Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 07:59   #4531
aneczka_wroc
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Uff, w koncu jest chłodniej

Wczoraj nocka jak zawsze, 20-3, później 6. Za to wieczorem Asieńka dala popis jak bylismy u dziadków. Może po prostu bała się burzy?

Czubasku, Twoja Hania jest przeurocza!

Krem na razie stosowałam tylko Bambino, ale muszę tez kupić jakiś przeciwsłoneczny.

A i w końcu kupilam ubranko na chrzest! . Zastanawialam się nad "profesjonalnym" strojem chrzcielnym, ale w koncu padlo na prostą koronkową sukienke i sweterek z h&m. Przynajmniej będziemy mieć dodatkowy strój letni (jeśli nie wyrośnie )

Eliza, moja Mała ma tak samo, inni są atrakcyjni, a mama nudna, bo caly czas ją widać..
Spacerowki nawet jeszcze nie mamy, ale pewnie w ciagu wóch miesiecy trzeba będzie kupić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5789.jpg (59,8 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez aneczka_wroc
Czas edycji: 2012-05-04 o 08:01
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:49   #4532
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cześć i czapka! Moj M konczy dzis 4 miesiące :par ty:pijemy
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
FILIP skończył dziś 4 miesiące!!!!
dla Filipka
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
nawojka ja tez bede ryczec a i moj raz tez mial taki pomysl z motorem ale zagrozilam rozwodempowiedziala m ze albo ze mna albo wcale a ze mamy teraz dziecko wiec wybor prosty
Oooo rozwodem jeszcze nie straszylam
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
a my dziś z mężem i Haniulką grillowaliśmy bo byliśmy sami w domu, Hania nazbierała kwiatuszki dla mamy na imieniny
z okazji imienin wszystkiego najlepszego Czubasku. Hania ma cudne usteczka
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Plakal przed chwila ale z zamknietymi oczami, z glodu na spiocha wiec dalam mu butle, przebralam pieluche i ubralam polspiochy. Spi nadal twardo
Hihi Marcelinek wynagrodził kiepski poranek, rano mama narzekała to chcial zeby wieczorem go pochwaliła cfffaniak
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
U mnie zmiany- szczera, poważna rozmowa z mężem chyba pomogła, zobaczymy na jak długo. Trochę mu powytykałam i powiedziałam, że jak tak dalej będzie to się z nim rozstanę, bo ja nie chcę takiego związku(oczywiście wcale tak nie myślałam, ale musiałam być twarda) i sobie wszystko wyjaśniliśmy i wybaczyliśmy.

Dziś mieliśmy fajny dzień - pojechaliśmy sami na 4 godzinną wycieczkę rowerową było super
Zaciągnęłam go do lasu na barabara
za zgode z mezem. Ładnie, w lesie susza, najwiekszy stopien zagrozenia pozarowego, a tu takie dwa rozgrzane ciała
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Jeden ksiądz to tak potraktował moją szwagierkę, że nie chciał newet z nią gadać, wstał otworzył drzwi i zasugerował by wyszła z jego kancelarii Biedna cały dzień przez dupka płakała
Podły
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mój Bartosz ostatnie jedzonko ma 19.30(zazwyczaj),zjada wtedy około 140-150ml i przesypia teraz od 20 do 5- 6.
Dziewczyny od kiedy macie zamiar wypakowac spacerówki???Wiem,ze powinno się dopiero jak dziecko będzie siedziało,no ale znam parę dziewczym które dużo dużo wcześniej jezdziły z powodu tego,ze dzieci nie chciały w gondoli.
I tak też właśnie jest u mnie,młody nienawidzi gondoli,wrzeszczy niemiłosiernie.
Narazie jezdzimy nosidełkiem w stelażu,ale też nie wiem czy tak codzinnie można????
Zastanawiam się nad spacerówką bo jest w niej też opcja leżaca.
Co myślicie o tym dziewczyny?
Moj M ok 21 je 180ml i ok 1 budzi sie na kolejne 150ml
Co do spacerowki, to my pod koniec maja mamy nadzieje wybrac sie do PL i zostac tam do polowy lipca i czytalam, ze samolotem mozna przewiesc tylko calkowicie skladajacy sie wozek, takze sila rzeczy gondola odpada, zreszta nie sadze zeby tak ok czerwca juz prawie polroczne dziecko chcialo lezec w gondoli, juz teraz nie bardzo chce

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
hello
Moje dziecko mnie dziś olewa,tatuś zabrał ja o 7 ,żebym mogła pospac,przyniósł o 8 żebym nakarmiła i dopóki nie wyszedł z pokoju to zamiast się przyssać to patrzyła na niego i się uśmiechała,dopiero jak wyszedł to zaczęła ssać,ale się wygłupała bo przygryzała sobie dziasłami brodawkę,dobrze,ze karmię przez nakładki,choć tak też boli.Później przyszedł i już przestała jeść i do niego piszczała,a na mamusie juz nie patrzyła hlip hlip.Zaraz jedziemy na zakupy i może w chuście ją ponoszę.
A w ogóle ostatnio jak biorę Nikę do karmienia w nocy to znajdują ja jak ssię nogę misiowi,ochraniacz na łóżeczko albo pieluszkę
Też sie zastanawiam nad tym kiedy włożyć ja do spacerówki,bo w gondoli powoli jej ciasno,zsuwa się na dół i kopie nóżkami o dół.
Hi hi corunia tatunia.

Cytat:
Napisane przez aneczka_wroc Pokaż wiadomość

Wczoraj nocka jak zawsze, 20-3, później 6. Za to wieczorem Asieńka dala popis jak bylismy u dziadków. Może po prostu bała się burzy?

Krem na razie stosowałam tylko Bambino, ale muszę tez kupić jakiś przeciwsłoneczny.

A i w końcu kupilam ubranko na chrzest! . Zastanawialam się nad "profesjonalnym" strojem chrzcielnym, ale w koncu padlo na prostą koronkową sukienke i sweterek z h&m. Przynajmniej będziemy mieć dodatkowy strój letni (jeśli nie wyrośnie )

Eliza, moja Mała ma tak samo, inni są atrakcyjni, a mama nudna, bo caly czas ją widać..
Spacerowki nawet jeszcze nie mamy, ale pewnie w ciagu wóch miesiecy trzeba będzie kupić...
Ładna sukieneczka
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:58   #4533
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Dziewczyny od kiedy macie zamiar wypakowac spacerówki???Wiem,ze powinno się dopiero jak dziecko będzie siedziało,no ale znam parę dziewczym które dużo dużo wcześniej jezdziły z powodu tego,ze dzieci nie chciały w gondoli.
I tak też właśnie jest u mnie,młody nienawidzi gondoli,wrzeszczy niemiłosiernie.
Narazie jezdzimy nosidełkiem w stelażu,ale też nie wiem czy tak codzinnie można????
Szczerze mówiąc to jak dla mnie za wcześnie z tą spacerówką - nawet w pozycji całkiem leżącej, ale wiadomo, ze każdy maluch inny i jakoś musisz sobie poradzić ze spacerami - tym bardziej, jeśli nie cierpi gondoli. A może uwieś jego najnajnajulubieńszą zabawkę przy budce gondoli? Albo jakiś pałąk, którym będzie mógł się bawić?
Wiem za to napewno, że za długo w nosidełku wożony być nie może, bo rehabilitantka ostatnio mnie pytała I już spaceruję z powrotem tylko w gondoli - Krzyś się darł, bo budkę trzeba było mu odsłonić - miał pod nią saunę
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
mój malutki obchodzi dzisiaj roczek równy rok temu został poczęty

mam pytanie do mam chłopczyków czy już zajmujecie się jakoś siusiakami chodzi mi o pielęgnację podczas kąpieli słyszałam że od 3 miesiąca trzeba się tym zając
Hihihi, no to za roczek
Młody miłą w takim razie roczke 24 kwietnia - w moje urodziny i to był najpiękniejszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam (zresztą to był prezent na moją "ćwiarę" )

W kąpieli co prawda rzadko kiedy naciągam skórkę Krzyniowi, ale prawie przy każdej zmianie pieluszki tak dosłownie milimetr zawsze delikatnie naciągnę i wycieram chusteczką. Dosłownie milimetr, żeby to co pozostaje z siuśków czy tam większej kupki wytrzeć
Poza tym szkoły są dwie odnośnie pielęgnacji siusiaków - połowa za odciąganiem, a druga połowa za zostawieniem w spokoju. Rób kochana jak uważasz, bo zdania na pewno będą podzielone

-------
Idę teraz do Rossmanna zakupic pampki, bo się skończyły Kupię chyba rozmiar 4, bo jakoś te trójeczki dziwnie ciasno mi się zapinają
Wykupili mi wczoraj strój na chrzest Znaczy mnie przelicytowali (chlip, chlip)... Ale co tam! Kupię lepsiejszy
Buźki dziewczyny na dobry początek weeeeeeekendu
(Ocho! Lecę przekręcić Żydka do góry nogami, co by kasy sypnął )

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Moj M konczy dzis 4 miesiące :par ty:pijemy
Taaaaaa! Już??????????? Jak to???? To z niego już stara dupeczka jest hehehe

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:13   #4534
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej hej

widzę , że nikt nie zauważył, że mnie nie ma :P

Nadrabiam...jestem na 149 stronie...kurde od 3 dni już nadrabiam :P

Ide dalej nadrabiać i pocytować ładnie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:23   #4535
Anabellita
Zadomowienie

Hej mamunie
Moje dziecię śpi, ale pewnie zaraz się obudzi na jedzonko więc się będę streszczała
Dzisiaj jakaś zakręcona jestem, i komputer też mi chodzi na zwolnionych obrotach, przez pogodę chyba

Powiedzcie mi czy to normalne że w środę dostałam @ i wzięłam pierwszego tabsa, a w czwartek @ zniknęła?

Cytat:
Dziewczyny od kiedy macie zamiar wypakowac spacerówki???Wiem,ze powinno się dopiero jak dziecko będzie siedziało,no ale znam parę dziewczym które dużo dużo wcześniej jezdziły z powodu tego,ze dzieci nie chciały w gondoli....
mi też trochę nie na rękę jeżdżenie w głębokim wózku bo tachanie go codziennie na IVpiętro jest uciążliwe, ale muszę się przemęczyć bo jednak w gondolce mojej Asi jest wygodnie i nie wieje jej. W sumie jęsli BArtuś się męczy to myślę, że możesz go juz przerzucić do spacerówki, tylko rozłożyć ją na płasko

Cytat:
...
A kiedy chrzcicie swoją Asieńkę? Ja też już pomału zaczynam się rozglądać za sukieneczką do chrztu, ale boję się, ze mała wyrosnie bo my jeszcze miesiac mamy do chrzcin. Mam w prawdzie sukieneczkę po mojej chrześnicy ale nie bardzo mi się podoba bo taka za strojna jest a ja wolałabym coś prostego.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:09   #4536
MartuNiunia87
Rozeznanie

A więc cytuję to co nadrobiłam:

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Hej [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Ja tu też czytam,ale coś wbić nie moge. [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]Też mieszkam w uk,w dodatku sprawdziłam i mam do Ciebie 1,5 godziny [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
Ja nie mam takiego problemu,ale mój młody za to pcha ręce do buzi,liże je i ssa. [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Jeszcze nie,nie zauważyłam,ale zapiera się nogami i się odpycha.

Moja mała siada... tzn próbuje siadać, no i od paru dni robi "mostek" podpiera się na zgiętych nogach i podnosi pupę do góry, w wanience też mi tak zrobiła, a sztywna wtedy jest że jej się nie da "położyć"

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

no i co siostrzyczki nie zbroiliście?? [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image006.gif[/IMG]

Trza było z chusty zrobić hamak, powiesić między dwoma drzewami, Jacha w środek, a Wy w chaszcze! [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image007.gif[/IMG]

[IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image012.gif[/IMG]

Cytat:
No właśnie nie zgrzała się [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
sprawdzałam co kawałek jej kark i plecki i wszystko takie w sam raz [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]Może dlatego ze w iglakach siedzieliśmy [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
a w domu gdzie jest zimniej leży w samym bodziaku bo była cała zgrzana po pół godziny.

heh, moje dziecko nienawidzi się przegrzewać :P ale każde inaczej, tera jak tak ciepło to ubieram ją:

body bez rękawów lub krótki rękaw
sukienka bawełniana, kapelusik i skarpetki

Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fiodorowa_Wasilijewa

któraś pójdzie w jej ślady? [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]

jeeeep ;P idziesz do lekarza i ten się pyta "która to pani ciąża" a ty na to " 26 panie doktorze..."

[QUOTE=NataliaM1103;338199 19]O kurczaczku jaka parówa dzisiaj[IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG].
Najpierw byliśmy na zakupach od rana z Bartusiem,dzisiaj w nosidełku na stelażu jezdziliśmy z parasolką.Ale mu sie podobało,bo wszystko widział[IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

O 15 pojechaliśmy na działeczkę ,Bartuś trochę pospał,trochę pobawił się i przeleciały 4 godzinki.

Ja ubrałam młodego w body długi rękaw i spodnie a na glowę czapeczkę letnią.
Jak siedział w foteliku to i tak miał plecki trochę mokre.

Czy Wasze maluchy podczas picia mleka pocą się?teraz jak jest ciepło [/QUOTE]

tak, zawsze ma całą gówkę mokrą - ale to norma jak leży na łóżku to ją grzeje poducha, jak karmię na rękach to grzeje ją moja ręka - dla dziecka ssanie (.) to ciężka praca

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
weź dobra?!! [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image015.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image015.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image015.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image015.gif[/IMG]niektórzy kiszą się w domu [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image015.gif[/IMG]

może Hania należy do ciepłolubnych?? [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image010.gif[/IMG]

[IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image016.gif[/IMG]makabra! ta to dopiero miała cipkę jak rękaw magika [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image017.gif[/IMG]

też muszę parasolkę kupić, a są jakieś UNIWERSALNE? Do każdego rodzaju wózków?? [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image018.gif[/IMG]u tego sprzedawcy co zamawiałam- nie ma :/

Patrzcie jakie fajne krzesełko do karmienia znalazłam: http://allegro.pl/fotel-multi-euroca...304465673.html od tego sprzedawcy zamawiałam wózek [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Podoba mi się bardziej wersja- stolik plus krzesełko [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Parasolki są uniwersalne http://allegro.pl/uniwersalna-paraso...291422839.html

ja mam w tym stylu

Cytat:
a czym smarujecie dziewczyny maluszki ?? możecie coś polecić ??

Krem 50+ z Rossmana taki żółty, ale wali wódą strasznie.. następny kupię chyba z hippa

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
haniu,o takim pomyśle a raczej sposobie z okapem nie słyszałam [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
Współczuje bólu głowy i dobranoc. [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dziecie przebrane i dalej może sobie poleżeć w bujaczku. [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]

hehe na moją działa jeszcze pralka - dokładniej ten dźwięk jak nabiera wody
Cytat:
Spójrzcie jakie to moje dziecko już zdolne! jak się ściska z małpką, normalnie duma mnie rozpiera [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
http://youtu.be/eY5bqCTHx_Y

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Trochę słońca i od razu człowiekowi lepiej na sercu Pospacerowaliśmy dzisiaj z Misiakiem, zahaczyliśmy o sklep i mama zakupiła coś dla siebie Kupiłam też dla maluszka takie oto coś http://www.comparestoreprices.co.uk/...t-playnest.asp, jutro tz odbierze, może jeszcze za wcześnie na taką zabawkę ale na naukę siedzenia jak znalazł.
Mam jeszcze do Was pytanko czy któraś z was rozważała zakup takiego oto rowerka http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm albo http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm ???? Bo ja się zastanawiam czy warto, lubię takie przedmioty kilka w jednym, ale potrzebuję jakiejś dodatkowej opinii.
ja miałam podobny rowerek dla synka, jeździł w nim jakoś od 8-9 miesiąca życia - przypięty szelkami

Cytat:
ale masz "mętkie" serce heh

A ja od wczoraj z mężem się nie odzywam.
Wieczorem po kąpieli Julki, nakarmił ją, uspał i mówi, ze jedzie na próbę na 21. A ja w złość ! Zaczęłam krzyczeć, że ja też chciałam gdzieś jechać, coś zrobić, a mi na to nie pozwoliłeś, więc Ty też nigdzie nie jedziesz. Wybieraj zespół albo rodzina. A on do mnie z tekstem: "Poczekaj jak Ty będziesz miała jechać grać, to też Ci tak powiem". Tylko tyle, że ja grając w zespole, a raczej śpiewając zarabiam niemałe pieniądze i to jest moja praca i coś z tego mam, a on tylko jeździ na próby, bo nawet koncertów nie grają. Porażka. Rozmawiam z nim tylko o Julce i to tak służbowo. Wygoniłam go właśnie na spacer.

Jestem okrutna czasem myślę, że nie chciałabym z nim być , bo mnie tak denerwuje. Ale ślubowałam mu do końca życia, na dobre i na złe ...nie będę zaczynać.

"Szczera rozmowa"? Dziewczyny, z nim się nie da tak pogadać. Codziennie mu tłukę o tym, ale on nic nie bierze do siebie.

Przepraszam, że tu do Was o tym piszę, ale komu mam się wyżalić jak nie Wam.
Może teściowej?Żartuje oczywiście Moja szwagierka(męża brata żona) o wszystkim mówi, a nawet dzwoni i pisze smsmy do teściowej jaki to jej mąż, a jej syn jest zły. Hahaha

Muszę się pochwalić, ze kolejny kilogram za mną !
Możecie być ze mnie dumne z 14 kg zostało mi 9 do zrzucenia ! Jupppi
taaak jak moja bratowa - też się żali na moje brata mojej mamie...

Każda tak ma... ja tak mam jak TŻ popije...rozwodzę się w myślach odrazu...

Cytat:
Natalia gratulacje kupna mieszkania. My kupilismy dom rok temu i pamietam to urzadzanie i meblowanie. W tym roku bierzemy sie za ogrod.

Rybkie sleep suit to pajac . My tez jedziemy autem do pl w pazdzierniku. My zawsze autem jezdzimy, tylko ze teraz bedzie z dwojka dzieci podroz i mam stresa

-------

Marcel dzis usnal przy koniu a potem Mili go przejela i z nim usnela w swoim lozku przytulona.
zazdraszczam.. też bym chciała mieć swoje m... a nie ten wynajem..teraz będziemy się przeprowadzać do tańszego..ale nadal wynajem :/

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Trzymaj się

Rewelacji nie ma, ale jak dla mnie ok, nasza Niespodzianka tez ma uzywane po moim siostrzencu i choc szalu nie robi to kupowac nie zamierzam

Nikos spi w cienkim pajacu i przykrywam kocykiem

Popieram tez widziałam

Oł jeeee, bedziemy mialy taka sama

-------------------------
Melduje iz wrocilismy z lubelszczyzny i rezte majowki spedzamy na slasku, oby pogoda dopisala bo jutro planujemy zoo

Nikos prawie cała droge gapil sie przez okno i gadal do swojego lwa
I strzelil takiego kupztala, ze musilismy zmieniac wszystko, nawet siedzenie w aucie do czyszczenia

Kurcze, fajnie bylo odwiedzic radzinke, wczoraj troszke odpoczelam, poopalalam sie,bo mama przejela Nikosia. a dzis jak wyjezdzalismy to poplakalam sie, bo jakos tak szkoda mi bylo /no ale za miesiac kolejne spotkanie na komnunii mjego siostrzenca, tylko, ze tym razem w Londynie

I nie wiem co jeszcze mialam napisac, jutro wkleje nasze "wakacyjne" zdjecia do klubu

Dobranoc mamuśki
To tak jak jego narzeczona

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Mamusie a glownie te ktore karmia piersia i nie dopajaja dzieci czy wasze dzieci jak jest tak cieplo tez mniej sikaja??
moja sika duuużo - pełne pampy, a jak dopajam to jeszcze więcej

Cytat:
Czubasek fajnie Ci z takim spiochem. Jutro wam zdam relacje z nocki

Bebi poszalalas
Moja spała w środę od 21 do 11 rano! - z jedną pobudką o 8:30 rano na cyca ale kurde to nie była pobudka tylko podłaczyła się na śpiąco do mnie :P

normalnie zawsze śpi tak od 20/21 do 8/9 rano podłącza się tylko do cyca na śpiąco ok 5-6 rano

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

sorki za te dziwne wcinki w cytowaniu ale net mi oszalał i nie mogłam odp..już mi się nie chce tego poprawiać
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:13   #4537
aneczka_wroc
Raczkowanie

Cytat:
A kiedy chrzcicie swoją Asieńkę? Ja też już pomału zaczynam się rozglądać za sukieneczką do chrztu, ale boję się, ze mała wyrosnie bo my jeszcze miesiac mamy do chrzcin. Mam w prawdzie sukieneczkę po mojej chrześnicy ale nie bardzo mi się podoba bo taka za strojna jest a ja wolałabym coś prostego.
13 maja, więc za 1,5 tygodnia.. Przez miesiąc Malutka może jeszcze sporo urosnąć, nie ma co ryzykować..
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 11:01   #4538
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
A jaki probiotyk podajesz? U nas niestety ten sam problem z kupą :/ Karmię tylko piersią, a śluz dosyć często się pojawia. Czytałam, że może to oznaczać alergię. Lekarz przepisał nam acidolac. Nie wiem jeszcze, czy działa, bo Mała nie chce pić z butelki A probiotyk jest do rozrobienia w mleku :/ Chyba strzykawka pójdzie w ruch.

Jeśli problem nie zniknął u Was po podaniu tego probiotyku, to może pójdź do innego lekarza?
No wlasnie ja dostalam acidolac baby i debridat, tylko ze wczesniej on mial inne kupki takie strzelajace i zielone ale bez sluzu i czesto robil ale byly tylko plamy na pieluszce nie bylo tego duzo, a potem juz mu ten sluz sie pojawil i strasznie smierdza i duuuze te kupy i czeste, noo mowie zazwyczaj jak go karmie. wlasnie tez czytalam ze to moze byc nietolerancja laktozy czy cos w tym stylu, a ta pediatra jest najlepsza, kazdy ja chwali, tylko te kupki wczesneij byly inne i ona myslala ze to jakis wirus, ja chodze do niej prywatnie, znaczy jezdze bo to kawalek drogi jest. dzisiaj bede jechac ok 16 to napisze comi powiedziala

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:02   #4539
a1988
Raczkowanie

Witam
czubasek śliczne zdjęcie, malusia kochaniutka

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Jesli naprawde nie potrzebujesz tek koszuli to ja chetnie odkupie, bo wlasnie jutro wybieramy sie na zakupy po jakies spodenki i koszule na komunie
Koszuli na pewno nie potrzebuję, napisz adres na priv i napisz na kiedy potrzebujesz tą koszulę, żebym wiedziała jak mam się sprężać z pójściem na pocztę

Cytat:
a ostatnio się zastanawiałam gdzie kupuje się specjalne pampersy takie na basen?
My kupiliśmy Huggiesy Little swimmers, a dodatkowo jeszcze zakładamy http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ne...-z-paskami/193, bo na naszym basenie jest taki wymóg

Cytat:
Ubranko śliczne, też podobają mi się takie stroje żeby je można było potem jeszcze założyć

U nas Mikołaj śpi od 20 do 7 codziennie, je wcześniej 210 ml mm zagęszczonego kleikiem ryżowym, potem o 7 je sobie mm i znowu idzie spać, ale to już różnie czasem na 1 h czasem na dłużej.
Dzisiaj znowu pogoda do więc pewnie nigdzie nie wyjdziemy, zapowiada się totalne leniuchowanie dzisiaj, bo nawet obiadu nie muszę robić. A wczoraj wieczorkiem trochę się rozerwałam bo odwiedzili nas znajomi i wypiłyśmy z koleżanką winko, więc humorek mi się troszkę poprawił. Zagadywałam wczoraj znowu do tz, że jak pojedziemy do PL to ja bym została z małym troszkę dłużej, ale skończyło się tak jak zawsze kurcze fajnie by było jakby udało się go przekonać ale nie wiem jak to zrobić
Idę się ubrać i zadzwonić na skype do siostry, bo jej syn pisał dzisiaj maturę, a jest dla mnie jak młodszy brat więc też przeżywam razem z nimi
Miłego dnia
Stary 2012-05-04, 11:02   #4540
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja juz mam dosyc tego ksiedza.

Byłam dzis w sklepie i widzial mnie, usmiechnal sie od ucha do ucha. Wracam do domu piechotka, patrze ktos sie zatrzymuje , patrze ksiądz,a ten do mnie czy mnie podwiezc do domu. Podziękowałam mu i trzasnęłam drzwiami, a odjechał z piskiem opon

Rozumiecie cos z tego ? Czego on chce ode mnie?
Moze nam daje do zrozumienia, ze mamy wziac w koncu ten slub ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:12   #4541
Karinio
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Byłam dzis w sklepie i widzial mnie, usmiechnal sie od ucha do ucha. Wracam do domu piechotka, patrze ktos sie zatrzymuje , patrze ksiądz,a ten do mnie czy mnie podwiezc do domu. Podziękowałam mu i trzasnęłam drzwiami, a odjechał z piskiem opon

YYYy,już ostatnio jak o tym Księdzu pisałaś i jego odwiedzinach u Was,to zrobiłam tak Porabany ten Ksiądz. Być może,gdyby Cę podwiozł ględził by Ci nad uchem,to jak to będzie z tym ślubem.
Nawiedzony ten Ksiądz
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:13   #4542
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
hello
Moje dziecko mnie dziś olewa,tatuś zabrał ja o 7 ,żebym mogła pospac,przyniósł o 8 żebym nakarmiła i dopóki nie wyszedł z pokoju to zamiast się przyssać to patrzyła na niego i się uśmiechała,dopiero jak wyszedł to zaczęła ssać,ale się wygłupała bo przygryzała sobie dziasłami brodawkę,dobrze,ze karmię przez nakładki,choć tak też boli.Później przyszedł i już przestała jeść i do niego piszczała,a na mamusie juz nie patrzyła hlip hlip.Zaraz jedziemy na zakupy i może w chuście ją ponoszę.
A w ogóle ostatnio jak biorę Nikę do karmienia w nocy to znajdują ja jak ssię nogę misiowi,ochraniacz na łóżeczko albo pieluszkę
Też sie zastanawiam nad tym kiedy włożyć ja do spacerówki,bo w gondoli powoli jej ciasno,zsuwa się na dół i kopie nóżkami o dół.
tez karmie przez nakladki

Stary 2012-05-04, 11:15   #4543
Karinio
Zakorzenienie

a1988,miałam Ci odpisać ostatnio na posta ale brak czasu,bo mam małego marude w domu.No,ale o tym to za chwile.A byłaś może w Isle of White,czyli na tzw białej wyspe??? Pięknie tam,znaczy się nie byłam jeszcze,ale wnioskuje o zdjęciach znjaomych,którzy tam byli dosyć niedawno.I chcemy z mężem i małym się tam wybrac.Naszczęście na prom mamy blisko.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:20   #4544
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam powyżej 6 miesiąca z daxa i najpierw spróbowałam na nóżce Julki, a że jej nic nie było, to posmarowałam całą, bo akurat nivei nie było.

Agacia - gratulacje wygrania konkursu - świetne nagrody

--------------
Witajcie !
U mnie zmiany- szczera, poważna rozmowa z mężem chyba pomogła, zobaczymy na jak długo. Trochę mu powytykałam i powiedziałam, że jak tak dalej będzie to się z nim rozstanę, bo ja nie chcę takiego związku(oczywiście wcale tak nie myślałam, ale musiałam być twarda) i sobie wszystko wyjaśniliśmy i wybaczyliśmy.

Dziś mieliśmy fajny dzień - pojechaliśmy sami na 4 godzinną wycieczkę rowerową było super
Zaciągnęłam go do lasu na barabara

No i dzisiaj trochę zniekształciłam swoją dietę, wyszła mi jakaś wysypka na rękach, za dużo nabiału chyba, moja bratowa też tak miała ostatnio przez dukana.

Moja córka to maruda - masakra jak jest upał - tak się męczymy razem.

Co robicie, ze dzieci Wasze śpią całą noc??? Ile ml jedzą mleka modyfikowanego ?

W klubie założę temat, który mnie akurat interesuje, mam nadzieje, że się wypowiecie

Dobrej nocy
super ze pogadaliście szczerze z męzem

Cytat:
Czubasek fajnie Ci z takim spiochem. Jutro wam zdam relacje z nocki

Bebi poszalalas

I jak nocka?

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Raczej sika mniej, bo dziś chyba tylko 3-4 pieluszki zmieniałam Staram sie go częściej poić piersią, ale różnie to z tym bywa.

Czubasku Hania to jest Twoja maleńka kopia, cudna jest i taka do całowania

A Agatek już śpi pewnie, ale pod stołem jeszcze nie, bo karmi dopiero jutro na grillu - widzicie takiej to się powodzi - same imprezy
Wszyscy mi mówia ze jest podobna do mnie a ja tego nie widzę
dla mnie to czysty stary

Cytat:
hej mamusie

ale upał w dalszym ciągu nie ziemski

mój malutki obchodzi dzisiaj roczek równy rok temu został poczęty

mam pytanie do mam chłopczyków czy już zajmujecie się jakoś siusiakami chodzi mi o pielęgnację podczas kąpieli słyszałam że od 3 miesiąca trzeba się tym zając

co do siusiania w takie upały mój Tuptuś też znacznie mniej sika i nawet wydaje mi się że nocki gorzej przesypia

my na weekend majowy bylismy na majówce w górach u teściów trochę mi się tam mały "zepsuł" bo oni chcieli nosić nosić i nosić i mały załapał że tak jest fajnie i w domu teraz cały czas domaga się noszenia i w ogóle wtrynianie się teściowej co do małego doprowadzala mnie do białej gorączki
To moja bedzie miała roczek 28 maja
Oj tak teściowa to czasem zło.
Tu jest fajna stronka o teściowej
https://mamotoja.pl/rodzice_rodzice_...ykul,3666.html

Cytat:

Bardzo ładna sukieneczka

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:20   #4545
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć i czapka! Moj M konczy dzis 4 miesiące :par ty:pijemy
zdrowka

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hej hej

widzę , że nikt nie zauważył, że mnie nie ma :P

Nadrabiam...jestem na 149 stronie...kurde od 3 dni już nadrabiam :P

Ide dalej nadrabiać i pocytować ładnie
Ja widzialam Cie wczoraj ze byłaś i już miałam pisać co sie ukrywasz ale zniknęłaś

Cytat:

może Cie podrywa?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 11:38   #4546
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha znajoma akurat dzis to widziała , bo to bylo obok jej domu i jak odjechal to od razu do mnie: a moze on sie w tobie zakochał ?
Stary 2012-05-04, 11:54   #4547
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Mala_stopka dziękujemy Ci bardzo za próbnik Huggiesów Oczywiście doszły już jakiś czas temu, ale wtedy nie bylo jak nawet usiąść i odpisać. Także bardzo, bardzo ślicznie dziękujemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiatuszek.jpg (33,9 KB, 5 załadowań)

Stary 2012-05-04, 11:57   #4548
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Haha znajoma akurat dzis to widziała , bo to bylo obok jej domu i jak odjechal to od razu do mnie: a moze on sie w tobie zakochał ?
Zosia bierz się za księdza! Będziesz ustawiona do końca życia z małą Niby też będziesz bez wymarzonego ślubu, ale z odpowiedzialnym i nie pijącym facetem

Stary 2012-05-04, 12:22   #4549
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Zosia bierz się za księdza! Będziesz ustawiona do końca życia z małą Niby też będziesz bez wymarzonego ślubu, ale z odpowiedzialnym i nie pijącym facetem
tez roznie bywa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 12:29   #4550
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Ma moze któraś z was taką chustawkę

http://allegro.pl/bright-starts-hust...299266535.html

mała dostała kasę z pracy od tz i sie zastanawiamy nad kupnem
Czubasku, fajna huśtawka (w ogóle mam matę i zabawki tej firmy- są super). Tylko ona jest to 11 kg, nie wiem czy nie lepiej kupić leżaczek-bujaczek który się przekształca w krzesełko. Na dłużej pożytek będzie.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:

Mnie moj mąż wczoraj zastrzelili to wcale nie jest smieszne. Dogadalismy sie, że lecimy samolotem, ja z Michalkiem dwa tygodnie przed jego urlopem, a on pozniej przyleci do nas na m-c i razem wrocimy. No i moj kochany maz wczoraj mi oswiadczyl, ze on nie przyleci tylko przyjedzie MOTOREM! Dla mnie to masakra, boje sie o niego i nie wiem jakich argumentow jeszcze uzyc zeby mu ten pomysl z glowy wybic. Uparte toto strasznie i jak sobie cos wymysli to nie ma przepros. Jazda samochodem tyle km jest strasznie meczaca, a co dopiero motorem, zresztą co tu porownywac. Wymyslił sobie, ze pojedzie na prom do Newcastle (ok 1,5h drogi od nas, podroz promem ok 17h) do Amsterdamu, a z Amsterdamu do nas to jeszcze jakies 13h jazdy. Przeciez ja umre ze strachu! Co za pomysł
Nawojka a du.pa go boleć nie będzie?
Niech raz pojedzie tyle godzin to przez miesiąc na motor nie wsiądzie i będziesz miała trochę spokoju.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:32   #4551
agawoo
Zakorzenienie

Pewnie znowu napiszę sama do siebie, ale dzień dobry

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103;33892838[SIZE=1
][/SIZE]Dziewczyny od kiedy macie zamiar wypakowac spacerówki???Wiem,ze powinno się dopiero jak dziecko będzie siedziało,no ale znam parę dziewczym które dużo dużo wcześniej jezdziły z powodu tego,ze dzieci nie chciały w gondoli.
Moja też już się wscieka w gondoli, bo nie chce na płasko leżeć, ale jeszcze ze spacerówką poczekam
Staram się żeby usneła na spacerze, wtedy jest ok

Cytat:
Nasza gondola jest duża, więc jeszcze miejsce mamy
Cytat:
..
Fajny strój
A taki sweterek też musze kupić, bo nie wiem jaka będzie pogoda, poza tym w kościele zimno
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

tak, zawsze ma całą gówkę mokrą - ale to norma jak leży na łóżku to ją grzeje poducha, jak karmię na rękach to grzeje ją moja ręka - dla dziecka ssanie (.) to ciężka praca
[...]Krem 50+ z Rossmana taki żółty, ale wali wódą strasznie.. następny kupię chyba z hippa
Moja też się poci, z głowy jej się leje dosłownie

A tego kremu z Rossmana nie kupiłam, bo powąchałam i był bleee
Cytat:

Zośka, nie wsiadaj broń boże do tego księdza do auta i nie wpuszczaj go jak jesteś sama w domu, bo plotka po wsi pójdzie że się z księdzem zadajesz

Jakiś n ienormalny jest

Lecę, bo mała marudzi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:36   #4552
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

FILIP skończył dziś 4 miesiące!!!!

Stawiamy po drinku

dla Filipa
Alan urodził się tego samego dnia
Filip przekręca się?
Alan od kilku dni turla się z brzucha na plecy i z powrotem. W nocy się przekręca i utyka w dziwnych pozycjach więc latam go przekręcać do jakiejś normalnej pozycji. Z maty ciągle spada i przydałaby się ciągle jakaś 3x3m minęły czasy leżącego dzidziocha.

Stary 2012-05-04, 12:36   #4553
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Taaaaaa! Już??????????? Jak to???? To z niego już stara dupeczka jest hehehe

Sama sie dziwie, ze to tak szybko zlecialo
Cytat:
Powiedzcie mi czy to normalne że w środę dostałam @ i wzięłam pierwszego tabsa, a w czwartek @ zniknęła?
Ja juz dwa razy mialam taka akcje, ze brzuch mnie bolal tak jak na @ poplamilam jeden dzien i sie skonczylo
Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Zagadywałam wczoraj znowu do tz, że jak pojedziemy do PL to ja bym została z małym troszkę dłużej, ale skończyło się tak jak zawsze kurcze fajnie by było jakby udało się go przekonać ale nie wiem jak to zrobić
Moj zanim M sie urodzil to gadal kilka razy, ze pewnie bede chciala jechac na dluzej do PL, ze ja polece wczesniej, on pozniej do nas przyleci, a teraz ledwo sie dal przekonac zebysmy te dwa tygodnie wczesniej polecieli
Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 12:46   #4554
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
tez roznie bywa
Hihhi, się zastanawiałam właśnie, która się doczepi

Agawoo Jakie znowu sama do siebie???????

Stary 2012-05-04, 12:48   #4555
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Czy któras z Was miała już batalię z komarem? Bo wla śnie dostaje pie..olca bo mi bzyczy dziad za uszami i już bezskutecznie z nim godzinę walczę boję sie żeby małej nie pogryzł czy nie wiecie czy można wsadzac do kontaktu te takie płyny na komary jak jest małe dziecko w pokoju? Super jak mi dziecko śpi to mn.ie komar budzi
dph ja dwa lata temu kupiłam moskitiery we wszystkie okna, które w lato są zawsze otwarte. A jak jakich fruwak wleci przez drzwi to włączam rajda do kontaktu i po 10 minutach pada na ziemię - w październiku malowaliśmy cały dom, więc nie chcę mieć trupów na ścianie

Stary 2012-05-04, 12:51   #4556
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Kupiłam pieluchy z Babydreama czwóreczki - zobaczymy. Bo 63pln (80szt) za białe pampki to masakra już. Tyle innych rzeczy mogę za to małemu kupić. Rossmannowskie 20pln za 40 sztuk - jeszcze na jakąś promocję trafiłam
Kremy wszystkie dla niemowląt wykupione z półek, w Naturze jeszcze zimowych nie wysprzedali hehehe, bo z filtrem na słońce ni widu ni słychu
Aaa, jeszcze Wam coś powiem
Pob blokiem dziś spotkałam kumpla z rok starszym dzieckiem na spacerze. Zobaczył Krzysia i pytał ile waży, bo się bał, że jego syn waży mniej hahaaha. Różnica 1,5kg

Stary 2012-05-04, 12:53   #4557
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
zdrowka
Dziękować
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Nawojka a du.pa go boleć nie będzie?
Niech raz pojedzie tyle godzin to przez miesiąc na motor nie wsiądzie i będziesz miała trochę spokoju.
Pewnie bedzie, ale wiesz-pasja. Właśnie stwierdził, ze go zostawi w PL, tu i tak niewiele nim jezdzi ze względu na pogodę. Oby się nie skonczyło tak, że mi pozniej powie: to Ty sobie wracaj samolotem, a ja wroce motorem
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pewnie znowu napiszę sama do siebie, ale dzień dobry
Dzień dobry
Stary 2012-05-04, 12:53   #4558
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
dph ja dwa lata temu kupiłam moskitiery we wszystkie okna, które w lato są zawsze otwarte. A jak jakich fruwak wleci przez drzwi to włączam rajda do kontaktu i po 10 minutach pada na ziemię - w październiku malowaliśmy cały dom, więc nie chcę mieć trupów na ścianie
Trupy na ścianach i na sufitach to moja specjalność - zwłaszcza jeśli chodzi o komary heheehe
Ale zakupiłam też dziś takie jakieś lepy na muchy, które przykleja się do szyb i glazury (dekoracyjne w kwiatki), bo kupiony parę dni temu raid do kontaktu na muchy nic nie dał i dalej mendy wlatują ( a ja insektów nie nawidzęęęęęęęęęęęęęęęę! )

Stary 2012-05-04, 12:53   #4559
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Eliza dziewczyna zjada misia z głodu

Ja od tygodnia jeżdżę spacerówką, ale jest dostosowana dla dzieci od urodzenia. Dziś jak jechaliśmy do sklepu to Alan trzymał sobie nóżki na płąku i bardzo mu się podobało. Jak masz spacerówkę rozkładaną na płasko to śmiało możesz już nią jeździć. Ja kocham moją spacerówę -bardzo mi się podoba przekładana rączka, jak teraz jest słońce można fajnie manewrować, żeby małemu nie świeciło w oczy. Tej od wózka głębokiego jeszcze nie używałam, ale też rozkłada się na płasko. Gondola jest u moich rodziców na razie do spania w ogródku. Pomimo, że jest to jedna z największych gondolek na rynku, to robi się trochę krótka.

Stary 2012-05-04, 12:58   #4560
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Unikam go jak ognia, a ten sie przyczepil jak rzep psiego ogona. Ale o co mu chodzi ?

Mam nadzieje, ze to juz ostatni jego durny wybryk.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości