|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
( wstałam po 11 )1. dwie kromki chleba dworskiego z masłem i na talerzu dużo dodatków: zjadłam 6 plastrów twarogu z pieprzem i dużo nie wiem ile dwóch rodzajów wędlin do tego pomidor z cebulką /duże jabłko, kilka wafli kakaowych,kawa z mlekiem/ 2. solidna porcja gulaszu wołowego z pieczarkami + trochę więcej niż pół woreczka kaszy gryczanej + na spróbowanie trochę jęczmiennej + miska sałaty z sosem francuskim na bazie jogurtu naturalnego 3.kawa z mlekiem i deser tiramisu z bitą śmietaną / chyba z 6(?) plastrów szynki drobiowej, garść słonecznika, kilka gryzów chleba, duże jabłko/<--takie podjadanie 4. już bardzo późno: pół kostki twarogu ze szczypiorkiem, dymką , przyprawami sałatą, pomidorem, papryką |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kocham ten wątek ![]() szkoda ze tak to wyglada.
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
R/ U?
1śn: łyżeczka siemienia lnianego + woda + wielkie jabłko + herbata zielona godzinę później: 2śn: owsianka: owsiane + cukier trzcinowy + porzeczki czerwone + wieśniak lekki + mleko z kawą(pół szklanki mleka+ pół szklanki wody);-) i jakiś pomidor wpadł obiad: dwa ogóry gruntowe+ koper + wielka łycha jgourtu greckiego gęstego + 50g łososia i jeszcze mały jogurt naturalny z łyżeczką błonnika podwieczorek: 200g twarogu półtłustego, porcja budyniu waniliowego (słodzone łyżeczką cukru) + mała kawka z mleczkiem kolacja: jajecznica ze szczypiorrem, plastrem polędwicy, pomidorrem + dwie kromki pełnoziarnistego chleba Pomiedzy wsyztkimi posiłkami (oprocz 1 i 2 śn) odstęp 2,5-3h. Jak to wygląda? Proszę o słowa krytyki i kilka sugestii ponieważ chcę przejść na U i oczywiście pojawia się problem: boje się. Ale wczesniej nie pozwalałam sobie na chleb na kolacje. |
|
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tak, dużo sie nie zmieniło ![]() AshtrayGirl ładnie jak zwykle
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem od jakiegoś czasu na R, ale czegoś chyba mi tu brakuje. Zamieszczam swój jadłospis i proszę o dobre rady
.I. owsianka na jogurcie nat., 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów żytnich, pół pomarańczy, garść orzechów włoskich II. grahamka, jabłko III. ryż brązowy + kurczak gotowany na parze doprawiony ostrą papryką IV. grahamka V. twaróg chudy wymieszany z kilkoma łyżeczkami jogurtu nat. z ziarnami zbóż Wiem, że dość słaby ten jadłospis, ale dopiero się uczę. Nie za dużo tych grahamek? Szczerze mówiąc nie chciałabym ich zmieniać, bardzo je lubię, same lub zrobione w tosterze. Wiem, że brakuje warzyw, ale nie mogę się jakoś przekonać, jedynie marchewkę lub rzodkiewki mi smakują. I jeszcze jedno pytanie: niby jajka są polecane na kolację, lubię smażone, ale nie mam teflonu. Czy to tak zdrowo, jeśli na kolację usmażę je na łyżeczce masła? Jeszcze dodam, że ćwiczę dziennie ok pół godziny.
|
#4116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Minimum 6kg Cytat:
Cytat:
Zależy mi i biorę pod rozwagę każdą Waszą radę bo im szybciej przytyję, tym prędzej wyrwę się ze szponów macochy i toksycznej atmosfery mojego domu Zresztą jest wiele powodów, dla których ED przestało być dla mnie "atrakcyjne". Chcę być zdrowa i żyć...Poza tym wcześniej byłam przekonana, że jeśli zjem choćby ociupinkę więcej - waga od razu skoczy kilka kg do góry. Myliłam się
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno Cię tu nie było ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Widze że już nie boisz się jedzenia Widać, ze zdrowiejesz
|
|
#4120 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
A jak myślisz ???? Chyba jesteś na P/ a bynajmniej powinnas
|
#4122 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
zastanawiam się, czy nie pójść do dietetyka, juz sama nie wiem co robić, żeby wreszcie jakoś wyglądać
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o przyspieszeniu było juz na ostatnich 3stronach pare razy poza tym google nie gryzie.. http://szczuplejsza.pl/diety-odchudz...tabolizmu.html http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...izm,index.html http://www.dieta-odchudzanie.pl/przy...etabolizm.html
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-06 o 16:51 |
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
sorry że sie czepiam ale: bynajmniej NIE oznacza przynajmniej - http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
a co to zmieni że my napiszemy że NIE jak Ty wiesz swoje??
|
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
A może organizm stwierdził, że nie ma z czego chudnąć? 58kg przy 170cm to przecież bardzo dobra waga..
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4128 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Wstawiam moją dzisiejszą R do oceny
![]() śniadanie: 2 kromki grahama z tostera z grubą warstwą naturalnego bielucha, sałatą lodową, szynką drobiową i jajem siłownia 1.5h lunch*: 1/2 woreczka brązowego ryżu, szklanka kefiru & truskawki deser: kawałek twarogu z cynamonem kolacja: lekki wiejski z 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym i ogorkiem * zjadłam około 13-14, więc normalnego obiadu już nie jadłam, bo nie byłam głodna. Jestem ciekawa Waszej oceny
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4130 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I opieczony pełnoziarnisty precel przepisu Sylvi na pół - grubo z ricottą i rzodkiewkami / rulonikami z wędliny drobiowej, camemberta i musztardy francuskiej, sałatą, pomidorem i rzeżuchą, kawaII zupa jarzynowa , a na drugie 2 gołąbki bez zawijania z ryżu, kaszy, mięsa, kapusty pekińskiej, suszonych pomidorów z sosem pomidorowym III miseczka sorbetów - malinowy i bananowo - kakaowy z miętą ![]() IV bedzie duzy jogurt naturalny z musli, ananasem, orzechami pecan i prażonym sezamem do picia ponadto herbata i woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-05-06 o 18:24 |
|
|
|
#4131 |
|
BAN stały
|
Moje dzisiejsz:
1śniad: kromka pszennego: pół z serkiem czosnkowym, pół z twarożkiem waniliowym, galaretka w czekoladzie, herbatnik w czekoladzie, 3 kostki czekolady, gryz prince-polo 2śniad: resztka, czyli pół tego jogurtu:http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ango-Jovi.html z 2 łyżki serka waniliowego, herbatnik i rurka obiad: 2 młode ziemniaki, sos ketchupowy, z 2 łyżki? pulpet gotowany, 2 ogórki konserwowe podwieczorek rozlozone w czasie): kawałek prince-polo, z 3 łyżki jogurtu ale owowc light, z 2 łyżki twarożku waniliowego. kolacja: wpadnie kromka z jakimis dodatkami. coś jeszcze dodac? aktywnosc: caly dzien nauki, 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow, 100 nozyc Edytowane przez Miikiii Czas edycji: 2012-05-06 o 18:57 |
|
|
|
#4132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 |
|
BAN stały
|
ale przeciez tu jest sporo kalorii
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Nic sie nie dzieje, ciepło jest po prostu ;d
Co z tym jadłospisem jest nie tak? Zaznaczam iż sniadanie było o 11
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja już nie komentuje. Chyba dodam do ignorowanych
|
#4137 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłospis jest fajny tak jak pisałam, ale pamiętam lepsze ![]() Długo coś pospałaś ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Sporo kalorii bo raz ugryzłaś wafelka ?
|
|
#4139 |
|
BAN stały
|
zjadlam duzo slodyczy, poczytaj cały jadlospis
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zjadłaś tonę słodkiego.... Gryz wafelka i 2 czy 3 kostki czekolady to nie jest dużo...... Znajdź sobie to pojęcie w słowniku.....
I koniec offtopu
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

)

Bardzo ładnie. Smacznie, zdrowo i na luzie. Oby tak dalej