|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dzień dobry.
Noc minęła nawet spokojnie, gdyby nie te sny... Pierwszy, który pamiętam, był nawet fajny, a nawet przyjemny Śniło mi się to, czego robić teraz nie mogę i skończyło się spełnieniem. Tylko po tym śnie dostałam lekko bolesnego skurczu macicy. Na szczęście szybko przeszło.Drugi sen już nie był taki fajny, bo śniło mi się, że mój P zostawia mnie i odchodzi do innej kobitki. Płakałam strasznie Mówiłam mu we śnie, że kocham Go baaardzo i oddałabym dla Niego życie, ale nie mogę Go zatrzymywać, bo każdy zasługuje na szczęście he???? noł łej, tak łatwo bym mojego P nigdzie nie puściła ![]() Cytat:
![]() Jeszcze zdążysz się rozpakować w tej części, spokojnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33942285]Tak, Liwia i Aleksander się wczoraj urodziły! [/QUOTE] A jak się udał wieczór/noc urodzinowy Męża? Zadowolony był z prezentu? Cytat:
Impreza, jak widać udana ![]() Tort z pampersów super, tort prawdziwny też super Ogólnie przygotowanie kulinarne na piątkę Prezenty czaderskie. Każda z nas pewnie chciałaby dostać takie przydasie dla naszych maleństw Ty wyglądasz pięknie, do zjedzenia Wczoraj, jak zasypiałam, to właśnie mnie naszła myśl: co z zaaaabcia Wstaję dzisiaj i proszę, już wiem co z zaaabcia ![]() Cytat:
Ja znam kilka Mart i w większości to fajne dziewczyny ![]() Cytat:
Jak troszkę odpoczniecie, to liczymy na zdjęcia i opis porodu |
||||
|
|
|
#4022 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Też oglądam
Cytat:
Cytat:
Dziś zaczynam 38 tydzień...nie mogę się juz doczekać końca z jednej strony boję się strasznie a z drugiej chciałabym aby juz było po wszystkim ,w moim przypadku to nic nie wiadomo a tak poza tym możecie mnie nie kojarzyć bo rzadko się udzielam ale systematycznie podczytuję więc wybaczcie mi takie wcinanie się do rozmowy
|
||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jedno, co mnie troszkę zniesmaczyło, to ta czekolada w pampersach...Nie odzywałam się dłużej, bo raz - były moje urodziny, dwa - zasiedzieliśmy się u kuzynostwa, bo to były podwójne urodziny (moje i chłopaka kuzynki), trzy - wczoraj też mieliśmy gościa. Zaraz idę do położnej. Znowu Maja będzie zniesmaczona, że ją ktoś maca sasasasa.Wczoraj byliśmy na zakupach do szpitala. Ciuszki dla Małej się suszą. Przez to wszystko się rozkręciłam i jakbym miała jakąś kartę kredytową bez opcji oddawania kasy, to bym się wkręciła w wir zakupów .
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaaaabcia widać, że impreza udana, a mojemu mężowi pierwsze co rzuciło się w oczy to balonik ![]() U nas też zimno, miałam iść po zakupy, ale mąż zrobi, więc siedzę w domu cały dzień i nie wiem co z sobą zrobię. |
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak zimno i szaro buro. Nie pojechałam, położyłam się z nogami wysoko, sinienie ustąpiło, nawet opuchlizna zeszła. Mała szaleje w brzuchu, ja czuję się tak sobie no i nadal czekam, za chwilę zadzwonię do szpitala w którym chcę rodzić i spróbuję coś ustalić, jakby nie patrzeć jestem już 4 dni przeterminowana. |
||
|
|
|
#4026 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że musimy wózki jeszcze obejrzeć... Nie mam pojęcia kiedy. Mąż ciągle pracuje a w weekend też czasu nie ma. Cytat:
Też mam śluz, ale mam cały czas i nic się złego ponoć nie dzieje. I u mnie już nie pada. A woda strasznie potrzebna - moje biedne kwiatki w ogródku ledwo się trzymają. Tata podlewa, ale deszczu nic nie zastąpi. |
||
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie może listę rzeczy do szpitala ?
robiła któraś ?? taką swoją własną ... byłabym dźwięczna :0 |
|
|
|
#4029 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam
u mnie tez pogoda brzydka. Zaraz lece dalej do mgr.. a tak mi sie nie chce ;( Dzis chyba pojde na wizyte do gina - musze zadzwonic i sie umowic. juz nie moge sie doczekac! kto by pomyslal, ze nie moge sie doczekac wizyty u ginekologa Cytat:
Cytat:
Czekamy na opis jak bedziesz miala tylko sile Trzymaj sie cieplutko! Clauuudik, Dasti - gratulacje oczywiscie tez dla Was Mam nadzieje, ze niedlugo bedziemy mialy tu jakies wiadomosci od Was![]() Kapukat - niestety, jestem zmuszona karmic butelka, ze wzgledu na to ze koncze studia i czeka mnie jeszcze obrona pracy mgr- a niestety u mnie na uczelni nie ma tak ze nie przychodzisz na zajecia, a szkoda mi calego roku.. i to nie wchodzi w gre, dlatego sie zastanawialam czy istnieje jakis sposob na polaczenie tego w miare bezbolesnie. no coz, bede walczyc
|
||
|
|
|
#4030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja dzis mialam sen taki... jechalam ze znajomymi do mojej babci na wies na wielbłądach i strasznie sie bałam, bo wokolo nas bylo duzo węży ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
kurde Z na klawiaturze mi sie zacina
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia, a jak na imię ma Wasza niuniu?
Na razie wpisałam na pierwszą stronę "niunia" ![]() Pogoda dzisiaj chyba w całej polsce nie dopisuje. Chociaż moim zdaniem nie ma tragedii, te zielone drzewa, trawa wprawiają mnie w dobry nastrój Od jutra ma być już ciut cieplej
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
O rety też się muszę na czwartek umówić... Zapomniałabym na amen...
|
|
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
córa Ewuni ma na imie Natasza.
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Głodna jestem na płatki owsiane, ale sobie nie zrobię, bo czekam na takiego jednego gościa i nie chcę bałaganu robić w kuchni... Miał być o 9. I tak czekam...
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3koszule, szlafrok kapcie klapki pod prysznic staniki majtki bawełniane majtki jednorazowe podkładyx2 mega podpaski wkładki laktacyjne ręcznik maltan linomag tantum rosa chusteczki nawilżające pampersy ręczniki papierowe woda z dziubkiem I dokumenty. |
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze papier toaletowy mam.
![]() Ręczniki wzięłam 2. Pomadka do ust, bo wysychają. No i kosmetyki (żel, szampon...)
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja byłam rano na pobraniu krwi, poźniej zakupy, a pogoda tragiczna. ZImno i spac mi sie chce. I usiedziec nie moge, bo popołudniu jedziemy odebrac wózek i łóżeczko
|
||
|
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem!!
Nie pisałam cały tydzień, ale zrobiliśmy sobie z Mężem wolne i nie było kiedy zaglądać do komputera ![]() W miarę nadrobiłam, co nie było łatwe ![]() i serdecznie gratuluję wszystkim dzielnym nowym Mamom!!! My jutro kończymy 35tc, mój bilans "zysków" to ciągle 100cm obwodu i 7.5 kg na plus. Mały skacze jak zwariowany, w dzień i w nocy, w związku z czym mało sypiam i mam poobijane wnętrzności. Niestety co rano ma czkawkę ![]() Tydzień temu byłam u gina (ostatni raz przed zmianą lekarza), stwierdził lekką anemię i kazał łykać żeazo 2x dziennie. Poza tym wszystko w porządku i oby tak dalej. Czuję, że nie dotrwam do 40tc, ale może i tak by było lepiej, bo mam serdecznie dosyć tego fikającego brzucha nievhaj jeszcze te dwa tygodnie, a potem niech się dzieje co się ma dziać.Zaglądałam na pocztę, zdjęcia super! I duużo ich może i ja coś dodam w najbliższym czasie.Aha, i wbrew prognozom jednej z Was (chyba Agaty? ) poczynionym jakieś 8 tygodni temu, pępęk ciągle mam niewystający
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
poniewaz dzis na ddtvn prowadzi Jolka P. to przełączyłam na pytanie na sniadanie
za chwilke bedzie reportaz o tej 5latce, ktorą mamausia poslala na solarium
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Dasti, Różowa, Claudik gratulacje!!!!
Agatka, Kaska słodkie Wasze skarby ![]() Cytat:
![]() ooo pranie się skończyło, trzeba powiesić i wstawić kolejne. normalnie czytam i czytam i końca nie widać. My wczoraj wyszliśmy z kościoła. nie dość że ksiądz pierniczył o du.ie maryni i na dodatek wczoraj cały wieczór dziwnie się czułam. brzuch mi się co chwilę stawiał. już myślałam, że pojedziemy na IP ale położyłam się do łóżka i zasnęłam. |
|
|
|
|
#4041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte!co do pępka - to czasem mi eystaje a czasem jest wklesly
|
|
#4042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łatwiej ogarnąć mamie i tacie gdzie co jest. Wklejam linka co u mnie w szpitalu mieć trzeba:http://piaseczno.emc-sa.pl/pl/szpita...amy-i-maluszka |
|
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() O 4 rano obudzil mnie potworny bol i stwierdzilam,ze rodze. Poszlam do lazienki podekscytowana, ledwo sie doczlapalam, zaczelam robic siku...5 min pozniej skonczylam i nie urodzilam Przed snem zjadlam pol arbuza no i prawie mi pecherz rozsadzilo![]() Ewunia gratuluje!!! A balas sie,ze z emocji nie zasniesz przed cc hehe nigdy nie wiadomo co nas w zyciu spotka, nawet przy planowanym cc Czekamy na zdjecie Nataszki i wiecej relacji, buziaki
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego ja nie chodze do kosciola, bo mi cisnienie niebeziecznie skacze od tego pierniczenia brzuch mi sie stawia od dawna ale mala jak nie chciala wychodzic tak dalej nie wychodzi
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
One w ogóle nie czują się winne, a media jeszcze podsycają i nakręcają całą tę machinę A mi brzuchol lekko opadł
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli mogę zapytać jakie wózki kupujecie? My byliśmy zdecydowani na xlandera xa, ale szczerze mówiąc kolorystyka nam nie odpowiada... I nie wiemy na co się zdecydować.
|
|
|
|
#4047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nam się po raz pierwszy zdarzyło wyjść z kościoła. byliśmy nie u siebie. w górach za późno wstaliśmy, a u nas ostatnia msza o 16.30. pojechaliśmy na 20. i ksiądz co chwilę eeeee i jeszcze nawijał o meblach ... szkoda gadać... dobra, doczytałam. idę powiesić te pranie w końcu. trochę pochmurno, ale co tam. na balkon wystawię te grubsze rzeczy a w górach to na spacer autem. wczoraj mąż i znajomi poszli na polankę powyżej działki i mnie zostawili samą. miałam zakaz wchodzenia na górę. dosyć stroma droga jest... |
|||
|
|
|
#4048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie żelazo kazał Ci brać? Ja muszę wykonać badania i dobrtze byłoby przez kilka dni pobrać żelazo, bo znów wyjdzie mi anemia. Wcześniej miałam przepisane to na "t", mam w domu ASCOFER, czy mogę je brać? Miała któraś przepisane? Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj za to piłam jak szalona i o 2ej w nocy już musiałam wstawać do toalety. W ogóle zakładam dziś biustonosz i tak patrzę, ze coś mam pod sutkiem, myślałam, że to jakiś paproch, ale okazało się, że to jakiś wytwór skórny jest, taka narośnięta,. spłaszczona skóra w kolorze ciemnobrązowym. Chciałam się tego pozbyć, ale tylko trochę szło to oderwać, teraz mnie boli minimalnie. Co to za dziad? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- my x-landera xq, kolor Europe(grafit), kwestia gustu te kolory, mnie się też większość nie podoba, ale zarówno na forum jak i w sklepie widziałam, ze te "żarówki" mają swoich fanów. |
|||
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to pewnie jakies zmiany hormonalne
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu trzeba mieć jeszcze kubek i sztućce
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Mamy V-VI cz.VIII

Mówiłam mu we śnie, że kocham Go baaardzo i oddałabym dla Niego życie, ale nie mogę Go zatrzymywać, bo każdy zasługuje na szczęście
he???? noł łej, tak łatwo bym mojego P nigdzie nie puściła 

o pokarm się nie martw jak nawał przyjdzie to cyce będą twarde