Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 23:34   #3151
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tylko nie radzę się znowu za bardzo wgłębiać w te opinie, bo jak ja zaczęłam, to w pewnym momencie zwariowałam do reszty.
(...)
Plagą na przykład jest sprzedawanie w zestawie wózka z lepszym fotelikiem, ale bez adapterów, i gdzieś tam dopiero pomiędzy mniej ważnymi danymi przemycanie informacji, że adapter można sobie dokupić. Albo umieszczanie oferty na samą spacerówkę w dziale "zestawy 3w1"
Wiem, a to drugie to już granda. Zauważyłam, że trzeba pamiętać o adapterach, jak kupuje się fotelik na innej aukcji, ale że mogę dostać wózek i fotelik bez adapterów, to nie wiedziałam.
Od razu sprawdziłam tego wstępnie wybranego sprzedawcę i na szczęście tam jest "fotelik wraz z adapterami".
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ehhh z dupy to wszystko
Wszystko czyli co?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:36   #3152
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wiem, a to drugie to już granda. Zauważyłam, że trzeba pamiętać o adapterach, jak kupuje się fotelik na innej aukcji, ale że mogę dostać wózek i fotelik bez adapterów, to nie wiedziałam.
na allegro szczęśliwie tego nie zauważyłam, ale już jeśli chodzi o sklepy internetowe, to lepiej uważać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:44   #3153
Norniczka
Rozeznanie

Cześć Mamuśki. Nadrobiłam 25 stron .
Zszokowała mnie wiadomość od Ando, mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy, ma ktoś numer do niej, żeby mieć kontakt??
Nie cytowałam, ale pisze co zapamiętałam:
ktoś pytał o herbatę z liści malin i olej z wiesiołka, ja zamierzam pić i łykać jak tylko dzidzia będzie już donoszona, a to dlatego że mogą mi robić problemy z porodem w Polsce za darmo a przed terminem pokryje mi go Europejska Karta Zdrowia. Oczywiście nie chcę urodzić wcześniaka, ale jak już donoszę to spróbuję tych sposobów. Ewentualnie musze jeszcze o jeden dokument się postarać, ale prawdopodobnie go nie dostanę, a płacić za wszystko mi się nie widzi.
Soleilka co do Białego Jelenia to ja się też zastanawiam nad proszkiem i płynem, ma go w ofercie polecany sprzedawca u którego dziewczyny robiły zakupy. Moja siostra prała w Lovelli i mówi że była zadowolona, natomiast nie poleca proszku Jelp.
Miałam Wam wstawić zdjęcia moich ostatnich zakupów ciuszkowych dla Amelki ale nie miałąm czasu porobić zdjęć. Może w tygodniu wstawię.
Witam nowe mamusie
Coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam już co .
Też idę zaraz spać. Buziaki
Stary 2012-05-06, 00:18   #3154
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko czy jeśli np. na opakowaniu płynu do kąpieli nie jest napisane od którego miesiąca życia można go stosować tzn że można od początku? Czy może lepiej szukać kosmetyków gdzie są oznaczenia dla jakiego wieku dzieciaczka są przystosowane?
też tego nie wiem, dlatego kupiłam takie, na których było napisane, ze nadają się już dla noworodka

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Boże, podziwiam Was za cierpliwosc do tematu wózków. I za to ile wiecie na ich temat.. Ja nie mogę zmusić się by zacząć o nich czytać ehh..
ja również nie miałam do tego cierpliwości. Dlatego po prostu jednego wieczoru przejrzałam katalog sklepu typu Smyk (tutaj Spiele Max) i wybrałam kilka modeli, które mnie nie raziły estetycznie ani cenowo. Potem zerknęłam na wagę i wybrałam najlżejszy. Jeszcze tu dziewczyn zapytałam, czy widzą jakieś rażące wady.
Koniec
/wybór wózka zajął mi zatem łącznie nie więcej, niż 2 godziny - oczywiście nie wiadomo, czy potem nie będę żałować, ale pewnie gdybym wnikliwie zgłębiła temat, i tak miałabym się później do czego przyczepić, wiec przynajmniej czas zaoszczędziłam /

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:22   #3155
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

ja również nie miałam do tego cierpliwości. Dlatego po prostu jednego wieczoru przejrzałam katalog sklepu typu Smyk (tutaj Spiele Max) i wybrałam kilka modeli, które mnie nie raziły estetycznie ani cenowo. Potem zerknęłam na wagę i wybrałam najlżejszy. Jeszcze tu dziewczyn zapytałam, czy widzą jakieś rażące wady.
Koniec
/wybór wózka zajął mi zatem łącznie nie więcej, niż 2 godziny - oczywiście nie wiadomo, czy potem nie będę żałować, ale pewnie gdybym wnikliwie zgłębiła temat, i tak miałabym się później do czego przyczepić, wiec przynajmniej czas zaoszczędziłam /
Hmmm... brzmi nieźle Nie wydaje mi sie bym zdołała poświęcić temu tematowi więcej czasu...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:29   #3156
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Może zginąć. Z zielenią takiego problemu nie będzie, a jak wybiorę jasny odcień (ale nie limonki), względnie spokojne kolory pościeli i tylko zabawki jak tęcza, to może nie będzie jarmarcznych efektów.

Mogłaś nie pisać dzisiaj o tej Loveli!
Skoro 1,8 kg kosztuje 18 zł, to 3,6 pewnie poniżej 36, a ja WCZORAJ kupiłam 2 opakowania za ok. 42 zł.
Od razu zwariować... po prostu dziecko zdąży dorosnąć.
U dziecka pasuje kolorowy pokój, a limonka to fajny żywy kolorek

A wiesz u mnie w Inter Marche są inne promocje niż w tych ogólnokrajowych gazetkach, nie wiem czemu
Cytat:
Wklejam fotki moich dzisiejszych zakupów . Zapłaciłam za wszystko 28 zł . Bluza z NEXTa, spodenki też. Reszty nie znam
Śliczne!
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Soleilka co do Białego Jelenia to ja się też zastanawiam nad proszkiem i płynem, ma go w ofercie polecany sprzedawca u którego dziewczyny robiły zakupy. Moja siostra prała w Lovelli i mówi że była zadowolona, natomiast nie poleca proszku Jelp.
ja na pewno kupię jeśli dorwę do kolorów, póki co kupię płyn do płukania z tego

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:42   #3157
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a to dlatego że mogą mi robić problemy z porodem w Polsce za darmo a przed terminem pokryje mi go Europejska Karta Zdrowia. Oczywiście nie chcę urodzić wcześniaka, ale jak już donoszę to spróbuję tych sposobów. Ewentualnie musze jeszcze o jeden dokument się postarać, ale prawdopodobnie go nie dostanę, a płacić za wszystko mi się nie widzi.
Dlaczego nie poleca? Mama używa jakiegoś Jelpa (ale nie dla niemowląt) i wiem tylko, że bezwzględnie do płukania musi dodawać płyn zmiękczający.

Może powinnaś się zarejestrować chociaż w urzędzie pracy? Niczego z tego tytułu nie dostaniesz, ale ubezpieczenie zapewniają... o ile formalnie nie jesteś zatrudniona.
Możesz też sama opłacić sobie ubezpieczenie zdrowotne przynajmniej na ten czas.
Cytat:
wybór wózka zajął mi zatem łącznie nie więcej, niż 2 godziny - oczywiście nie wiadomo, czy potem nie będę żałować, ale pewnie gdybym wnikliwie zgłębiła temat, i tak miałabym się później do czego przyczepić, wiec przynajmniej czas zaoszczędziłam
Dobre. Tylko Ty chyba szukałaś wózka do spacerów po równych, a zimą odśnieżanych chodnikach, a ja niedawno kupiłam torbę na kółkach i jak przeszłam się z nią ze sklepu do domu (bo przy okazji zrobiłam inne zakupy), to zrozumiałam, dlaczego większości tak zależy na pompowanych kołach. Zaznaczam, że szłam po normalnym, osiedlowym chodniku i oczywiście kółka w torbie nie miały żadnej amortyzacji, a wózki z kołami piankowymi jakąś jednak mają.
Stary 2012-05-06, 00:58   #3158
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Dobre. Tylko Ty chyba szukałaś wózka do spacerów po równych, a zimą odśnieżanych chodnikach, a ja niedawno kupiłam torbę na kółkach i jak przeszłam się z nią ze sklepu do domu (bo przy okazji zrobiłam inne zakupy), to zrozumiałam, dlaczego większości tak zależy na pompowanych kołach. Zaznaczam, że szłam po normalnym, osiedlowym chodniku i oczywiście kółka w torbie nie miały żadnej amortyzacji, a wózki z kołami piankowymi jakąś jednak mają.
to fakt, nie zależało mi na pompowanych kołach - z tym, że ja mieszkam w dość starej części miasta, wiec chodniki tu też nie są jakieś super równe - po prostu (o! jeszcze jeden "element" historii wybierania wózka ) w pewnym momencie zaczęłam zwracać uwagę, jakie koła maja mijane przeze mnie w mojej okolicy wózki. Pompowane miał może co trzydziesty - dlatego uznałam, że i ja nie potrzebuję. Ale czy nie będę żałować, że tak lekko podeszłam do tematu - tego, jak wspomniałam, nie wiem

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 01:23   #3159
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
to fakt, nie zależało mi na pompowanych kołach - z tym, że ja mieszkam w dość starej części miasta, wiec chodniki tu też nie są jakieś super równe - po prostu (o! jeszcze jeden "element" historii wybierania wózka ) w pewnym momencie zaczęłam zwracać uwagę, jakie koła maja mijane przeze mnie w mojej okolicy wózki. Pompowane miał może co trzydziesty - dlatego uznałam, że i ja nie potrzebuję. Ale czy nie będę żałować, że tak lekko podeszłam do tematu - tego, jak wspomniałam, nie wiem
Ja zaczęłam zwracać uwagę na rodzaje, koła i markę mijanych wózków, ale i tak niewiele zapamiętywałam, bo były po prostu bardzo różne.
Na coś narzekać będzie każda z nas.

Soleilka - wiem, że do dziecka zieleń limonki pasuje, ale ja dostałabym oczopląsu. Wolę bardzo ciemną zieleń, a w przypadku ścian rozjaśniłabym ją farbą białą, a nie żółtą.
Jeszcze mogę zmienić zdanie na temat koloru mebli i wtedy zmieni się też pomysł na ściany. Ale z tym, że cappuccino i sosna mogą się zlewać, to masz rację - z takiego zestawu rezygnuję. Może jeszcze wezmę pod uwagę kolor kawy z mlekiem.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-05-06 o 10:07
Stary 2012-05-06, 07:20   #3160
prince_polo
Zakorzenienie

hej
witam sie po kawie ,ogladając bajki
pogoda straszna bo pada i jest ponuro wiec niedzielnego spaceru chyba nie bedzie

nad ranem znowu mnie silny skurcz w nodze złapał, masakra

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Boże, podziwiam Was za cierpliwosc do tematu wózków. I za to ile wiecie na ich temat.. Ja nie mogę zmusić się by zacząć o nich czytać ehh..
ja tez jakos nie mam cierpliwosci jeszczedo czytania
Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny a zdarza Wam się trzymać laptopa na brzuchu? Ja teraz leże w lożku pod koldrą i na brzuchu mam poduszkę i na niej lapka, można tak czy nie bardzo?
raczej nie bardzo przeciez to chyba promieniowanie ja w kazdym razie slyszałam ze nie wolno. Kiedys sama tak robilam w poprzedniej ciazy ktora poronilam..... nie mowie ze przez to poronilam ale jak sie dowiedzialam ze tak lepiej nie robic to teraz choc to pozycja wygodnia ,unikam tego
Cytat:
Wklejam fotki moich dzisiejszych zakupów . Zapłaciłam za wszystko 28 zł . Bluza z NEXTa, spodenki też. Reszty nie znam
bardzo bardzo ladne
Cytat:
ma ktoś numer do niej, żeby mieć kontakt??
i
ja Ją poprosilam o numer tele jak pisala ze juz jedzie do szpitala bo sie jej saczą wody, ale chyba nie zdazyla juz odpisac albo nie zauwazyla ze pytalam bo wiuadomosc wysłałam na privale mogla juz nie byc na wizazu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 07:24   #3161
modnisia86
Zadomowienie

Witam z rana z kawusia ja dziś na 11 do kościoła na chrzciny bratanka

Pisałyście coś na temat kosmetyków Nivea (znajomi nie doczytali że one są później do stosowania i wymyli żelem do mycia dzieciaczka - wynik zaczęła schodzić mu skóra)
Ja na początek do mycia na pierwszy miesiąc kupie (oilatum soft)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 07:40   #3162
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki!
Zaraz będę nadrabiać Wasze wczorajsze rozmowy
Póki co znowu spotykam się muszlą - coś mi się wydaje, że przez Luteinę
Co do werdyktu odnośnie mojego zdrowia: zespół żyły głównej dolnej - już od końca ciąży będę mdleć
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 07:52   #3163
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Zaraz będę nadrabiać Wasze wczorajsze rozmowy
Póki co znowu spotykam się muszlą - coś mi się wydaje, że przez Luteinę
Co do werdyktu odnośnie mojego zdrowia: zespół żyły głównej dolnej - już od końca ciąży będę mdleć
witaj
kurde to nie fajnie ze tak mdlejesz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-06, 07:55   #3164
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A ja dzień w dzień dużo Rzodkiewkei co kupie to zostają same liście
U mnie liście świnie pożerają

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Jacob był ładniejszy w długich włosach
Wcale, że nie
Stary 2012-05-06, 07:57   #3165
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie liście świnie pożerają

Wcale, że nie
hihi moge Ci podsylac mialy by co jesc bo duzo lisci wywalam dziennie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-06, 07:58   #3166
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
kurde to nie fajnie ze tak mdlejesz
Do dupy. Posiedzę trochę albo poleżę na plecach i mam odlot. Najlepsze, że w sobotę podłączyli mi na chwilę przed obchodem ktg, no i poczułam, że krew mi odpływa, robi się gorąco i zalewam się potem - już myślałam, że nic na to nie poradzę i mnie tak zostawią. Na szczęście udało się jakoś przeżyć. Pierwsze co zrobiłam w domu, to przywitałam się z muszlą. Jeszcze tylko 8 tygodni i mogę rodzić
Stary 2012-05-06, 08:01   #3167
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Do dupy. Posiedzę trochę albo poleżę na plecach i mam odlot. Najlepsze, że w sobotę podłączyli mi na chwilę przed obchodem ktg, no i poczułam, że krew mi odpływa, robi się gorąco i zalewam się potem - już myślałam, że nic na to nie poradzę i mnie tak zostawią. Na szczęście udało się jakoś przeżyć. Pierwsze co zrobiłam w domu, to przywitałam się z muszlą. Jeszcze tylko 8 tygodni i mogę rodzić
przekichane naprawde

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-06, 08:03   #3168
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
przekichane naprawde
Z lekka... ale też nie masz lekko w tej ciąży

Tylko szlag mnie trafia, jak mnie się porównuje i słyszę: "tamta w zaawansowanej ciąży dźwigała ciężary i nic jej nie było" itp.
Stary 2012-05-06, 08:05   #3169
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Z lekka... ale też nie masz lekko w tej ciąży

Tylko szlag mnie trafia, jak mnie się porównuje i słyszę: "tamta w zaawansowanej ciąży dźwigała ciężary i nic jej nie było" itp.
eeee takie gadanie, mi ciagle mowia ze kiedys w polu baby robily i nic sie im nie dzialo, a teraz taką delikatną w ciazy sie jest

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-06, 08:12   #3170
Linka25
Zakorzenienie

Blue - ja na ktg też zaliczyłam "odlot". Źle się ułożyłam, właśnie na plecach, no i było niefajnie.. Jakoś się ogarnęłam jednak, nie trwało to długo.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:02   #3171
blueberry88
Zakorzenienie

Zależało mi na tym, żeby wtedy właśnie nie paść. Trzymaliby mnie jeszcze, a to by nie pomogło. W domu czuję się o wiele lepiej.
Muszę zadzwonić jednak do mojego gina, czy mogę zamiast Luteiny brać Duphaston, bo Lutka wyraźnie mi nie służy. TŻ mi przypomniał, że kiedyś już mi tak zmienił i moje samopoczucie się poprawiło. Jednak jest niedziela rano, więc odczekam kilka godzin

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
To 3go może mnie złapać
Ja też biorę 03.07

Cytat:
hmmmm pomysle, najpierw mielismy zrobic album slubny z tego wklejac tam zdj z eslubu. Ale jakos znowu o niej zapomnialam, a ze album mamy to chyba zostawie na album dla Rozalki tylko jak postawiam tam zdjęcia to bedzie gruba a te kartki same w sobie nie sa cieniutkie.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

ja guza na kosci ogonowej mam juz kupe kupe lat. Byłam z tym kieeeeeedys u lekarza ale nic sie neidowiedzialam procz tego ze tak juz mam i bedzie mnie bolec no i czesto boli, wystarczy ze długo siedze.....
Ad1. A ja nadal nie wywołałam zdjęć ze ślubu i nie zakupiłam albumu
Ad2. Nic nie mogą poradzić?
Stary 2012-05-06, 09:07   #3172
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam się z zieloną herbatką jeszcze nie wiem co u Was bo nie nadrobiłam, a mam aż 7 stron mam nadzieje że wszystko dobrze, dziś tez mnie nie będzie, idziemy na komunie

miłego dnia moje drogie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:23   #3173
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Prince, mówiłam o moim własnym mieszkaniu, ale za czasów studenckich, kiedy to nie było kasy na remonty i mieszkało się na kupie
Miałaś własne mieszkanie za czasów studenckich?

Cytat:
I dajecie radę latem z czerwonym? Ja miałam u siebie w pokoju połączenie terakota+magnolia i ładnie dawało po oczach
Ja w salonie mam na ścianach kolor LaScala (taki szarawy) i przez dwie ściany metrowej szerokości pasek Argentyńskie Tango (czerwony). Baaardzo nam to pasuje i naprawdę gościom się podoba.
Stary 2012-05-06, 09:25   #3174
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

Dla mojej malutkiej mama ustrzeliła sporo ciuszków Next i wszystkie są w bardzo dobrym stanie, więc mam nadzieję, że po kilku praniach takie pozostaną.
Właśnie w ciucholandach można znaleźć sporo ciuszków z Nexta i to w super stanie

Cytat:

Asia super zakupy

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Super ubranka Dobranoc dziewczyny, ja już uciekam spać

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
w sumie ja też, przy tylu wydatkach każda sumka się przydajeja też wolałabym przytulanki ostatnio sąsiad za ścianą tak dał czadu z głośną muzyką,myślałam że mi głowa pęknie

super zakupy
Ci sąsiedzi

Cytat:
też tego nie wiem, dlatego kupiłam takie, na których było napisane, ze nadają się już dla noworodka
Może i ja poszukam takich z napisem .

Cytat:

Śliczne!

Cytat:

bardzo bardzo ladne

Cytat:
Jejku

Witam się i ja

Zaraz jedziemy do moich rodziców i wracamy jutro. Jutro przywieziemy też komode dla małego no i jedziemy po pampersy , a na 16:30 mam wizytę,ale już od 16:00 będę siedziała w poczekalni .

W razie gdyby mi się nie udało jeszcze do Was wpaść przed wyjściem,to "trzymajta" kciuki za wizytę

Ja też będę trzymała kciuki za jutrzejsze wizyty- chyba Maciejka_ też ma jutro?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:27   #3175
blueberry88
Zakorzenienie

A wrzucę dobór kolorków ścian u nas, a co mi tam Przy czym La Scala jest bardziej szara niż beżowa. W kolejności: dziecięcy, sypialnia, przedpokój, kuchnia. salon.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (50,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_21_26_15.jpg (42,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_22_11_12.jpg (37,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_13_10_2011_22_13_28.jpg (47,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoral_18_10_2011_20_22_54.jpg (46,7 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-05-06 o 09:29
Stary 2012-05-06, 09:30   #3176
hanjah
Zakorzenienie

Hello niedzielnie

Nie wyspałam się
Wczoraj wieczorem byłam z tż w kościele, więc dziś jak coś to miałam tylko zabrać Dorotkę na spacer. Ale obie obudziłyśmy się z katarem więc siedzimy w domu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:45   #3177
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, jeździłam po całej Polsce i czasem po Czechach, Słowacji. Także się zbierało... a że nie lubiłam spać w hotelach, to często robiłam np. trasę Krk-Poznań i wracałam tego samego dnia.
nieźle

Blue współczuję
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:55   #3178
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj spałam w salonie ,bo w sypialni mamy strasznie gorąco. I na początku było super, tylko później sąsiadom zebrało się na przytulanki . Aż mi wstyd było . Więc na godzinke poszłam do sypialni, wracam do salonu i akurat trafiłam na ostatni moment , później już tylko błoga cisza
bezwstydnicy

Cytat:
Maciejka, by nie mieć dylematów, lepiej nie chodz do sklepu raz jeszcze
dobre

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
oj ja sie nie nadaje-nie dosc ze mi pasy przeszkadzaja, to koncentracja blizka zeru, dzis w miescie wchodzac w zakret wjechalam na krawęznik
Nie martw się, mój tż też

Cytat:
Mój też tak ma ,jak sobie coś zje to jego ochota na pieszczoty jest równa zeru . Ja to ostatnio chodzę jakaś chętna,ale boje się kurcze . . . jakoś chyba się przełamie w 38 t.c.
Ja też czekam na 38tc - jak widziałam w szpitalu te babki, które mają 40+5 i 1 cm rozwarcia i tak czekają... Mam nadzieję, że seks coś wtedy zdziała.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

mój mąż oczywiście obudził się że potrzebuje nowe buty na jutro więc gnaliśmy jeszcze do CH ale przy okazji zaszliśmy do Pizza Hut daaawno już nie byliśmy
o tak, skoczyłabym sobie do Hut na bar sałatkowy

Cytat:

No i tu już myślałam, że jak tak to już z górki i... jakże się pomyliłam bo przyszła pora na szukanie najkorzystniejszej oferty i tu znowu można się wnerwić. Bo w wielu sklepach internetowych nawet nie bardzo piszą co tak naprawdę kupuje się w zestawie, albo trzeba się mocno do tych informacji dokopywać. Czyli chcesz to sobie zamów, ale jak nie dopytasz, to dowiesz się co dokładnie kupiłeś jak Ci przesyłka dojdzie.
Plagą na przykład jest sprzedawanie w zestawie wózka z lepszym fotelikiem, ale bez adapterów, i gdzieś tam dopiero pomiędzy mniej ważnymi danymi przemycanie informacji, że adapter można sobie dokupić. Albo umieszczanie oferty na samą spacerówkę w dziale "zestawy 3w1"
Zgadzam się w 100% Udało mi się jednak kupić ze sklepu, który dokładnie opisuje co jest w zestawie i nawet byłam zaskoczona, że mam 3 osobne folie przeciwdeszczowe, wkład do fotelika dla mniejszych dzieci. Jeszcze nie rozpakowaliśmy spacerówki tylko.
Stary 2012-05-06, 09:56   #3179
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, mój tż też

Ja też czekam na 38tc - jak widziałam w szpitalu te babki, które mają 40+5 i 1 cm rozwarcia i tak czekają... Mam nadzieję, że seks coś wtedy zdziała.
hehe no ladnie

ja mam do ciąży donoszonej 2 miesiące, odliczam do 5.07
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:03   #3180
blueberry88
Zakorzenienie

Nadrobiłam! Dziękuję wszystkim za miłe słowa i bukiecik, a co mi tam - a okazji powrotu stawiam jeszcze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lody-snickers-baton-lodowy-48g-mars-Full.jpg (15,1 KB, 7 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości