|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
o kurcze,nie pamietałam kto to napisal ![]() hipokryzja na maksa |
|
|
|
|
#3902 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Z jedzeniem trochę inna sprawa, bo mięso jest ważną częścią diety człowieka od zawsze. Naturalny łańcuch pokarmowy. Ale noszenie futer w kraju, w którym nawet w środku zimy można wytrzymać w kurtce ze sztucznych materiałów to dla mnie przyczynianie się do śmierci tych zwierzaków.
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy rezygnacji z miesa, trzeba miec dobre zrodlo bialka, skoro nabial i straczkowe odpadaja, to co wykombinuje dietetyk? z tego co szperalam w necie, jest sporo takich osob jak ja- bez miesa chorują i marnieją. nie kazdy moze byc wegetarianinem bez uszczerbku na zdrowiuhttp://fitness.sport.pl/fitness/1,10..._probowki.html jak się kiedys uda, to sie bez zastanowienia przerzuce
|
|
|
|
|
#3905 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natomiast wiem, że są też inne wegetariańskie źródła białka, np. kasze, spirulina, ryż...Ale to już by dietetyk musiał ocenić czy w Twoim przypadku da się przejść na wegetarianizm.
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszę gryczana (chyba niezle zrodlo bialka) lubie, ale jadam rzadko- znowu kiepska tolerancja spiruliny probowalam- niestety nie bede opisywac jak wariowal zoładek ![]() ryz (rozne rodzaje) + warzywa jedzone przez dluzszy czas bez miesa- objawy niedozywienia, ryz przeze mnie niemal przelatuje, chociaz uwielbiam ![]() orzechy w wiekszej ilosci- zle znosze ![]() rady z tego artykulu nie sprawdzaja sie u mnie http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl4/te...iny_strączkowe a na samych kielkach fasoli mung dlugo nie da sie pociagnac (uprawialam i jadalam podsmazane )nie mam wiec sensownego zrodla bialka, zostaje mi mieso jesli chce miec sile na cokolwiek |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubię popadać w przesadę, ale jednocześnie szanuję każdego kto myśli inaczej.i nie, nie czuję się jak morderca kiedy mam na kanapce szynkę.
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-05-05 o 20:37 |
|
|
|
|
#3909 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Żeby już offtopu nie robić: dziwią mnie osoby, które regularnie sępią tę samą rzecz, np. tabletki przeciwbólowe. Ja rozumiem, że czasem się zapomni/zużyje wszystkie/nie ma się kasy na nowe opakowanie, ale bez przesady... Jak ktoś ma np. bolesne miesiączki, to chyba wie o tym i może sobie przygotować środki przeciwbólowe wcześniej, a nie cykl w cykl
prosi innych o ratunek.Żeby to jeszcze była kwestia braku pieniędzy, ale jak ktoś kupuje sobie nowe markowe ciuchy i drogi podkład, to chyba na tabletki przeciwbólowe też go stać... Cytat:
Cytat:
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tak samo diety monogamiczne(np tylko białkowe) uważam za bezsens, organizm potrzebuje wszystkiego po trochu, mózg glukozy, mięśnie białka itp. ważne by trzymać się niskiego indeksu glikemicznego- przy wysokim cukier skacze i zaburza się cała gospodarka. Należy tez wziąć pod uwagę to czy ktoś ze wzgledu na chorobe nie potrzebuje innej diety- np makrobiotycznej przy gośćcu czy jeszcze innej przy cukrzycy. A sportowcy i diety redukcyjne to jeszcze inna bajka
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli mogę coś wtrącić pierwszy raz tutaj, to dziwi mnie jak ludzie wchodzą na górskie szczyty w japonkach albo w ozdobnych sandałach.
Widziałam nawet kobietę w widocznej ciąży, która wchodziła na niełatwą górę w tych japonkach
|
#3912 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
moglabym kiedys sprobowac, ale nie wyobrazam sobie, zeby to mialoby byc bialkowa podstawą diety. typowy wegetarianin ma dosc duze pole do popisu jezeli chodzi o urozmaicone posilki z porcją bialka, prawda?
![]() Cytat:
po takim zarciu jestem troche najedzona (przez blonnik), za 2 godziny w brzuchu juz burczy jezeli nie zjem czegos mięsnego czy jajecznego![]() nie, nie jestem chora. jedząc czerwone mieso czy ryby kilka razy w tygodniu plus lekkostrawne warzywa, miminalne ilosci produktow mlecznych, pieczywa i jajek (jajka znosze super, jednak rzadko mam na nie ochote)czuje sie doskonale, mam duzo energii i dobry humor. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
nie bede juz probowac przechodzic na wegetarianizm, bo zwyczajnie mi to szkodzi. odezwalam sie, bo kilka osob napisalo, ze jedzenie miesa to cos w stylu fanaberii
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-05-05 o 20:48 |
||
|
|
|
#3914 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Specjalistą nie jestem, dlatego nie zamierzam Cię usilnie przekonywać do przejścia na wegetarianizm. To specjalista powinien pomóc Ci ułożyć odpowiednią dla Ciebie dietę wegetariańską (o ile jest to w ogóle możliwe). Cytat:
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o ile jestem w stanie zrozumieć, że każdemu może zdarzyć się niespodziewajka i współtowarzysze mogą poratować o tyle nie rozumiem takiego regularnego sępienia. Mam kumpelę, która często rzuca pytaniem 'macie gumę?' (do żucia ); ja zawsze mam paczkę gum i nie szkodzi mi dać jedną czy dwie, ale nie na zasadzie, że dziennie daję dwie, co daje 10 w okresie pon-pt, a w paczce mam 25 Orbitek, no kurna zazwyczaj wystarcza moje mrożące krew w żyłach (
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na śliskich kamieniach są niezawodne. I nieprzemakalne. I kostki nie skręcę ![]() Cytat:
chociaż też nie byłabym skora do rozdawania, jak paczka za 10zł, no way!
|
|
#3921 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak w ciągu dnia w pracy wysępi ze trzy. Jakby mu przestali dawać to albo by sam zaczął kupować albo by ze skąpstwa przestał palić
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3924 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Moim zdaniem nie należy popadać w skrajności... Jeśli ktoś może i chce, to rezygnuje z mięsa. Ale jak ktoś nie może lub nie chce, to niech nadal spożywa wyroby mięsne. Ja od dobrych paru lat jestem wegetarianką, ale uważam, że każdy sam decyduje o tym, co znajdzie się na jego talerzu i innym nic do tego. Mnie do zjedzenia mięsa niech nikt nie zmusza. Tym bardziej, że mój organizm go nie toleruję, chociaż mam grupę krwi 0, więc według niektórych teorii powinnam odżywiać się wyłącznie mięsem.---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Mnie dziwi wyrażanie sympatii przez niektórych panów, którzy ni z gruszki, ni z pietruszki zaczynają się bić w centrum miasta... Potem oczywiście żartują sobie i się śmieją. Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2012-05-05 o 22:13 |
||||
|
|
|
#3925 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie Sondrina, nie ma co nikogo zmuszać na siłę, ale dobrze jest, że dyskutujemy na ten temat. Jeśli ktoś dzięki temu dowie się czegoś nowego, i zapragnie poprawić los zwierząt - to super.
Ja mam też grupę kwi 0. Odkąd nie jem mięsa, wszelkie problemy zdrowotne które miałam - głównie związane z jelitami - ustąpiły. Chciałabym też, a propos białka, aby ktoś zobaczył moje paznokcie kiedy jadłam mięso, i kiedy nie jem. Wcześniej straszliwie słabe, miękkie, rozdwajające się - teraz mocne jak stal. Nic nie muszę z nimi robić, kiedyś bez akrylu się nie obyło, bo moja praca sama w sobie niszczy paznokcie i je wysusza. Zupełnie jakby mój orgazniz sam zaczął generować białko dużo lepszej jakości.
|
|
#3927 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem dieta zgodna z grupa krwi jest jak znak zodiaku, to, ze u kogos sie sprawdza, wcale nie dowodzi niczego
jestem stereotypowym wrecz przedstawicielem swojego znaku zodiaku i mimo tego uwazam horoskopy za bujde dziwia mnie Wizazanki, ktore biorą zodiakowe cechy na serio i gotowe zrezygnowac ze zwiazku
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-05-05 o 22:40 |
|
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak na serio to nie da rady, u mnie niektóre cechy zodiakalnej Panny sprawdzą się w 100%, a inne mam dokładnie na odwrót.
Już nie mówię, że podobno Bliżnięta i Panna w ogóle do siebie nie pasują :P Co za bujda na resorach. Nie wiedziałam, że są osoby które biorą to aż tak serio.
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi akurat z Wodnikiem jak w Niebie, wiec sie tylko usmiechnelam, ale osoba podatna na sugestie wezmie sobie do serca i zwiazek fatycznie szybko sie rozwalidziwi mnie tez jak duzo mlodych, inteligentnych dziewczyn chodzi do wrozek
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-05-05 o 22:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Natomiast wiem, że są też inne wegetariańskie źródła białka, np. kasze, spirulina, ryż...
nie lubię popadać w przesadę, ale jednocześnie szanuję każdego kto myśli inaczej.

prosi innych o ratunek.