|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
My powrocilismy dzis z rowerowej wycieczki - moja doopa. Marysi wybija sie zabek wiec pol drogi przeplakala, az w koncu usnela i spala az do domu. A teraz rozpalilismy grilla zjedlismy po kielbasce i moja panna szaleje po podlodze, a ja z wami. AAAAAAAAAAAAAA rzecz wazna - kask jak dla niej odpada, co jej zalozylismy byla histeria. Nie chciala w nim jechac, probowala go zdjac, jak jej zdjesmy bylo ok. Bedziemy probowac, bo wypadaloby zeby jezdzila ale nic na sile.
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
MAmad skoro taka okazja to sto lat , spełnienia marzeń !!!!!!!!!!
Patik śliczne Wy co do banów stałych to wiem,że można spróbować zadziałać u moderatora ale pytanie za co , wiem,że zdarza sie przywrócenie konta
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad Sto Latek
Patik ale z Ciebie laska Brunetka dużo zdrówka dla Ali
|
|
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
witam się
![]() nie było mnie długo wczoraj wróciliśmy ze słowacji... było syuuuper spróbuję coś nadrobić iwona |
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad wszystkiego najlepszego
dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych ogromne Brumku mam nadzieje, że chrzciny sie udały ![]() Patik śliczne obie jesteście, Haniołek cudny, a Dominikowi brunetko biedneście z tymi gorączkami... i dla Zosi i Dominika Madzi witajcie kobiety Hanka oczywiście nadal chora. w piatek byłyśmy u lekarza i nadal walczę z paskudztwem poprzez inhalacje, dostała też fenistil w kroplach, a jutro do kontroli i jeżeli nie będzie poprawy to dostanie antybiotyk piaty już ...na szczęście w tym wszystkim nie ma gorączki, więc w te ciepłe dni siedziałyśmy na dworze i odpoczywałyśmy. teraz weekend spędziliśmy dla odmiany u teściów. pogrilowaliśmy, poodwiedzaliśsmy starych znajomych męża - wszyscy Hanka zachwyceni, a 4 letni synek znajomych sstwierdził, że Hania taka ładna, że może być jego dziewczyną, bo w przedszkolu całym ładniejszej nie ma
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
no u majówek jena miała bana i ją przywrócili...
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
nie dam rady nadrobić. Przejrzałam na szybko parę stron i przyznam się, że głównie skupiłam się na zdjęciach... dzieciaczki śliczne, po prostu - cud, miód... i mogłabym długo same ochy i achy pisać , sama buźka się cieszy oglądając maluszki.... a i mamom niczego nie brakuje...![]() U nas wszystko w porządku, wszyscy zdrowi (odpukać), Helena każdego dnia coraz bardziej rozkoszna, raczkuje, siada i czasami przymierza się do wstawania... a do tego to bardzo pogodne dziecko. nie mam nadwyżki... wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów - tych małych i tych dużych !!! |
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
przepraszam że nie odniosę sie do Waszych postów, no, może do kilku, nic nie pisze bo po całym dniu jestem padnięta i szczerze to juz nie chce mi się ręką ruszyć, ale Was czytam,, dziewczyny zdrowe, wszystko ok, Natka jestem jestem Brumek, dziękuję Nati zdrowa eve sama bym pojeździła na rowerze, ale jak na razie nie mam jak, a jak bym miała chwilkę to wole cos koło siebie zrobić( trzeba jakoś wyglądać ) lub sprzatnąć, chyba muszę jeszcze kilka lat poczekac :-Dbrunetko, kurcze nie wiem może to faktycznie zęby, bo co, nie ma na co zgonić, trzydniówka ju z była o co chodzi z bartessą? co narozrabiała?, kurcze dziwna sprawa, może założyła już inny nick i nas podczytuje 100 lat dla dzisiejszych solenizantów, tych małych i dużych ![]() aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło ![]() Kajool jak tam w poznaniu?? Marina ależ Ty masz kości policzkowe |
|
|
|
#4629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nijak, bo nie mam takiej ![]() Cytat:
Cytat:
współczuję..... trafiłaś na taką z jaką ja się musiałam użerać. Też wszystko na ostatnią chwilę... jedyne wyjście to nie przejmować się zbyt mocno. W ostateczności skarga na nią... a zdjecia śliczne! a sąsiad też bzami pachnie? Cytat:
no to mocne!mamad1, STO LAT!!!! Duuuużo spokoju, cierpliwości, i oby wszystko się poukładało!
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dołączam się do mam zabieganych. Kończy się nam właśnie super dlugi weekend, ktory spędziliśmy razem. Nacieszyliśmy się sobą, pospotykaliśmy ze znajomymi, a Kropka spędzała całe dnie na spacerach. Teraz mam siły wracać do pracy od jutra. |
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
zostawiłam cos w klubie
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedziesz tak znieczulona ze ni hu hu nic nie poczujesz Przygotuj sobie w domu zimne okłady, duzoooo zimnych okładów. I powodzenia
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy za życzenia i przekazujemy reszcie solenozantów
![]() iwona |
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję jeszcze raz za dobre rady |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny,
witam sie po dluzszej nieobecnosci Jakos mi ostatnio dnia nie starczalo, zeby pobyc na wizazu . Obie moje panny staly sie megasbsorbujace to raz, a dwa, ze duzo czasu spedzamy teraz na dworze/polu - pochwale sie moze przy okazji, ze kupilam sobie ogrodek dzialkowy, a za dwa dni jak przejde obowiazkowy kurs na dzialkowca ( !) to bede dzialkowcem pelna geba![]() Blana teraz nie daje mi odejsc od siebie na krok, boje sie o nia, bo caly czas chce chodzic i to na dwoch nogach, liczy sie tylko to! wiec jak jej nie podtrzymuje to wspina sie na sciany, stoly, meble i dawaj! CHODZIC, CHODZIC CHODZIC ![]() Wszystko wskazuje na to, ze juz niedlugo rece mamy nie beda potrzebne nawet do asekuracji z czego sie ciesze, bo peka mi juz kregoslup. sorry, nie nadrobie Was |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpuszczale, ale zazwyczaj po ok.tygodniu zdejmuja, bo rozpuszczaja sie dłużej, a w buzi troche przeszkadzają.
|
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
a dziewczyny zapomniałam napisać, tyle tematów jest, super, fajne powymyslałyście, szkoda,że mozna tylko jeden glos oddać
|
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Meszsares
![]() Jeszcze JustPi brakuje. AgaG szkarlatyna.... no nie ![]() Wodaqua, Pieleszko zdrówka dla dziewczynek Mamad wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!!! Patik nadal się cieszę, że lepiej u Ciebie Ślub - nasz odwołany z powodów finansowych (nie dostaliśmy kredytu...). Może za rok.
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje jeszcze raz za zyczenia.
Mamad Sto Lat !!!!!! Iustyna smutne Troche i przykre, a chrzciny będziecie robic Zuziakowi czy tez odkładacie narazie ? U mojego Tz w rodzinie był przypadek ze chrzcili 3 latke, tylko babka krzywo patrzyla. |
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku musimy odłożyć chrzciny, bo bez ślubu nie chcą jej ochrzcić. Tż objechał kilka kościołów. Babcie i prababcie marudzą, ale co mamy zrobić? Już się dwie zdeklarowały, że one pójdą i porozmawiają z proboszczami
. Prosiliśmy, żeby dały spokój.
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się, było bosko! Tymek dzielny, pogodny, piękny, kocham go na zabój i pękam z dumy
![]() Szczegóły potem, moje kochane dziewczynki
|
#4643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus, chrzciny Tymcia
Iustyna a niech marudza. Tak mi sie przypomniało, ostatnio kolega tz chrzcil tez dwie swoje córki 3 i 4 lata sama im sukienki kupowalam. A z chrztem Kuby nie było problemu ? |
|
|
|
#4645 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
MAMAD - STO LAT, MOJA KOCHANA!!! Życzę Ci z całego serca, żeby życie wróciło na spokojne, właściwe ścieżki. Żebyście się odnaleźli na nowo i byli szczęśliwą rodzina We własnym domu, tylko Wasza trójeczka Dziękuję za kciuki, cioteczki Cytat:
Rano mogłam pisać, bo dziecko spało na mnie, więc i tak nie mogłam robić nic innego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spodobała mi się Twoja definicja kota ![]() Cytat:
![]() Zosiu, szybciutko zdrowiejemy!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Och jej, musiało zaboleć Patik, pięknie wyglądasz Cytat:
![]() Ale teściowa mi akurat dzisiaj podpadła, tylko czym innym ![]() Cytat:
![]() 2. Kurczę, fatalnie macie ztymi chorobami Oby się udało bez antybiotyku!Cytat:
![]() Ja też miałam usuwane chirurgicznie ósemki, wszystkie cztery i wszystkie były pod dziąsłami, tak jak piszesz. Sam zabieg nie boli, bo działa znieczulenie. Gorzej nieco następnego dnia. I jeszcze następnego... I może jeszcze kolejnego ![]() I te dźwięki są nie do opisania Ale mi się podobały
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu czekam Na relacje
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Z chrztem było tak:
oprócz nas była jeszcze trójka innych dzieci chrzczona. I wszystkie były dość spokojne. Tymek nie płakał, ale cały czas czymś się zajmował: to usiłował odkręcić taki haczyk do wieszania torebek w kościelnej ławce, to zjadał karteczkę "ZAREZERWOWANE" na naszej ławce, to zaczepiał ojca drugiego dziecka ![]() Przy polewaniu łebka chyba się przez sekundę wystraszył, bo oczka wytrzeszczył i się spiął, jak podeszło trzech facetów (ksiądz, ministrant, ktoś tam jeszcze i jakiś fotograf) i zaczęło nad nim gwałtowne ruchy wykonywać, ale szybko go podrzuciłam do góry i już było ok. Pod koniec mszy zaczął śpiewać, ale do końca wytrwaliśmy ![]() I mój brat, jako ten świadek, normalnie świecę zapalił i wszystko było jakby był "normalnym" chrzestnym A od nas ksiądz w całym tym zamieszaniu w zakrystii przed mszą nie wziął ani karteczek od spowiedzi (i dobrze, bo mąż w końcu nie poszedł Potem szybko do domu wpadliśmy po kilka rzeczy, podstawiłąm Tymciowi pierś i tak się przyssał, że jadł i jadł i jadł. Tak mu Duch Święty podziałał na apetyt ![]() U mamy wszystko było pięknie przygotowane. Żarcie pyszne. Nie odwdzięczę się jej do końca życia! Tymek tryskał cały dzień humorem, słał uśmiechy i ani ślad z jego strachu przed ludźmi nie został. Cały dzień nie spał, a do 20 był pogodny i rozgadany I tylko jedno mi się nie podobało: Niby nic strasznego nie robiła, ale cały czas miała Tymka na rękach. Nie dała się nikomu do niego dotknąć i mnie to wkurzyło I co za tym idzie na WSZYSTKICH (oprócz 3) zdjęciach z przyjęcia Tymek jest z teściową I to mnie wkurza najbardziej. Na równi z tym, że moja mama taki kawał roboty dla nas odwaliła, a wnuczka nawet 5 sekund nie miała na rękach ![]() W ogóle Tymek nigdy dotąd nie był tyle poza moimi i męża rękami co dziś No i nie byłoby źle, gdyby nie tylko ona go miała. Bo to niemiłe było dla innych po prostu.I jak już się żalę, to wspomnę jeszcze, że nie znoszę jak teściowa, gdy Tymuś zapłacze i wyciąga do mnie raczki, odbiega z nim i mówi: "uciekniemy od mamusi", "nie chcesz do mamusi", "nie dam cię mamusi". On płacze, ale ona nie chce oddać. Zawsze i tak oddaje, bo albo ja, albo maż go zabieramy ( ![]() No i ponarzekałam sobie, a w gruncie rzeczy dzień był cudowny i udany. Tymuś już nie jest poganinem
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek cieszę się, że impreza udana! Z tymi
.Moja Pójdzie jak będzie gotowa a ja nie będę jej na siłę prowadzać - to właśnie . Już jej nie prowadza.Aaaa za tydzień Mistrzostwa Polski Instruktorów - będę prosić o kciuki!
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek super ze sie wszystko udało. A te
Trzeba Moze było jej delikatnie uwagę zwrócić ![]() Iustyna przypomnij jeszcze o tych kciukach w stosownym czasie Nooo i Twoja teściowa nie odbiega od normy |
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
tak na szybko Brumeczku byłam myślami dziś z Tobą i trzymałam kciuki, ciesze ze sie udało i czekam na relacje i fotografie Mamad i Stronczek przyjmijcie urodzinowe buziaki My dzis spedzilismi miło dzien na komuni mojego ślicznego Chrześniaka Jasiek był cudowny non stop się śmiał z przerwami na jedzenie pozatym od 2 dni staram się spakować wkleje fotke z dzisiaj
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

wszystkiego najlepszego
12.06.2010

piaty już ...na szczęście w tym wszystkim nie ma gorączki, więc w te ciepłe dni siedziałyśmy na dworze i odpoczywałyśmy. teraz weekend spędziliśmy dla odmiany u teściów. pogrilowaliśmy, poodwiedzaliśsmy starych znajomych męża - wszyscy Hanka zachwyceni, a 4 letni synek znajomych sstwierdził, że Hania taka ładna, że może być jego dziewczyną, bo w przedszkolu całym ładniejszej nie ma

W pt dr powiedziała, że jest mała infekcja na krtani, ale moim zdaniem pogarsza się jej, katar i zawalony nosek spać nie dają, choć humor jak najbardziej dopisuje, dzielna moja mała
mocne!

zębole
. Obie moje panny staly sie megasbsorbujace to raz, 

To zasłabnięcie to pewnie wina przemęczenia (przygotowania do Chrzcin, wieczorna praca i opieka nad Tymkiem to niezły wysiłek dla organizmu, a Ty na pewno się nie oszczędzasz)