Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 23:18   #3811
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
[B]Relacja ze Ślubu i wesela, 2 maja 2012
Nie mogę usnac wchodzę na wizaz a tu relacja aż się wyruszyłam super że wszystko się udało
Jutro dodam do zestawienia. W zasadzie dziś ale jak odpale komputer
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 23:19   #3812
Dancing_Lady
Raczkowanie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Relacja ze Ślubu i wesela, 2 maja 2012

wtorek (1 maja)

Przez cały dzień szykowałam pokoje dla gości, przygotowywałam rzeczy potrzebne na dzień wesela itp. Wieczorem byliśmy z TŻem i świadkową u spowiedzi. Bardzo czepliwy ksiądz nam się trafił, no ale jakoś przeżyliśmy Jak wróciliśmy to okazało się ze kolejna porfcja gosci przyjechała więc uściski i powitania i już musieliśmy jechać na salę zawieźć alkohol i winietki. Zajęło nam to z 2 godzinki, pomagali nam siostra i jej TŻ, poszło w miarę sprawnie. Po powrocie okazało się ze rodzina baluje w altance na ogródku wiec wypiłam parę kielichów wódki, później mycie i do spania. Poszłam spać ok 1 w nocy.

środa (2 maja )
Obudziłam się po 6 i już nie zasnęłam więc parę minut po 7 wstałam, zjadłam śniadanie z kuzynkami i ich rodzinami. Było wesoło, w ogóle się nie stresowałam. Później umyłam się i już z niecierpliwoscią czekałam na p Joannę - wizażystkę, która miała być ok 11.30, ale przyjechała już o 11. Najpierw czesała siostrę, później moją mamę, a na końcu mnie i od razu zrobiła mi makijaż. Bardzo mi sie podobała fryzura i makijaż trzymały się świetnie loczki które opadały na plecy na koniec się trochę rozkręciły, ale miały prawo bo przeżyły upał, burzę i gniecenie ich welonem makijaż trzymał się idealnie aż do rana, w ogóle nie musiałam nic poprawiać, ani nawet używać bibułek. Później p Joanna umalowała jeszcze siss, mamę i zdążyła nawet kuzynkę uczesać (wszystkie panie były baaaardzo zadowolone, moja siostra zaklepała sobie ją od razu na swój ślub który ma w przyszłym roku )
P. Joanna pojechała i zaczęła się nerwówka, bo samochód już pojechał po TŻa a ja nadal nie ubrana miałam spore problemy z założeniem sukni ale się udało zanim skończyłam sie ubierać przyjechali fotografowie i TŻ dobrze że byłam w pokoju na górze wiec na spokojnie sobie jeszcze dokończyłam ubieranie już w towarzystwie fotografów. Zeszłam na dół, a tam pełno ludzi, trochę spanikowałam, ale starałam się trzymać, tylko ręce mi się trzęsły i nie mogłam zapiąć TŻowi butonierki. TŻ wyglądał super oczywiście pochwalił też mój wygląd no i poszliśmy na błogosławieństwo. Łezki w oczach były ale nikt nie płakał, szybko poszło. W tym czasie szalała straszna burza z piorunami i oberwaniem chmury (ja to mam szczęście ) Czekaliśmy do ostatniej chwili z wyjazdem do kościoła żeby trochę przestało padać. Jak podjeżdżaliśmy pod kościół to już tylko kropiło. Wszyscy goście na nas czekali i za chwilę weszliśmy do kościoła. Chór pięknie śpiewał, kościół wyglądał ładnie, a mnie przeszły już wszystkie nerwy Z niecierpliwością czekałam na przysięgę. Ksiądz był fajny, podpowiadał nam co mamy robić przysięgę mówiliśmy spokojnie, bez pomyłek, z uśmiecham, ale TŻ na początku się zapomniał i patrzył na księdza zamiast na mnie Po mszy poszliśmy podpisać dokumenty i można było iść przed kościół. Goście obsypali nas płatkami ze strzelających tub, grosikami i ryżem, (grosiki zbierały dzieci bo ja nie mogę kucać) Pod kościołem moc życzeń bardzo sie cieszyłam mogąc uścisnąć naszą Ewuszkę
Na salę dojechaliśmy dość szybko i czekaliśmy w aucie aż przyjechał autokar z większością gości. Rodzice przywitali nas chlebem i solą, dj powitał na sali, wypiliśmy szampana i poszliśmy jeść. Byłam strasznie głodna ale zjadłam tylko zupę bo miałam straaasznie ściśnięty żołądek. Pierwszy taniec poszedł nam dobrze, goście chwalili chociaż my wiemy że mogłoby być lepiej
Wesele było super, Dje spisali sie na medal Było kilka zabawa ale nie takich typowo weselnych, tylko na goście uczyli się prostego układu tanecznego, była bitwa na taniec miedzy kobietami i mężczyznami itp. Mnóstwo śmiechu. Wodzirej był tancerzem wiec dał też pokaz break dance i zrobił furorę jedzenie podobno było pyszne ja niewiele jadłam. Grill i drink bar tez się ludziom podobały
Oczepiny były krótkie i na temat, bukiet i muchę złapała para z rodziny TŻa .
My nie mieliśmy nawet czasu jeść ani pić bo zajmowaliśmy się gośćmi, tańczeniem ze wszystkimi i w ogóle Impreza skończyła się parę minut przed 5, goście jeszcze przed autokarem śpiewali nam sto lat Pożegnaliśmy się z obsługą wesela i poszliśmy spać (dementuję ze po weselu nie ma siły na noc poślubną, jak się chce to jest siła, nawet po 12 godzinach balowania )
czwartek (3 maja)
Pospaliśmy 4 godziny, ubraliśmy sie i poszliśmy na śniadanie, była tam też reszta gości którzy spali w hotelu. Część jechała już do domu więc sie pożegnaliśmy, później policzyliśmy kasę (), spakowaliśmy jedzenie które zostało z wesela i wróciliśmy do domu. Ubrałam się i umalowałam na poprawiny i pojechaliśmy do lokalu (poprawiny były w innym lokalu niż wesele). Na poprawinach było dużo bardziej na luzie. Organizowała je w całości moja teściowa więc w ogóle nie wiedzieliśmy co będzie, ale nawet nie było tak źle jak myśleliśmy pan grajek wprawdzie grał koszmarnie weselne piosenki, ale towarzystwo się bawiło a to najważniejsze Impreza skończyła sie ok 12 w nocy. Spakowaliśmy resztę jedzenia i pojechaliśmy do domu rodziców TŻa. Po powrocie jeszcze rozpakowaliśmy resztę prezentów i wypiliśmy z teściami szampana
W kolejnych dniach znowu były imprezki, ale już mniejsze, w podgrupach
Dziś dopiero wszystko spakowaliśmy do auta i wróciliśmy do naszego mieszkanka
Cudownie jest być żoną swojego męża

Na koniec wklejam kilka fotek

Chciałam Wam dużo więcej rzeczy napisać, ale już się chyba za bardzo rozpisałam, najwyżej w kolejnych postach jak macie pytania to piszcie
Relacja
Wyglądaliście pięknie
A bukiet i tort jakie śliczne

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 23:28   #3813
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
[B]

Ślicznie wyglądaliście a tort
Stary 2012-05-06, 23:28   #3814
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

urocza reakcja GRATULACJE
Wyglądałaś cudnie - piękna sukienka i wspaniała z was para
bukiet super i tort też bardzo ładny
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 23:34   #3815
morelka1987
Zadomowienie

Dzisiaj daliśmy pierwsze zaproszenie- naszemu świadkowi już od pół roku wiedział że będzie świadkiem, więc nie bylo to dla niego zaskoczenie

A ze świadkową ustalałam szczegóły dotyczące panieńskiego była strasznie zestresowana bo nigdy nie była na panieńskim, a swojego nie miała ( bo świadkowa trochę olała sprawę). ustaliłysmy że będzie panieński tematyczny właściwie ja jej dużo podpowiedziałam no nie będzie niespodzianki ale bedzie przynajmniej tak jak chciałam
Stary 2012-05-07, 05:23   #3816
Kabriela
Zadomowienie

Ewusiu ślicznie wyglądałaś, tort jest śliczny bukiecik piękny....piękna suknia i na zdjęciach nie widać żeby pogoda coś popsuła....rewelacyjnie rewelacyjnie....
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 05:41   #3817
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
relacja piekna z was para Gratuluje

nena

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 06:15   #3818
Kabriela
Zadomowienie

Ja też trzymam kciuki dla wszystkich PM które tego potrzebują
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 06:47   #3819
Jamee
Zakorzenienie

Nena

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

PMki mam problem z prezentem dla rodziców na podziękowanie - finansują wesele i naprawdę dużo nam pomagają.
- fotoksiążka odpada - nie podoba mi się ten pomysł
-kurzołapy w stylu figurek/oskarów dla najlepszych rodziców też, nie lubię takich rzeczy
-alkohol dla ojców/czekoladki dla mamy - jw
- kosz ze smakołykami to naprawdę banalny pomysł i chcemy go wykorzystać w ostatecznej ostateczności

Na początku myśleliśmy o 2-3dniowym wyjeździe, ale to jednak zbyt dużo kasy i trudniejsze do organizacji
My kupimy każdemu ulubione perfumy

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:00   #3820
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witam się w ten szaro-bury poniedziałek

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
przeżyłam po weselu. Było fajnie, wróciliśmy o czwartej, a teraz już chilloutuję w Krk. Bardzo proszę o kciuki za jutrzejsze kolokwium. Wiem, że tak męczę co miesiąc, ale kiedys zapomniałam Was poprosić i nie zdałam
dobrej nocki.
Cała gromada kciukasów
Cytat:
A nam nie potwierdził nikt
Parę osób powiedziało zaraz przy zapraszaniu, że na pewno będę i już potwierdzają, ale reszta wyszła z założenia, ze to oczywiste U nas to akurat nie jest problem bo mamy mniejsze wesele i ze wszystkimi się spotykamy na codzień i wiemy, że wszyscy będą, ale i tak mnie to bawi jakoś, że termin potwierdzenia został po prostu olany
Niektórzy mają dziwny tok rozumowania Ale dobrze, że macie ze wszystkimi kontakt na codzień, to raczej nie będzie niedomówień
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
oczywiste że mocne
miłego chillu

Póki co rozdaliśmy ok 15 zaproszeń i wszyscy od razu potwierdzili przybycie. Jedynie 1 kuzyn TŻta zapowiedział że będzie sam stwierdził że będzie polował na jakieś singielki
I takie podejście lubię Idzie sam, ale zakłada dobrą zabawę. I tak ma być
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - obecnie nie jestem w stanie was nadrobić.
Od czasu ślubu nie mam wolnej chwili by z wami być na bieżąco, ale czasem do was zaglądam.
Co do ślubu (28.04) było CUDNIE- pogoda piękna,TŻ u boku... orkiestra super, fotograf też.
Kilka amatorskich fotek wrzuciłam na pocztę - na plener jeszcze czekamy (głównie pogoda nam przestawia szyki). W tym tyg. w piątek wylot na tydzień miodowy do Grecji, a obecnie spędzam czas (drugie poprawiny) w rodzinnych stronach TŻ (podkarpackie)
Serdecznie pozdrawiam:
Kochan, super, że jesteś zadowolona i że mimo wszystkich stresów przed było pięknie
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Na 25 sierpnia poproszę tak w graniach 20-22 stopni
Ja 11-ego też nie pogardzę taką temperaturą. Przy wyższej się chyba roztopię...
Cytat:

Pieknie wyglądaliście Jeszcze raz wszystkuego dobrego
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:17   #3821
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Chciałam wpaść tylko i powiedzieć, że Te wu en powiedział, że 19 maja u Kindzi & Jgodzi będzie 30stopni Ogólnie poniżej 20-18 stopni ma nie spadać

To byłam ja, kuku pogodynka
no kochanieńka trzymam Cię za słowo bo dziś mi zmarzła

ewusia piękna relacja cudownie razem wyglądacie

magdziaS
jesteś kolejna na liście
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 07:19   #3822
a u d r e y
Wtajemniczenie

Ewusiu za piękną relację

i dzień dobry
Stary 2012-05-07, 07:20   #3823
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ewusia piękna relacja!!!
A jaka suknia ogólnie wyglądaliście bosko

Powiedz mi .. czy taki długi welon bardzo ciąży? Bo ja planuję mieć welon-tren żeby mi się tak ładnie ciągnął i zastanawiam się czy to wygodne tzn czy da się przeżyć jako tako

Heeej
Jakoś spać nie mogę ;P

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:22   #3824
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hej

u mnie strasznie ☠☠☠☠zi 6 stopni tylko jest

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:28   #3825
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej

u mnie strasznie ☠☠☠☠zi 6 stopni tylko jest
U mnie tak pada, że masakra. Gorzej, że teściów zalewa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 07:34   #3826
anusia-girl
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Naskrobałyście bardzo, bardzo dużo!!! Poczytałam troszkę ale przyznaje się, że nie wszystko. Więc nie cytuję, żeby nie było później, że ominęłam coś ważnego... ale jedno muszę

Cytat:
Piękna relacja dla Ciebie i dla wszystkich obecnych majowych mężatek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! DUŻO MIŁOŚCI I SZCZĘŚCIA!!!

Wczoraj wieczorem wróciliśmy z długiej majówki
Ze spraw ślubnych to :
* zaprosiliśmy już praktycznie wszystkich gości (zostało może do wysłania już pocztą zaproszenia do max 8 osób)
*załatwiliśmy sprawy formalne, czyli USC i spisaliśmy protokół przedślubny (podczas którego ksiądz był bardzo... upierdliwy i jakoś dziwnie niemiły. Straszne problemy ze wszystkiego robił i dodam, że "niedyskretnych pytań" nie zadawał. Najważniejsze, że już po. Nawet w tą niedzielę już zapowiedzi poleciały z ambony )
* wpłaciłam zaliczkę dla kwiaciarki i już mniej więcej dogadałam z nią co bym chciała

A poza tym wyjazd bardzo się udał, wypoczęliśmy, załatwiliśmy wszystko co zaplanowaliśmy... tylko od soboty praktycznie nic nie mówię... głos straciłam tzn jak już znajdę siłę na mówienie to piszczę
Stary 2012-05-07, 07:46   #3827
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
zalewa?

az tak leje?

o kurcze

a my wczoraj na ostatniej lekcji tanca ustalilismy ze tanczymy na 1 taniec tango argentino

do tej piosenki :

http://www.youtube.com/watch?v=Y7A5Ca4ZX8o

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-07, 07:48   #3828
moniq_87
Raczkowanie

Nie cierpię tego... Piszę do Was wielkie elaboraty, a tu mi się net zawiesi i się wiadomość nie zapisze... drugi raz mi się nie chce tyle pisąć... Genrelanie co najważniejsze, muszę dodrukować jedno zaproszenie, bo TZ zapomniał o jednym kuzynie... Byłam wczoraj w pasażu i pytałam o obrączki,bo już się nie mogę doczekać, ale jeszcze nie ma....
Oglądałam z moją mamą garnitury w Vistuli i moja mama powiedziała, że są śliczne i mamy jak najszybciej zamawiać, bo nam wykupią nasz rozmiar Buziaki dla majówkowych żonek i dla przygotowujących się PMek

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:53   #3829
Magdzia0108
Zadomowienie

Ewusiu kochana wyglądałaś ślicznie, fryzurka wyglądała rewelacyjnie, naturalnie, nic za bardzo nie posklejane. Fajnie, że takie dobre opinie dajesz o Pani Joasi - to mnie upewnia, że dokonałam dobrego wyboru

Dużo fioletowych dodatków mieliście, dzięki czemu było widać jaki jest kolor przewodni - super

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:53   #3830
MiciaKicia
Zakorzenienie

A u mnie też zimno brr....

Stary 2012-05-07, 07:54   #3831
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
OO to super my gadając z restauracją powiedzieliśmy, że też chcemy babeczkowy tort a później nam się odwidziało i sama nie wiem jaki będzie hehe

Jak tam rozdawanie zaproszeń?? bo ja dalej nie rozdałam tylko te co poleciały zagranicę i jeszcze musiałam 6 dokupić bo rodzice chcą jeszcze 8 osób i nie wiadomo czy jeszcze nie przybędzie jak ja nie lubię takich sytuacji :/
Kilka mamy już rozdanych. W sobotę jedziemy do rodziny Tż i wtedy zaprosimy prawie całą jego rodzinę. Swoją zostawiam na koniec bo jest najbliżej

Cytat:
hej dziewczyny,
przeżyłam po weselu. Było fajnie, wróciliśmy o czwartej, a teraz już chilloutuję w Krk. Bardzo proszę o kciuki za jutrzejsze kolokwium. Wiem, że tak męczę co miesiąc, ale kiedys zapomniałam Was poprosić i nie zdałam
dobrej nocki.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - obecnie nie jestem w stanie was nadrobić.
Od czasu ślubu nie mam wolnej chwili by z wami być na bieżąco, ale czasem do was zaglądam.
Co do ślubu (28.04) było CUDNIE- pogoda piękna,TŻ u boku... orkiestra super, fotograf też.
Kilka amatorskich fotek wrzuciłam na pocztę - na plener jeszcze czekamy (głównie pogoda nam przestawia szyki). W tym tyg. w piątek wylot na tydzień miodowy do Grecji, a obecnie spędzam czas (drugie poprawiny) w rodzinnych stronach TŻ (podkarpackie)
Serdecznie pozdrawiam:

Kocurkowi GRATULUJĘ z całego serca !!!
Super wyglądaliście

Cytat:
Kochane, nie wiem kiedy Was nadrobię, chyba tydzień mi to zajmie

chciałam serdecznie pogratulować kocurkowi
i złożyć najserdeczniejsze życzenia kochanym wczorajszym PMkom stu lat życia u boku mężów w szczęściu i zdrowiu

Wrzuciłam trochę amatorskich zdjęć na pocztę, do tego wątku, który założyła Ewuszka
Świetna relacja Też świetnie wyglądaliście a ten bukiet nie mówiąc już o torcie Pięknie wszystko się komponowało.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:58   #3832
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:

a my wczoraj na ostatniej lekcji tanca ustalilismy ze tanczymy na 1 taniec tango argentino

do tej piosenki :

Podejrzewam, że efekt będzie powalający...
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
No to rzeczywiście... u mnie jeszcze nie leje ale zachumrało się tak, że aż ciemno... a rano słońce świeciło
Stary 2012-05-07, 07:59   #3833
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

dobra laseczki, ja zmykam do pracy

pa!

Mia i Tosia <3

Stary 2012-05-07, 08:03   #3834
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
zalewa?

az tak leje?

o kurcze

do tej piosenki :

zalewa ich bo nie mają dachu. wprawdzie kilka warstw folii i innych zabezpieczaczy jest rozłożonych ale i tak przecieka

Stary 2012-05-07, 08:14   #3835
sloneczko740
Rozeznanie

hej dziewczynki muszę się wam pochwalić zamówiłam buciki ślubne będą srebrne.. musze na nie czekać tydzień albo 2 ale jak przyjdą to zrobie wam zdjęcie i wam pokażę dla mnie te buty są super jak babka mi powiedziała w sklepie że do białej sukni może srebrne buty to powiedziałam że nie nie chce ale ona mimo wszystko mi wyciągnęła spod lady i pokazała a ja się w nich zakochałam i zamówiłam (te buty są tylko na zamówienie pod klientkę- na wystawie ich nie było koszt moich bucików 190zł na platformie z obcasem 11cm z paseczkiem na kostce i z odkrytymi paluszkami)

Ewusia super relacja pięknie wyglądałaś
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:19   #3836
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki muszę się wam pochwalić zamówiłam buciki ślubne będą srebrne.. musze na nie czekać tydzień albo 2 ale jak przyjdą to zrobie wam zdjęcie i wam pokażę dla mnie te buty są super jak babka mi powiedziała w sklepie że do białej sukni może srebrne buty to powiedziałam że nie nie chce ale ona mimo wszystko mi wyciągnęła spod lady i pokazała a ja się w nich zakochałam i zamówiłam (te buty są tylko na zamówienie pod klientkę- na wystawie ich nie było koszt moich bucików 190zł na platformie z obcasem 11cm z paseczkiem na kostce i z odkrytymi paluszkami)

Ewusia super relacja pięknie wyglądałaś

Stary 2012-05-07, 08:21   #3837
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no kochanieńka trzymam Cię za słowo bo dziś mi zmarzła

ewusia piękna relacja cudownie razem wyglądacie

magdziaS
jesteś kolejna na liście
Tak

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:25   #3838
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Tak
no chociaż Ty jedna się cieszysz i się nie stresujesz czekam na Twój ślub jak na zbawienie, duszą będę z Tobą w dniu ślubu
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:26   #3839
Agis88
Raczkowanie

Hej dziewczynki ale zimno w Lbn, siedze w polarku i grubych skarpetkach
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

ja wczoraj też sporo załatwiłam byliśmy na sali zmieniliśmy troszkę menu ustaliliśmy menu obiadu poprawinowego i tak jak będzie ładnie to zupę i drugie danie jemy na sali a reszta w ogrodzie pod wielką altanką a jak nie to całośc na sali. Obiad poprawinowy zaczyna się o 13.00. Byliśmy w naszym pensjonacie gdzie zamówiliśmy pokoje dla gości przyjezdnych. Obajrzeliśmy je spr. czy jest pościel i ręczniki. Załatwiliśmy praktycznie beczkę z piwem. Wczoraj skończyłam kleic kokardki do winietek. Udało nam się idealnie sklecic śpiewnik zostało tylko wydrukowac przedziurkowac i zwiazac ale to tzcik zrobi w pracy bo ma tam dobry dziurkacz.
No i najgorsze stwierdziłam że na swój ślub bukietów robic nie będę po po prostu nie bedzie na to czasu a poza tym będę się stresowac. No i za bukiet swój i świadkowej plus bukiet na salę przed nami zapłacę około 500zł!! Ku....rwa!!!! no ale nic to powtarzam sobie jagódka spokojnie to twój ślub sama tego nie ogarniesz.

ja bym chciała ale 12 pracuję i do tego 12 będzie mój panieński taże serdecznie zapraszam dziewczyny z lublina i okolic

jak dla mnie to w tej pierwszej wyglądałaś o niebo lepiej
za zalatwione sprawy
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Już jakiś czas temu mierzyłam kieckę na poprawiny i dopiero teraz zrzuciłam fotki z telefonu na dysk. Co o niej sądzicie? Jest w kolorze białym i kosztuje tylko 85zł
pieknie wygladasz w tej sukienc! i ta cena... bierz!
Cytat:
Hej laseczki!

My właśnie wróciliśmy od moich rodziców fajny dzień był - nasza świadkowa w końcu ich poznala. Mój ojciec takie głupoty gadał że ze smiechu ledwo siedzielismy

powiedzial ze Magda jest " szpryca"

mama go zdzieliła za to

nie padał deszcz to zajechalismy do sanktuarium w Świętej Lipce
pokaże Wam jedno zdjecie z naszej sesyjki z moja świadkowa

Załącznik 4658826
Pieknie wygladacie! Fajnie ze wypad udany, obie jestescie szpryce!
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
dzisiaj jak ozmawialam z mamą to mowila, ze zimno i pada u nich... ale i tak wolalabym byc tam

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

mam dzisiaj 69 ddś
Fajna liczba
Cytat:
Kupiliśmy dzisiaj TŻtowi 2 garniaki
Gratulacje! My tez zakupilismy garniak na drugi dzien
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
hejka
próbuję Was nadrobić, ale jestem dopiero na 3 maja

kupiłam wczoraj sukienkę na poprawiny. oto ona : http://www.hm.com/pl/product/99325?article=99325-B

a teraz nadrabiam dalej
Piekna
Cytat:
hej dziewczyny,
dobrej nocki.

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Bardzo ładna

Pracuję nad Tż w kwestii szukania garnituru W ten weekend nie damy rady, bo wyjeżdżamy, a w niedzielę mamy jeszcze urodziny ciotki, ale myślę, że na następny namówię go w końcu

Mam więc pytanie: na co mam zwracać uwagę przy wyborze garnituru ? Jaki materiał jest dobry, żeby garniak nie gniótł się i był jednocześnie wygodny ? Macie może jakieś uwagi, rady ?
Na material czy sie nie za bardzo mnie, ja bralam poprostu troszke mterialu i mocna go sciskalam i patrzylam czy zagiecia wystepuja a jak tak to w jakim stopniu. Popatrz tez czy na ramionach dobrze sie uklada i czy nie jest za dlugi
Cytat:

wtorek (1 maja)

Przez cały dzień szykowałam pokoje dla gości, przygotowywałam rzeczy potrzebne na dzień wesela itp. Wieczorem byliśmy z TŻem i świadkową u spowiedzi. Bardzo czepliwy ksiądz nam się trafił, no ale jakoś przeżyliśmy Jak wróciliśmy to okazało się ze kolejna porfcja gosci przyjechała więc uściski i powitania i już musieliśmy jechać na salę zawieźć alkohol i winietki. Zajęło nam to z 2 godzinki, pomagali nam siostra i jej TŻ, poszło w miarę sprawnie. Po powrocie okazało się ze rodzina baluje w altance na ogródku wiec wypiłam parę kielichów wódki, później mycie i do spania. Poszłam spać ok 1 w nocy.

środa (2 maja )
Obudziłam się po 6 i już nie zasnęłam więc parę minut po 7 wstałam, zjadłam śniadanie z kuzynkami i ich rodzinami. Było wesoło, w ogóle się nie stresowałam. Później umyłam się i już z niecierpliwoscią czekałam na p Joannę - wizażystkę, która miała być ok 11.30, ale przyjechała już o 11. Najpierw czesała siostrę, później moją mamę, a na końcu mnie i od razu zrobiła mi makijaż. Bardzo mi sie podobała fryzura i makijaż trzymały się świetnie loczki które opadały na plecy na koniec się trochę rozkręciły, ale miały prawo bo przeżyły upał, burzę i gniecenie ich welonem makijaż trzymał się idealnie aż do rana, w ogóle nie musiałam nic poprawiać, ani nawet używać bibułek. Później p Joanna umalowała jeszcze siss, mamę i zdążyła nawet kuzynkę uczesać (wszystkie panie były baaaardzo zadowolone, moja siostra zaklepała sobie ją od razu na swój ślub który ma w przyszłym roku )
P. Joanna pojechała i zaczęła się nerwówka, bo samochód już pojechał po TŻa a ja nadal nie ubrana miałam spore problemy z założeniem sukni ale się udało zanim skończyłam sie ubierać przyjechali fotografowie i TŻ dobrze że byłam w pokoju na górze wiec na spokojnie sobie jeszcze dokończyłam ubieranie już w towarzystwie fotografów. Zeszłam na dół, a tam pełno ludzi, trochę spanikowałam, ale starałam się trzymać, tylko ręce mi się trzęsły i nie mogłam zapiąć TŻowi butonierki. TŻ wyglądał super oczywiście pochwalił też mój wygląd no i poszliśmy na błogosławieństwo. Łezki w oczach były ale nikt nie płakał, szybko poszło. W tym czasie szalała straszna burza z piorunami i oberwaniem chmury (ja to mam szczęście ) Czekaliśmy do ostatniej chwili z wyjazdem do kościoła żeby trochę przestało padać. Jak podjeżdżaliśmy pod kościół to już tylko kropiło. Wszyscy goście na nas czekali i za chwilę weszliśmy do kościoła. Chór pięknie śpiewał, kościół wyglądał ładnie, a mnie przeszły już wszystkie nerwy Z niecierpliwością czekałam na przysięgę. Ksiądz był fajny, podpowiadał nam co mamy robić przysięgę mówiliśmy spokojnie, bez pomyłek, z uśmiecham, ale TŻ na początku się zapomniał i patrzył na księdza zamiast na mnie Po mszy poszliśmy podpisać dokumenty i można było iść przed kościół. Goście obsypali nas płatkami ze strzelających tub, grosikami i ryżem, (grosiki zbierały dzieci bo ja nie mogę kucać) Pod kościołem moc życzeń bardzo sie cieszyłam mogąc uścisnąć naszą Ewuszkę
Na salę dojechaliśmy dość szybko i czekaliśmy w aucie aż przyjechał autokar z większością gości. Rodzice przywitali nas chlebem i solą, dj powitał na sali, wypiliśmy szampana i poszliśmy jeść. Byłam strasznie głodna ale zjadłam tylko zupę bo miałam straaasznie ściśnięty żołądek. Pierwszy taniec poszedł nam dobrze, goście chwalili chociaż my wiemy że mogłoby być lepiej
Wesele było super, Dje spisali sie na medal Było kilka zabawa ale nie takich typowo weselnych, tylko na goście uczyli się prostego układu tanecznego, była bitwa na taniec miedzy kobietami i mężczyznami itp. Mnóstwo śmiechu. Wodzirej był tancerzem wiec dał też pokaz break dance i zrobił furorę jedzenie podobno było pyszne ja niewiele jadłam. Grill i drink bar tez się ludziom podobały
Oczepiny były krótkie i na temat, bukiet i muchę złapała para z rodziny TŻa .
My nie mieliśmy nawet czasu jeść ani pić bo zajmowaliśmy się gośćmi, tańczeniem ze wszystkimi i w ogóle Impreza skończyła się parę minut przed 5, goście jeszcze przed autokarem śpiewali nam sto lat Pożegnaliśmy się z obsługą wesela i poszliśmy spać (dementuję ze po weselu nie ma siły na noc poślubną, jak się chce to jest siła, nawet po 12 godzinach balowania )
czwartek (3 maja)
Pospaliśmy 4 godziny, ubraliśmy sie i poszliśmy na śniadanie, była tam też reszta gości którzy spali w hotelu. Część jechała już do domu więc sie pożegnaliśmy, później policzyliśmy kasę (), spakowaliśmy jedzenie które zostało z wesela i wróciliśmy do domu. Ubrałam się i umalowałam na poprawiny i pojechaliśmy do lokalu (poprawiny były w innym lokalu niż wesele). Na poprawinach było dużo bardziej na luzie. Organizowała je w całości moja teściowa więc w ogóle nie wiedzieliśmy co będzie, ale nawet nie było tak źle jak myśleliśmy pan grajek wprawdzie grał koszmarnie weselne piosenki, ale towarzystwo się bawiło a to najważniejsze Impreza skończyła sie ok 12 w nocy. Spakowaliśmy resztę jedzenia i pojechaliśmy do domu rodziców TŻa. Po powrocie jeszcze rozpakowaliśmy resztę prezentów i wypiliśmy z teściami szampana
W kolejnych dniach znowu były imprezki, ale już mniejsze, w podgrupach
Dziś dopiero wszystko spakowaliśmy do auta i wróciliśmy do naszego mieszkanka
Cudownie jest być żoną swojego męża

Na koniec wklejam kilka fotek

Chciałam Wam dużo więcej rzeczy napisać, ale już się chyba za bardzo rozpisałam, najwyżej w kolejnych postach jak macie pytania to piszcie
dziekujemy za relacje, slicznie dobralas dodatki, wygladaliscie razem cudnie
Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Naskrobałyście bardzo, bardzo dużo!!! Poczytałam troszkę ale przyznaje się, że nie wszystko. Więc nie cytuję, żeby nie było później, że ominęłam coś ważnego... ale jedno muszę

Piękna relacja dla Ciebie i dla wszystkich obecnych majowych mężatek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! DUŻO MIŁOŚCI I SZCZĘŚCIA!!!

Wczoraj wieczorem wróciliśmy z długiej majówki
Ze spraw ślubnych to :
* zaprosiliśmy już praktycznie wszystkich gości (zostało może do wysłania już pocztą zaproszenia do max 8 osób)
*załatwiliśmy sprawy formalne, czyli USC i spisaliśmy protokół przedślubny (podczas którego ksiądz był bardzo... upierdliwy i jakoś dziwnie niemiły. Straszne problemy ze wszystkiego robił i dodam, że "niedyskretnych pytań" nie zadawał. Najważniejsze, że już po. Nawet w tą niedzielę już zapowiedzi poleciały z ambony )
* wpłaciłam zaliczkę dla kwiaciarki i już mniej więcej dogadałam z nią co bym chciała

A poza tym wyjazd bardzo się udał, wypoczęliśmy, załatwiliśmy wszystko co zaplanowaliśmy... tylko od soboty praktycznie nic nie mówię... głos straciłam tzn jak już znajdę siłę na mówienie to piszczę
za zalatwione sprawy, my tez juz spadlismy po raz pierwszy z ambony niestety nie bede slyszala swoich zapowiedzi bo mnie nie bedzie za tydzien musze byc w Lbn a potem mamy wesele...

My znowu musielismy wrocic do domku bo okazalo sie ze chrzestna Tż przyjezdza na rehabilitacje do Buska Zdroju (jest bardzo chora ma padaczke i jest po paru operacjach mózgu bo miala nowotwor) i postanowilismy ja odwiedzic i zaprosic przy okazji bo na codzien mieszka w Krk a do Buska mamy zdecydowanie blizej. Kobieta jest super, powiedziala ze na slub i na obiad przyjdzie a reszte wesele spedzi u tz w domu. To i tak wielki sukces i wyronienie bo na innych weselach w rodzinie jej nie bylo, kazdy by zrozumial jakby nie przyszla a tu prosze
Poza tm kupilismy garniak na drugi dzien dla Tż stalowy, wyglda super i aprosilismy kolejna czesc gosci 4/5 juz za nami
Pytalyscie na ile osob jest wesele bo bierzemy tyle wodki, przwidujemy 200 osob a wodke kupilismy tez na wieczor panienski i kawalerski i na bramy wiec w sumie nie wyjdzie z tak duzo

Mam wesele za 2 tygodnie i mysle o sukience z zalacznika co Wy na to? do tego nude szpilki i zielona bizu. Tz w stalowym garniaku i czerwonym krawacie

Mam tez mega wazne pytanie. Mozecie mi polecic mega matujacy krem, baze i podklad do twarzy? Wczoraj prosilismy gosci i strasznie sie stresowalam i przy okazji caly podklad mi splynal, wyglalalo to okropnie jak caly czas sie wycieralam a nie chce powtorki na weselu....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2284606594.jpg (15,7 KB, 11 załadowań)
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:39   #3840
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:

Cudowna relacja Wyglądałaś przepięknie No i tort... chcę bardzo podobny i jak mi powiedzą, że się nie da ze wstążeczkami, to im zdjęcie pokażę
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości