Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 20:13   #4771
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
i schabowego na drugie danie

tak, tak- tak jak Agatek- widziałam jej zdjecie
myślę, ze bigosik możnaby jeszcze dorzucić...

Kochana mnie do wyglądu Agatka to jeszcze duuuuuuuuuzo brakuje ja ważę mniej wiecej tyle co ona (albo i wiecej) a jestem duuuuuuużo niższa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:15   #4772
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
a Ty co tu robisz do ksiazek
przy okazji- bedzie dobrze Uska

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mój tz tez próbował mnie namówić na "tą metodę" , bo on na pewno zawsze zdązy...ale powiedziałam, ze never ever
hehe ale my innej metody nie mamy zreszta przez 7lat naszej milosci tylko 1rok bralam tabsy

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Magda
widze, ze na tym samym wozku jedziemy ?

Teraz wziął sie za sprzątanie kuchni..
Oj tak jak czasami czytam Zosia co piszesz, to mysle sobie: dokladnie tak jak u mnie

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:27   #4773
*Agatek*
Zakorzenienie

Odpaliłam małą Kuniowi, 2 rundy i odlot
Także mogę ponadrabiać

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
To tak łatwo mowic, ale na hama tez sie nie da, bo ona wypluwa, albo ma odruch wymiotny wiec co mam zrobić, wlac i zamknąć paszcze?
tak i powiedz do niej wtedy:
zamknij paszcze, bo Ci naszcze!

Cytat:
kochana-marchewka to pikuś moja babcia wczoraj jedząc obiad wypaliła, ze przeciez mogłabym dać już Igusiowi pomidorówki..... także jak widzisz, nie tylko Ty dostajesz złote rady

no schudłam schudłam ale wałeczki jeszcze są. muszę się w końcu jutro zważyć. włażę juz we wszystko sprzed ciąży...ale tu i tam jeszcze trochę za dużo... to ciało jakies takie rozlazłe...
nie no niech mnie gąska kopnie!

Te foto moje to na wciągniętym brzuchu było
Cytat:
moj tata chcial ostatnio Lence dac loda ' tak tylko polizac łyzeczke"
no weź, bo wyjdzie, żem jam wyrodnia matczyna jak byłam u mojej koleżanki patologicznej to Kinga strasznie patrzała się na loda i otwierała buziaka, to ja jej delikatnie posmyrałam jęzorek i usteczka, a ta niby chciała zjeść i aż się trząchała kiedy znów jej dam nie połknęła nic, bo wylatywało z niej i jeszcze na koniec ulała to co tam zostało na jęzorku wtedy straszny upał był
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

Wiesz ja zauważyłam ,że im Asia starsza tym bardziej ją kofam
też ma słone paluszki lajkoniki jak się spoci?? mniamniuśne wtedy są
Cytat:
i schabowego na drugie danie
pyry i mizeria

Cytat:
tak, tak- tak jak Agatek- widziałam jej zdjecie
toć piszę, że wciągłam zwisa

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:29   #4774
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Halo, halo

Jestem smutna, bo nikt nie zauważył że się przywitałam...

Rozumiem, że długo mnie nie było, ale żeby aż tak olewać

No dobra, trochę nadrobiłam, ale nie cytuję.

Dobrze, że piszecie o wprowadzaniu pokarmów. Nas to czeka, ale czekam jeszcze z tym, bo nie chcę przed Hiszpanią mącić Julkowi a tam nie chcę walczyć z marchewką.

I pytanie (a jakże ) do mam karmiących mm... Czy koniecznie trzeba codziennie dopajać? Bo Julek wody nie chce pić, herbatki też nie zawsze. a ja nie wiem czy chcę go przyzwyczajać do herbatki. Ale chyba nie będę miała wyjścia jak były upały to potrafił wypić trzy butle a teraz nic bawi się smoczkiem od butelki.

Kupujecie dzieciom butelki do samodzielnego trzymania?? takie
http://allegro.pl/tommee-tippee-expl...298027608.html
http://allegro.pl/butelka-240ml-smoc...324733473.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...316325941.html

ta pierwsza mnie ciekawi
Stary 2012-05-06, 20:29   #4775
Anulka_86
Raczkowanie

normalnie muszę się pochwalić !!! mój mąż właśnie przyniósł mi kolacje jak za dobrych czasów po porodzie. szoku doznałam

tylko ja przeczuwam ze wszytsko ma swoj podtekst bo 10 maja idę do ginekologa po porodzie i on juz planuje noc.... - faceci tylko o jednym myslą.
Powiedziałam mu ,że do póki nie pójdę do lekarza po porodzie to nie ma na co liczyć, choć szczerze nawet nie mam ochoty i nie wiem czy to normalne czy nie....
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:30   #4776
magda1804
Rozeznanie

Zapomnialam jeszcze zapytac:

czy Wasze malenstwa maja jeszcze zeza?

bo mojej czasem oko paczy w inna strone

04.01.2012r.

Stary 2012-05-06, 20:31   #4777
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Neska dalej, dalej zważ się ja ważę 62kg, tak jak ciążę zaczynałam. Marzy mi się zrzucić jeszcze około 5kg

Ale, ale.... od wtorku będę chodzić na zumbę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 20:35   #4778
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

no weź, bo wyjdzie, żem jam wyrodnia matczyna jak byłam u mojej koleżanki patologicznej to Kinga strasznie patrzała się na loda i otwierała buziaka, to ja jej delikatnie posmyrałam jęzorek i usteczka, a ta niby chciała zjeść i aż się trząchała kiedy znów jej dam nie połknęła nic, bo wylatywało z niej i jeszcze na koniec ulała to co tam zostało na jęzorku wtedy straszny upał był

pyry i mizeria

normalnie PATOLOGIA

moj dzisiejszy obiad
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:36   #4779
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Halo, halo

Dobrze, że piszecie o wprowadzaniu pokarmów. Nas to czeka, ale czekam jeszcze z tym, bo nie chcę przed Hiszpanią mącić Julkowi a tam nie chcę walczyć z marchewką.

I pytanie (a jakże ) do mam karmiących mm... Czy koniecznie trzeba codziennie dopajać? Bo Julek wody nie chce pić, herbatki też nie zawsze. a ja nie wiem czy chcę go przyzwyczajać do herbatki. Ale chyba nie będę miała wyjścia jak były upały to potrafił wypić trzy butle a teraz nic bawi się smoczkiem od butelki.

ta pierwsza mnie ciekawi
ja zauważylam witaj
sama dawno tu nie bylam i właśnie nadrabiam,
co do picia przy karmieniu mm to wiem ,że trzeba dawać pić. Tak mi tez lekarz mowił jak brałam tydzień antybiotyki i mój mały byl na mm a ja odciagałam.
Mój Hubert nie ma problemu z herbatka-każdą wypije i wodę też wiec jest ok.
ja wróciłam do karminia piersią po tych lekach ale nadal daje mu pić - raz dziennie co najmniej herbatke dostanie - i lubi.
Karmię teraz piersia ale mi nie starcza więc z 2-3 razy na dobe dostaje butelke z mleczkiem z puszki - niestety.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:45   #4780
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Halo, halo

ta pierwsza mnie ciekawi
Inutil
Hiszpania???wow kiedy lecicie?

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
normalnie muszę się pochwalić !!! mój mąż właśnie przyniósł mi kolacje jak za dobrych czasów po porodzie. szoku doznałam

tylko ja przeczuwam ze wszytsko ma swoj podtekst bo 10 maja idę do ginekologa po porodzie i on juz planuje noc.... - faceci tylko o jednym myslą.
Powiedziałam mu ,że do póki nie pójdę do lekarza po porodzie to nie ma na co liczyć, choć szczerze nawet nie mam ochoty i nie wiem czy to normalne czy nie....
tez bym chciala taka kolacje
Anulka a dlaczego dopiero teraz do lekarza? Ty rodziłaś w marcu, dobrze pamietam? stad tak pozno
Biedni Ci nasi mezczyzni, ze musza w takich dlugich celibatach zyc
ja bylam laskawa dla swojego i nie czekal dlugo w sumie chyba nikt mnie nie przebije z tym pospiechem

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Ojojoj nie napisalam Wam jeszcze!

Pamietacie jak wyskakiwala ta reklama Emolium? Zostałam wybrana jako testerka!
Dostalam butelke Emolium do kapieli 400ml i jestem baaardzo zadowolona

04.01.2012r.

Stary 2012-05-06, 20:49   #4781
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Neska dalej, dalej zważ się ja ważę 62kg, tak jak ciążę zaczynałam. Marzy mi się zrzucić jeszcze około 5kg

Ale, ale.... od wtorku będę chodzić na zumbę
ja też ważę 62 i pragnę mieć wymarzone 57 ile miałam przed ciążą

No i za zumbę
Cytat:
normalnie PATOLOGIA

moj dzisiejszy obiad
nie? tylko weź nie podawaj mnie do tvn-u

obiadzik miałaś pyszny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 20:51   #4782
magda1804
Rozeznanie

ciekawe co tam u Mijus? bo dawno sie nie odzywała...

Wiecie co, na forum pisala z nami kiedys taka dziewczyna (jeszcze w ciazy)- Kaczuszka ona miala juz dwojke dzieci. Pamietam jak miala jechac do szpitala i bardzo nie chciala, pisala, ze nr nie zostawila w klubie i miala dac znac po wszystkim. Do tej pory nic nie napisala... Czy ktos wie cos na jej temat?

04.01.2012r.

Stary 2012-05-06, 21:02   #4783
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil
Hiszpania???wow kiedy lecicie?

Ojojoj nie napisalam Wam jeszcze!

Noo, jedziemy na tydzień na początku czerwca.

Fajnie, ja nigdy nic nie testowałam, bo nie chce mi się wypełniać formularzy

Cytat:
ja zauważylam witaj
sama dawno tu nie bylam i właśnie nadrabiam,
co do picia przy karmieniu mm to wiem ,że trzeba dawać pić. Tak mi tez lekarz mowił jak brałam tydzień antybiotyki i mój mały byl na mm a ja odciagałam.
Mój Hubert nie ma problemu z herbatka-każdą wypije i wodę też wiec jest ok.
ja wróciłam do karminia piersią po tych lekach ale nadal daje mu pić - raz dziennie co najmniej herbatke dostanie - i lubi.
Karmię teraz piersia ale mi nie starcza więc z 2-3 razy na dobe dostaje butelke z mleczkiem z puszki - niestety.
to i tak fajnie, że wróciłaś do karmienia

A herbatkę dawać między mleczkiem po trochu czy od razu całą butlę?

Cytat:
ja też ważę 62 i pragnę mieć wymarzone 57 ile miałam przed ciążą

No i za zumbę

obiadzik miałaś pyszny
haa, tylko ja kurdupel jestem i jak na mój wzrost to za dużo

noo mizeria

DObranoc
Stary 2012-05-06, 21:35   #4784
rybkie
Rozeznanie

Bry wieczor
Tyle zescie naskrobaly w ciagu weekendu a i ile tematow sie pojawilo....ale ja nie bede dzis cytowac bo ma dzis urodziny wiec mam dzien leniabo mi sie nalezy , o!
Tylko was "przelecialam" i co to ja chcialam....a uska trzymam kciuki ze wszystko sie jakos ulozy, cos wymyslisz ja bym poszukala jakiejs starszej Pani chcacej dorobic tak jak dziewczyny pisaly albo moze jakas mloda studentke?
Tak czytam o waszych problemach Haniula, Magda, nie wiem czy wam pomoge ale...wy sie chyba za bardzo stresujecie i nakrecacie ze cos jest nie tak z waszymi dziecmi a jak dla mnie to....normalne
Nie wiem moze sie nie znam bo to moej pierwsze dziecko ale przeciez kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija, je, spi..itp no nie ma bata aby kazde dziecko robilo wszystko ksiazkowo.
Wg schematu o rozszerzaniu diety moja Misha powinna zjadac 5 razy 180 ml przynajmniej....a zjada prawie tyle samo co twoja Magda, ma 4 miesiace wazy niecale 5 kilo i ma 60 cm....czy sie martwie? Nie, bo widze ze sie ladnie rozwija, gluzy, usmiecha, podnosi na raczkach i probuje siadac i raczkowac...i bywa ze nie wypije ani ml wody w ciagu dnia, bywa ze wypije tylko 30 ml, bywa ze nie robi kupy przez 3 dni ale dla mnie to normalne przeciez dla niej to wszystko jest nowe, jeszcze niedawno byla u mnie brzuchu i wiadomo ze nie wszystko sie jeszcze uregulowalo ma na to wszystko jeszcze czas i ot taka jej uroda

Nie bede jej na sile dopajac ani na sile wlewac mleka wiecej niz wypija teraz, przyjdzie czas ze sama zacznie wiecej jesc albo i nie.
Magda powiem ci ze moja Misha cos tak kolo 14 tyg tez odwalala przy jedzeniu potrafila tylko 60 ml co karmienie wypic i plula i wyrywala sie przy jedzeniu teraz jest ok ja uwazam ze to moze skok rozwojowy przeciez jest pomiedzy 14-17 tygodniem
Haniula skoro widzisz ze specjalnie jakos twojej malej nie przeszkadza taka kupa co 3 dni to ja bym sie nia martwila, pomartwila bym sie jakby nie zrobila przez 5 dni albo i wiecej i widzialabym ze przy tym cierpi, moze tak ma poprostu? Dzieci sa rozne, badan nie zaszkodzi zrobic ale moim zdaniem niczego nie wykaza tylko szukanie chorb na sile.
Cieszcie sie swoimi dziecmi bo tak szybko rosna mam nadzieje ze nikogo nie obrazilam, chcialam tylko pokazac ze inni "tez tak maja"

Na wiecej nie dam rady sie odniesc do pozostalych postow, ide dalej rozpamietywac moje 30 lat, jedna trzecia zycia za mna za 3 dni jedziemy do Polski, najpierw do Gdanska a potem do mojej rodzinki, Mishe wszysycy bed "psuc" a ja sobie bezczelnie poczytam ksiazke (tutaj smieje sie mrocznie knujac)

Dobrych nocek zycze
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:35   #4785
pozycja77
Zadomowienie

Hej
dzięki za odpowiedzi odnośnie prawo/leworecznosci.
poczytałam o tych spoconych rączkach i stopkach i już sama nie wiem czy moja mała nie ma krzywicy muszę to skontrolować u pediatry

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Nie pisałam ,ale ostatnio przeżyłam zastój miejscowy pokarmu.Co za ból,masakra.Zadzwoniłam do mamy to powiedziała,żebym ściągała ręką tam gdzie mnie boli i jest twarde,ale to była masakra,praktycznie nic nie leciało.Poczytałam i pisali ,żeby zrobić pranie ręczne to to ułatwia całe krążenie i dużo karmić z tej piersi.Pranie zrobiłam,a Nikola possała chwilę i zasnęła więc na nią liczyć nie mogłam.Zadzwoniłam do TŻ żeby się zwolnił z pracy bo ja nie dam rady nic zrobic przy Nikoli bo tak mnie boli.Jeszcze zaczęłam robić ciepłe okłady z pieluszki z mikrofali i ściągać laktatorem,ale praktycznie nic dalej nie leciało.Jeszcze poszłam do wanny i zrobiłam wodą z prysznica ciepły masaż,strumień na najsilniejszy,poszłam odciągać i wreszcie zaczęło lecieć i pierś zaczęła mięknąć i ból schodził ,a jak laktator ciągnął to leciał strumień,a jak przestawal to i tak sikało ,takie było ciśnienie.Zadzwon iłam do TŻ ,że już nie trza ,ale i tak szybko skonczył bo jechaliśmy na Mazury.W ogóle musiałam wyjąć małą z fotelika bo płakała i tż,zjechał z trasy i jechał przez jakieś wiochy ,bo po trasie strach .Ostatnio ciężko się z nią jeździ.Dziewczyny,jak jeżdzicie z dziećmi to włączacie klimę w te upały i jak tak to na ile,bo my zaczęliśmy włączać bo tak jest cała zlana potem i marudzi.
Słyszałam żeby okładać piersi liścmi kapusty jeszcze, ale sama próbowałam tak jak ty rozgrzewać (.) pod ciepła wodą prysznica.
a klima chodzi, tylko uważamy zeby nie zrobic większej różnicy temperatur niż 6-7 stopni niż to co na zewnątrz.

Cytat:
jakby któraś była zainteresowana to pieluchy babydream (3 i chyba4) sa po 19.99 teraz w promocji
też używam pieluszek babydream, dla mnie lepsze niz dada. A w następnej gazetce rosmana bedą podwójne opakowania za 39.99

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski przepraszam nic nikomu nie odpisze przszlam sie tylko wzalic bo mi na leb siadzie...

4 czerwca konczy mi sie macierznski z uwagi na to ze zostalam zwolniona z dniem porodu to zostaje bez kasy.. z jednej wyplat tzta nawet bardzo oszczedzajac nie wyzyjemy bo 90% to rachunki.. i nie wiem czy szukac pracy a z drugiej strony takie malenstwo zostawiic z niania z kims obcym.. babcie nie wchodza w gre.. z drugiej strony jak mam zarobic 1200 a tysiac oddac niani to tez bez sensu..
a po za tym moj promotor wslal mi liste poprawek pracy.. i czepil sie takich szczegolow ze masakra... i kiedy ja mam to poprawic ;/ do 15 ma byc gotowe;( do kazdej ustawy musze znalesc dokladny dziennik ustaw i art;/ a mam 100str na kazdej po 2-3.. zwariowal..

wiec zegnam sie z forum do dnia obrony chyba ze moj maz pomysli wezmie urlop i bede miec troche czasu zeb to ogarnac...

sorki ze mecze musialam to gdzies napisac...

a i cos mi sie dzieje z yy na klawiaturze sorki za braki..
uska trzymam kciuki za pisanie pracy!
jak widzę, więcej z mamuś musi znaleźć/zmienić pracę, jakoś trudno mi jest o tym myśleć żeby zostawić małą

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Cytat:
kochana-marchewka to pikuś moja babcia wczoraj jedząc obiad wypaliła, ze przeciez mogłabym dać już Igusiowi pomidorówki..... także jak widzisz, nie tylko Ty dostajesz złote rady

no schudłam schudłam ale wałeczki jeszcze są. muszę się w końcu jutro zważyć. włażę juz we wszystko sprzed ciąży...ale tu i tam jeszcze trochę za dużo... to ciało jakies takie rozlazłe...
dziwne, moja babcia też mi takie rady sprzedaje kiedyś chyba bardziej luzacko podchodzono do tematu rozszerzania diety

Cytat:

moja już nie zezuje, ale bylismy u okulisty po fototerapii i mówił, żeby nie niepokoić się zezem do pół roczku, potem powinno się iść na kontrolę.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 22:00   #4786
Karinio
Zakorzenienie

Jestem ponownie,młody pospał troche ale obudził się i w płacz.Tatuś go wziął,bo ma juz pełno i pewnie mu przeszkadza czyt: pełna pielucha obciera mu delikatne jajeczka. :P

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Ale mi sie okres nie spoznia, ani nic z tych rzeczy. Poprostu pisałam ze my z Tż idziem na całosc , a ja biore pierwsze opakowanie anty. Ale biore tak jak napisane w ulotce i wierze w ich skuteczność wiec sie nie stresuje

Wow z ta tabletką to niezle
My to tylko kondony.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:

Kochana mnie do wyglądu Agatka to jeszcze duuuuuuuuuzo brakuje ja ważę mniej wiecej tyle co ona (albo i wiecej) a jestem duuuuuuużo niższa
Mniami ,zjadłabym sobie taki swojski bigos i gołąbki też za mną chodzą.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Odpaliłam małą Kuniowi, 2 rundy i odlot
tak i powiedz do niej wtedy:
zamknij paszcze, bo Ci naszcze!

pyry i mizeria
Juz się nie moge doczekać kupna konia.Oby też na mego marudera tak podziałał. Powtarzam się.
Omg
Też pycha plus schabowy

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

ta pierwsza mnie ciekawi
Ja niewiem czy koniecznie trzeba dopajać dziecko wodą,czy też herbatą.Ja mojemu synkwi daje koperkową herbatke raz na dzień,ale nie codziennie.
Nie: > tzn nie myślałam jeszcze o kupnie takiej butelki.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

No to dla Twego męża
Mówisz tzn myślisz,że na coś Twój mąż oczekuje Oj,najwidoczniej nie czujesz że to już pora na wygibasy

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

Nie,moje dziecie nie ma zeza,ale zdarzało mu się zezować.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 22:16   #4787
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Biedni Ci nasi mezczyzni, ze musza w takich dlugich celibatach zyc
ja bylam laskawa dla swojego i nie czekal dlugo w sumie chyba nikt mnie nie przebije z tym pospiechem

Hm,ja pamiętam,że pare dni po porodzie mi się bardzo chciało.Zwłaszcza jak mąż się koło mnie położył jak jeszcze byłam w szpitalu.
Pamiętam,bo strasznie wkurzała mnie ta reklama. To super,gratulacje i fajnie że jesteś zadowolona.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Coś nam młody teraz marudzi.Troche pospał z rykiem się obudził,przebrany jest,na mleko za wcześnie.Dostał teraz 50 ml herbatki koperkowej i dalej płacze Niewiemy czemu.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Bry wieczor
Tyle zescie naskrobaly w ciagu weekendu a i ile tematow sie pojawilo....ale ja nie bede dzis cytowac bo ma dzis urodziny wiec mam dzien leniabo mi sie nalezy , o!
Na wiecej nie dam rady sie odniesc do pozostalych postow, ide dalej rozpamietywac moje 30 lat, jedna trzecia zycia za mna za 3 dni jedziemy do Polski, najpierw do Gdanska a potem do mojej rodzinki, Mishe wszysycy bed "psuc" a ja sobie bezczelnie poczytam ksiazke (tutaj smieje sie mrocznie knujac)
Dobrych nocek zycze
O prosze,to wszystkiego najlepszego w Dniu dziestych urodzin
Zdrowia szczęścia,pomyślności i pociechy z córki.
To życze udanego lotu?podróży i fajny masz plan
Dorbranoc i ja Ci życze

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Oki doki,ta strona ( 160 ) nadrobiona

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dzieńdobrywieczór
Byłam dziś ze szwagierką na baseniku, i tak jakoś mnie ten basen wykonczył, ze na nic nie mam siły.
Możecie mnie zlinczować, ale Asia śpi niewykąpana Jestem padnięta. Nawet nie nadrobiłam wszystkiego.

Wiecie co, już mi ręce opadają - cała rodzina TŻ męczy mnie żeby Asi już dawać gotowaną marchewkę Mam tego już dosyć, przecież Asia jeszcze nie skończyła 3 miesiąca. Wszyscy wiedzą najlepiej, a ja jestem zacofana
Tak samo jak z karmieniem mm. Teściowa ciągle wałkuje mi żebym zaczęła zagęszczać, a ja nie wiem po jaką cholerę? Dziecku się nie ulewa, 150ml wciągnie, beknie i jest szczęsliwa.
Masz prawo być zmęczona i nie zrobić czego co miało się zrobić.
O matko,masz racje nie daj się
Cytat:
o Boże taak no weź jej jeszcze browca daj do butli i kiełbache na zakąskę na grillu, a co tam! Posadź dziecko przy stole i niech je! Przecież to DUŻA DZIEWCZYNKA i ona już musi wszystko

wiem, pamiętam ile się już męczysz kurczaki zrób usg brzuszka, może faktycznie jest coś nie halo (odpukać) w sumie skończyła 3 miechy to najgorszy okres za nią, już się jako tako wszystko unormowało w brzuszku i powinna robić cycuś glancuś jajeczniczkę
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 22:19   #4788
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzis po grillu, w samotności, facet rozpalił grila , powiedział, że zaraz przyjedzie , bo jedzie kumplowi pomoc auto odpalic, 1,5h juz go nie ma, standard. Tylko co ja tu jeszcze robie?
No wlasnie, Zoska, co Ty tam jeszcze robisz?

Cytat:
Pearl moim zdaniem, troche za bardzo narzuciłas sobie to karmienie (.). Jesli Jaś głodny to po co męczyć siebie i Jego No ale zeby mleczka starczyło
chyba tak
Dzisiaj mialam w planie mu podac mm, ale usnal, jak ja sie kapalam. Znowu sie udalo Przed kapiela go karmilam, ale balam sie, ze nie wystarczy mu do zasniecia- starczylo

A Ty to masz sie z ta kupa. U nas dzisiaj pierwszy raz w zyciu Jaska nie bylo kupy i juz dostaje na glowe - dlaczego ????

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Mateusz prawie zjada swoje piąstki, pcha paluchy do buzi i cmoka, nawet tuż po jedzeniu. To jest tylko jego zabawa (chociaż początkowo wydawało mi się że może jednak jest głodny). Jak bolał go brzuszek to też często szukał piersi, mimo że głodny nie był. Próbujcie z tym zabawianiem, u nas przyniosło dobre rezultaty, tak że sam już sobie radzi te minimum 2 godzinki, no czasem zdarzy mu sie 1,5 ale to rzadko. Widzę że Jasiek jest wymagający, u nas na szczęście lezaczek, gadanko i bujanko działają cuda. Poza tym Mateusz to chyba jakiś koneser sztuki , jak widzi obraz to się wpatruje z szeroko otwartymi oczami i może tak przez parę ładnych minut, czyli długo jak na niemowlaka . No ale np. smoczkiem już go nie uspokoję, nie lubi i już.
Jasiek jest bardzo wymagajacy - ma to po ojcu
Mowisz,ze te cmokania i piastki to tylko zabawa? To dlaczego zaraz pojawia sie placz i ustaje, jak dam cyca?
Postaram sie go pozabawiac,zeby wytrzymywal te 2 h. Jak przez kilka dni nie przyniesie to rezultatow, to dokarmie i tyle.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
tak sie dziwie ze w sumie prawie kazda z mamus karmiacych piersia normalnie miala/miewa takie problemy z iloscia mleka a ja z uzyciem laktatora nie mialam nigdy dziwne, nie

ja to raz chce skonczyc jak nie wiem w co rece wlozyc a Olek marudzi a jak mam wystarczajaco czasu na sciaganie to nie
Szczegolnie ze wszedzie pisza, ze laktator niby nie pobudza, ze pobudzi tylko ssanie dziecka...
A Ty jestes doskonalym przykladem na to, ze laktator daje rade

Ja chcialam dociagnac do pol roku, ale juz pomalu oswajam sie z mysla, ze moze byc inaczej. Plusem bedzie koniec tej cholernej beznabialowej diety

Cytat:
Chcialam sie wlasnie pochwalic, bo to moj maly sukces, ze dzisiaj sie wazylam i wyszlo 3 razy (za pierwszymi dwoma nie wierzylam) 53 kg Czyli wrocilam do wagi sprzed ciazy
Ale wlasnie wyglad ciala to jakas masakra. Bylam przekonana, ze waze gdzies z 63 po przygladaniu sie sobie w lustrze.

Cytat:
mój tz tez próbował mnie namówić na "tą metodę" , bo on na pewno zawsze zdązy...ale powiedziałam, ze never ever
dolaczam do klubu never ever na "bede uwazal"
Cytat:
i ruskie ze skwarkami

Cytat:

Uska, szlag... dopiero teraz doczytalam , ze babcie odpadaja. To chyba zostaje zlobek? Powodzenia

Rybkie,
sto lat !!! Pociechy z dzidziola i samych radosci !!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 22:44   #4789
NataliaM1103
Rozeznanie

więc cytowałam 2 razy i wszystko mi wcieło,jestem taka padnięta,że pamiętam tylko inutil ,właśnie te kubeczki mam zamiar kupic.

Wszystkie dziewczyny będziecie podawały słoiczki Hippa?czy może gerber albo bobo vita?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 23:12   #4790
kamciurka
Zakorzenienie

hejka
przyszlam sie tylko zameldowac, ze zyje
Mialam gosci i na nic nie starczalo czasu, Alex chyba przechodzi jakis skok, albo goscie go tak wymeczyli, bo odkad przyjechali jest tak marudny jak nigdy, no szok, nie znalam go z tej strony dzisiaj przespal pol dnia, chyba odsypial, bo przy gosciach tylko drzemki mial, biedny nikt nie zwracal uwagi na to, ze on potrzebuje juz ciszy
Jestem zla ogolnie, bo byl moj ojciec ze swoja kobieta i jej corka :/ ta corka marudna, ze az sie rzygac chce, mojego ojca baba przemądrzała, jeszcze lazila mi w butach non stop, ciul z podlogami ale ten stukot obcasow, jak maly mial przy tym spac i pelna obsługa nawet kubka po kawie nie wyniosa po sobie, robilam obiady, ale sniadan i kolacji juz nie mam w
Wyzalilam sie i spadam spac, jeszcze nakarmie malego bo sie kreci, zasnal i zjadl o 19
buzki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 02:00   #4791
elunia25
Raczkowanie

moje dziecko dzis chyba chce mnie wykonczyc spi po 5 nim a tak nertowo ze szkoda gadac, caly czas na rekach masakra
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 05:22   #4792
MissZuzia
Zadomowienie

Rybkie spoznione STO LAT

Moje dziecie jest kofffane spi od 21.15 jeszcze
u nas deszczowo i brzydko

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Szczegolnie ze wszedzie pisza, ze laktator niby nie pobudza, ze pobudzi tylko ssanie dziecka...
A Ty jestes doskonalym przykladem na to, ze laktator daje rade

Ja chcialam dociagnac do pol roku, ale juz pomalu oswajam sie z mysla, ze moze byc inaczej. Plusem bedzie koniec tej cholernej beznabialowej diety
o to moge ci napisac ze ja skonczylam ja ponad tydzien temu I CO I GÓW.NO nic mu nie wyskoczyło.... ci lekarze!!!!
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Chcialam sie wlasnie pochwalic, bo to moj maly sukces, ze dzisiaj sie wazylam i wyszlo 3 razy (za pierwszymi dwoma nie wierzylam) 53 kg Czyli wrocilam do wagi sprzed ciazy
Ale wlasnie wyglad ciala to jakas masakra. Bylam przekonana, ze waze gdzies z 63 po przygladaniu sie sobie w lustrze.
brawo
po cichu wiec zazdraszczam bo mi brakuje paru kg do sprzed ciazy a rodzilam duuuuzo wczesniej od ciebie no ale jak ktos zawsze byl szczypiorem [czyt. TY] to nim bedzie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 06:03   #4793
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
W każdej aptece, kosztuje od 22-25 zł max, zależy jaka apteka Starcza na około 2 tyg no i zawsze w aptece mówię, że chciałabym zagęszczacz bebilon i wsio W załączniku foto produktu
Dzięki kochana ;* Moja teraz czasem ulewa po zwykłym bebilonie, ale kupki za to są śliczne

----
Hej, nadrobiłam zaległości, ale nie cytowałam ;*
za nami weekend pełen gości, dlatego nie pisałam.
W mojej miejscowości odbywało się teraz święto kwiatów ( wystawy, koncerty), pełno ludzi się zjeżdża i moich znajomych.
Julia już ma swój samochód co prawda będzie musiała jeszcze poczekać za nim wsiądzie na niego, ale już będzie na nią czekał.

U nas wszystko ok, oprócz tego, że mój mąż dostał ode mnie rajtkami z kupą Julki, bo mu się nie chciało jej przebrać i tak czekał pół godziny aż miała ubranie brudne, więc dostał za swoje i się obraził, ale na krótko na szczęście

zmykam, później coś skrobnę

Miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 06:57   #4794
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Rybkie Sto lat i wszystkiego najlepszego
MissZuzia u nas też deszczowo i rano lało jak z cebra (a w dodatku mądry tż wystawił wczoraj leżaczek z wibracją FP na balkon )
PearPearl gratuluję i baaardzo zazdroszczę wagi
BebiBebi kupskiem dostał jak zasłużył to pewnie, i co to za obrazy majestatu kurne - biedne dzieciątko usrane chodziło, a on przebrać nie chciał, rób tak za każdym razem to się nauczy przebierać za każdym prytkiem głośniejszym

Cytować się boję, bo znowu pozaznaczam i albo mi wizaż utnie albo się Krzynio obudzi i tak utknę, a potem będzie mi głupio wysłać z takim opóźnieniem
A szkoda, bo lubię Was powielać
No i nie wim gdzie zrobić chrzciny kobitki - standardowa cena to 120zł/os A na bank musi być 20 osób I to będzie taka podstawa, bo nie mam dosłownie kogo uciąć

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:07   #4795
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dzięki kochana ;* Moja teraz czasem ulewa po zwykłym bebilonie, ale kupki za to są śliczne

----
Hej, nadrobiłam zaległości, ale nie cytowałam ;*
za nami weekend pełen gości, dlatego nie pisałam.
W mojej miejscowości odbywało się teraz święto kwiatów ( wystawy, koncerty), pełno ludzi się zjeżdża i moich znajomych.
Julia już ma swój samochód co prawda będzie musiała jeszcze poczekać za nim wsiądzie na niego, ale już będzie na nią czekał.

U nas wszystko ok, oprócz tego, że mój mąż dostał ode mnie rajtkami z kupą Julki, bo mu się nie chciało jej przebrać i tak czekał pół godziny aż miała ubranie brudne, więc dostał za swoje i się obraził, ale na krótko na szczęście

zmykam, później coś skrobnę

Miłego dnia
No ładnie, Twoja malutka już ma autko, a prawo jazdy jest

mój też czasem zwleka z przewijaniem, normalnie zastanawiam się czasem na co on czeka aż mała się sama ogarnie

Stary 2012-05-07, 07:08   #4796
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Bry wieczor
Tylko was "przelecialam" i co to ja chcialam....a uska trzymam kciuki ze wszystko sie jakos ulozy, cos wymyslisz ja bym poszukala jakiejs starszej Pani chcacej dorobic tak jak dziewczyny pisaly albo moze jakas mloda studentke?
Tak czytam o waszych problemach Haniula, Magda, nie wiem czy wam pomoge ale...wy sie chyba za bardzo stresujecie i nakrecacie ze cos jest nie tak z waszymi dziecmi a jak dla mnie to....normalne
Nie wiem moze sie nie znam bo to moej pierwsze dziecko ale przeciez kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija, je, spi..itp no nie ma bata aby kazde dziecko robilo wszystko ksiazkowo.
Wg schematu o rozszerzaniu diety moja Misha powinna zjadac 5 razy 180 ml przynajmniej....a zjada prawie tyle samo co twoja Magda, ma 4 miesiace wazy niecale 5 kilo i ma 60 cm....czy sie martwie? Nie, bo widze ze sie ladnie rozwija, gluzy, usmiecha, podnosi na raczkach i probuje siadac i raczkowac...i bywa ze nie wypije ani ml wody w ciagu dnia, bywa ze wypije tylko 30 ml, bywa ze nie robi kupy przez 3 dni ale dla mnie to normalne przeciez dla niej to wszystko jest nowe, jeszcze niedawno byla u mnie brzuchu i wiadomo ze nie wszystko sie jeszcze uregulowalo ma na to wszystko jeszcze czas i ot taka jej uroda

Nie bede jej na sile dopajac ani na sile wlewac mleka wiecej niz wypija teraz, przyjdzie czas ze sama zacznie wiecej jesc albo i nie.
Magda powiem ci ze moja Misha cos tak kolo 14 tyg tez odwalala przy jedzeniu potrafila tylko 60 ml co karmienie wypic i plula i wyrywala sie przy jedzeniu teraz jest ok ja uwazam ze to moze skok rozwojowy przeciez jest pomiedzy 14-17 tygodniem
Haniula skoro widzisz ze specjalnie jakos twojej malej nie przeszkadza taka kupa co 3 dni to ja bym sie nia martwila, pomartwila bym sie jakby nie zrobila przez 5 dni albo i wiecej i widzialabym ze przy tym cierpi, moze tak ma poprostu? Dzieci sa rozne, badan nie zaszkodzi zrobic ale moim zdaniem niczego nie wykaza tylko szukanie chorb na sile.
Cieszcie sie swoimi dziecmi bo tak szybko rosna mam nadzieje ze nikogo nie obrazilam, chcialam tylko pokazac ze inni "tez tak maja"

Dobrych nocek zycze
wiesz, to ze Ty sie nie martwisz, to juz jest kwestia charakteru. Ja tez nie naleze do przewrażliwionych mamusiek, które ze wszystkim leca od razu do lekarza. Ale coś takiego jak ta' nasza' kupa jest naprawde męcząće. Lena niedlugo skonczy 4msc a nie robi SAMA kupy. Ok gdyby robiła samodzielnie co 3-4 dni - to rozmiem - taka jej natura.
Ale ona robi tylko wtedy kiedy ja jej w tym pomagam poprzez masaże. Gdybym tego nie robiła to jestem pewna ze kupy nie byłoby tydzien i wiecej.
Widze, ze ja nic nie boli, nie prezy sie ale to dla niej napewno dyskomfort, zreszta pokazuje przez swoj nastroj

A odnosnie wagi dziecka- wymyslono siatki centylowe, dokonuje sie regularnie pomiarow, wiec moim zdaniem to istotne.
Nikotynka wlasnie przez niska wage Natalki jest z nią w szpitalu. Apetyt,apetytem ale pewne normy dziecko powinno osiagac
MOIM ZDANIEM, zeby nie bylo
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:15   #4797
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Rybkie Sto lat i wszystkiego najlepszego
MissZuzia u nas też deszczowo i rano lało jak z cebra (a w dodatku mądry tż wystawił wczoraj leżaczek z wibracją FP na balkon )
PearPearl gratuluję i baaardzo zazdroszczę wagi
BebiBebi kupskiem dostał jak zasłużył to pewnie, i co to za obrazy majestatu kurne - biedne dzieciątko usrane chodziło, a on przebrać nie chciał, rób tak za każdym razem to się nauczy przebierać za każdym prytkiem głośniejszym

Cytować się boję, bo znowu pozaznaczam i albo mi wizaż utnie albo się Krzynio obudzi i tak utknę, a potem będzie mi głupio wysłać z takim opóźnieniem
A szkoda, bo lubię Was powielać
No i nie wim gdzie zrobić chrzciny kobitki - standardowa cena to 120zł/os A na bank musi być 20 osób I to będzie taka podstawa, bo nie mam dosłownie kogo uciąć
u nas podobnie też 20-26 osób no i cena 120 zł za ok 5-6 h, 2 obiady, przekąski, ciasta i napoje.
dziewczyny co już chrzciły:
Ile trwały wasze przyjęcia

Stary 2012-05-07, 07:32   #4798
agawoo
Zakorzenienie

Melduję się
Moje dziecko przemawia w łożeczku do zabawek, a ja popijam herbatkę i pożeram babeczkę

Chciałam zameldować, że moje dziecię wczoraj nauczyło się ssać smoczka (nie wiem, czy to dobrze, że się z tego cieszę, ale może od czasu do czasu zaśnie sama w łóżeczku z tym smokiem, a nie na cycu)
Mama mówi, że będę sobie pluła w brodę, że ją nauczyłam, ale tudno
Cytat:
Ojej, a to za dwa ciepłe dania pewnie?

My mamy w cenie obiad, przystawki, ciasto, napoje i płacimy 70 zł/os. Nie chcę dówch ciepłych dań, bo nikt i tak nie będzie siedział długo, ze względu n a dzieci (prawie wszyscy goście będą z dziećmi, więc bez sensu robić długą imprezę - obiad, kawa, tort i do domu - zresztą ja też nie mam ochoty długo siedzieć, bo mała będzie marudzić).

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
więc cytowałam 2 razy i wszystko mi wcieło,jestem taka padnięta,że pamiętam tylko inutil ,właśnie te kubeczki mam zamiar kupic.

Wszystkie dziewczyny będziecie podawały słoiczki Hippa?czy może gerber albo bobo vita?
Ja raczej z BoboVity

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:49   #4799
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry

u nas dzis pada więc ici ze spacerków, siedzimy cały dzień w domu,.
Mała śpi wiec moge ponadrabiać.
Gdzie jest Kasikzaki bo wątek nam sie kończy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:57   #4800
*Agatek*
Zakorzenienie

Rybkie spóźnione ale szczere: Sto lat! Dużo radości z dzieciaczka, zdrówka, dużo kasiory i oby się układało z tż!

Jestem uzależniona od słodyczy właśnie wyciągnęłam jajeczka czekoladowe, w wafelku dla chrześniaka tż nie mogłam się powstrzymać! a wszystko, przez ten brak seksu!!

Młodą chciałam nakarmić po 3,5 h a ona ma to w
Rano o 5 zjadła 150, więc może potrzebuje czasu więcej, żeby to strawić? powiedziałam córuń, że się użerać nie będę, odłożyłam do łóżeczka, włączyłam karuzele i nara
Cytat:
masarnia... ja będę płacić magiczne 35 zł za obiad, sok do obiadu, 2 kawałki ciasta i kawa/herbata bezgranicznie oczywiście dorobimy ciasta i dokupimy napoje
Cytat:
A odnosnie wagi dziecka- wymyslono siatki centylowe, dokonuje sie regularnie pomiarow, wiec moim zdaniem to istotne.
Nikotynka wlasnie przez niska wage Natalki jest z nią w szpitalu. Apetyt,apetytem ale pewne normy dziecko powinno osiagac
MOIM ZDANIEM, zeby nie bylo
Ty weź spasuj co? bo tylko się mądrzysz na tym forum!

Oho, pigwa mnie nawołuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości