|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Uffff, a wiec ok dopiero w piatek lece do polski i wtedy spotkam sie z ginekologiem. Dziekuje
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
A i zapomnialm powiedziec
Madzius90 idziemy leb w leb ja dzis tez rowny 12 tydz
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-05 o 21:15 |
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
Świetnie gratuluję
To zawsze jest wielka radość!A u mnie nieco gorzej Byłam na tym EKG i USG serca i mam trachykardię zatokową. Z czym jest też podejrzenie, że coś może być nie tak z moją tarczycą. W poniedziałek będę robić jeszcze badania. Niby lekarze zapewniają mnie, że to nie ma wpływu na ciążę, ale i tak się martwię. Teraz np. siedzę i mam wrażenie, że serce chce mi wyskoczyć z piersi. Jest to bardzo nieprzyjemne, a leków na to brać nie mogę
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nielegalnna dokaldnie kochana teraz musisz myslec za dwoch. Dobranoc kochane
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
nie chodzi tyle o mleko co o nabial w ktorym zawarty jest wapn czyli podstawowy budulec kosci.
Cytat:
napewno bedzie wszysko dobrze![]() to ja sie lacze dzis z 12 tygodniowkami mi tez trzasnal 12 tydzien ![]() no i nie krzyczcie ale chyba zamawiam wozek...chcemy z bartowa taki sam ona rodzi za 1,5 miesiaca i kupujemy tak zeby gondola byla wspolna. znalazlam zestaw taki uniwersalny , z limitowanej edycji bardzo mi sie podoba i dla tz i chyba sie skusze.postanowilam co miesiac cos kupowac zeby nie zostawiac na ostatnia chwile jak poprzednio bo masakra jest...w sierpniu czeka nas remont wiec te grubsze sprawy chyba teraz ogarne.za miesiac kupie lozeczko i posciel i tak bede powolutku kompletowac staram sie nie byc zabobonna a wozek jesc nie wola:p ale zaczelam od doopy strony co
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-05-05 o 22:26 |
|
|
|
|
#939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja leczę się na nadciśnienie od kilku lat. Jak tylko okazało się, że jestem w ciąży, mój kardiolog zmienił mi tabletki na takie bezpieczne w ciąży. Zapytaj lekarza, bo można brać leki nasercowe, ale nie wszystkie. Niech Ci przepisze jakieś bezpieczne. Sprawy ciśnienia są bardzo ważne w ciąży. Ja muszę być pod stałą kontrolą kardiologiczną. Zażywam leki i 3 razy dziennie kontroluję ciśnienie.
|
|
|
#940 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie ja tylko na chwile
DeKajka i mamusie ktore sie denerwuja ze nie maja zmierzonej przeziernosci k. - ja mialam mierzona gdy dzidzia zostala okreslona na 13t5d, pozniej ponoc to zanika i pomiary nie sa juz wiarygodne, a dwa to zdaje mi sie ze jest to wskazane u Ciezarnych po 30-tce jako ze jest zwiekszone ryzyko, ale nawet jesli wartosc jest ok to ryzyko nei jest zupelnie wykluczne a jedynie zmniejszone do z 1/100 do 1/500 czy jakos tak, wiem wiem to i tak duzo, trzymam kciuki i tylko spokoj nas uratuje tak sobie jeszcze pomyslalam - w sumie jest wiele innych pomiarow jakie mozna zrobic aby wykluczyc takie prawdopodbenistwo, tutdziez obserwacje, ale wg mnie doswiadczone lekarz jest w stanie to zauwazyc pytanie tylko czy chce poinformowac.. slyszalam o takich co odmawiali robienia scanu do 7-8 miesiaca ale ja tam wolalabym wiedziec zeby sie przygotowac..
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ..
![]() Ale mialam noc .. mały budzil sie co 2 godziny i musialam do niego wstawac , pokazac sie ze jestem i dopiero zasypial .. ehh .. bawię sie w mamusie .. kąpanie , przewijanie i inne tego typu rozrywki . Lekko nie jest .. ale siostra dzisiaj wieczorem sobie go zabiera także sie wyśpię .. ![]() Zaraz idziemy na spacer ... buziaki i miłego dnia
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Coś mi od rana niedobrze, może po wczorajszym grillu :/ Cytat:
Cytat:
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Ojooooj ale mi weekend mija
Pomieszkiwałam troszkę u TŻ i nie wchodziłam na wizaz.. Wczoraj wstaliśmy i pojechaliśmy na badanie krwi. Nigdy do takiej strzykawy krwi nie miałam pobieranej no ale musiało starczyć na wszystkie badania hehe Pani bardzo miła, zrobiła to bezboleśnie. No ale za wszystkie badania zapłaciłam 432zł ... jeszcze muszę donieść mocz i to będzie wszystko .. W środę wizyta u ginaNajbardziej boję się wyników markera apropo mojej torbieli .. mam nadzieję, że nie jest złośliwa.. ![]() Po badaniach zjedliśmy obiadek a potem sruuu na lody i na spacer do ogrodu botanicznego
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, ze to jedna z drozszych rzeczy do zakupienia. Co do zabobonów to juz kiedys pisalam ze zawsze moze sie cos stac,ale nie ma co kurcze tego wyczekiwac tylko miec pozytywne nastawienie. W drewnianym kosciele tez cegla na glowe spasc mozeTez musze zrobic sobie rozpiske co kupic i kiedy. Łózko dla Tomka, i łożeczko turystyczne dla dzidzi, bo czesto jezdzimy i jednak jest to duze ulatwienie. Dostawke do wozka buggypod, najlepiej uzywke gdzies znalezc, tym bardziej ze teraz chce kupic jakas tania parasolke na lato dla Tomka, zeby latwiej bylo wszytsko przewozic. I sie zbierze tego, jeszcze posciel, ubranka, zimowy spiworek. Masakra a niby tyle rzeczy mam.MiciaKicia jesli moge zapytac, gdzie masz ta torbiel? Przypomnialas mi ze mam na jajniku torbiel, mam nadzieje ze sie juz wchlonela... DeKajka to masz naprawde przyspieszony kurs na mamusie ![]() Ja tak marze zeby sie wyspac, ale to chyba za pare lat nastapi |
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam wczoraj na obiado-kolację paellę i dostałam taki komplement, że aż mi skrzydła urosły.. mój tż powiedział, że lepsza niż ta, którą w Barcelonie zamówiliśmy
Przeciągam się wygodnie.. do środy mam wolne słoneczko świeci.. jest pięknie
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ![]() Cytat:
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki,
Jejku nie było mnie tu ponad tydzień i strasznie sie za Wami stęskniłam! Od rana Was nadrabiałam i teraz już nie mam za dużo czasu, bo muszę sie za jakiś obiadek zabrac Mocno Was ściskam i witam wszystkie nowe mamusie ![]() Aaa i jutro mam wizytę o 17.00- trzymajcie kciukasy żeby ten cholerny krwiak się całkiem wchłonął
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
przezylam bierzmowanie siedzialam caly czas na krzeselku ehhh chyba juz brzusio widoczny ![]() dekajka skad ja znam to wstawanie moja ma 1,5 roczku a dalej pieronica budzi sie w nocy judkama ja tez nie pamietam kiedy przzespalam noc a teraz too sie zacznie 2 bomble noi najwazniejsze podjelismy decyzje i jak sie uda to nie bedzie prze prowadzki na wiosne tylko na zime wiec zostane z 2 samiutka ale za to na swoim |
|
|
|
#951 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]()
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Kochane !!!! Stęskniłam się za Wami ! Majówka zleciała raz dwa, piękna pogoda dopisała i dzięki temu miałam rewelacyjne samopoczucie ! Niestety mdłości nadal mnie lekko trzymają, ale wierzę, że skoro leci mi już 13 tydzień to szybko zapomne o wszystkich ciążowych dolegliwościach. 14 maja idę na badanie genetyczne- będę w 13 tyg. i 2 dniu więc mam nadzieję, że nie za późno, bo maluch jest o jakieś 3-4 dni starszy wg USG.. Moja waga od poczetku ciąży nadal trzyma się na poziomie - 3. Ciekawe kiedy zaczne tyc Dzisiaj mój mąż ponownie wyjechał na tydzień, a ja od poniedziałku wracam do pracy Gratuluje udanych wizyt, pięknych maluszków i widzę, że mamy pierwszą uwidocznioną dziewczynkę ![]() Chciałam również powitac wszystkie nowe mamusie
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w to niedzielne leniwe popołudnie
Wcześniej urwałam się dziś ze szkoły ![]() Zjadłam obiad z rodzicami i niedługo wracam do TŻ Cytat:
Ja będę miała dzień po Tobie to usg ![]() Nooo ![]() Też miałaś OM 11 lutego? ![]() Czytałam, że w tym tygodniu jak dotkniemy ręką brzuszka to Maluszek podpływa do ręki, czując jej ciepło Szkoda, że jeszcze nie możemy poczuć jego ruchów ![]() Cytat:
Skoro lekarz twierdzi, że to nie ma wpływu na ciążę to zaufaj mu Będzie dobrze Nieźle ![]() Pobiłaś rekord na naszym wątku ![]() Cytat:
żeby torbiel nie była złośliwa!Cytat:
![]() Ale zobaczę ile pokaże mi waga u gin, bo moja w domu chyba troszkę mnie oszukuje
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-06 o 15:01 |
||||
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Ja oczywiście nie mam na nic czasu za bardzo, tż mnie dziś wkurzył, zaczął piec mięso z kurczaka na oleju... matko, od razu wylądowałam w ubikacji... Czasem sie zachowuje jakby nie wiedział, że wszystko mi śmierdzi... Wkurza mnie strasznie, gada jakieś głupoty! Następnym razem to on bedzie w ciąży, bo ja mam dośc jego fochów! Właśnie jem 4 jajka sadzone |
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius ja schudłam 3 kilogramy tak więc jestem póki co na minusie
Moja waga również oszukuje Zależy od tego gdzie ją postawie, dlatego od poczetku ciąży postawiłam ją w jednym miejscu, na jednym z kafelków w łazience
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a jak TY sie dowiesz to tez daj mi znac
|
|
|
|
|
#959 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż chce smażyć ryby. Powiedziałam, że ok, ale jak mnie nie będzie w domu. I potem ma wywietrzyć! Cytat:
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chce!! Poni, no to jest to samo co u Ciebie... Dopiero do niego doszło jak usłyszał jak wymiotuje w ubikacji... Powiedziałam mu, że ma sobie iśc gdzieś, bo mam go dosyc. Też sie czasem zastanawiam, czy on zdaje sobie sprawe, że kobieta w ciąży ma humory a najgorsze jest to, że on sie czuje pokrzywdzony, bo sobie frytek nie może upiec!! A to nie on jest najważniejszy teraz, tylko mój dzidziuś i ja Ach..szkoda gadac. Mam teraz gorący okres, koniec studiów jedych i drugich, dwie prace do napisania, zaliczenia, egzaminy a on takie fochy... Serio on chyba nie ma żadnych innych problemów, jak ochota na frytki... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

4.9.10 Nasze malenstwo
ja dzis tez rowny 12 tydz
Byłam na tym EKG i USG serca i mam trachykardię zatokową. Z czym jest też podejrzenie, że coś może być nie tak z moją tarczycą. W poniedziałek będę robić jeszcze badania. Niby lekarze zapewniają mnie, że to nie ma wpływu na ciążę, ale i tak się martwię. Teraz np. siedzę i mam wrażenie, że serce chce mi wyskoczyć z piersi. Jest to bardzo nieprzyjemne, a leków na to brać nie mogę

ja od lat nie piję, bo nie lubię

.. mały budzil sie co 2 godziny i musialam do niego wstawac , pokazac sie ze jestem i dopiero zasypial .. ehh .. bawię sie w mamusie .. kąpanie , przewijanie i inne tego typu rozrywki . 

jeszcze muszę donieść mocz i to będzie wszystko .. W środę wizyta u gina
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

żeby torbiel nie była złośliwa!