|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Gratuluję![]() Cytat:
Ja torbę w 15 minut spakowałam jak mnie skurcz złapał Cytat:
![]() Czekamy na opisy porodów ![]() Cytat:
![]() I już nigdy więcej tam moja noga nie postanie ![]() Cytat:
![]() Ja mam cały pokój 12 m2 i spiżarnię zawaloną pudłami... nie wiem kiedy się za to wezmę, póki co nie mam weny. A jak nie mam, to na siłę robić nie będę, co nie? Cytat:
Jak nadejdzie pora to urodzisz, i choćbyś na Mount Everest weszła, to jak mały nie będzie chciał wyleźć, to nie wylezie
|
|
|
#3962 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień ciąży. Ja już nie mogę się doczekać skończonego 37 tygodnia ![]() Nie mam ujścia energii, a że jestem raczej ekspresyjną osobą, to wariuję na łóżku. A to sobie podśpiewuję, a to macham rękami, wydaję dziwne odgłosy...mój P się patrzy i zastanawia się, co się ze mną dzieje, a ja po prostu WARIUJĘ!!! Zamawiam jednak te kaftaniki z Drewexu. Kurcze, brakuje mi kwiatków na balkonie. Jakoś tak pusto i nieswojo W sumie założyłam, że w tym roku będzie tylko jedna skrzynka, a nie 8 jak zwykle, ale póki co nie mam ani jednej Oglądacie Ranczo? |
|
|
|
|
#3964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
) tylko przyznam sie, ze zaczelam mu dawac smoka czasami. Wiem, ze sie najada i chce tylko w buzi miec moj sutek przez pare h zeby sobie z nim spac i poddalam sie, wyparzylam smoka i mu dalam i ja sie wyspalam godzinke w dzien i on zadowolonyCytat:
gule miedzy nogami ,,zbadal,,? kazal stanac u niego w pokoju w rozkroku i tylko sobie zagladnal tam.... brzuch mnie boli dzis, tepy bol, wczoraj mnie telepalo z zimna, woglole nogi mam spuchniete, Ja mu mowilam, ze zle sie czuje, ze jestem mega slaba ![]() kazal mi czekac, nie dotknal nawet brzuszka boje sie strasznie, jutro moj maz jedzie do mojego gina po zaswiadeczenie jakies do ojcowskiego i dokladnie mu powie, ze boli mnie brzuch i nie leci krewja sadze, ze mi sie skrzep zrobil albo cos- dzis wsadzilam sobie tam palec.... nie pytaj jak bo bol straszny- wsyztko spuchniete- i tam w srodku jest krew.... dlatego sadze ze zbiera mi sie to chyba tam wyzej i nie wyplywa?! nie wiem... co sie robi gdy sie nie krwawi??nie mow, ze beda mi rozcinac spowrotem szwy alvo cos?! ((((((((((Cytat:
)Cytat:
Cytat:
)!!!AGATA- super zdjecia, milo Cie widziec Sorki, ze malo pisze, ale wiecie jak to jest na poczaku .... jak sie mleczko juz ustabilizuje i oddychniemy od tego wsyztkiego bede z Wami pisala )AA i dziekuje naprawde jeszcze raz, ze podoba sie Wam moj syncio, milo sie to czyta, az lezka sie kreci w oczku, ze cos powstalo ze mnie, z meza i takie to bezbronne a ludzie sa tacy mili )i jeszcze pytanie do Miss- na bialo bo jest... od dnia porodu nie wiem jak to powiedziec, ale wyszedl mi odbyt jakos na wierzch?! to z wysilku??mama mowi, ze to hemoroid jest??!, nie krwawi to ani nic tylko wiesz, tylek nie jest taki wklesniety tylko wypukly
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-06 o 20:21 |
|||||
|
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czekamy
I na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam w końcu zamówić dwa kaftaniki mniejsze i dwa większe (najwyżej się podwinie rękawki), ale ten sprzedawca mi napisał, że jak będę kupowała 4 kaftaniki, to koszt przesyłki się zwiększy o 1,50
|
|
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
DASTI i CLAUDIK GRATULACJE
super, że juz macie maluszki przy sobie
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gorączkę masz? SzmaragdowyKotek chyba pisał,nie jestem pewna.. że to mogą być jakieś resztki łożyska.. nie wiem.. a odnośnie krwiaka,jak się nie wchłonie to rozwalają szwy i ewakuują go i jeszcze raz zszywają.. ale to pod znieczuleniem ogólnym,krótkim.ale nie wiem mi się wydaje że gdyby to był taki prawdziwy krwiak to prędzej dąłby objawy.. czujesz takie parcie jak na stolec? bo to jest m in objaw krwiaka. wszystko jakieś takie dla mnie podejrzane. może jutro pojedziesz do lekarza? nakłam też trochę,że się slabo czujesz czy coś.. ja bym do wtorku nie czekała. dziwne,ani nie zbadał,ani usg nie zrobił.. może lepiej na ip..? ja bym tak zrobiła.
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo takie informacje powinny być wyraźnie napisane.
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
agatko, podejrzewam że to hemoroidy, a boli? spróbuj procto hemolan albo inne cudo na hemoroidy,smaruj, powinno się troszkę cofnąć. za młoda jesteś na inne dolegliwości
masz kontrolę po porodzie u ginka? to wtedy mu pokaż, myślę że spokojnie możesz najpierw leczyć się na własną rękę
|
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Różowa, Dasti, Claudik ogromne gratulacje!!!
To teraz trzymamy kciuki za Ewunię!
|
#3972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym poszła do lekarza bo skoro nie krwawisz to wszystko jest w środku,nie oczyszcza się żeby nic ci się z tego nie zrobiło.Ogólnie się nie znam za bardzo ale po porodzie powinno się oczyścić. |
||
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*uwierz, ze mi tez sie nie pdooba to co czuje, boje sie bardziej niz porodu czuje sie zle, ta krew dziwnie pachnie, boli mnie brzuch jak na okres, goraczki nie mam ![]() postanowilam ze jutro jade z mezem do mojego gina, dziecko zostawimy z kims.... moze on cos zadziala Cytat:
wizyta konrolna za 6 tyg, ale pojde jutro nie rozpisuje sie bo kapie malego dziekiii wielkie )
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wogole to ja jestm jakas nie ten teges... w ciagu 3 dni rozwalilam 3 kubki z czego jeden dzis , a teraz jeszcze talerz sie uszczerbil
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||||||
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Dzczyny, jestem w szpitalu. Mam skurcze i rozwarcie. Robia dzisiaj?!!! To lece!!!
|
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to dobrze że tam byłaś. |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Propozycje mojego zdolnego męża tytułów na nowy wątek
:1. Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy. 2. Pociechy karmimy i przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy. I od dziś nazywam się "dwupak", tak mojemu mężusiowi spodobało się to stwierdzenie
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też właśnie tak mu odpisałam i niech się buja Cytat:
Idę się kąpać i kładziemy się spać. Marzę ostatnio o masażu Takie mam spięte ramiona. Mój P niestety do masowania się nie garnie. Zastanawiam się nad specjalistą... ![]() edit. Odpisała mi ta Pani, która sprzedaje te kaftaniki, że nie uważa, żeby koszty były aż tak ogromne, i że powinnam z uśmiechem robić u niej zakupy, bo jakość towaru jest dobra. Ale mnie rozbawiła... Odpisałam, że koszty może nie są ogromne, ale dla zasady nic u niej nie kupię ![]() Także emilaczek2010 trafia u mnie na czarną listę
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-06 o 21:56 |
||
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3983 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33937926]Ewunia rodzi na Łubinowej? Słyszałam o tym szpitalu, raczej pozytywne rzeczy. Pierwotnie miałam iść do sr niejako z nim powiązanej, potem zmieniłam sr, wyszło jak wyszło.
Jejku we wtorek idę do kardiologa, pierwszy raz w życiu. Chodziłyście kiedyś do kardiologa? Będę miała jakieś badanie, ekg? Miałam już dwa razy ekg robione w ciąży, wychodziło dobrze. W jednym mi kazali zdejmować stanik, w drugim nie (nie muszę dodawać, że kazali zdejmować stanik na sali w szpitalu, gdzie normalnie leżały dziewczyny i nagle zleciały się nade mną chyba z 4 pielęgniarki, a moje piersi to był już wtedy obraz nędzy i rozpaczy i było mi strasznie głupio, tyle dobrze, że chociaż drzwi zamknęli, bo jeszcze jakiś gość by wszedł, wtedy byłby dopiero zapis ekg...).[/QUOTE] Nazwy ulicy chyba nam nie podawała w każdym razie w takim prywatny szpitalu umówiła się na cc. Pewnie Ci sama ze swojego tel odpisze, jak już oddychnie ![]() To badanie na sali to jakieś nieporozumienie Po prostu brak dobrej woli i organizacji... Ja nie chodziłam nigdy do kardiologa, ale sądzę, że w "normalnych" warunkach nic takiego dziwnego nie powinno Cię tam spotkać ![]() Cytat:
![]() Już kiedyś chwaliłam zdjęcia ślubne, ale miło było je jeszcze raz obejrzeć Czerwone dodatki bombowe, zwłaszcza buty ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że idziesz jutro do gina, mi się to co opisujesz też nie podoba Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Tylko osobiście ten "cyc" tak w tytule mi się nie podoba, jakoś bym to zmieniła ![]() Gabi, czy Ty będziesz sobie notować, bo ja już z przyzwyczajenia miałam zamiar to kopiować
|
||||
|
|
|
#3984 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz mój serial Gotowe na Wszystko wiec do jutra
|
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Perse, zapomniałam zwrócić Twoją uwagę na fakt, że Dasti wczoraj urodziła więc w dzień urodzin Twojego Męża
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziekuje za wsparcie. Ciesze sie bardzo choc przyznam sie, ze jakos ze strachu chce mi sie plakac. Te skurcze to nie sa takie zle
Napisze do Was jak tylko bede miala mozliwosc. Caluje Was. Kurde, coraz gorsze te skurcze, ale to prwnie ze stresu |
|
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
Strach jest uzasadniony w takiej sytuacji, ale tłumacz sobie, że już za kilka godzin będziesz tuliła swoje dzieciątko w ramionach
Rano z niecierpliwością wejdę zobaczyć, czy są jakieś nowe wieści od Ciebie, a teraz trzymaj się dzielnie. Buziaki. Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że dostałam od P bukiecik konwalii ![]() Dobranoc. |
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam nadzieję na tą część, ale też mówiłam, że to może jeszcze do następnej potrwać, a Tobie zresztą świetnie idzie |
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Timii;33921626]kotku dziękuję za odp
no i przystawianie powinno pobudzić laktację jeśli nie będę miała pokarmu? nie wiem czemu ja jestem taka zeschizowana na punkcie tego karmienia mam nadzieję że moje obawy są niepotrzebne ![]() Nie ma za co Ja wiem, że mój przypadek to ekstremum, nie spotkałam nikogo, kto by miał takie jazdy, ale naprawdę, jak zobaczysz, że dziecko po prostu jest głodne i płacze, a laktacja Ci się nie stabilizuje, to nie bądź najmądrzejsza, bo szkoda maluszka... Oczywiście mam nadzieję, że wszystko Ci się ustabilizuje, tak jak w większości przypadków to się dzieje... nie mam pojęcia, dlaczego mnie to spotkało... ale na pewno warto zachować zdrowy rozsądek w sytuacji, kiedy się niestety nie ustabilizuje... i nie głodzić dziecka tygodniami... po prostu patrz na płacz - bo nie jest to normalne, żeby dziecko CIĄGLE, całą dobę płakało, zawsze taki płacz powinien dawać do myślenia. Ja naprawdę nie mam zamiaru Cię straszyć tymi moimi opisami, zwłaszcza, że takie przypadki są naprawdę rzadkie - osobiście nie znam nikogo, kto by miał taki problem, ale na pewno warto wiedzieć, myślę, że coś takiego MOŻE się przytrafić i że to nie jest Twoja wina ![]() Claudik, Dasti - gratulacjeeeee!!!! ![]() ![]() Ewunia - trzymam kciuki!!! ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-06 o 22:29 |
|
|
|
#3990 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ewuniu rodzisz na Łubinowej? Jeśli tak, to ja będę miała później (później później, jak już szczęśliwie urodzisz i odetchniesz po) parę pytań, zwłaszcza odnośnie lekarzy. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Mamy V-VI cz.VIII

Przynajmniej wg tego, co mam wpisane w karcie ciąży (tam mam wpisaną datę o 2 dni późniejszą niż moje wyliczenia z daty owulacji). Wg moich obliczeń skończyłam 37 tydzień w piątek. O jaaaaaaaaaaaaaaaaa......! !!
W sumie założyłam, że w tym roku będzie tylko jedna skrzynka, a nie 8 jak zwykle, ale póki co nie mam ani jednej

Dziwne, nie oczyszcza się

*
Czekamy na wieści