|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Teliczku
A fotki super Maly przystojniak z tego Twojego chrzesniaka. Kiedy dokładnie wylatujecie? Pytam zeby wiedziec kiedy życzyć dobrej zabawy
|
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Justa, Stronczek - to samo napisałyście, więc coś w tym musi być
![]() Cytat:
(nie do wiary, że to już rok minął )![]() Gdzie się odbywają? Cytat:
2. Jakie łądne te Wasze zdjęcia zawsze są Czy mi się wydaje, czy Jaś chciał bohaterowi dnia ucha urwać?
|
|
#4653 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Mamad, wszystkiego najlepszego!
Blondynko, dziękuję. Natko, przesyłam ogromnego buziaka od Hani w Domkowy nos. ![]() A nowy domownik nie taki nowy , był pierwszy w naszym domu i Borys się przy nim wychował. Kot jest cwany i go sobie całkowicie podporządkował. Właśnie sobie zdałam sprawę, że przygarnęliśmy go jak miałam 13 lat i on w tym roku też 13 skończy. (a wygląda na jakieś 2 ) Aktualnie nie mam ich obu w domu, bo rodzice Borysa zabrali nad morze. Tak jak pisałam Shirze- Borys mieszka u nich odkąd tata przeszedł na emeryturę. (nie chcą nam go oddać) Cytat:
Nie ma u Was na studiach kogoś takiego jak "opiekun kierunku"? Wiem, że jak u nas ludzie mieli problemy z promotorami to zwracali się do takiej osoby- było to skuteczne. Cytat:
Gratuluję inauguracji basenowej. ![]() Cytat:
Cytat:
2. Ale ją trzyma to paskudztwo- oby obyło się bez antybiotyku. Zdrówka! (Wodaqua, Brunetko, zdrówka dla waszych dziewczynek. )3. Mały ma głowę na karku i jest spostrzegawczy. ![]() |
||||
|
|
|
#4654 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Dwa porody przeżyłaś to i z zębem dasz radę! Tak poważnie to mnie to też niebawem czeka, ale strach jakby mniejszy.Cytat:
(za pierwszym razem przeczytałam konkurs i już myślałam, że na szybko będziesz chwasty wyrywać i kwiatki sadzić )Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnego Tymcia i czekam na cd.![]() Cytat:
Tymek pięknie sobie poradził. A takich zagrywek z płaczącym dzieckiem też nie lubię.Chciałam prosić o zdjęcia, ale patrząc na to co wytłuszczone już milczę. |
||||||
|
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brumeczku Jasiek uwielbia Cypriana i własnie tak okazuje zwoje uczucia ![]() iustyna szkoda mi z powodu ślubu a moze wymyslicie jakies mniejsze przyjecie? Marzenko cuuuuudo fotka w avatarze nie wiem czy zdarze do was wejsc dzisiaj Kochane (jeszce koncze pisanine do pracy) wiec przesyłam buziolki trzymajcie kciuki za Jasia cierpliwosc podczas podrózy
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Agata była dzielna i chyba wcale nie zauważyła, że nas nie ma Usnęła bez trudu, nie budziła się w nocy. Chyba tez spędziła fajny dzień u dziadków.Brumku za chrzciny i czekamy na zdjęcia.Nasze bobaski prześliczne. Hania słodka, Telik zdjęcia jak z katalogu jakiegoś Reszty nie pamiętam
|
|
|
|
#4657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Świetnie że wszystko się udało! Szkoda tylko że trochę Cytat:
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Telik to ja już życzę spokojnej podróży i cudownych wakacji Brumku za chrzciny. A te Scio fajnie że wesele udane. Dobrze, tak czasami się wyrwać. Lecę pracować. Pa
|
#4659 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy!
Cytat:
więc może to jest jakieś rozwiązanie?My mamy tylko ślub cywilny i już ksiądz nam oznajmił, ze drugiego dziecka bez ślubu nie ochrzci... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli wyrwałas sie z pieleszy?Super! Brumek chyba czytałam relacje z moich chrzcin Ewa tez bez drzemek cudna do 20, tez mama przygotowała góre pysznego jedzenia, tez Ewa nigdy nie była tyle noszona, tylko u mnie w role![]() doskonale Cie rozumiem...ja nawet wieczorem zadzwoniłam do ![]() Tż mnie opierniczył, ze nie zareagowałam, strasznie mi było głupio-nastepnego dnia spakowalismy Ewe i pojechaliśmy do ![]() Jednym słowem ach te mamymam nadzieje, że ja taka nie bede
|
||||
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Pogoda się popsuła ... ale podobno od środy ma znów wrócić słoneczna Ibiza do Polski :Ppatik pojawiło mi się na nk, że mamad ma urodziny ![]() telik matko, ależ Ty robisz soczyste te zdjęcia. No przepiękne są! i będę wieczorem trzymać mopa jedną ręką w szkole, a drugą kciuki za Waszą podróż ( pierw do Berlina, nie? ) brumek najważniejsze, że chrzciny udane, i za Wami! Tymon jak zwykle zachowywał się jak gentelmen. Miałam pisać Ci kiedyś, ze świetne te sukienki sobie kupiłaś. A teściówka nie elegancko się zachowywała. Tak mi się skojarzyło nawet, że jak jakaś psychopatka z lekka... ehh. My też mamy imprezę, 2.6 brat marka się żeni. I mam (odwieczny zresztą ) dylemat, bo nie mam co na siebie włożyć :P znaczy mam małą czarną, w sumie raz ubraną, i mam też taką spódnicę. Myślicie, że może być spódnica na wesele? bo szkoda mi wydawać pieniądze na coś, co włożę raz. To nie ekonomiczne ![]() Tylko nie mam zielonego pojęcia co do niej dobrać w razie czego. Może wkleję, i pomożecie co? oj, igg się wybudza. Bujubuju czas ( shira tak, to hardcorowe )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
co narozrabiała?
Cytat:
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu już wrzucam. I chciałam napisać, jeszcze tylko tyle, że jesteś WIELKA!
![]() ![]() ![]() Mam jeszcze taką kiecę jak w załączniku ( sprzed 3 lat ), ale chyba postawię na tą spódnicę. Zresztą nie wiem sama.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
i kompletnie nie mam pojęcia z czym tą spódnicę ubrać bym miała, przychodzi mi do głowy tylko czarna albo biała bokserka ale to nie pasuje na imprezę weselną.
Wybaczcie, za moje bezsensowne problemy i zasmiecanie wątku!
|
|
|
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik, Isiaok ten nasz ślub, to miało właśnie być małe przyjęcie na ogrodzie. Takie na 20-25 osób. Tylko, że kredyt musimy wziąć na inny cel a ślub miał być przy okazji nadmiaru (
) gotówki. U nas cała kasa poszła w dom i nawet nie mamy z czego odłożyć. To trochę zawiła sytuacja, nie do pisania na ogólnym . Kiedyś, dawno pisałam, że coś się stało i mamy problemy finansowe - to się nie zmieniło. Może się kwota zmieni na mniejszą . Do tego moi rodzice i jeden z braci nie mogą przylecieć. Do duszy to wszystko .
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, macie takie kocykowe przytulanki? Doświdczone mamy-sprawdzają sie??????
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11763 ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Łudze sie, ze moze kiedyś sie uda |
|
|
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina mi przychodzi do głowy taka bluzka jak Ula miała na chrzcinach Lilki (z jakby żabotem, czy falbanami przy szyi), bardziej elegancka. Była koloru cielistego albo brudnoróżowego. W klubie gdzieś są zdjęcia.
Ale ja się nie znam .
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
2 tytuły idą równo
![]() ariina84-dobrze Ci w tych krzakach?????? |
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, do drobnych nie należę a na serio to dziękuję ale to drobiazg ![]() Cytat:
wg mnie też pasuje chyba że w bardziej balowej wersji jakiś gorset?
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie dziewczyny, nie wpadłabym na to
już mam jakieś koncepcje!isia proszę Cię, nie wygaduj głupstw
|
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Dziękuję za wszystkie zyczenia urodzinowe ![]() Moje Dziecię kończy dziś 9 miesięcy ![]() Życzonka dla wszystkich świętujących w weekend i dzisiaj! Bylismy na weekend u moich rodziców. Pogoda się udała, Mały zadowolony - chyba najbardziej cieszył się, że mógł pomęczyć trochę pieski Kotki mniej go interesowały, krów się bał, ale szczekający piesek, który go potem lizał był the best U nas też wszelkich nadwyżek mleczka brak - mój mały ssak wysysa wszystko i nadal to mleczko wiedzie prym w jego żywieniu |
|
|
|
#4672 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
ooo nie fajnie ![]() Cytat:
dla teściówki![]() ![]() Cytat:
ale śliczny chrześniak to twoja strona czy tż? bo podobny to ciebie ![]() spokojnej podróży co zrobiła ? ![]() Cytat:
heheh jakbym zapadała takie buju Żbikowi to by był w w szoku ![]() w czym przepraszam bardzo??? ![]()
|
|
#4673 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teściowa zachowała się co najmniej dziwnie. ![]() No i oczywiście jak większość dziewczyn czekam na zdjęcia. Cytat:
![]() Ty jesteś instruktorem???Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
WITAM Dzisiaj do nas dotarł deszcz , ale już przestało padać.Wczoraj rodzinnie pospacerowaliśmy i wogóle miło spędziliśmy czas-rzadko sie zdarza, żebyśmy spędzili cały dzień wszyscy razem. Dzisiaj z Julcią teściowa. Aha! Kupiliśmy Julci łóżeczko turystyczne, wlożyliśmy tam materac z łóżeczka drewnianego i już stoi na stałe u Niej w pokoju. Kupiliśmy , bo i tak bedziemy potrzebowali drugie(jak drugie dzieciątko się urodzi), a drewniane było już za płytkie i nie dało się go niżej obniżyć-trzeba by było wiercić dziury. Julci nowe łóżeczko bardzo się podoba
|
|||||||
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Żbikowa roczkowa kopara
![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...50e8d9ae1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...39bfa3c73.html Żanetko to skąd ty jesteś, że tylko godzina jazdy? ![]() Mamad sto latek i dużo spokoju i własnych 4 kątów!!!!
|
#4676 | |
|
Rozeznanie
|
ariina84 radze wyjść...Shira leci z pałą
Oliweczka mądra córunia- wie, że trzeba robić miejsce ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
dzieki!
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Shireczko co za sprzęcior
![]() Ja na roczek też planuje pojazd, ale bardziej dziewczyński ![]() http://allegro.pl/little-tikes-samoc...293488948.html |
|
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajne autko masz na oku nie mogę znaleźć cukierni która zrobi mi tort taki jak ja chcę, tylko takie jakie mają w ofercie ehhhhh
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
skoro o roczku mowa, co myślicie?
http://allegro.pl/fisher-price-gasie...304661158.html http://allegro.pl/fisher-price-garnu...308003639.html |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Marina no i kto tu jest piękny? Jak dasz bluzkę elegancką do tej spódnicy i szpilki to jak najbardziej ok. sukienka z fotki jest też łada. Iustyna przykro mi z powodu zmiany planów ślubnych, kłopotów finansowych...całe życie wszystko się toczy wokół kasy, 95% problemów to sałata ![]() Brumek teściowa zachowała się jak moja w wielkanoc. no comment już o tym. Przykro pewnie było Twojej mamie, myślę że tż mógł jej delikatnie zwrócić uwagę. fajnie, że impreza udana. Telik śliczne zdjęcia masz, to już kiedyś pisałam. Cyprian b ładny chłopczyk, i Johny jaki strój uhm Udanego pobytu ![]() Shira to Cię syn wywiezie na łyżce teraz ( żartowałam)Pogoda się popsuła. A my jedziemy do zakopca w środę, mam masę obaw jak sara zniesie podróż 6h, pobyt no i ze spaniem problem bo nie mamy łóżeczka turystycznego, nigdy nie spała ze mną w łóżku..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

Maly przystojniak z tego Twojego chrzesniaka.

(nie do wiary, że to już rok minął
)

, był pierwszy w naszym domu i Borys się przy nim wychował. Kot jest cwany i go sobie całkowicie podporządkował. Właśnie sobie zdałam sprawę, że przygarnęliśmy go jak miałam 13 lat i on w tym roku też 13 skończy. (a wygląda na jakieś 2 
piaty już ...na szczęście w tym wszystkim nie ma gorączki, więc w te ciepłe dni siedziałyśmy na dworze i odpoczywałyśmy. teraz weekend spędziliśmy dla odmiany u teściów. pogrilowaliśmy, poodwiedzaliśsmy starych znajomych męża - wszyscy Hanka zachwyceni, a 
. Obie moje panny staly sie megasbsorbujace to raz,
A takich zagrywek z płaczącym dzieckiem też nie lubię.

, ale już przestało padać.
zębole