|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
też jestem w szoku, że takie cudo wyrwałam "z wystawki"-w sklepie niemal 400zł
![]() piankowy był najzwyklejszy, to zamówiłam ten z gryką i kokosem i będę ją na kokosie kładła, gryką w dół i tyle-długo przecież i tak nie będę Go używać, więc nie wydam fortuny....
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymiary Lareta wg producenta - myślę, że najbardziej wiarygodne: gondola i spacerówka po 5,5 kg, fotelik 3 kg, stelaż 10,5 kg. Stelaż po złożeniu 42x99 cm, rozłożony ma wysokość 106cm i długość (od przednich kółek do rączki, mierząc z poziomie) 110cm. Spacerówka (bez stelaża) szerokość 40c, długość z podniesionym do poziomu podnóżkiem 100cm i wysokość razem z rozłożoną budką 65cm. Gondola (bez stelaża) długość 87cm, szerokość 43cm, wysokość z budką 66cm i głębokość 20cm. Nie zaleca się stosowania dodatkowych materacyków w gondoli. |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój też tak mówi... Chociaż on jednocześnie protestuje przeciw osobnemu spaniu.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy miałaś ostatnio badaną szyjkę i jaką miala długość? jest twarda i zamknięta? nie denerwuj się, jesteś pod opieką, wszystko będzie ok Cytat:
Cytat:
![]() ja mam ostatnie genetyczne w srodę, jak Irmusia Cytat:
przecietna długość szyjki ta zewn. to 2 cm, przy 1,5 też nie ma jeszcze tragedia.. Dobrze że to nie wody.. całe szczęście. |
||||
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuje TT, na początek kupie 1, max 2, bo przeciez w razie czego w kazdym sklepie mozna je dostac... tylko tez zastanawiam sie czy zwykłą czy antykolkową...
Cytat:
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tej apteki to widzialam ze pisalyscie ze zamawiacie tyle tylko ze u mnie nie ma takiej apteki
,, Kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę, Kiedyś tam, kiedyś tam ... A dziś jesteś mały jak okruszek, Który Los rzucił nam... " Nasza Księżniczka ! Edytowane przez ivoncia16 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:37 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Reasumując badanie papierkiem nie jest miarodajne, moim zdaniem Edytowane przez cynamonowy_deser Czas edycji: 2012-05-07 o 12:27 |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
stary zwalony z lozka
wstawilam pranie i ogarnelam sypialnie ![]() stary jeszcze poodkurza i zmyje podlogi
|
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Gondola faktycznie ma imponujące rozmiary. Wydawało mi się, że max to 80tka.
|
|
|
|
#3580 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez tak zrobilam bo nie wiadomo czy bedziesz karmila piersia czy nie a zawsze pozniej mozna dokupic droga jak bedzie potrzeba ![]() my tez w naszym pokoju mamy bezowe sciany ![]() Cytat:
![]() czasami niektore osoby nie zdaja sobie sprawy jaka przykrosc robia drogiej osobie takim gadaniem ja sama zastanawialam sie nad imieniem Oskar gdyby byl chlopczyk ![]() Cytat:
trzymam kciukaski ![]() Cytat:
![]() super ! ![]() też własnie mialam o tym dzisiaj pisac ja tez chce te niebieskie albo zielone jakos boje sie brac rozowe a zreszta nie wszystko musi byc rozowe ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- miałam w planie kupić ten płyn byłam dzis na zakupach patrze na cene a tam 15 zł z groszami jutro pójdę i kupię a jak byłam w miescie to byl on o wiele drozszy w Carefour nawet ponad 20 zł http://www.johnsonsbaby.com.pl/bath,index.html
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Też tak mam. Mój mały jak się kładę na lewym boku strasznie kopać zaczyna (czasem mam wrażenie, że się denerwuje), za to na prawym boku jest ok...
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na prawym też jest wygodniej, ale wtedy mam mega zgagę... na lewym tak średnio mi się śpi ale chociaż mnie w przełyku nie pali...
|
|
|
|
#3583 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sliczne, to ja tez w zcwartek pedze do Biedronki |
|||
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po za tym skurcze mnie nie łapią w łydki ani stopy tylko właśnie w biodra zawsze ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
uffff....juz mam praktycznie wszystko dla małego
![]() ![]() ![]() właśnie zakupiłam jeszcze pieluchy tetrowe i kropelki na kolkę.Nastawiłam pierwsze pranie w proszku dla bobasów stwierdziłam, że za dużo będzie prasowania jak na jeden raz, dlatego piorę w kilku częściach nie wiem czy nie za wcześnie z tym, no ale przecież nie wiadomo kiedy rodzić zacznę...prawda![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- A jak się twoja dzidzia ukłąda? bo Synuś cały czas ma nogi po lewej a główka z prawej...może dlatego tak jest. Wygodniej mu główką w dół? |
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi polecono Aquastop, choć nie wiem, czy chodziło właśnie o ten. Moje dziecię skończyło 30 tydzień!!! Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:56 |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na kiedy masz termin ? ![]() ja mam do kupienia jeszcze cieniutki kocyk , rozek , dwie paczki pampersow , proszek i plyn do prania i folie przeciwdeszczowa na wozek
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podejrzewam że moja mała ma główkę na dole z lewej a nóżki z prawej, bo czasem jak się rusza to czuję ją na raz z obydwu stron, tak że pewnie łokciami naparza tak poniżej pępka po lewej i i tak sporo nad pępkiem po prawej. |
|
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam dzisiaj z mamą w ciucholandzie
pokaże wam co kupiła dla wnusi ![]() każda sztuka 1 zł he he
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gin powiedział że bankowo będe rodziła w czerwcu,wiec torbę do szpitala też niedługo zacznę pakować
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także bedzie wszystko ok![]() A co do pakowania do szpitala...jak się pakujesz? w kilka toreb? czy bierzesz tylko co najpotrzebniejsze na porodówkę, a reszte ci dowiozą? |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zadomowienie
|
też nie wiem co ten Twój lekarz z ziarenkami wymyślił, przecie to same zdrowie, no chyba że doszukuje się jakiś źle dosuszonych, jakiś sfermentowanych? nie mam nawet pomysłów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aniu widzisz już się okazuje że nie jest tak źle jak Cię straszyli... a co dopiero w następnej ciąży, pogadać sobie mogą!! ![]() A co do imienia Oskar niech babcia się w łeb palnie... o proszę o świętości imienia wykład... http://imienniczek.pl/patron/św_Oskar_biskup jejku jak mnie wkurzają ludzie co się wtrącają do wyboru rodziców dziecka... dobra rada, a wurzające natarczywe nagadywanie to jest różnica.. Musze koniecznie po te trusawki się wybrać ![]() mi tam wygodniej na prawym boku spać, ale w nocy i na lewy się przekręcam bo ile można w jednej pozycji. I mała zawsze mnie z lewej strony na dole od początu kopie... nadalka widzę że szykujesz się w nasze święto |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

odezwę się jutro

poszłam do kibelka popłakać i tyle.
już rozmyślałam, gdzie Ty się Kochana podziewasz....