ci że myślałam że będzie gorzej a jednak jakoś po kilku godzinach coś idzie do przodu i chyba źle nie będzie a uwierz też mamy dwie lewe nogi

mój tż schudł przez rok 15kg ale i tak jest "misiowaty" nadal i zawsze taki był , więcjak czuje się tak dobrze to nikt na siłe ich nie zmieni , w końcu takich ich kochamy

no faktycznie chyba jednak się nie da , a zgłosiłaś do nich reklamację ?

to faktycznie kiepsko jak Ci zabierają dodatki które dostawałaś do pensji , szczególnie teraz przed weselem kiedy jest mnóstwo wydatków. U nas jest tak że moja mama daje nam 10tys , i rodzice tż 10 tys a resztę sami pożyczamy od brata tż na pożyczkę nie oprocentowaną więc nam się udało , niby już do tej pory wydaliśmy ze 4 tys swoich a jeszcze nie pożyczyliśmy v więc razem wyjdzie pewnie ok ponad 40 tys . zliczę wszystko po .......o ja pikolę 1/4 mieszkania za te 40 parę tysięcy
Dwie lewe nogi to i mój Miś ma więc tańca też się strasznie boimy.

Dokładnie 14,5 kg schudł w 6 m-cy przy diecie Dukana (i stosował ją z rozsądkiem, bez przesadnego gnębienia się) ale ostrzegam, że mocno nadweręża organizm i na dłuższą metę nie warto. Jest jaki jest i dokładnie jak mówisz, takich wybrałyśmy i pokochałyśmy.

Reklamacji nie zgłaszałam bo niby nic wielkiego się nie dzieje - leci... choć ledwie ledwie. Żeby kieliszek napełnić to można przetrzeźwieć sporo ;D poza tym nie miałam czasu reklamować bo urodziny ma teraz już więc nie zdążyłaby pewnie dotrzeć nowa paczka dla moich rodziców. Może się sprawdzi a jak nie będzie jako ozdoba i tyle -cóż.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobiety !
Dawno mnie tu nie było i nie nadrobię zaległości
Dziś byłam na przymiarce i już nie mogę się doczekać jak założę suknie w dzień ślubu Sama się w sobie zakochałam
Mam duży problem Ten stanik co kupiłam nie pasuje kompletnie do mojej sukienki Muszę mieć zapięcie nisko pod piersiami a nigdzie takiego nie mogę dostać w kolorze ecru
Przyszły mi buty i jestem z nich bardzo zadowolona i zakupiłam sobie sukienkę na poprawiny oczywiście w kolorze pomarańczowym Jak wrócę do domu to wstawię zdjęcia
Poproś o wszycie w suknię push-up'u. Ja tak zrobiłam ze swoją. Mam raczej mały biust do tego uznałam, że nie chcę żeby coś jeszcze poza gorsetem mnie ściskało no i 1 warstwa materiału mniej w okolicach biustu więc i chłodniej jak się sprawdzi to nie wiem. Ostatnia przymiarka 16 czerwca jesli pamięć mnie nie myli wtedy zobaczę.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
ja byłam alergikiem od małego, potem z tego jakoś wyrosłam (przeszło na siostrę) a teraz widzę że z roku na rok jest coraz gorzej

poza tym nie mogę się powstrzymac i muszę to napisac rozbraja mnie ten awatarek i ten podpis o kotecku
Ja nigdy nie byłam alergikiem w zeszłym roku straciłam przytomność z ciągłego niedotlenienia (jak się później okazało), w badaniach ogólnych nic nie wyszło itd. Miesiąc później zaczęłam znowu szwankować, tyle że bardziej namacalnie szybka wizyta u alergologa i? Agresywna odmiana alergii na brzozę w tym Olszę i topolę (agresywna wyróżnia się tym, że trwa przez okrągły rok i wystarczy zapylenie czymkolwiek: kurz, mąka, silny zapach swieżo skoszonej trawy itd itd i organizm reaguje jakbym stała pod kwitnącą brzozą)

Dzisiejsze bajki nie dorównują tym, co były kiedyś ;P moim zdaniem (jakieś tam walczące mangi i inne)

Stary 2012-05-04, 16:27   #3035
justiii87
Zakorzenienie

Wariate - w sukience mam wszyte miseczki ale ie wygląda to tak ładnie jak ze stanikiem. Po prostu mam mały biust i bez stanika mam jeszcze bardziej spłaszczone więc stanik musi być.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 16:34   #3036
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
dzięki, może gdzieś w moich okolicach coś podobnego dostanę, miałam upatrzone takie ładne z ryłko ale one mają za wysoki jak dla mnie obcas bo aż 9cm

nie słyszałam, ale to już chyba przesada z takim przesądem

Spoko, ja mojego na żadnego innego bym nie zamieniła
Dziękuję Dziś ciutkę chyba lepiej ale wpycham w siebie pół apteki, byle jutro jakoś na naukach funkcjonować

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

My też przetapialiśmy i mają teraz dla nas podwójnie duże znaczenie. Nie brałam tylko brylancików bo jubiler mi powiedział, że jeśli wezmę z kamieniami to nie będzie możliwość ich w przyszłości gdyby zaszła potrzeba zmodyfikować, więc zrezygnowałam. Ale tak sobie myślę, że kamyczki zawsze można wprawić
Nie wiem co znaczy 'zmodyfikować' bo jeśli zmniejszyć/powiększyć to mi jubiler powiedział, że bez problemu (gorzej z grawerem wtedy, ale to też zalezy od tego ile trzeba zmieniać rozmiar bo jak niewiele to i grawer się nie zniszczy)

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Wariate - w sukience mam wszyte miseczki ale ie wygląda to tak ładnie jak ze stanikiem. Po prostu mam mały biust i bez stanika mam jeszcze bardziej spłaszczone więc stanik musi być.
Też się tego obawiam ale ze względu na specyficzny krój mojego gorsetu nie moge mieć stanika bo jaki by on nie był to byłoby go widać niestety. Jak będzie bardzo kiepsko to będę myśleć wtedy przy przymiarce

Stary 2012-05-04, 16:38   #3037
justiii87
Zakorzenienie

http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...el-324-b,.html mi jest taka miseczka potrzebna tylko bardziej wycięta u góry tzn bardziej bardotka i z odpinanymi ramiączkami

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-04 o 16:54
Stary 2012-05-04, 17:08   #3038
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

a ja w międzyczasie zmolestowałam plebana o metrykę chrztu

gawa w pierwszej chwili jak zobaczyłam to zaproszenie to się przeraziłam że ślub biorą 3 osoby

Cytat:
Ja nigdy nie byłam alergikiem w zeszłym roku straciłam przytomność z ciągłego niedotlenienia (jak się później okazało), w badaniach ogólnych nic nie wyszło itd. Miesiąc później zaczęłam znowu szwankować, tyle że bardziej namacalnie szybka wizyta u alergologa i? Agresywna odmiana alergii na brzozę w tym Olszę i topolę (agresywna wyróżnia się tym, że trwa przez okrągły rok i wystarczy zapylenie czymkolwiek: kurz, mąka, silny zapach swieżo skoszonej trawy itd itd i organizm reaguje jakbym stała pod kwitnącą brzozą)

co do kosztów wesela to najpierw miał byc podział wg tradycji, ale wkońcu stanęło na tym że wszystko na pół (po wielu kłótniach) a to co zbierzemy jest nasze jedynie takie rzeczy jak stroje, obrączki i pierdoły płacimy sami. Tylko że u nas był taki myk że TYLKO moi rodzice chcieli wesela (ani mnie, ani Tż ani jego mamie nie było to do szczęścia potrzebne)
ja i Tż to moglibyśmy pójśc wziąźc ślub i przyjśc do domu teraz to Was zszokowałam co?
Stary 2012-05-04, 17:15   #3039
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
a ja w międzyczasie zmolestowałam plebana o metrykę chrztu

gawa w pierwszej chwili jak zobaczyłam to zaproszenie to się przeraziłam że ślub biorą 3 osoby

co do kosztów wesela to najpierw miał byc podział wg tradycji, ale wkońcu stanęło na tym że wszystko na pół (po wielu kłótniach) a to co zbierzemy jest nasze jedynie takie rzeczy jak stroje, obrączki i pierdoły płacimy sami. Tylko że u nas był taki myk że TYLKO moi rodzice chcieli wesela (ani mnie, ani Tż ani jego mamie nie było to do szczęścia potrzebne)
ja i Tż to moglibyśmy pójśc wziąźc ślub i przyjśc do domu teraz to Was zszokowałam co?
Zaszokowana bardzo się nie czuję ale zdziwił mnie fakt, że dla jednych rodziców tak się nagięliście - to trochę tak to rodzice powinni się naginać do oczekiwań Waszego ślubu niezależnie od tego jakie one są. W końcu jak by nie patrzeć to WASZ WYJĄTKOWY DZIEŃ swój już mieli

Stary 2012-05-04, 17:33   #3040
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Zaszokowana bardzo się nie czuję ale zdziwił mnie fakt, że dla jednych rodziców tak się nagięliście - to trochę tak to rodzice powinni się naginać do oczekiwań Waszego ślubu niezależnie od tego jakie one są. W końcu jak by nie patrzeć to WASZ WYJĄTKOWY DZIEŃ swój już mieli
uwierz że próbowaliśmy ich przekonac na wszelkie możliwe sposoby, jedyne co udało nam się wywalczyc to wesele 1-dniowe a i tak co rusz to słyszę milion pretensji że jak to tak, a co ludzie powiedzą bla bla...
jedno wiem napewno-jak ktoś ma nam obrobic dupe to i tak to zrobi czy by był 1 czy 3 dni balu więc wali mnie to
chciałabym żeby już było po
Stary 2012-05-04, 18:06   #3041
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
magnusia jaką wódkę kupiliście? My też mamy 250 butelek

Ja bym chyba zabiła tych którzy nie potwierdzili... My tak liczymy że około 10-20os może odmówić ale mamy wesele na 120os.

Podzwoń do tych którzy nie potwierdzili i poproś o odp. Może zapomnieli że mieli potwierdzić do dziś? Swoja drogą to ludzie są niemożliwi

Kupiliśmy krupnik- degustacja już była
Obdzwoniłam część juz i wydusiłam czy będą czy nie - jak naeazie 85 osób potwierdza ale jeszcze dużo dzwonienie przede mną

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

ewula87 super buty

gawa sorka Kochana ale te zaproszenia nie podobają mi się jakieś takie smutne

katushka bardzo fajne buty a bielizna- hmmmmm co za bardotka

qmpela86 ja tam nie wierzę w przesądy o palcach. Sama chciałam mieć bez palców ale ja mam takie jakieś dziwne te paluchy, że w każdych butach mi wychodzą za bardzo- robi się taki "węszący paluch" i buty jak za małe wyglądają

JJJustynAAA my sami finansujemy całe wesele - trochę się człowiek zebrał w sobie, trochę odłożył i jakoś to będzie. Teść też powiedział, że może nam dać wcześniej pieniążki na prezent jeśli chcemy. Z pracą kiepsko teraz- wszędzie płaca byle jak i nie chcą na etat zatrudniac no i wszędzie cięcia

justiii87 dawaj foty z przymiarki!!!! nie mogą Ci tego stanika wszyć w sukienkę jakos? Albo wkładki takie z gbki niech wszyją to Ci biust do góry podniesie

Wariate masz przymiarkę w dniu mojego ślubu wrzuć foty to luknę między schabowym a śledziem toastem a tortem
Stary 2012-05-04, 18:12   #3042
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
a ktoś wie na ile toto moje się liczy i jak to tańczyc? myśleliśmy jeszcze o Lady Pank ale chyba zostaniemy przy Kombi, a do kogo moglibyśmy się zgłosic na naukę tańca to nie mamy pojęcia
mój Tż znowu nie jest nie wiadomo jak "zapasiony", po prostu ma taką budowę ciała i takiego go poznałam i nie chcę innego!!!
do walca wydaje mi się za szybkie , a na pewno do angielskiego walca .Poszukać kogoś kto indywidualnie naucza albo jakieś szkoły
Cytat:
My już dawno temu ustaliliśmy między sobą, że chcemy zaprosić rodziców jak gości (najważniejszych ale jednak) tzn żeby tak jak piszesz nie obarczać ich kosztami. Ja miałam trochę oszczędności i bieżące wynagrodzenia. Mój TŻ wynagrodzenie. Ale z czasem odeszłam z poprzedniej pracy i póki co nie mogę znaleźć drugiej (w naszych okolicach jest straszny poziom bezrobocia :/) Więc teraz od któregoś momentu tylko TŻ zarabia (comiesięczne wydatki z utrzymaniem mieszkania + kredyt mieszkaniowy, etc.) wszystko na jego głowie niestety ale że ma specyficzną pracę i obecnie ma kontrakt na nie mniej specyficzne zamówienie to kosi obecnie na tyle gażę, że jak tak pójdzie do końca to powinno nam na styk wystarczyć na ślub i wesele z poprawinami. Moi rodzice uparli się, że chociaż suknię ślubną i dodatki mi zasponsorują bo to taka tradycja i że strasznie im zależało (aż doprowadziło do łez) to się zgodziliśmy. Reszta jest na nas. I teraz też się zastanawiamy czy aby przypadkiem nie zabraknie nam ok. 5 tys. zł. Wtedy pożyczymy od drugich rodziców ewentualnie ale zamierzamy oddać zaraz po weselu. Generalnie koszty też nas zaskoczyły

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Dwie lewe nogi to i mój Miś ma więc tańca też się strasznie boimy.

Dokładnie 14,5 kg schudł w 6 m-cy przy diecie Dukana (i stosował ją z rozsądkiem, bez przesadnego gnębienia się) ale ostrzegam, że mocno nadweręża organizm i na dłuższą metę nie warto. Jest jaki jest i dokładnie jak mówisz, takich wybrałyśmy i pokochałyśmy.

Reklamacji nie zgłaszałam bo niby nic wielkiego się nie dzieje - leci... choć ledwie ledwie. Żeby kieliszek napełnić to można przetrzeźwieć sporo ;D poza tym nie miałam czasu reklamować bo urodziny ma teraz już więc nie zdążyłaby pewnie dotrzeć nowa paczka dla moich rodziców. Może się sprawdzi a jak nie będzie jako ozdoba i tyle -cóż.[COLOR="Silver"]
ja też się bałam na początku tego tańca ale teraz już taki wewnętrzny spokój
no fakt teraz to już przed jego urodzinami za późno , a może trza przepchać kranik ? przedmuchać ?
Cytat:
http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...el-324-b,.html mi jest taka miseczka potrzebna tylko bardziej wycięta u góry tzn bardziej bardotka i z odpinanymi ramiączkami
fajny
Stary 2012-05-04, 18:21   #3043
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
qmpela86 ja tam nie wierzę w przesądy o palcach. Sama chciałam mieć bez palców ale ja mam takie jakieś dziwne te paluchy, że w każdych butach mi wychodzą za bardzo- robi się taki "węszący paluch" i buty jak za małe wyglądają
ale mnie rozbawiłaś
Cytat:
do walca wydaje mi się za szybkie , a na pewno do angielskiego walca .Poszukać kogoś kto indywidualnie naucza albo jakieś szkoły
nie bardzo mamy gdzie bo ja z małego miasta jestem, chyba że w domu kultury? bo tam jest instruktor tańca i prowadzi lekcje (ale dla "zawodowców" trenuje pary na turnieje tańca) no i nie mamy kiedy bo na codzień jest tylko praca i praca i życie na walizkach grubo ponad 100km od rodzinnych domów. Do dyspozycji mamy tylko soboty co 2 tygodnie a teraz to proszenie gości jeszcze... uuu czarno to widze
Stary 2012-05-04, 18:26   #3044
Karina21
Raczkowanie

Cytat:
chciałabym żeby już było po
Jakbym mojego TŻa słyszała. Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji - my też się zapieraliśmy, że wesela nie chcemy i również poszliśmy na kompromis, będzie jednak małe przyjęcie dla najbliższych do północy. To i tak dużo, niech się rodzice cieszą bo chcieliśmy wrócić do domu prosto z kościoła i od razu wyjechać na wakacje. Ale teraz muszę przyznać że i ja się cieszę z tego przyjęcia, chociaż u nas to wygląda tak że rodzice między sobą się dogadują, nas właściwie interesują sprawy formalne i kupno zaproszeń, obrączek, strojów itd. A rodzice organizują resztę. Oczywiście mamy sporo zastrzeżeń, bez pierwszego tańca - chyba że wychodzą wszyscy na parkiet i jeszcze kilka takich niezbyt tradycyjnych rzeczy.
Właściwie chodzi mi o to, że na początku też byłam przekonana że tego nie chcę, nie mogę się doczekać żeby już było po wszystkim a teraz cieszę się z każdej zorganizowanej rzeczy. I o to chodzi, ciesz się przygotowaniami a wszystko będzie dobrze, jestem przekonana że będziesz się super bawić i życzę wszystkiego dobrego.

A co do obrabiania tyłka.. ja nie zapraszam niektórych z rodziny, których teoretycznie "wypadałoby" zaprosić więc też zachwyceni nie będą, ale to nasz dzień i nie interesuje mnie co mają do powiedzenia. Niech mówią co chcą

My dzisiaj kupiliśmy obrączki, pierwszy ślubny zakup. Do odbioru w poniedziałek, już się nie mogę doczekać
Karina21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:43   #3045
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co znaczy 'zmodyfikować' bo jeśli zmniejszyć/powiększyć to mi jubiler powiedział, że bez problemu (gorzej z grawerem wtedy, ale to też zalezy od tego ile trzeba zmieniać rozmiar bo jak niewiele to i grawer się nie zniszczy)
No właśnie mi powiedział, że przy zmianie rozmiaru będzie problem Ale to nic i tak chyba bardziej chciałam prostą obrączkę Jak to powiedziała mojej siostrze pani u jubilera "diamencik zawsze może mąż w ramach prezentu rocznicowego sprawić do obrączki"

Cytat:
Masz rację, że to rodzice powinni się naginać - ale z doświadczenia osób z mojego otoczenia wynika, że zwykle tak nie jest niestety Znam jedną parę, która ewidentnie nie chciała wesela, bo będą się na nim zwyczajnie źle czuć jako osoby w centrum uwagi, ale rodzice pana młodego się uparli, że ma być wesele i już, we wszystko się wtrącają bo płacą i generalnie niefajna sytuacja jest z tego powodu
U nas jest tak, że sami sobie wszystko opłacamy, przyszli teściowie uprali się tylko dać nam kasę na alkohol i TŻ po kilkutygodniowym marudzeniu ustąpił. Natomiast ani jego rodzice ani moja mama nie są w stanie nam bardziej pomóc finansowo, więc z założenia liczymy tylko na swoje oszczędności i bieżącą kasę. Przed weselem za salę płacimy tylko 20%, więc liczę, że nawet jeśli nie uzbieramy całości to jakoś to po weselu ogarniemy, jak nie to TŻ ma spore oszczędności na mieszkanie, więc w najgorszym wypadku trochę z nich uszczkniemy

Cytat:
Napisane przez Karina21 Pokaż wiadomość
A co do obrabiania tyłka.. ja nie zapraszam niektórych z rodziny, których teoretycznie "wypadałoby" zaprosić więc też zachwyceni nie będą, ale to nasz dzień i nie interesuje mnie co mają do powiedzenia. Niech mówią co chcą

My dzisiaj kupiliśmy obrączki, pierwszy ślubny zakup. Do odbioru w poniedziałek, już się nie mogę doczekać
Z racji tego, że sami finansujemy wesele, zapraszamy tylko naprawdę najbliższe nam osoby - wesele nie będzie na więcej niż 60-70 osób. Resztą się też nie przejmuję To ma być Nasz dzień i kropka, nie ma co się czyimś gadaniem przejmować, bo zawsze się znajdzie, ktoś komu coś nie będzie pasować

Gratulacje obrączek

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:43   #3046
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Karina21 Pokaż wiadomość
Jakbym mojego TŻa słyszała. Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji - my też się zapieraliśmy, że wesela nie chcemy i również poszliśmy na kompromis, będzie jednak małe przyjęcie dla najbliższych do północy. To i tak dużo, niech się rodzice cieszą bo chcieliśmy wrócić do domu prosto z kościoła i od razu wyjechać na wakacje. Ale teraz muszę przyznać że i ja się cieszę z tego przyjęcia, chociaż u nas to wygląda tak że rodzice między sobą się dogadują, nas właściwie interesują sprawy formalne i kupno zaproszeń, obrączek, strojów itd. A rodzice organizują resztę. Oczywiście mamy sporo zastrzeżeń, bez pierwszego tańca - chyba że wychodzą wszyscy na parkiet i jeszcze kilka takich niezbyt tradycyjnych rzeczy.
Właściwie chodzi mi o to, że na początku też byłam przekonana że tego nie chcę, nie mogę się doczekać żeby już było po wszystkim a teraz cieszę się z każdej zorganizowanej rzeczy. I o to chodzi, ciesz się przygotowaniami a wszystko będzie dobrze, jestem przekonana że będziesz się super bawić i życzę wszystkiego dobrego.

gratuluję obrączek a kiedy ślubujecie?
u nas miało byc małe a wyszło 180 osób, u nas nie do północy a do ok.5 rano
u nas jest podobnie
ja też im bliżej i więcej załatwionych spraw tym bardziej mnie to wszystko cieszy /na szczęście!/
idąc tym tokiem myślenia musiałabym nie zaprosic nikogo oprócz kilku naszych znajomych bo rodziny to akurat mamy nieciekawe...
oj tam co będzie to będzie, jak to mówi mój Tż lepiej miec lipne wesele ale dobre życie, niż piękne wesele a po ślubie lipe (a z takimi sytuacjami też się spotkaliśmy już nieraz)
a najlepiej by udało się i jedno i drugie czego sobie i WAM wszystkim życzę Amen

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2012-05-04 o 18:45
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:59   #3047
justiii87
Zakorzenienie

Zdjęcia z przymiarki
Zamówiłam sobie na głowę "ala toczek" tzn łezkę Nie będę mieć welonu bo nie pasuje mi a po za tym brzydko w nim wyglądam. Od zawsze podobały mi się kapelusze ale nie pasuje a po założeniu sukienki wyglądałam tak łyso więc wybrałyśmy "łezkę"
buty i sukienka na poprawiny Po założeniu wygląda dużo ładniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100160.jpg (61,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100162.jpg (51,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P11001630.jpg (44,7 KB, 36 załadowań)

Czas edycji: 2012-05-04 o 23:12
Stary 2012-05-04, 19:08   #3048
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia z przymiarki
Zamówiłam sobie na głowę "ala toczek" tzn łezkę Nie będę mieć welonu bo nie pasuje mi a po za tym brzydko w nim wyglądam. Od zawsze podobały mi się kapelusze ale nie pasuje a po założeniu sukienki wyglądałam tak łyso więc wybrałyśmy "łezkę"

a czy Ty może w Płocku byłaś bo coś znajoma przymierzalnia? Bardzo fajne buty Sukienka nie dla mnie ale Tobie pasuje
Stary 2012-05-04, 19:27   #3049
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Witajcie Kochane
dawno mnie tu nie było tyyyyyyle do nadrobienia, na razie przestudiowałam ostatnią stronę, żeby być cokolwiek w temacie (resztę może wieczorem) i zaraz uciekam gotować obiad
jestem mega zadowolona, kolor jeszcze bardziej fioletowy niż na zdjęciach i w ogóle bardzo mi się podobają a poza tym szły do mnie tydzień pomimo majówki i to z Irlandii, taka byłam w szoku jak listonosz przyniósł mi paczkę
Wstawiam zdjęcie chociaż bardzo nie wyraźne, ale nie dorobiliśmy się jeszcze z TŻ aparatu
śliczne

Cytat:
hej dziewczyny !
Postanowiłam w końcu rozejrzeć się za zaproszeniami, jak weszłam na allegro to zgłupiałam, wszystko na jedno kopyto praktycznie, trend z wiązana kokardką widzę że nie zmienił się chyba już od 7 lat . Mało jest jakichś innych ciekawych,

co sądzicie o tych
podobaja mi się

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:29   #3050
justiii87
Zakorzenienie

magnusia - Ja jestem z Płocka
Stary 2012-05-04, 19:34   #3051
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
magnusia - Ja jestem z Płocka

ha ha a ja tam sukienkę szyję i to chyba w tym samym salonie co Ty
Stary 2012-05-04, 19:38   #3052
szczesliwa25
Rozeznanie

justi, muszę przyznać, że na pewno będziesz oryginalną Panną Młodą ) jak dla mnie za 'odważnie' ale najważniejsze, że to Ty i Twój styl ;-)))
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:41   #3053
justiii87
Zakorzenienie

odważnie ?? Pod jakim względem ?

magnusia - jak oglądałam Twoje zdjęcia to też się zastanawiałam czy to ten sam salon czy gdzieś w Polsce mają taką samą tapetę?

Czas edycji: 2012-05-04 o 19:43
Stary 2012-05-04, 19:45   #3054
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

magnusia - jak oglądałam Twoje zdjęcia to też się zastanawiałam czy to ten sam salon czy gdzieś w Polsce mają taką samą tapetę?
też o tym pomyślałam
Stary 2012-05-04, 19:46   #3055
justiii87
Zakorzenienie

mamy te same myśli ten sam salon dobrze że mężów innych
Stary 2012-05-04, 19:58   #3056
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kochane
Skąd z Irlandii są? Z jakiego sklepu? Fajne

Cytat:
hej dziewczyny !

co sądzicie o tych
Jak dla mnie trochę za dużo tych wzorków, ale ogólnie OK.

Cytat:

Bardzo fajne
Ja "uwielbiam" przesądy, a zwłaszcza robić wszystko na odwrót i udowadniać w ten sposób, że nie działają. Zawsze pytam "czy my żyjemy w XXI wieku?" żadnego mojego wyboru nie uzależniałam od przesądu, mam odkryte palce, brak podwiązki, nie wiem co jeszcze jest przesądem... ale to często jest tak, że u jednych to przesąd, a w innej części Polski nikt o tym nie słyszał

Cytat:
katushka ładna bielizna, na tej modelce widac że stanik dobry by był też do mojej sukienki (tzn. tak jak ją kojarzę)
ja dziś umówiłam się na fruzurę ślubną i makijaż (próbny fryz 11 sierpnia to się okaże co tam mi wymodzą) na paznokcie narazie się nie umawiałam bo może kuzynka mi zrobi
dziś jeszcze idę po metrykę chrztu
dzięki za słowa otuchy, wczoraj przez tą gorączkę to myślałam że się wykończę, ponad 39, już miałam się na pogotowie zgłosic bo nie dało się funkcjonowac
Czy metrykę chcesz do ślubu?? Bo chyba ważna jest 3 miesiące (czy się mylę??), wiem, że ksiądz zwracał uwagę na daty.

Cytat:
oo matko jak ja sobie pomyślę że my oboje mamy po dwie lewe nogi to mi się odechciewa 1.tańca...drugiego tańca i X tańca piosenkę niby wybraliśmy ale tańca zero
z nas też tancerze żadni, więc będziemy się bujać do Nory Jones - Love me tender

Cytat:
nie wiem czy bardotkę taką dostaniesz bo ona musi się trzymać miseczkami jak odepniesz szelki... chyba wszycie będzie najlepszym sposobem... bo tak się "rozjedzie"

Cytat:
Zdjęcia z przymiarki
Muszę przyznać, że ładnie wyglądasz, mimo, że te falbanki jakoś do mnie nie przemawiają i nie lubię przeźroczystych gorsetów, ale po Twojej minie widać, że zadowolona jesteś a to najważniejsze.
Czy buty zamawiałaś na stronce białebuty.com.pl? Mam podobne żółte wygodne?? Bardzo mi się ich krój podoba. Woalka jak najbardziej pasuje do tego wszystkiego, z welonem rzeczywiście tego nie widzę.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:00   #3057
Karina21
Raczkowanie

Cytat:
gratuluję obrączek a kiedy ślubujecie?
u nas miało byc małe a wyszło 180 osób, u nas nie do północy a do ok.5 rano
u nas jest podobnie
ja też im bliżej i więcej załatwionych spraw tym bardziej mnie to wszystko cieszy /na szczęście!/
idąc tym tokiem myślenia musiałabym nie zaprosic nikogo oprócz kilku naszych znajomych bo rodziny to akurat mamy nieciekawe...
oj tam co będzie to będzie, jak to mówi mój Tż lepiej miec lipne wesele ale dobre życie, niż piękne wesele a po ślubie lipe (a z takimi sytuacjami też się spotkaliśmy już nieraz)
a najlepiej by udało się i jedno i drugie czego sobie i WAM wszystkim życzę Amen
Amen!

U nas ślub 8 września, a z rodziną też jakoś super zżyta nie jestem. 180 osób to bardzo dużo! Jak dla mnie oczywiście, ale skoro nie jesteście wszyscy jakoś bardzo blisko to możliwe że sporo nie przyjedzie. Dziewczyny wyżej pisały, że mają problem z odmowami. A Tż prawdę mówi

U nas niestety w ciągu ostatniej godziny plany się posypały... okazało się, że pracujące panie w hotelu się nie zgadały i jedna zapisała nas na 8.09, a druga jakąś inną parę, w dodatku oni wpłacili już zaliczkę mimo że my byliśmy pierwsi więc to my dostaliśmy telefon z przeprosinami... także dopiero szukamy miejsca na przyjęcie. Ale ok, będzie dobrze

Jojla, dziękuję , my też liczymy 60-65 osób. Mam nadzieję tylko że się odmowy nie posypią, w końcu to najbliżsi. Bo mi nikt na sali nie zostanie
Karina21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:14   #3058
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kochane
ładne

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
Bardzo ładne buciki

Ja też kupiłam buty już i bieliznę Dodałam fotkę biustonosza na modelce też.
śliczna bielizna

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:25   #3059
justiii87
Zakorzenienie

Malgos_12 -Ja mam wszyte miseczki ale spłaszcza mi to piersi i muszę mieć dodatkowo stanik więc muszę coś wykombinować
Gorset tak wygląda jak przezroczysty ale są tam trzy warstwy materiału i dodatkowych nie chcę więc będzie tak jak teraz
Ja osobiście nie lubię prostych sukienek i sama siebie w takiej nie widziałam więc szukałam takiej falbaniastej
Stary 2012-05-04, 20:37   #3060
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja na początku zakochana byłam w falbankach, tylko mi bardziej podobały się takie bardziej strzępione, mierzyłam mnóstwo falbaniastych sukienek, ale ... niestety źle w nich wyglądałam. Potem miałam "fazę" na koronki, do czasu aż je zmierzyłam... za dużo się działo i też mi nie pasowały. I zostałam przy prostej sukience, bo w takij najlepiej się czułam i wszyscy zgodnie stwierdzili, że najbardziej do mnie pasuje... tak to jest z tym wybieraniem w necie
Co do gorsetu to widocznie też może wina zdjęcia, ale wiadomo, że to tobie ma się podobać, a powiedz mi nie przeszkadzają ci zdobienia na gorsecie, tzn pod pachami? Bo ja jak mierzyłam takie gorsety to zdejmowałam sukienkę zaraz bo mnie drażniło (chyba że to zależy z czego jest zrobione)....
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości