|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
BlanszorUdanych wakacji, wypoczywaj, żebyś wróciła do swojego maluszka wypoczęta z dużym zapasem siły
![]() ![]() MartuNiuniaŚliczna Martynka, zazdroszcze pogody dphczubasekale macie małe śpioszki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie mój tz wrócił z pracy i jak podszedł do Mikiego to ten się tak rozpłakał że obydwoje byliśmy w szoku, musiałam go uspokoić. Nawet się dzisiaj nie ubrałam przez cały dzień( piżamowy dzień), ale jutro muszę się już zmobilizować, ubrać i coś zrobić w domu. Mikołaj jadł dzisiaj zupke jarzynową ze świeżych warzyw z Bobowity i wszystko brudne dookoła ale nie wiem co robić bo on nie chce mi pić herbatki koperkowej, pluje dalej niż widać, jutro spróbuję jutro daj mu rumiankową zobaczymy jaka zareaguje
![]() |
#4593 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas chyba wystarczą te huggiesy do pływania. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() Mogę Cię jeszcze zmolestować jednym pytaniem o basen? ![]() Chodzisz na zajęcia z instruktorem, czy pluskacie się z Mikim na własną rękę? Słyszałam że dzieci do 6 miesiaca odruchowo wstrzymują oddech i same pływają nawet pod wodą, jak to jest u Was? No i co z wodą w uszach? ![]()
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-05-04 o 19:02 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wiadomo, ze nie kazdy ma taki komfort, że moze zostawić dziecko z dziadkami, wiec to inna baja juz ![]() Jakoś nie moge sie ostatnio wdrożyc w wątek. ![]() ![]() mamuśki podające swoim maluchom soczek jabłkowy na kupke- ile tego soku piją wasze dzieci? I jak często? A może codziennie, zapobiegawczo? ![]() Ale moze dlatego, ze wtedy bobovita, a teraz hipp? I pytanie odnośnie żółtego kremu babydream- brudzi Wam ubrania? Bo ja nie wiem, czy za dużo go daje, czy tak niedokładnie smaruje, ale biała sukienka i skarpetki są zółte ![]() ![]() Ah i po użyciu kilku sztuk, moge polecić pieluchy ze schlekera. rozmiar 2 - 52 szt za 21.99 a fajne ![]() U nas stara bida, znowu jesteśmy same cały tydzien. Lena jest dzieckiem beksowatym ( az sie boje przyszłości) mi kręgosłup ciada od ciągłego noszenia, a i o spacerach możemy zapomnieć, bo wózek jest beee. A i herbatka jest beee ![]() Ciekawe, jak Nikotynka i Natalka ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-05-04 o 19:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
panie w aptece poleciły mi dodac do hippa odrobinkę glukozy... wtedy jakos wypije. ale go nie maltretuję tym skoro juz mam bobovitę to niech pije co lubi... ciekawe jak będie ze słoiczkami bo na pocżatku mam zamiar dawac mu słoiczki. po pierwsze dlatego ze na pocżatku zje po kilka łyzeczek a po drugie dlatego, ze nie mamy własnych warzywek ani owoców a w tych teraz, które są to najwięcej chemii (a juz za tydzień zaczynamy akcję rozszerzanie diety ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- dziewczynki zapomniałam tu napisac (pisałam na fb ale Was tez ostrzegę) dzisiaj Igorkowi rozpadła się w rączkach taka grzechotka z babyono. rolzeciała się ta kulka i wyleciały kuleczki.. dobzre, ze tz akurat był przy nim i mały nie zrobił sobie krzywdy ani nie połknął kuleczek... MAmy jeszce kilka grzechotek z takimi kuleczkami w srodku i juz dwie wyrzuciłam na wszelki wypadek. http://www.smyk.bydgoszcz.pl/sklep-i..._Kula_672.html Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2012-05-04 o 19:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja podaję soczek z z zeskrobanego jabłuszka, nie kupuję gotowych. Skrobię tyle, zeby wycisnąc z 20ml soku i dolewam 100ml wody. Troszkę dosładzam.
![]() |
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wlasnie jak to jest z rozszerzaniem diety?W DDTV mowili, ze najlepiej zacząć od warzywek, ok. Ale to tak, że jednego dnia dostanie marchewke, drugiego np dynie a trzeciego szpinak? Czy kilka dni dostaje tą marchewke, dopiero potem cos innego? Czy może jeszcze tak, że jednego dnia marchewke potem kilka dni znowu tylko mleko i coś następnego? ![]() Mozna dać jednego dnia kaszke do wieczornego mleka, i jakiś obiadek typu marchewka? Kiedy wprowadza się obiadek + deserek? A jak w przypadku tych soczków, bo patrzylam i po 4msc już naprawde dużo smaków jest, ale jakie to ilości sie podaje? Bo jak młodzieniec ma sraje po łyzeczce soku jabłkowego to ile im dawać? jezzzzuuu ja nic nie wiem o tym rozszeszaniu diety ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
A Asiula dostaje codziennie taki soczek? czy tylko w przypadku braku kupy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to podajesz kazdą nowość przez 2-3 dni i jak się nic nie dzieje dajesz następny "wynalazek" czyli np dzisiaj, jutro i w niedzielę dajesz marchewę (najlepiej podobno od warzyw) i jak się nic nie dzieje to w pn dajesz następną nowośc. nie wprowadza sie dwóch nowości jednego dnia i daje się po npo 2 łyzeczki. co do soczku to na sam początek nie mam pojecia.... wiadomo najepierw wszytsko kupujesz po 4 miesiacu. ja myslałam zeby najpierw dac marcehwę, potem marchewę z jabłkiem, potem dołozyc kaszke na noc, potem dołozyc zupkę (mam juuz w domu marchewkową z ryzem), potem deserki i soczki a potem cos na rano- np kleik ryżowy....no ale nie wim czy dobrze myślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4600 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My chodzimy na kurs z instruktorem, a dzis bylismy tez na wlasna reke ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4601 | |||
Rozeznanie
|
no to gratki dla maleństwa!!!!
![]() Cytat:
![]() ![]() gdyby zasnął to oczywiście bym mu oparcie obniżyła, ale nie zasnął. Ja już teraz w ogóle będę zmieniać strategię. Wcześniej wychodziłam na spacer wtedy kiedy była pora drzemki, żeby sobie spał. A teraz zacznę wychodzić kiedy czuwa, niech sobie chłopak ogląda i poznaje, a drzemki będzie odwalał w domu, a ja będę mieć czas dla siebie i Emi. co do siusiaka, to ja od urodzenia Filipowi naciągam w kąpieli i myję. Nie naciągam na siłę, tylko na tyle na ile się da. Mam koleżankę, która tego synkowi nie robiła i jak miał roczek to mieli problem, bo nie dało mu się w ogóle odsunąć napletka ani na milimetr i ledwo było widać dziurkę od sikania. Ja zauważyłam że Filipowi już się coraz dalej napletek odciąga a więc powoli się odkleja ![]() Cytat:
![]() no to gratki dla Alanka! Cytat:
![]() ja popełniłam błąd przy rozszerzaniu diety Emi, bo zaczęłam jej podawać najpierw deserki i kaszki, i potem warzyw jeśc nie chiała za bardzo. Musiałam jej wyeliminować na jakiś czas deserki z diety i podawać tylko obiadki zeby załapała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale takie np 2 łyzeczki marchewki to nie zastepuje normalnego karmienia nie? ![]() Kiedy dziecko zjada cały słoiczek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anankee- dziękuję za potwierdzenie mojego planu ![]() ![]() mam tez poradnik z bobovity i tam sporo fajnych rad dają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie spacerówki
![]() Nie cytuję bo nie mam siły ![]() ![]() Dzisiaj z Tżem byliśmy w 5 bankach w sprawie kredytu i wybraliśmy pko jednak.Zajęło nam to 5 godzin wrrrrr ![]() Podpisaliśmy też umowę przedwstępną i z tymi od których kupujemy mieszkanie i daliśmy małą zaliczkę no a oni dali nam klucze do mieszkania ![]() Jestem szczęśliwa,ze już wkrótce zamieszkamy sami ![]() Jeden pokój bardzo duży mamy a sypialnia i pokój młodego to juz małe są. No ale mam nadzieję,że kiedyś będę miała swój domek ![]() Niestety narazie nie mam pomyslu jak wyremontowac mieszkanko ,w sumie tylko pomysl na kuchnię jest ![]() Bartek śpi smacznie a ja jestem podniecona tym mieszkaniem,że chyba minmo,że padnięta jestem to nie zasnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4608 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i ![]() ![]()
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Paula,to witam w klubie.Ja nie mam tu komu zostawić dziecko nawet chociaż na chwile. :/
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- a1988,to koniecznie trzeba się na tą wyspe wybrać ![]() ![]() ![]() Wczoraj jak wieczorem był marudny,to dziecie ubrałam i wyszłam,a była godzina 19 ![]() ![]() ![]() Czytałyscie wątek o wrzeszczących dzieciach?? Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-05-04 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
Anabelitta haha , ale Ty masz pytania :P
Ok, odpowiem. Brzydki, a na autach sie nie znam , hehe. Neska dzięki o informacji o tej zabawce. Mam taka w domu Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-05-04 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Rozeznanie
|
Laseczki żegnam się
![]() jesteśmy spakowani, Alan śpi...wskakuję do wanny i robię się na bóstwo (a raczej będę próbować...ale trzeba żyć nadzieją). Trzymajcie się ![]()
#4612 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczor
![]() Przepraszam ze nie cytuje bo ja z telefonu dzis wczesnie spac bo mala marudna,swiruje ze spaniem. Tylko wtrace swoje 3 grosze w temacie ![]() Natalia- gratuluje wlasnego M3 Zoska- uwazaj na tego ksiedza nie wpuszczaj go do chaty i nie rozmawiaj wedlug mnie to on niecne ma zamiary ![]() Agatek- cos ostatnio mowilas nigdy wiecej dzieci??! ![]() Karinio- ja czytalam watek o wrzszczacych dzieciach ale nie caly bo przy niektorych postach nerwy mi puszczaly,co za babole no! ![]() Blanszor-udanego urlopu i podziwiam bo ja bym nie zostawila malej na tak dlugo,tesknilabym okrutnie i zle bym sie czula,ze ja opuszczam ![]() ![]() Anabelita-my tak jak paula chodzimy na basen on 8 tyg zycia Mishy,czekamy na kurs bo jest dla dzieci od 4 mca zycia,mala uwielbia sie pluskac,polecam a uszka dokladnie wycieramy i potem czapa ![]() ![]() Dziewczyny ja ciagle slysze o tych herbatkach,czy zadna z was nie podaje wody? One sa takie slodkie te herbatki i wydaja mi sie malo zdrowe i nie wyobrazam sobie jeszcze ich slodzic? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któraś z mam (chyba neska) tez podaje wodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() nie było mnie przeszło tydzień, ale ponadrabiałam coś tam ![]() Widziałam, że zauważono moją nieobecność - ![]() Cytat:
pytałam mojego męża - teologa i mówił, że to jest całkowicie niedorzeczne ![]() nie, chyba, że to bardziej przejazd kilkunastominutowy a nie typowy spacer ![]() te nosidła są średnio zrowe na takie spacery ![]() Cytat:
My mamy większą część dnia otwartą werandę + całą dobę małe okienko w sypialni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi się w ten sposób przyśniła babcia jak miałam 5 lat ![]() Cytat:
a jak rano przewijam i T. ląduje w naszym łóżku to sam bodziak tylko bodziak kr. rękaw nadrabiam dalej o ile zdążę ![]()
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
rybkie ad wątku,to fakt.Tylko,że szkoda nerwów.
![]() moje dziecie śpi w bodach z długim rękawem,spodenki i skarpetki.Czasami w śpiochach,ale jakoś tak do tej pierwszej opcji jestem przyzwyczajona. W dzień w bodach z rkótkim rękawem,bo mamy w domu b.ciepło. A i jakieś pare postów temu któraś z Was pytała,czy dziecko się poci.Tak poci,zwłaszcza rączki i stopy. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- czubasek,masz śliczną córke ![]() natali,gratuluje swojego własnego mieszkania ![]() blanszor,udanego wyjazdu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() znajoma mówiła, że woziła córcię jak skończyła 4 m-ce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ufff... nadrobiłam ![]() ![]() A co u nas przez ten tydzień: w sobotę byliśmy na weselu - super było ![]() w poniedziałek pojechaliśmy świętować I rocznicę ślubu tam, gdzie pojechaliśmy w mini podróż poślubną T. zostawiliśmy z babcią i świetnie sobie dali oboje radę ![]() Potem nie miałam kiedy nadrobić, ani nawet usiąść na kompie dłużej niż 10 minut. Poza tym przez te wyjazdy padła mi laktacja, więc rozkręcam na nowo ![]() no i powoli zaczynam zbierać informacje o rozszerzaniu diety... słoiczki już mamy jakieś pojedyńcze, ale sama nie wiem jak to powinno wyglądać przy karmieniu mieszanym ![]() miałam pisać jeszcze masę innych kwestii, ale spadam spać, bo włosy mi wreszcie przeschły ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie nadrabiam, bo szans nie ma. Jest u mnie siostra z Zakkulcem, z dwoma maluchami jest śmiesznie. Ale oba takie spokojne, że pewnie lepsze niż jeden krzykacz... Niedługo wyjeżdża to będzie mnie więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||||||
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwielbiam te male stopki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz linka do tego watku o wrzeszczacych dzieciach?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.