Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 19:34   #4081
Miikiii
BAN stały

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
I co z tego, ze poprawiłaś śniadanie jak poucinałaś na następnych posiłkach? Tak metabolizmu nie rozkręcisz
jeszcze w ciagu dnia wpadlo pol jablka
Miikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:37   #4082
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miikiii Pokaż wiadomość
jeszcze w ciagu dnia wpadlo pol jablka

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:39   #4083
blissful
Raczkowanie

cześć
poniżej moja dzisiejsza Redukcja z prośbą o komentarz

śniadanie: jajecznica z 2 jajek bez tłuszczu ze szczypiorkiem i z solą, do niej 2 kromki grahama z ziarenkami z sałatą lodową i plasterkami szynki drobiowej

II śniadanie: lekki serek wiejski mymieszany z orzechami laskowymi i nerkowcami, cynamonem i imbirem, jabłko

obiad: sałatka z połowy dużego fileta z kurczaka, z 1/2 kostki małej fety o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewkami

kolacja: lekki serek wiejski z cynamonem i marchewka

Z płynów: woda, kawa, czerwona herbata, cola light

Poza tym planuję callanetics

I mam jeszcze takie pytanie, wiem, że w nieodpowiednim wątku, ale tu są chyba zgromadzone osoby, które mogłyby mi pomóc w wyborze posiłków. A mianowicie, jeżeli planuję siłownię nakierowaną na spalanie po normalnym sniadaniu, to co powinnam zjeść po ćwiczeniach - na II śniadanie? Czy może być podobnie jak dzisiaj? Czy może powinnam jednak zjeść jakieś inne węgle, zamiast jabłka?

Bedę wdzieczna za odpowiedź.

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-05 o 19:40
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:42   #4084
Aishinette
Zadomowienie

Bellamy, dzięki za ocenkę. A ludzie maja paczadła, to się patrzą. Albo wiem- sami by chcieli takiego wieśniaka zjeść i stąd te zawistne spojrzenia! Nie oddam! Moje!

R
I 4 łyżki płatki owsianych i jęczmiennych (wymieszane), serek wiejski 200g, odrobina mleka 1,5%, płaska łyżka słoneczki łuskanego, małe, skrojone jabłko, z pół łyżeczki gorzkiego kakaa, 2 łyżki otrębów granulowanych (tak teraz patrzę- nie przesadziłam z kcal w śniadaniu? )
II grahamka z dwoma plastrami polędwicy + mizeria (pół skrojonego ogórka + 2 łyżki jogurtu naturalnego + płaska łyżka pestek słonecznika)
III ok. 250 g warzyw na patelnię (kukurydza, papryka, fasola, marchew), brokuły, pół torebki ryżu brązowego, dwa ugotowane jajka (bez żółtek)
IV serek homo naturalny 200g + garść otrębów granulowanych, parę plastrów polędwicy drobiowej (przegryzionych na zabicie głoda )
V
twaróg półtłusty ok. 50g z ogórkiem i dwoma plastrami polędwicy

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
-owsianka z 3 łyżek płatków na mleku z kilkoma orzechami i kawałkiem jabłka, 2 kromki : ze startym serem, z serkiem cremessi czekoladowym
-zupa jarzynowa z dodatkiem mięsa
-3 kromki chleba: z sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, papryką i serem żółtym, z plasterkiem sera topionego, papryką,rzodkiewką, ogórkiem, z serkiem cremessi jw.
R, U czy P? Ale coś ubogie to menu...

Edytowane przez Aishinette
Czas edycji: 2012-05-05 o 20:42
Aishinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:45   #4085
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
cześć

śniadanie: jajecznica z 2 jajek bez tłuszczu ze szczypiorkiem i z solą, do niej 2 kromki grahama z ziarenkami z sałatą lodową i plasterkami szynki drobiowej

II śniadanie: lekki serek wiejski mymieszany z orzechami laskowymi i nerkowcami, cynamonem i imbirem, jabłko

obiad: sałatka z połowy dużego fileta z kurczaka, z 1/2 kostki małej fety o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewkami

kolacja: lekki serek wiejski z cynamonem i marchewka

I mam jeszcze takie pytanie, wiem, że w nieodpowiednim wątku, ale tu są chyba zgromadzone osoby, które mogłyby mi pomóc w wyborze posiłków. A mianowicie, jeżeli planuję siłownię nakierowaną na spalanie po normalnym sniadaniu, to co powinnam zjeść po ćwiczeniach - na II śniadanie? Czy może być podobnie jak dzisiaj? Czy może powinnam jednak zjeść jakieś inne węgle, zamiast jabłka?

Mi się podoba zwłaszcza II. chociaż cole light bym odpuściła

Stary 2012-05-05, 19:46   #4086
Mirana13
Przyczajenie

Moje dzisiejsze jadło:
45 min cwiczeń: 20 min bunish JM i 25 min cwiczen bikini
1. Bułka żytnia pół na pół: 1 z odtłuszczonym serem żółtym, sałatą i plastrem pomidora, 1 z szprotkami w sosie pomidorowym
2. Jabłko
3. Brązowy ryż smażony z warzywami i tofu (z marchewką i fasolką szparagową i ananasem)
4. Będą chyba lody (2-3 gałki)
I jak???
Mirana13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:49   #4087
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aishinette Pokaż wiadomość
Bellamy, dzięki za ocenkę. A ludzie maja paczadła, to się patrzą. Albo wiem- sami by chcieli takiego wieśniaka zjeść i stąd te zawistne spojrzenia! Nie oddam! Moje!

R
I 4 łyżki płatki owsianych i jęczmiennych (wymieszane), serek wiejski 200g, odrobina mleka 1,5%, płaska łyżka słoneczki łuskanego, małe, skrojone jabłko, z pół łyżeczki gorzkiego kakaa, 2 łyżki otrębów granulowanych (tak teraz patrzę- nie przesadziłam z kcal w śniadaniu? )
II grahamka z dwoma plastrami polędwicy + mizeria (pół skrojonego ogórka + 2 łyżki jogurtu naturalnego + płaska łyżka pestek słonecznika)
III ok. 250 g warzyw na patelnię (kukurydza, papryka, fasola, marchew), brokuły, pół torebki ryżu brązowego, dwa ugotowane jajka (bez żółtek)
IV serek homo naturalny 200g + garść otrębów granulowanych, parę plastrów polędwicy drobiowej (przegryzionych na zabicie głoda )
V
wpadnie twaróg półtłusty z 50g z ogórkiem i ew. wykończę resztki warzyw na patelnię z obiadu

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

R, U czy T? Ale coś ubogie to menu...
Chyba P a nie T

Stary 2012-05-05, 19:52   #4088
Aishinette
Zadomowienie

Cytat:
Chyba P a nie T
Faktycznie, mea culpa.
Stary 2012-05-05, 19:54   #4089
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:

R, U czy P? Ale coś ubogie to menu...
z zamierzeniu U. Jak jem więcej to niestety, tyję
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:56   #4090
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Mi się podoba zwłaszcza II. chociaż cole light bym odpuściła
Mnie też się podobało wiem, cola to samo zło...
Stary 2012-05-05, 19:59   #4091
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też się podobało wiem, cola to samo zło...
Ja też lubię taki serek tylko daje musli i orzechy włoskie lub arachidowe lub mieszankę obydwu, dosypuje cynamon i dorzucam pokrojone jabłko Ale z czasem moze się przejeść

Stary 2012-05-05, 20:02   #4092
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Ja też lubię taki serek tylko daje musli i orzechy włoskie lub arachidowe lub mieszankę obydwu, dosypuje cynamon i dorzucam pokrojone jabłko Ale z czasem moze się przejeść
muszę kiedyś spróbować z musli. musi być pysznie...
Stary 2012-05-05, 20:07   #4093
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
muszę kiedyś spróbować z musli. musi być pysznie...
Tylko ja daje musli i do tego dodatkowo jabłko orzechy i cynamon. Moze byc też crunchy

Dzisiaj miałam z gruszką i czekoladą gorzką ;D
Cytat:
saszetka granoli orzechowej Sante z serkiem wiejskim, gruszką, orzechami włoskimi, paskiem gorzkiej czekolady

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-05 o 20:09
Stary 2012-05-05, 20:18   #4094
Miikiii
BAN stały

i wpadla jeszcze 1 rurka
Stary 2012-05-05, 20:35   #4095
Mirana13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U;

siemię lniane z wodą

śniad; grahamka z jajecznicą z cukinią i szynką/ twarogiem i dżemem agrestowym, serek wiejski z otrębami granulowanymi

2śniad; duża pitna actvia malinowa, 2 jabłka,nerkowce

obiad; 2 gołąbki z keczupem,miseczka kapusty kiszonej

garść pestek dyni i nerkowców

kolacja; 2 kromki żytniego zapieczonego z kulką mozzarelli, pomidorem i bazylią

i mam pytanie- męczą mnie straszne wzdęcia czy jem coś co może je powodować? dodam że mam je codziennie- jadlospis nie zawsze jest taki sam...a brzuch wygląda jak piłeczka;p
Oprócz tego co podkreśliła koleżanka wydaje mi się, że Activia też może miec z tym coś wspólnego (pamiętasz w szpitalu
Mirana13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:50   #4096
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Tylko ja daje musli i do tego dodatkowo jabłko orzechy i cynamon. Moze byc też crunchy

Dzisiaj miałam z gruszką i czekoladą gorzką ;D
Tak, rozumiem. Tylko tak rozmarzyłam się nad moim żywieniowym faworytem z musli. A z crunchy też musi być mega. A do wiejskiego z owocami jakoś nie mogę się przekonać, ale kiedyś spróbuję.
Stary 2012-05-05, 21:15   #4097
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
U.

1; owsianka z serkiem waniliowym wymieszanym z naturalnym jogo, z kiwi, połówką banana, suszonymi śliwkami i imbirem
2; krupnik z małą ilością ziemniaków, z mięskiem z indyka
3; kawa z mlekiem, filiżanka lodów, kawałeczek ciasta marchewkowego - to wszystko rozłożone troszkę w czasie
4; sałatka ryżowa z kurczakiem gotowanym, kukurydzą, papryka, jogurtem greckim
znów baaardzo fajnie, i smacznie

Cytat:
Moje U

I saszetka granoli orzechowej Sante z serkiem wiejskim, gruszką, orzechami włoskimi, paskiem gorzkiej czekolady

II 3 kanapki z serem żółtym, sałatą, ogórkiem zielonym

III 2 gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami z sosem pieczarkowym z kawałkami pieczarek

IV twarożek ze śliwkami, musli tropikalnym i orzechami (1/2 kostki twarogu zmiksowana z jogurtem naturalnym, 2 śliwkami. do tego saszetka musli tropikalnego z suszonymi bananami ,2 pełne garści orzechów arachidowych i śliwka pokrojona w ósemki)

V 3 kromki chleba żytniego z osełką, serem gołda, gotowanym jajkiem i ogórkiem
pysznie, super jak zwykle

Cytat:
cześć

śniadanie: jajecznica z 2 jajek bez tłuszczu ze szczypiorkiem i z solą, do niej 2 kromki grahama z ziarenkami z sałatą lodową i plasterkami szynki drobiowej < bardzo fajnie

II śniadanie: lekki serek wiejski mymieszany z orzechami laskowymi i nerkowcami, cynamonem i imbirem, jabłko < też super, ale na redukcji staraj się unikać łączenia węgle&tłuszcze, szczególnie jeśli ćwiczysz to w posiłkach okołotreningowych - więc albo jabłko, albo orzechy

obiad: sałatka z połowy dużego fileta z kurczaka, z 1/2 kostki małej fety o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewkami < dzisiaj jadłam to samo na kolację tylko u mnie doszedł prażony słonecznik, jest dosyć sycąca więc może być na obiad, ok

kolacja: lekki serek wiejski z cynamonem i marchewka < super, ale spróbuj czasem wymieniać serek wiejski na serek homo nat albo twaróg, bo szybko Ci sie znudzi

co do ćwiczeń, to przede wszystkim w posiłkach okołotreningowych unikaj łączenia węgli i tłuszczy, przed treningiem białko+węgle, a po treningu łatwo przyswajalne białko (tuńczyk wsw, pierś z kurczaka - tutaj serki wiejskie i żadne pochodne się nie nadadzą) i wtedy jest najlepszy czas na węgle proste - makaron, chleb, itp. jeśli chcesz ćwiczyć po śniadaniu to ok, takie śniadanie jakie masz jest w miarę dobre, na drugie mogłabyś zjeść kanapkę z tuńczykiem np bo podejrzewam że makaronu by Ci sie na IIśn gotować nie chciało. to tak na początek.

Cytat:

R
I 4 łyżki płatki owsianych i jęczmiennych (wymieszane), serek wiejski 200g, odrobina mleka 1,5%, płaska łyżka słoneczki łuskanego, małe, skrojone jabłko, z pół łyżeczki gorzkiego kakaa, 2 łyżki otrębów granulowanych (tak teraz patrzę- nie przesadziłam z kcal w śniadaniu? ) < nie przesadziłaś śniadanie w 90% spala się samo w ciągu dnia
II grahamka z dwoma plastrami polędwicy + mizeria (pół skrojonego ogórka + 2 łyżki jogurtu naturalnego + płaska łyżka pestek słonecznika) < fajnie nawet
III ok. 250 g warzyw na patelnię (kukurydza, papryka, fasola, marchew), brokuły, pół torebki ryżu brązowego, dwa ugotowane jajka (bez żółtek) < super
IV serek homo naturalny 200g + garść otrębów granulowanych, parę plastrów polędwicy drobiowej (przegryzionych na zabicie głoda ) < mogłaś zamienić w ogóle te otręby na polędwicę i dołożyć do tego jakieś warzywo, ale ok
V
twaróg półtłusty ok. 50g z ogórkiem i dwoma plastrami polędwicy[COLOR=Silver] < super
Stary 2012-05-05, 21:52   #4098
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
znów baaardzo fajnie, i smacznie

pysznie, super jak zwykle

co do ćwiczeń, to przede wszystkim w posiłkach okołotreningowych unikaj łączenia węgli i tłuszczy, przed treningiem białko+węgle, a po treningu łatwo przyswajalne białko (tuńczyk wsw, pierś z kurczaka - tutaj serki wiejskie i żadne pochodne się nie nadadzą) i wtedy jest najlepszy czas na węgle proste - makaron, chleb, itp. jeśli chcesz ćwiczyć po śniadaniu to ok, takie śniadanie jakie masz jest w miarę dobre, na drugie mogłabyś zjeść kanapkę z tuńczykiem np bo podejrzewam że makaronu by Ci sie na IIśn gotować nie chciało. to tak na początek.
Dzięki. Naprawdę bardzo mi pomagasz.
Stary 2012-05-05, 23:06   #4099
anpapi
Zadomowienie

dzisiejsze U (ostatnie w domku, więc sobie podogadzałam ):
woda z cytryną, 1/4 grejpfruta
Ś:7 małych serduszek gofrowych z dżemem truskawkowym/twarogiem/wieśniakiem/jogurtem z kuleczkami czeko nadzianymi czymś z szampanem, kostka gorzkiej czekolady z musem pomarańczowym + czerwona herbata
40 minut na rowerku + 10 minut cwiczeń na brzuch
IIŚ: kilka fistaszków, trochę wieśniaka z cynamonem i jabłkiem + 1 serduszko gofra (zjadłabym więcej, ale potem mama się dołączyła..) i kawałek ciasta Pina Colada
5km bardzo szybkiego marszu
O: parowana pierś z kurczaka w ziołach z mieszanką warzyw (cebula, pieczarki, marchewka, brokuł, kukurydza) z małym naleśnikiem razowym
K: kawał domowego pasztetu z chrzanem jabłkowym, 3 plasterki polędwicy sopockiej, resztka sera camembert z żurawiną, bardzo mała parówka cielęca z ketchupem
1l wody, 1,5l zielonej herbaty, 1l wody z miętą i limonką

i jak?
Stary 2012-05-05, 23:23   #4100
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem wiejskim, miodem, migdałami, suszonymi morelami i daktylami; kawa z mlekiem.

II. Duża bułka wieloziarnista podzielona na trzy części:
- dwie z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem (dzięki Ervisha za inspirację - pyszne połączenie )
- jedna z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową
Koktajl bananowo - waniliowy (z banana, serka waniliowego, mleka, cukru)

III. Zupa krem z pomidorów z grzankami;
pulpety w sosie koperkowym, kluski śląskie, fasolka szparagowa (porządna porcja); szklanka maślanki.

IV. Cappuccino, kawałek ciasta kruchego z wiśniami, jabłko, pomarańcza

Lód Magnum Almond, Kubuś

V. Dwie duże kromki pumpernikiela z masłem, camembertem i pomidorem + sałatka warzywna z kurczakiem i majonezem;
kawa zbożowa na mleku z miodem, pasek Milki karmelowej.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:26   #4101
Milka1224
Rozeznanie

U

I jogurt naturalny z musli, musem z rabarbaru, migdałami i wkrojonym bananem

II duża porcja cannelloni z mięsem, sosem pomidorowym i mozzarellą + surówka z sałaty i ogórka

III 2 kawałki ciasta jogurtowego

IV pasta z ricotty i wędzonego dorsza z ziołami, rzodkiewkami i rzezuchą + domowe niesolone krakersy
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:24   #4102
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Chyba wyszło U: ???

1. 2 kromki razowego z masłem, dwa jajka na miękko i warzywa(pomidor, sałata, papryka,marchewka)
2.w podróży: jabłko, i od razu na miejscu wygłodniała: kilka 4-5(?) plastrów szynki białej, dwie kawy z mlekiem i kawałek drożdżowego ( w oczekiwaniu na obiad)
3. miska z dokładką barszczu czerwonego z ziemniakami( zabielany)
drugie danie: ziemniaki, szynka gotowana z sosem białym i sałatka z pomidorów i cebuli
4. lody bakaliowe i kawa
5. kaszanka z grilla
kiełbaska z grilla ( dość spora)
i szaszłyk ( bekon w przyprawach) i sporo sałatki z kapusty z olejem

późnym wieczorem : niecała lampka czerwonego wina

nie pamiętam czy w ciągu dnia coś jeszcze podjadałam
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 08:35   #4103
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, rozumiem. Tylko tak rozmarzyłam się nad moim żywieniowym faworytem z musli. A z crunchy też musi być mega. A do wiejskiego z owocami jakoś nie mogę się przekonać, ale kiedyś spróbuję.
Jak kto lubi Ale wieśniak z musli i orzechami to

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem wiejskim, miodem, migdałami, suszonymi morelami i daktylami; kawa z mlekiem.

II. Duża bułka wieloziarnista podzielona na trzy części:
- dwie z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem (dzięki Ervisha za inspirację - pyszne połączenie ) Nie ma za co Cieszę się że smakowało. Ja też zawsze daję jakieś warzywo do tych kanapek Muszę Ci się przyznać, ze jest to moje ulubione połączenie
- jedna z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową
Koktajl bananowo - waniliowy (z banana, serka waniliowego, mleka, cukru)

III. Zupa krem z pomidorów z grzankami;
pulpety w sosie koperkowym, kluski śląskie, fasolka szparagowa (porządna porcja); szklanka maślanki.

IV. Cappuccino, kawałek ciasta kruchego z wiśniami, jabłko, pomarańcza Zazdroszczę Ci Ciasta ---> moje ulubione

Lód Magnum Almond, Kubuś

V. Dwie duże kromki pumpernikiela z masłem, camembertem i pomidorem + sałatka warzywna z kurczakiem i majonezem;
kawa zbożowa na mleku z miodem, pasek Milki karmelowej.
Bardzo ładnie. Smacznie, zdrowo i na luzie. Oby tak dalej
dużo jeszcze musisz przytyć?

Stary 2012-05-06, 09:56   #4104
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kto lubi Ale wieśniak z musli i orzechami to

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Bardzo ładnie. Smacznie, zdrowo i na luzie. Oby tak dalej
dużo jeszcze musisz przytyć?
dołączam się
i uważam że z jadłospisów P które są obecnie wklejane,tylko po Twoich widać,że pomimo iż jest Ci ciężko nprawdę się starasz i Ci zależy
Stary 2012-05-06, 11:01   #4105
Miikiii
BAN stały

Dziewczyny,czy takie snaidanie moze byc? Duzo slodyczy ale mam na nie ochote:
1 kromka pszennego :pol z serkiem czosnkowym, pol z ztwarozkiem waniliowym, 3 kostki czekolady, herbatnik w czekoladzie, galaretka w czekoladzie i gryz prince polo. to nie za duzo jak na sniadanie?
Stary 2012-05-06, 11:55   #4106
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
dołączam się
i uważam że z jadłospisów P które są obecnie wklejane,tylko po Twoich widać,że pomimo iż jest Ci ciężko nprawdę się starasz i Ci zależy
Tak tylko Jorelia wzięła i bierze sobie rady do serca. Inne użytkowniczki są na P, umieszczają swoje jadłospisy, pytają o radę a del robią to samo. Mam nadzieję, że i z nastawieniem i samopoczuciem Jorelii jest z dnia na dzień lepiej Trzymam kciuki by było tylko coraz lepiej

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
1 kromka pszennego :pol z serkiem czosnkowym, pol z ztwarozkiem waniliowym, 3 kostki czekolady, herbatnik w czekoladzie, galaretka w czekoladzie i gryz prince polo. to nie za duzo jak na sniadanie?
Na prawdę ogromna ilosć słodyczy Jesteś na P i słodycze powinnaś traktować jako dodatek a nie posiłek i podstawę posiłku. I jeszcze pytasz czy to co zjadłaś to nie za dużo

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-06 o 12:07
Stary 2012-05-06, 12:03   #4107
trytofindme
Raczkowanie

U:

1śn: pełna miska płatków jęczmiennych na mleku z borówkami, miodem i garścią płatków migdałowych
2śn: cztery kawałki bagietki z masłem, karbowaną sałatą, łososiem wędzonym na ciepło, chrzanem z jogurtem i szczypiorkiem, herbata z cytryną
obiad: kurczak z sambalem i mlekiem kokosowym z makaronem ryżowym, kompot z rabarbaru z imbirem
podw: deser danette pistacjowy, sałatka owocowa (jabłko, banan, papaja) skropiona cytryną z miodem
kol: placki otrębowe z brokułami z domowym sosem tzatziki, herbata
trytofindme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:29   #4108
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
lecz się.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 12:39   #4109
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
lecz się.
Trochę to ostro zabrzmiało ale masz rację.....

Niestety wiele osób na wizażu uważa to samo
A u Ciebie Iza jak?

Stary 2012-05-06, 12:39   #4110
AshtrayGirl86
Rozeznanie

R powoli w kierunku U:

I: owsianka z lodówki 5 łyżek płatków na mleku, mały banan, serek homo nat, łyżeczka kakao.
długi spacer

II: kawałek razowej bagietki z bieluchem, filetem z indyka i pomidorem.
30days shred

III: wieloziarnista tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami z sosem na jogurcie.

IV: mały kawałek tortu urodzinowego

V: sałatka z lodowej, ogórka, pomidora, papryki, cebuli i tunczyka.

I jak?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości