W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 22:40   #4561
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Mam wkońcu czas coś więcej skrobnąć!

Ja ostatnio deficyt czasowy niestety mam. Troszkę nam się pokomplikowała sprawa z budową (znowu ta nasza architekt nawaliła,ale to już tak porządnie...). Mamy ogrom spraw do pozałatwiania i wyprostowaniaa. Na lipiec już firma na budowę zamówiona,nie wiem co będzie Mąż chodzi przez to wściekły jak osa. Ja jeżdżę po urzędach,prostuję staram się załatwiać, bo mąż nie ma czau. Mam dość W tym tygodniu ma się okazać co dalej- zobaczymy. Proszę o kciuki
Do tego piszę pracę, mam już całe 2 rozdziały, dłubię 3 a promotorka ma mnie gdzieś! Dwa razy zawaliłam angielski, żeby pojechać na umówione spotkanie i co? Promotorka nas olała, nie przyjechała w ogóle...Nie wiem co będzie,w czerwcu/lipcu chciałabym już podejść do obrony. Jak to jest, że ich czas musimy szaować, a nasz? Ja też mam rodzinę, obowiązki... Nie rozumiem

Aaniu co to się dzieje z tym nadgarskiem Oby wszystko było ok!

Carmela Sarka boska W ogóle nie widać, że kiedykolwiek była wcześniakiem, rozwija się pięknie!
A ten filmik,na którym się boi piaskuBiduuulka Przeciwieństwo Domisława, bo on to piasek pożera... W piaskownicy muszę mu dawać smoka, bo inaczej je je je i jeszcze raz je

Monia działkę.Ale zdjęcia chcemy
Ciekawe jak Meszsares czy już też ma działkę?

Patik fajnie, że z teściówka się układa Widać na zdjęciach, taka bardziej uśmiechnięta jesteś

Brumku trzymam za Wasz jutrzejszy ważny dzień Oby wszystko było po Twojej myśli, no i zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia batrdzo prosimy

Co z Agadus? Gdzie jesteś?

Czemu Sweet od nas uciekła? O co chodzi? Nie było mnie...Może ktoś zdradzić?

Stronczku kochany wszystkiego co najlpesze z okazji Twoich urodzin!!!!

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Domek cały czas ząbkuje. Mamy już dwa zęby i idą kolejne- górne. Dzisiaj bylismy u teściów, Zaliczył bliskie spotkanie z kostką brukową... Nos zmasakrowany i trochę czoła. Wygląda jak klaun. Teściowej głupio,że go nie upilnowała. No cóż zdarza się (choć byłam trochę na nia zła. Wiem,że to prziecież mogło się wydarzyć nawet przy mnie, ale jakoś niesmak pozostał).

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze rozmowa mojego siostrzenca na temat wyboru imienia dla ewentualnej siostrzyczki:
Igi a moze Jagoda??
- nie Jagoda nie podoba mi sie, lepsze Sliwka :P
Skubany Szymula

A siostrzeniec

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-05-05 o 22:28
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:12   #4562
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam wieczorową pora

Na poczatku zyczenia dla dzisiejszych solenizantow

A teraz DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA TYLE WSPANIAŁYCH I MIŁYCH ŻYCZEŃ !!!!!!!!

Dzis skonczylam 29 lat, czuje sie z tego powodu niezbyt szczęśliwa No ale cóż... Nikt na odmlód nie idzie więc chyba trzeba sie z tym pogodzić.
Ogolnie dzionek miły, maz sie spisał (dostałam ogromny bukiet kwiatów) wiele życzeń od rodziny, przyjaciół i znajomych.

A na deser:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1336252359.569990.jpg (134,6 KB, 35 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:15   #4563
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Pi.pa jestem -> Stronczku 100 lat!

(Dziubek uważaj, bo Tobie też poszukam )
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:30   #4564
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Pi.pa jestem -> Stronczku 100 lat!

(Dziubek uważaj, bo Tobie też poszukam )
czekam z niecierpliwością
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:31   #4565
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Pi.pa jestem )

Jak moglas ?
Stary 2012-05-05, 23:37   #4566
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Jak moglas ?
cały dzień pamiętałam... i na wieczór zapomniałam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-05, 23:39   #4567
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
cały dzień pamiętałam... i na wieczór zapomniałam
Laskawie wybaczam
Stary 2012-05-06, 00:04   #4568
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek a no to było tak, że po kłótni o której wspominałam kiedyś tam potem przyszła i powiedziałam co mi leży na wątrobie, co mi się w jej zachowaniu nie podoba, i tak jakoś przeszłyśmy do relacji troszkę lepszych, ale zdanie swoje o niej mam i pewnie go nie zmienię.
To tak w skrócie.

Nadal zdjeć nie mogę dodać, nawet zmniejszonych, co jest?
spróbuję przez imageshack.
Brawa, że się zdobyłaś na odwagę, żeby powidziec co Ci leży na wątrobie To dojrzałe i odważne zachowanie

Aleście śliczne i identyczne
I nosidło widzę Wygodne?
Te oczy Sarci są

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziubek , masz rację, jakoś tak mnie pozytywnie nastraja wiosenno- letnia pogoda, i w sumie nie wiem co jeszcze ,brumek też zauważyła kiedyś
Ja też jestem na skrajnie pogodozależna

Na basen suszarki nigdy nie biorę, bo sobie podsuszyć można tamtejszymi (zresztą ja sobie nie suszę nigdy), a dziecku wytrzeć ręczniczkiem wystarczy, szczególnie że już wiosna i ciepło na dworze A pampek nie przecieknie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
umku niedobrze, że znowu Cię atakuje ten paskudny ból, staje się to coraz bardziej niepokojące Mam nadzieje, że szybko się z nim uporasz!
Dziękuję

Cytat:
Brumuś kurczę a nie boisz się, że kiedyś Cię zamroczy w aucie? Martwię się Twoimi migrenami ...!
Do tej pory się nie martwiłam, bo się to nie zdarzało I jakoś trudno mi uwierzyć, żeby mogło mi się coś takiego przytrafić, ale w sumie masz rację... Chyba muszę pomyśleć...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
i fotka się nie dodała
Teraz jest Fajna zabawa

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pochwale sie - od dzis jestem działkowiczem
Gratuluję
A duża jest?

Cytat:
1. Znalazłam idealny avatar dla mnie (w załączniku)

2. Brumku gdzieś Ty? aaaaa jutro chrzciny, trzymam żeby wszystko się udało po Twojej myśli
1.
2. Tutaj
Dziękuję ślicznie Nie taka z Ciebie jednak zołza, jak Cię malują

Cytat:
1. Szymon nauczyl sie zlazic z lozka. Tzn raz mu pokazalam i dzisiaj jak zasnal. Nagle slysze dziki pisk. Ide do pokoju, patrze moj Gagatek juz jest przy drzwiach do pokoju. Sam zszedl i ruszyl na poszukiwanie mamusi.

2. Aaa i jeszcze rozmowa mojego siostrzenca na temat wyboru imienia dla ewentualnej siostrzyczki:
Igi a moze Jagoda??
1. Ale spryciarz! Brawo!
2. Boska dziecięca logika!
A tak na marginesie, to mi też się Jagoda podoba

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek za jutro

Cytat:
1. Ja jeżdżę po urzędach,prostuję staram się załatwiać, bo mąż nie ma czau. Mam dość W tym tygodniu ma się okazać co dalej- zobaczymy. Proszę o kciuki

2. Do tego piszę pracę, mam już całe 2 rozdziały, dłubię 3 a promotorka ma mnie gdzieś!

3. Brumku trzymam za Wasz jutrzejszy ważny dzień Oby wszystko było po Twojej myśli, no i zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia batrdzo prosimy

4. Nos zmasakrowany i trochę czoła. Wygląda jak klaun. Teściowej głupio,że go nie upilnowała.
1.
Budowa domu to na pewno ogrom pracy, trudny do ogarnięcia. Ale satysfakcja potem...

2.
A promotorka tak samo niepoważna, jak Ta od Patika

3.

4. Ojoj, biduleczek A że do teściowej masz żal, to normalne. ja bym na pewno przez długo miała...

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
nie no co Ty ja poważna jestem zawsze hmmm mam wybaczyć, że mnie kochasz? NIGDYYYY!!!!
No wiesz, taka pamiętliwa jesteś?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Nie odwiedzam Was od kilku dni, bo mnie takie okropne przeziębienie złapało, że ledwo żyję. Z nosa leci, głowa boli, mam tylko nadzieję, że to nie zatoki

A my dziś cały dzień u mamy siedzieliśmy. Ostatnie przygotowania do przyjęcia. I chyba wszystko dopięte na ostatni guzik Jutro tylko wstać, wszystkie poranne czary odczynić i do kościoła Liczę na kciuki

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Dzis skonczylam 29 lat, czuje sie z tego powodu niezbyt szczęśliwa No ale cóż... Nikt na odmlód nie idzie więc chyba trzeba sie z tym pogodzić.
Ogolnie dzionek miły, maz sie spisał (dostałam ogromny bukiet kwiatów) wiele życzeń od rodziny, przyjaciół i znajomych.
No nieeee, Wiki ma już swoją ulicę!

A narzekaniem na 29 lat Ty mnie nie denerwuj
Stary 2012-05-06, 00:25   #4569
DaKaro
Zadomowienie

Stronczku kochany, sto lat /

Natka ojjj, jakieś problemy z budową, współczuję . My czekamy na geodetę i podział działki na mniejszą.
Biedny Domiś, na pewno szybko się zagoi.

Brumek za jutro.

I tyle nadrobiłam, ostatnią stronę.

Ja po imieninach teściów, przyjemnie było, choć samopoczucie d..pne. Podobno katar trwa 7 dni, jeszcze tylko 4...

Dobrej nocki.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 07:27   #4570
patik87
Zakorzenienie

Pierwsza?

Kajool rozmowa siostrzeńca -- dzieci mają teksty

Iusta dobre dobre, zmieniasz serio ?

Carmela śliczna Sarenka, ramki ( pewnie ikea) i zdjęcia również zwróciły moją uwagę. Jak powiesiłaś huśtawkę? dokupiłaś haki? one są zakończone takimi kółeczkami te sznurki,a dalej jak zamontować?

Monia
noż to Ty nie wiesz że tutaj się trzeba szybko chwalić zdjęciami działki?

Natka widze promotorka taka jak i moja współczuję tych formalności z budową, tyle nerwów i załatwień, ale pomyśl co będzie jak się wybudujecie, zapomnisz o stresie.

Brumek
no wygodne nosidło, ale na początku Sara mruczała jak w chuście i nie bardzo chciała, dopiero 2-3 raz ją przekonał.
Wieczorem czekam na fotki

Halo halo przypomniało mi się że kilka naszych dziewczynek miało brać ślub jakoś w letnich miesiącach?

No i czy robimy zlot, zagłosujemy na jakieś miasto..ankieta...co Wy na to?
Stary 2012-05-06, 07:44   #4571
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam!!!!
My wczoraj wyruszylismy za fotelikiem na rower dla Marysi. Mielismy w planach kupic Hamaxa, ale w jednym rowerowym byl ale czarny (nie chcielismy bo sie nagrzewa szybko) a inny kolor na zamowienie, pojechalismy do galerii w nadziei ze GoSport bedzie lub we wsół sport i co doopa ale kupislismy inny wsadzilismy w prawie kazdy Marysie i wybralismy najlepsz dla nas i dla niej. I rozgladalismy sie za kaskami, ale nie bylo rozmiarow na takie maluchy a jak byl jeden to cena 110 zl Wiec stwierdzislimy ze na allegro znajdziemy, a pojechalismy do Biedronki po pieluchy i co ??? a tam sie okazalo ze byly kaski dla maluchow i zostaly 3 ostatnie kaski na takie maluchy i cena... 26,99 Szkoda mi wydawac 110 zl jak glowa rosnie takim maluchom, a tu taka niespodzianka i wczoraj zamontowalismy fotelik i pojechalismy sciezka rowerowa nad zalewa. Marysia mega szczesliwa, wiec dzis jedziemy na rowery.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Eve zdrowa dla taty, trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej babolki! Wczoraj wieczorem wróciliśmy do Poznania i już nie dałam rady nadrobić wszystkiego. Przez ostatnie dwa dni nie mogłam się połączyć z Internetem w tej głuszy. Wstawiam obiecane zdjęcia- mam nadzieję, że jesteście przygotowane na ZaHaniolkowanie.
Spróbuję na szybko trochę nadrobić co u Was, potem jedziemy oglądać autko, szukać w Ikei prezentu na parapetówkę i szykować się na nią.
haniolek jest slodziachny - taki do schrupania.

Cytat:
Eweve przykro mi, że Twojego tatę dopadł rak Duuuużo zdrówka dla niego. Mocne za walkę.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
i fotka się nie dodała
wow ile radosci - plac zabaw powiadzasz masz w domu - to super, w sam raz na kinder party
Cytat:
nie wiem czy nadrobie (jestem na chyba 139 stronie ) bo - pochwale sie - od dzis jestem działkowiczem mamy działeczke na obżezach koszalina, z altanka (i kominkiem!) i całym osprzętem. bardzo nam sie podoba. dzis doprowadzalam ja do porzadku bo wlascicielka troche rzadko korzystala - pajeczyny, kurz i brud wszedzie. caly bagaznik rupieci wyrzucilismy. kupilam tez kojec dla kingi, srednio chce w nim byc ale to lepsze niż jedzenie trawy, bo to lubi na powietrzu robic Lmdleje: artur prawie mi na bajce wieczornej zasnal taki zmeczony dzialkowaniem. jutro w nagrode bedziemy robic pierwszego grila a w tygodniu musze sie za chwasty wziac - bedziemy w ladna pogode po pracy tam jezdzic.
super sprawa z dzialeczka

nadrobilam, a teraz ide karmic Marysie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 08:13   #4572
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Brumek, moooocne

Cytat:
obowiązkowo
i faktycznie dziwnie , w sumie tak niedaleko mieszkamy a nici ze spotkań, jak będę miała sprawne autko to na bank wpadnę !!

i oby ból nadgarstka minął szybko

też nie wiem dlaczego się jeszcze nie widziałyśmy
Cytat:
Aniu zdrówka z nadgarstkiem!

Cytat:
Znalazłam idealny avatar dla mnie (w załączniku )
genialny chyba podkradnę
Cytat:
Mam wkońcu czas coś więcej skrobnąć!

Ja ostatnio deficyt czasowy niestety mam. Troszkę nam się pokomplikowała sprawa z budową (znowu ta nasza architekt nawaliła,ale to już tak porządnie...). Mamy ogrom spraw do pozałatwiania i wyprostowaniaa. Na lipiec już firma na budowę zamówiona,nie wiem co będzie Mąż chodzi przez to wściekły jak osa. Ja jeżdżę po urzędach,prostuję staram się załatwiać, bo mąż nie ma czau. Mam dość W tym tygodniu ma się okazać co dalej- zobaczymy. Proszę o kciuki

Aaniu co to się dzieje z tym nadgarskiem Oby wszystko było ok!.

a za Was trzymam kciuki - i za budowę i za pracę!
Dla Dominika wielki buziak!

Cytat:
ja jestem ZA

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-05-06 o 10:06
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 08:20   #4573
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobrek.

Stronczek Ty się na mnie nie gniewaj, dobra? Bo wczoraj już nie miałam jak napisać, to piszę dziś, ok?
Sto lat

Brumku

ma za niedługo urodziny. Muszę zacząć oglądać się za jakimś prezentem. Krem na zmarszczki jej kupię i serum ujędrniające Się zdziwi

Karol, Majeczki
za kolejne miesięcznice.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-05-06 o 08:22
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 08:50   #4574
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Stronczku Zuzie: "MAMA, MAMA, MAMA!!!!!!!!!!!" No wisi na mnie ciągle, jak się oddalę na metr go łzy jak grochy i histeria...
mam to samo
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Red book jeszcze nie mam, bo jeszcze nie umówiłam się do HV. Coś nie mogę się zebrać, ale wkońcu trzeba... W przyszłym tyg. się za to biorę
wiesz ta red book jest bardzo ważna. postraj się załatwic jak najszybciej. dlatego że tam masz całą historię zdrowia Szymka. i w razie czego (tfu tfu tfu) to lekarzom jest łatwiej. nam to Health visitor nakreśliła tak: książeczkę najlepiej nosić cały czas przy sobie w torbie z pieluchami, bo w razie jakiegoś wypadku, ty jesteś w szoku i ciezko skoncentrowac sięna pytanaich lekarza, a liczy się czas, a tak w książeczce mają wszystkie dane.. nie chce straszyc, ale do mnie to przemówiło i nosze przy sobie cały czas.
a kiedyś to nawet swgo dowodu osobistego nie nosiłam. aż kiedyś pomyślałam sobie, że jak umrę na ulicy bez dowodu, to mnie nikt nie rozpozna i pochowają mnie bezimmiennie na koszt państwa w kartonowym pudełku
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
mały i tata ). Dziewczyny, a jak mały się zesra do tego wodoodpornego pampa w wodzie, to to nie przecieknie? co wtedy zrobić? brać suszarkę do włosów? czy nie? ( wiem, że idiotyczne pytania). Można w stroju dwuczęściowym nie?
u nas nigdy nie przeciekło
Cytat:
Halo halo przypomniało mi się że kilka naszych dziewczynek miało brać ślub jakoś w letnich miesiącach?
we wrześniu
a stresa nie mam pomimo że babka z allegro od zaproszeń już ponad miesiac je robi i wysyła |(a mia lo być 7-10 dni) . no i dostanie negatywa wielkiego jak stąd do Kijowa przez Nowy York.. Zależało nam na czasie, bo zapraszamy gości nie tylko z Polski i chcielismy by wcześniej kupili bilety i nie płacili kosmicznych sum. A tak... ech ale ja jej nie popuszczę i jeszcze złoże zażalenie i jak będę mogła to wezmę sprawę do sądu to się nauczy dziewczyna rzetelności i odechce się jej allegrowania. Mściwa jestem

Stronczku - wszystkiego najlepszego i może za rok ktoś nazwie ulicę: Stronczek Street w UK

Lilli- kochana jesteś dzięuję Ci

A Emil wczoraj poszedł na pierwszą imprezę urodzinową i niestety zasnął w trakcie. ale to nie byo najgorsze. cały dzień był biedaczek marudny i płaczliwy i wisiał na mnie. T. to nawet nie mógł się do niego odezwać bo od razu się Emil denerwował. Wróciliśmy do domu. T. poszedł na siłownię.dotykam czoła Emila i jakieś gorące mi się wydało. sprawdziłam temperaturę i 38.5. dałam mu więc nurofen i myśłałm że zje obiadek, ale skąd.podziubal troszkę i nic. więc go do kąpieli(chłodniejszej niż zazwyczaj) i do łózka. to tak leżał i patrzył na mnie. a temperatura wzrosła do 39.5. zaczełam się trochę już denerwowac, bo sama i pierwszy raz w takiej sytuacji. zaczełąm mu robic zimne okłady na czoło, otworzyłąm okno, odkryłam go i co 15 min sprawdzałam temperaturę i zapisywałam(w razie gdybysmy musieli jechac do szpitala). po prawie godzinie temperatura zaczęła spadac delikatnie. potem się utrzymała przez dłuższy czas na 38.3aż w końcu koło północy doszliśmy do 37.2, a około 1 w nocy już była normalna. w między czasie napinał brzuszke jakby miał problem z załatwienie sie. wiec nie wiem czy to zęby czy brzuszek.budził się chyba z tysiąc razy,a rano o szóstej jakby nigdy nic wstał i zadowolony. . a ja nawet zmęczona tak bardzo nie jestem ze szczęścia że juz czuje się lepiej
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:17   #4575
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam!!!!
My wczoraj wyruszylismy za fotelikiem na rower dla Marysi. Mielismy w planach kupic Hamaxa, ale w jednym rowerowym byl ale czarny (nie chcielismy bo sie nagrzewa szybko) a inny kolor na zamowienie, pojechalismy do galerii w nadziei ze GoSport bedzie lub we wsół sport i co doopa ale kupislismy inny wsadzilismy w prawie kazdy Marysie i wybralismy najlepsz dla nas i dla niej. I rozgladalismy sie za kaskami, ale nie bylo rozmiarow na takie maluchy a jak byl jeden to cena 110 zl Wiec stwierdzislimy ze na allegro znajdziemy, a pojechalismy do Biedronki po pieluchy i co ??? a tam sie okazalo ze byly kaski dla maluchow i zostaly 3 ostatnie kaski na takie maluchy i cena... 26,99 Szkoda mi wydawac 110 zl jak glowa rosnie takim maluchom, a tu taka niespodzianka i wczoraj zamontowalismy fotelik i pojechalismy sciezka rowerowa nad zalewa. Marysia mega szczesliwa, wiec dzis jedziemy na rowery. [COLOR="Silver"]

Eve przepraszam za szczerość ale wolałabym nie jeździć z dzieckiem wcale niż z założonym biedronkowym kaskiem
Wiem,że producenci zarabiają na marży ale oni w cenie odrabiają testy i materiały które mają ochronić delikatną główkę dziecka, natomiast cena 26 zł mówi sama za siebie o bezpieczeństwie maluszka. To takie moje zdanie , nie forma ataku Może jednak warto kupić jakiś lepszy??

Cytat:
Pierwsza?

Kajool rozmowa siostrzeńca -- dzieci mają teksty

Iusta dobre dobre, zmieniasz serio ?

Carmela śliczna Sarenka, ramki ( pewnie ikea) i zdjęcia również zwróciły moją uwagę. Jak powiesiłaś huśtawkę? dokupiłaś haki? one są zakończone takimi kółeczkami te sznurki,a dalej jak zamontować?

Monia
noż to Ty nie wiesz że tutaj się trzeba szybko chwalić zdjęciami działki?

Natka widze promotorka taka jak i moja współczuję tych formalności z budową, tyle nerwów i załatwień, ale pomyśl co będzie jak się wybudujecie, zapomnisz o stresie.

Brumek
no wygodne nosidło, ale na początku Sara mruczała jak w chuście i nie bardzo chciała, dopiero 2-3 raz ją przekonał.

jestem ZA !!!!!! trzeba coś zacząć organizować bo pogodą i za małymi dziećmi się już nie wymigamy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobrek.

Stronczek Ty się na mnie nie gniewaj, dobra? Bo wczoraj już nie miałam jak napisać, to piszę dziś, ok?
Sto lat

Brumku

ma za niedługo urodziny. Muszę zacząć oglądać się za jakimś prezentem. Krem na zmarszczki jej kupię i serum ujędrniające Się zdziwi

Karol, Majeczki
za kolejne miesięcznice.
podłączam się do życzeń !!!!!

hej mamusie, u nas pogoda średnia, ale może na spacerek wyskoczymy.
MAły tańczy w foteliku prezesa, robi to prawie za każdym razem jak słyszy muzykę, nawet z reklam telewizyjnych

miłej niedzieli

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-05-06 o 09:29
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:26   #4576
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kunki

Brumek

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Shira uwielbiam Twoje poczucie humoru

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1 -

właśnie tą maść mi lekarka zapisała. I nic poza tym :/ jak mi za tydzień nie przejdzie to będzie myśleć dalej.... :/ to ja wolę pomyśleć już i iść prywatnie.

2 - boska jesteś!
1) jestem pół lekarza
2) nie no co ja skąpiec i temu się targowałam

Cytat:
Shiruś chciałaś zdjęcia Żbika obrobić?
nie nie ja chcę to zdjęcie Zuzy
Cytat:
nie wiem czy nadrobie (jestem na chyba 139 stronie ) bo - pochwale sie - od dzis jestem działkowiczem mamy działeczke na obżezach koszalina, z altanka (i kominkiem!) i całym osprzętem. bardzo nam sie podoba. dzis doprowadzalam ja do porzadku bo wlascicielka troche rzadko korzystala - pajeczyny, kurz i brud wszedzie. caly bagaznik rupieci wyrzucilismy. kupilam tez kojec dla kingi, srednio chce w nim byc ale to lepsze niż jedzenie trawy, bo to lubi na powietrzu robic Lmdleje: artur prawie mi na bajce wieczornej zasnal taki zmeczony dzialkowaniem. jutro w nagrode bedziemy robic pierwszego grila a w tygodniu musze sie za chwasty wziac - bedziemy w ladna pogode po pracy tam jezdzic.
ale fajnie!!!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
O jeszcze jedno udko się na mnie patrzy i mówi "zjedz mnie"
i jak ta historia skończyła się dla udka?

Cytat:
Znalazłam idealny avatar dla mnie (w załączniku )
o jeee w mordę jeża nie zgadzam się

Cytat:

Shirko powiem ci, ze brat blizniak twojego Zbika rowniez budzi sie setki razy w nocy :P

Aaa i jeszcze rozmowa mojego siostrzenca na temat wyboru imienia dla ewentualnej siostrzyczki:
Igi a moze Jagoda??
no jak na braci przystało trzymają się w kupie
a siostrzeniec

Cytat:

A na deser:
deser schrupałam, ja też chcę własną ulicę !!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

No wiesz, taka pamiętliwa jesteś?

Cytat:

będziesz taka subtelna?

Karolku, Majuś:r oza:
Stary 2012-05-06, 09:56   #4577
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Ramki oczywiście Ikea

Huśtawka wisi na haku, już wcześniej mielismy go zamontowanego do hustawki którą dostała pod choinke.
Tą różowa z Auchan (za 22zł) kupiłam docelowo do zamontowania w ogoródku w Świnoujściu, teraz powiesilismy tylko do testów

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:19   #4578
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina Ja mam pampersiaki z rossmana i mam pampersiaki huggiesy. Jak dama zrobiła kup,kę to oba po jakimś czasie zaczeły przeciekać minimalne,wiec od tego czasu zawszę biorę dwa. I jak zrobi ku.pkę idę po prostu zmienić pampersa,żeby potem małe gówienka nie pływały w basenie, bo ku.pa z wodą robi się ciapowata i dlatego pewnie się wydostaje.Ja suszarki nie biorę, bo 1. suszarki są na basenie, 2. nie mam za bardzo czasu na wysuszenie włosów, bo dama już marudzi. 3. mam krótkie włosy i zazwyczaj jak ściągam ręcznik to już są "prawie" suche... a trzymam ręcznik caly czas na głowie, jak damę przewijam, albo czepek, bo wtedy nie leca krople na nią jak ją ubieram. Ja to na basen idę jak wieśniarka i wychodze jak wieśniarka bo zawsze zapominam grzebień wziać tyle, że z basenu do domu autem mam 5 min.

Shira masz do mnie godzinę jazdy!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:04   #4579
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć

Na osiem miesięcy Radkowi wyszedł pierwszy ząbek (teraz ma już 4)
A na dziewięć miesięcy zaczął stawać na nóżkach

Mam pytania odnośnie Białej Pavlova

1. Miałki cukier to ten najzwyklejszy biały?
2. Skrobia kukurydziana--> nie wiem co to jest--> nie śmiejcie się
To mąka kukurydziana?
3. Ocet biały winny to też ten "zwykły" ocet?

Edit: Już sobie doczytałam o składnikach

Zamierzam się na tą bezę

Jak ją już upiekę i odwrócę do góry dnem, to bitą śmietanę mam wyłożyć na ten spód czy odwrócić z powrotem?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

I czy ta beza zmieści mi się w takiej zwykłej blaszce?
Coś takiego? :
http://www.google.pl/imgres?q=formy+...r:1,s:309,i:46

Ja nie mam piekarnika tylko taki piecyk---> coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=piekar...01&tx=35&ty=23

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-05-06 o 11:10
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:12   #4580
brumek
Zakorzenienie

Karol i obie Majeczki - całusy w czółko, dzieciaki

Ja jeszcze w domu, karmię synka, który mi zasnął w trakcie, więc wolną ręką (0i chwilą ) do Was piszę Na razie pogoda piękna i 20 st. za oknem, a zapowiadali deszcz i 15 stopni `wszystko już naszykowane, jak się Tymuś obudzi to wskakuję w sukienkę, on w swoje ciuszki i lecimy się święcić
Coś mi się zdaję, że wywołamy wśród rodziny konsternację ubrankiem Tymcia, bo jest kompletnie "nie chrztowe"

Cytat:

Brumek
Nie wiem, czy wieczorem, ale na pewno wstawię

Pewnie z czasem Sarka polubi nosidło jeszcze bardziej U nas tak było.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pojechalismy sciezka rowerowa nad zalewa. Marysia mega szczesliwa, wiec dzis jedziemy na rowery.
Ale super że jej się spodobało Że się nie bała, bo to w końcu całkowicie nowe doświadczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumek, moooocne

Jak dziś nadgarstek?

Cytat:
Brumku

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. A Emil wczoraj poszedł na pierwszą imprezę urodzinową i niestety zasnął w trakcie.

2. Wróciliśmy do domu. T. poszedł na siłownię.dotykam czoła Emila i jakieś gorące mi się wydało. sprawdziłam temperaturę i 38.5. dałam mu więc nurofen i myśłałm że zje obiadek, ale skąd.podziubal troszkę i nic.
1. To ostro było
2. Bieduleczek Zaparcia by pasowały do zębów...

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Brumek

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Cytat:
Nie pomogę, bo nie znoszę bezy, więc nigdy nie piekłam
Stary 2012-05-06, 11:12   #4581
Lili 83
Zakorzenienie

Brumek Dlaczego Ty na pasku wisisz? Dziecko przecież chrzcić miałaś dzisiaj

Edit: Już doczytałam :p

Karol i Majki dwie

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-05-06 o 11:13
Stary 2012-05-06, 11:12   #4582
DaKaro
Zadomowienie

Dzień dobry.
Porannego posta mi zeżarło na komórce, a byłam tu przed Paticzkiem .

U nas pogoda piękna, zastanawiam się co robić w taki słoneczny dzień . Może jakaś wycieczka za miasto?

Kobietki nadal karmiące UU - jak radzicie sobie z nadwyżką pokarmu?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:14   #4583
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam żadnych nadwyżek
Stary 2012-05-06, 11:15   #4584
iustyna1
Wtajemniczenie

Marzenko doszła już Ci ta szczotka? Jak wrażenia, polecasz?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-06, 11:26   #4585
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja takowej nie mam U nas idzie na bieżąco
Stary 2012-05-06, 11:48   #4586
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ja tez nie mam nadwyzek

Brumku kciukam za chrzciny!

Brawa dla swietujacych!
Stronczku spozniony
Patik szliczny "mietek'!

U nas szkarlatyna...

Bez odbioru...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:14   #4587
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dziubek kazdy ma swoje zdanie akurat ten kask to S i tak na moje oko, do konca lata nei wytrwa i bedziemy musieli kupic wiekszy. A w sklepach wogole byly tylko wieksze.
brumku tez bylam w szoku, ze jej sie podobalo. A najbradziej jak jechalam obok, to patrzyla na mnie, lub na kola roweru. A nad woda to i kaczki i ludzie i sama woda.

Marys mi usnela czekam az wstanie i jedziemy dzis na przejazdzke.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:18   #4588
madzia1k1
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!!

Pije druga kawę, bo zamulona jestem dziś strasznie, pewnie ta pogoda..

Carmela Dominik ma taka sama huśtawkę u dziadków i tez mu się bardzo podoba, tylko, że niebieską

Brumku kciukasy za chrzciny, widze, że nałóg nie daje Ci spokoju i nawet w taki dzień tuz przed wyjściem musiałas do nas zajrzećAle fajnie tak wiedzieć co u Was na bieżąco, pewnie jeszcze tu zajrzysz w trakcie przyjęcia

Aga szkarlatyna... ojejku, zdrówka

Patik ja tez bardzo się cieszę z Twojego optymizmu

Marinka Twoje posty tez miło się czyta

U nas bez zmian, katar i kaszel jest.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 13:10   #4589
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

czesc

Karol i obie Majeczki wielki calus

Cytat:
D

Sto lat
Nie bede, spoznione tez sie licza dziekuje

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Stronczku - wszystkiego najlepszego i może za rok ktoś nazwie ulicę: Stronczek Street w UK
Dziekuje, a co do ulicy to watpie zeby Stronczek Street byl, ale moze Martha Street

Jak Emil dzis?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Stronczku spozniony
.
dziekuje

Brumeczku sciskam juz od rana

Lece pomieszac w garach i sie biore za ta ankiete, mialam ja juz wczoraj zrobic
Stary 2012-05-06, 13:25   #4590
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

1. Miałki cukier to ten najzwyklejszy biały?
2. Skrobia kukurydziana--> nie wiem co to jest--> nie śmiejcie się
To mąka kukurydziana?
3. Ocet biały winny to też ten "zwykły" ocet?

Edit: Już sobie doczytałam o składnikach

Zamierzam się na tą bezę

Jak ją już upiekę i odwrócę do góry dnem, to bitą śmietanę mam wyłożyć na ten spód czy odwrócić z powrotem?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

I czy ta beza zmieści mi się w takiej zwykłej blaszce?
Coś takiego? :
http://www.google.pl/imgres?q=formy+...r:1,s:309,i:46

Ja nie mam piekarnika tylko taki piecyk---> coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=piekar...01&tx=35&ty=23
1.Miałki to kryształki ma mniejsze. Ja daję zwykły i miksuję dłużej, albo tą samą ilość cukru przetwarzam na cukier puder,ale zazwyczaj zwykły cukier używam.
2.Skrobia kukurydziana to mąka kukurydziana - ta sama którą używasz do klusek śląskich
3.Nie to ocet który zazwyczaj używa się do surówek.
4.Jak nie odwracam, odrywam od papieru kładę na talerz i na górę daję bitą śmietanę.
5.Ja robię na takiej większej, bo ona rośnie jeszcze trochę w piekarniku i się rozszerza, możesz zrobić w tej blaszce co napisałaś ale zrobiłabym ją po prostu prostokątną
6.Jak w tym piecyku wychodzą Ci inne ciasta to myślę, że nie powinno być problemu

Mała rada, jak będziesz dawała papier na blaszkę zrób ślaczek margaryną aby papier się "przykleił" bo podczas wykładania bezy papier często się podnosi co jest nie wygodne.

Używam zwykłej śmietny30% z Biedronki 330ml ubijam na sztywno, dodaję ciut cukru pudru - bo beza sama w sobie jest słodka i śmietany-fix aby była sztywniejsza i na to owoce ostatnio użyłam:banan kiwi i pomarańczy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości