Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 09:18   #4621
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ja tez podaje wode

dasz linka do tego watku o wrzeszczacych dzieciach?
rybkie jeszcze nie ma więc ja mogę Ci podac link bo sobie podczytywałam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611385

A za nami ciężka noc chociaz dla niektórych to pewnie bylaby cudowna noc.
Mała pierwszy raz od dłuższego czasu obudziła się w nocy. 2.30 dalismy papu i zamiast iść spać to zaczęła monolog i zasnęłam dobrze po 3. Męża nie budziłam bo miał na 5 do pracy.

Dzień dobry wszystkim

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-05-05 o 09:20
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:24   #4622
pozycja77
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Hej
pocytowałam, ale coś mi się wcisnęło, i nie ma
neska dzięki za ostrzeżenie, też mam kilka takich grzechotek z kulkami Laura je ale jak tylko słyszę, że nie grzechocze nic, to idę zajrzeć do małej i włożyć grzechotkę do ręki.

Haniula, też słyszałam od położnej, że powinno zaczynać się od warzyw, bo dzieciaczek woli słodkie smaki owoców niż niekoniecznie słodkie warzywa.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie spacerówki

Nie cytuję bo nie mam siły,boli mnie glowa i ogólnie brak mocy

Dzisiaj z Tżem byliśmy w 5 bankach w sprawie kredytu i wybraliśmy pko jednak.Zajęło nam to 5 godzin wrrrrr

Podpisaliśmy też umowę przedwstępną i z tymi od których kupujemy mieszkanie i daliśmy małą zaliczkę no a oni dali nam klucze do mieszkania

Jestem szczęśliwa,ze już wkrótce zamieszkamy sami
Jeden pokój bardzo duży mamy a sypialnia i pokój młodego to juz małe są.

No ale mam nadzieję,że kiedyś będę miała swój domek.

Niestety narazie nie mam pomyslu jak wyremontowac mieszkanko ,w sumie tylko pomysl na kuchnię jest

Bartek śpi smacznie a ja jestem podniecona tym mieszkaniem,że chyba minmo,że padnięta jestem to nie zasnę.
Gratulacje!! Fajnie jak sypialnia i pokój dziecka małe, a salon duży, łatwiej chyba zintegrować rodzinkę

Tak mi się nasunęło pytanko:
Czy wasze dzieciaczki mają już specyzowaną praworęczność lub leworęczność? to samo tyczy się nóg.. Moja niunka większość czasu dostaje zabawki do pr ręki, ale czasem jak dostanie do lewej super sobie radzi i już sama nie wiem Wy( tzn Wasze dzieciaczki) Też Tak Macie???

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:46   #4623
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja ciagle slysze o tych herbatkach,czy zadna z was nie podaje wody? One sa takie slodkie te herbatki i wydaja mi sie malo zdrowe i nie wyobrazam sobie jeszcze ich slodzic? mi sie wydaje ze lepiej podawac wode lepiej gasi pragnienie no i to zdrowy nawyk zaprocentuje na przyszlosc
ale nie kazde dziecko chce pić wodę moja np piła wodę do momentu az posmakowała herbatke rumiankowa i wtedy koniec z wodą
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:26   #4624
AgaMili
BAN stały

Czesc
Nie pisałam wam wczoraj bo zalatana byłam. Przedwczorajsza noc mimo że Marcel zasnął o 18.00 była ok. 2 pobudki na mleko i o 8.00 koniec spania, a wstał jaki wypoczęty i roześmiany. Za to dzis masakra. W nocy sie budził co godzine, aż go do siebie wziełam i wkładałam mu smoczek co chwila aż usypiał. Byłam taka śpiąca a on oczy jak 5zl i nie chce spać mimo że nie spał od 17.00 i po kąpieli zasnął o 20.00 czyli ok. Teraz próbuje uśpić gada, pojedzony, kupa była i leży w łóżeczku z suszarą i mnie nawołuje .

Natalia gratuluje wlasnego mieszkania
Zoska niezlego masz tego księdza
Agatek super że wypad się udał. Widziałam foty w k i dzieciaki wyglądają do schrupania a Kinia w aucie
Blanszor udanego urlopu . Ja bym z jednej strony chciała wyjechać gdzieś bez dzieci a z drugiej - zapłakałabym się za nimi. A tż to już w ogóle nie chciałby o tym słyszeć.

Czytam własnie wątek o wrzeszczących dzieciach i się wkurzam na te de.bilne dziewczynki bez dzieci. Ja sama często ignoruję krzyk Mileny bo tylko to działa na jej nerwy - olewka i odejscie od niej. Jakbym miała za każdym razem ze sklepu wychodzić to nie miałabym jak zakupów zrobić. Nie no zartuje, ona jest bardzo grzeczna w sklepach czasem tylko ma jazdę na gumy do żucia i najchętniej by je codziennie jadła

dph, czubasek, blanszor cudne slodziaki na zdjeciach. I zazdroszczę pogody U nas mlody poubierany w zimową kurtke i czape cieplą "chodzi"

Bambusiek chciałaś patyczaki wykonczyc

Co do spacerowki to my czasem jezdzimy w niej i tak jak Ankee czasem mamy podniesiona zeby Marc widzial swiat. Ale teraz jak jest od 2 tyg brzydko to wrocilismy do gondoli i zimowego spiworka

A co do kina to wczoraj nie bylismy bo tz miał nadgodziny i był w pracy ale idziemy w niedziele

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Usnąłwięc idę prostować włosy

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-05-05 o 10:16
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:44   #4625
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

U nas nocka w miarę ok. T. usnął ok. 21, obudził się przed 4, ale pogłaskałam, dałam smoka i przespał do 5, a potem spanko przy cycu wstaliśmy o 9:15

z tego co miałam jeszcze pisać wczoraj:

w te upały mój maluch przebywał głównie w domu - na balkonie/werandzie. paradował w samym bodziaku kr. rękaw, na spacery jeszcze kr. spodenki

też mamy ostatnio kiepskie dni w małżeństwie

nie wiem, czy pisałam wcześniej, ale od kilku tygodni nie karmię przez nakładki T. sam pięknie złapał

co do zostawiania dziecka to ja tak zrobiłam 2 razy w ciągu tygodnia i tęskniłam, ale najgorzej było przez pierwszą godzinę-dwie potem co kilka godzin dzwoniłam

no i tak myślałam nad zmianą mlesia, tzn. z Enfamilu jesteśmy b. zadowoleni, ale sporo kosztuje zapasu mamy jeszcze na miesiąc z haczykiem, czyli skończy się jak T. będzie miał 5 m-cy...
no i nie wiem czy wtedy dokupić kilka puszek i kolejne mlesio dawać już 2, czy na miesiąc dawać jeszcze 1, a od 6 m-ca 2 czy po tym Enfamilu 1 dać od razu 2
przechodzimy na Bebiko, ponoć skład ma taki sam jak bebilon
-----------------------------------------
mój maluch właśnie się obżarł, poprzednie mm jadł 0 5, więc troszkę go potrzymało od mojego mlesia w międzyczasie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:46   #4626
uska000
Zadomowienie

dzien dobry

zazdroszcze tym mama ktora maja z kim zostawic malucha.. ja tez mam ale nie moge moj maz nie pozwala.. jak chce odpoczac to on mowi ze wezme igora jak wroci z pracy..
teraz mamy rocznice slubu myslalam ze pojdziemy gdzies we 2 .. pojdziemy ale we 3 bo nikt przeciez nie umie zajac sie naszym dzieckiem;( brak slow..

Agamili ciesze sie ze poprzednia nocka byla ok szkoda ze ta juz nie...

Czubasku moj tez dzie ok 2 wstal i do 3,30 gadal i ulewal..

w ogole mamy taki problem ze bardzo mocno mu sie odbija i placze jakby go to bolalo..

Eliza dzieki za wysylke

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:52   #4627
AgaMili
BAN stały

Bambusiek gratulacje karmienia bez nakładek
Uska mój tz też nie chce Marcela mojej mamie zostawiać mimo że wychodzwała 3 dzieci , najmłodsze ma dopiero 12 lat i bardzo dobrze się nim zajmuje. Ale i tak jej go zostawiam gdy ten nie wie . No i zgodził się ze mną pójsc na randkę i żeby mama przyszla do nas, do dzieci, no szok a nawet więcej sam to wyjscie wspólne zaproponował. Moze Twoj tez dojrzeje ze raz na jakiś czas można?

Wstawiłam zdj do k mojej nowej fryzury i Marcola
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:01   #4628
uska000
Zadomowienie

ja raz bylam z mama na zakupach i weszlam do sklepu a ona szla sama z wozkiem to juz pol miasta do niego dzwonilo ze sama szla z wozkiem....

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:17   #4629
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bambusiek no właśnie niedorzeczne, dlaczego, więc ksiądz posuwa się do takich rzeczy?

Ja Ci powiem, że gdybym od kogos to slyszala to bym w zyciu nie uwierzyla, w szoku jestem na to co on odwala.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:24   #4630
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Bambusiek no właśnie niedorzeczne, dlaczego, więc ksiądz posuwa się do takich rzeczy?

Ja Ci powiem, że gdybym od kogos to slyszala to bym w zyciu nie uwierzyla, w szoku jestem na to co on odwala.
Nie wiem o co mu chodzi, ale możesz być spokojna, że chrzest w Kościele był ważny

T. usnął po jedzonku, pogłaskałam po policzku i śpi jak suseł niedługo będzie mąż i jedziemy do sklepu dziecięcego na zakupy dla małego - parasolka, parę drobiazgów, zobaczyć krzesełka do karmienia i mamy coś wybrać z okazji Dnia Dziecka

porandkuję z laktatorek i spadam
G. 9.1O.18
Stary 2012-05-05, 11:31   #4631
a1988
Raczkowanie

Hey!!
Sorki, że dzisiaj nie cytuję, ale mam mega doła. Miałam wczoraj totalną wojnę z tz,tak źle to chyba jeszcze nie było. Zobaczymy jak to się rozwinie, ale szczerze mówiąc to nawet nie chce mi się z nim godzić, jak sam nie wyciągnie ręki to mam to gdzieś. Powiedziałam mu że tak to ma tak wyglądać to ja się z małym pakuję i jadę do PL a on niech sobie tu sam siedzi, zobaczy wtedy jak to fajnie.
Anabellita te majtuśki co pokazywałam to są z polskiej strony, cena chyba coś ok 50 zł, ja generalnie nie wiem czy to coś pomaga ale jak mus to mus. My chodzimy na zajęcia z instruktorem, jak dla mnie bardzo fajne podejście do dzieciaczków, wszystkie ćwiczenia są przy piosenkach i stopniowo oswaja się dzieciaczki z wodą, np. nurkowanie na trzecich zajęciach a wcześniej to tylko ochlapywanie buziaków, żeby się dzieciaczki nie zraziły. A co do uszu to my wycieramy, czapka i jest ok. Jak byliśmy w PL to byłam z małym na kontroli u pediatry i pani powiedziała żeby się nie stresować o uszy, bo nic nie ma prawa się stać, bo to wszystko jest tam zabudowane i żeby przypadkiem nie wkładać niczego do uszu. Jedynie co my robimy dodatkowo to pryskamy wodą morką do noska po basenie żeby nawilżyć śluzówkę.
Napiszę jeszcze coś o rozszerzaniu diety. U nas wyglądało to tak , że Miki zaczął od Gerberowskiej gruszki i strasznie mu posmakowała, potem była marchewka, jabłko i marchewka z ziemniakami. Na wszystko reaguje OK. Każdą nowość podawałam przez ok 3 dni, bo słoiczek od otwarcia można przez 48 h, więc jakoś tak wychodziło. W mniej więcej tym samym czasie zaczął dostawać dwie łyżki kleiku ryżowego do 210 ml mm na noc. Ja mam całą półkę zapełnioną słoiczkami, bo przywoziłam z PL. Jak mi się skończy to będę robić sama. Ja byłam troszkę przerażona przed rozszerzaniem diety, bo nie wiedziałam jak się do tego zabrać ale poszło dobrze. Ja jak dawałam coś nowego to tak dwie małe łyżeczki, na pierwszy raz a potem to tyle ile mały chce jeść, staram się podawać tak w połowie czasu między mlekiem. A ta pediatra w PL powiedziała, że jak się podaje słoiczki odpowiednio do wieku to nie powinno się nic dziać, nawet jak jest kilka składników, bo te początkowe to są mało alergizujące i u nas się to sprawdza. No chyba że ktoś ma alergika to powinien uważać. Aha jeszcze jedno mi przyszło do głowy, wyczytałam to w książce Zawitkowskiego, żeby ucząc dziecko jeść łyżeczką nie ocierać łyżeczki o górną wargę żeby ściągnąć pokarm, bo to uczy dziecko że nie musi sam ściągać pożywienia, a jak nie chce sam ściągać pokarmu to żeby delikatnie docisnąć łyżeczką język.
Ale się rozpisałam. Muszę iść sprzątać. Wpadnę później i resztę odpisze
Stary 2012-05-05, 12:40   #4632
ranula
Raczkowanie

Smile Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

hej,

kurcze,u nas od wyjazdu na jedna kedyna noc poza domem.tak sie malej przestawilo,ze budzi sie jak w zegarku o 24 i potem 4:30. o co kaman? czy to juz tak zostanie czy bedzie czasowe? moze jakis skok przezywa bo do tego doszlo nam popoludniowe histerie jakby ja ze skory obdzierali. ma 9tyg ale urodzila sie prawie 2 tyg po czasie to niby 11tydz,przypada to na jakis przelom w jej zyciu czy musze sie przyzwyczajac ze to juz tak zostanie?
uska moja tez ma jakas awersje do odbijania i ryczy,ale sprobuj moze ja odbic na siedzaco?moja to polubila i jest spokoj. przytulam ja do siebie wtedy i sobie patrzy naokolo,bo glowke mocno trzyma.
bambusiek gratuluje zakonczenia z nakladkami,wiwm jakie to upierdliwe,bo sama karmilam rak 2tyg i z ulga skonczylam jak tylko moglam!
ja z tym odciaganiem to sama nie wiem kiedy to robic?moja hanka nie chce pic z butelki wiec nie ma potrzeby ale czasem jak dluzej nie pije to moze by wyoadalo?
a czemu odciagasz mleko?jak gdzies wychodzisz na dluzej to odciagasz?
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:56   #4633
Karinio
Zakorzenienie

hej.

a1988,chodzi o pomoc przy dziecku???Pytam,bo na wątku tegorocznych wiosennych mam,panowie niewiele pomagają.I tak sobie myśle,faceci to raczej nie myślą,a raczej myślą że dziecko to trzeba tylko nakarmić,przewinąć i tyle,a potem spi.Taaa,jak ktoś ma takie dziecko to i owszem,moża w wolnym czasie coś porobić.

bambusiek,raniula pewnie panie na mamusiowym pewnym wątku by Was zjadły,jak możecie tak pisać i cieszyć się,że nie karmicie już piersią.Przecież mm to samo zło.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 13:47   #4634
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja ciagle slysze o tych herbatkach,czy zadna z was nie podaje wody? One sa takie slodkie te herbatki i wydaja mi sie malo zdrowe i nie wyobrazam sobie jeszcze ich slodzic? mi sie wydaje ze lepiej podawac wode lepiej gasi pragnienie no i to zdrowy nawyk zaprocentuje na przyszlosc
Ja czasami podaje wodę,a tak to ciagle (.)(.),mm dostaje tak ok 60ml i to nie codziennie

Uska sorryale w koncu plany sie pokrzyżowały i nie byłam na poczcie,ale w poniedziałek na pewno wyślę
Hej
Nikolcia teraz tak fajnie sie już bawi grzechotkami i je oglada.
kończe bo zaczyna wyć.A i z TŻ też sie kłócę i godzę i tak ciagle
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 13:53   #4635
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
rybkie jeszcze nie ma więc ja mogę Ci podac link bo sobie podczytywałam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611385
dzięki

no tak,mnie ten wątek nie zdziwil Od dłuzszego juz czasu mozna sie dowiedziec na wizazu,ze majac dziecko powinno się siedziec z nim w domu ,i to najlepje wytłumionym,zeby nikt przypadkiem wstrętnego bachora nie usłyszał.
Bo -w sklepie -wózek przeszkadza (jesli masz dziecko na rekach albo w chuscie np. to odtsaneisz etykietke matki ekowariatki albo takiej,ktorej dziecko na glowe weszlo)

jesli płacze w wózku -zle bo hałas (jesli wyjmiesz tez zle,bo sobie z dzieckiem nie radzisz)
jesli karmisz piersią poza domem -fujj,cyce wywalasz (to nic,ze jedna z druga panienka ma wiekszy dekolt niz tobie widac ciała)
dziecko biega -rozwydrzony bachor
dziecko siedzi cichotko i jest niesmiale -dzikus

zawsze będzie źle i nie tak i najwiecje do powiedzenia beda miec ci,ktorzy dzieci nie mają

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:08   #4636
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
pytanie nie do mnie, ale pozwole sobie cos niecos napisac
My chodzimy na kurs z instruktorem, a dzis bylismy tez na wlasna reke Na tych zajeciach z kursu, poczatkowo dzieciaki tylko sie moczyly, pozniej kolejno jakies nowe rzeczy wprowadzano no i teraz juz nawet nurkujemy a co do uszu to pozniej wycieramy porzadnie, na wyjscie czapa i poki co nic sie nie dzieje
o jaaa... nurkujecie? Super Dziękuje za odp.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no ja myślałam,z eby dac w porze stałęgo posiłku (np koło południa) dwie łyzeczki marchewki i dopchnąć mlekiem . stopniowo zwiększasz. jak sie nic nie będzie działo to następnego dnia 4 łyżeczki...i pote,m coraz wiecej a mleka coraz mniej.... (ja tak myślę)
Ja też bym tak robiła Niestety my jeszcze musimy poczekać z 3 tyg. ze stałymi pokarmami.
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Podpisaliśmy też umowę przedwstępną i z tymi od których kupujemy mieszkanie i daliśmy małą zaliczkę no a oni dali nam klucze do mieszkania
Super Nie kma to jak własne cztery kąty
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Anabelitta haha , ale Ty masz pytania :P

Ok, odpowiem.

Brzydki, a na autach sie nie znam , hehe.
oj jak brzydal to uciekaj
Cytat:
Anabelita-my tak jak paula chodzimy na basen on 8 tyg zycia Mishy,czekamy na kurs bo jest dla dzieci od 4 mca zycia,mala uwielbia sie pluskac,polecam a uszka dokladnie wycieramy i potem czapa so far so good)

JA byłam kilka razy na moim basenie (mam bliziutko) i nie widziałam takich malutkich dzieci. Te co się pluskały to wszystkie już chodziły, dlatego ja chcę jeszcze troszkę poczekać.

Co do herbatek to ja pisałam o dosładzaniu, ale ja stosuję naturalne ekspresowe herbatki w torebkach, takie do zaparzania.
Te granulowanie na pewno są słodkie i wystarczy zalać wodą. Jakoś jestem do nich uprzedzona.
Moje dziecię piło wodę dopóki nie spróbowała herbatki z odrobiną cukru
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Najwyzej będzie Zonk
taaa... ja na razie podziękuję - ciąża to cudowny stan, ale jak dla mnie byłoby za szybko
Zeżarło mi cytowanie

HAniula ja w jeden dzień daję do pica jabłuszko w drugi dzień koperek, w kolejny dzień rumianek i tak na zmianę Jak w ciągu jednego dnia wydudla np. koperek to później parzę rumianek.
Co do jedzenia to myślę, ze neska dobrze mówi Wszystko co byś nie dawała trzeba wprowadzać pomalutku (1-2 łyżeczki) i później obserwować czy wszystko ok. Póżniej zwiększać ilość nowych rzeczy a zmniejszać ilosc mleka.

Cytat:
A za nami ciężka noc chociaz dla niektórych to pewnie bylaby cudowna noc.
Mała pierwszy raz od dłuższego czasu obudziła się w nocy. 2.30 dalismy papu i zamiast iść spać to zaczęła monolog i zasnęłam dobrze po 3. Męża nie budziłam bo miał na 5 do pracy.
Mojej też się dziś w nocy poprzestawiało. O 2 wstała na jedzonko. Mam nadzieję ze to jednorazowy wybryk...

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Tak mi się nasunęło pytanko:
Czy wasze dzieciaczki mają już specyzowaną praworęczność lub leworęczność? to samo tyczy się nóg.. Moja niunka większość czasu dostaje zabawki do pr ręki, ale czasem jak dostanie do lewej super sobie radzi i już sama nie wiem Wy( tzn Wasze dzieciaczki) Też Tak Macie???
oj ja nie zauważyłam by była prawo czy lewo ręczna, Asia macha równie mocno wszystkimi czterema kończynami
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ale nie kazde dziecko chce pić wodę moja np piła wodę do momentu az posmakowała herbatke rumiankowa i wtedy koniec z wodą
moja identyko
Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Anabellita te majtuśki co pokazywałam to są z polskiej strony, cena chyba coś ok 50 zł, ja generalnie nie wiem czy to coś pomaga ale jak mus to mus. My chodzimy na zajęcia z instruktorem, jak dla mnie bardzo fajne podejście do dzieciaczków, wszystkie ćwiczenia są przy piosenkach i stopniowo oswaja się dzieciaczki z wodą, np. nurkowanie na trzecich zajęciach a wcześniej to tylko ochlapywanie buziaków, żeby się dzieciaczki nie zraziły. A co do uszu to my wycieramy, czapka i jest ok. Jak byliśmy w PL to byłam z małym na kontroli u pediatry i pani powiedziała żeby się nie stresować o uszy, bo nic nie ma prawa się stać, bo to wszystko jest tam zabudowane i żeby przypadkiem nie wkładać niczego do uszu. Jedynie co my robimy dodatkowo to pryskamy wodą morką do noska po basenie żeby nawilżyć śluzówkę.
Dziękuje za odp

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:13   #4637
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć

Znowu pocytowałam, przygotowałam się do odpisywania i co? I znów odeszłam na chwilę i się komp zrestartował!! Ech, piszę co pamiętam.

Agamili to wszystko już jasne z tym wybyciem na noc

Ktoś też pisał że nie ćwiczy bo się martwi że rana po cesarce się rozejdzie. Mój ginekolog powiedział że teraz cięcia robią tak że niby powinno się czekać 1,5 roku zanim będzie następna ciąża, ale jak się zajdzie nawet już to też nic się nie stanie, a z ćwiczeniami nie ma problemu, tylko trzeba powolutku bo mięśnie po cesarce są bardzo osłabione.

Boroo to ile waży twój Krzychu że ma tak zbliżoną wagę do o tyle starszego dziecka? Czy może tamto dziecko takie szczuplutkie? A swoją drogą to mój Mateuszek też jest Krzyś, na drugie Po obu dziadkach dostał to imię

Czubasek też mam fotelik Chicco, nawet chyba ten sam. No i ja z kolei usypiam młodego w wózku, na razie mu to odpowiada

Nie wiem czy się chwaliłam że mój skarbek nauczył się w zeszłym tygodniu obracać na boki. Umie już mnóstwo rzeczy, chociaż nie rwie się do siadania, powiedziałabym że bardziej do raczkowania tak się unosi (chodzi mi o nóżki i pupcię) jak na brzuszku leży. A dziś zaczął wreszcie wyciągać rączki w stronę interesujących go przedmiotów, jak ogląda świat na brzuszku.

Więcej nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
zazdroszcze tym mama ktora maja z kim zostawic malucha.. ja tez mam ale nie moge moj maz nie pozwala.. jak chce odpoczac to on mowi ze wezme igora jak wroci z pracy..
teraz mamy rocznice slubu myslalam ze pojdziemy gdzies we 2 .. pojdziemy ale we 3 bo nikt przeciez nie umie zajac sie naszym dzieckiem;( brak slow..
w ogole mamy taki problem ze bardzo mocno mu sie odbija i placze jakby go to bolalo..
Hmm, chyba bym ubiła męża. Jak taki był mocny w gębie na początku (chociaż on od początku zdawał sobie sprawę że jest ciężko, ale nie tak jak w rzeczywistości) to zafundowałam mu przeszkolenie. Jak mały płakał to kazałam mu dawać mu smoka aż się uspokoi. Dawał przez godzinę, mały się uspokajał, 5 minut i wypluwał i w ryk i historia od początku. Dopiero wtedy dotarło do niego jak to wszystko wygląda. Czasami facet potrzebuje mocnego doświadczenia, bo inaczej nic nie dociera.

Co do odbijania, mały miał taki okres że odbijało mu się tak głośno i gwałtownie że się przerażał i płakał zaraz po tym. Po czasie to przeszło samo.

Cytat:
ja raz bylam z mama na zakupach i weszlam do sklepu a ona szla sama z wozkiem to juz pol miasta do niego dzwonilo ze sama szla z wozkiem....
Łooo matko

Nie pamiętam nic więcej

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:59   #4638
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
o jaaa... nurkujecie? Super Dziękuje za odp.

JA byłam kilka razy na moim basenie (mam bliziutko) i nie widziałam takich malutkich dzieci. Te co się pluskały to wszystkie już chodziły, dlatego ja chcę jeszcze troszkę poczekać.

Mojej też się dziś w nocy poprzestawiało. O 2 wstała na jedzonko. Mam nadzieję ze to jednorazowy wybryk...
Dzis nurkowaliśmy poraz pierwszy Ja byłam przerazona i dlatego tez Tż dzis byl na zajeciach w wodzie, a ja ogladalam ich z brzegu Kurde takie dzieciaczki naprawde same wstrzymuja oddech

W ocy chyba cos "wisialo w powietrzu" bo mojemu tez sie poprzestawiało i wstał o 1.40, po czym nie chcial zasnac i porazpierwszy wziełam go do nas mam nadzieje, ze dzis juzpowroci do normalnosci i swojego łózeczka
Stary 2012-05-05, 15:35   #4639
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczynki, wszystkim Wam dziekuje za cieple slowa. Mialam pocytowane, ale obcielo i teraz juz nie mam czasu wrocic i cytowac od poczatku, wiec podziekuje zbiorowo

Jak zwykle juz po pogrzebie jest troszke latwiej...

Melduje,ze jestem na biezaco , ale wlasnie Dżonek mi sie zbudzil i idziemy na spacer, poki pogoda dopisuje.

Tesknilam za Wami i nie moge sie doczekac, az bede mogla czynnie uczestniczyc w dyskusjach o herbatkach, wodach, wrzeszczacych dzieciach, kupach, urlopach, kremach z filtrami i klotniach z tztami

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 16:04   #4640
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
bambusiek gratuluje zakonczenia z nakladkami,wiwm jakie to upierdliwe,bo sama karmilam rak 2tyg i z ulga skonczylam jak tylko moglam!
ja z tym odciaganiem to sama nie wiem kiedy to robic?moja hanka nie chce pic z butelki wiec nie ma potrzeby ale czasem jak dluzej nie pije to moze by wyoadalo?
a czemu odciagasz mleko?jak gdzies wychodzisz na dluzej to odciagasz?
odciągam ostatnimi dniami dość często, żeby rozbudzić laktację, bo niestety po tych dwóch ostatnich wyjazdach mocno padła (mimo, że regularnie odciągałam)

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
bambusiek,raniula pewnie panie na mamusiowym pewnym wątku by Was zjadły,jak możecie tak pisać i cieszyć się,że nie karmicie już piersią.Przecież mm to samo zło.
ja nie pisałam nic takiego
karmię i piersią i mm, niestety mimo wielu prób moje dziecko nie przyjęło piersi jako jedynego źródła pożywienia

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

zapomniałam się pochwalić, że udało mi się kupić w lumpie matę FP Rainforest za 2 zł nie do końca kompletną, ale co tam
G. 9.1O.18
Stary 2012-05-05, 16:31   #4641
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

Agamili ciesze sie ze poprzednia nocka byla ok szkoda ze ta juz nie...

Czubasku moj tez dzie ok 2 wstal i do 3,30 gadal i ulewal..

Eliza dzieki za wysylke
mamy to samo

Cytat:
Hey!!
Sorki, że dzisiaj nie cytuję, ale mam mega doła. Miałam wczoraj totalną wojnę z tz,tak źle to chyba jeszcze nie było. Zobaczymy jak to się rozwinie, ale szczerze mówiąc to nawet nie chce mi się z nim godzić, jak sam nie wyciągnie ręki to mam to gdzieś. Powiedziałam mu że tak to ma tak wyglądać to ja się z małym pakuję i jadę do PL a on niech sobie tu sam siedzi, zobaczy wtedy jak to fajnie.
wy wszystkie kłócicie się tztami a ja z teściową
Ale dzis nie wytrzymałam jak kazała mi ubrać małą w długie body i opatulić kocem przy 27 stopniach
powiedziłam ze ma sie odczepić bo wychowuje dziecko jak mi się podoba i jak cos nie pasuje to wnuczki moze nie widywać.

Cytat:
hej.

Jaki wąteczek ?
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wszystkim Wam dziekuje za cieple slowa. Mialam pocytowane, ale obcielo i teraz juz nie mam czasu wrocic i cytowac od poczatku, wiec podziekuje zbiorowo

Melduje,ze jestem na biezaco , ale wlasnie Dżonek mi sie zbudzil i idziemy na spacer, poki pogoda dopisuje.

Tesknilam za Wami i nie moge sie doczekac, az bede mogla czynnie uczestniczyc w dyskusjach o herbatkach, wodach, wrzeszczacych dzieciach, kupach, urlopach, kremach z filtrami i klotniach z tztami

Cześć

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 16:51   #4642
a1988
Raczkowanie

Wpadłam na chwilkę, bo mam przerwę od sprzątania a Miki śpi, więc mam chwilkę czasu.
Cytat:
hej.

a1988,chodzi o pomoc przy dziecku???Pytam,bo na wątku tegorocznych wiosennych mam,panowie niewiele pomagają.I tak sobie myśle,faceci to raczej nie myślą,a raczej myślą że dziecko to trzeba tylko nakarmić,przewinąć i tyle,a potem spi.Taaa,jak ktoś ma takie dziecko to i owszem,moża w wolnym czasie coś porobić.
Wczoraj to chodziło o wszystko. Taka kumulacja. Ja w sumie na pomoc mojego tz przy dziecku nie mogę narzekać, bo w sumie od samego początku to on do niego wstawał w nocy, a teraz wstaje rano; on go zawsze kąpie, a jak ma wolne to w większości on się nim zajmuje; generalnie robi wszystko przewija, przebiera, karmi od kiedy tylko przyszłam z małym ze szpitala. Ale ja sobie nie wyobrażałam, że może być inaczej, przecież to nasze wspólne dziecko, więc powinniśmy się nim zajmować po równo i tak tez było i jest.
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
[/COLOR]zapomniałam się pochwalić, że udało mi się kupić w lumpie matę FP Rainforest za 2 zł nie do końca kompletną, ale co tam
za zakup

Cytat:
mamy to samo

Ale dzis nie wytrzymałam jak kazała mi ubrać małą w długie body i opatulić kocem przy 27 stopniach
powiedziłam ze ma sie odczepić bo wychowuje dziecko jak mi się podoba i jak cos nie pasuje to wnuczki moze nie widywać.
Ja to się głównie z tz kłócę o teściową,a z nią to nawet nie rozmawiam. Mam na tyle komfort, że dzieli nas sporo km. Ale ona od samego początku źle zaczęła nasze relacje a mi jakoś nie zależy na ich poprawie, jej zresztą też. Ale nie będę tutaj opisywać jak to było, a było "kolorowo". A mój tz widzi tylko to że ja z nią nie rozmawiam, ale tego co ona powiedziała na mój temat to już nie pamięta Więc bardzo dobrze Cię rozumiem i współczuję, ja uważam że nie ma nic gorszego jak ktoś nam się wtrąca w wychowanie dzieciaków niepytany.
Stary 2012-05-05, 17:29   #4643
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
dzięki

no tak,mnie ten wątek nie zdziwil Od dłuzszego juz czasu mozna sie dowiedziec na wizazu,ze majac dziecko powinno się siedziec z nim w domu ,i to najlepje wytłumionym,zeby nikt przypadkiem wstrętnego bachora nie usłyszał.
Bo -w sklepie -wózek przeszkadza (jesli masz dziecko na rekach albo w chuscie np. to odtsaneisz etykietke matki ekowariatki albo takiej,ktorej dziecko na glowe weszlo)

jesli płacze w wózku -zle bo hałas (jesli wyjmiesz tez zle,bo sobie z dzieckiem nie radzisz)
jesli karmisz piersią poza domem -fujj,cyce wywalasz (to nic,ze jedna z druga panienka ma wiekszy dekolt niz tobie widac ciała)
dziecko biega -rozwydrzony bachor
dziecko siedzi cichotko i jest niesmiale -dzikus

zawsze będzie źle i nie tak i najwiecje do powiedzenia beda miec ci,ktorzy dzieci nie mają
Prawda

Yyy,bambusku,sorki teraz sama swojego posta napisanego wcześniej nie kumam.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Jaki wąteczek ?
Uu,współczuje i masz racje w sensie dobrze teściowej powiedziałaś.
W sumie to nie mamusiowy wątek,tylko o zdrowej zywności to jednen wątek a drugi o herbatkach-po co się je daje.Jeju ja dzisiaj pisze jakoś koślawo-niezrozumiale.

Cytat:
Wpadłam na chwilkę, bo mam przerwę od sprzątania a Miki śpi, więc mam chwilkę czasu.

Wczoraj to chodziło o wszystko. Taka kumulacja. Ja w sumie na pomoc mojego tz przy dziecku nie mogę narzekać, bo w sumie od samego początku to on do niego wstawał w nocy, a teraz wstaje rano; on go zawsze kąpie, a jak ma wolne to w większości on się nim zajmuje; generalnie robi wszystko przewija, przebiera, karmi od kiedy tylko przyszłam z małym ze szpitala. Ale ja sobie nie wyobrażałam, że może być inaczej, przecież to nasze wspólne dziecko, więc powinniśmy się nim zajmować po równo i tak tez było i jest.
Aha rozumiem, czyli zmęczenie materiału jednym słowem

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Moje dzieice też zasneło,jak zwykle zajmuje mu to godzine i przy tym marudzi troche :/
Jestem ciekawa ile teraz pośpi,czy znów godzine,bo w dzień coś ostatnio mało śpi.
Za to noc super,tak jak wczoraj zjadł o 22,potem zasnął,ja myśląc że gdzieś koło 1-wszej się obudził,czekałam bo jakoś też i spać mi się nie chciało.to jednak potem stwierdziłam,że ide spać bo nadal o 1 spał i spał do po 4-rtej

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Zauważyłam,że na wątku wiosennych mam,też dyskutują na temat tego konika uspakajacza.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Maruda się obudzil,no to sobie pospał
Stary 2012-05-05, 18:06   #4644
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Witamy
Kochana Ty na tym spacerku z Dzonym szukaj mu nowej narzeczonej, bo Agacior sprzedal Kinie, niejakiemu Maćkowi

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

zapomniałam się pochwalić, że udało mi się kupić w lumpie matę FP Rainforest za 2 zł nie do końca kompletną, ale co tam
za mate i inne Tymkowe zakupy Tez wczoraj kupilismy marchewke i kleik

Cytat:

Kurcze tak czytamo tych waszych tesciowych, tz-ach i mysle, ze chyba lepiej trafic nie moglam, bo ni z tz ni z tesciowa sie nie kłoce
Ona to do niczego sie nie wtraca, a juz napewno nie do wychowywania Nikosia, tylko moglby dac spokuj z pytaniami o slub

Miejmy nadzieje, ze do tesciowej dotarlo to co jej przekazalas
Stary 2012-05-05, 18:14   #4645
Karinio
Zakorzenienie

Zrobiłam mu imitacje spaceru,wziełam ubrałam dziecko i poszłam na balkon,chwila moment zasnął.Teraz pootwierałam okna w salonie i śpi w wózku na dole-w salonie.Oby troche pospał,bo jakaś kobieta drze pape.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Plus tego jest taki,że mogłam zjeść obiad.
Stary 2012-05-05, 19:19   #4646
*Agatek*
Zakorzenienie

Blanszor miłego wypoczynku! Czekam na foty! Udanego urlopu

AgaMiliMarc

Pearl
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kiedy teraz A przyjezdza cobys mogla go do lasu uprowadzic i poprosić o synka?
na chrzciny wraca będzie 26 maja raniutko ale nic mu nie mówię, że bym chciała 2 dziecko, bo on to by chciał najlepiej rok po roku, ale no way, nie ma szans- w 1 pokoju 4 osoby? muszą być jakieś zmiany, no i Kiniek żeby podrósł troszkę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:31   #4647
Anabellita
Zadomowienie

Haniula tak mi po głowie chodził ten olejek z rosmana o którym wcześniej pisałaś, że dzisiaj wybrałam się na spacer z Asią i zahaczyłam o rosmana. Kupiłam ten z limetką, bo praktycznie nie miałam wyboru
Właśnie moje włoski się odżywiają

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:38   #4648
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Mielismy dla Lili robic pokoj,ale ja nie wiem czy ten pokoj jest sens robic , dlugo tu nie pomieszkamy. Z reszta u mamy tez nie chce mieszkac, co raz gorzej z nia zyje, codziennie sie klocimy, bo dziennie tu przyjezdza do mnie i zamiast Lile zabawic to robi sobie kawe i ogląda seriale, u mnie!! Na własne wynajęte mieszkanie mnie nie stać.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:50   #4649
NataliaM1103
Rozeznanie

witam

Prawie cały dzien spędziliśmy na działce i grilu dzisiaj

Dziewczyny mam pytanie,bo wkrótce mam zamiar zacząc podawac młodemu jakieś jedzonko,pamiętam ,że ktorej z Was pisałam o jedzonki z Hipp jakie jeszcze podajecie?co polecacie?
Czy wszystkie dajecie odrazu słoiczki czy robicie same?
Proszę podajcie od czego zaczynacie owoce ,warzywa ,zupki i w jakich ilościach.
A moze znacie jakieś ciekawe strony,ja znalazłam takie coś
http://www.bobovita.pl/4_6_miesiecy/przykladowe_menu/

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-05-05 o 19:58
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:24   #4650
Karinio
Zakorzenienie

Dziecie jeszcze śpi ,a ja się nawet zdrzemnełam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości