|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611385 A za nami ciężka noc chociaz dla niektórych to pewnie bylaby cudowna noc.Mała pierwszy raz od dłuższego czasu obudziła się w nocy. 2.30 dalismy papu i zamiast iść spać to zaczęła monolog i zasnęłam dobrze po 3. Męża nie budziłam bo miał na 5 do pracy. Dzień dobry wszystkim
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-05-05 o 09:20 |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Hej
pocytowałam, ale coś mi się wcisnęło, i nie ma ![]() neska dzięki za ostrzeżenie, też mam kilka takich grzechotek z kulkami Laura je Haniula, też słyszałam od położnej, że powinno zaczynać się od warzyw, bo dzieciaczek woli słodkie smaki owoców niż niekoniecznie słodkie warzywa. Cytat:
![]() Tak mi się nasunęło pytanko: Czy wasze dzieciaczki mają już specyzowaną praworęczność lub leworęczność? to samo tyczy się nóg.. Moja niunka większość czasu dostaje zabawki do pr ręki, ale czasem jak dostanie do lewej super sobie radzi i już sama nie wiem Wy( tzn Wasze dzieciaczki) Też Tak Macie???
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja np piła wodę do momentu az posmakowała herbatke rumiankowa i wtedy koniec z wodą
|
|
|
|
|
#4624 |
|
BAN stały
|
Czesc
![]() Nie pisałam wam wczoraj bo zalatana byłam. Przedwczorajsza noc mimo że Marcel zasnął o 18.00 była ok. 2 pobudki na mleko i o 8.00 koniec spania, a wstał jaki wypoczęty i roześmiany . Za to dzis masakra . Teraz próbuje uśpić gada, pojedzony, kupa była i leży w łóżeczku z suszarą i mnie nawołuje .Natalia gratuluje wlasnego mieszkania ![]() Zoska niezlego masz tego księdza Agatek super że wypad się udał. Widziałam foty w k i dzieciaki wyglądają do schrupania Blanszor udanego urlopu . Ja bym z jednej strony chciała wyjechać gdzieś bez dzieci a z drugiej - zapłakałabym się za nimi . A tż to już w ogóle nie chciałby o tym słyszeć. Czytam własnie wątek o wrzeszczących dzieciach i się wkurzam na te de.bilne dziewczynki bez dzieci . Ja sama często ignoruję krzyk Mileny bo tylko to działa na jej nerwy - olewka i odejscie od niej. Jakbym miała za każdym razem ze sklepu wychodzić to nie miałabym jak zakupów zrobić czasem tylko ma jazdę na gumy do żucia i najchętniej by je codziennie jadła![]() dph, czubasek, blanszor cudne slodziaki na zdjeciach ![]() Bambusiek chciałaś patyczaki wykonczyc Co do spacerowki to my czasem jezdzimy w niej i tak jak Ankee czasem mamy podniesiona zeby Marc widzial swiat . Ale teraz jak jest od 2 tyg brzydko to wrocilismy do gondoli i zimowego spiworkaA co do kina to wczoraj nie bylismy bo tz miał nadgodziny i był w pracy ale idziemy w niedziele ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Usnął
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-05-05 o 10:16 |
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() U nas nocka w miarę ok. T. usnął ok. 21, obudził się przed 4, ale pogłaskałam, dałam smoka i przespał do 5, a potem spanko przy cycu wstaliśmy o 9:15![]() z tego co miałam jeszcze pisać wczoraj: w te upały mój maluch przebywał głównie w domu - na balkonie/werandzie. paradował w samym bodziaku kr. rękaw, na spacery jeszcze kr. spodenki też mamy ostatnio kiepskie dni w małżeństwie nie wiem, czy pisałam wcześniej, ale od kilku tygodni nie karmię przez nakładki ![]() co do zostawiania dziecka to ja tak zrobiłam 2 razy w ciągu tygodnia i tęskniłam, ale najgorzej było przez pierwszą godzinę-dwie potem co kilka godzin dzwoniłam![]() no i tak myślałam nad zmianą mlesia, tzn. z Enfamilu jesteśmy b. zadowoleni, ale sporo kosztuje zapasu mamy jeszcze na miesiąc z haczykiem, czyli skończy się jak T. będzie miał 5 m-cy...no i nie wiem czy wtedy dokupić kilka puszek i kolejne mlesio dawać już 2, czy na miesiąc dawać jeszcze 1, a od 6 m-ca 2 czy po tym Enfamilu 1 dać od razu 2 ![]() przechodzimy na Bebiko, ponoć skład ma taki sam jak bebilon ----------------------------------------- mój maluch właśnie się obżarł, poprzednie mm jadł 0 5, więc troszkę go potrzymało od mojego mlesia w międzyczasie
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() zazdroszcze tym mama ktora maja z kim zostawic malucha.. ja tez mam ale nie moge moj maz nie pozwala.. jak chce odpoczac to on mowi ze wezme igora jak wroci z pracy.. teraz mamy rocznice slubu myslalam ze pojdziemy gdzies we 2 .. pojdziemy ale we 3 bo nikt przeciez nie umie zajac sie naszym dzieckiem;( brak slow.. Agamili ciesze sie ze poprzednia nocka byla ok szkoda ze ta juz nie... Czubasku moj tez dzie ok 2 wstal i do 3,30 gadal i ulewal.. w ogole mamy taki problem ze bardzo mocno mu sie odbija i placze jakby go to bolalo.. Eliza dzieki za wysylke
|
#4627 |
|
BAN stały
|
Bambusiek gratulacje karmienia bez nakładek
![]() Uska mój tz też nie chce Marcela mojej mamie zostawiać mimo że wychodzwała 3 dzieci , najmłodsze ma dopiero 12 lat i bardzo dobrze się nim zajmuje . Ale i tak jej go zostawiam gdy ten nie wie . No i zgodził się ze mną pójsc na randkę i żeby mama przyszla do nas, do dzieci, no szok a nawet więcej sam to wyjscie wspólne zaproponował. Moze Twoj tez dojrzeje ze raz na jakiś czas można?Wstawiłam zdj do k mojej nowej fryzury i Marcola
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
ja raz bylam z mama na zakupach i weszlam do sklepu a ona szla sama z wozkiem to juz pol miasta do niego dzwonilo ze sama szla z wozkiem....
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Bambusiek no właśnie niedorzeczne, dlaczego, więc ksiądz posuwa się do takich rzeczy?
Ja Ci powiem, że gdybym od kogos to slyszala to bym w zyciu nie uwierzyla, w szoku jestem na to co on odwala. |
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
T. usnął po jedzonku, pogłaskałam po policzku i śpi jak suseł niedługo będzie mąż i jedziemy do sklepu dziecięcego na zakupy dla małego - parasolka, parę drobiazgów, zobaczyć krzesełka do karmienia i mamy coś wybrać z okazji Dnia Dziecka![]() porandkuję z laktatorek i spadam
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Hey!!
Sorki, że dzisiaj nie cytuję, ale mam mega doła. Miałam wczoraj totalną wojnę z tz,tak źle to chyba jeszcze nie było. Zobaczymy jak to się rozwinie, ale szczerze mówiąc to nawet nie chce mi się z nim godzić, jak sam nie wyciągnie ręki to mam to gdzieś. Powiedziałam mu że tak to ma tak wyglądać to ja się z małym pakuję i jadę do PL a on niech sobie tu sam siedzi, zobaczy wtedy jak to fajnie. Anabellita te majtuśki co pokazywałam to są z polskiej strony, cena chyba coś ok 50 zł, ja generalnie nie wiem czy to coś pomaga ale jak mus to mus. My chodzimy na zajęcia z instruktorem, jak dla mnie bardzo fajne podejście do dzieciaczków, wszystkie ćwiczenia są przy piosenkach i stopniowo oswaja się dzieciaczki z wodą, np. nurkowanie na trzecich zajęciach a wcześniej to tylko ochlapywanie buziaków, żeby się dzieciaczki nie zraziły. A co do uszu to my wycieramy, czapka i jest ok. Jak byliśmy w PL to byłam z małym na kontroli u pediatry i pani powiedziała żeby się nie stresować o uszy, bo nic nie ma prawa się stać, bo to wszystko jest tam zabudowane i żeby przypadkiem nie wkładać niczego do uszu. Jedynie co my robimy dodatkowo to pryskamy wodą morką do noska po basenie żeby nawilżyć śluzówkę. Napiszę jeszcze coś o rozszerzaniu diety. U nas wyglądało to tak , że Miki zaczął od Gerberowskiej gruszki i strasznie mu posmakowała, potem była marchewka, jabłko i marchewka z ziemniakami. Na wszystko reaguje OK. Każdą nowość podawałam przez ok 3 dni, bo słoiczek od otwarcia można przez 48 h, więc jakoś tak wychodziło. W mniej więcej tym samym czasie zaczął dostawać dwie łyżki kleiku ryżowego do 210 ml mm na noc. Ja mam całą półkę zapełnioną słoiczkami, bo przywoziłam z PL. Jak mi się skończy to będę robić sama. Ja byłam troszkę przerażona przed rozszerzaniem diety, bo nie wiedziałam jak się do tego zabrać ale poszło dobrze. Ja jak dawałam coś nowego to tak dwie małe łyżeczki, na pierwszy raz a potem to tyle ile mały chce jeść, staram się podawać tak w połowie czasu między mlekiem. A ta pediatra w PL powiedziała, że jak się podaje słoiczki odpowiednio do wieku to nie powinno się nic dziać, nawet jak jest kilka składników, bo te początkowe to są mało alergizujące i u nas się to sprawdza. No chyba że ktoś ma alergika to powinien uważać. Aha jeszcze jedno mi przyszło do głowy, wyczytałam to w książce Zawitkowskiego, żeby ucząc dziecko jeść łyżeczką nie ocierać łyżeczki o górną wargę żeby ściągnąć pokarm, bo to uczy dziecko że nie musi sam ściągać pożywienia, a jak nie chce sam ściągać pokarmu to żeby delikatnie docisnąć łyżeczką język. Ale się rozpisałam. Muszę iść sprzątać. Wpadnę później i resztę odpisze
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
hej,
kurcze,u nas od wyjazdu na jedna kedyna noc poza domem.tak sie malej przestawilo,ze budzi sie jak w zegarku o 24 i potem 4:30. o co kaman? czy to juz tak zostanie czy bedzie czasowe? moze jakis skok przezywa bo do tego doszlo nam popoludniowe histerie jakby ja ze skory obdzierali. ma 9tyg ale urodzila sie prawie 2 tyg po czasie to niby 11tydz,przypada to na jakis przelom w jej zyciu czy musze sie przyzwyczajac ze to juz tak zostanie? ![]() uska moja tez ma jakas awersje do odbijania i ryczy,ale sprobuj moze ja odbic na siedzaco?moja to polubila i jest spokoj. przytulam ja do siebie wtedy i sobie patrzy naokolo,bo glowke mocno trzyma. bambusiek gratuluje zakonczenia z nakladkami,wiwm jakie to upierdliwe,bo sama karmilam rak 2tyg i z ulga skonczylam jak tylko moglam! ja z tym odciaganiem to sama nie wiem kiedy to robic?moja hanka nie chce pic z butelki wiec nie ma potrzeby ale czasem jak dluzej nie pije to moze by wyoadalo? a czemu odciagasz mleko?jak gdzies wychodzisz na dluzej to odciagasz? |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
![]() a1988,chodzi o pomoc przy dziecku???Pytam,bo na wątku tegorocznych wiosennych mam,panowie niewiele pomagają.I tak sobie myśle,faceci to raczej nie myślą,a raczej myślą że dziecko to trzeba tylko nakarmić,przewinąć i tyle,a potem spi.Taaa,jak ktoś ma takie dziecko to i owszem,moża w wolnym czasie coś porobić. bambusiek,raniula pewnie panie na mamusiowym pewnym wątku by Was zjadły,jak możecie tak pisać i cieszyć się,że nie karmicie już piersią.Przecież mm to samo zło.
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uska sorryale w koncu plany sie pokrzyżowały i nie byłam na poczcie,ale w poniedziałek na pewno wyślę Hej Nikolcia teraz tak fajnie sie już bawi grzechotkami i je oglada kończe bo zaczyna wyć .A i z TŻ też sie kłócę i godzę i tak ciagle
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak,mnie ten wątek nie zdziwil Od dłuzszego juz czasu mozna sie dowiedziec na wizazu,ze majac dziecko powinno się siedziec z nim w domu ,i to najlepje wytłumionym,zeby nikt przypadkiem wstrętnego bachora nie usłyszał.Bo -w sklepie -wózek przeszkadza (jesli masz dziecko na rekach albo w chuscie np. to odtsaneisz etykietke matki ekowariatki albo takiej,ktorej dziecko na glowe weszlo) jesli płacze w wózku -zle bo hałas (jesli wyjmiesz tez zle,bo sobie z dzieckiem nie radzisz) jesli karmisz piersią poza domem -fujj,cyce wywalasz (to nic,ze jedna z druga panienka ma wiekszy dekolt niz tobie widac ciała) dziecko biega -rozwydrzony bachor dziecko siedzi cichotko i jest niesmiale -dzikus zawsze będzie źle i nie tak i najwiecje do powiedzenia beda miec ci,ktorzy dzieci nie mają
|
|
#4636 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje za odp.![]() Cytat:
Cytat:
Nie kma to jak własne cztery kąty Cytat:
oj jak brzydal to uciekaj![]() Cytat:
Co do herbatek to ja pisałam o dosładzaniu, ale ja stosuję naturalne ekspresowe herbatki w torebkach, takie do zaparzania. Te granulowanie na pewno są słodkie i wystarczy zalać wodą. Jakoś jestem do nich uprzedzona. Moje dziecię piło wodę dopóki nie spróbowała herbatki z odrobiną cukru ![]() taaa... ja na razie podziękuję - ciąża to cudowny stan, ale jak dla mnie byłoby za szybko ![]() Zeżarło mi cytowanie HAniula ja w jeden dzień daję do pica jabłuszko w drugi dzień koperek, w kolejny dzień rumianek i tak na zmianę Co do jedzenia to myślę, ze neska dobrze mówi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Znowu pocytowałam, przygotowałam się do odpisywania i co? I znów odeszłam na chwilę i się komp zrestartował!! Ech, piszę co pamiętam. Agamili to wszystko już jasne z tym wybyciem na noc ![]() Ktoś też pisał że nie ćwiczy bo się martwi że rana po cesarce się rozejdzie. Mój ginekolog powiedział że teraz cięcia robią tak że niby powinno się czekać 1,5 roku zanim będzie następna ciąża, ale jak się zajdzie nawet już to też nic się nie stanie, a z ćwiczeniami nie ma problemu, tylko trzeba powolutku bo mięśnie po cesarce są bardzo osłabione. Boroo to ile waży twój Krzychu że ma tak zbliżoną wagę do o tyle starszego dziecka? Czy może tamto dziecko takie szczuplutkie? A swoją drogą to mój Mateuszek też jest Krzyś, na drugie Po obu dziadkach dostał to imię ![]() Czubasek też mam fotelik Chicco, nawet chyba ten sam. No i ja z kolei usypiam młodego w wózku, na razie mu to odpowiada ![]() Nie wiem czy się chwaliłam że mój skarbek nauczył się w zeszłym tygodniu obracać na boki. Umie już mnóstwo rzeczy, chociaż nie rwie się do siadania, powiedziałabym że bardziej do raczkowania tak się unosi (chodzi mi o nóżki i pupcię) jak na brzuszku leży. A dziś zaczął wreszcie wyciągać rączki w stronę interesujących go przedmiotów, jak ogląda świat na brzuszku. Więcej nie pamiętam ![]() Cytat:
Co do odbijania, mały miał taki okres że odbijało mu się tak głośno i gwałtownie że się przerażał i płakał zaraz po tym. Po czasie to przeszło samo. Cytat:
Nie pamiętam nic więcej
|
||
|
|
|
#4638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam przerazona i dlatego tez Tż dzis byl na zajeciach w wodzie, a ja ogladalam ich z brzegu Kurde takie dzieciaczki naprawde same wstrzymuja oddechW ocy chyba cos "wisialo w powietrzu" bo mojemu tez sie poprzestawiało i wstał o 1.40, po czym nie chcial zasnac i porazpierwszy wziełam go do nas mam nadzieje, ze dzis juzpowroci do normalnosci i swojego łózeczka
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, wszystkim Wam dziekuje za cieple slowa. Mialam pocytowane, ale obcielo i teraz juz nie mam czasu wrocic i cytowac od poczatku, wiec podziekuje zbiorowo
Jak zwykle juz po pogrzebie jest troszke latwiej... Melduje,ze jestem na biezaco Tesknilam za Wami i nie moge sie doczekac, az bede mogla czynnie uczestniczyc w dyskusjach o herbatkach, wodach, wrzeszczacych dzieciach, kupach, urlopach, kremach z filtrami i klotniach z tztami
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() karmię i piersią i mm, niestety mimo wielu prób moje dziecko nie przyjęło piersi jako jedynego źródła pożywienia ![]() __________________ Byliśmy na zakupach - mąż kupił sobie koszulkę, dla T. parasolkę do wózka, kleik ryżowy i marchewkę z Hippa, a dla mnie nic ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- zapomniałam się pochwalić, że udało mi się kupić w lumpie matę FP Rainforest za 2 zł
|
|
#4641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dzis nie wytrzymałam jak kazała mi ubrać małą w długie body i opatulić kocem powiedziłam ze ma sie odczepić bo wychowuje dziecko jak mi się podoba i jak cos nie pasuje to wnuczki moze nie widywać. Cytat:
Jaki wąteczek ? Cytat:
Cześć
|
||||
|
|
|
#4642 | |||
|
Raczkowanie
|
Wpadłam na chwilkę, bo mam przerwę od sprzątania a Miki śpi, więc mam chwilkę czasu.
Cytat:
Cytat:
za zakup Cytat:
![]() Więc bardzo dobrze Cię rozumiem i współczuję, ja uważam że nie ma nic gorszego jak ktoś nam się wtrąca w wychowanie dzieciaków niepytany.
|
|
#4643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yyy,bambusku,sorki teraz sama swojego posta napisanego wcześniej nie kumam. ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
W sumie to nie mamusiowy wątek,tylko o zdrowej zywności to jednen wątek a drugi o herbatkach-po co się je daje.Jeju ja dzisiaj pisze jakoś koślawo-niezrozumiale. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Moje dzieice też zasneło,jak zwykle zajmuje mu to godzine i przy tym marudzi troche :/ Jestem ciekawa ile teraz pośpi,czy znów godzine,bo w dzień coś ostatnio mało śpi. Za to noc super,tak jak wczoraj zjadł o 22,potem zasnął,ja myśląc że gdzieś koło 1-wszej się obudził,czekałam ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Zauważyłam,że na wątku wiosennych mam,też dyskutują na temat tego konika uspakajacza. ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Maruda się obudzil,no to sobie pospał |
|||
|
|
|
#4644 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana Ty na tym spacerku z Dzonym szukaj mu nowej narzeczonej, bo Agacior sprzedal Kinie, niejakiemu Maćkowi ![]() Cytat:
za mate i inne Tymkowe zakupy Tez wczoraj kupilismy marchewke i kleik![]() Cytat:
![]() Ona to do niczego sie nie wtraca, a juz napewno nie do wychowywania Nikosia, tylko moglby dac spokuj z pytaniami o slub ![]() Miejmy nadzieje, ze do tesciowej dotarlo to co jej przekazalas
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam mu imitacje spaceru,wziełam ubrałam dziecko i poszłam na balkon,chwila moment zasnął.Teraz pootwierałam okna w salonie i śpi w wózku na dole-w salonie.Oby troche pospał,bo jakaś kobieta drze pape.
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Plus tego jest taki,że mogłam zjeść obiad. |
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanszor miłego wypoczynku! Czekam na foty! Udanego urlopu
AgaMiliMarc ![]() Pearl Cytat:
będzie 26 maja raniutko ale nic mu nie mówię, że bym chciała 2 dziecko, bo on to by chciał najlepiej rok po roku, ale no way, nie ma szans- w 1 pokoju 4 osoby? muszą być jakieś zmiany, no i Kiniek żeby podrósł troszkę
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Haniula tak mi po głowie chodził ten olejek z rosmana o którym wcześniej pisałaś, że dzisiaj wybrałam się na spacer z Asią i zahaczyłam o rosmana. Kupiłam ten z limetką, bo praktycznie nie miałam wyboru
Właśnie moje włoski się odżywiają
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
Mielismy dla Lili robic pokoj,ale ja nie wiem czy ten pokoj jest sens robic , dlugo tu nie pomieszkamy. Z reszta u mamy tez nie chce mieszkac, co raz gorzej z nia zyje, codziennie sie klocimy, bo dziennie tu przyjezdza do mnie i zamiast Lile zabawic to robi sobie kawe i ogląda seriale, u mnie!! Na własne wynajęte mieszkanie mnie nie stać.
|
|
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Prawie cały dzien spędziliśmy na działce i grilu dzisiaj ![]() Dziewczyny mam pytanie,bo wkrótce mam zamiar zacząc podawac młodemu jakieś jedzonko,pamiętam ,że ktorej z Was pisałam o jedzonki z Hipp jakie jeszcze podajecie?co polecacie? Czy wszystkie dajecie odrazu słoiczki czy robicie same? Proszę podajcie od czego zaczynacie owoce ,warzywa ,zupki i w jakich ilościach. A moze znacie jakieś ciekawe strony,ja znalazłam takie coś http://www.bobovita.pl/4_6_miesiecy/przykladowe_menu/ Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-05-05 o 19:58 |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecie jeszcze śpi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

chociaz dla niektórych to pewnie bylaby cudowna noc.

,boli mnie glowa i ogólnie brak mocy
Wy( tzn Wasze dzieciaczki) Też Tak Macie???
moja np piła wodę do momentu az posmakowała herbatke rumiankowa i wtedy koniec z wodą
.
. Ja sama często ignoruję krzyk Mileny bo tylko to działa na jej nerwy - olewka i odejscie od niej. Jakbym miała za każdym razem ze sklepu wychodzić to nie miałabym jak zakupów zrobić

oj jak brzydal to uciekaj
i nie moge sie doczekac, az bede mogla czynnie uczestniczyc w dyskusjach o herbatkach, wodach, wrzeszczacych dzieciach, kupach, urlopach, kremach z filtrami i klotniach z tztami

będzie 26 maja raniutko