|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
byłam odebrać wyniki - wypełniłam formularz co do położnej środowiskowej i ma przyjść do mnie o 13
muszę sprzątać szybko |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
mniam mniam ale mi dobrze
![]() zrobilam sobie na sniadanko ciemne buleczki swiezo pieczone z bialym twarozkiem i pomidorkiem mniam mniam
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() za chwile robie kolejne podejscie do nadrabiania ![]() wczoraj bylismy z TZ na car bootsie i kupilismy pare ciuszkow dla synka, mate edukacyjna no i monitor do komputera, bo dzien przed wyjazdem zepsul sie nasz stary i nie moglismy korzystac z kompa... dzisiaj jakąś dziwną noc miałam, caly czas czuwalam w oczekiwaniu na ruchy malenstwa bo synek jakis malo ruchliwy wieczorem byl, a zawsze szalal mi w brzuchu... pewnie sie jakos inaczej obrocil, na szczescie teraz juz jest ok
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
witam !
Nie odzywałam sie przez weekend bo miałam uczelnie i nie za bardzo miałam jak bo prawie całymi dniami nie było mnie w domu. Na grilu u znajomej było ok i nawet mojemu sie podobało miejsce i ludzi. Na uczelni jak zwykle nudy, oprócz tego że juz zaczynają nam sie zaliczenia i znowu trzeba siedzieć w książkach ![]() Dzisiaj niestety pogoda nnie jeste taka ładna jak ostatnio, jest chłodno, coraz pada Wziełam się za porzadki w domu i mam nadzieje że sie ze wszytkim dzis wyrobie żeby już do końca tyg miec w miare spokój i żeby miec jak najwięcej czasu na naukę. Przejżałam wczoraj wątek i zobaczylam że któras z Was(przepraszam ale nie pamiętam nicu) pojechała do szpitala bo "coś" z niej wypływało. Mam nadzieje że wszytko wyszło dobrze. Gratuluje też udanych wizyt i skończonych tyg ![]() Ja w czwartek skończyłam 32 tydz i już po mału planuje przywiezienie od rodziców ubranka dla malenstwa, wieczorami rozplanowuje gdzie i w jaki sposób ustawić w pokoju łózczko, no a po 16 maja jedziemy po ostatnie barkujące rzeczy (pampersy, reszta kosmetyków, proszek i smoczek oraz termometr do wody, itp). Wózek upiore jak już będe u rodziców, a w środe z piwnicy tz ma przynieś materac do łózeczka bo pewnie ze 3 razy trzeba go będzie wyprać.W piątek ide do gina i bede mieć już chyba ostatnie usg. Nie mogę się już doczekac, Poza tym coraz częscie pobolewa mnei brzuch i twardnieje i troche sie martwie że szyjka sie skraca albo cos w tym stylu. Nastawiam się juz po malu że chyba wczesneij urodze dlatego tez na uczelni umawiam się na wcześniejse terminy zaliczen. Lece sprzątać i moze pozniej do Was zajrze.
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny wrocilam z miasta, mama mi powiedziala dzis ze wydaje jej sie ze mam nizej brzuch i szczerze mi sie te ztak wydawało ale pomyslalam ze pewnie mi sie zdaje ale mama tez zauwazyła, i to bez mojego gderania![]() tak moze byc? Nie za wczesnie? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- czy to o takie paski lakmusowe chodzi?? http://allegro.pl/papierki-lakmusowe...315841483.html
|
|
#3546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam Was moje kochane
![]() Cytat:
Cytat:
ja niestety nie wiem, może tak rośnie
|
||
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane-przez weekend Was podczytywałam, nadrabiałam, ale nic nie pisałam-dziś się wykażę
![]() a więc.... 1) w sobotę jak wspominałam byliśmy ze znajomymi na festynie-było super sympatycznie i śmiesznie-typowe polonijne spotkanko-Małż popił piwka, pogadał sobie z innymi facetami a ja jadłam coś pysznego-czy któraś słyszała o Langos/Langosz to taki węgierski placek-mniam, jakby na cieście oponkowym, ale potem wyczytałam, że to z ziemniaków....podają to ze śmietaną i tartym żółtym serem, ale też na ciepło-może któraś próbowała i ma sprawdzony przepis![]() 2) wczoraj brat Małża wyjrzał przez okienko i mówi do nas o widzę, ktoś wystawił coś dla Was-patrzymy, a to kołyska-mówię dawajcie idziemy zobaczyć, bo tutaj w De ludzie wystawiają raz na jakiś czas niepotrzebne rzeczy, przyjeżdża śmieciara i zabiera, ale zanim ona przyjedzie ludzie sobie podbierają co nieco podchodzimy-a to funkiel, nówka kołyska, tzn. pewnie używana-ale nie widać-jak ze sklepu ![]() ale ma teraz kilka pytań: - ona ma tylko materacyk o gr. ok2 cm, chyba powinnam dokupić nowy , ale widzę, że na allegro tylko piankowe, albo gryka-pianka-kokos i nie wiem co wybrać?? -czy któraś ma doświadczenie z kołyską-jak długo Dzidzia może w takiej spać?? 3) oprócz tej kołyski znaleźliśmy też super pchaczek Chicco-też nie zniszczony Anna bardzo mi przykro, że jestes w szpitalu, ale na pewno się Tobą dobrze zajmą i pomogą w czas!! Paula tęsknimy i nie zapomnimy, co to to nie już rozmyślałam, gdzie Ty się Kochana podziewasz....Cytat:
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-05-07 o 11:15 |
|
|
|
|
#3548 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() nie denerwuj się przed wizytą wszystko będzie dobrze,zobaczysz Oskarka Cytat:
![]() gratki z okazji 50-ątki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udananą wizytę!
|
||||
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze mi się nie udało was nadrobić, a już muszę się zbierać do gina. Trochę się martwię bo moja mała coś wczoraj nie chciała się ruszać, ale mam nadzieję że jest wszystko w porządku. Także uciekam, będe po południu.
Trzymajcie kciuki ![]() jak wrócę to dalej będę was nadrabiać anna to dobrze że to nie wody.. teraz trzymamy kciuki za szyjkę |
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już po raz kolejny napiszę - starsi ludzie mają swoje przyzwyczajenia i zachowania. Uważają, że są najmądrzejsi a najgorsze jest to jak sobie myślą, że wszystko im wolno i bezkarnie mogą wyrażać swoje opinie (często krzywdzące). Dlatego nie należy brać do siebie tego co sobie mruczą pod nosem. A z imieniem to nigdy nie dogodzisz, dlatego my od razu zaznaczyliśmy, że nie życzymy sobie jakichkolwiek uwag i rad odnośnie imienia dla małego (Teść zasugerował, że wraz z moim mężem wybierze imię dla naszego syna.. a ja ewentualnie dla córeczki Niby z jakiej racji..?????) To my jesteśmy rodzicami i to my decydujemy. A jeżeli ktoś ma poczucie taktu i klasę to uszanuje nasz wybór. Do tej pory nikt się nie czepia.
|
|
|
|
|
#3551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mój też mnie ostatnio zaskoczył, powiedział że chyba już powinnam pomyśleć o torbie do szpitala, ja jeszcze o tym nie myślałam, byliśmy ostatnio u znajomych którzy mają malutkiego dzieciaczka i znajomy go chyba nastraszył
![]() Cytat:
Cytat:
ja chodze w obcisłych rzeczach i guzik mnie obchodzi co sobie inni myślą, przecież nie chodzę goła podoba mi się mój brzuś, w końcu mam tam mojego kochanego szkrabachmielnika, ooolllccciiiaaa, Asia, Maciejka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za info tez pojde do biedrony jak bede szła po obiad
![]() a jak robisz koktajl???? i buły ciemne te zmusze kupic ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- tez mi sie tak zdaje, ale czego to moze byc wynik?
|
#3556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do szpitala zabieram body z krótkim lub długim rękawkiem i półśpiochy. Do tego czapeczkę taką smerfetkę lub z uszkami bawełnianą. Jak będzie zimno co się często w lipcu zdarza to maluch będzie miał body z długim i pajaca. Do przykrycia koce bawełniane w domu i jak będzie chłodniej rożek. Kupię ten usztywniany kokosem bo zupełnie nie mam wprawy w noszeniu noworodka, prawdę mówiąc najmłodsze dziecko jakie miałam na rękach i to na poduszce miało 2 miesiące i byłam przerażona trzymając je. |
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
to jest bardzo indywidualna sprawa, jednym rośnie tak drugim tak, może mięśnie ci troszkę puściły i dlatego ci opadł.
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
no na szczescie jutro mam. To sie go spytam. Ale co on moze stwierdzic jak mi brzucha nie oglada jak stoje , wg Niego moze byc normalny
Cytat:
ale zdaje mi sie ze wlasnie jakis inny jest...
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek brzuch z reguly opada jakies 2-3 tyg przed porodem, kolezanka mowila ze jej opadl tak ze nie dalo s enie zauwazyc jakies 5 cm , nagle pod biustem zrobil jej se luz. pstryknij foto
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Już godzinę temu chciałam Was nadrobić, ale akurat kuzynka odezwała się na Skype-ma synka prawie 3-miesięcznego którego będę chrzestną (na odległość niestety, bo będą chrzcić w maju albo czerwcu). Słodziak mój malutki Za nami kiepska noc... Dorotka kiepsko spała przez ten katar... Tż mówi że mam się nie martwić bo teraz on ma 4 dni wolne i będzie się nią w nocy zajmował ![]() Jak pracowałam to też dostawałam tylko tyle maternity... teraz pewnie też tyle dostanę (mam nadzieję, że nie mniej) z Job Centre... Ważne że w ogóle płacą... |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
acha to se musz ekupic tez. A te buly te zlubie
tylko chleb razowy,a ja juz razowym chlebem zygam zdecydowanie wole biały (no ale nie jem) ale na bułki z ziarkami na jakis czas musze przejsc bo sa smaczniejsze a tamten chleb jem tylko ja i calego bochenka nie zjadam i mam an 3 dni to w pierwszy dzien jeszcze jako tako ale juz kolejne to niedobry
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh no coz zrobic nic sie nie zrobi
|
|
|
|
|
#3564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Leżę z Lutką, już mi po głowie chodzi drugie śniadanie - muszę poczekać. Odkąd okazało się, że szyjka się skróciła mąż robi mi rano przed wyjściem do pracy śniadanie. A dziś to zaszalał, bo nawet poszedł po świeże bułki rano![]() Powiem szczerze, że też myślałam, że kolor będzie bardziej żarówiasty, ale nie jest - na szczęście! Co do wagi, to jak wstanę, to zajrzę na wpis proucenta - bo zważyć tego nie mam jak. Brawa dla tż Ładnie się nasi chłopcy powoli ogarniają.A my wczoraj zadaliśmy sobie zagwozdkę. Otóż w sobotę ma być odmalowany jeszcze raz przedpokój. Musimy więc do tego czasu zdecydować, czy będziemy spać w pokoju z małą, czy nie. Od wyjścia z pokoju, w którym śpimy do wejścia do pokoju małej są ze dwa kroki Także malutko. Pytanie, czy niedoświadczeni, pewnie przewrażliwieni rodzice nie woleliby na początku mieć maluszka blisko. Zupełnie nie wiem, jak to zrobić. Możemy w tym tygodniu przenieść tam tapczan - to dość spora operacja i pewnie bez trzaśnięcia w ścianę przedpokoju się nie obędzie - dlatego chciałam przed pomalowaniem to zrobić.Z drugiej strony jak będę małą w nocy karmić, a tż będzie już chodził do pracy, to może lepiej, żebym wstała i poszła do innego pokoju, niż zapalała mu lampkę nad głową Jak to rozwiązujecie u siebie?Cytat:
![]() Co do babci, to widzę, ze nawet nie chodziło o imię, tylko o to, że nie święte Co za bzdura! Będziecie chcieli chrzcić, to dacie drugie święte - nikomu nic do tego. Naprawdę trzeba mieć ich wszystkich gdzieś!!!Cytat:
![]() Cytat:
Super! U mnie też dzidzia spora i jemy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
No a jak to z nimi jest? Chyba można też sprawdzić infekcję pochwy?
Nie wiem, czy nie bredzę.Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
odkryłam w biedronce przepysznr lody magnum jogurtowe
|
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem temu przeciwna, jak i umieszczaniu zdjęć dzieci na portalach społecznościowych. Zbyt dużo osób (często wypaczonych) ma do nich ogólny dostęp. Ale to tylko moje zdanie. Ja nie zamieszczam ale sama też nikomu nie zabraniam.
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
one sprawdzaja ph, wody płodowe mają ph ok 10(tak czytałam na innych forach tak lekarze mowia) czyli zabarawiaja na niebiesko |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

muszę sprzątać szybko 

już rozmyślałam, gdzie Ty się Kochana podziewasz....

(moja kolezanka z pracy w 30t ma malego 1100g)....loooomatkooo jak dalej tak bedzie rosl to wyskoczy 4kg bobas

- muszę poczekać. Odkąd okazało się, że szyjka się skróciła mąż robi mi rano przed wyjściem do pracy śniadanie. A dziś to zaszalał, bo nawet poszedł po świeże bułki rano