|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My włączamy klimę, choć ostatnio słabo działa. No ale my też zbyt wiele z nim nie jeździmy samochodem. Co do fotelika to ostatnio też ryczał, ale to znów było z ciekawości bo tyle widoczków za oknem i nie umiał usnąć, zakryłam fotelik pieluchą i zaraz była kima. No i Mateuszek uwielbia jak mu się "wyje" (śpiewa się cieniutkim głosem np. łiłi) i zawsze się uspokaja, tyle że mi gardło wtedy siada ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
czesc mamuski przepraszam nic nikomu nie odpisze przszlam sie tylko wzalic bo mi na leb siadzie...
4 czerwca konczy mi sie macierznski z uwagi na to ze zostalam zwolniona z dniem porodu to zostaje bez kasy.. z jednej wyplat tzta nawet bardzo oszczedzajac nie wyzyjemy bo 90% to rachunki.. i nie wiem czy szukac pracy a z drugiej strony takie malenstwo zostawiic z niania z kims obcym.. babcie nie wchodza w gre.. z drugiej strony jak mam zarobic 1200 a tysiac oddac niani to tez bez sensu.. a po za tym moj promotor wslal mi liste poprawek pracy.. i czepil sie takich szczegolow ze masakra... i kiedy ja mam to poprawic ;/ do 15 ma byc gotowe;( do kazdej ustawy musze znalesc dokladny dziennik ustaw i art;/ a mam 100str na kazdej po 2-3.. zwariowal.. wiec zegnam sie z forum do dnia obrony chyba ze moj maz pomysli wezmie urlop i bede miec troche czasu zeb to ogarnac... sorki ze mecze musialam to gdzies napisac... a i cos mi sie dzieje z yy na klawiaturze sorki za braki..
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-05-06 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z pisaniem pracy na pewno się jakos uporasz a i z finansami tez na pewno jakos dacie radę. moze los Ci da niespodziankę i trafi Ci się jakas dobrze płatna praca... nie masz jakies znajomej/sąsiadki nie za starej np na zasiłku przedemerytalnym (czy jak to sie nazywa), któa by się małym zajęła i chciałą dorobic? (na pewno by nie chciała tyle co inna niania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Młody śpi,chwila dla siebie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() wpadłam się przywitac i napisac, ze żyje ![]() aaaa! i z gory przepraszam za brak pl znakow ![]() ![]()
#4716 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego wszystkiego teraz dojdzie kredyt,i samodzielne mieszkanie.Ale rodzice obiecali pomóc. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------- Witam ![]() Niestety ta wczorajsza burza zalałam garaż mojemu tacie i auto dostało wody od spodu ![]() Młody niedawno zasnąl no ale obudził się po 30 minutach.Ja szybko w tym czasie nałożyłam maskę na włosy i tak siedzę. Mój Bartuś od jakiegoś czasu gada mniej niż kiedyś,owszem wydaje dzwięki ale jednak jest ich mniej.Nie mam pojęcia dlaczego. Jestem właśnie na etapie projektowania pokoju Bartoszka w nowym mieszkaniu.Sama nie wiem jaki kolor tapety wybrac i wogóle jak udekorowac ,mimio,ze pokój jest malutki ale pewnie i tak będzie ładnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Rozeznanie
|
spróbuje cos napisac:
a wiec na poczatek: widzialam, ze nie zostalam zapomniana ![]() ![]() ![]() narazie co u nas- Lena z placzacego dziecka stala sie maruda ![]() -zupka jarzynowa- mloda marchewka, ziemniaczki i seler- własnej roboty -mus z jabłka i marchewki gotowanych na parze- własnej roboty -dynia z ziemniakiem- hipp -do tego roznego rodzaju kaszki ryzowe Moj brzdac strasznie sie wierci. na plecach juz nie polezy, bo zaraz przewraca sie ciagle na brzuch. Od paru dni zauzwazylam, ze probuje pełzać ![]() Ogólnie to coreczka tatusia, bo tylko do niego smieje sie i gada, nawet do mnie nie ![]() z tego co pamietam- Blanszor zazdroszcze wyjazdu ![]()
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Igorek na razie kilka razy się przewrócił z brzuszka na plecy ale nie wiem czy przypadkiem czy co.... ale jak leży na pleckach to dupka od razu w górę- i odbija się na nózkach i przesuwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Rozeznanie
|
aaa! mialam jeszcze napisac, ze moje dziecko zaczelo szczypac, ciagnac za wlosy i wszystko pcha do buzi
![]() ![]() ![]() i jeszcze pożale sie- mam w domu niejadka ![]() o 4h- 60ml mleko z kleikiem-na spiocha 7:30-80ml mm 11:00-100ml mm- przez sen 13:30- 1/3 słoiczka- obiadek 16:20-110ml mm- przez sen czy to mało? ona nie zje inaczej, jedynie przez sen ![]() w zał.- jak sie podnosi a teraz do nadrabiania ![]()
#4720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() lece narazie, bo pieluszke trzeba przebrac łobuzowi ![]()
![]() |
#4721 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za cieple slowa. A ta kolezanka w nocy co ile odciagala? ja tez duzo pije,ale z posilkami to jest srednio - przez ta cholerna skaze bialkowa nie mam czasami co zjesc i zanim cos wymyslimy z tztem na obiad, to mija sporo czasu ![]() co do glowki,to ja nie pomoge, bo nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to sie boje rozszerzania diety - zacznie sie kombinowanie z (.)(.) to oprocz tej cholernej diety jednak jest duza wygoda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a Ty co postanowilas w koncu? karmisz czy konczysz? Cytat:
Wlasnie dzisiaj zaczelam akcje zabawiania,zeby wytrzymal chociaz te 2 godziny. Na razie jakos nam sie udaje na zmiane z tztem. Z tym ze u nas pogadac tylko do niego w lezaczku nie dziala. Trzeba turlac, machac glowa, maskotkami, spiewac, tanczyc z nim i robic rozne inne cud na kiju, zeby sie krolewicz troche zainteresowal ![]() Cytat:
A co do opieki nad Igorem, to moze mama/tesciowa by pomogly? ![]() trzymam za Ciebie kciuki ![]()
![]() |
#4722 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas TŻ teraz miał dużo wolnego i mam teraz też córunie tatusia,uśmiech do niego od ucha do ucha i nawet (.) może poczekać,byle by na niego popatrzeć ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się,ze skoro ma siłę tak się podnosić to jej starcza jedzonka i nie jest za mało,a obiadki też dajesz przez sen ![]() Dziś wykąpałam się w wannie z moją Nikitą i poszła spać ,mam nadzieje,że nie pomyli jej sie,ze to juz nocne spanie po kapieli ![]()
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Apropos,moje dziecie też mnie od jakiegoś czasu chwyta za włosy,łańcuszek,za sweter/bluze i bywa też że drapie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Igulec tez rwie włosy... moje oczywiście
![]() a wypadają swoją drogą ale to normalne po porodzie. moja kolezanka poszła nawet z tym do lekarza to jej powiedziała ze ok 4 mies po porodzie wypada 1/3 włosów i to normalne.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||||
Zakorzenienie
|
A i jeszcze coś mi się przypomniało,a nawet dwie rzeczy.Mały mnie dzisiaj rozwalił,zadzowniłam do swoich rodziców,mały nie spał,leżał mi na kolanach.Dałam mu telefon tzn blisko niego i moja mama/babcia z nim rozmawiała,a ten jej odpowiadał auu auuu,auuu.Popłakałam się normalnie ze śmiechu ( niewiem czemu ),że tak fajnie guga/gaworzy.
A i też jak pije butle z mlekiem to stuka sobie w butelke palcami,albo chwyta mnie za palca,lub sobie trzyma. Cytat:
![]() ![]() ![]() Piąteczka ![]() Cytat:
![]() Apropo gryzaczków,zamierzam małemu kupić niebawem,bo chyba wolałabym by sobie gryzł gryzaczek niż pchał rączki do buzi,tak jak to czyni teraz.W sensie obecnie,bo teraz to młody śpi ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() Tak jak poniżej o dzień mi chodziło. ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Oj taa na spacer,jak tylko wyjde i młody poczuje powietrze to już go nie ma,bo zasypia ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-05-06 o 17:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Wtajemniczenie
|
Moja Lila tez ciągnie za włosy
![]() Dzis po grillu, w samotności, facet rozpalił grila , powiedział, że zaraz przyjedzie , bo jedzie kumplowi pomoc auto odpalic, 1,5h juz go nie ma, standard. Tylko co ja tu jeszcze robie? Ale bym juz chciała mojej Lilce rozszerzać dietę ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-05-06 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś po grillu,co rozpalił,a moze kogo Ciebie??I Cię tak zostawił rozgrzaną?? ![]() ![]() Jak fajnie się rozpogodziło,pół dnia było pochmurno.A teraz słońce świeci,w sam raz na spacer wieczorową porą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale jak przybiera prawidłowo na wadze to chyba nie ma sie czym martwic. A Twoja Lenka kilka dni temu skonczyła 4msc i juz tyle smaków róznych dostała?? ![]() Zuzia ja biore yasminelle i tam bylo napisane, ze jak pierwsza tabletka byla wzieta w 1 dzien @ to jest od razu zabezpieczenie. Logicznie tez mi sie tak wydaje, bo przeciez hormony zawarte w takich tabletkach blokują owulacje i nie ma bata zeby zajść ![]() ![]() ![]() Agatek się wylaszczyła i proszzz jak wyrywa, nawet zajętych ![]() ![]() Karino a se wcale nie wypoczęłam bo wypiłam kawe w ciszy - chociaz jakos az nieswojo sie czułam ![]() ![]() ![]() Pearl moim zdaniem, troche za bardzo narzuciłas sobie to karmienie (.). Jesli Jaś głodny to po co męczyć siebie i Jego ![]() ![]() ![]() Uska ![]() ![]() ![]() Dziewczynki ktoś z Was dawał debridat na zaparcia? Bo ja kiedyś oszaleje z tą kupą ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-05-06 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pracę dypomową, dasz radę z pewnością ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Haniula a herbatka koperkowa zupełnie nie działa?? Nie pomaga też kładzenie na brzuszku i sadzanie w leżaczku? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Karinio poprawiłam.
Dark Lady on poza Lilka tez swiata nie widzi. Jesli trzeba to z nia zostanie. Potrafi ja przebrac , zrobic mleko, wyjdzie z nia na spacer, radzi sobie jako ojciec,ale jako facet to kicha wielka. Móglby byc ojcem na weekendy, a ja mogłabym miec swoje zycie. Moze sie wyniose do mamy, chociaz tylko po to by odpoczac na jakis czas,moze mi sie tam spodoba. Lila za 6 dni ma 3 miesiace, a ona probuje siadac jak poloze ja w lezaczku, to nie za szybko ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-05-06 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do sytuacji finansowej to chyba nie pozostaje nic innego jak zlobek bo za to co ci zostanie po oplaceniu nani i tego co zostanie z pensji tz nie przezyjecie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() slicznosci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja to raz chce skonczyc jak nie wiem w co rece wlozyc a Olek marudzi a jak mam wystarczajaco czasu na sciaganie to nie ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazdy mądry lekarz mowi zeby duzo przepajać, ale kiedy ona nie chce pić, nawet łyzeczką - wypluwa i koniec. Jedynie co uda mi się w nią wcisnąć max60-100ml dziennie I tak się bujamy od kupy do kupy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
Melduje się że zyje...ale brak mi czasu na czytanie i w ogóle na włączenie komputera. Teraz zaczyna sie u mnie gorący czas...12 maja chrzciny mamy, musze prace mgr napisać , dokończyć badania w laboratorium i jeszcze 2 egzaminy... sesja..obronic sie... i to wszytsko z moim synkiem.
![]() Teraz pojedzie w tym tygodniu ze mna do Poznania bo musze na uczelnie jechac...i bedziemy nocowac. zobaczymy jak to przezyje... oby nie byl marudny bo we wtorek ma szczepenie jeszcze... jak znajde chwilke to poczytam co tam napisalyscie.. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mój chłopczyk to juz zajęty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jak mial 6 tygodni lecielismy samolotem i wtedy zalapal katar od klimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze popytaj kogos znajomego czy nie chcialby dorobic jako niania, moze jakas starsza pani na emeryturze ![]() ---------------------- Nadrobiłam ![]() Bylismy dzis u tesciow i znowu masakra, maly darl sie jak szalony, bo spac chcial, a jak zwykle tam zasnac nie moze....w koncu nawet babcia powiedziala, zebysmy jechali do domu to moze zasnie.... ![]() No i wsadzilismy w nosidlo, do auta i spal 3godz, dal nam nawet zrobic zakupy i kupilam sukienke na komunie i chrzciny, jeszcze tylko jakis zakiet i bityi bedzie gites majonez ![]() ![]() Teraz juz lece, bo maruda miauczy i kapieli doczekac sie nie moze ![]()
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
http://inprl.pl/relikt/1709/
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Rozeznanie
|
Agatek - daj mi proszę namiar gdzie mogę kupić ten zagęszczacz do bebilonu, jak to się dokładnie nazywa i ile kosztuje
![]()
#4740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas konsystencja i kolor jest ok, nie widze nawet zeby mała cierpiała, dusiła, pręzyla się. Poprostu kupy jest brak przez 3-4 dni. Pozniej idzie, ale musze z nią cwiczyc nogi do brzuszka . Pierwszy glutek twardszy i reszta idzie bez wiekszego problemu ![]() Rozmawialam z dwoma pediatrami i twierdza ze to jest normalne ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.