Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 10:32   #3841
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Znowu mam schizę co do szpitala, w którym chcę rodzić
Naczytałam się znowu opinii i zniechęciłam się
Już tak niewiele czasu zostało, a ja nadal nie jestem na 100% przekonana co do miejsca, gdzie chcę się rozpakować
Kompletnie nie wiem co robić. Czy iść na żywioł i niech się dzieje wola nieba, czy jednak kierować się opiniami na necie i wybrać inny szpital
Szczerze mówiąc, to położne są super w tym szpitalu, do którego chodziłam na sr, ale tam znowu jest raczej kiepska opieka lekarska.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:33   #3842
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

U mnie tez noc nie przespana. Ehh, juz przyzwyczaiłam sie do tego.

Ja po sniadanku i nie wiem co tu robic.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:01   #3843
andzya
Zakorzenienie

agata ślicznie wyglądasz I brzuszek widzę, że masz wysoko Ja tak też miałam do samego porodu.

Gaabbi tak na prawdę najważniejsza w trakcie porodu jest położna, no chyba, że będziesz miała cc. Lekarz przychodzi tylko, żeby naciąć i zszyć jeżeli nic złego się nie dzieje. Więc jeżeli położne są w tym szpitalu spoko, to ja bym na taki się zdecydowała.

Mam kochane nadzieję, że ten wczorajszy alarm to był jakiś błąd urządzenia czy coś, bo Antoś śpi normalnie i w ogóle Moja schiza jest spowodowana tym, że po operacji Mały był niewydolny oddechowo i krążeniowo. Wiem, że potem było wszystko w porządku, ale zestresowana jestem dalej.

Dzisiaj Antoś kończy dwa tygodnie Ale to szybko leci
Stary 2012-05-06, 11:04   #3844
rinco
Wtajemniczenie

My dziś po obiedzie jedziemy na wycieczkę na porodówkę Mam nadzieję, że można zwiedzać w niedzielę?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:10   #3845
_agata
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Naprawdę kiepsko u mnie z czasem stąd ten poślizg ze zdjęciami. Ale już nam się trochę rozluźnia. Co mieliśmy pilnego do zrobienia to jest zrobione. Teraz powoli, powoli... Chociaż i tak cała masa rzeczy czeka na swoją kolej. Ale muszę więcej odpoczywać. Poza tym wolę korzystać z pogody i iść na spacer niż siedzieć i układać w szafkach

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Wstałam i brzuch nadal boli
Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy panikować, czy wstrzymać się do wizyty 17 maja? Hania rusza się w miarę często więc z nią chyba wszystko ok. Możliwe, że coś tam jeszcze się diametralnie zmienia, rozszerza? Kłuje mnie brzuch po bokach i rozpiera mi jakby szyjkę, sklepienie łonowe. Brzuch po kilku minutach stania mi twardnieje, ale to akurat bolesne nie jest.

Mój P dzisiaj na rybach Wróci koło południa, to pojedziemy na obiad. A dzisiaj nie ma rosołu, tylko moja ulubiona, ukochana, zupka szczawiowa ze świeżego szczawiu

Poszłabym chętnie na targ po truskawki i kwiatki na balkon, ale chyba nie jest to dobry pomysł

aaaa, no to chyba było nie za moich czasów W każdym razie, miło Cię widzieć
Mnie nikogo nie przypominasz, ale ja chyba generalnie mam problem z szukaniem podobieństw między ludźmi Rzadko kiedy potrafię powiedzieć do kogo podobne jest np. dziecko.
Jeśli Hania jest normalnie ruchliwa, to myślę, że nie ma powodów do obaw.
Takie bóle jak opisujesz dziewczyny miały, i to raczej normalne. Ale to Ty czujesz i Ty musisz decydować. To, że mała napiera na szyjkę, to normalne, miejsca ma coraz mniej a gdzieś się musi mieścić.
Ja twardnień brzucha jako takich nie doświadczyłam, czasami tylko lekko mi się napinał, ale twardnieniem tego bym nie nazwała, więc trudno mi doradzać co z tym robić.

A to wrzucę jeszcze kilka zdjęć ze ślubu

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

agata no proszę jaka zadowolona mamuśka, fajnie zdjęcia takie kolorowe, brzuch masz taki jakby jeszcze miesiąc do porodu został
Dzięki
Ja bym chciała jeszcze z miesiąc, ale może lepiej nie...

Cytat:
Znowu mam schizę co do szpitala, w którym chcę rodzić
Naczytałam się znowu opinii i zniechęciłam się
Już tak niewiele czasu zostało, a ja nadal nie jestem na 100% przekonana co do miejsca, gdzie chcę się rozpakować
Kompletnie nie wiem co robić. Czy iść na żywioł i niech się dzieje wola nieba, czy jednak kierować się opiniami na necie i wybrać inny szpital
Szczerze mówiąc, to położne są super w tym szpitalu, do którego chodziłam na sr, ale tam znowu jest raczej kiepska opieka lekarska.
Gaabbi, już nie czytaj. U mnie są 3 szpitale, każdy ma opinie zarówno pozytywne, jak i negatywne. Nie czytałam nic na ich temat.
Poszłam do szkoły rodzenia do jednego z nich, tego najbliższego. I tam pójdę rodzić. Nie wymagam od szpitala cudów, chcę tylko móc tam dokończyć to co się zaczęło, i zapomnieć Wierzę, że lekarze i położne dobrze się mną zajmą, nic więcej mnie nie interesuje.
Wiem, wiem... może trochę zbyt optymistycznie na to patrzę, ale po co schizować... mam inne sprawy na głowie, a skoro szpital funkcjonuje i kobiety rodzą w nim dzieci, to znaczy, że krzywdy mi nikt nie zrobi

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:11   #3846
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
O proszę jak się rozochociła
Dawaj, dawaj
Stary 2012-05-06, 11:27   #3847
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
O proszę jak się rozochociła
Dawaj, dawaj
Już
Mam wolną chwilę, chłop do kościoła poszedł, to mogę odsapnąć.

o
Stary 2012-05-06, 11:33   #3848
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli Hania jest normalnie ruchliwa, to myślę, że nie ma powodów do obaw.
Takie bóle jak opisujesz dziewczyny miały, i to raczej normalne. Ale to Ty czujesz i Ty musisz decydować. To, że mała napiera na szyjkę, to normalne, miejsca ma coraz mniej a gdzieś się musi mieścić.
Ja twardnień brzucha jako takich nie doświadczyłam, czasami tylko lekko mi się napinał, ale twardnieniem tego bym nie nazwała, więc trudno mi doradzać co z tym robić.

Gaabbi, już nie czytaj. U mnie są 3 szpitale, każdy ma opinie zarówno pozytywne, jak i negatywne. Nie czytałam nic na ich temat.
Poszłam do szkoły rodzenia do jednego z nich, tego najbliższego. I tam pójdę rodzić. Nie wymagam od szpitala cudów, chcę tylko móc tam dokończyć to co się zaczęło, i zapomnieć Wierzę, że lekarze i położne dobrze się mną zajmą, nic więcej mnie nie interesuje.
Wiem, wiem... może trochę zbyt optymistycznie na to patrzę, ale po co schizować... mam inne sprawy na głowie, a skoro szpital funkcjonuje i kobiety rodzą w nim dzieci, to znaczy, że krzywdy mi nikt nie zrobi
_agata, dzięki za głos zdrowego rozsądku Chyba faktycznie nie ma co panikować z tymi boleściami, bo to przecież już koniec 34tc. Twardniejący brzuch mam od dawna więc tym też nie będę się za bardzo przejmowała. Leki biorę więc chyba będzie wszystko ok.
A co do szpitala, to miałam dokładnie takie podejście jak Ty... do dzisiaj rana Wzięło mnie znowu na grzebanie w internecie i naczytałam się różnych rzeczy. Też za wiele od szpitala nie oczekuję, bo najważniejsze jest zdrowie moje i mojego dziecka, a nie kolor ścian, czy obrazki na ścianie. Zastanawiam się jedynie nad podejściem położnych. Jak tam leżałam kilka godzin, to położne wydawały się oschłe, ale kompetentne. Mam nadzieję, że nie okażą się ostatnimi jędzami, bo będzie nieciekawie.

Dziewczyny, mam na kartce "co wziąć do szpitala" napisane: podkłady flizelinowe, czy to są te maty na łóżko? Bo następny podpunkt to są: pieluchy jednorazowe

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

_agata, miałaś super sukienkę Taka skromna, z klasą, w moim guście
I super wyglądasz w tej fryzurze z króciutką grzywką
Fajne zdjęcia
Stary 2012-05-06, 11:36   #3849
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam na kartce "co wziąć do szpitala" napisane: podkłady flizelinowe, czy to są te maty na łóżko? Bo następny podpunkt to są: pieluchy jednorazowe
Wiesz, mnie to ani grzeje ani ziębi, czy one oschłe czy nie... może i lepiej, bo nie lubię jak mi ktoś co chwilę chce pomóc czy inne takie

Podkłady fizelinowe to najprawdopodobniej te maty.
Pieluchy jednorazowe... Ja do szpitala wezmę jednorazówki. A za radą jednej z kieleckich mam będę używać jednorazówek póki pępek nie odpadnie (a w tzw. międzyczasie będę sprawdzała, które wielorazówki co są warte). I wtedy przerzucę się na wielorazówki. Koleżance zostało prawie 200 "jedynek" i postanowiła mnie nimi obdarować

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
_agata,[/B] miałaś super sukienkę Taka skromna, z klasą, w moim guście
I super wyglądasz w tej fryzurze z króciutką grzywką
Fajne zdjęcia
Dzięki! Ja taka prosta jestem, wszystko lubię proste, aż do bólu, bez udziwnień.
A co do włosów, to mam takie fazy... obcinam, zapuszczam... obcinam... zapuszczam
Zdjęcia były robione tydzień po tygodniu, na ślubie miałam mniej więcej takie jak noszę teraz, a za kilka dni krótkie Teraz już mnie korci żeby obciąć

o
Stary 2012-05-06, 11:36   #3850
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Gaabbi, ja miałam takie podkłady z firmy Seni, a potem mi mąż kupił w aptece jakieś nołnejmy (bo to można kupować na sztuki) i te Seni były lepsze, bardziej przewiewne. Ja tego zużyłam w sumie 2 opakowania.
Miałam też te ogromne podpaski Bella Mamma w różowym opakowaniu i też wystarczyło, tego też miałam chyba 2 opakowania, a potem już normalnie większe podpaski.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:36   #3851
onething
Zadomowienie

_agata kto wam robił zdjęcia ślubne?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:43   #3852
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
_agata kto wam robił zdjęcia ślubne?
Fotograf Michał Lewandowski http://www.highlightstudio.pl/fotogr...ce-krakow.html

I blog http://www.highlightstudio.pl/blog/

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2012-05-06 o 11:45
Stary 2012-05-06, 11:48   #3853
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Już
Ja już te zdjęcia kiedyś widziałam, ale i tak z przyjemnością zobaczyłam jeszcze raz

Przez Ciebie mnie wzięło i zaczęłam oglądać swoje ze ślubu
Może też parę wrzucę?
Stary 2012-05-06, 11:49   #3854
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, mnie to ani grzeje ani ziębi, czy one oschłe czy nie... może i lepiej, bo nie lubię jak mi ktoś co chwilę chce pomóc czy inne takie

Pieluchy jednorazowe... Ja do szpitala wezmę jednorazówki. A za radą jednej z kieleckich mam będę używać jednorazówek póki pępek nie odpadnie (a w tzw. międzyczasie będę sprawdzała, które wielorazówki co są warte). I wtedy przerzucę się na wielorazówki. Koleżance zostało prawie 200 "jedynek" i postanowiła mnie nimi obdarować

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dzięki! Ja taka prosta jestem, wszystko lubię proste, aż do bólu, bez udziwnień.
A co do włosów, to mam takie fazy... obcinam, zapuszczam... obcinam... zapuszczam
Zdjęcia były robione tydzień po tygodniu, na ślubie miałam mniej więcej takie jak noszę teraz, a za kilka dni krótkie Teraz już mnie korci żeby obciąć
Tylko to chodzi o pieluchy jednorazowe dla mamy

Ja też preferuję prostotę Chociaż czasami zdarzy mi się zaszaleć z tandetą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33928987]Gaabbi, ja miałam takie podkłady z firmy Seni, a potem mi mąż kupił w aptece jakieś nołnejmy (bo to można kupować na sztuki) i te Seni były lepsze, bardziej przewiewne. Ja tego zużyłam w sumie 2 opakowania.
Miałam też te ogromne podpaski Bella Mamma w różowym opakowaniu i też wystarczyło, tego też miałam chyba 2 opakowania, a potem już normalnie większe podpaski.[/QUOTE]
No to chyba zrozumiałyśmy tak samo. Podkłady na łóżko i podkłady w majtki Ja mam na razie podkładów 10szt.(nie wiem jakiej firmy), ale tak jak piszesz, zawsze można dokupić na szt. w aptece Podkładów (podpasek) mam dwa opakowania i chyba dokupię jeszcze jedno.

Fajny demotywator... http://demotywatory.pl/3788926
Stary 2012-05-06, 11:53   #3855
begie13
Zadomowienie

_agata wspaniałe zdjęcia ze ślubu i z pleneru , wyglądałaś prześlicznie

nie poszłam dzisiaj do kościoła i już chyba nie będę chodzić teraz aż dopiero z dzidziusiem, za ciężko mi....

a tak jeszcze odnośnie chodzenia do kościoła z maluszkami, to moja ciotka "medium", o której już wspominałam, mówi, że nieochrzczonych dzieci nie zabiera się do kościoła ....

a teraz tak na poważnie, to też z miesiąc muszę czekać zanim będę mogła z nim/ nią rzeczywiście iść do kościoła? w sumie to też jest duże skupisko ludzi

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:58   #3856
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:

Pieluchy jednorazowe... Ja do szpitala wezmę jednorazówki. A za radą jednej z kieleckich mam będę używać jednorazówek póki pępek nie odpadnie (a w tzw. międzyczasie będę sprawdzała, które wielorazówki co są warte). I wtedy przerzucę się na wielorazówki. Koleżance zostało prawie 200 "jedynek" i postanowiła mnie nimi obdarować [COLOR="Silver"]
agata odnośnie pieluszek wielorazowych - zamawiałaś może takie
http://allegro.pl/markowe-pieluszki-...296971117.html
???
bo póki co zamawiam z różnych firm po 1-2szt żeby mieć porównanie a te wydają się całkiem fajne i zastanawiam się cyz nie wziąc więcej od razu jak myślisz?

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:00   #3857
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No to chyba zrozumiałyśmy tak samo. Podkłady na łóżko i podkłady w majtki Ja mam na razie podkładów 10szt.(nie wiem jakiej firmy), ale tak jak piszesz, zawsze można dokupić na szt. w aptece Podkładów (podpasek) mam dwa opakowania i chyba dokupię jeszcze jedno.

Fajny demotywator... http://demotywatory.pl/3788926
Tak naprawdę nie ma się co tym martwić, mi wszystko kupowali na bieżąco, to wszystko można dostać w każdej aptece. Mam nawet te podkładki na toaletę. Jedynie ciężej było dostać te majteczki siateczkowe, ale gdybym jeszcze raz rodziła sn (bo zaznaczam, że nie wiem, jak jest przy cc, może inaczej), to bym ich nie kupowała, lepsze są zwykłe majtki bawełniane w rozmiarze Bridget Jones.

A i jeszcze doczytałam, że któraś z Was już nie krwawi - przepraszam, że nie pamiętam która to dziewczyna, ale nie jestem już tak na bieżąco jak kiedyś.

Uważajcie też na to, jak za szybko przestaniecie krwawić. Moja mama przy drugim dziecku szybko przestała krwawić, potem jak dostała gorączki, szybko poszła do lekarza i jeszcze chwila i mogło być źle - po prostu nie wszystko "wyszło", bodajże została część łożyska, która zatkała to ujście i wszystko w środku się zbierało... Szybko mamę wyczyścili na szczęście skończyło się dobrze, ale potem każdy ginekolog w pobliżu znał mamę, bo jej przypadek omawiali na jakimś zebraniu czy coś :O

Nie chcę Was absolutnie straszyć, tylko po prostu uważajcie na siebie, żeby przez takie właśnie czyjeś zaniedbanie nie stała Wam się krzywda.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:21   #3858
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Agatka jaki Leos jest podobny do Ciebie!!!! No i ma Twoje cudne doleczki, ale bedzie dziewczyny podrywal (uwazaj bo moj ojciec tez wyrywal na swojego przystojnego syna )

Rozowa gratuluje!!!!!!

Agata super zdjecia slubne, brzusio sliczny

A to nie dzisiaj jest pelnia?

Jutro mam wizyte i juz nie moge sie doczekac!!!! Jestem ciekawa, kiedy wyjma ze mnie malucha. Z jednej strony chcialabym juz, a z drugiej strony 8 maja mam fryzjera,a 19stego musze zalatwic wazna rzecz....co to za czasy,zeby nie miec czasu na porod

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Śliweńka jak rana po cc?
Marzy mi sie,zebym szybko wyszla ze szpitala, nakarmila malego, dala buziaka jemu i mezowi i poszlabym sobie... w pi..zdu
Po tylu miesiacach lezenia oficjalnie MAM DOSC!! Dziwnie mi bedzie tak bez skurczy i bolu w kroczu, no i jeszcze jak poszlabym sobie na loda,a co tam na 10 lodow to bede najszczesliwsza
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:33   #3859
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
agata ślicznie wyglądasz I brzuszek widzę, że masz wysoko Ja tak też miałam do samego porodu.

Gaabbi tak na prawdę najważniejsza w trakcie porodu jest położna, no chyba, że będziesz miała cc. Lekarz przychodzi tylko, żeby naciąć i zszyć jeżeli nic złego się nie dzieje. Więc jeżeli położne są w tym szpitalu spoko, to ja bym na taki się zdecydowała.

Mam kochane nadzieję, że ten wczorajszy alarm to był jakiś błąd urządzenia czy coś, bo Antoś śpi normalnie i w ogóle Moja schiza jest spowodowana tym, że po operacji Mały był niewydolny oddechowo i krążeniowo. Wiem, że potem było wszystko w porządku, ale zestresowana jestem dalej.

już dwa tygodnieAleż zleciało
Cytat:
Już
Ładne te zdjęcia na klatce schodowej,takie romantico Normalnie jak ci sie tak spodobało to prosimy o obiecane kiedyś zdjęcie wózka
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja już te zdjęcia kiedyś widziałam, ale i tak z przyjemnością zobaczyłam jeszcze raz

Przez Ciebie mnie wzięło i zaczęłam oglądać swoje ze ślubu
Może też parę wrzucę?
Dajesz

Od dwóch dni boli mnie mała w środku,nie jest to przyjemne,bo nawet siedzieć nie moge,takie kłucia ni z tąd ni z owąd że się zwijam z bólu.I te wstrętne skurcze w dupe i pipe.

Mam pycha obiadek dzisiaj mielone,młode ziemniaczki z koperkiem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:44   #3860
moniczka1302
Wtajemniczenie

Już jestem

byliśmy w tym całym Mikołowie - ten jarmark to jakas porażka totalna, rzeczywiscie, jest tak jak mi napisalal dziewczyna z innego forum, że tam lubią oszukiwac co do "wieku" przedmiotu - nawet taki laik jak ja spostrzeże, że plastikowe części i naklejki CE nie świadczą, że to jest jakiś antyk więc szybko pojechalismy do domu

Ale udalo mi sie naklonic meza do pojechania na inny targ no i wlasnie wrocilismy, mój pojechal do kosciola a ja odpoczywam.. Zakupy udane, tam wiekszosc Rumunow i Bułgarów sprzedaje wiec jest taniutko zresztą jak mnie widzieli to sami mi dawali jeszcze upusty to po 5 to po 7zl, nawet nie musialam sie targowac, co bardzo lubie robic chcxialam jeszcze jechac na jeden targ, niedaleko tego pierwszego, ale moj juz mi nie pozwolil i nakrzyczal, ze on z ciezarną nie bedzie sie ciaskał przez tłumy

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
_agata wspaniałe zdjęcia ze ślubu i z pleneru , wyglądałaś prześlicznie

nie poszłam dzisiaj do kościoła i już chyba nie będę chodzić teraz aż dopiero z dzidziusiem, za ciężko mi....

a tak jeszcze odnośnie chodzenia do kościoła z maluszkami, to moja ciotka "medium", o której już wspominałam, mówi, że nieochrzczonych dzieci nie zabiera się do kościoła ....

a teraz tak na poważnie, to też z miesiąc muszę czekać zanim będę mogła z nim/ nią rzeczywiście iść do kościoła? w sumie to też jest duże skupisko ludzi
dobre
ja nie mam zamiaru ciagnąc tak malego dziecka do kosciola, zreszta ja z tych niechodzących raczej jestem...

agata - fajne foty i slubne i z pleneru ; my mielismy w calkiem innym stylu i brakowalo mi czarno bialych wiec jak w koncu jakie wywolam to wezme tez czarno biale
Stary 2012-05-06, 12:50   #3861
blueelektron
Rozeznanie

_agata dobry fotograf, super zdjęcia,

fajne czerwone dodatki łącznie z autem

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Już jestem

byliśmy w tym całym Mikołowie - ten jarmark to jakas porażka totalna, rzeczywiscie, jest tak jak mi napisalal dziewczyna z innego forum, że tam lubią oszukiwac co do "wieku" przedmiotu - nawet taki laik jak ja spostrzeże, że plastikowe części i naklejki CE nie świadczą, że to jest jakiś antyk więc szybko pojechalismy do domu

Ale udalo mi sie naklonic meza do pojechania na inny targ no i wlasnie wrocilismy, mój pojechal do kosciola a ja odpoczywam.. Zakupy udane, tam wiekszosc Rumunow i Bułgarów sprzedaje wiec jest taniutko zresztą jak mnie widzieli to sami mi dawali jeszcze upusty to po 5 to po 7zl, nawet nie musialam sie targowac, co bardzo lubie robic chcxialam jeszcze jechac na jeden targ, niedaleko tego pierwszego, ale moj juz mi nie pozwolil i nakrzyczal, ze on z ciezarną nie bedzie sie ciaskał przez tłumy

to co tam kupiłaś?? pochwal się
Stary 2012-05-06, 12:57   #3862
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
_agata dobry fotograf, super zdjęcia,

fajne czerwone dodatki łącznie z autem

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

to co tam kupiłaś?? pochwal się
Aaa pie.rd.oly w sumie - bluzke z zameczkiem z przodu zeby cyca wyjac w razie potrzeby, torebka pomaranczowa, jakas apaszka i wsciekle rozowe baletki - pop.ier.dalacze . Generalnie nie mam parcia na "markowe" ciuchy i dodatki, wręcz jest mi żal pieniędzy nato, bo i tak większosc idze z jednej fabryki.. jakosc sklepowych ciuchow w ostatnich kilku latach strasznie sie obnizyla, kiedys jak jeszcze pracowalam w takim super kobiecym sklepie to jeszcze jakosciowo bylo OK, potem juz coraz gorzej...
Stary 2012-05-06, 13:00   #3863
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Aaa pie.rd.oly w sumie - bluzke z zameczkiem z przodu zeby cyca wyjac w razie potrzeby, torebka pomaranczowa, jakas apaszka i wsciekle rozowe baletki - pop.ier.dalacze . Generalnie nie mam parcia na "markowe" ciuchy i dodatki, wręcz jest mi żal pieniędzy nato, bo i tak większosc idze z jednej fabryki.. jakosc sklepowych ciuchow w ostatnich kilku latach strasznie sie obnizyla, kiedys jak jeszcze pracowalam w takim super kobiecym sklepie to jeszcze jakosciowo bylo OK, potem juz coraz gorzej...
to zakupy udane, ja też mam ochotę sobię coś kupić , na kosmetyki mam ochotę :p tylko gorzej, że mi się dziś w ogóle du.y nie chce ruszyć jakoś, szaro na dworze i ogólnie mam lenia
Stary 2012-05-06, 13:03   #3864
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
to zakupy udane, ja też mam ochotę sobię coś kupić , na kosmetyki mam ochotę :p tylko gorzej, że mi się dziś w ogóle du.y nie chce ruszyć jakoś, szaro na dworze i ogólnie mam lenia
u nas też średnio na jeża ale ciepło póki co.

Aaa jeszcze torebka i apaszka dla tesciowej bo mi kiedys pozazdroscila torebki i musialam kupic podobną

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

ale mnie teraz lamie w krzyzu

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

ciekawe co u Dastii?!?!?!?!

Alfa powinna pewnie otrzymac jakiegos smsa w razie czego

Libretka tez po terminie, moze sie cos ruszylo
Stary 2012-05-06, 13:04   #3865
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
u nas też średnio na jeża ale ciepło póki co.

Aaa jeszcze torebka i apaszka dla tesciowej bo mi kiedys pozazdroscila torebki i musialam kupic podobną

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

ale mnie teraz lamie w krzyzu
albo na pogodę albo na poród
mnie wczoraj bolało i to było na burzę
Stary 2012-05-06, 13:27   #3866
ania_85
Rozeznanie

Ewunia jak tam nastroj przed jutrem?
Stary 2012-05-06, 13:30   #3867
Gaabbi
Wtajemniczenie

Złożyłam w dwóch miejscach zamówienie na pieluszki wielorazowe
Nareszcie
Stary 2012-05-06, 13:32   #3868
ania_85
Rozeznanie

Mar2sia widze,ze jestes, czyli jeszcze nie urodzilas co tam u Ciebie? kiedy idziesz do szpitala? ja mam jutro wizyte,wiec na Polnej moze i od wtorku juz bede

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Złożyłam w dwóch miejscach zamówienie na pieluszki wielorazowe
Nareszcie
moich jeszcze nie ma w PL maluch musi jeszcze poczekac w brzuchu, chociaz do odpadniecia pepucha i tak bede uzywala pampersow
Stary 2012-05-06, 13:37   #3869
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Niestety, ale te czujniki często wywołują fałszywy alarm. Ja tez kupiła, ten przypinany do pieluchy, i jestem świadoma, że nie raz obudzi mnie fałszywy alarm. Pika tak głośno, że nie wiem czy w ogóle będą go zakładać bo szkoda mi dzieciaczka budzić.

Minęło juz 2 tygodnie???!!! matko, jak ten czas leci....

Gaabbi, tak jak Andzya napisała. najważniejsze jest żeby położne były ok bo lekarza to będziesz widziała może z dwa razy, a położne muszą opiekować się Tobą i dzieckiem cały czas.

Ja już ostatnie rzeczy do szpitala spakowałam Mam nadzieję, że niczego nie zapomniałam. Ruszamy o 18tej Za chwilę przyjedzie teściowa z Warszawy. Ona myśli, że przyjeżdża na 2 tygodnie, ale będę musiała szybko ją uświadomić, że za tydzień chcę już zostać w domu sama.

Mąż się ze mnie śmieje bo na wyjście ze szpitala kupiłam sobie te leginsy Calzedonie Push-up żeby się na wstępie nie załamać swoją nową figurą. Są czarne(wiadomo czarny wyszczupla), niby podnoszą pupę i są takie ściągające...hehe no zobaczymy co z tego wyjdzie....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ewunia jak tam nastroj przed jutrem?
A nastrój...na razie ok...spokój...ale wieczorem czuje, że się zacznie, ale nie wiem co...albo panika albo podniecenie....
Na razie tylko martwię się jak ja mam w tym szpitalu zasnąć...

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-05-06 o 13:34
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 13:39   #3870
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe co u Dastii?!?!?!?!

Alfa powinna pewnie otrzymac jakiegos smsa w razie czego
dzisiaj niedziela, więc o ile akurat nie rodzi to się pewnie nudzi
w szpitalach z reguły w weekendy nic ciekawego sie nie dzieje
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości