|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
A kiedy jest ciąża donoszona??????? Cytat:
Bardzo ładny motyw ![]() Cytat:
Nie wpadłabym na to...Cytat:
Na szczescie dotarliśmy się i ogólnie znaleźlismy kompromisy na wygląd mieszkania ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam tylko trochę moich rzeczy i już 3 kartony pełne
A gdzie reszta... Jutro od rana będziemy musieli pokój opróżnić
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia
tak, ktg miałam na leżąco. Chyba z 6 razy miałam je robione, nie lubię tego badania... Raz położyłam się za bardzo na wznak i prawie "odjechałam". No i też był wolała na siedząco, gdybym miała wybór. Ale kazali sie kłaść .. Na ktg i usg okazało się, że sporej części ruchów małej nie wyczuwam w ogóle! A i tak jest bardzo ruchliwa.. No ale widać że z tym "czuciem" to różnie. Momentami ktg pokazywało ze mała sie rusza a ja nic nie czułam... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-06 o 17:56 |
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Was to tylko odsuwanie mebli w większości, a tu A kiedy malujecie? Teraz malowanie paznokci u nóg to jak zdobycie Himalajów Cytat:
Ja jestem donoszona od 30 czerwca ![]() U nas nie chodzi nawet o wizję, bo podoba nam się to samo albo idziemy na kompromis, ale TŻ nie potrafi zrozumieć, że ja mam dość tego, że nie ma zamka w drzwiach i że nie widzi mi się trzymanie w mojej szafce ciuchów jego mamy I o to ciągle się kłócimy...
|
||
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tampony są, mam wrażenie, prawie za darmo. Sprzedawane są głównie w dużych paczkach (po 50, 60 sztuk) i kosztują grosze (a w Polsce, jak pamiętam, to wcale takie tanie nie było).W DMie są dwie duże serie kosmetyków dla dzieci - Babylove i Alverde Kleine Elfe. Ta pierwsza seria zawiera dobre kilkadziesiąt produktów - od olejków i mydeł, poprzez pieluchy i chusteczki na soczkach i słoiczkach kończąc. Co one warte - jeszcze nie wiem, ale kobitki chętnie kupują. Wszystko eko, wszystko bio (jak ktoś lubi oczywiście) a drogie nie jest
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez cynamonowy_deser Czas edycji: 2012-05-06 o 18:02 |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo te naturalne kosmetyki mają to do siebie, że często lubią uczulać... I z tego co słyszałam kosmetyki Alverde mają specyficzny zapach Ale ja nic nie miałam z tej firmy
|
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
napiszę nieskromnie, że naleśniczki wyszły mi dzisiaj przepyszne
dodałam do ciasta cukru waniliowego i to był strzał w dziesiątkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale wiesz co? Moim zdaniem, jakbyś częściej go poprosiła o wyręczenie w czymś, to by był bardziej wyrozumiały. Bo tak to pewnie wychodzi z założenia, że skoro do tej pory dawałaś radę robić wszystko tak jak przed ciążą, to możesz to robić nadal.Mój na szczęście wie, że powinnam się oszczędzać. I chyba nawet to widzi. Ja już kondycyjnie nie daje rady i samą mnie to wnerwia, że np. po takich głupich zakupach spożywczych czuję się wypompowana jak po jakimś maratonie. U nas już końcówka, więc pora odpuścić, dać na luz. Jakby na to nie patrzeć, to jednak ciąża to spory wysiłek dla organizmu
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Jeśli odłożyliście na później wymianę drzwi, to walcz o zasuwkę, albo nawet o haczyk! Moim zdaniem biurko można wymienić zawsze, a panele warto położyć już przy remoncie. Cytat:
Ja ruszyłam gondolę, ale oczywiście do góry podnosił tż, a spacerówka była rozłożona obok i nie sprawdzałam wcale. Zobaczyłam, że śpiwór z otworami na szelki do spacerówki i parasolkę mogę sobie dokupić, ale na innych aukcjach. Kolejne 120+55 zł. Cytat:
![]() Muminku - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! ![]()
|
|||
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, współczuję
Ja już mam to za sobą (przynajmniej na razie).Byliśmy dzisiaj na bardzo długim spacerze - cały czas chodziliśmy przez 4 godziny. Nie powiem, żebym miała kondycję sprzed ciążą, zmęczyłam się na pierwszym wzniesieniu Ale było fajnie, bardzo ciepło i słonecznie.
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miesiąc przeboleję, ale na początku czerwca go zabiję, jak drzwi nie będą wymienione ![]() Tu są 3 pokoje i 6 osób. Z czego mama TŻ ma najmniejszy pokój i rzeczywiście nie ma gdzie trzymać ciuchów (mogłaby pozbyć się fortepianu, to by miała miejsce na komodę ). No, ale ja się kłócę o to z TŻ, bo nie mogę powiedzieć jego mamie nie...To tylko miesiąc, tak się pocieszam
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwnie się czuje. jak chodze to mała mi tak Wypycha aż to momentami nie przyjemne. cały brzuch mam twardy i ten krzyz.. dziewczyny jak są skurcze to tak jakby macica się kurczy? ale wtedy może dziecko się ruszać? bo może to skurcze a ja na mała zwalam . no ale wsumie takie Prezenie jej czuje w środku. dosłownie co chwilę..
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Muminku STO LAT!!!
![]() Jaka fajna liczba, taka okrągła ![]() Ja miałam dzisiaj okropną noc..zasnęłam dopiero o 5 nad ranem. U nas cały czas lał deszcz...cały czas mnie okropnie rwie ten guz. Jutro idę do lekarza rodzinnego a potem będę dzwonić do ginekolog, bo akurat jutro kończy urlop. |
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie nigdy nic nie uczuliło, ale ja chyba niemiarodajna jestem, bo mnie W ŻYCIU CAŁYM żaden kosmetyk nie uczulił ![]() /a pachną różnie, te dziecięce - nie wiem, nie kupowałam, ale dla dorosłych w zależności od serii/ Myślę, że ja sobie Alverde odpuszczę choćby dlatego, że wybór nie poraża (a i fakt, że są 'naturalne' nie stanowi dla mnie szczególnej wartości), ale Babylove będę wypróbowywać na pewno, bo jest tego mnóóóóstwo, aż przyjemnie powybierać
|
|
|
|
|
#3315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do czucia ruchów - nie wszystkie wyczuwamy, i pewnie dlatego się martwimy... Cytat:
![]() To wychodzi na to, że ja mogę szykować się do wylotu w połowie czerwca ![]() Pogoń tż, bo coś mi się widzi, że on nie umie się mamie przeciwstawić, a i złotą rączką nie jest - jak mój - nie mogę się doprosić od wielu miesięcy pewnych rzeczy, a on nie widzi w tym problemu.Cytat:
Mój tż też nie bardzo umie przyrządzać takie pyszności, on ma jeden sposób na wszystko i wszystko smakuje tak samo ![]() A co do wyręczania - to prawda, rzadko go proszę, a jak już proszę, to mam wyrzuty sumienia - wiem, ze to głupie, ale ja nigdy o nic nie prosiłam tż, żeby mi pomógł, coś zrobił itd. i on do tego przywykł, często podkreślał to jako ogromną moją zaletę. No ale pewnych rzeczy nie można w ciąży, jak dzwiganie, ściąganie ciężkich rzeczy z szafek itd Tż wie, że muszę dużo odpoczywać, też do niego dotarło, ale lubi się podroczyć apropo równouprawnienia itd. Też myślę, że trzeba odpuścić zwłaszcza na końcówce, bo jednak kondycja nie ta
|
|||
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek wiesz ja nie wiem ale moja kolezanka ktora ma juz porod za soba opisala mi ze jak ja zlapaly skurcze to miala wrazenie ze bardzo jej sie chce kupe :P
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszyłaś mnie
![]() Cytat:
Skóra to była wręcz poparzona...Ja chciałam kupić HIPP, ale oprócz oliwki, to w sklepie nic ciekawego nie widziałam. Szukałam płynu do mycia ciała i włosów, a tu tylko był płyn do kąpieli, który jeszcze się pieni ![]() Mam nadzieję, że mama TŻ nie kupi kosmetyków dla Małego w DE bo gdzie ja to będę trzymać
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oglądnijcie sobie film foster ! bardzo fajny polecam.
|
#3319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muminciu wszytiego naj!! przegapiłam Twoje urodziny byłam przekonana że jak piszesz o 30 to chodzi o tygodnie ciąży więc wszystiego najlepszego, dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania![]() Cytat:
nazwy nie pamiętam, ale jak komuś będzie potrzebne to się dopytam. Sama będę łasa na nie, bo u mojej siostry świetnie się sprawdziłyCytat:
ciężko byłoby o kompromisy w tej kwestii
|
|||
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tez ja wysmialam :P
mowila ze miala takie parcie na dole czesci ze myslala ze ja rozsadzi
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() niedawano wrocilam od Tż wczoraj byliśmy na zakupach kupilismy wszystkie kosmetyki dla malej procz plynu do kąpieli kupiliśmy tak ; Nivea -Kojący krem przeciw odparzeniom NIVEA BABY - Puder łagodzący NIVEA BABY - Delikatny krem pielęgnacyjny NIVEA BABY - Aksamitne mleczko nawilżające NIVEA BABY - ochronny krem Bambino - płatki oczyszczające Babydream - patyczki do uszu Babydream moja wyprawka też powiększyła się o dwa ciepłe kocyki takie zimowe , prześcieradelko do łożeczka takie nieprzemakalne , i troszkę ubranek ![]() dostaliśmy od Bratowej Tż dała nam też rożek ale on jest juz taki troszke poszażały także nadaje się jedynie tak do łóżeczka w domu a do szpitala kupimy nowy
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego, to może niech w ramach równouprawnienia on urodzi kolejne dziecko ja bym przynajmniej tak mojemu powiedziała
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Ale tak podobno jest z tymi skurczami partymi już że uczucie jak na kupę
wtedy już zaczyna się poród właściwy wcześniej podobno tylko boli...
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
masakra po prostu masakra.
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja będę chodzić z mężem jeśli będzie miał wolne, jak będzie musiał pracować (bo on różnie pracuje) to będę chodziała sama. Pierwsze spotanie organizacyjne mamy 9 maja, udało się że wtedy ma wolne więc na pierwszym sama nie będę. |
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, też mu tak mówię czasem
![]() Ja się partych nie boję, bardziej boję się tych pierwszych, które trzymają i nie chcą przejść Widzę po sobie, jak zle znoszę ból - będzie się działo
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Was pocieszę
Często jest tak, że jak już poród ma się zacząć to kobietę przeczyści-ja tak miałam I podobnie jest po porodzie-dla mnie pierwsza wizyta w toalecie (nie na siku-choć to najmniej mnie bolało pod prysznicem ) była straszna... bałam się że popękam i że będzie bolało jak przy porodzie...Oglądałam wczoraj "Porodówkę"-pierwszy raz widziałam poród kleszczowy Ale to ponoć robią tylko jak nie chcą matki męczyć, bo ma np. wadę serca.
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-05-06 o 18:51 |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

a najlepsze jest to, że mi takim tekstem co Ciastek napisała raz małż strzelił. Na szczęście przed ciążą i dość szybko mu wytłumaczyłam co i jak
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie wpadłabym na to...
Remonty są straszne...
A gdzie reszta... Jutro od rana będziemy musieli pokój opróżnić
A kiedy malujecie?
Teraz malowanie paznokci u nóg to jak zdobycie Himalajów
Ja jestem donoszona od 30 czerwca
I o to ciągle się kłócimy...
Bo te naturalne kosmetyki mają to do siebie, że często lubią uczulać... I z tego co słyszałam kosmetyki Alverde mają specyficzny zapach 

dodałam do ciasta cukru waniliowego i to był strzał w dziesiątkę
No i na miesiąc zostaje nowe biurko, za to będą panele...