Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 17:50   #3301
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Blue - ja na ktg też zaliczyłam "odlot". Źle się ułożyłam, właśnie na plecach, no i było niefajnie.. Jakoś się ogarnęłam jednak, nie trwało to długo.
A to ktg miałaś na leżąco ? Mnie się lekarz pytał, jak wolę, czy leżeć czy siedzieć no i wolałam siedzieć.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hehe no ladnie

ja mam do ciąży donoszonej 2 miesiące, odliczam do 5.07
A kiedy jest ciąża donoszona???????

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam się z kawką

taaa, też "uwielbiam" takie gadanie a najlepsze jest to, że mi takim tekstem co Ciastek napisała raz małż strzelił. Na szczęście przed ciążą i dość szybko mu wytłumaczyłam co i jak

no to ja już zaciskam
Mój tż też czasem dowali, nawet wczoraj jak go przyparłam do muru, żeby zrobił jedzenie - to odpowiedział: podobno ciąża to nie choroba... Wkurzył mnie, bo kto jak kto, ale ja akurat nie nadużywam swojego stanu i NIGDY nie wypięłam się ciążą, wręcz przeciwnie, przepracowuje się i robię wszystko tak, jak dotychczas.

Cytat:
my wybralismy taki(228), sposobał mi sie motyw, a'la jeans
Bardzo ładny motyw

Cytat:
a propos sączenia się wód, wyczytałam na innym forum, że mozna prosto sprawdzic w domu czy sia sączą-papierkami lakmusowymi, gdy zabarwia sie na niebiesko/granatowo, znaczy ze to wody. wczoraj kliknelam na allegro papierki
Powariowałaś Nie wpadłabym na to...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Niedawno wstałam, do 3 graliśmy w karty a do 1 się kłóciliśmy Remonty są straszne...
My przy remoncie strasznie się kłociliśmy - to był nasze początki wspolnego mieszkania i każdemu podobało się coś innego, każdy miał inną wizję. A z zakupów w ikei wychodziliśmy wyobrażani Na szczescie dotarliśmy się i ogólnie znaleźlismy kompromisy na wygląd mieszkania

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Coś właśnie doczytałam że sperma właśnie ma powodować zmiękczenie szyjki macicy, co może wywołać szybszy poród, ale tylko w przypadkach, gdy to już bardzo bardzo blisko terminu.
Też tak czytałam, tak mi moja gin mówiła, że jeśli chcemy się kochać, to póki co w gumce, dla większego bezpieczeństwa.

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie: teraz bede robila test na obciążenie glukoza. No i mam wypić 75 g. i po dwoch godzinach oddać krew. Czy Wam pobierano krew dwa razy? Najpierw przed wypiciem a poźniej po wypiciu tej glukozy? Bo ja myslałam, ze to tak się robi. A lekarz kazal mi wypić i oddać krew po dwoch godzinach od wypicia i tylko raz.
2 razy, przed i po. Czasem 3 razy.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I ja również przyłączam się do życzeń dla muminka

Ja w tym roku będę ostatni raz świętować z dwójką z przodu
Ja również się przyłączam do życzeń, samych radosnych chwil, dużo zdrowia i spełnienia marzeń, tych odległych, jak i tych lipcowych
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 17:52   #3302
Soleilka
Zakorzenienie

Spakowałam tylko trochę moich rzeczy i już 3 kartony pełne A gdzie reszta... Jutro od rana będziemy musieli pokój opróżnić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 17:55   #3303
Linka25
Zakorzenienie

Pumcia
tak, ktg miałam na leżąco. Chyba z 6 razy miałam je robione, nie lubię tego badania...
Raz położyłam się za bardzo na wznak i prawie "odjechałam".
No i też był wolała na siedząco, gdybym miała wybór. Ale kazali sie kłaść ..

Na ktg i usg okazało się, że sporej części ruchów małej nie wyczuwam w ogóle! A i tak jest bardzo ruchliwa.. No ale widać że z tym "czuciem" to różnie. Momentami ktg pokazywało ze mała sie rusza a ja nic nie czułam...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-06 o 17:56
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 17:56   #3304
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
powodzenia z remontem oby szybko udało Wam się wszystko ogarnąć!nas czeka malowanie dużego pokoju na samą myśl mi włosy dęba stają,znowu będzie sajgon!

właśnie skończyłam sobie malować paznokcie u nóg,ciężko było ale udało się
Dziękuję
U Was to tylko odsuwanie mebli w większości, a tu A kiedy malujecie?

Teraz malowanie paznokci u nóg to jak zdobycie Himalajów
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A kiedy jest ciąża donoszona???????

My przy remoncie strasznie się kłociliśmy - to był nasze początki wspolnego mieszkania i każdemu podobało się coś innego, każdy miał inną wizję. A z zakupów w ikei wychodziliśmy wyobrażani Na szczescie dotarliśmy się i ogólnie znaleźlismy kompromisy na wygląd mieszkania
37 albo 38 tydzień ciąży Ja jestem donoszona od 30 czerwca

U nas nie chodzi nawet o wizję, bo podoba nam się to samo albo idziemy na kompromis, ale TŻ nie potrafi zrozumieć, że ja mam dość tego, że nie ma zamka w drzwiach i że nie widzi mi się trzymanie w mojej szafce ciuchów jego mamy I o to ciągle się kłócimy...

Bloguję
Stary 2012-05-06, 17:58   #3305
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ciekawie sformułowałaś to pytanie....ja nie mam trochę wyjścia i muszę większość kupić tutaj....
ale podobno jak doradziła Depioson, kosmetyki Penaten są bardzo dobre dla dziecka, ale ceny wcale nie niskie...ale zakupię-nie ma przecież tego aż tyle....no i na pewno też wkładki laktacyjne Penaten
jeśli chodzi o proszki/płyny dla dzieci to wcale szału, ani wielkiego wyboru nie ma, więc nie doradzę....
nie drogie są podkłady, podpaski....
o właśnie - i tampony! Tampony są, mam wrażenie, prawie za darmo. Sprzedawane są głównie w dużych paczkach (po 50, 60 sztuk) i kosztują grosze (a w Polsce, jak pamiętam, to wcale takie tanie nie było).

W DMie są dwie duże serie kosmetyków dla dzieci - Babylove i Alverde Kleine Elfe. Ta pierwsza seria zawiera dobre kilkadziesiąt produktów - od olejków i mydeł, poprzez pieluchy i chusteczki na soczkach i słoiczkach kończąc. Co one warte - jeszcze nie wiem, ale kobitki chętnie kupują. Wszystko eko, wszystko bio (jak ktoś lubi oczywiście) a drogie nie jest

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:00   #3306
cynamonowy_deser
Raczkowanie

.

Edytowane przez cynamonowy_deser
Czas edycji: 2012-05-06 o 18:02
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:01   #3307
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
W DMie są dwie duże serie kosmetyków dla dzieci - Babylove i Alverde Kleine Elfe. Ta pierwsza seria zawiera dobre kilkadziesiąt produktów - od olejków i mydeł, poprzez pieluchy i chusteczki na soczkach i słoiczkach kończąc. Co one warte - jeszcze nie wiem, ale kobitki chętnie kupują. Wszystko eko, wszystko bio (jak ktoś lubi oczywiście) a drogie nie jest
A Alverde nie będzie uczulać? Bo te naturalne kosmetyki mają to do siebie, że często lubią uczulać... I z tego co słyszałam kosmetyki Alverde mają specyficzny zapach Ale ja nic nie miałam z tej firmy

Bloguję
Stary 2012-05-06, 18:02   #3308
agunia82
Zakorzenienie

napiszę nieskromnie, że naleśniczki wyszły mi dzisiaj przepyszne dodałam do ciasta cukru waniliowego i to był strzał w dziesiątkę

Cytat:

mnie dzis TŻ rozpieszcza jedzeniem, postanowiłam poleżeć więc dostaję wszystko do łóżka: sniadanko, później mnóstwo owoców, sałatkę grecką, potem obiad: zupa pieczarkowa i młode ziemniaczki z sałatą i pieczonymi żeberkami. Kompot owocowy. Wszystko zrobił sam, i wszystko przepyszne.
o rany, ale Ci dobrze! Mój takich smakołyków nie umie przyrządzać, zresztą, on nie za bardzo lubi gotować

Cytat:
Mój tż też czasem dowali, nawet wczoraj jak go przyparłam do muru, żeby zrobił jedzenie - to odpowiedział: podobno ciąża to nie choroba... Wkurzył mnie, bo kto jak kto, ale ja akurat nie nadużywam swojego stanu i NIGDY nie wypięłam się ciążą, wręcz przeciwnie, przepracowuje się i robię wszystko tak, jak dotychczas.
no dowalił, i to równo ale wiesz co? Moim zdaniem, jakbyś częściej go poprosiła o wyręczenie w czymś, to by był bardziej wyrozumiały. Bo tak to pewnie wychodzi z założenia, że skoro do tej pory dawałaś radę robić wszystko tak jak przed ciążą, to możesz to robić nadal.
Mój na szczęście wie, że powinnam się oszczędzać. I chyba nawet to widzi. Ja już kondycyjnie nie daje rady i samą mnie to wnerwia, że np. po takich głupich zakupach spożywczych czuję się wypompowana jak po jakimś maratonie.
U nas już końcówka, więc pora odpuścić, dać na luz. Jakby na to nie patrzeć, to jednak ciąża to spory wysiłek dla organizmu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:06   #3309
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
A nie podoba Ci się coś innego poza limonką? Np. kolor idący w seledyn albo groszkowy?
My się kłóciliśmy o ten remont
Będę musiała miesiąc męczyć się bez zamka w drzwiach a na tym najbardziej mi zależało No i na miesiąc zostaje nowe biurko, za to będą panele...
Podoba mi się właśnie coś podobnego do seledynowego, czy raczej miętowego. W każdym razie wiem, czego chcę, ale to będzie kolor jakiśtam, odcień ileśtam, albo rozcieńczony większą ilością białego.
Jeśli odłożyliście na później wymianę drzwi, to walcz o zasuwkę, albo nawet o haczyk! Moim zdaniem biurko można wymienić zawsze, a panele warto położyć już przy remoncie.
Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Super, ja już mam 5 kartonów Nie wiem kiedy to poprasuje...
Na wszelki wypadek zacznij od ciuszków na pierwszy miesiąc, a resztę w ostateczności z noworodkiem w domu.
Cytat:
Wiesz co nie wazyłam spacerówki TŻ ją nosił mówil, że może meic ok 3 kg na oko
Dzięki.
Ja ruszyłam gondolę, ale oczywiście do góry podnosił tż, a spacerówka była rozłożona obok i nie sprawdzałam wcale.
Zobaczyłam, że śpiwór z otworami na szelki do spacerówki i parasolkę mogę sobie dokupić, ale na innych aukcjach. Kolejne 120+55 zł.
Cytat:
U nas nie chodzi nawet o wizję, bo podoba nam się to samo albo idziemy na kompromis, ale TŻ nie potrafi zrozumieć, że ja mam dość tego, że nie ma zamka w drzwiach i że nie widzi mi się trzymanie w mojej szafce ciuchów jego mamy I o to ciągle się kłócimy...
Pisałaś, że jego mama ma duże mieszkanie. Dlaczego przechowuje rzeczy u Was?
Muminku - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:07   #3310
pumas
Zakorzenienie

Soleilka, współczuję Ja już mam to za sobą (przynajmniej na razie).

Byliśmy dzisiaj na bardzo długim spacerze - cały czas chodziliśmy przez 4 godziny. Nie powiem, żebym miała kondycję sprzed ciążą, zmęczyłam się na pierwszym wzniesieniu Ale było fajnie, bardzo ciepło i słonecznie.
Stary 2012-05-06, 18:10   #3311
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jeśli odłożyliście na później wymianę drzwi, to walcz o zasuwkę, albo nawet o haczyk! Moim zdaniem biurko można wymienić zawsze, a panele warto położyć już przy remoncie.

Pisałaś, że jego mama ma duże mieszkanie. Dlaczego przechowuje rzeczy u Was?
Haczyk nic nie da. Musi być zamek żeby zamknąć drzwi, bo babka pod naszą nieobecność wchodzi Miesiąc przeboleję, ale na początku czerwca go zabiję, jak drzwi nie będą wymienione

Tu są 3 pokoje i 6 osób. Z czego mama TŻ ma najmniejszy pokój i rzeczywiście nie ma gdzie trzymać ciuchów (mogłaby pozbyć się fortepianu, to by miała miejsce na komodę ). No, ale ja się kłócę o to z TŻ, bo nie mogę powiedzieć jego mamie nie...
Cytat:
Soleilka, współczuję Ja już mam to za sobą (przynajmniej na razie).
To tylko miesiąc, tak się pocieszam

Bloguję
Stary 2012-05-06, 18:12   #3312
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Spakowałam tylko trochę moich rzeczy i już 3 kartony pełne A gdzie reszta... Jutro od rana będziemy musieli pokój opróżnić
Spoko nas też to czeka

dziwnie się czuje. jak chodze to mała mi tak Wypycha aż to momentami nie przyjemne. cały brzuch mam twardy i ten krzyz..

dziewczyny jak są skurcze to tak jakby macica się kurczy? ale wtedy może dziecko się ruszać? bo może to skurcze a ja na mała zwalam . no ale wsumie takie Prezenie jej czuje w środku. dosłownie co chwilę..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:14   #3313
ajka89
Zadomowienie

Muminku STO LAT!!!
Jaka fajna liczba, taka okrągła

Ja miałam dzisiaj okropną noc..zasnęłam dopiero o 5 nad ranem. U nas cały czas lał deszcz...cały czas mnie okropnie rwie ten guz. Jutro idę do lekarza rodzinnego a potem będę dzwonić do ginekolog, bo akurat jutro kończy urlop.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:21   #3314
depoison
Zadomowienie

Cytat:
A Alverde nie będzie uczulać? Bo te naturalne kosmetyki mają to do siebie, że często lubią uczulać... I z tego co słyszałam kosmetyki Alverde mają specyficzny zapach Ale ja nic nie miałam z tej firmy
a diabli wiedzą
mnie nigdy nic nie uczuliło, ale ja chyba niemiarodajna jestem, bo mnie W ŻYCIU CAŁYM żaden kosmetyk nie uczulił

/a pachną różnie, te dziecięce - nie wiem, nie kupowałam, ale dla dorosłych w zależności od serii/
Myślę, że ja sobie Alverde odpuszczę choćby dlatego, że wybór nie poraża (a i fakt, że są 'naturalne' nie stanowi dla mnie szczególnej wartości), ale Babylove będę wypróbowywać na pewno, bo jest tego mnóóóóstwo, aż przyjemnie powybierać

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:27   #3315
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Pumcia
tak, ktg miałam na leżąco. Chyba z 6 razy miałam je robione, nie lubię tego badania...
Raz położyłam się za bardzo na wznak i prawie "odjechałam".
No i też był wolała na siedząco, gdybym miała wybór. Ale kazali sie kłaść ..

Na ktg i usg okazało się, że sporej części ruchów małej nie wyczuwam w ogóle! A i tak jest bardzo ruchliwa.. No ale widać że z tym "czuciem" to różnie. Momentami ktg pokazywało ze mała sie rusza a ja nic nie czułam...
Kurcze, to nastepnym razem spytaj, czy może być na siedząco, z tego co wiem, nie ma przeciwskazań.
A co do czucia ruchów - nie wszystkie wyczuwamy, i pewnie dlatego się martwimy...

Cytat:
Dziękuję
U Was to tylko odsuwanie mebli w większości, a tu A kiedy malujecie?

Teraz malowanie paznokci u nóg to jak zdobycie Himalajów

37 albo 38 tydzień ciąży Ja jestem donoszona od 30 czerwca

Ja na razie z malowaniem paznokci sobie radzę, po prostu odchylam się w odpowiedni sposób

To wychodzi na to, że ja mogę szykować się do wylotu w połowie czerwca

Pogoń tż, bo coś mi się widzi, że on nie umie się mamie przeciwstawić, a i złotą rączką nie jest - jak mój - nie mogę się doprosić od wielu miesięcy pewnych rzeczy, a on nie widzi w tym problemu.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
napiszę nieskromnie, że naleśniczki wyszły mi dzisiaj przepyszne dodałam do ciasta cukru waniliowego i to był strzał w dziesiątkę

o rany, ale Ci dobrze! Mój takich smakołyków nie umie przyrządzać, zresztą, on nie za bardzo lubi gotować

no dowalił, i to równo ale wiesz co? Moim zdaniem, jakbyś częściej go poprosiła o wyręczenie w czymś, to by był bardziej wyrozumiały. Bo tak to pewnie wychodzi z założenia, że skoro do tej pory dawałaś radę robić wszystko tak jak przed ciążą, to możesz to robić nadal.
Mój na szczęście wie, że powinnam się oszczędzać. I chyba nawet to widzi. Ja już kondycyjnie nie daje rady i samą mnie to wnerwia, że np. po takich głupich zakupach spożywczych czuję się wypompowana jak po jakimś maratonie.
U nas już końcówka, więc pora odpuścić, dać na luz. Jakby na to nie patrzeć, to jednak ciąża to spory wysiłek dla organizmu
Zjadłabym naleśnika ! Rzadko robię, może zrobię w tygodniu

Mój tż też nie bardzo umie przyrządzać takie pyszności, on ma jeden sposób na wszystko i wszystko smakuje tak samo

A co do wyręczania - to prawda, rzadko go proszę, a jak już proszę, to mam wyrzuty sumienia - wiem, ze to głupie, ale ja nigdy o nic nie prosiłam tż, żeby mi pomógł, coś zrobił itd. i on do tego przywykł, często podkreślał to jako ogromną moją zaletę. No ale pewnych rzeczy nie można w ciąży, jak dzwiganie, ściąganie ciężkich rzeczy z szafek itd
Tż wie, że muszę dużo odpoczywać, też do niego dotarło, ale lubi się podroczyć apropo równouprawnienia itd.
Też myślę, że trzeba odpuścić zwłaszcza na końcówce, bo jednak kondycja nie ta
Stary 2012-05-06, 18:28   #3316
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek wiesz ja nie wiem ale moja kolezanka ktora ma juz porod za soba opisala mi ze jak ja zlapaly skurcze to miala wrazenie ze bardzo jej sie chce kupe :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:28   #3317
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Spoko nas też to czeka
Pocieszyłaś mnie
Cytat:
a diabli wiedzą
mnie nigdy nic nie uczuliło, ale ja chyba niemiarodajna jestem, bo mnie W ŻYCIU CAŁYM żaden kosmetyk nie uczulił

/a pachną różnie, te dziecięce - nie wiem, nie kupowałam, ale dla dorosłych w zależności od serii/
Myślę, że ja sobie Alverde odpuszczę choćby dlatego, że wybór nie poraża (a i fakt, że są 'naturalne' nie stanowi dla mnie szczególnej wartości), ale Babylove będę wypróbowywać na pewno, bo jest tego mnóóóóstwo, aż przyjemnie powybierać
Mnie tylko raz uczulił kosmetyk i był to jakiś żel do niedoskonałości z Garniera albo Vichy, wiem że apteczny Skóra to była wręcz poparzona...

Ja chciałam kupić HIPP, ale oprócz oliwki, to w sklepie nic ciekawego nie widziałam. Szukałam płynu do mycia ciała i włosów, a tu tylko był płyn do kąpieli, który jeszcze się pieni
Mam nadzieję, że mama TŻ nie kupi kosmetyków dla Małego w DE bo gdzie ja to będę trzymać

Bloguję
Stary 2012-05-06, 18:28   #3318
prince_polo
Zakorzenienie

Dziewczyny oglądnijcie sobie film foster ! bardzo fajny polecam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-06, 18:29   #3319
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
To jak to w końcu jest z tą ciążą donoszoną? 36+0 czy 37+0 ? nicki to mi się pomyliło przez to ważenie... A tą porodówką to zachęcasz...
Ja wyznaję tak jak się naczytałam że 37+0. A co do porodówki to tyle wiem co przeczytałam, a na oczy nie widziałam więc nie wiem jak to wygląda naprawdę. Jak będą oprowadzać na szkole rodzenia po porodówce to opisze jak wrażenia. A Ty się nie wybierasz do nas na szkołę??

Muminciu wszytiego naj!! przegapiłam Twoje urodziny byłam przekonana że jak piszesz o 30 to chodzi o tygodnie ciąży więc wszystiego najlepszego, dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania

Cytat:
A z rzeczy dzieciowych nie mam pojęcia, bo nie wiem, co jest w Polsce dostępne, a co nie
Macie podobno świetne kropelki na kolki, że na forach dzieciowych się o nich rozpisują i robią zamówienia na większe ilości nazwy nie pamiętam, ale jak komuś będzie potrzebne to się dopytam. Sama będę łasa na nie, bo u mojej siostry świetnie się sprawdziły

Cytat:
A ja na szczęście dosłtałam wolną rękę w większości rzeczy, nawet mężowi biurko wybierałam ciężko byłoby o kompromisy w tej kwestii
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:30   #3320
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ciastek wiesz ja nie wiem ale moja kolezanka ktora ma juz porod za soba opisala mi ze jak ja zlapaly skurcze to miala wrazenie ze bardzo jej sie chce kupe :P

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-06, 18:34   #3321
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no wlasnie tez ja wysmialam :P
mowila ze miala takie parcie na dole czesci ze myslala ze ja rozsadzi

Amelcia
Stary 2012-05-06, 18:40   #3322
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej kochane
niedawano wrocilam od Tż
wczoraj byliśmy na zakupach
kupilismy wszystkie kosmetyki dla malej procz plynu do kąpieli
kupiliśmy tak ;
Nivea
-Kojący krem przeciw odparzeniom NIVEA BABY
- Puder łagodzący NIVEA BABY
- Delikatny krem pielęgnacyjny NIVEA BABY
- Aksamitne mleczko nawilżające NIVEA BABY

- ochronny krem Bambino
- płatki oczyszczające Babydream
- patyczki do uszu Babydream

moja wyprawka też powiększyła się o dwa ciepłe kocyki takie zimowe , prześcieradelko do łożeczka takie nieprzemakalne , i troszkę ubranek
dostaliśmy od Bratowej Tż
dała nam też rożek ale on jest juz taki troszke poszażały także nadaje się jedynie tak do łóżeczka w domu a do szpitala kupimy nowy
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:40   #3323
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

A co do wyręczania - to prawda, rzadko go proszę, a jak już proszę, to mam wyrzuty sumienia - wiem, ze to głupie, ale ja nigdy o nic nie prosiłam tż, żeby mi pomógł, coś zrobił itd. i on do tego przywykł, często podkreślał to jako ogromną moją zaletę. No ale pewnych rzeczy nie można w ciąży, jak dzwiganie, ściąganie ciężkich rzeczy z szafek itd
Tż wie, że muszę dużo odpoczywać, też do niego dotarło, ale lubi się podroczyć apropo równouprawnienia itd.
Też myślę, że trzeba odpuścić zwłaszcza na końcówce, bo jednak kondycja nie ta
no ja się nie dziwię, że podkreślał jako zaletę, bo to bardzo wygodne dla niego

a co do pogrubionego, to może niech w ramach równouprawnienia on urodzi kolejne dziecko ja bym przynajmniej tak mojemu powiedziała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:41   #3324
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyznaję tak jak się naczytałam że 37+0. A co do porodówki to tyle wiem co przeczytałam, a na oczy nie widziałam więc nie wiem jak to wygląda naprawdę. Jak będą oprowadzać na szkole rodzenia po porodówce to opisze jak wrażenia. A Ty się nie wybierasz do nas na szkołę??

Muminciu wszytiego naj!! przegapiłam Twoje urodziny byłam przekonana że jak piszesz o 30 to chodzi o tygodnie ciąży więc wszystiego najlepszego, dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania

Macie podobno świetne kropelki na kolki, że na forach dzieciowych się o nich rozpisują i robią zamówienia na większe ilości nazwy nie pamiętam, ale jak komuś będzie potrzebne to się dopytam. Sama będę łasa na nie, bo u mojej siostry świetnie się sprawdziły

A ja na szczęście dosłtałam wolną rękę w większości rzeczy, nawet mężowi biurko wybierałam ciężko byłoby o kompromisy w tej kwestii
a ty od kiedy będziesz chodzić? Z mężem? Bo ja chyba będę rodzic w Mrągowie więc to chyba tak głupio było by iść do was na szkołę.
Stary 2012-05-06, 18:42   #3325
nicki86
Zadomowienie

Ale tak podobno jest z tymi skurczami partymi już że uczucie jak na kupę wtedy już zaczyna się poród właściwy wcześniej podobno tylko boli...
Stary 2012-05-06, 18:43   #3326
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak podobno jest z tymi skurczami partymi już że uczucie jak na kupę wtedy już zaczyna się poród właściwy wcześniej podobno tylko boli...
masakra po prostu masakra.

Amelcia
Stary 2012-05-06, 18:45   #3327
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a ty od kiedy będziesz chodzić? Z mężem? Bo ja chyba będę rodzic w Mrągowie więc to chyba tak głupio było by iść do was na szkołę.
a może się rozmyślisz i u nas urodzisz??
ja będę chodzić z mężem jeśli będzie miał wolne, jak będzie musiał pracować (bo on różnie pracuje) to będę chodziała sama. Pierwsze spotanie organizacyjne mamy 9 maja, udało się że wtedy ma wolne więc na pierwszym sama nie będę.
Stary 2012-05-06, 18:46   #3328
pumas
Zakorzenienie

Aga, też mu tak mówię czasem
Ja się partych nie boję, bardziej boję się tych pierwszych, które trzymają i nie chcą przejść Widzę po sobie, jak zle znoszę ból - będzie się działo
Stary 2012-05-06, 18:50   #3329
hanjah
Zakorzenienie

A ja Was pocieszę Często jest tak, że jak już poród ma się zacząć to kobietę przeczyści-ja tak miałam I rzeczywiście potem jak są parte to ma się takie uczucie jakby się miało wypróżnić. Ale tak naprawdę, to wtedy jest już wszystko jedno I podobnie jest po porodzie-dla mnie pierwsza wizyta w toalecie (nie na siku-choć to najmniej mnie bolało pod prysznicem) była straszna... bałam się że popękam i że będzie bolało jak przy porodzie...

Oglądałam wczoraj "Porodówkę"-pierwszy raz widziałam poród kleszczowy Ale to ponoć robią tylko jak nie chcą matki męczyć, bo ma np. wadę serca.

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-05-06 o 18:51
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:51   #3330
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
a może się rozmyślisz i u nas urodzisz??
ja będę chodzić z mężem jeśli będzie miał wolne, jak będzie musiał pracować (bo on różnie pracuje) to będę chodziała sama. Pierwsze spotanie organizacyjne mamy 9 maja, udało się że wtedy ma wolne więc na pierwszym sama nie będę.
mój lekarz pracuje w szpitalu w mrągowie więc póki co mwo ale różne rzeczy mogą się zdarzyć że i do giżycka mnie poniesie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości