Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 11:55   #3571
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Co za zdobycze! A ten piankowy, to z jakiej pianki?
też jestem w szoku, że takie cudo wyrwałam "z wystawki"-w sklepie niemal 400zł
piankowy był najzwyklejszy, to zamówiłam ten z gryką i kokosem i będę ją na kokosie kładła, gryką w dół i tyle-długo przecież i tak nie będę Go używać, więc nie wydam fortuny....
Stary 2012-05-07, 12:02   #3572
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
u nas mała będzie spała w pokoju obok, też dwa kroki od sypialni. Przede wszystkim, to w sypialni i tak łóżeczka nie zmieścimy, a poza tym to właśnie wolę, żeby jedno z nas miało spokój i mogło spać jak drugie będzie do dziecka wstawać. W sumie to co to zmieni, czy dziecko będzie miało łóżeczko w sypialni czy obok za ścianą? Jak zacznie płakać, to i tak usłyszysz
No też tak mi się powoli zaczyna wydawać.

Wymiary Lareta wg producenta - myślę, że najbardziej wiarygodne:
gondola i spacerówka po 5,5 kg, fotelik 3 kg, stelaż 10,5 kg.
Stelaż po złożeniu 42x99 cm, rozłożony ma wysokość 106cm i długość (od przednich kółek do rączki, mierząc z poziomie) 110cm. Spacerówka (bez stelaża) szerokość 40c, długość z podniesionym do poziomu podnóżkiem 100cm i wysokość razem z rozłożoną budką 65cm. Gondola (bez stelaża) długość 87cm, szerokość 43cm, wysokość z budką 66cm i głębokość 20cm. Nie zaleca się stosowania dodatkowych materacyków w gondoli.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:05   #3573
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mój też tak mówi... Chociaż on jednocześnie protestuje przeciw osobnemu spaniu.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
też jestem w szoku, że takie cudo wyrwałam "z wystawki"-w sklepie niemal 400zł
piankowy był najzwyklejszy, to zamówiłam ten z gryką i kokosem i będę ją na kokosie kładła, gryką w dół i tyle-długo przecież i tak nie będę Go używać, więc nie wydam fortuny....
Aha, to dobry wybór
Stary 2012-05-07, 12:13   #3574
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Linka na ktorym ty oddziale lezalas? ogolnie polozne i lekarzr bardzo mili i jest czyzto ale potrzebuja generalnego remontu...
na ginekologiczno - położniczym

kiedy miałaś ostatnio badaną szyjkę i jaką miala długość? jest twarda i zamknięta?

nie denerwuj się, jesteś pod opieką, wszystko będzie ok

Cytat:
Dzieki dziewczyny jestescis kochane soleika, mOZe jutro kogos poznam bo dzisiaj dosc rozemocjonowana jestem i nie may silu poznawac dziewczyn obok. Ale wiecie co? lekarz mi powiedzial ze ta moja szyjka te ciaze powinna wytrzymac alemoze byc kiepsko z kolejnym
i ??
a mówią coś o krążku?
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dziewczynki niedawno wróciłam z tej komunii, na szczęście pogoda była ok. Niestety nie dam rady Was nadrobić,chyba pierwszy raz bo muszę się kłaść bo jutro o 9.30 mamy ostatnie usg genetyczne proszę,trzymajcie kciuki odezwę się jutro

ja mam ostatnie genetyczne w srodę, jak Irmusia
Cytat:
maciejka-1cm
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

A może tyle masz rozwarcia, a nie długości? W takim stanie chyba nie byłoby szans na powrót do domu.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Daj znać, co usłyszysz rano.
1 cm długości szyjki to na pewno szyjka mierzona w bad. ginekol czyli ta zewnętrzna; cała (mierzona tylko w usg) na pewno jest o wiele dłuższa
przecietna długość szyjki ta zewn. to 2 cm, przy 1,5 też nie ma jeszcze tragedia..
Cytat:
Czesc dziewczynki! dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy. na razie sprawdzli czy nie ciekna mi wody i jest ok a co z szyjka to nikt nic nie mowi wiec czekam.ale bArdzo mozliwe ze jutro wyjde...
Dobrze że to nie wody.. całe szczęście.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:14   #3575
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie butelki kupujecie?
Avent czy Tommee Tippee?
ja kupuje TT, na początek kupie 1, max 2, bo przeciez w razie czego w kazdym sklepie mozna je dostac... tylko tez zastanawiam sie czy zwykłą czy antykolkową...

Cytat:
Czesc dziewczynki! dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy. na razie sprawdzli czy nie ciekna mi wody i jest ok a co z szyjka to nikt nic nie mowi wiec czekam.ale bArdzo mozliwe ze jutro wyjde...
oby wszystko było dobrze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:16   #3576
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no ładnie, widać że nie czytasz wszystkiego
pisałam, że premium care są po 78 sztuk, do tego w promocji w aptece DOZ jak ma się kartę mama i dziecko są po 40zł za opakowanie. Trąbimy o tym od dawna
widziałam że pisałaś ale też w tym samym czasie znalazłam na str Pampers że premium care sa też od 2 kg

a co do tej apteki to widzialam ze pisalyscie ze zamawiacie tyle tylko ze u mnie nie ma takiej apteki
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !

Edytowane przez ivoncia16
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:37
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:22   #3577
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
No a jak to z nimi jest? Chyba można też sprawdzić infekcję pochwy? Nie wiem, czy nie bredzę.

Co za zdobycze! A ten piankowy, to z jakiej pianki?
W przypadku np. zakażenia bakteryjnego pH pochwy z 3,6 - 4,5 wzrasta powyżej 4,5 do 7 w ciężkich stanach zapalnych. Natomiast przy zapaleniu grzybiczym pH pozostaje w normach fizjologicznych.

Reasumując badanie papierkiem nie jest miarodajne, moim zdaniem

Edytowane przez cynamonowy_deser
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:27
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:25   #3578
chce_byc_mama
Zakorzenienie

stary zwalony z lozka
wstawilam pranie i ogarnelam sypialnie
stary jeszcze poodkurza i zmyje podlogi

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:33   #3579
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Gondola faktycznie ma imponujące rozmiary. Wydawało mi się, że max to 80tka.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:40   #3580
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Soleilka ja ogolnie jestem zdecydowana na TT
tylko teraz moje dylematy
czy Antykolkowa czy zwykla
czy jedna czy dwie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Pamietaj ze masz tu nas
informuj nas na biezaco bo sie martwimy o Ciebie
ja tak samo jak Soleilka radziła bym ci kupic jedna ta antykolkowa
ja tez tak zrobilam bo nie wiadomo czy bedziesz karmila piersia czy nie
a zawsze pozniej mozna dokupic droga jak bedzie potrzeba

Cytat:
Ja mam bezowy w sypialni

my tez w naszym pokoju mamy bezowe sciany

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
nadrobiłam Was z rana bo spać od 5.00 nie mogłam ze stresu przed usg
baaardzo dziękuję za

Anna najważniejsze że lekarze w porę zareagowali, pewnie założą Ci krążek i wszystko będzie dobrze

Ja wczoraj na tej komunii czułam się dziwnie,było tam małżeństwo z mojej rodziny,starają się 10 lat o dziecko,ona już powoli wariowała z tego powodu no ale zdecydowali się na adopcję,teraz już 2 lata czekają aż znajdzie się dziecko. No i tak patrzyła na mój brzuch ze smutnym wzrokiem aż mi przykro było nie wiedziałam w sumie jak się zachowywać, czy dużo mówić o Oskarku,ehhh... no i milczałam ale też nikt z rodziny mnie prawie nie pytał o ciążę i smutno mi trochę było. Tylko babcia którą widuję 2 razy w roku i mamy średni kontakt zapytała o imię, jak powiedzieliśmy że Oskar to ona na cały głos "brzydota,bardzo brzydkie imię,tyle jest ładnych imion z patronami świętymi a Wy takie brzydkie wybraliście" zamurowało mnie i nic i nie odpowiedziałam poszłam do kibelka popłakać i tyle.

idę zrobić kawę i jeszcze chwilę z Wami posiedzę a potem jadę na spotkanie z synkiem
nie martw sie
czasami niektore osoby nie zdaja sobie sprawy jaka przykrosc robia drogiej osobie takim gadaniem
ja sama zastanawialam sie nad imieniem Oskar gdyby byl chlopczyk

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej mamusie

witam się poweekendowo w końcu spędziłam trochę więcej czasu z małżem. Pędzę was nadrabiać.

ooolllccciiiaaa, Asia, Maiejka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ja też dzisiaj idę do gin na 13 także proszę o kciukasy

przed chwilą dostałam sms że mam pampki do odbioru w aptece

trzymam kciukaski

Cytat:
Hej Kochane-przez weekend Was podczytywałam, nadrabiałam, ale nic nie pisałam-dziś się wykażę
a więc....
1) w sobotę jak wspominałam byliśmy ze znajomymi na festynie-było super sympatycznie i śmiesznie-typowe polonijne spotkanko-Małż popił piwka, pogadał sobie z innymi facetamia ja jadłam coś pysznego-czy któraś słyszała o Langos/Langosz to taki węgierski placek-mniam, jakby na cieście oponkowym, ale potem wyczytałam, że to z ziemniaków....podają to ze śmietaną i tartym żółtym serem, ale też na ciepło-może któraś próbowała i ma sprawdzony przepis
2) wczoraj brat Małża wyjrzał przez okienko i mówi do nas o widzę, ktoś wystawił coś dla Was-patrzymy, a to kołyska-mówię dawajcie idziemy zobaczyć, bo tutaj w De ludzie wystawiają raz na jakiś czas niepotrzebne rzeczy, przyjeżdża śmieciara i zabiera, ale zanim ona przyjedzie ludzie sobie podbierają co nieco
podchodzimy-a to funkiel, nówka kołyska, tzn. pewnie używana-ale nie widać-jak ze sklepuf oto daję niżej-zakochałam się w niej
ale ma teraz kilka pytań:
- ona ma tylko materacyk o gr. ok2 cm, chyba powinnam dokupić nowy
, ale widzę, że na allegro tylko piankowe, albo gryka-pianka-kokos i nie wiem co wybrać??
-czy któraś ma doświadczenie z kołyską-jak długo Dzidzia może w takiej spać??
3) oprócz tej kołyski znaleźliśmy też super pchaczek Chicco-też nie zniszczony oraz maleńkie skarpetki robione na drutach, w kolorze liliowym-akurat dla naszej Lilijki

Anna bardzo mi przykro, że jestes w szpitalu, ale na pewno się Tobą dobrze zajmą i pomogą w czas!!

Paula tęsknimy i nie zapomnimy, co to to niejuż rozmyślałam, gdzie Ty się Kochana podziewasz....

ja jadam makrelę, nawet nie wiedziałam, że nie można oraz dość regularnie łososia wędzonego na gorąco
udało Ci się z ta kołyska
super !

Cytat:
Treść usunięta
też własnie mialam o tym dzisiaj pisac
ja tez chce te niebieskie albo zielone
jakos boje sie brac rozowe a zreszta nie wszystko musi byc rozowe

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

miałam w planie kupić ten płyn
byłam dzis na zakupach
patrze na cene a tam 15 zł z groszami
jutro pójdę i kupię
a jak byłam w miescie to byl on o wiele drozszy
w Carefour nawet ponad 20 zł
http://www.johnsonsbaby.com.pl/bath,index.html

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-07, 12:43   #3581
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Mi też najwygodniej jest na plecach. W ogóle zauwazyłam, że jak leze na lewym boku to bolą mnie plecy, na prawym jest mi wygodniej
Też tak mam. Mój mały jak się kładę na lewym boku strasznie kopać zaczyna (czasem mam wrażenie, że się denerwuje), za to na prawym boku jest ok...
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:44   #3582
hanjah
Zakorzenienie

Mnie na prawym też jest wygodniej, ale wtedy mam mega zgagę... na lewym tak średnio mi się śpi ale chociaż mnie w przełyku nie pali...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:45   #3583
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Hej Kochane-przez weekend Was podczytywałam, nadrabiałam, ale nic nie pisałam-dziś się wykażę
a więc....
1) w sobotę jak wspominałam byliśmy ze znajomymi na festynie-było super sympatycznie i śmiesznie-typowe polonijne spotkanko-Małż popił piwka, pogadał sobie z innymi facetamia ja jadłam coś pysznego-czy któraś słyszała o Langos/Langosz to taki węgierski placek-mniam, jakby na cieście oponkowym, ale potem wyczytałam, że to z ziemniaków....podają to ze śmietaną i tartym żółtym serem, ale też na ciepło-może któraś próbowała i ma sprawdzony przepis
2) wczoraj brat Małża wyjrzał przez okienko i mówi do nas o widzę, ktoś wystawił coś dla Was-patrzymy, a to kołyska-mówię dawajcie idziemy zobaczyć, bo tutaj w De ludzie wystawiają raz na jakiś czas niepotrzebne rzeczy, przyjeżdża śmieciara i zabiera, ale zanim ona przyjedzie ludzie sobie podbierają co nieco
podchodzimy-a to funkiel, nówka kołyska, tzn. pewnie używana-ale nie widać-jak ze sklepuf oto daję niżej-zakochałam się w niej
ale ma teraz kilka pytań:
- ona ma tylko materacyk o gr. ok2 cm, chyba powinnam dokupić nowy
, ale widzę, że na allegro tylko piankowe, albo gryka-pianka-kokos i nie wiem co wybrać??
-czy któraś ma doświadczenie z kołyską-jak długo Dzidzia może w takiej spać??
3) oprócz tej kołyski znaleźliśmy też super pchaczek Chicco-też nie zniszczony oraz maleńkie skarpetki robione na drutach, w kolorze liliowym-akurat dla naszej Lilijki

Anna bardzo mi przykro, że jestes w szpitalu, ale na pewno się Tobą dobrze zajmą i pomogą w czas!!

Paula tęsknimy i nie zapomnimy, co to to niejuż rozmyślałam, gdzie Ty się Kochana podziewasz....

ja jadam makrelę, nawet nie wiedziałam, że nie można oraz dość regularnie łososia wędzonego na gorąco
Super zdobycze, naprawde
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
jeszcze mi się nie udało was nadrobić, a już muszę się zbierać do gina. Trochę się martwię bo moja mała coś wczoraj nie chciała się ruszać, ale mam nadzieję że jest wszystko w porządku. Także uciekam, będe po południu.

Trzymajcie kciuki

jak wrócę to dalej będę was nadrabiać

anna to dobrze że to nie wody.. teraz trzymamy kciuki za szyjkę

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
acha to se musz ekupic tez. A te buly te zlubie ale mi gin zakazał z ziarkami tylko chleb razowy,a ja juz razowym chlebem zygam zdecydowanie wole biały (no ale nie jem) ale na bułki z ziarkami na jakis czas musze przejsc bo sa smaczniejsze a tamten chleb jem tylko ja i calego bochenka nie zjadam i mam an 3 dni to w pierwszy dzien jeszcze jako tako ale juz kolejne to niedobry
A czemu gin zakazał Ci z ziarkami? Pierwszy raz slysze o takim zakazie
Cytat:
Treść usunięta
Sliczne, to ja tez w zcwartek pedze do Biedronki
Stary 2012-05-07, 12:48   #3584
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a mi znowu na lewym wygodniej

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:52   #3585
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Mi też najwygodniej jest na plecach. W ogóle zauwazyłam, że jak leze na lewym boku to bolą mnie plecy, na prawym jest mi wygodniej
ja na plecach poleżę max 2 minuty, bo zaraz oddechu mi brakuje i brzuch mi twardnieje... ja też wolę na prawym, wygodniej mi , tylko że zaraz biodro mnie boli...
a po za tym skurcze mnie nie łapią w łydki ani stopy tylko właśnie w biodra zawsze

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Też tak mam. Mój mały jak się kładę na lewym boku strasznie kopać zaczyna (czasem mam wrażenie, że się denerwuje), za to na prawym boku jest ok...
moja mnie kopie najbardziej na prawym... wtedy aż mam takie fale na całym "półbrzuchu"
Stary 2012-05-07, 12:53   #3586
agusiaaaa1234
Raczkowanie

uffff....juz mam praktycznie wszystko dla małego właśnie zakupiłam jeszcze pieluchy tetrowe i kropelki na kolkę.
Nastawiłam pierwsze pranie w proszku dla bobasów stwierdziłam, że za dużo będzie prasowania jak na jeden raz, dlatego piorę w kilku częściach nie wiem czy nie za wcześnie z tym, no ale przecież nie wiadomo kiedy rodzić zacznę...prawda

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
j
moja mnie kopie najbardziej na prawym... wtedy aż mam takie fale na całym "półbrzuchu"
A jak się twoja dzidzia ukłąda? bo Synuś cały czas ma nogi po lewej a główka z prawej...może dlatego tak jest. Wygodniej mu główką w dół?
Stary 2012-05-07, 12:54   #3587
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
W przypadku np. zakażenia bakteryjnego pH pochwy z 3,6 - 4,5 wzrasta powyżej 4,5 do 7 w ciężkich stanach zapalnych. Natomiast przy zapaleniu grzybiczym pH pozostaje w normach fizjologicznych.

Reasumując badanie papierkiem nie jest miarodajne, moim zdaniem
Muszę to zgłębić

A mi polecono Aquastop, choć nie wiem, czy chodziło właśnie o ten.

Moje dziecię skończyło 30 tydzień!!! Oczywiście stawiam coś na ząb i dla orzeźwienia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szparagi.jpg (36,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pGBHGpPmK4KT1rW74B.jpg (61,1 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:56
Stary 2012-05-07, 12:55   #3588
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
uffff....juz mam praktycznie wszystko dla małego właśnie zakupiłam jeszcze pieluchy tetrowe i kropelki na kolkę.
Nastawiłam pierwsze pranie w proszku dla bobasów stwierdziłam, że za dużo będzie prasowania jak na jeden raz, dlatego piorę w kilku częściach nie wiem czy nie za wcześnie z tym, no ale przecież nie wiadomo kiedy rodzić zacznę...prawda
ja też już uprałam i wyprasowałam pierwszą partie ubranek
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:55   #3589
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A jak się twoja dzidzia ukłąda? bo Synuś cały czas ma nogi po lewej a główka z prawej...może dlatego tak jest. Wygodniej mu główką w dół?

a na kiedy masz termin ?
ja mam do kupienia jeszcze cieniutki kocyk , rozek , dwie paczki pampersow , proszek i plyn do prania i folie przeciwdeszczowa na wozek

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-07, 12:56   #3590
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę to zgłębić

A mi polecono Aqua Stop, choć nie wiem, czy chodziło właśnie o ten.

Moje dziecię skończyło 30 tydzień!!! Oczywiście stawiam coś na ząb i dla orzeźwienia!
gratulacje !
Stary 2012-05-07, 12:57   #3591
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja też już uprałam i wyprasowałam pierwszą partie ubranek
cieszę się, że nie jestem sama A przypomnij na kiedy masz termin?
Stary 2012-05-07, 12:57   #3592
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

ja już mam wszystko gotowe od 2 miesięcy

ja podejrzewam że moja mała ma główkę na dole z lewej a nóżki z prawej, bo czasem jak się rusza to czuję ją na raz z obydwu stron, tak że pewnie łokciami naparza tak poniżej pępka po lewej i i tak sporo nad pępkiem po prawej.
Stary 2012-05-07, 13:00   #3593
ivoncia16
Wtajemniczenie

byłam dzisiaj z mamą w ciucholandzie
pokaże wam co kupiła dla wnusi
każda sztuka 1 zł he he
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNV30302.jpg (26,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV30342.jpg (25,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV30343.jpg (26,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV30344.jpg (18,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV30345.jpg (28,4 KB, 13 załadowań)

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-07, 13:02   #3594
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
cieszę się, że nie jestem sama A przypomnij na kiedy masz termin?
wg usg na 23 czerwca wg om 3.07 ale mam krążek który 14 czerwca będzie ściągany a przy skróconej szyjce to wiadomo może być różnie
gin powiedział że bankowo będe rodziła w czerwcu,wiec torbę do szpitala też niedługo zacznę pakować
Stary 2012-05-07, 13:03   #3595
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
każda sztuka 1 zł he he
jakie słodkie naprawdę dla dziewczynek można takie piękne ciuszki kupić że ojjjjj
Stary 2012-05-07, 13:03   #3596
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
każda sztuka 1 zł he he
śliczne ubranka
Stary 2012-05-07, 13:05   #3597
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
torbę do szpitala też niedługo zacznę pakować
ja się pakuję 26. maja
Stary 2012-05-07, 13:05   #3598
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
wg usg na 23 czerwca wg om 3.07 ale mam krążek który 14 czerwca będzie ściągany a przy skróconej szyjce to wiadomo może być różnie
gin powiedział że bankowo będe rodziła w czerwcu,wiec torbę do szpitala też niedługo zacznę pakować
Nooo ale najważniejsze, że już dzidzia teoretycznie donoszona także bedzie wszystko ok
A co do pakowania do szpitala...jak się pakujesz? w kilka toreb? czy bierzesz tylko co najpotrzebniejsze na porodówkę, a reszte ci dowiozą?
Stary 2012-05-07, 13:06   #3599
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje !

Zwlekam się z wyrka
Stary 2012-05-07, 13:08   #3600
nicki86
Zadomowienie

też nie wiem co ten Twój lekarz z ziarenkami wymyślił, przecie to same zdrowie, no chyba że doszukuje się jakiś źle dosuszonych, jakiś sfermentowanych? nie mam nawet pomysłów

Cytat:
Śliczna ta kołyska wiedzieli kiedy ją wystawić

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
byłam odebrać wyniki - wypełniłam formularz co do położnej środowiskowej i ma przyjść do mnie o 13 muszę sprzątać szybko
Zawsze przychodzi jeszcze przed porodem??

Aniu widzisz już się okazuje że nie jest tak źle jak Cię straszyli... a co dopiero w następnej ciąży, pogadać sobie mogą!!

A co do imienia Oskar niech babcia się w łeb palnie... o proszę o świętości imienia wykład... http://imienniczek.pl/patron/św_Oskar_biskup

jejku jak mnie wkurzają ludzie co się wtrącają do wyboru rodziców dziecka... dobra rada, a wurzające natarczywe nagadywanie to jest różnica..

Musze koniecznie po te trusawki się wybrać

mi tam wygodniej na prawym boku spać, ale w nocy i na lewy się przekręcam bo ile można w jednej pozycji. I mała zawsze mnie z lewej strony na dole od początu kopie...

nadalka widzę że szykujesz się w nasze święto
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości