|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
Od razu sprawdziłam tego wstępnie wybranego sprzedawcę i na szczęście tam jest "fotelik wraz z adapterami". Wszystko czyli co? |
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro szczęśliwie tego nie zauważyłam, ale już jeśli chodzi o sklepy internetowe, to lepiej uważać
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki. Nadrobiłam 25 stron
.Zszokowała mnie wiadomość od Ando, mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy, ma ktoś numer do niej, żeby mieć kontakt?? Nie cytowałam, ale pisze co zapamiętałam: ktoś pytał o herbatę z liści malin i olej z wiesiołka, ja zamierzam pić i łykać jak tylko dzidzia będzie już donoszona, a to dlatego że mogą mi robić problemy z porodem w Polsce za darmo a przed terminem pokryje mi go Europejska Karta Zdrowia. Oczywiście nie chcę urodzić wcześniaka, ale jak już donoszę to spróbuję tych sposobów. Ewentualnie musze jeszcze o jeden dokument się postarać, ale prawdopodobnie go nie dostanę, a płacić za wszystko mi się nie widzi. Soleilka co do Białego Jelenia to ja się też zastanawiam nad proszkiem i płynem, ma go w ofercie polecany sprzedawca u którego dziewczyny robiły zakupy. Moja siostra prała w Lovelli i mówi że była zadowolona, natomiast nie poleca proszku Jelp. Miałam Wam wstawić zdjęcia moich ostatnich zakupów ciuszkowych dla Amelki ale nie miałąm czasu porobić zdjęć. Może w tygodniu wstawię. Witam nowe mamusie Coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam już co .Też idę zaraz spać. Buziaki
|
#3154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koniec ![]() /wybór wózka zajął mi zatem łącznie nie więcej, niż 2 godziny - oczywiście nie wiadomo, czy potem nie będę żałować, ale pewnie gdybym wnikliwie zgłębiła temat, i tak miałabym się później do czego przyczepić, wiec przynajmniej czas zaoszczędziłam /
|
||
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz u mnie w Inter Marche są inne promocje niż w tych ogólnokrajowych gazetkach, nie wiem czemu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może powinnaś się zarejestrować chociaż w urzędzie pracy? Niczego z tego tytułu nie dostaniesz, ale ubezpieczenie zapewniają... o ile formalnie nie jesteś zatrudniona. Możesz też sama opłacić sobie ubezpieczenie zdrowotne przynajmniej na ten czas. Cytat:
Tylko Ty chyba szukałaś wózka do spacerów po równych, a zimą odśnieżanych chodnikach, a ja niedawno kupiłam torbę na kółkach i jak przeszłam się z nią ze sklepu do domu (bo przy okazji zrobiłam inne zakupy), to zrozumiałam, dlaczego większości tak zależy na pompowanych kołach. Zaznaczam, że szłam po normalnym, osiedlowym chodniku i oczywiście kółka w torbie nie miały żadnej amortyzacji, a wózki z kołami piankowymi jakąś jednak mają.
|
||
|
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) w pewnym momencie zaczęłam zwracać uwagę, jakie koła maja mijane przeze mnie w mojej okolicy wózki. Pompowane miał może co trzydziesty - dlatego uznałam, że i ja nie potrzebuję. Ale czy nie będę żałować, że tak lekko podeszłam do tematu - tego, jak wspomniałam, nie wiem ![]()
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na coś narzekać będzie każda z nas. ![]() Soleilka - wiem, że do dziecka zieleń limonki pasuje, ale ja dostałabym oczopląsu. Wolę bardzo ciemną zieleń, a w przypadku ścian rozjaśniłabym ją farbą białą, a nie żółtą. Jeszcze mogę zmienić zdanie na temat koloru mebli i wtedy zmieni się też pomysł na ściany. - z takiego zestawu rezygnuję. Może jeszcze wezmę pod uwagę kolor kawy z mlekiem.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-06 o 10:07 |
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
witam sie po kawie ,ogladając bajki ![]() pogoda straszna bo pada i jest ponuro wiec niedzielnego spaceru chyba nie bedzie![]() nad ranem znowu mnie silny skurcz w nodze złapał, masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w kazdym razie slyszałam ze nie wolno. Kiedys sama tak robilam w poprzedniej ciazy ktora poronilam..... nie mowie ze przez to poronilam ale jak sie dowiedzialam ze tak lepiej nie robic to teraz choc to pozycja wygodnia ,unikam tegoCytat:
ja Ją poprosilam o numer tele jak pisala ze juz jedzie do szpitala bo sie jej saczą wody, ale chyba nie zdazyla juz odpisac albo nie zauwazyla ze pytalam bo wiuadomosc wysłałam na privale mogla juz nie byc na wizazu
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawusia ja dziś na 11 do kościoła na chrzciny bratanka
Pisałyście coś na temat kosmetyków Nivea (znajomi nie doczytali że one są później do stosowania i wymyli żelem do mycia dzieciaczka - wynik zaczęła schodzić mu skóra) Ja na początek do mycia na pierwszy miesiąc kupie (oilatum soft) |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki!
Zaraz będę nadrabiać Wasze wczorajsze rozmowy ![]() Póki co znowu spotykam się muszlą - coś mi się wydaje, że przez Luteinę ![]() Co do werdyktu odnośnie mojego zdrowia: zespół żyły głównej dolnej - już od końca ciąży będę mdleć
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde to nie fajnie ze tak mdlejesz
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale, że nie |
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
hihi moge Ci podsylac
mialy by co jesc bo duzo lisci wywalam dziennie
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Do dupy. Posiedzę trochę albo poleżę na plecach i mam odlot. Najlepsze, że w sobotę podłączyli mi na chwilę przed obchodem ktg, no i poczułam, że krew mi odpływa, robi się gorąco i zalewam się potem - już myślałam, że nic na to nie poradzę i mnie tak zostawią. Na szczęście udało się jakoś przeżyć. Pierwsze co zrobiłam w domu, to przywitałam się z muszlą. Jeszcze tylko 8 tygodni i mogę rodzić
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Z lekka... ale też nie masz lekko w tej ciąży
Tylko szlag mnie trafia, jak mnie się porównuje i słyszę: "tamta w zaawansowanej ciąży dźwigała ciężary i nic jej nie było" itp. |
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - ja na ktg też zaliczyłam "odlot". Źle się ułożyłam, właśnie na plecach, no i było niefajnie.. Jakoś się ogarnęłam jednak, nie trwało to długo.
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Zależało mi na tym, żeby wtedy właśnie nie paść. Trzymaliby mnie jeszcze, a to by nie pomogło. W domu czuję się o wiele lepiej.
Muszę zadzwonić jednak do mojego gina, czy mogę zamiast Luteiny brać Duphaston, bo Lutka wyraźnie mi nie służy. TŻ mi przypomniał, że kiedyś już mi tak zmienił i moje samopoczucie się poprawiło. Jednak jest niedziela rano, więc odczekam kilka godzin ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Ja też biorę 03.07 Cytat:
Ad2. Nic nie mogą poradzić?
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z zieloną herbatką
jeszcze nie wiem co u Was bo nie nadrobiłam, a mam aż 7 stron mam nadzieje że wszystko dobrze, dziś tez mnie nie będzie, idziemy na komunie![]() miłego dnia moje drogie
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3174 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Witam się i ja Zaraz jedziemy do moich rodziców i wracamy jutro. Jutro przywieziemy też komode dla małego no i jedziemy po pampersy , a na 16:30 mam wizytę,ale już od 16:00 będę siedziała w poczekalni .W razie gdyby mi się nie udało jeszcze do Was wpaść przed wyjściem,to "trzymajta" kciuki za wizytę ![]() Ja też będę trzymała kciuki za jutrzejsze wizyty- chyba Maciejka_ też ma jutro?
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
A wrzucę dobór kolorków ścian u nas, a co mi tam
Przy czym La Scala jest bardziej szara niż beżowa. W kolejności: dziecięcy, sypialnia, przedpokój, kuchnia. salon.
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-05-06 o 09:29 |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Hello niedzielnie
![]() Nie wyspałam się ![]() Wczoraj wieczorem byłam z tż w kościele, więc dziś jak coś to miałam tylko zabrać Dorotkę na spacer. Ale obie obudziłyśmy się z katarem więc siedzimy w domu
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
o tak, skoczyłabym sobie do Hut na bar sałatkowy![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam! Dziękuję wszystkim za miłe słowa
, a co mi tam - a okazji powrotu stawiam jeszcze...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

.
.

/
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

- z takiego zestawu rezygnuję. Może jeszcze wezmę pod uwagę kolor kawy z mlekiem.
wiec niedzielnego spaceru chyba nie bedzie

Ja miałam u siebie w pokoju połączenie terakota+magnolia i ładnie dawało po oczach 
o tak, skoczyłabym sobie do Hut na bar sałatkowy