|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawde, czuje, ze siedzisz przed mornitorem i energia Cie rozwala na maxa, nawet mi sie troche udzielilo i sie usmiechnelam. Cytat:
Ja wiem, ze dopoki czegos nie zrobisz co masz zaplanowane, to czlowiek nie umie sie odstresowac bo gdzies tam w glowie caly czas masz red alert, ale i tak nie robisz tego co masz. ![]() Gochaaa, jaki sliczny psiaczek!!!!!!!!!!! Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-07 o 09:14 |
|||
|
|
|
#3572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się wabi? ![]() Cytat:
![]() Chociaż wiadomo, że lepiej zaplanować mnie, zrobić więcej i mieć poczucie, że się zrobiło więcej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu śliczny piesek
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poweekendowo i pourlopowo
![]() Nie jestem w stanie Was szczegółowo nadrobić i tyle co pamiętam: Madzia, fajnie, że masz tyle energii!! Podziwiam!Żabcia, gratuluję babyshower Ekstra! I Ty piękna Onyks, ja dziś też mam mnóstwo roboty... Bika Gucia, to już 2 mc jak mała Rita jest na świecie? Ale ten czas leci Fajnie, że wpadłaś! ![]() Ana, dostałaś @? Jak ostatnio czytałam to miałaś 66dc. Na razie więcej nie pamiętam ![]() Nasz weekend był super i boski. Pogoda dopisała Tylko w sobotę B. źle się czuł, jakieś przeziębienie go wzięło. Ja za to się nabawiłam zapalenia pęcherza - muszę podziękować mężowi Pracy mam dziś tyle, że nie wiem za co najpierw się zabrać... PS. Naprawdę nikt za mną nie tęsknił?
|
#3575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego najlepsza byłaby wpadka - wtedy każdy sobie radzi ![]() Cytat:
Kochana, a czy masz gdzieś zrobione podsumowanie wydatków z Mają związanych? Chodzi mi o wyprawkę - wiem, że większość na allegro kupowałaś (kojarzę coś koło 2 tys.), ale to pewnie nie było wszystko. Możesz mi napisać (o ile to nie tajemnica), ile wyszła Was kompletna wyprawka bez wózka? I czy mieliście coś od kogoś, czy wszystko sami kupowaliście? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I brawa za kolejny etap! ![]() Cytat:
Cytat:
A musimy zakładać, że wszystko kupić musimy sami - a jak coś dostaniemy, to super.Przecież wszystkie tęskniłyśmy!
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie lekki obiad bedzie hahaCytat:
ja tesknilam ja ale sie nie wyspalam obudzilam sie o 3:30 jakas tak dziwnie wystraszona i nie moglam zasnac juz do rana a jak mi sie oko o 6 przymknelo to Maja wygramolila sie z lozeczka i przyszla do mnie i bylo juz po spaniu dobrze ze chociaz matke posmyrala po plecach
|
||
|
|
|
#3577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo zawsze jest COŚ...także rozumiem doskonale Cytat:
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku, obiad faktycznie prawie dietetyczny
![]() Aaby, widze, że ostro zaczęłaś myśleć o przyspieszeniu akcji Dzidziuś. Mnie też potwornie przerażają te początkowe koszty wyprawki. Wiem, że to kupa kasy, mimo tego, że mamy mnóstwo rzeczy już dla dzidziusia potencjalnego. Mama coś bąkała ostatnio, że kupi wózek, jak przyjdzie co do czego Ale jak to się mówi, jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było
|
|
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
ale pogoda, Cytat:
tak, swietnie sie sprawdzila, nawet pozniej kiedy juz na niej nie lezal to bawil sie zabawkami ![]() stokrotka zdrowka zycze, Cytat:
![]() aaby 2tys bez wozka to bardzo duzo, mniej kasy Ci wystarczy, my nie liczylismy ile wydalismy ale raczej zdecydowanie mniej, tyle ze wybieralismy raczej tanie rzeczy, i malo ubranek na poczatek mialam
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym teraz dosc sporo idzie na mleko i ostatnio duzo jestem w ruchu ![]() jasne, ze dobrze, chociaz jest sie troche ograniczonym przez to karmienie, bo np w sukienke na razie nie wejde... i czasami czuje sie niekomfortowo, np jak podczas przytulanek ze mnie cieknie, to od razu mi sie odechciewa ![]() Cytat:
|
|
#3581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze mialas udany weekend, ja niestety przelezalam w lozku, bo tez mnie choroba zmogla ale w sumie i tak pogoda byla do bani wiec nie bylo mi zal.Cytat:
I jasne, kazdy by chcial wpade ale teraz jak juz o tym myslicie i rozmawiacie to juz chyba nie bylaby taka wpadka co Cytat:
![]() Cytat:
ty juz masz polowe wyprawki od siostry. Ja mimo, ze nie mam rodzenstwa to mam pelno zaciazonych kolezanek wiec tez sobie mysle, ze jakos to bedzie. A poza tym powiem Wam, ze jak bylam w ciazy w zeszlym roku to tesciowa mi juz tyle rzeczy zdarzyla kupic, ze szok . Niestety potem poronilam ale wszystko lezy i czeka. Ona uwielbia dzieci i mam wrazenie, ze jak tylko znowu bede w ciazy to jest w stanie przyleciec do Pragi pierwszym samolotem .
|
||||
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia Z tego co wiem, to tzreba sie zgłosic w dniu porodu na obserwacje i tyle...po kilku dniach jak sie akcja nie zacznie wywoluja, ale po ilu niewiem, kolezanka pzrechodzila ponad tydzien ![]() Dzien dobry ![]() Seba ma katar i jest strasznie marudny Wstal o 6.30,a le ogldalismy troszke bajek, poczytalismy i dolezelismy do 8.00
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tam, dla mnie to nadal byłaby wpadka
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek
kurcze współczuję tego zapalenia, moze idź z tym do lekarza. aaby oczywiście , ze mogę napisać My kupowaliśmy dosłownie wszystko, bo nic nie mieliśmy, z wyjątkiem tylko ubranek. Cała moja wyprawka jest na 1 stronie. Idę po listę i napiszę ci ile mnie wyniosła dokładnie (a ty sprawdź na 1 stronie co w niej się zawiera dokładnie):- wyposażenie - 2788zł (ale w tym wózek i fotelik i torba do wózka 1900zł ) - przybory i kosmetyki - 620 zł - dla mnie rzeczy - 165 zł - inne (karuzelka, konik FP, poradnik) - 319 zł razem cała wyprawka (z wózkiem i fotelikiem) wyniosła nas: 3892 jak coś jeszcze, to pisz śmiało ![]() blonde i się leży wtedy w szpitalu, czy poobserwują i wypuszczają do domu
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
wypuszczaja, no chyba ze stwierdza jakies zagrozenie...tylko obserwuja, sparwdzaja szyjke, KTG itp.
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło właściwie, że teściowa taka zaangażowana... tylko jakoś tak przykro z tym, że poroniłaś, a rzeczy już były
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to luz, ciekawe jak jest u nas.
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba wlasnie tak, tak pisaly dziewczyny z innego watku
![]() A w UK to jest calkiem inaczej...jedzie sie do szpitala jak juz sie ma regularne skurcze ![]() Inaczej odsylaja do domu...
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-07 o 10:50 |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku,
a mialam wlasnie pytac o to Twoje zapalenia pecherza. Bo pisalam juz o tym z Onyxem (tez miala) i ja sama mam bardzo czesto juz od wielu lat. Masz jakies sprawdzone rady? Ja juz pytalam ginekologa (urolog niestety pomogl tylko na jakis czas) wiec pewnie zaczne u niego leczeni. Boje sie potem komplikacji w przypadku ciazy. Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-07 o 10:52 |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ale jeśli jest się np. 2 tyg po terminie i nie ma skurczy to chyba już nie każą czekać??
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa byla po prostu nadgorliwa i radosc ja rozsadzala ![]() Tym razem, jak uda nam sie zaciazyc to bedziecie wiedziec tylko WY a rodzina to po III miesiacach. Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-07 o 10:53 |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sami wiedza kiedy wywolac
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita w którym tyg. poroniłaś??
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak chcielismy no ale nie moglismy sie powstyrzymac
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie umieliśmy się powstrzymać
Rodzina wiedziała od razu a reszta od 9 tyg jak już serduszko zobaczyliśmy.
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
W 8tyg.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjmie wszystko w odpowiednim momencie, mam nadzieję, że wkrótce
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawda normalnie dieta jak sie patrzy taaaa ale chyba wolalabym pospac przynajmniej godzine dluzej hahaha |
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda do d...
Przez to nic sie niechce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Naprawde, czuje, ze siedzisz przed mornitorem i energia Cie rozwala na maxa, nawet mi sie troche udzielilo i sie usmiechnelam. 

w sumie to nie wiem czy za tydzień będzie mi kazał przyjść ( w dzień terminu) czy od razu do szpitala?? (bo nie wiem jak to jest, jakbym się przeterminowała, czy wtedy np. po 5 dniach idzie się na wywołanie, czy się idzie ale na leżenie i cie obserwują aż sama zaczniesz rodzisz).
Chyba bym się utopiła gdybym tyle piła