|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
to pokaż mi jakieś dobre jadłospisy na U, proszę
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
A chociażby jadłospisy bliźniaczek o które pytałas. Poza tym chyba powinnaś być jeszcze na P
|
#4143 |
|
BAN stały
|
na razie psychicznie nie jestem w stanie tyc
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą sama czytaj uważnie. Przecież co rusz to ja to Milka to ktoś inny wrzuci jadłospis i są tu one oceniane. Czytaj uwaznie wszytko a nie tylko to co Ci się podoba. Zresztą i tak nie dostosowujesz sie do rad
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- to sie lecz
|
#4145 |
|
BAN stały
|
jeszcze wpadl herbatnik w czekoladzie i pol jablka
|
|
|
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
Przesadziłaś z tym jabłkiem i (jednym!
) herbatnikiem. Obżarstwo po prostu. Tak to był sarkazm.Miikiii radzę Ci odwyk od wizażu i zajęcie się psychicznym i fizycznym zdrowieniem. Nie psuj ludziom nerwów.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
Nie było tu mnie troche. Miałam gorszy okres ale wracam do walki o zycie i przyszłość. Tak więc moje pierwsze od jakiegoś czasu P
I duża bułka pszenna( większa niż dłoń), pół z serem gouda, sałatą i pomidorem, pół z szynką, sałatą ,ogórkiem i papryką, spory kubek waniliowego mleka sojowego waniliowy nutridrink II 2 kromki chleba tostowego z masłem, jedna z dżemem malinowym, druga z serkiem śmietankowym i papryką,kiwi, herbata z miodem i cytryną III 2 chochle zupy pomidorowej z makaronem (świderki) i ziemniakami, 2 kawałki kurczaka w sosie terijaki, 4 młode ziemniaki z koperkiem, gotowany groszek, sałatka z pekinki, pomidorów, ogórka i oliwek, szklanka soku pomarańcza-mandarynka IV jogurt naturalny z płatkami nestle fitness, herbata z miodem i cytryną V duża kromka pszennego z pasztetem( przełamałam się z czego jestem dumna ), 2 kromki grahama, jedna z szynka i pomidorem , druga z serkiem śmietankowym i papryką , herbata z miodem i cytrynąWiem ,że kiepsko z II ale było jedzone w pośpiechu. Planowałam owsianke ale nie miałam na nią czasu , dlatego starałam się zjeść wiecej na obiad. Oceni ktoś ? Z góry dziękuje ;* |
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz że to pomoze? Nie tylko wizaż może szkodzić
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- W końcu jeszcze majówka
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że może to trochę pomóc. Odwyk od wątków poświęconych jedzeniu, odchudzaniu pomaga w zmniejszeniu koncentracji na jedzeniu.
A nawet jeśli nie pomoże, to przynajmniej przestanie zadawać infantylne pytania, czy jeden herbatnik to nie za dużo dla osoby, która powinna przytyć.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------
|
|
#4154 |
|
Przyczajenie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
1.Omlet (1 całe jajko i białko) z 40 g odtłuszczonego twarogu, 2 łyżkami otrębów i jogurtu nat. i 1 szklanką pokrojonych truskawek 2. Ryż brązowy smażony z warzywami na patelnię i z fasolka szparagową, marchewką i ananasem 3. Galaretka truskawkowa z kilkoma truskawkami 4.Grahamka pół na pół: I z sałatą, szprotkami w sosie pomidorowym i plasterkiem pomidora ze szczypiorkiem, II z 1/2 jajka na twardo z ketchupem 30 min spaceru i głośnego płakania... I jak??? |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie ja też nie mam 100% pewności czy w porządku skomponowałam posiłki. Ale i tak dzięki |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
No białko jest. Zdrowe węglowodany w postaci brązowego ryżu. Węglowodanów nie jest duzo a to od ich nadmiaru sie tyje więc wydaje mi sie ok
|
#4158 |
|
BAN stały
|
od jutra sie postaram dostosowac do tego co mowilyscie
i zastanawiam sie czy dzis na kolacje zjesc jeszcze 1 kromke
|
|
|
|
#4159 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz tu szukasz wsparcia ??
Cytat:
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy ktos tutaj w ogóle bedzie w stanie mi odpowiedzieć ale i tak zapytam. Czy jak zamiast nutridrinka zjem coś o takiej samej ilości kcal to wyjdzie na to samo ? Bo szczerze mówiąc mam już serdecznie dość tego ich smaku .
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przerzuć sie na koktajl odżywczy
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-06 o 21:24 |
|
|
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Dwa jaja na twardo z majonezem, dwie kromki razowca z serkiem orzechowym, sałatą i pomidorem; kawa z mlekiem, pasek Milki karmelowej. II. Rogal z kruszonką z masłem i konfiturą wiśniową; jogurt naturalny z suszonymi morelami i daktylami; Kubuś, dwa kiwi. III. Rosół z makaronem i marchewką; plaster pieczeni w sosie grzybowym, sporo ziemniaków z koperkiem, sałata z pomidorem i śmietaną; szklanka soku pomarańczowego. IV. Lody czekoladowe z wkrojonym bananem posypane rodzynkami i płatkami migdałowymi; cappuccino, znowu kawałek ciasta kruchego z wiśniami, garść lentilków V. Dwa oscypki na ciepło z żurawiną, dwie kromki razowca z masłem, szynką wiejską i ogórkiem kiszonym; kubek kakao na mleku z miodem i kolejna garść lentilków.
Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj... Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2012-05-06 o 21:35 |
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
U:
I. owsianka (4 łyżki) z gruszką i po garści suszonych daktyli, orzechów laskowych II. pełna miseczka leczo z wkrojonym dodatkowo kawałkiem kiełbasy i marchewką III. parę łyżek kaszy jęczmiennej z podsmażoną piersią kurczaka i warzywami z sosem tzatziki + szklanka soku z czarnej porzeczki IV. duży(restauracyjny) naleśnik z kurczakiem, chińskimi grzybkami i ananasem z sosem czosnkowym; surówka z marchewki i selera Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-05-06 o 21:43 |
|
|
|
#4165 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez nielukrowanypiernik
R/ U? 1śn: łyżeczka siemienia lnianego + woda + wielkie jabłko + herbata zielona godzinę później: 2śn: owsianka: owsiane + cukier trzcinowy + porzeczki czerwone + wieśniak lekki + mleko z kawą(pół szklanki mleka+ pół szklanki wody);-) i jakiś pomidor wpadł obiad: dwa ogóry gruntowe+ koper + wielka łycha jgourtu greckiego gęstego + 50g łososia i jeszcze mały jogurt naturalny z łyżeczką błonnika podwieczorek: 200g twarogu półtłustego, porcja budyniu waniliowego (słodzone łyżeczką cukru) + mała kawka z mleczkiem kolacja: jajecznica ze szczypiorrem, plastrem polędwicy, pomidorrem + dwie kromki pełnoziarnistego chleba Pomiedzy wsyztkimi posiłkami (oprocz 1 i 2 śn) odstęp 2,5-3h. Jak to wygląda? Proszę o słowa krytyki i kilka sugestii ponieważ chcę przejść na U i oczywiście pojawia się problem: boje się. Ale wczesniej nie pozwalałam sobie na chleb na kolacje. A co w Nim dziwnego ;-)? Szczerze pytam:P Jestem otwarta na różnego rodzaju porady, nie chcę się czepiać więc walcie śmiało:P. Edytowane przez nielukrowanypiernik Czas edycji: 2012-05-06 o 21:48 |
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze podróżne U (wszystkie posiłki oprócz śniadania w pociągu):
8min ABS na czczo woda z cytryną, 1/4 grejpfruta Ś: omlet cesarski (1jajko, 1łyżka mąki, 1/2łyżki pł.owsianych, trochę mleka, pół małego jabłka, kilka rodzynków) zjedzone z serkiem wiejskim, dżemem truskawkowym i jogurtem, mały kawałek ciasta Pina Colada + czerwona herbata IIŚ: garstka bakalii i orzechów, jogurt pitny 0% ananas-kokos (pycha! jabłko O: sałatka w pudełku (1marchewka, 4różyczki brokuła, pół parowanej piersi z kurczaka, 2łyżki kukurydzy, 1/3cukinii, pestki dyni i słonecznik z 2łyżkami jogurtu nat. i koperkiem) - rozłożona na 2 razy K: sałatka z tuńczyka w sosie pomidorowym z chili, kilka łyżeczek chudego twarogu 0,5l wody, ponad 1l herbaty zielonej proszę o ocenę
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
niedzielne U- totalne pustki w lodówce i wyjadanie resztek
![]() śniadanie dwie grzanki z masłem i żółtym serem trochę serka wiejskiego z warzywami II śniadanie trzy duże kostki czekolady z nadzieniem: morela i żurawina jogurt naturalny z sypniętymi płatkami ryżowymi obiad micha żurku- już dojedzony do końca ![]() pięć takich gotowych „ciastek” z łososia, sera, szpinaku w cieście francuskim po: froop brzoskwiniowy podwieczorek jabłko smażone na patelni z cukrem i masłem- taki sos z tego powstał kolacja trzy grzanki z masłem (z takich średnich kromek chleba), trochę papryki i po kolacji miałam jeszcze ochotę na jakieś grzeszki ![]() trzy czekoladki z nadzieniem garść/dwie paluszków do picia: herbaty owocowe i inne, dwie kawy z odrobiną brązowego cukru, woda
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

) herbatnikiem. Obżarstwo po prostu. Tak to był sarkazm.
), 2 kromki grahama, jedna z szynka i pomidorem , druga z serkiem śmietankowym i papryką , herbata z miodem i cytryną

Jadłospis jest fajny tak jak pisałam, ale pamiętam lepsze