Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 09:12   #3571
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
nikita dzięki i tobie również zdrówka życzę. A dalej masz plamienia? może @ nie przyjdzie, trzymam kciuki za to.
Tak, nadal mam plamienia i z tego wnioskuje, ze jednak @ przyjdzie bo zawsze tak mam. 2-3 dni przed planowana @ sobie plamie, nawet jak nie mam ze soba kalendarza to dla mnie to taki sygnal, ze zbliza sie wredota

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
u mnie też zaczęło padać, ale mam dobry humor i to baaaardzo dobry, więc kij w oko pogodzie

uuuu zdrówka życzę. I mam nadzieję, ze @ nie przyjdzie.
Kocham Twoj dobry humor!!! Naprawde, czuje, ze siedzisz przed mornitorem i energia Cie rozwala na maxa, nawet mi sie troche udzielilo i sie usmiechnelam.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
U mnie też leje, jest zimno.
Niestety też mam katar i kaszel...

A ja właśnie tak nie umiem
Nie umiem zaplanować, że nic nie zrobię...to złe, bo potem, jak czegoś nie zrobię, to mam wyrzuty sumienia, tak jak teraz...
A jak odpoczywam, to ciągle myślę o tym, co powinnam zrobić, albo co mam do zrobienia...i takie odpoczywanie to tez o kant tyłka rozbić
ujj to Tobie rowniez zdrowka zycze!!!
Ja wiem, ze dopoki czegos nie zrobisz co masz zaplanowane, to czlowiek nie umie sie odstresowac bo gdzies tam w glowie caly czas masz red alert, ale i tak nie robisz tego co masz. Ot taka natura czlowieka. To samo mam w pracy, po co zrobic cos teraz skoro moze posiedziec, dojrzec w Inboxie i moge zrobic to jutro albo kiedys tam.

Gochaaa,

jaki sliczny psiaczek!!!!!!!!!!!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-05-07 o 09:14
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:18   #3572
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Butter,
ja pisanie pracy czy tez uczenie sie zawsze zostawialam na koniec, tzn w ostatecznym terminie sie mobilizowalam, bo jakos pod presja czasu bylam bardziej kreatywna.
Po weekendzie grilowania nie moglam patrzec na mieso wiec wyobrazam sobie co czujesz po tygodniu grilowania.
Ja właśnie nie lubię na ostatni moment... no ale po prostu w tym tygodniu mnie dopadła demotywacja..

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

AMANI piesek jest już nasz, tzn jest opłacony ale na razie przez miesiąc jeszcze będzie u tych ludzi bo my musimy najpierw płot zrobić. (Fotka ponieżej) A co do budowy – to ciągnie się przeokropnie, już bym chciałą tam mieszkać.
Ależ przecudna psinka
Jak się wabi?

Cytat:
to może planuj sobie mniej do zrobienia, żeby było realniej, że dasz radę to zrobić, a potem możesz już bez wyrzutów odpoczywać
Ano nie umiem właśnie
Chociaż wiadomo, że lepiej zaplanować mnie, zrobić więcej i mieć poczucie, że się zrobiło więcej

Cytat:

Ajj to Tobie rowniez zdrowka zycze!!!
Ja wiem, ze dopoki czegos nie zrobisz co masz zaplanowane, to czlowiek nie umie sie odstresowac bo gdzies tam w glowie caly czas masz red alert, ale i tak nie robisz tego co masz. Ot taka natura czlowieka. To samo mam w pracy, po co zrobic cos teraz skoro moze posiedziec, dojrzec w Inboxie i moge zrobic to jutro albo kiedys tam.
A dziękuję Kochana

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:23   #3573
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gosiu śliczny piesek

Cytat:
Kocham Twoj dobry humor!!! Naprawde, czuje, ze siedzisz przed mornitorem i energia Cie rozwala na maxa, nawet mi sie troche udzielilo i sie usmiechnelam.
Jest dokładnie tak jak napisałaś

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:29   #3574
agnusek22
Wtajemniczenie

Witam się poweekendowo i pourlopowo

Nie jestem w stanie Was szczegółowo nadrobić i tyle co pamiętam:

Madzia, fajnie, że masz tyle energii!! Podziwiam!

Żabcia, gratuluję babyshower Ekstra! I Ty piękna

Onyks, ja dziś też mam mnóstwo roboty...

Bika , ale małe baty, bo widzę, że się garbisz! Ale poza tym bajka

Gucia, to już 2 mc jak mała Rita jest na świecie? Ale ten czas leci Fajnie, że wpadłaś!

Ana, dostałaś @? Jak ostatnio czytałam to miałaś 66dc.

Na razie więcej nie pamiętam

Nasz weekend był super i boski. Pogoda dopisała Tylko w sobotę B. źle się czuł, jakieś przeziębienie go wzięło. Ja za to się nabawiłam zapalenia pęcherza - muszę podziękować mężowi

Pracy mam dziś tyle, że nie wiem za co najpierw się zabrać...

PS. Naprawdę nikt za mną nie tęsknił?

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:42   #3575
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
abby spokojnie zdążysz się przygotować, myślę, że nigdy nie będzie idealnego momentu na dzidzię, zawsze będziesz miała jakieś wydatki, a to kredyt a to coś kupić itp.
No właśnie też mi się wydaje, że jak będziemy zawsze wszystko analizować i liczyć, to nigdy nie będzie dobrego momentu Dlatego najlepsza byłaby wpadka - wtedy każdy sobie radzi

Cytat:
aaby pewnie, że zdążysz w 3 miesiące się przygotować, akurat tyle przed powinno się brać kwas. To cię mąż zaskoczył
Nie tyle zaskoczył, co w głowie potwornie namieszał!

Kochana, a czy masz gdzieś zrobione podsumowanie wydatków z Mają związanych? Chodzi mi o wyprawkę - wiem, że większość na allegro kupowałaś (kojarzę coś koło 2 tys.), ale to pewnie nie było wszystko. Możesz mi napisać (o ile to nie tajemnica), ile wyszła Was kompletna wyprawka bez wózka? I czy mieliście coś od kogoś, czy wszystko sami kupowaliście?

Cytat:
Ehhh...i znowu poniedziałek i praca. Źle mi, bo mam poczucie straconego czasu przez ten majowy tydzień. Nie zrobiłam bardzo wielu z zaplanowanych rzeczy...szczególnie uczelnianych...
Mam identycznie poczucie!

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam po długim meczacym weekendzie minał mi szybko az za szybko tylko ze niestety był przepełniony smutkiem umarł wujek tz ale było tez miło swieto swalismy swoja 1 rocznice i przedewszyskim budowa i tynkowaie udało sie otynkowac juz 1 pkój i zaczac 2 z 3
Przykro mi z powodu wujka
I brawa za kolejny etap!

Cytat:
I super wyszla ta rozmowa z mezusiem!!! Fajnie, jak tak facet sie sam okresli w tej kwestii

Cytat:
AABY no pewnie że to dość czasu . Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie brałam kwasu przed zajściem, dopiero jak się dowiedziałąm że w ciąży jestem. A i teraz biorę jak mi się przypomni. A decyzji gratuluje. Dacie radę, ja się dowiedziałąm że jestem w ciąży jak mąż fundamenty kopał, tak więc dacie z dzieckiem radę wybudować dom , spokojnie.
Tu nie o dom chodzi, bo wtedy nasze plany by się pozmieniały/przesunęły. Bardziej przerażają mnie te pierwsze zakupy i skompletowanie wszystkiego, bo o ile już z dzieckiem byśmy dali radę, bo finansowo będzie dobrze, ale zakup wyprawki... chyba nie zdążylibyśmy tego wszystkiego kupić A musimy zakładać, że wszystko kupić musimy sami - a jak coś dostaniemy, to super.

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Przecież wszystkie tęskniłyśmy!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:42   #3576
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie wiem czy będę dziś robić obiad, bo postanowiłam sobie zrobić detoks po tym tygodniu grillowego obżarstwa... Ciekawe jak mi to wyjdzie, ale czuję, że mój organizm byłby mi za to wdzięczny
ja dzis robie na obiad salatke gyros i do tego dla wybrancow fryty prawie lekki obiad bedzie haha
Cytat:

AMANI piesek jest już nasz, tzn jest opłacony ale na razie przez miesiąc jeszcze będzie u tych ludzi bo my musimy najpierw płot zrobić. (Fotka ponieżej) A co do budowy – to ciągnie się przeokropnie, już bym chciałą tam mieszkać.
jaki piekny!!!!!!!!!!!!! zakochalam sie boszzzz no puszek normanie!!!!!! kocham Go a wlasciwie Ja

Cytat:

ja tesknilam ja

ale sie nie wyspalam obudzilam sie o 3:30 jakas tak dziwnie wystraszona i nie moglam zasnac juz do rana a jak mi sie oko o 6 przymknelo to Maja wygramolila sie z lozeczka i przyszla do mnie i bylo juz po spaniu dobrze ze chociaz matke posmyrala po plecach

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:52   #3577
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No właśnie też mi się wydaje, że jak będziemy zawsze wszystko analizować i liczyć, to nigdy nie będzie dobrego momentu Dlatego najlepsza byłaby wpadka - wtedy każdy sobie radzi

Ja będę to póki co powtarzać jak mantrę, też chciałabym "wpadkę" Bo zawsze jest COŚ...także rozumiem doskonale

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ja dzis robie na obiad salatke gyros i do tego dla wybrancow fryty prawie lekki obiad bedzie haha

ja tesknilam ja

Uwielbiam tą sałatkę Ja mam od wczoraj resztę kurczaka, ale tak w sumie coś innego za mną chodzi...tylko jak zawsze nie wiem co
Kochana jesteś

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-05-07, 09:59   #3578
ButterBear
Zakorzenienie

Kotku, obiad faktycznie prawie dietetyczny

Aaby, widze, że ostro zaczęłaś myśleć o przyspieszeniu akcji Dzidziuś.
Mnie też potwornie przerażają te początkowe koszty wyprawki. Wiem, że to kupa kasy, mimo tego, że mamy mnóstwo rzeczy już dla dzidziusia potencjalnego. Mama coś bąkała ostatnio, że kupi wózek, jak przyjdzie co do czego
Ale jak to się mówi, jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było

Hania

Stary 2012-05-07, 10:07   #3579
metkaa
Zakorzenienie

czesc

ale pogoda,

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
A my byliśmy zobaczyć nowy dom i w garderobie na dywanie puściliśmy Małego żeby poleżał, siostra zaczęła nakręcać filmik a on myk na czworaka tzn. na kolanka i dłonie!!!!! I zrobił pierwszy malutki kroczek na czworaka!!! mamy to nagrane, superowo do tej pory tylko pełzał jeszcze dzisiaj się nauczył sam trzymać butelkę jak pije. Normalnie szok, postęp za postępem. Cudownie obserwować jak się rozwija taki mały człowieczek
super,

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje
mam nadzieje ze jestes zadowolona z maty?
tak, swietnie sie sprawdzila, nawet pozniej kiedy juz na niej nie lezal to bawil sie zabawkami

stokrotka zdrowka zycze,

Cytat:
Też jestem ciekawa czy to ostatnia wizyta w sumie to nie wiem czy za tydzień będzie mi kazał przyjść ( w dzień terminu) czy od razu do szpitala?? (bo nie wiem jak to jest, jakbym się przeterminowała, czy wtedy np. po 5 dniach idzie się na wywołanie, czy się idzie ale na leżenie i cie obserwują aż sama zaczniesz rodzisz).
ja do szpitala musialam isc jak bylam 7 dni po terminie, w sumie to nie wiem co mi podawali, nastepnego dnia urodzilam

aaby 2tys bez wozka to bardzo duzo, mniej kasy Ci wystarczy, my nie liczylismy ile wydalismy ale raczej zdecydowanie mniej, tyle ze wybieralismy raczej tanie rzeczy, i malo ubranek na poczatek mialam
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:08   #3580
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

No i pytanie: gdzie Ty mieścisz te 4 litry płynów?! Chyba bym się utopiła gdybym tyle piła
Ale dziękuję za wszystko
mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia... chociaz jak mniej wypije, to czuje, ze sie zaczynam odwadniac...
poza tym teraz dosc sporo idzie na mleko i ostatnio duzo jestem w ruchu

Cytat:
ale to chyba dobrze, ze tyle mleka nie.
jasne, ze dobrze, chociaz jest sie troche ograniczonym przez to karmienie, bo np w sukienke na razie nie wejde...
i czasami czuje sie niekomfortowo, np jak podczas przytulanek ze mnie cieknie, to od razu mi sie odechciewa

Cytat:
Gucia, to już 2 mc jak mała Rita jest na świecie? Ale ten czas leci Fajnie, że wpadłaś!
Stary 2012-05-07, 10:18   #3581
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się poweekendowo i pourlopowo

Nasz weekend był super i boski. Pogoda dopisała Tylko w sobotę B. źle się czuł, jakieś przeziębienie go wzięło. Ja za to się nabawiłam zapalenia pęcherza - muszę podziękować mężowi

Pracy mam dziś tyle, że nie wiem za co najpierw się zabrać...

Ja tesknilam Agnusku! Fajnie, ze mialas udany weekend, ja niestety przelezalam w lozku, bo tez mnie choroba zmogla ale w sumie i tak pogoda byla do bani wiec nie bylo mi zal.

Cytat:

Nie tyle zaskoczył, co w głowie potwornie namieszał!

Kochana, a czy masz gdzieś zrobione podsumowanie wydatków z Mają związanych? Chodzi mi o wyprawkę - wiem, że większość na allegro kupowałaś (kojarzę coś koło 2 tys.), ale to pewnie nie było wszystko. Możesz mi napisać (o ile to nie tajemnica), ile wyszła Was kompletna wyprawka bez wózka? I czy mieliście coś od kogoś, czy wszystko sami kupowaliście?
Tu nie o dom chodzi, bo wtedy nasze plany by się pozmieniały/przesunęły. Bardziej przerażają mnie te pierwsze zakupy i skompletowanie wszystkiego, bo o ile już z dzieckiem byśmy dali radę, bo finansowo będzie dobrze, ale zakup wyprawki... chyba nie zdążylibyśmy tego wszystkiego kupić A musimy zakładać, że wszystko kupić musimy sami - a jak coś dostaniemy, to super.

W sumie to ja nawet o tym nie mysle, po prostu jakos to bedzie. Zawsze w tym momencie wpominam moich rodzicow, bo oni to mieli kapuche jak w sklepach nic nie bylo, a tez jednak dali sobie rade!!! Mysle, ze trzeba myslec pozytywnie a nie wynajdywac sobie przeszkody bo co ma byc to i tak bedzie!!!
I jasne, kazdy by chcial wpade ale teraz jak juz o tym myslicie i rozmawiacie to juz chyba nie bylaby taka wpadka co .

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

ale sie nie wyspalam obudzilam sie o 3:30 jakas tak dziwnie wystraszona i nie moglam zasnac juz do rana a jak mi sie oko o 6 przymknelo to Maja wygramolila sie z lozeczka i przyszla do mnie i bylo juz po spaniu dobrze ze chociaz matke posmyrala po plecach
Kotku, nie ma to jak poranne smyranie po pleckach

Cytat:
Aaby, widze, że ostro zaczęłaś myśleć o przyspieszeniu akcji Dzidziuś.
Mnie też potwornie przerażają te początkowe koszty wyprawki. Wiem, że to kupa kasy, mimo tego, że mamy mnóstwo rzeczy już dla dzidziusia potencjalnego. Mama coś bąkała ostatnio, że kupi wózek, jak przyjdzie co do czego
Ale jak to się mówi, jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było
Kochana,
ty juz masz polowe wyprawki od siostry. Ja mimo, ze nie mam rodzenstwa to mam pelno zaciazonych kolezanek wiec tez sobie mysle, ze jakos to bedzie.

A poza tym powiem Wam, ze jak bylam w ciazy w zeszlym roku to tesciowa mi juz tyle rzeczy zdarzyla kupic, ze szok . Niestety potem poronilam ale wszystko lezy i czeka. Ona uwielbia dzieci i mam wrazenie, ze jak tylko znowu bede w ciazy to jest w stanie przyleciec do Pragi pierwszym samolotem .

Stary 2012-05-07, 10:20   #3582
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

A my byliśmy zobaczyć nowy dom i w garderobie na dywanie puściliśmy Małego żeby poleżał, siostra zaczęła nakręcać filmik a on myk na czworaka tzn. na kolanka i dłonie!!!!! I zrobił pierwszy malutki kroczek na czworaka!!! mamy to nagrane, superowo do tej pory tylko pełzał jeszcze dzisiaj się nauczył sam trzymać butelkę jak pije. Normalnie szok, postęp za postępem. Cudownie obserwować jak się rozwija taki mały człowieczek

Cytat:
nagrać.

Na 19 mam dziś wizytę u gina.

[B]
Powodzenia

Z tego co wiem, to tzreba sie zgłosic w dniu porodu na obserwacje i tyle...po kilku dniach jak sie akcja nie zacznie wywoluja, ale po ilu niewiem, kolezanka pzrechodzila ponad tydzien

Dzien dobry

Seba ma katar i jest strasznie marudnyWstal o 6.30,a le ogldalismy troszke bajek, poczytalismy i dolezelismy do 8.00
Stary 2012-05-07, 10:21   #3583
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tesknilam Agnusku! Fajnie, ze mialas udany weekend, ja niestety przelezalam w lozku, bo tez mnie choroba zmogla ale w sumie i tak pogoda byla do bani wiec nie bylo mi zal.
Współczuję choróbska I pogody, bo u nas to było prawdziwe lato! Dopiero wczoraj bardzo mocno się ochłodziło...

Oj tam, dla mnie to nadal byłaby wpadka

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-05-07, 10:23   #3584
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

jasne, ze dobrze, chociaz jest sie troche ograniczonym przez to karmienie, bo np w sukienke na razie nie wejde...
i czasami czuje sie niekomfortowo, np jak podczas przytulanek ze mnie cieknie, to od razu mi sie odechciewa

A no chyba, ze tak. Moja znajoma (ma 2 miesieczna coreczke) to jak zalozyla sukienke na ramiaczkach to myslalam, ze jej te piersi wypadna! Panowie oczywiscie wodzili za nia blednym wzrokiem .

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Współczuję choróbska I pogody, bo u nas to było prawdziwe lato! Dopiero wczoraj bardzo mocno się ochłodziło...

Oj tam, dla mnie to nadal byłaby wpadka
To w sumie nie wiem, czy mam Ci zyczyc tej wpadki czy nie

Stary 2012-05-07, 10:41   #3585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnusek kurcze współczuję tego zapalenia, moze idź z tym do lekarza.

aaby oczywiście , ze mogę napisać My kupowaliśmy dosłownie wszystko, bo nic nie mieliśmy, z wyjątkiem tylko ubranek. Cała moja wyprawka jest na 1 stronie. Idę po listę i napiszę ci ile mnie wyniosła dokładnie (a ty sprawdź na 1 stronie co w niej się zawiera dokładnie):
- wyposażenie - 2788zł (ale w tym wózek i fotelik i torba do wózka 1900zł )
- przybory i kosmetyki - 620 zł
- dla mnie rzeczy - 165 zł
- inne (karuzelka, konik FP, poradnik) - 319 zł

razem cała wyprawka (z wózkiem i fotelikiem) wyniosła nas: 3892

jak coś jeszcze, to pisz śmiało

blonde i się leży wtedy w szpitalu, czy poobserwują i wypuszczają do domu

Stary 2012-05-07, 10:44   #3586
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
blonde i się leży wtedy w szpitalu, czy poobserwują i wypuszczają do domu
wypuszczaja, no chyba ze stwierdza jakies zagrozenie...tylko obserwuja, sparwdzaja szyjke, KTG itp.
Stary 2012-05-07, 10:45   #3587
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana,
ty juz masz polowe wyprawki od siostry. Ja mimo, ze nie mam rodzenstwa to mam pelno zaciazonych kolezanek wiec tez sobie mysle, ze jakos to bedzie.

A poza tym powiem Wam, ze jak bylam w ciazy w zeszlym roku to tesciowa mi juz tyle rzeczy zdarzyla kupic, ze szok . Niestety potem poronilam ale wszystko lezy i czeka. Ona uwielbia dzieci i mam wrazenie, ze jak tylko znowu bede w ciazy to jest w stanie przyleciec do Pragi pierwszym samolotem .
Ano mam i bardzo mnie to cieszy

Miło właściwie, że teściowa taka zaangażowana... tylko jakoś tak przykro z tym, że poroniłaś, a rzeczy już były

Hania

Stary 2012-05-07, 10:46   #3588
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
wypuszczaja, no chyba ze stwierdza jakies zagrozenie...tylko obserwuja, sparwdzaja szyjke, KTG itp.
aaa to luz, ciekawe jak jest u nas.

Stary 2012-05-07, 10:48   #3589
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to luz, ciekawe jak jest u nas.
no chyba wlasnie tak, tak pisaly dziewczyny z innego watku

A w UK to jest calkiem inaczej...jedzie sie do szpitala jak juz sie ma regularne skurcze
Inaczej odsylaja do domu...

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-05-07 o 10:50
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:49   #3590
Nikita...
Zakorzenienie

Agnusku,

a mialam wlasnie pytac o to Twoje zapalenia pecherza. Bo pisalam juz o tym z Onyxem (tez miala) i ja sama mam bardzo czesto juz od wielu lat. Masz jakies sprawdzone rady?
Ja juz pytalam ginekologa (urolog niestety pomogl tylko na jakis czas) wiec pewnie zaczne u niego leczeni. Boje sie potem komplikacji w przypadku ciazy.

Czas edycji: 2012-05-07 o 10:52
Stary 2012-05-07, 10:50   #3591
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde ale jeśli jest się np. 2 tyg po terminie i nie ma skurczy to chyba już nie każą czekać??

Stary 2012-05-07, 10:51   #3592
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ano mam i bardzo mnie to cieszy

Miło właściwie, że teściowa taka zaangażowana... tylko jakoś tak przykro z tym, że poroniłaś, a rzeczy już były
No byla straszna kapa, bo po poronieniu jak tylko zobaczylam te ciuszki to wylam za kazdym razem. TZ wtedy wszystko spakowal do jednej torby i schowal (w sumie to do dzis nie wiem gdzie). Wiec wiem, ze sobie gdzies tam czekaja.
Tesciowa byla po prostu nadgorliwa i radosc ja rozsadzala
Tym razem, jak uda nam sie zaciazyc to bedziecie wiedziec tylko WY a rodzina to po III miesiacach.

Czas edycji: 2012-05-07 o 10:53
Stary 2012-05-07, 10:52   #3593
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde ale jeśli jest się np. 2 tyg po terminie i nie ma skurczy to chyba już nie każą czekać??
no nie przeciez Cie obserwujaI sami wiedza kiedy wywolac
Stary 2012-05-07, 10:54   #3594
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nikita w którym tyg. poroniłaś??

Stary 2012-05-07, 10:55   #3595
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No byla straszna kapa, bo po poronieniu jak tylko zobaczylam te ciuszki to wylam za kazdym razem. TZ wtedy wszystko spakowal do jednej torby i schowal (w sumie to do dzis nie wiem gdzie). Wiec wiem, ze sobie gdzies tam czekaja.
Tym razem, jak uda nam sie zaciazyc to bedziecie wiedziec tylko WY a rodzina to po III miesiacach.
najbezpieczniej tak
Tez tak chcielismy no ale nie moglismy sie powstyrzymac
Stary 2012-05-07, 10:57   #3596
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My też nie umieliśmy się powstrzymać Rodzina wiedziała od razu a reszta od 9 tyg jak już serduszko zobaczyliśmy.

Stary 2012-05-07, 11:00   #3597
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita w którym tyg. poroniłaś??
W 8tyg.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
najbezpieczniej tak
Tez tak chcielismy no ale nie moglismy sie powstyrzymac
Oj no wlasnie, a to byla taka totalna i niespodziewana wpadka wiec test sobie zrobilam, bo okresu nie dostalam (a zawsze mam jak w zegarku). Nie moglam w to uwierzyc, mowie mamie a ona mnie zlala bo myslala, ze zartuje . Nigdy wczesniej nie padlo nawet slowo o dziecku a tu taki chops. Jeszcze wtedy bralam antybiotyki na skore, moze i to mialo wplyw na poronienie, nie wiem (choc lekarz mowil, ze niby nie).

Stary 2012-05-07, 11:06   #3598
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie przykre. Dobrze, że TŻ wszystko pochował.
Wyjmie wszystko w odpowiednim momencie, mam nadzieję, że wkrótce

Hania

Stary 2012-05-07, 11:13   #3599
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam tą sałatkę Ja mam od wczoraj resztę kurczaka, ale tak w sumie coś innego za mną chodzi...tylko jak zawsze nie wiem co
Kochana jesteś
no najgorsze jak sie cos chce ale nie wiadomo co

Cytat:
Kotku, obiad faktycznie prawie dietetyczny
prawda normalnie dieta jak sie patrzy

Cytat:
Kotku, nie ma to jak poranne smyranie po pleckach
taaaa ale chyba wolalabym pospac przynajmniej godzine dluzej hahaha

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:17   #3600
blonde_hair
Zakorzenienie

U mnie pogoda do d...szaro buro i ponuro, swiatlo musialam zapalicPrzez to nic sie niechce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości