|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Znowu mam schizę co do szpitala, w którym chcę rodzić
![]() Naczytałam się znowu opinii i zniechęciłam się ![]() Już tak niewiele czasu zostało, a ja nadal nie jestem na 100% przekonana co do miejsca, gdzie chcę się rozpakować Kompletnie nie wiem co robić. Czy iść na żywioł i niech się dzieje wola nieba, czy jednak kierować się opiniami na necie i wybrać inny szpital Szczerze mówiąc, to położne są super w tym szpitalu, do którego chodziłam na sr, ale tam znowu jest raczej kiepska opieka lekarska. |
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
U mnie tez noc nie przespana. Ehh, juz przyzwyczaiłam sie do tego.
Ja po sniadanku i nie wiem co tu robic. |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
agata ślicznie wyglądasz
I brzuszek widzę, że masz wysoko Gaabbi tak na prawdę najważniejsza w trakcie porodu jest położna, no chyba, że będziesz miała cc. Lekarz przychodzi tylko, żeby naciąć i zszyć jeżeli nic złego się nie dzieje. Więc jeżeli położne są w tym szpitalu spoko, to ja bym na taki się zdecydowała. Mam kochane nadzieję, że ten wczorajszy alarm to był jakiś błąd urządzenia czy coś, bo Antoś śpi normalnie i w ogóle Moja schiza jest spowodowana tym, że po operacji Mały był niewydolny oddechowo i krążeniowo. Wiem, że potem było wszystko w porządku, ale zestresowana jestem dalej. Dzisiaj Antoś kończy dwa tygodnie Ale to szybko leci
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
My dziś po obiedzie jedziemy na wycieczkę na porodówkę
Mam nadzieję, że można zwiedzać w niedzielę?
|
|
|
|
#3845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Naprawdę kiepsko u mnie z czasem stąd ten poślizg ze zdjęciami. Ale już nam się trochę rozluźnia. Co mieliśmy pilnego do zrobienia to jest zrobione. Teraz powoli, powoli... Chociaż i tak cała masa rzeczy czeka na swoją kolej. Ale muszę więcej odpoczywać. Poza tym wolę korzystać z pogody i iść na spacer niż siedzieć i układać w szafkach ![]() Cytat:
Takie bóle jak opisujesz dziewczyny miały, i to raczej normalne. Ale to Ty czujesz i Ty musisz decydować. To, że mała napiera na szyjkę, to normalne, miejsca ma coraz mniej a gdzieś się musi mieścić. Ja twardnień brzucha jako takich nie doświadczyłam, czasami tylko lekko mi się napinał, ale twardnieniem tego bym nie nazwała, więc trudno mi doradzać co z tym robić. A to wrzucę jeszcze kilka zdjęć ze ślubu ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała jeszcze z miesiąc, ale może lepiej nie... Cytat:
Poszłam do szkoły rodzenia do jednego z nich, tego najbliższego. I tam pójdę rodzić. Nie wymagam od szpitala cudów, chcę tylko móc tam dokończyć to co się zaczęło, i zapomnieć Wierzę, że lekarze i położne dobrze się mną zajmą, nic więcej mnie nie interesuje.Wiem, wiem... może trochę zbyt optymistycznie na to patrzę, ale po co schizować... mam inne sprawy na głowie, a skoro szpital funkcjonuje i kobiety rodzą w nim dzieci, to znaczy, że krzywdy mi nikt nie zrobi
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Już
![]() Mam wolną chwilę, chłop do kościoła poszedł, to mogę odsapnąć.
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba faktycznie nie ma co panikować z tymi boleściami, bo to przecież już koniec 34tc. Twardniejący brzuch mam od dawna więc tym też nie będę się za bardzo przejmowała. Leki biorę więc chyba będzie wszystko ok.A co do szpitala, to miałam dokładnie takie podejście jak Ty... do dzisiaj rana Wzięło mnie znowu na grzebanie w internecie i naczytałam się różnych rzeczy. Też za wiele od szpitala nie oczekuję, bo najważniejsze jest zdrowie moje i mojego dziecka, a nie kolor ścian, czy obrazki na ścianie. Zastanawiam się jedynie nad podejściem położnych. Jak tam leżałam kilka godzin, to położne wydawały się oschłe, ale kompetentne. Mam nadzieję, że nie okażą się ostatnimi jędzami, bo będzie nieciekawie. Dziewczyny, mam na kartce "co wziąć do szpitala" napisane: podkłady flizelinowe, czy to są te maty na łóżko? Bo następny podpunkt to są: pieluchy jednorazowe ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- _agata, miałaś super sukienkę I super wyglądasz w tej fryzurze z króciutką grzywką ![]() Fajne zdjęcia
|
|
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkłady fizelinowe to najprawdopodobniej te maty. Pieluchy jednorazowe... Ja do szpitala wezmę jednorazówki. A za radą jednej z kieleckich mam będę używać jednorazówek póki pępek nie odpadnie (a w tzw. międzyczasie będę sprawdzała, które wielorazówki co są warte). I wtedy przerzucę się na wielorazówki. Koleżance zostało prawie 200 "jedynek" i postanowiła mnie nimi obdarować ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Ja taka prosta jestem, wszystko lubię proste, aż do bólu, bez udziwnień. A co do włosów, to mam takie fazy... obcinam, zapuszczam... obcinam... zapuszczam Zdjęcia były robione tydzień po tygodniu, na ślubie miałam mniej więcej takie jak noszę teraz, a za kilka dni krótkie Teraz już mnie korci żeby obciąć
|
|
|
#3850 |
|
Konto usunięte
|
Gaabbi, ja miałam takie podkłady z firmy Seni, a potem mi mąż kupił w aptece jakieś nołnejmy (bo to można kupować na sztuki) i te Seni były lepsze, bardziej przewiewne. Ja tego zużyłam w sumie 2 opakowania.
Miałam też te ogromne podpaski Bella Mamma w różowym opakowaniu i też wystarczyło, tego też miałam chyba 2 opakowania, a potem już normalnie większe podpaski. |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Fotograf
Michał Lewandowski http://www.highlightstudio.pl/fotogr...ce-krakow.htmlI blog http://www.highlightstudio.pl/blog/
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-05-06 o 11:45 |
|
|
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też preferuję prostotę Chociaż czasami zdarzy mi się zaszaleć z tandetą [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33928987]Gaabbi, ja miałam takie podkłady z firmy Seni, a potem mi mąż kupił w aptece jakieś nołnejmy (bo to można kupować na sztuki) i te Seni były lepsze, bardziej przewiewne. Ja tego zużyłam w sumie 2 opakowania. Miałam też te ogromne podpaski Bella Mamma w różowym opakowaniu i też wystarczyło, tego też miałam chyba 2 opakowania, a potem już normalnie większe podpaski.[/QUOTE] No to chyba zrozumiałyśmy tak samo. Podkłady na łóżko i podkłady w majtki Ja mam na razie podkładów 10szt.(nie wiem jakiej firmy), ale tak jak piszesz, zawsze można dokupić na szt. w aptece Podkładów (podpasek) mam dwa opakowania i chyba dokupię jeszcze jedno.Fajny demotywator... http://demotywatory.pl/3788926 |
|
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
_agata wspaniałe zdjęcia ze ślubu i z pleneru , wyglądałaś prześlicznie
nie poszłam dzisiaj do kościoła i już chyba nie będę chodzić teraz aż dopiero z dzidziusiem, za ciężko mi.... a tak jeszcze odnośnie chodzenia do kościoła z maluszkami, to moja ciotka "medium", o której już wspominałam, mówi, że nieochrzczonych dzieci nie zabiera się do kościoła .... a teraz tak na poważnie, to też z miesiąc muszę czekać zanim będę mogła z nim/ nią rzeczywiście iść do kościoła? w sumie to też jest duże skupisko ludzi |
|
|
|
#3856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/markowe-pieluszki-...296971117.html ??? bo póki co zamawiam z różnych firm po 1-2szt żeby mieć porównanie a te wydają się całkiem fajne i zastanawiam się cyz nie wziąc więcej od razu jak myślisz?
|
|
#3857 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A i jeszcze doczytałam, że któraś z Was już nie krwawi - przepraszam, że nie pamiętam która to dziewczyna, ale nie jestem już tak na bieżąco jak kiedyś. Uważajcie też na to, jak za szybko przestaniecie krwawić. Moja mama przy drugim dziecku szybko przestała krwawić, potem jak dostała gorączki, szybko poszła do lekarza i jeszcze chwila i mogło być źle - po prostu nie wszystko "wyszło", bodajże została część łożyska, która zatkała to ujście i wszystko w środku się zbierało... Szybko mamę wyczyścili na szczęście skończyło się dobrze, ale potem każdy ginekolog w pobliżu znał mamę, bo jej przypadek omawiali na jakimś zebraniu czy coś :O Nie chcę Was absolutnie straszyć, tylko po prostu uważajcie na siebie, żeby przez takie właśnie czyjeś zaniedbanie nie stała Wam się krzywda. |
|
|
|
|
#3858 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Agatka jaki Leos jest podobny do Ciebie!!!! No i ma Twoje cudne doleczki, ale bedzie dziewczyny podrywal (uwazaj bo moj ojciec tez wyrywal na swojego przystojnego syna )Rozowa gratuluje!!!!!! Agata super zdjecia slubne, brzusio sliczny ![]() A to nie dzisiaj jest pelnia? Jutro mam wizyte i juz nie moge sie doczekac!!!! Jestem ciekawa, kiedy wyjma ze mnie malucha. Z jednej strony chcialabym juz, a z drugiej strony 8 maja mam fryzjera,a 19stego musze zalatwic wazna rzecz....co to za czasy,zeby nie miec czasu na porod ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Śliweńka jak rana po cc? Marzy mi sie,zebym szybko wyszla ze szpitala, nakarmila malego, dala buziaka jemu i mezowi i poszlabym sobie... w pi..zdu Po tylu miesiacach lezenia oficjalnie MAM DOSC!! Dziwnie mi bedzie tak bez skurczy i bolu w kroczu, no i jeszcze jak poszlabym sobie na loda,a co tam na 10 lodow to bede najszczesliwsza
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już dwa tygodnie Ależ zleciało![]() Ładne te zdjęcia na klatce schodowej,takie romantico ![]() Cytat:
![]() Od dwóch dni boli mnie mała w środku,nie jest to przyjemne,bo nawet siedzieć nie moge,takie kłucia ni z tąd ni z owąd że się zwijam z bólu.I te wstrętne skurcze w dupe i pipe. Mam pycha obiadek dzisiaj mielone,młode ziemniaczki z koperkiem
|
||
|
|
|
#3860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już jestem
![]() byliśmy w tym całym Mikołowie - ten jarmark to jakas porażka totalna, rzeczywiscie, jest tak jak mi napisalal dziewczyna z innego forum, że tam lubią oszukiwac co do "wieku" przedmiotu - nawet taki laik jak ja spostrzeże, że plastikowe części i naklejki CE nie świadczą, że to jest jakiś antyk Ale udalo mi sie naklonic meza do pojechania na inny targ chcxialam jeszcze jechac na jeden targ, niedaleko tego pierwszego, ale moj juz mi nie pozwolil i nakrzyczal, ze on z ciezarną nie bedzie sie ciaskał przez tłumy Cytat:
ja nie mam zamiaru ciagnąc tak malego dziecka do kosciola, zreszta ja z tych niechodzących raczej jestem... agata - fajne foty i slubne i z pleneru ; my mielismy w calkiem innym stylu i brakowalo mi czarno bialych wiec jak w koncu jakie wywolam to wezme tez czarno biale
|
|
#3861 | |
|
Rozeznanie
|
_agata dobry fotograf, super zdjęcia,
fajne czerwone dodatki łącznie z autem ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa pie.rd.oly w sumie - bluzke z zameczkiem z przodu zeby cyca wyjac w razie potrzeby, torebka pomaranczowa, jakas apaszka i wsciekle rozowe baletki - pop.ier.dalacze . Generalnie nie mam parcia na "markowe" ciuchy i dodatki, wręcz jest mi żal pieniędzy nato, bo i tak większosc idze z jednej fabryki.. jakosc sklepowych ciuchow w ostatnich kilku latach strasznie sie obnizyla, kiedys jak jeszcze pracowalam w takim super kobiecym sklepie to jeszcze jakosciowo bylo OK, potem juz coraz gorzej...
|
#3863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa jeszcze torebka i apaszka dla tesciowej bo mi kiedys pozazdroscila torebki i musialam kupic podobną ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ale mnie teraz lamie w krzyzu ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ciekawe co u Dastii?!?!?!?! Alfa powinna pewnie otrzymac jakiegos smsa w razie czego Libretka tez po terminie, moze sie cos ruszylo
|
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie wczoraj bolało i to było na burzę
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Ewunia jak tam nastroj przed jutrem?
|
|
|
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
Złożyłam w dwóch miejscach zamówienie na pieluszki wielorazowe
Nareszcie
|
|
|
|
#3868 | |
|
Rozeznanie
|
Mar2sia widze,ze jestes, czyli jeszcze nie urodzilas
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
maluch musi jeszcze poczekac w brzuchu, chociaz do odpadniecia pepucha i tak bede uzywala pampersow
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Minęło juz 2 tygodnie???!!! matko, jak ten czas leci.... Gaabbi, tak jak Andzya napisała. najważniejsze jest żeby położne były ok bo lekarza to będziesz widziała może z dwa razy, a położne muszą opiekować się Tobą i dzieckiem cały czas. Ja już ostatnie rzeczy do szpitala spakowałam Mam nadzieję, że niczego nie zapomniałam. Ruszamy o 18tej Za chwilę przyjedzie teściowa z Warszawy. Ona myśli, że przyjeżdża na 2 tygodnie, ale będę musiała szybko ją uświadomić, że za tydzień chcę już zostać w domu sama.Mąż się ze mnie śmieje bo na wyjście ze szpitala kupiłam sobie te leginsy Calzedonie Push-up żeby się na wstępie nie załamać swoją nową figurą. Są czarne(wiadomo czarny wyszczupla), niby podnoszą pupę i są takie ściągające...hehe no zobaczymy co z tego wyjdzie.... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A nastrój...na razie ok...spokój...ale wieczorem czuje, że się zacznie, ale nie wiem co...albo panika albo podniecenie.... ![]() Na razie tylko martwię się jak ja mam w tym szpitalu zasnąć... Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-05-06 o 13:34 |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalach z reguły w weekendy nic ciekawego sie nie dzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Mamy V-VI cz.VIII

Ale to szybko leci 

jak myślisz?
Ależ zleciało