|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Irmusia my to chyba jesteśmy w baaardzo podobnym czasie. Spojrzałam na Twój suwaczek i widzę że 28 + 3
Ja robilam wczoraj usg (takie na szybko, w szpitalu) i też 28 +3 ![]() 9 maja idę na ostatnie dokładne usg A Ty kiedy?
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczynki, ja mieszkam w uk i niestety nie moge zadzwonic do ginekologa bede za tydzien w polsce i zapytam
|
#3124 |
|
Rozeznanie
|
A i dziekuje dziewczyny za rady z lusterkiem, dziś sie tak nameczyłam żeby "tam" być gladka a na to żeby wziąć lusterko to chyba nigdy bym nie wpadła
|
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
No tak bo są przecież różne objętości
ehh czekam do 30 tygodnia i wyciągam kartę kredytową od męża i czas poszaleć na Franciszkowych zakupach
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Mycha, co jest? Zjedz sobie czekoladę
|
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nie było mnie dziś bo miałam zalatany dzień, jutro mam tą komunię więc też wpadnę dopiero wieczorem, mam nadzieję że nie będzie za gorąco ![]() mój mąż oczywiście obudził się że potrzebuje nowe buty na jutro więc gnaliśmy jeszcze do CH ale przy okazji zaszliśmy do Pizza Hutzaraz doczytam co tam u Was robaczki |
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
a ja musze się położyc...mam twardy brzuch
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem o co mi chodzi :/
|
|
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
chyba... normalnie mam ochote wytluc wszystkie naczynia z szafki ale to chyba nie byloby dobre rozwiazanie :/
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta po całym dniu. Zaraz chyba legnę koło tż i tyle będzie z soboty
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że wózków idealnych nie ma i każdy będzie miał jakieś wady. Tylko moim zdaniem to o tych wadach lepiej wiedzieć wcześniej, żeby się nie rozczarować
![]() Wózki które ja wybrałam też nie spełniają w 100% moich wszystkich oczekiwań i to są raczej kompromisy, bo jakbym chciała wózek całkowicie mi odpowiadający to chyba sama bym musiała go sobie zaprojektować i zlecić wyprodukowanie ten x-lander co wybrałam ma już na pewno jedną wadę - może mieć za sztywną amortyzację, i nie jestem przekonana, czy budka od gondoli jest dobrze zabudowana. Tyle tylko, że każdy jeden wózek ma jakieś tam swoje wady i ideału można szukać w nieskończoność a w między czasie zwariować ![]() napisałam o tej spacerówce, bo czytałam opinie, że wręcz dziecko po pół godzinie się w niej aż wykręca i chce wysiadać. I takie opinie się powtarzały. Dlatego uważam, że warto przed kupnem jeszcze na ten temat poczytać, bo może to tylko przewrażliwieni rodzice, a może faktycznie spory problem. Na lato owszem, przesiądziemy się pewnie w lekkie parasolki, ale co z jesienią i zimą? Trzeba będzie znowu wracać do wielofunkcyjnych
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, podziwiam Was za cierpliwosc do tematu wózków. I za to ile wiecie na ich temat.. Ja nie mogę zmusić się by zacząć o nich czytać ehh..
|
|
|
|
#3136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Dziewczyny a zdarza Wam się trzymać laptopa na brzuchu? Ja teraz leże w lożku pod koldrą i na brzuchu mam poduszkę i na niej lapka, można tak czy nie bardzo? |
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam na wsi na spacerku
i na grilla u cioci się załapałam jestem zmęczona, zaraz idę się myć i spać Strasznie boli mnie to coś, jak chodzę to jest ok...ale jak usiądę, to masakra... |
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, jeździłam po całej Polsce i czasem po Czechach, Słowacji. Także się zbierało... a że nie lubiłam spać w hotelach, to często robiłam np. trasę Krk-Poznań i wracałam tego samego dnia.
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Może zginąć. Z zielenią takiego problemu nie będzie, a jak wybiorę jasny odcień (ale nie limonki), względnie spokojne kolory pościeli i tylko zabawki jak tęcza, to może nie będzie jarmarcznych efektów.
Mogłaś nie pisać dzisiaj o tej Loveli! Skoro 1,8 kg kosztuje 18 zł, to 3,6 pewnie poniżej 36, a ja WCZORAJ kupiłam 2 opakowania za ok. 42 zł. Cytat:
![]() Poczytam jeszcze. Zimą czasem można będzie zamienić wózek na sanki, a jesienią zachęcać potomka do tuptania, jednak codzienne dostosowywanie tempa do 15-miesięcznego dziecka rzeczywiście może być męczące. Przyznam, że o jesiennym powrocie do spacerówki nie myślałam wcale.
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam fotki moich dzisiejszych zakupów
. Zapłaciłam za wszystko 28 zł . Bluza z NEXTa, spodenki też. Reszty nie znam
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
co by tu zjesc.........
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka mogę się podzielić z Tobą jabłkiem
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś fora z opiniami czytałam, ale niewiele i teraz zmuszę się do czytania opinii na temat czegoś konkretnego. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Dla mojej malutkiej mama ustrzeliła sporo ciuszków Next i wszystkie są w bardzo dobrym stanie, więc mam nadzieję, że po kilku praniach takie pozostaną.
|
||
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja już skupiłam się na tylko dwóch producentach i więcej nie szukam, opinii też już więcej nie czytam. Odrzuciłam wózki, w których występują wady mogące naprawdę przeszkadzać maluszkowi i zostały takie, w których to pierdoły mogą być bardziej dokuczliwe dla mnie niż dla dziecka. No i tu już myślałam, że jak tak to już z górki i... jakże się pomyliłam bo przyszła pora na szukanie najkorzystniejszej oferty i tu znowu można się wnerwić. Bo w wielu sklepach internetowych nawet nie bardzo piszą co tak naprawdę kupuje się w zestawie, albo trzeba się mocno do tych informacji dokopywać. Czyli chcesz to sobie zamów, ale jak nie dopytasz, to dowiesz się co dokładnie kupiłeś jak Ci przesyłka dojdzie.Plagą na przykład jest sprzedawanie w zestawie wózka z lepszym fotelikiem, ale bez adapterów, i gdzieś tam dopiero pomiędzy mniej ważnymi danymi przemycanie informacji, że adapter można sobie dokupić. Albo umieszczanie oferty na samą spacerówkę w dziale "zestawy 3w1" Asia super zakupy
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj mialamfajny dzień
spanko,śniadanko, sprzatanko, spacerek po lesie z mężem i psiakiem,a później pogaduchy z dawno niewidzianą koleżanką przy herbatce i ciachu odwiedziła nas i córuni nawet prezent przyniosła bodziaki i takiego pajacyka na szelkach czy jak to tam fachowo się nazywa kurrcze zazdroszcze wam mwblowaniatych pokoików...
|
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też wolałabym przytulanki ostatnio sąsiad za ścianą tak dał czadu z głośną muzyką,myślałam że mi głowa pęknie![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uciekam się myć i spać...mam nadzieję, że dzisiaj po takim aktywnym dniu będę spała lepiej.
Kurcze zapomniałam zjeść żelazo;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

A Ty kiedy?

4.9.10 Nasze malenstwo
ehh czekam do 30 tygodnia i wyciągam kartę kredytową od męża i czas poszaleć na Franciszkowych zakupach 

ale przy okazji zaszliśmy do Pizza Hut

Dla mojej malutkiej mama ustrzeliła sporo ciuszków Next i wszystkie są w bardzo dobrym stanie, więc mam nadzieję, że po kilku praniach takie pozostaną.