|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
a Ty co tu robisz
![]() ![]() ![]() przy okazji- bedzie dobrze Uska ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4773 | ||||
Zakorzenienie
|
Odpaliłam małą Kuniowi, 2 rundy i odlot
![]() Także mogę ponadrabiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te foto moje to na wciągniętym brzuchu było ![]() no weź, bo wyjdzie, żem jam wyrodnia matczyna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pyry i mizeria ![]() ![]() toć piszę, że wciągłam zwisa ![]()
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Halo, halo
![]() Jestem smutna, bo nikt nie zauważył że się przywitałam... ![]() Rozumiem, że długo mnie nie było, ale żeby aż tak olewać ![]() No dobra, trochę nadrobiłam, ale nie cytuję. Dobrze, że piszecie o wprowadzaniu pokarmów. Nas to czeka, ale czekam jeszcze z tym, bo nie chcę przed Hiszpanią mącić Julkowi a tam nie chcę walczyć z marchewką. I pytanie (a jakże ![]() ![]() ![]() Kupujecie dzieciom butelki do samodzielnego trzymania?? takie http://allegro.pl/tommee-tippee-expl...298027608.html http://allegro.pl/butelka-240ml-smoc...324733473.html http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...316325941.html ta pierwsza mnie ciekawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
normalnie muszę się pochwalić !!! mój mąż właśnie przyniósł mi kolacje jak za dobrych czasów po porodzie. szoku doznałam
![]() tylko ja przeczuwam ze wszytsko ma swoj podtekst bo 10 maja idę do ginekologa po porodzie i on juz planuje noc.... - faceci tylko o jednym myslą. Powiedziałam mu ,że do póki nie pójdę do lekarza po porodzie to nie ma na co liczyć, choć szczerze nawet nie mam ochoty i nie wiem czy to normalne czy nie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Rozeznanie
|
Zapomnialam jeszcze zapytac:
czy Wasze malenstwa maja jeszcze zeza? bo mojej czasem oko paczy ![]() ![]()
#4777 |
Zakorzenienie
|
Neska dalej, dalej zważ się
![]() ![]() Ale, ale.... od wtorku będę chodzić na zumbę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj dzisiejszy obiad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() sama dawno tu nie bylam i właśnie nadrabiam, co do picia przy karmieniu mm to wiem ,że trzeba dawać pić. Tak mi tez lekarz mowił jak brałam tydzień antybiotyki i mój mały byl na mm a ja odciagałam. Mój Hubert nie ma problemu z herbatka-każdą wypije i wodę też wiec jest ok. ja wróciłam do karminia piersią po tych lekach ale nadal daje mu pić - raz dziennie co najmniej herbatke dostanie - i lubi. Karmię teraz piersia ale mi nie starcza więc z 2-3 razy na dobe dostaje butelke z mleczkiem z puszki - niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hiszpania???wow ![]() Cytat:
![]() Anulka a dlaczego dopiero teraz do lekarza? Ty rodziłaś w marcu, dobrze pamietam? stad tak pozno ![]() Biedni Ci nasi mezczyzni, ze musza w takich dlugich celibatach zyc ![]() ja bylam laskawa dla swojego i nie czekal dlugo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ojojoj nie napisalam Wam jeszcze! Pamietacie jak wyskakiwala ta reklama Emolium? Zostałam wybrana jako testerka! ![]() Dostalam butelke Emolium do kapieli 400ml i jestem baaardzo zadowolona ![]() ![]()
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ![]() ![]() nie? tylko weź nie podawaj mnie do tvn-u ![]() obiadzik miałaś pyszny ![]()
![]() |
#4782 |
Rozeznanie
|
ciekawe co tam u Mijus? bo dawno sie nie odzywała...
Wiecie co, na forum pisala z nami kiedys taka dziewczyna (jeszcze w ciazy)- Kaczuszka ona miala juz dwojke dzieci. Pamietam jak miala jechac do szpitala i bardzo nie chciala, pisala, ze nr nie zostawila w klubie i miala dac znac po wszystkim. Do tej pory nic nie napisala... Czy ktos wie cos na jej temat?
#4783 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ja nigdy nic nie testowałam, bo nie chce mi się wypełniać formularzy ![]() Cytat:
![]() ![]() A herbatkę dawać między mleczkiem po trochu czy od razu całą butlę? Cytat:
![]() noo mizeria ![]() DObranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Rozeznanie
|
Bry wieczor
![]() Tyle zescie naskrobaly w ciagu weekendu ![]() ![]() Tylko was "przelecialam" i co to ja chcialam....a uska trzymam kciuki ze wszystko sie jakos ulozy, ![]() Tak czytam o waszych problemach Haniula, Magda, nie wiem czy wam pomoge ale...wy sie chyba za bardzo stresujecie i nakrecacie ze cos jest nie tak z waszymi dziecmi a jak dla mnie to....normalne ![]() Nie wiem moze sie nie znam bo to moej pierwsze dziecko ale przeciez kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija, je, spi..itp no nie ma bata aby kazde dziecko robilo wszystko ksiazkowo. Wg schematu o rozszerzaniu diety moja Misha powinna zjadac 5 razy 180 ml przynajmniej.... ![]() ![]() Nie bede jej na sile dopajac ani na sile wlewac mleka wiecej niz wypija teraz, przyjdzie czas ze sama zacznie wiecej jesc albo i nie. ![]() Magda powiem ci ze moja Misha cos tak kolo 14 tyg tez odwalala przy jedzeniu potrafila tylko 60 ml co karmienie wypic i plula i wyrywala sie przy jedzeniu teraz jest ok ja uwazam ze to moze skok rozwojowy przeciez jest pomiedzy 14-17 tygodniem Haniula skoro widzisz ze specjalnie jakos twojej malej nie przeszkadza taka kupa co 3 dni to ja bym sie nia martwila, pomartwila bym sie jakby nie zrobila przez 5 dni albo i wiecej i widzialabym ze przy tym cierpi, moze tak ma poprostu? Dzieci sa rozne, badan nie zaszkodzi zrobic ale moim zdaniem niczego nie wykaza tylko szukanie chorb na sile. Cieszcie sie swoimi dziecmi bo tak szybko rosna ![]() ![]() Na wiecej nie dam rady sie odniesc do pozostalych postow, ide dalej rozpamietywac moje 30 lat, jedna trzecia zycia za mna ![]() ![]() Dobrych nocek zycze |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej
dzięki za odpowiedzi odnośnie prawo/leworecznosci. poczytałam o tych spoconych rączkach i stopkach i już sama nie wiem czy moja mała nie ma krzywicy ![]() ![]() Cytat:
a klima chodzi, tylko uważamy zeby nie zrobic większej różnicy temperatur niż 6-7 stopni niż to co na zewnątrz. Cytat:
![]() Cytat:
jak widzę, więcej z mamuś musi znaleźć/zmienić pracę, jakoś trudno mi jest o tym myśleć żeby zostawić małą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |||||||
Zakorzenienie
|
Jestem ponownie,młody pospał troche ale obudził się i w płacz.Tatuś go wziął,bo ma juz pełno i pewnie mu przeszkadza czyt: pełna pielucha obciera mu delikatne jajeczka. :P
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Omg ![]() Też pycha ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Nie: > tzn nie myślałam jeszcze o kupnie takiej butelki. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mówisz tzn myślisz,że na coś Twój mąż oczekuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Nie,moje dziecie nie ma zeza,ale zdarzało mu się zezować. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam,bo strasznie wkurzała mnie ta reklama. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Coś nam młody teraz marudzi.Troche pospał z rykiem się obudził,przebrany jest,na mleko za wcześnie.Dostał teraz 50 ml herbatki koperkowej i dalej płacze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zdrowia szczęścia,pomyślności i pociechy z córki. ![]() To życze udanego lotu?podróży i fajny masz plan ![]() Dorbranoc i ja Ci życze ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Oki doki,ta strona ( 160 ) nadrobiona ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() O matko,masz racje nie daj się ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mialam w planie mu podac mm, ale usnal, jak ja sie kapalam. Znowu sie udalo ![]() ![]() A Ty to masz sie z ta kupa. U nas dzisiaj pierwszy raz w zyciu Jaska nie bylo kupy i juz dostaje na glowe - dlaczego ???? Cytat:
![]() Mowisz,ze te cmokania i piastki to tylko zabawa? To dlaczego zaraz pojawia sie placz i ustaje, jak dam cyca? ![]() Postaram sie go pozabawiac,zeby wytrzymywal te 2 h. Jak przez kilka dni nie przyniesie to rezultatow, to dokarmie i tyle. Cytat:
A Ty jestes doskonalym przykladem na to, ze laktator daje rade ![]() Ja chcialam dociagnac do pol roku, ale juz pomalu oswajam sie z mysla, ze moze byc inaczej. Plusem bedzie koniec tej cholernej beznabialowej diety ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale wlasnie wyglad ciala to jakas masakra. Bylam przekonana, ze waze gdzies z 63 po przygladaniu sie sobie w lustrze. Cytat:
![]() ![]() i ruskie ze skwarkami ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uska, szlag... dopiero teraz doczytalam ![]() ![]() Rybkie, sto lat !!! Pociechy z dzidziola i samych radosci !!!!
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
więc cytowałam 2 razy i wszystko mi wcieło,jestem taka padnięta,że pamiętam tylko inutil ,właśnie te kubeczki mam zamiar kupic.
Wszystkie dziewczyny będziecie podawały słoiczki Hippa?czy może gerber albo bobo vita? |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() przyszlam sie tylko zameldowac, ze zyje ![]() Mialam gosci i na nic nie starczalo czasu, Alex chyba przechodzi jakis skok, albo goscie go tak wymeczyli, bo odkad przyjechali jest tak marudny jak nigdy, no szok, nie znalam go z tej strony ![]() ![]() Jestem zla ogolnie, bo byl moj ojciec ze swoja kobieta i jej corka :/ ta corka marudna, ze az sie rzygac chce, mojego ojca baba przemądrzała, jeszcze lazila mi w butach non stop, ciul z podlogami ![]() ![]() ![]() Wyzalilam sie i spadam spac, jeszcze nakarmie malego bo sie kreci, zasnal i zjadl o 19 buzki |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
moje dziecko dzis chyba chce mnie wykonczyc spi po 5 nim a tak nertowo ze szkoda gadac, caly czas na rekach masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||
Zadomowienie
|
Rybkie spoznione STO LAT
![]() ![]() Moje dziecie jest kofffane ![]() ![]() u nas deszczowo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() po cichu wiec zazdraszczam bo mi brakuje paru kg do sprzed ciazy a rodzilam duuuuzo wczesniej od ciebie no ale jak ktos zawsze byl szczypiorem [czyt. TY] to nim bedzie ![]()
![]() |
#4793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---- Hej, nadrobiłam zaległości, ale nie cytowałam ;* za nami weekend pełen gości, dlatego nie pisałam. W mojej miejscowości odbywało się teraz święto kwiatów ( wystawy, koncerty), pełno ludzi się zjeżdża i moich znajomych. ![]() Julia już ma swój samochód ![]() ![]() U nas wszystko ok, oprócz tego, że mój mąż dostał ode mnie rajtkami z kupą Julki, bo mu się nie chciało jej przebrać i tak czekał pół godziny aż miała ubranie brudne, więc dostał za swoje i się obraził, ale na krótko na szczęście ![]() zmykam, później coś skrobnę ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4794 |
Rozeznanie
|
Rybkie Sto lat i wszystkiego najlepszego
![]() MissZuzia u nas też deszczowo i rano lało jak z cebra (a w dodatku mądry tż wystawił wczoraj leżaczek z wibracją FP na balkon ![]() PearPearl ![]() ![]() BebiBebi ![]() ![]() ![]() Cytować się boję, bo znowu pozaznaczam i albo mi wizaż utnie ![]() ![]() A szkoda, bo lubię Was powielać ![]() No i nie wim gdzie zrobić chrzciny kobitki - standardowa cena to 120zł/os ![]() ![]() ![]()
#4795 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() mój też czasem zwleka z przewijaniem, normalnie zastanawiam się czasem na co on czeka ![]() ![]()
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona robi tylko wtedy kiedy ja jej w tym pomagam poprzez masaże. Gdybym tego nie robiła to jestem pewna ze kupy nie byłoby tydzien i wiecej. ![]() Widze, ze ja nic nie boli, nie prezy sie ale to dla niej napewno dyskomfort, zreszta pokazuje przez swoj nastroj ![]() A odnosnie wagi dziecka- wymyslono siatki centylowe, dokonuje sie regularnie pomiarow, wiec moim zdaniem to istotne. Nikotynka wlasnie przez niska wage Natalki jest z nią w szpitalu. Apetyt,apetytem ale pewne normy dziecko powinno osiagac ![]() MOIM ZDANIEM, zeby nie bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny co już chrzciły: Ile trwały wasze przyjęcia ![]()
![]() |
#4798 | ||
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() Moje dziecko przemawia w łożeczku do zabawek, a ja popijam herbatkę i pożeram babeczkę ![]() Chciałam zameldować, że moje dziecię wczoraj nauczyło się ssać smoczka ![]() ![]() Mama mówi, że będę sobie pluła w brodę, że ją nauczyłam, ale tudno ![]() Cytat:
My mamy w cenie obiad, przystawki, ciasto, napoje i płacimy 70 zł/os. Nie chcę dówch ciepłych dań, bo nikt i tak nie będzie siedział długo, ze względu n a dzieci (prawie wszyscy goście będą z dziećmi, więc bez sensu robić długą imprezę - obiad, kawa, tort i do domu - zresztą ja też nie mam ochoty długo siedzieć, bo mała będzie marudzić). ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u nas dzis pada więc ici ze spacerków, siedzimy cały dzień w domu,. Mała śpi wiec moge ponadrabiać. Gdzie jest Kasikzaki bo wątek nam sie kończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||
Zakorzenienie
|
Rybkie spóźnione ale szczere: Sto lat!
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem uzależniona od słodyczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Młodą chciałam nakarmić po 3,5 h a ona ma to w ![]() Rano o 5 zjadła 150, więc może potrzebuje czasu więcej, żeby to strawić? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oho, pigwa mnie nawołuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.