Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 11:15   #4111
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Dziękuję
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:17   #4112
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
No tak... wyszła na chwilę do sklepu i widocznie nikogo nie było na recepcji i ktoś sobie "pożyczył" . Ale powiadomiła już policję, więc może znajdą. Dla mnie coś takiego jest nie do pomyślenia. Po cholerę komuś usg
A pamiętasz nasze rozmowy z początków ciąży? Co druga tu deklarowała, po zobaczeniu swojego dziecka na USG, że chętnie by wzięła maszynę pod pachę i w nogi, żeby móc sobie w domu co chwilę oglądać Ktoś chyba rzeczywiście tak zrobił
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:18   #4113
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
U położnej wszystko spoko. Mam +12 kilo i może tak zostanie . Mała ładnie się ułożyła i nie zmienia pozycji, tylko jej nózie latają po całym moim brzuchu.
W ogóle okradli mi położną z USG . Co za świat
żeby usg ukraść to jakies jaja.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana. Doczytałam, uff

Właśnie jedząc płatki z mlekiem z badziewnej lekkiej miseczki....bęc.. miseczka mi się wywróciła, zalałam klawiaturę, pół biurka, podłogę i zasłonę Jakby to widział tż to mam dożywotni zakaz jedzenia przed kompem

Na urodzinkach w sobotę było fajnie. Byliśmy krótko, bo oni mają małe dziecko...małe...w szoku byłam, jak zobaczyłam ich synka. Stał w łóżeczku turystycznym i głowa mu wystawała ponad łóżeczko. Nie wiem ile ma wzrostu, ale jest naprawdę wysoki, a rodzice są niscy, dziadkowie i rodzeństwo też. Ma 9miesięcy, prawie sam chodzi, lekko trzyma palce rodziców i zapyla jak małe autko. i je szynkę i żółty wędzony ser, i ciastko ze śmietaną mu dała !! czy to nie za wcześnie??
Laseczka się bardzo podobała

Na komunii, jak to na komunii, jedzenie i siedzenie. Pod koniec już miałam dość. Na urodzinach było mi wygodnie bo na tapczanie, a stopę jedną wkładałam sobie pod udo, i mi się fajnie siedziało, a na komunii wiadomo krzesełko i koniec.
Ubieram się na komunię a tż mówi, że przyjechał wujek jego chrześniaka, i nie zgadnę co wnosi do domu....telewizor cienki na ścianę, jakieś 30cali. Myślałam, że się załamię. Mówię do tża że my mamy za skromny prezent, bo tż jest chrzestnym a zwykły wujek telewizor kupił. Ale tż powiedział, że każdy daje tyle na ile go stać i się uspokoiłam. Ma rację. Poza tym tż mówi patrz jakim on autem przyjechał...to go stać. Zobacz jakim my złomem jeździmy

Chyba pojadę na miasto kupić koszule do karmienia, bo te na Allegro jakoś mnie nie przekonują. Niby piszą że 100%bawełny, a komentarze mówią same za siebie. Mam na myśli te tanie koszule ok. 18-20zł. Chyba wolę dotknąć tego materiału, w szpitalu będzie gorąco, nie wyobrażam sobie jakiegoś poliestru.

Zamówiliśmy materac do łóżeczka na wymiar
Termin realizacji do 21dni!! Ale spoko, bo mamy jeszcze ten kosz ala kołyska. A teściowa mnie wczoraj załamała...mówi że ta kołyska jest taka ładna że będę ją sobie mogła na podwórko wystawiać pod altankę !! no idiotka, jak ja takie coś na zewnątrz będę wynosić. No i po co?? Żeby mi się kurzyło?? Mówię jej że na podwórko to będę miała wózek, bo on będzie stała na dole, i tylko po kilku schodkach go będę znosiła, a ten kosz musiałabym za każdym razem znosić z piętra. Zamknęła się hehe.

Rozpakowanym mamusiom Dasti, Claudikowi, Ewunii gratuluję

Piszecie o tych wszystkich bajerach, jakie kupujecie dla dzieci. My nie kupujemy, bo po pierwsze tż się nie zgodzi na takie wydatki, a poza tym, ja nie jestem przekonana czy aby te rzeczy są niezbędne. Jeśli po urodzeniu dziecka stwierdzę, że coś z tych rzeczy by mi się przydało, to kupimy. Jedynie to mam laktator, ale to chyba nie bajer pewnie nie jedna z Was ma. I jedyne co być może kupię przed porodem to podgrzewacz, ale taki tani za ok. 30zł.

Śliweńko Karolcia jest cudna

_agata zdjęcia ślubne prześliczne. Fajny Tutek i Kicia też

Persephone_ ja raz byłam u kardiologa, to miałam tylko EKG a czekałam w kolejce pół dnia, myślałam, że szlak mnie trafi. Słyszałam też o EKG wysiłkowym, ale nie wiem na czym to polega. A koleżanka miała jakieś urządzenie na 24godz. Przyklejało się to do piersi i 24godz musiała z tym chodzić. Dostała to z ośrodka zdrowia.

begie13 plan porodu z 1strony, to jest gotowy formularz do wypełnienia. Z tym że jak go skopiowałam do drukowania, to kolumny zamieniły się w tekst ciągły, ale to sobie pozmieniałam. Zaznaczałam na kompie i wydrukowałam potem.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html

kism ja wiem że Ty napisałaś, że taka ubrana wódka lepsza a ja że chyba lepszy whiskacz wszystko się zgadza

zaaaabcia ale miałaś fantastyczną imprezę

Ja się teraz zastanowię, czy jechać na miasto czy sobie poleżeć
ja mam podobne zdanie co twój mąż, na komunie,urodziny czy inne imprezy gdzie daję sie prezenty dajesz to na co cie stać,drogie rzeczy kupują Ci co maja kasę ale swoją drogą co ten wujek da jak będzie wesele jak on na komunie wyskoczył z tv.

Teściowa leci do Irlandii bo wnusia ma komunie,dzwoniła do nas czy my kupujemy prezent.Może będe dziwna ale mnie tam nie będzie więc dlaczego a zresztą ja potrzebuje tutaj kasy,każdy grosz ma dla nas znaczenie.komunie ma w dzień mojego tp z usg

Śliweńka mała śliczna

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:20   #4114
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
begie13, a nie mogłaś tego moczu oddać do badania w Diagnostyce? Kilka złotych to kosztuje, a miałabyś problem z głowy
kurde no mogłam.... ale czy miałabym wyniki na jutro rano, żeby je odebrać i potem na wizytę zanieść?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
no dokładnie.
a w jakiej przychodni byłaś? jechałaś na Z, czy koło siebie gdzieś??
byłam na Z

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest, czy przy przyjęciu do szpitala, jak się zaczyna poród, robią USG? Bo skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone? Ja nie mam żadnego badania USG od gina, tzn. robi mi za każdym razem, ale nigdy nie dostałam na to żadnego papieru.
ja też właśnie nigdy nie dostaję żadnego wydruku z usg i zastanawiam się czy zrobią mi usg przed samym porodem bo skąd niby będą wiedzieć ile ważny dziecko czy jak jest ułożone... może jutro gin mi zrobi usg...

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Dziewczyny znalazłam super film na yt. Wpiszcze sobie prosze w przeglądarkę yt porodowy biznes. To jest co prawda o USA, ale aż mi się odechciało tych wszystkich znieczuleń i innych rzeczy maskara.
ooo obejrzę sobie

Cytat:
begie13 plan porodu z 1strony, to jest gotowy formularz do wypełnienia. Z tym że jak go skopiowałam do drukowania, to kolumny zamieniły się w tekst ciągły, ale to sobie pozmieniałam. Zaznaczałam na kompie i wydrukowałam potem.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html
acha czyli wystarczy od razu z tej strony wydrukować i wpisać obok tych odnośników "tak" lub "nie", dzięki

ależ mi się chce spaaać

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:20   #4115
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak... wyszła na chwilę do sklepu i widocznie nikogo nie było na recepcji i ktoś sobie "pożyczył" . Ale powiadomiła już policję, więc może znajdą. Dla mnie coś takiego jest nie do pomyślenia. Po cholerę komuś usg
jak to po coDziecko pooglądać Bez ograniczeń

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:22   #4116
moniczka1302
Wtajemniczenie

śliwenka - mala przeurocza
drugie zdjecie jest czaderskie
Stary 2012-05-07, 11:23   #4117
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
A pamiętasz nasze rozmowy z początków ciąży? Co druga tu deklarowała, po zobaczeniu swojego dziecka na USG, że chętnie by wzięła maszynę pod pachę i w nogi, żeby móc sobie w domu co chwilę oglądać Ktoś chyba rzeczywiście tak zrobił
O to to to.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
kurde no mogłam.... ale czy miałabym wyniki na jutro rano, żeby je odebrać i potem na wizytę zanieść?
U mnie mocz i morfologia są tego samego dnia.
Jak masz niedaleko i jeszcze czynne to leć z tymi siuśkami
A na którą masz jutro wizytę? Może zanieś rano i poproś żeby zrobiły na cito.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 11:24   #4118
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
acha czyli wystarczy od razu z tej strony wydrukować i wpisać obok tych odnośników "tak" lub "nie", dzięki

ależ mi się chce spaaać
Nie wiem czy tak wystarczy, ale ja tak zrobiłam, bo jak by takie coś w szpitalu chcieli, to będę mieć. W sumie to ja nie wymagam żadnych luksusów. Dla mnie ważne jest ludzkie traktowanie, i żeby mi niepotrzebne osoby nie łaziły jak będę z gołą du.pą leżeć. Jak najmniej osób niech na mnie patrzy i ja więcej nie potrzebuję.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:28   #4119
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

nie mogę

Właśnie oglądam Usta, Usta i Bohosiewicz rodzi
Stary 2012-05-07, 11:29   #4120
onething
Zadomowienie

Cytat:

Na komunii, jak to na komunii, jedzenie i siedzenie. Pod koniec już miałam dość. Na urodzinach było mi wygodnie bo na tapczanie, a stopę jedną wkładałam sobie pod udo, i mi się fajnie siedziało, a na komunii wiadomo krzesełko i koniec.
Ubieram się na komunię a tż mówi, że przyjechał wujek jego chrześniaka, i nie zgadnę co wnosi do domu....telewizor cienki na ścianę, jakieś 30cali. Myślałam, że się załamię. Mówię do tża że my mamy za skromny prezent, bo tż jest chrzestnym a zwykły wujek telewizor kupił. Ale tż powiedział, że każdy daje tyle na ile go stać i się uspokoiłam. Ma rację. Poza tym tż mówi patrz jakim on autem przyjechał...to go stać. Zobacz jakim my złomem jeździmy
TV na komunię? To co na wesele kupi Kompletnie nie rozumiem tego szaleństwa prezentowego na komunię. Toć to młodzi na ślubie często nie dostają rarytasów, a tu się dziecku kupuje gadżety za takie pieniądze.

Jutro na wizycie zapytam mojej gin, czy może mi sprawdzić ułożenie małego i jego jako taką wagę.
Idę się położyć.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:32   #4121
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
śliwenka - mala przeurocza
drugie zdjecie jest czaderskie
no dokładnie potwierdzam 2 fotka szczególnie , mała śliczna
Stary 2012-05-07, 11:32   #4122
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mogę

Właśnie oglądam Usta, Usta i Bohosiewicz rodzi
wlasnie mialam to samo napisac
Stary 2012-05-07, 11:32   #4123
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
TV na komunię? To co na wesele kupi Kompletnie nie rozumiem tego szaleństwa prezentowego na komunię. Toć to młodzi na ślubie często nie dostają rarytasów, a tu się dziecku kupuje gadżety za takie pieniądze.

Jutro na wizycie zapytam mojej gin, czy może mi sprawdzić ułożenie małego i jego jako taką wagę.
Idę się położyć.

Ja nie toleruję takiego prześcigania się z prezentami. Po co dziecku telewizor . Tak samo wkurza mnie licytacja prezentowa, kto da droższy na komunię itd.
Stary 2012-05-07, 11:33   #4124
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Piszę do Was z kolejki do lekarza... Tak mnie strasznie w nocy gardło bolało, nic nie mogę przełykać i jeszcze czuje, jakby mi coś zatoki brało... Buu... Jak pomyślałam, że miałabym z takim samopoczuciem rodzić, to pobiegłam do lekarza zapytać, czy tu nie lepiej od razu antybiotykiem zadziałać.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Noc minęła nawet spokojnie, gdyby nie te sny...
Pierwszy, który pamiętam, był nawet fajny, a nawet przyjemny Śniło mi się to, czego robić teraz nie mogę i skończyło się spełnieniem. Tylko po tym śnie dostałam lekko bolesnego skurczu macicy. Na szczęście szybko przeszło.
Drugi sen już nie był taki fajny, bo śniło mi się, że mój P zostawia mnie i odchodzi do innej kobitki. Płakałam strasznie Mówiłam mu we śnie, że kocham Go baaardzo i oddałabym dla Niego życie, ale nie mogę Go zatrzymywać, bo każdy zasługuje na szczęście he???? noł łej, tak łatwo bym mojego P nigdzie nie puściła Na szczęście rano zostałam czule przytulona i zapewniona o wielkiej miłości
To miałaś noc i poranek pełen wrażeń

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie może listę rzeczy do szpitala ?
robiła któraś ?? taką swoją własną ...
byłabym dźwięczna :0
Mam, mam i to dłuuugą Już kilka było jak wrócę do domu, to zerknę na swoją, czy mam coś więcej na niej...

Cytat:
No to skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone i czy nie trzeba robić CC???
Położna to potrafi stwierdzić przy badaniu. Usg istnieje dopiero od ok. 20 lat, a wcześniej też sobie jakoś radzono

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
DO DOSWIADCZONYCH MAM
jestem zalamana ma,y byl grzeczny i spal,,, 2 dni, od przedwczoraj jest masakra
on nie chce zejsc mi z cycka, nie mam czasu sie wysikac nawet
caly dzien przy nim leze, w nocy sie godzinke zdrzemnelam tylko
on poprostu musi miec cyca w buzi jak nie to sie robi purpurowy i krzyk
dawalam mu skoma- pomagal wczoraj, dzis juz go nie chce;/
robi kupy co chwile, boje sie ze on sie przekarmia, ma straszne gazy
Cieszę się, że z Tobą wszystko w porządku, a co do reszty to ciężko tak na odległość coś radzić, ale nie ograniczaj małemu piersi Jak są za twarde, żeby złapał, to tak jak anulka pisała odciągnij troszeczkę. Najlepiej właśnie, jakby przyszła położna i Was obejrzała.

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
ale kolor to pikuś, w sumie wszystko mi jedno, w jakim kolorze to się ze mną żegna za to przez ten tydzień brania jest tragedia w temacie, przepraszam Was wszystkie, konsystencji - raz przez dwa dni nie mogę się załatwić, potem kolejne dwa dni wszystko płynie, i tak na zmianę
Ja brałam Tardyferon Fol i też miałam małe hece. Po Biofer Folic wszystko w normie i jest bez recepty.

Cytat:
U położnej wszystko spoko. Mam +12 kilo i może tak zostanie . Mała ładnie się ułożyła i nie zmienia pozycji, tylko jej nózie latają po całym moim brzuchu.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:34   #4125
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Sama nie wiem na co mu telewizor, tym bardziej, że ma mały pokój, i wujek już nie raz u nich był to chyba widział jak ma mało miejsca. Szwagierka ponoć sama była zła że kupił telewizor.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-07, 11:36   #4126
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Idę się położyć.
świat na głowie staje od tych prezentów ....
Stary 2012-05-07, 11:37   #4127
karozka
Raczkowanie

Witam

U mnie noc jeszcze gorsza niż poprzednia, ledwo żyję
Zgaga taka, że aż wymiotowałam, do tego biegunka, ciągłe bieganie do kibelka, próbowałam wszystkiego nic nie przynosi ulgi, nawet próbowałam spać na siedząco to jest jakiś koszmar
Do tego teraz mały słabo się rusza zrobił dwa słabiutkie ruchy od rana i to wszystko
Mąż twierdzi, że jak szalał w nocy to teraz nie ma siły, ale ja się martwię
Poczekam jeszcze trochę, jak nic się nie zmieni jadę na ktg

Dasti claudiik gratulacje

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zostaje jeszcze 5 dni w szpitalu bo liwia ma podwyrzszone crp i leukocyty bo miałam wody płodowe zielone i smolke zrobiła,do tego ma szmery w serduszku i początek żółtaczki,martwię się tym wszystkim,jest mega glodomorem mam mało pokarmu,dokarmiam butelka,aha rodzilam w roztoce.polecam personel pierwsza klasa,claudik gdzie rodziła i gratulacje dla niej pozdrawiam
Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja juz po Baby Shower bylo REWELACYJNIE
Spedzielismy super czas z dziewczynami humorki dopisywaly , kazdemy podobaly sie gry , dekoracje rozniez. Moja mam zaszala i zamowila tyle jedzenia ze bedzie na tydzien Domnik dostal pelno prezentow takze wyprawka juz 100% gotowa Chyba tez byl zadowolony bo wiercil sie caly czas . Pokoj malego rowniez wszystkim sie podobal Pozniej dolaczylo pare facetow i tak siedzielismy do 12 w nocy Jestem bardzo zadowolona

Tutaj zdjecia jesli ktos ma ochote zobaczyc co sie dokladnie dzialo -

https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=af59be09c6

Mamy jakies nowe mamuski? Ide nadrabiac
Impreza świetna Widać, że zadowolona aż promieniejesz

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
No i niunia jest juz ze mna wazy 3970g i mierzy 57cm. Jest sliczna i taka grzeczna. Od razu przyssala sie do cyca choc nic tam jeszcze nie mam. Sam zabieg malo przyjemny, ale za to szybki i moja pani anestezjolog to aniol bo tak mnie zagadywala zebym sie nie stresowala tym szarpaniem. Teraz przede mna najgorsze, ale mam nadzieje, ze wcale tak nie bedzie bolec.

GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jest mój Tutek:b rzydal:
Wózeczek bardzo fajnie się prezentuje Kiciusie też świetne

Agatko
ja Cię nie pocieszę bo moja Julka robiła mi tak cały czas(do 8 mies życia), z tym, że ona musiała spać na rękach bo każde odłożenie kończyło się prężeniem i wrzaskiem tak jakby ją coś bolało i żaden smoczek ani nic nie pomagało a ja żyłam o suchym chlebie i gotowanym mięsie, dlatego nie wiem czy teraz będę karmić naturalnie jeżeli sytuacja się powtórzy podam mm

Ale z tym karmieniem spróbuj tak jak anulka pisze, no i szukaj pomocy u położnej albo pediatry może znajdzie się ktoś kto Wam podpowie co i jak w każdym bądź razie trzymam kciuki

Timii nie przejmuj się głupimi komentarzami na temat imienia, mi też ostatnio moja babci np wypaliła to jednak nie zmieniliście imienia?!
A ja mówię no a dlaczego mamy zmieniać skoro nam się podoba
To samo moja mama weźcie mu dajcie jakoś normalnie na imię
To jej powiedziałam, że ona swoje dziecko nazwała i niech da nam nazwać swoje
W każdym bądź razie wiem jakie to przykre, ludzie to naprawdę mają zero taktu

Jeśli chodzi o wózek to nas rodzice nieźle urządzili, od samego początku ciąży było mówione, że kupią a wczoraj dowiedziałam się, że nie kupią tylko dołożą.....
I wszystko byłoby okej gdyby powiedzieli wcześniej, bo kupilibyśmy sobie sami i mogli by nas za przeproszeniem cmoknąć...
Ale oczywiście jak na złość w tym mies. zostaliśmy z jedną wypłatą, bo ja czekam na decyzje z zusu i jesteśmy w d...
A tak chciałam x landera jestem po prostu wściekła...
Kupujemy mikado astona bo na nic lepszego nas po prostu teraz nie stać
http://allegro.pl/mikado-aston-grati...297278829.html
Nie podoba mi się ten wózek i nie jestem zadowolona, przy pierwszej córce miałam używany "czołg" i powiedziałam nigdy więcej ehh
Chciałam tym razem kupić fajny wózek, taki który mi będzie się podobał jest mi bardzo przykro
Stary 2012-05-07, 11:38   #4128
niunia32
Zakorzenienie

właśnie prasuje pościel od małej i zauważyłam że mam poszewkę na materac. a ja myślałam, że to na kołderke jest :P

poprasowałam też pieluchy, zaraz zabieram się za ciuszki.
jeszcze jakiś obiad zrobić i na korki dzisiaj.

powiedzcie mi jak wyglądają skurcze, bo ja już sama nie wiem.
czy to jest samo stawianie/twardnienie brzucha czy jeszcze coś??

jak coś innego to ja to chyba przegapię

Śliwienka słodka córka.

Begie eh.. nie dość że jeszcze jeździć z tym moczem to jeszcze nie chcą przyjąć. wrrr mogłaś im powiedzieć, że ciężarnej się nie odmawia.
ciekawa jesetem czy oni wysyłają do jakiegoś laboratorium czy mają u siebie. bo jak u siebie to powinnaś się wyrobić przed wizytą. o której ją jutro masz?

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:38   #4129
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie toleruję takiego prześcigania się z prezentami. Po co dziecku telewizor . Tak samo wkurza mnie licytacja prezentowa, kto da droższy na komunię itd.
niestety taka przypadlosc polakow
rok temu spcerowalismy z mezem po okolicy, bylo juz dawno po komuniach, nie zgadniecie co w wiekszosci stalo na podworkach i ogrodach ... albo quady albo trampoliny (podobno hit w zeszlym roku)
Stary 2012-05-07, 11:40   #4130
niunia32
Zakorzenienie

przejrzałam maila i super brzuszki macie
Andzya Ty to miałaś chyba sztuczny brzuch, taki doklejony (ooo jak u lalki barbie, która w ciąży była) o coś takiego http://www.zabawkowy.sklepna5.pl/zab...iaturki/30.jpg

w ogóle nie widać jakbyś dopiero co urodziła

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-07, 11:41   #4131
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem na co mu telewizor, tym bardziej, że ma mały pokój, i wujek już nie raz u nich był to chyba widział jak ma mało miejsca. Szwagierka ponoć sama była zła że kupił telewizor.
heh no właśnie a co jak rodzice np nie życzą sobie tv w pokoju dziecka

kumpel chciał chrześniakowi quada na komunię kupić odradzałam mu, pytałam się czy jego siostra będzie szczęśliwa jak dziecka na quadzie pilnować będzie musiała (ma z nim jeździć czy biegać obok ) i jeszcze paliwo do niego lać,a ile dzieci sobie krzywdę na tych quadach zrobiło...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:41   #4132
śliweńka
Zakorzenienie

ja do gina po cc ma iść po 8tyg

po becikowe mam iść z zaśw. od gina. i wnioskiem

agatka a mały ciągnie coś i połyka w ogóle?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:42   #4133
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
niestety taka przypadlosc polakow
rok temu spcerowalismy z mezem po okolicy, bylo juz dawno po komuniach, nie zgadniecie co w wiekszosci stalo na podworkach i ogrodach ... albo quady albo trampoliny (podobno hit w zeszlym roku)
Nie, to aż takich prezentów nie dostał. Była gra ta taka że ruszasz się a ludzik na ekranie robi to co Ty, nie wiem jak to się nazywa. Był rower...a ksiądz na nabożeństwie powiedział, że w poniedziałek dowie się od dzieci co dostały, bo rower to PRZEŻYTEK!!! i to mówi ksiądz. Ciekawe jak się poczuła babcia która kupiła ten rower i w większości koperty, nie wiem z jaką zawartością.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 11:42   #4134
śliweńka
Zakorzenienie

usg ukraść szok!!!

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:43   #4135
niunia32
Zakorzenienie

o tak, u mnie trampoliny się w zeszłym roku ładnie sprzedawały w okresie komunii..

ja nawet nie mówię, co kupiliśmy chrześnicy męża na komunii. na szczęście to nie był nasz pomysł, ale my ofiary nie zareagowaliśmy od razu tylko się zgodziliśmy na pomysł chrzestnej. do naszej części dorzuca się teściowa...

ciekawe jak ja wytrwam te 2 komunie, pierwsza za tydz, druga tydz później.
a może mnie nie będzie? może wyląduję na porodówce, albo będę z małą już w domku???

Malinka

Haniusia
Stary 2012-05-07, 11:44   #4136
Tacca
Zakorzenienie

Przerażacie mnie dziewczyny... Mojego męża chrześniak w przyszłym roku ma 18stkę... Aż się boję myśleć... Motory ma 2, w zasadzie ma wszystko... Co takiemu kupić...?
Stary 2012-05-07, 11:44   #4137
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
przejrzałam maila i super brzuszki macie
Andzya Ty to miałaś chyba sztuczny brzuch, taki doklejony (ooo jak u lalki barbie, która w ciąży była) o coś takiego http://www.zabawkowy.sklepna5.pl/zab...iaturki/30.jpg

w ogóle nie widać jakbyś dopiero co urodziła
He, he, nieźle

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 11:44   #4138
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam

U mnie noc jeszcze gorsza niż poprzednia, ledwo żyję
Zgaga taka, że aż wymiotowałam, do tego biegunka, ciągłe bieganie do kibelka, próbowałam wszystkiego nic nie przynosi ulgi, nawet próbowałam spać na siedząco to jest jakiś koszmar
Do tego teraz mały słabo się rusza zrobił dwa słabiutkie ruchy od rana i to wszystko
Mąż twierdzi, że jak szalał w nocy to teraz nie ma siły, ale ja się martwię
Poczekam jeszcze trochę, jak nic się nie zmieni jadę na ktg

Dasti claudiik gratulacje

Trzymam za Was kciuki

Impreza świetna Widać, że zadowolona aż promieniejesz

GRATULUJE

Wózeczek bardzo fajnie się prezentuje Kiciusie też świetne

Agatko
ja Cię nie pocieszę bo moja Julka robiła mi tak cały czas(do 8 mies życia), z tym, że ona musiała spać na rękach bo każde odłożenie kończyło się prężeniem i wrzaskiem tak jakby ją coś bolało i żaden smoczek ani nic nie pomagało a ja żyłam o suchym chlebie i gotowanym mięsie, dlatego nie wiem czy teraz będę karmić naturalnie jeżeli sytuacja się powtórzy podam mm

Ale z tym karmieniem spróbuj tak jak anulka pisze, no i szukaj pomocy u położnej albo pediatry może znajdzie się ktoś kto Wam podpowie co i jak w każdym bądź razie trzymam kciuki

Timii nie przejmuj się głupimi komentarzami na temat imienia, mi też ostatnio moja babci np wypaliła to jednak nie zmieniliście imienia?!
A ja mówię no a dlaczego mamy zmieniać skoro nam się podoba
To samo moja mama weźcie mu dajcie jakoś normalnie na imię
To jej powiedziałam, że ona swoje dziecko nazwała i niech da nam nazwać swoje
W każdym bądź razie wiem jakie to przykre, ludzie to naprawdę mają zero taktu

Jeśli chodzi o wózek to nas rodzice nieźle urządzili, od samego początku ciąży było mówione, że kupią a wczoraj dowiedziałam się, że nie kupią tylko dołożą.....
I wszystko byłoby okej gdyby powiedzieli wcześniej, bo kupilibyśmy sobie sami i mogli by nas za przeproszeniem cmoknąć...
Ale oczywiście jak na złość w tym mies. zostaliśmy z jedną wypłatą, bo ja czekam na decyzje z zusu i jesteśmy w d...
A tak chciałam x landera jestem po prostu wściekła...
Kupujemy mikado astona bo na nic lepszego nas po prostu teraz nie stać
http://allegro.pl/mikado-aston-grati...297278829.html
Nie podoba mi się ten wózek i nie jestem zadowolona, przy pierwszej córce miałam używany "czołg" i powiedziałam nigdy więcej ehh
Chciałam tym razem kupić fajny wózek, taki który mi będzie się podobał jest mi bardzo przykro
karozka nie wiem ile zostalo Ci do porodu ale jak masz zgage to ja jeszcze raz polece Helicid, bierzesz jedna na czczo i masz spokoj na caly dzien, jak zapominalam wziac to tez prawie wymiotowalam wieczorem ... ale jest na recepte...

co do wozka to nie martw sie , przeciez ten wozek nie wyglada tandetnie, szczerze to mi tez byloby zal wydawac powyzej 2000zl za wozek, po co, na 1,5 roku? eee tam... za chwile bedziesz kupowac spacerowke
ja kupilam wozek uzywany z fotelikiem i jestem strasznie zadowolona z zakupu i nie przejmuje sie tym, ze ktos ma lepszy czy drozszy
Stary 2012-05-07, 11:44   #4139
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Przerażacie mnie dziewczyny... Mojego męża chrześniak w przyszłym roku ma 18stkę... Aż się boję myśleć... Motory ma 2, w zasadzie ma wszystko... Co takiemu kupić...?
Na 18 chyba nie robi się prezentów takich jak na komunię.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-07, 11:46   #4140
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
usg ukraść szok!!!
ja miałam ochotę zwinąć usg. ale autobusem się tłuc dobre 40 km.. pewnie nikt by nie zauważył, że ciężarna wyszła z przychodni i ciągnie usg za sobą

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
samochód...

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości