W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 23:59   #4651
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliczku
A fotki super Maly przystojniak z tego Twojego chrzesniaka.
Kiedy dokładnie wylatujecie? Pytam zeby wiedziec kiedy życzyć dobrej zabawy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 00:11   #4652
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Justa, Stronczek - to samo napisałyście, więc coś w tym musi być

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aaaa za tydzień Mistrzostwa Polski Instruktorów - będę prosić o kciuki!
Bronimy tytułu mistrza, tak? (nie do wiary, że to już rok minął )

Gdzie się odbywają?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Brumeczku byłam myślami dziś z Tobą i trzymałam kciuki, ciesze ze sie udało i czekam na relacje i fotografie

2. My dzis spedzilismi miło dzien na komuni mojego ślicznego Chrześniaka
Jasiek był cudowny non stop się śmiał z przerwami na jedzenie
1.
2. Jakie łądne te Wasze zdjęcia zawsze są
Czy mi się wydaje, czy Jaś chciał bohaterowi dnia ucha urwać?
Stary 2012-05-07, 00:57   #4653
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Mamad, wszystkiego najlepszego! Przede wszystkim życzę Ci (Wam) abyście znaleźli lokum dla Waszej trójki, gdzie mogłabyś odetchnąć i nabrać pewności, że jesteś dla Patryka najlepszą mamą pod słońcem!

Blondynko, dziękuję.

Natko, przesyłam ogromnego buziaka od Hani w Domkowy nos.
A nowy domownik nie taki nowy, był pierwszy w naszym domu i Borys się przy nim wychował. Kot jest cwany i go sobie całkowicie podporządkował. Właśnie sobie zdałam sprawę, że przygarnęliśmy go jak miałam 13 lat i on w tym roku też 13 skończy. (a wygląda na jakieś 2 ) Aktualnie nie mam ich obu w domu, bo rodzice Borysa zabrali nad morze. Tak jak pisałam Shirze- Borys mieszka u nich odkąd tata przeszedł na emeryturę. (nie chcą nam go oddać)

Piękne z Was damy.
Nie ma u Was na studiach kogoś takiego jak "opiekun kierunku"? Wiem, że jak u nas ludzie mieli problemy z promotorami to zwracali się do takiej osoby- było to skuteczne.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A! matko, zapomniałam się pochwalić!
Byliśmy na basenie ( ale złam na siebie, bo zapomniałam aparatu), ale było ...zacnie!
Czyli Igiemu się podobało? Gratuluję inauguracji basenowej.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Idzie burza. Chmury budzą postrach, czarno dookoła, błyska się i grzmi. Okno na oścież otwarte, czuję bzy kwitnące i sąsiada.
A czym sąsiad pachnie tak intensywnie?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
1. Haniołek cudny
2. Hanka oczywiście nadal chora. w piatek byłyśmy u lekarza i nadal walczę z paskudztwem poprzez inhalacje, dostała też fenistil w kroplach, a jutro do kontroli i jeżeli nie będzie poprawy to dostanie antybiotyk piaty już ...na szczęście w tym wszystkim nie ma gorączki, więc w te ciepłe dni siedziałyśmy na dworze i odpoczywałyśmy. teraz weekend spędziliśmy dla odmiany u teściów. pogrilowaliśmy, poodwiedzaliśsmy starych znajomych męża - wszyscy Hanka zachwyceni, a
3. 4 letni synek znajomych sstwierdził, że Hania taka ładna, że może być jego dziewczyną, bo w przedszkolu całym ładniejszej nie ma
1. Dziękuję.
2. Ale ją trzyma to paskudztwo- oby obyło się bez antybiotyku. Zdrówka! (Wodaqua, Brunetko, zdrówka dla waszych dziewczynek. )
3. Mały ma głowę na karku i jest spostrzegawczy.
Stary 2012-05-07, 01:00   #4654
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku, wszyscy zdrowi (odpukać), Helena każdego dnia coraz bardziej rozkoszna, raczkuje, siada i czasami przymierza się do wstawania... a do tego to bardzo pogodne dziecko.
Zdolna Helenka.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło
Trzymam mocno kciuki . Dwa porody przeżyłaś to i z zębem dasz radę! Tak poważnie to mnie to też niebawem czeka, ale strach jakby mniejszy.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
witam sie po dluzszej nieobecnosci
Jakos mi ostatnio dnia nie starczalo, zeby pobyc na wizazu. Obie moje panny staly sie megasbsorbujace to raz,
a dwa, ze duzo czasu spedzamy teraz na dworze/polu - pochwale sie moze przy okazji, ze kupilam sobie ogrodek dzialkowy, a za dwa dni jak przejde obowiazkowy kurs na dzialkowca (!) to bede dzialkowcem pelna geba
Blana teraz nie daje mi odejsc od siebie na krok, boje sie o nia, bo caly czas chce chodzic i to na dwoch nogach, liczy sie tylko to! wiec jak jej nie podtrzymuje to wspina sie na sciany, stoly, meble i dawaj! CHODZIC, CHODZIC CHODZIC
No i jest zguba. Brawa dla coraz bardziej mobilnej Blanki i powodzenia na kursie. (za pierwszym razem przeczytałam konkurs i już myślałam, że na szybko będziesz chwasty wyrywać i kwiatki sadzić )

Cytat:
Ślub - nasz odwołany z powodów finansowych (nie dostaliśmy kredytu...). Może za rok.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Udało się, było bosko! Tymek dzielny, pogodny, piękny, kocham go na zabój i pękam z dumy
Szczegóły potem, moje kochane dziewczynki
dla dzielnego Tymcia i czekam na cd.

Cytat:
Z chrztem było tak:

No i ponarzekałam sobie, a w gruncie rzeczy dzień był cudowny i udany. Tymuś już nie jest poganinem Zdjęć nie mam na razie oprócz tych z
Brawa się mamie należą za przygotowanie pysznego jedzenia. Tymek pięknie sobie poradził. A faktycznie się nie popisała, może właśnie o te zdjęcia chodziło? Żeby mieć ich jak najwięcej z wnuczkiem? A takich zagrywek z płaczącym dzieckiem też nie lubię.
Chciałam prosić o zdjęcia, ale patrząc na to co wytłuszczone już milczę.
Stary 2012-05-07, 07:06   #4655
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Teliczku
A fotki super Maly przystojniak z tego Twojego chrzesniaka.
Kiedy dokładnie wylatujecie? Pytam zeby wiedziec kiedy życzyć dobrej zabawy
Stronczku jedziemy dziś w nocy

Brumeczku Jasiek uwielbia Cypriana i własnie tak okazuje zwoje uczucia

iustyna szkoda mi z powodu ślubu ,
a moze wymyslicie jakies mniejsze przyjecie?

Marzenko
cuuuuudo fotka w avatarze

nie wiem czy zdarze do was wejsc dzisiaj Kochane
(jeszce koncze pisanine do pracy)
wiec przesyłam buziolki
trzymajcie kciuki za Jasia cierpliwosc podczas podrózy
Stary 2012-05-07, 07:40   #4656
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No i jak po weselu??
fajnie. Wróciłam na rauszu (mężul nie pił, a ja poszalałam z koleżankami ze studiów, dawno sie nie widziałyśmy). Wesele fajne, troche potańczyliśmy (zespół mocno średni), jedzonko pyszne, domowe (bo to takie wesele wiejskie, swoja świnka, kurki itd.).
Agata była dzielna i chyba wcale nie zauważyła, że nas nie ma Usnęła bez trudu, nie budziła się w nocy. Chyba tez spędziła fajny dzień u dziadków.

Brumku za chrzciny i czekamy na zdjęcia.

Nasze bobaski prześliczne. Hania słodka, Telik zdjęcia jak z katalogu jakiegoś

Reszty nie pamiętam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:53   #4657
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Blana teraz nie daje mi odejsc od siebie na krok, boje sie o nia, bo caly czas chce chodzic i to na dwoch nogach, liczy sie tylko to! wiec jak jej nie podtrzymuje to wspina sie na sciany, stoly, meble i dawaj! CHODZIC, CHODZIC CHODZIC
Wszystko wskazuje na to, ze juz niedlugo rece mamy nie beda potrzebne nawet do asekuracji z czego sie ciesze, bo peka mi juz kregoslup.
no to tylko pogratulować nowych umiejętnosci
Cytat:
Ślub - nasz odwołany z powodów finansowych (nie dostaliśmy kredytu...). Może za rok.
oj, szkoda
Cytat:
Stronczku musimy odłożyć chrzciny, bo bez ślubu nie chcą jej ochrzcić. Tż objechał kilka kościołów. Babcie i prababcie marudzą, ale co mamy zrobić? Już się dwie zdeklarowały, że one pójdą i porozmawiają z proboszczami . Prosiliśmy, żeby dały spokój.
a niech sobie marudzą, trudno. A swoją drogą fajne te co chcą księdza ustawić
Cytat:
Udało się, było bosko! Tymek dzielny, pogodny, piękny, kocham go na zabój i pękam z dumy

Świetnie że wszystko się udało! Szkoda tylko że trochę popsuła... one tak wszystkie mają, czy co?

Cytat:
następna mądra .... a kciuki oczywiście będą, tylko przypominaj się!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:02   #4658
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Telik to ja już życzę spokojnej podróży i cudownych wakacji
Brumku za chrzciny. A te tak mają. Moja też wczoraj dała popis
Scio fajnie że wesele udane. Dobrze, tak czasami się wyrwać.

Lecę pracować. Pa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:11   #4659
isiaok
Rozeznanie

Witamy!

Cytat:
Stronczku musimy odłożyć chrzciny, bo bez ślubu nie chcą jej ochrzcić. Tż objechał kilka kościołów. Babcie i prababcie marudzą, ale co mamy zrobić? Już się dwie zdeklarowały, że one pójdą i porozmawiają z proboszczami . Prosiliśmy, żeby dały spokój.
Moja kuzynka robiła ślub i chrzciny jednocześnieNatalka miała 1,5 roku-sypała przed rodzicami kwiatuszki w drodze do ołtarza.A po Mszy miała prywatny chrzestMieli wielkie przyjecie w ogrodzie pod namiotamiwięc może to jest jakieś rozwiązanie?
My mamy tylko ślub cywilny i już ksiądz nam oznajmił, ze drugiego dziecka bez ślubu nie ochrzci...

Cytat:

Cytat:

tak na szybko

Brumeczku

My dzis spedzilismi miło dzien na komuni mojego ślicznego Chrześniaka

pozatym od 2 dni staram się spakować

wkleje fotke z dzisiaj
Oj, jaki komunijny książe. Z resztą chrzestna tez jak zwykle piękna-o Janie nie wspomne

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
fajnie. Wróciłam na rauszu (mężul nie pił, a ja poszalałam z koleżankami ze studiów, dawno sie nie widziałyśmy). Wesele fajne, troche potańczyliśmy (zespół mocno średni), jedzonko pyszne, domowe (bo to takie wesele wiejskie, swoja świnka, kurki itd.).
Agata była dzielna i chyba wcale nie zauważyła, że nas nie ma Usnęła bez trudu, nie budziła się w nocy. Chyba tez spędziła fajny dzień u dziadków.
Jaki tż wspaniałomyślny-mój by na to nie wpadł
Czyli wyrwałas sie z pieleszy?Super!

Brumek chyba czytałam relacje z moich chrzcin Ewa tez bez drzemek cudna do 20, tez mama przygotowała góre pysznego jedzenia, tez Ewa nigdy nie była tyle noszona, tylko u mnie w role weszła moja mama
doskonale Cie rozumiem...ja nawet wieczorem zadzwoniłam do przeprosic, że nie mogła sie nacieszyc wnuczka
Tż mnie opierniczył, ze nie zareagowałam, strasznie mi było głupio-nastepnego dnia spakowalismy Ewe i pojechaliśmy do na cały dzien

Jednym słowem ach te mamymam nadzieje, że ja taka nie bede
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:15   #4660
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Pogoda się popsuła ... ale podobno od środy ma znów wrócić słoneczna Ibiza do Polski :P

patik pojawiło mi się na nk, że mamad ma urodziny

telik matko, ależ Ty robisz soczyste te zdjęcia. No przepiękne są! i będę wieczorem trzymać mopa jedną ręką w szkole, a drugą kciuki za Waszą podróż ( pierw do Berlina, nie? )

brumek najważniejsze, że chrzciny udane, i za Wami! Tymon jak zwykle zachowywał się jak gentelmen. Miałam pisać Ci kiedyś, ze świetne te sukienki sobie kupiłaś. A teściówka nie elegancko się zachowywała. Tak mi się skojarzyło nawet, że jak jakaś psychopatka z lekka... ehh.

My też mamy imprezę, 2.6 brat marka się żeni. I mam (odwieczny zresztą ) dylemat, bo nie mam co na siebie włożyć :P znaczy mam małą czarną, w sumie raz ubraną, i mam też taką spódnicę. Myślicie, że może być spódnica na wesele? bo szkoda mi wydawać pieniądze na coś, co włożę raz. To nie ekonomiczne
Tylko nie mam zielonego pojęcia co do niej dobrać w razie czego.
Może wkleję, i pomożecie co?

oj, igg się wybudza. Bujubuju czas ( shira tak, to hardcorowe)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 08:26   #4661
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brumku za chrzciny. A te tak mają. Moja też wczoraj dała popis
co narozrabiała?
Cytat:
My też mamy imprezę, 2.6 brat marka się żeni. I mam (odwieczny zresztą ) dylemat, bo nie mam co na siebie włożyć :P znaczy mam małą czarną, w sumie raz ubraną, i mam też taką spódnicę. Myślicie, że może być spódnica na wesele? bo szkoda mi wydawać pieniądze na coś, co włożę raz. To nie ekonomiczne
dawaj zdjecia, coś na pewno doradzimy

Stary 2012-05-07, 08:41   #4662
Marina1
Zakorzenienie

Aniu już wrzucam. I chciałam napisać, jeszcze tylko tyle, że jesteś WIELKA!

Mam jeszcze taką kiecę jak w załączniku ( sprzed 3 lat ), ale chyba postawię na tą spódnicę. Zresztą nie wiem sama.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03640.jpg (143,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02349.jpg (165,0 KB, 81 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-05-07, 08:43   #4663
Marina1
Zakorzenienie

i kompletnie nie mam pojęcia z czym tą spódnicę ubrać bym miała, przychodzi mi do głowy tylko czarna albo biała bokserka ale to nie pasuje na imprezę weselną.

Wybaczcie, za moje bezsensowne problemy i zasmiecanie wątku!
Stary 2012-05-07, 08:48   #4664
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Mam jeszcze taką kiecę jak w załączniku ( sprzed 3 lat ), ale chyba postawię na tą spódnicę. Zresztą nie wiem sama.
Zakochałam sie w Tobie
Stary 2012-05-07, 08:58   #4665
iustyna1
Wtajemniczenie

Telik, Isiaok ten nasz ślub, to miało właśnie być małe przyjęcie na ogrodzie. Takie na 20-25 osób. Tylko, że kredyt musimy wziąć na inny cel a ślub miał być przy okazji nadmiaru ( ) gotówki. U nas cała kasa poszła w dom i nawet nie mamy z czego odłożyć. To trochę zawiła sytuacja, nie do pisania na ogólnym .

Kiedyś, dawno pisałam, że coś się stało i mamy problemy finansowe - to się nie zmieniło. Może się kwota zmieni na mniejszą . Do tego moi rodzice i jeden z braci nie mogą przylecieć. Do duszy to wszystko .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:01   #4666
isiaok
Rozeznanie

Dziewczyny, macie takie kocykowe przytulanki? Doświdczone mamy-sprawdzają sie??????
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11763

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Telik, Isiaok ten nasz ślub, to miało właśnie być małe przyjęcie na ogrodzie. Takie na 20-25 osób. Tylko, że kredyt musimy wziąć na inny cel a ślub miał być przy okazji nadmiaru ( ) gotówki. U nas cała kasa poszła w dom i nawet nie mamy z czego odłożyć. To trochę zawiła sytuacja, nie do pisania na ogólnym .

Kiedyś, dawno pisałam, że coś się stało i mamy problemy finansowe - to się nie zmieniło. Może się kwota zmieni na mniejszą . Do tego moi rodzice i jeden z braci nie mogą przylecieć. Do duszy to wszystko .
Jeśli Cie to pocieszy to my z tych samych powodów nie mamy Kościelnego
Łudze sie, ze moze kiedyś sie uda
Stary 2012-05-07, 09:01   #4667
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina mi przychodzi do głowy taka bluzka jak Ula miała na chrzcinach Lilki (z jakby żabotem, czy falbanami przy szyi), bardziej elegancka. Była koloru cielistego albo brudnoróżowego. W klubie gdzieś są zdjęcia.
Ale ja się nie znam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:09   #4668
isiaok
Rozeznanie

2 tytuły idą równo

ariina84-dobrze Ci w tych krzakach??????
Stary 2012-05-07, 09:09   #4669
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

no, do drobnych nie należę

a na serio to dziękuję ale to drobiazg

Cytat:
Marina mi przychodzi do głowy taka bluzka jak Ula miała na chrzcinach Lilki (z jakby żabotem, czy falbanami przy szyi), bardziej elegancka. Była koloru cielistego albo brudnoróżowego. W klubie gdzieś są zdjęcia.
Ale ja się nie znam .

wg mnie też pasuje

chyba że w bardziej balowej wersji jakiś gorset?

Stary 2012-05-07, 09:15   #4670
Marina1
Zakorzenienie

patrzcie dziewczyny, nie wpadłabym na to już mam jakieś koncepcje!

isia proszę Cię, nie wygaduj głupstw
Stary 2012-05-07, 09:30   #4671
mamad1
Zadomowienie

Witam.
Dziękuję za wszystkie zyczenia urodzinowe W tym roku już miałam urodzin nie obchodzić, ale się nie udało
Moje Dziecię kończy dziś 9 miesięcy
Życzonka dla wszystkich świętujących w weekend i dzisiaj!
Bylismy na weekend u moich rodziców. Pogoda się udała, Mały zadowolony - chyba najbardziej cieszył się, że mógł pomęczyć trochę pieski Kotki mniej go interesowały, krów się bał, ale szczekający piesek, który go potem lizał był the best

U nas też wszelkich nadwyżek mleczka brak - mój mały ssak wysysa wszystko i nadal to mleczko wiedzie prym w jego żywieniu
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:38   #4672
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło
kochana mocne trzymam

Cytat:

ooo nie fajnie
Cytat:
dla teściówki

Cytat:

oooo emocję trzymam

Cytat:

wkleje fotke z dzisiaj
ale śliczny chrześniak to twoja strona czy tż? bo podobny to ciebie

Cytat:
Stronczku jedziemy dziś w nocy
spokojnej podróży

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Moja też wczoraj dała popis

co zrobiła ?
Cytat:

a jaki masz rozmiar bo ja mam fajną sukienkę mogę ci pożyczyć wyślę ty sobie ją zważysz po bokach jak chcesz wstawię fotki

heheh jakbym zapadała takie buju Żbikowi to by był w w szoku

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
2 tytuły idą równo

ariina84-dobrze Ci w tych krzakach??????
w czym przepraszam bardzo???
Stary 2012-05-07, 09:39   #4673
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Z chrztem było tak:

oprócz nas była jeszcze trójka innych dzieci chrzczona. I wszystkie były dość spokojne. Tymek nie płakał, ale cały czas czymś się zajmował: to usiłował odkręcić taki haczyk do wieszania torebek w kościelnej ławce, to zjadał karteczkę "ZAREZERWOWANE" na naszej ławce, to zaczepiał ojca drugiego dziecka
Przy polewaniu łebka chyba się przez sekundę wystraszył, bo oczka wytrzeszczył i się spiął, jak podeszło trzech facetów (ksiądz, ministrant, ktoś tam jeszcze i jakiś fotograf) i zaczęło nad nim gwałtowne ruchy wykonywać, ale szybko go podrzuciłam do góry i już było ok. Pod koniec mszy zaczął śpiewać, ale do końca wytrwaliśmy
I mój brat, jako ten świadek, normalnie świecę zapalił i wszystko było jakby był "normalnym" chrzestnym
A od nas ksiądz w całym tym zamieszaniu w zakrystii przed mszą nie wziął ani karteczek od spowiedzi (i dobrze, bo mąż w końcu nie poszedł ), ani pieniędzy!
Potem szybko do domu wpadliśmy po kilka rzeczy, podstawiłąm Tymciowi pierś i tak się przyssał, że jadł i jadł i jadł. Tak mu Duch Święty podziałał na apetyt
U mamy wszystko było pięknie przygotowane. Żarcie pyszne. Nie odwdzięczę się jej do końca życia!
Tymek tryskał cały dzień humorem, słał uśmiechy i ani ślad z jego strachu przed ludźmi nie został. Cały dzień nie spał, a do 20 był pogodny i rozgadany

I tylko jedno mi się nie podobało:
Niby nic strasznego nie robiła, ale cały czas miała Tymka na rękach. Nie dała się nikomu do niego dotknąć i mnie to wkurzyło Bo ja sie zawsze staram tak sprawiedliwie robić, ze np. zabieram go swojej mamie, jak go chwilę trzyma, żeby teściom nie było przykro, że ona ma, oni nie. A ta dzisiaj o nikim nie pomyślała, z nikim słowa nie zamieniła CAŁY DZIEŃ, tylko go trzymała. Nawet jak płakał nie chciała oddać! Ocywiście zabierałam na jedzenie itp, ale zaraz podlatywała i brała znowu. Chciałąm go na chwilę dać starszej siostrze męża, bo ona w Tymku zakochana i bardzo ją lubię, to wytrzymała niecałe 2 minuty i go jej wyrwała. Pod jakimś pretekstem ja go zaraz wzięłam i potem znowu dałam tamtej, a teściowa znowu po minucie go przejęła
I co za tym idzie na WSZYSTKICH (oprócz 3) zdjęciach z przyjęcia Tymek jest z teściową I to mnie wkurza najbardziej. Na równi z tym, że moja mama taki kawał roboty dla nas odwaliła, a wnuczka nawet 5 sekund nie miała na rękach
W ogóle Tymek nigdy dotąd nie był tyle poza moimi i męża rękami co dziś No i nie byłoby źle, gdyby nie tylko ona go miała. Bo to niemiłe było dla innych po prostu.
I jak już się żalę, to wspomnę jeszcze, że nie znoszę jak teściowa, gdy Tymuś zapłacze i wyciąga do mnie raczki, odbiega z nim i mówi: "uciekniemy od mamusi", "nie chcesz do mamusi", "nie dam cię mamusi". On płacze, ale ona nie chce oddać. Zawsze i tak oddaje, bo albo ja, albo maż go zabieramy (),ale jakoś mi przykro gdy tak mówi

No i ponarzekałam sobie, a w gruncie rzeczy dzień był cudowny i udany. Tymuś już nie jest poganinem Zdjęć nie mam na razie oprócz tych z
SUPER, że chrzciny się udały-bardzo się cieszę
A teściowa zachowała się co najmniej dziwnie.
No i oczywiście jak większość dziewczyn czekam na zdjęcia.

Cytat:

Ty jesteś instruktorem???
Cytat:
My dzis spedzilismi miło dzien na komuni mojego ślicznego Chrześniaka

pozatym od 2 dni staram się spakować

wkleje fotke z dzisiaj
Widać, że impreza udana
Cytat:
trzymajcie kciuki za Jasia cierpliwosc podczas podrózy

Cytat:

Już dziewczyny świetnie Ci doradziły z tym gorsetem, bądź żakardową bluzką- z resztą, co nie założysz i tak będziesz pięknie wyglądała

Cytat:
Dziewczyny, macie takie kocykowe przytulanki? Doświdczone mamy-sprawdzają sie??????

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------
My nie mamy

WITAM
Dzisiaj do nas dotarł deszcz, ale już przestało padać.
Wczoraj rodzinnie pospacerowaliśmy i wogóle miło spędziliśmy czas-rzadko sie zdarza, żebyśmy spędzili cały dzień wszyscy razem.
Dzisiaj z Julcią teściowa.
Aha! Kupiliśmy Julci łóżeczko turystyczne, wlożyliśmy tam materac z łóżeczka drewnianego i już stoi na stałe u Niej w pokoju. Kupiliśmy , bo i tak bedziemy potrzebowali drugie(jak drugie dzieciątko się urodzi), a drewniane było już za płytkie i nie dało się go niżej obniżyć-trzeba by było wiercić dziury.
Julci nowe łóżeczko bardzo się podoba

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:41   #4674
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Mielismy za malucha, ale nawet wtedy zainteresowanie było średnie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:47   #4675
Shira_83
Zadomowienie

Żbikowa roczkowa kopara

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...50e8d9ae1.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...39bfa3c73.html

Żanetko to skąd ty jesteś, że tylko godzina jazdy?

Mamad sto latek i dużo spokoju i własnych 4 kątów!!!!
Stary 2012-05-07, 09:51   #4676
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

w czym przepraszam bardzo???
ariina84 radze wyjść...Shira leci z pałą

Oliweczka mądra córunia- wie, że trzeba robić miejsce

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mielismy za malucha, ale nawet wtedy zainteresowanie było średnie
Tego sie obawiałam...Czyli dalej bujamy się z pieluszkadzieki!
Stary 2012-05-07, 09:55   #4677
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Żbikowa roczkowa kopara
Kurcze Shireczko co za sprzęcior
Ja na roczek też planuje pojazd, ale bardziej dziewczyński

http://allegro.pl/little-tikes-samoc...293488948.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:00   #4678
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kurcze Shireczko co za sprzęcior
Ja na roczek też planuje pojazd, ale bardziej dziewczyński

http://allegro.pl/little-tikes-samoc...293488948.html
no tak nie wyobrażam sobie Sarity na koparze
ale fajne autko masz na oku

nie mogę znaleźć cukierni która zrobi mi tort taki jak ja chcę, tylko takie jakie mają w ofercie ehhhhh
Stary 2012-05-07, 10:07   #4679
isiaok
Rozeznanie

skoro o roczku mowa, co myślicie?
http://allegro.pl/fisher-price-gasie...304661158.html

http://allegro.pl/fisher-price-garnu...308003639.html
Stary 2012-05-07, 10:11   #4680
patik87
Zakorzenienie

hej.

Marina no i kto tu jest piękny? boshhe taki lachon z Ciebie, wysoka, szczupła, śliczna jak mało która.,serio.
Jak dasz bluzkę elegancką do tej spódnicy i szpilki to jak najbardziej ok.
sukienka z fotki jest też łada.

Iustyna przykro mi z powodu zmiany planów ślubnych, kłopotów finansowych...całe życie wszystko się toczy wokół kasy, 95% problemów to sałata po raz kolejny nie podoba mi się podejście kościoła w sprawie chrztu

Brumek teściowa zachowała się jak moja w wielkanoc. no comment już o tym. Przykro pewnie było Twojej mamie, myślę że tż mógł jej delikatnie zwrócić uwagę. fajnie, że impreza udana.

Telik śliczne zdjęcia masz, to już kiedyś pisałam. Cyprian b ładny chłopczyk, i Johny jaki strój uhm
Udanego pobytu

Shira to Cię syn wywiezie na łyżce teraz ( żartowałam)

Pogoda się popsuła. A my jedziemy do zakopca w środę, mam masę obaw jak sara zniesie podróż 6h, pobyt no i ze spaniem problem bo nie mamy łóżeczka turystycznego, nigdy nie spała ze mną w łóżku..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości