Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 14:00   #3001
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Boze jakie angielskie prawo jest do dupy
Koledze wczoraj zabrali samochod(polski) i prawo jazdy i samochod zabrali na parking policyjny i nie moze go odebrac az do piateku a kasa sie nalicza...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:24   #3002
prince_polo
Zakorzenienie

info od Blueberry !!

wyszła ze szpitala ale dzis nie wie czy da rade wlaczyc kompa.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:26   #3003
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
info od Blueberry !!

super przekaz jej zeby odpoczywala

Amelcia
Stary 2012-05-05, 14:30   #3004
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Boze jakie angielskie prawo jest do dupy
Koledze wczoraj zabrali samochod(polski) i prawo jazdy i samochod zabrali na parking policyjny i nie moze go odebrac az do piateku a kasa sie nalicza...

jestem padnięta!!!!!!!
ciasto upieczone,musze tylko nalozyc mase ktora jeszcze stygnie i do lodowki.
Nalesnikow narobiułam tyle ze pojadłam ja(3sztuki ) tz chyba z 8 i jeszze w lodowce są wiec zapraszam
posprzatałam caly dom laczie z podlogami
jestem cała spocona i ide sie wykapac w zimnej wodzie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
witam dzis w 32 tygodniu a to znaczy w [SIZE=5][COLOR=Red]8 miesiącu???
[COLOR=Black]w[SIZE=2][SIZE=3]czoraj bylam na babskim wieczorku pojadlysmy deseru lodowego bylo fajnie hehe musze jeszcze taka powtorke zrobic przed porodem
gratki kochana i super ze miło spedzilas wieczor
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
masakra..a powiedział Ci skąd to się bierze?

:
nic nie powiedzieli

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

juz sie nie moge doczekac remontu masakra, mamy tylko zrobioną kuchnie wiec ta, widze efekty sprzatania a reszta do generalnego remontu, teraz bedziemy robic nasz pokoj i przedpokoj zawsze to cos......... zostanie łazienka ale trzeba wiecej kasy..... jak mam sprzatac i sie meczyc w tym mieszkaniu to mnie szlag trafia bo w ogole efektu niema wsztsko stare

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-05, 14:30   #3005
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nie wiem co na obiad :/

Amelcia
Stary 2012-05-05, 14:35   #3006
Soleilka
Zakorzenienie

Ciastek nie przejmuj się, u mnie jest za jak za prlu a babka o nic nie dba, ona robi większy syf niż 5 osób razem wziętych

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Nie wiem co na obiad :/
rosół?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:40   #3007
pumas
Zakorzenienie

Wiem jak to jest sprzątać w mieszkaniu, gdzie wszystko stare i co gorsza, gdzie ktoś robi bałagan większy niż huragan.
U mnie obecnie jest pobojowisko - wszystkie graty z małego pokoiku znajdują się w sypialni, kuchni i salonie. Szkoda, że w poniedziałek idę do pracy, tż też, bo byśmy mieli czas, żeby to ogarnąć po malowaniu. Łóżeczko jeszcze nam nie przyszło, a jak już przyjdzie, to zamontujemy karnisz, zasłony, wstawimy komodę (może komody) i fotel. No i jakoś to będzie wyglądało Już się nie mogę doczekać!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:42   #3008
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ivoncia16 u mnie we wtorek 34 dzisiaj kupiłam już pampersy i mam już calutka wyprawkę kupiłam m jak mama więc czas na lekturę
Fajnie, że masz już całą wyprawkę. No ale w sumie nie dziwię się, do terminu pozostało Ci niewiele czasu.

Ja już po obiadku. Miałam pyszne pulpeciki w sosie curry, wedle życzenia córki, która je bardzo lubi.

Kolega kończy obrabianie okna w pokoju dzieciowym, ale dziś tego nie dokończy. Okazało się, że jedno skrzydło na dodatek jest do wymiany.
A myślałam, że dziś wszystko wysprzątamy i będzie już ładnie. Nie lubię takiej rozpierduchy.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:49   #3009
Soleilka
Zakorzenienie

Znalazłam na allegro pasujące kolorystycznie do mebli biurko Może TŻ wpadnie w oko, to byśmy zamówili

Bloguję
Stary 2012-05-05, 14:52   #3010
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ciastek nie przejmuj się, u mnie jest za jak za prlu a babka o nic nie dba, ona robi większy syf niż 5 osób razem wziętych :brzydal
u mnie tez babcia robi syf u niej sprzatałam juz z rana bo ksiądz był. A niedawno drugi raz musialam
no ale trudno, po remoncie bedzie mi sie lepiej sprzatac a nie takie stare podlogi w dodatku gumoleony z dziurami ze musze wiecznie cos gdzies polozyc by zakryc. Czekamy jedynie na okno ktore niestty jest na wymiar i mus czekac.....
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Wiem jak to jest sprzątać w mieszkaniu, gdzie wszystko stare i co gorsza, gdzie ktoś robi bałagan większy niż huragan.
U mnie obecnie jest pobojowisko - wszystkie graty z małego pokoiku znajdują się w sypialni, kuchni i salonie. Szkoda, że w poniedziałek idę do pracy, tż też, bo byśmy mieli czas, żeby to ogarnąć po malowaniu. Łóżeczko jeszcze nam nie przyszło, a jak już przyjdzie, to zamontujemy karnisz, zasłony, wstawimy komodę (może komody) i fotel. No i jakoś to będzie wyglądało Już się nie mogę doczekać!!
Ale Ty z czego widzialam masz ładne mieszkanko zazdroszcze osobnego pokoju dla dzidzi. tez bym chciala ale narazie mamy w pokoju obok big dziecko w dodatku w ogóle nie ogarnięte

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-05, 14:52   #3011
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Gratuluje

Ja mam termin na 25. sierpnia Choć z usg zawsze termin był troche poźniej, a po ostatnim usg jest wcześniej, czyli Maly podgonil, no zobaczymy. Nie mam pojęcia co to może być za zgrubienie, może przejdź się z tym do lekarza.
Dziewczyny a macie może jakiś patent na golenie się "tam" Kurcze ja już powoli nie daje rady, a nie wyobrażam sobie chodzić "tam" zarosnięta
kochana ja to robie na czuja i nawet mi to wychodzi, chociaz pewnie przed porodem zaginie tz

Cytat:
info od Blueberry !!

super wiesci

Cytat:
zazdroszcze pokoiku...
my na razie nie mozemy sobie na to pozowlic...mala bedzie miala lozeczko obok naszego loza odstapilam jej tez duza jedna komode
a na pokoik musi poczekac, az tz wykonczy garaz i pomieszczenia gosopodarcze na dzialce..wtedy graty z pokoiku przewieziemy tam a niui urządzimy pokoika
a jak nam sie uda to w nowym domku wyrobie jej super extra pokoj

wogole nie mowilam Wam, ale tz troche odpokutowal za sowje zachowanie przez ostatnie tygodnie zyczenia imieninowe mialam juz od czwartku wieczor wycalowal mnie itp wczoraj chyba skaladal mi je ze 3 razy i dostalam sliczne kwiaty w koszyku plus zerwal od babci moje ulubione konwalijki ehh ale pewnie zaraz znowu mu sie humory wlączą
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:55   #3012
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez babcia robi syf u niej sprzatałam juz z rana bo ksiądz był. A niedawno drugi raz musialam
no ale trudno, po remoncie bedzie mi sie lepiej sprzatac a nie takie stare podlogi w dodatku gumoleony z dziurami ze musze wiecznie cos gdzies polozyc by zakryc. Czekamy jedynie na okno ktore niestty jest na wymiar i mus czekac.....
Ja też mam taką podłogę Masakra z tym jest, bo to trzeba pastować, a pod tym się może grzyb zrobić... Tutaj nawet szyby w oknach są popękane
A babka potrafi tak nasyfić, że nie nadążam sprzątać. A co w tym najlepsze ona sprzątała domy ludziom

Bloguję
Stary 2012-05-05, 14:58   #3013
pumas
Zakorzenienie

Ciastku, my robiliśmy remont ponad rok temu i to nie jakiś hiper, tylko taki, żeby dało się mieszkać. Jedynie kuchnię robiliśmy od podstaw, ale jeszcze dużo brakuje. No i z racji maluszka, na nowo musieliśmy WSZYSTKO przeorganizować. Pokoik jest strasznie mały (niebawem wstawię wam zdjęcia), ale zawsze to coś...
A pisałam o starym mieszkaniu, bo przez 6 lat męczyłam się w syfie studenckim, gdzie nie było sensu remontować niczego, bo i tak ludzie nie dbają, skoro to nie ich. Także wiem, co to znaczy mieszkać w miejscu, które niekoniecznie nam się podoba.
Stary 2012-05-05, 14:59   #3014
lipus89
Rozeznanie

no łeb mi troche przeszedł, jak wziełam się za sprzątanie
już mam to za sobą

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:01   #3015
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Gratuluję Wam wszystkim rozpoczętych tygodni

Ja dziś wkraczam w 30 tc

Z tej okazji zjadłam pyszne lody w polewie cytrynowej. Od wczoraj natomiast pożegnałam słodycze - mam tak okropny cellulit na udach, że chyba nie skuszę się na krótkie spodenki tego lata.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:01   #3016
Martarynka
Rozeznanie

Widzę, że temat pokoików się zaczął. My w pokoiku dla Małego położymy tylko podłogę, bo narazie stara wykladzina jest i zmnienimy tapete. Jakieś tam małe mebelki są, tzn. jedna komoda, szafka i dość duże biurko i wesralka, którą z czasem wyniesiemy, ale to dopiero jak mały bedzie spał u siebie w pokoju, bo na poczatku to łóżeczko bedziemy mieli w sypialni. Aaa no i karnisze trzeba założyć i rolety. Za wszystko weźmiemy się jak mąż wróci, ja narazie zastanawiam się nad kolorami do tego pokoju.
Stary 2012-05-05, 15:02   #3017
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Ja dziś wkraczam w 30 tc

Dziadek TŻ wlazł bez pukania do pokoju Kiedyś mu walnę żelazkiem w łeb Dobrze, że się nie przebierałam

Bloguję
Stary 2012-05-05, 15:03   #3018
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:

Ja dziś wkraczam w 30 tc

Z tej okazji zjadłam pyszne lody w polewie cytrynowej. Od wczoraj natomiast pożegnałam słodycze - mam tak okropny cellulit na udach, że chyba nie skuszę się na krótkie spodenki tego lata.
Stary 2012-05-05, 15:03   #3019
depoison
Zadomowienie

Hello, hello, witam się znad kilograma truskawek, który właśnie kończę wyżerać

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No nie depoison! co za historia to co cwiczymy z balonikiem?? powiem ci, że ja się tego brzydzę troche...tego balonika
nooo, ja to bym nawet poćwiczyła, tylko czemu to nie chce być tak o, powiedzmy, połowę tańsze?!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się Wam pożalić. Od trzech dni bolał mnie kręgosłup koło kości ogonowej, a wczoraj wieczorem pod prysznicem wyczułam tam zgrubienie, w kształcie guza. I to coraz bardziej mnie boli..w nocy nie mogłam spać na plecach, tylko na boku...jak siedzę to mnie tak strasznie ciągnie...nie wiem co to może być
hmm, chyba tylko lekarz Ci powie, co to może być.
Też kiedyś zrobił mi się taki guzek (z tym że na lewym żebrze, z tyłu), chodziłam z tym z miesiąc, nie przeszło, więc wybrałam się do ortopedy. W ciągu tygodnia zrobiono mi usg, rtg i rezonans magnetyczny - wynik: zmiana niepatologiczna, bezpieczna, muszę z tym żyć.
Lekarz w sumie nic nie poradził, ale przynajmniej się uspokoiłam, że to nic groźnego
Tak więc jak samo nie zniknie, to chyba jednak pozostaje Ci wizyta u specjalisty (a hemoroidy to raczej 20 cm niżej by się pojawiły )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:06   #3020
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja też mam taką podłogę Masakra z tym jest, bo to trzeba pastować, a pod tym się może grzyb zrobić... Tutaj nawet szyby w oknach są popękane
A babka potrafi tak nasyfić, że nie nadążam sprzątać. A co w tym najlepsze ona sprzątała domy ludziom
o to dobre
ja juz sie nie moge doczekac az bedzie ładnie. Tzn nie bedziemy neiwiadomo ile pchac w mieszkanie bo to by trzeba bylo kasy ful ale samo to z ebedzie nowe okno bede mogła pwoiesic ladne firanki itp nowa podloga ładna tapeta i drzwi powymieniane to bedzie git. I tak samo w przedpokoju, podloga nowe drzwi do lazienki i wejsciowe zamiast starej szafy jakies regały i tez nowa tapeta jakas ładna. I bedzie super. Zostanie łazienka ale to inna bajka bo tam to juz w ogole masakra...... jak sie ruszy to z 6tys pojdzie.....
Cytat:
Ciastku, my robiliśmy remont ponad rok temu i to nie jakiś hiper, tylko taki, żeby dało się mieszkać. Jedynie kuchnię robiliśmy od podstaw, ale jeszcze dużo brakuje. No i z racji maluszka, na nowo musieliśmy WSZYSTKO przeorganizować. Pokoik jest strasznie mały (niebawem wstawię wam zdjęcia), ale zawsze to coś...
A pisałam o starym mieszkaniu, bo przez 6 lat męczyłam się w syfie studenckim, gdzie nie było sensu remontować niczego, bo i tak ludzie nie dbają, skoro to nie ich. Także wiem, co to znaczy mieszkać w miejscu, które niekoniecznie nam się podoba.
acha myslalam z eo swoim mieszkaniu piszesz

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

Ja dziś wkraczam w 30 tc

coraz wiecej tych 30

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-05, 15:10   #3021
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
coraz wiecej tych 30
Też już chce
Stary 2012-05-05, 15:10   #3022
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
o to dobre
ja juz sie nie moge doczekac az bedzie ładnie. Tzn nie bedziemy neiwiadomo ile pchac w mieszkanie bo to by trzeba bylo kasy ful ale samo to z ebedzie nowe okno bede mogła pwoiesic ladne firanki itp nowa podloga ładna tapeta i drzwi powymieniane to bedzie git. I tak samo w przedpokoju, podloga nowe drzwi do lazienki i wejsciowe zamiast starej szafy jakies regały i tez nowa tapeta jakas ładna. I bedzie super. Zostanie łazienka ale to inna bajka bo tam to juz w ogole masakra...... jak sie ruszy to z 6tys pojdzie.....
acha myslalam z eo swoim mieszkaniu piszesz
U mnie też robiliśmy remont łazienki, bo była w stanie okropnym. Sąsiedzi zalali nas kilka razy, do tego stare budownictwo, rury na wierzchu No i nie dość, że trzeba było kupować rury, to jeszcze chować je w ścianach, do tego płytki, prysznic, kibelek, umywalka, robocizna i poszło ponad 6 tysięcy...

U nas tutaj w pokoju do wymiany są okna i podłoga do zrobienia bo jest linoleum. Ale to będziemy jesienią robić. Póki co chcemy chociaż odmalować ściany i meble nowe wstawić, bo te mają ponad 20 lat

No i już mi TŻ zapowiedział, że remont będzie katastrofą i mam nie płakać, bo jego dziadek mnie będzie na bank wyzywał - on się nawet na kupno nowej pralki nie zgodził ostatnio, bo po co I właśnie przez to jego gadanie nic nie jest w domu tutaj zrobione. Więc my z TŻ od wtorku będziemy mieć piekło Pewnie mnie na necie nie będzie i się przeprowadzę na kilka dni do babci coby smrodu farby nie wdychać

Bloguję
Stary 2012-05-05, 15:11   #3023
houserka
Rozeznanie

natchnęło mnie na nowe imię: NELA, i teraz problem czy Nela czy Pola?
pumas a Ty masz już jakieś preferencje na imię?apropos remontu nie boisz sie chemikaliów przy malowaniu??
zmykam robić obiad makaron z sosem brokułow0-tuńczykowym z przepisu Soleiki
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:14   #3024
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
natchnęło mnie na nowe imię: NELA, i teraz problem czy Nela czy Pola?

zmykam robić obiad makaron z sosem brokułow0-tuńczykowym z przepisu Soleiki
Mi się Nela nie podoba, Pola ładniej brzmi, jakoś tak skromnie i dostojnie.

Pochwal się jak smakowało

Bloguję
Stary 2012-05-05, 15:14   #3025
sas
Wtajemniczenie

o pitole, ale mnie dziecko kopnelo az sie wygielam z bolu to lobuziak maly
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:20   #3026
Martarynka
Rozeznanie

My na szczęście z mezem urzadzaliśmy się od zera, od kładzenia podłóg i gładzi, wymiany okien itp. Nie mieliśmy nawet jednej starej szafki więc wszystko mam porobione tak jak chciałam, choć gdybym urzadzala się jeszcze raz to zmieniłabym kilka rzeczy. Oczywiście jeszcze wiele nam brakuje, nie mamy zadnych obrazków na scianach i są troche puste, nie mamy też jeszcze szafy na korytarzu, ale kupimy jeszcze w tym miesiacu, jak tylko meżuś przywiezie kaskę Mamy jeden komplet szctoćców przez co ciągle brakuje nam lyzek i wodelcow, bo zmywarjkę wlączamy raz na kilka dni, po jednej firance do pokojów itp. No ale nie odrazu Rzym zbudowano. Do remontu pozostaje jedynie łazienka, ale po tym remoncie jaki przeszlismy w czerwcu mam dość i narazie napewno nie bedziemy nic robić, może za kilka lat, zreszta tak jak mowicie na łazienke też sporo kasy potrzeba, której u nas aktualnie nie ma i nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie była.

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2012-05-05 o 15:22
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:22   #3027
pumas
Zakorzenienie

Prince, mówiłam o moim własnym mieszkaniu, ale za czasów studenckich, kiedy to nie było kasy na remonty i mieszkało się na kupie

Houserka, mam jeden typ i póki co żadnego innego nie: Blanka. Pewnie tak już zostanie, jakos przywykłam do tego imienia w myślach
Nie boję się wdychania farb, bo tak jak pisałam, ja ich nie czuję, a poza tym na co dzień tyle się nawdycham różnych świństw, że takie małe malowanie nie zaszkodzi

Głodna jestem !!
Stary 2012-05-05, 15:25   #3028
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale jestem zla jakas.......

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Prince, mówiłam o moim własnym mieszkaniu, ale za czasów studenckich, kiedy to nie było kasy na remonty i mieszkało się na kupie

Houserka, mam jeden typ i póki co żadnego innego nie: Blanka. Pewnie tak już zostanie, jakos przywykłam do tego imienia w myślach
Nie boję się wdychania farb, bo tak jak pisałam, ja ich nie czuję, a poza tym na co dzień tyle się nawdycham różnych świństw, że takie małe malowanie nie zaszkodzi

Głodna jestem !!
uwielbiam to imie
niestety u mnie ono nie wchodzi w gre :/

Amelcia
Stary 2012-05-05, 15:29   #3029
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
info od Blueberry !!

super

2 lody juz zaliczyłam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:29   #3030
Soleilka
Zakorzenienie

Natalia a macie już jakieś imię z TŻ upatrzone?

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości