|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
czyli ani równe 10kg jak podawali wcześniej ani 12kg jak podają teraz
|
|
#4202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena ja nie biorę tej poduchy. W razie czego mąż dowiezie, ale nie planuję raczej
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaplątałam zamówienie, bo mam kupon rabatowy na zakup w sklepie internetowym, tak moja ciążowa GUPIA głowa to zamawiała, że zamówiłam bez 20% zniżki Napisałam im maila zobaczę co mi odpiszą (chyba nie każą mi teraz płacić normalnej ceny )
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia - gratulacje!!!!
![]() Pola - super opis!!!! ![]() szkoda tylko, że tak Cię wymęczyli...Różowa - mogę z własnego doświadczenia potwierdzić wszystko, co pisała miss serduszkiem też się strasznie martwilam, a tu pediatra mi powiedziała że wiele dzieci tak ma, po prostu się osłuchuje i wszystko samo zarasta po kilku miesiącach tak więc uszy do góry!
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam tak spuchniete stopy, ze wchodze tylko w sportowe sandaly a wieczorem nie potrafie nawet palcow zgiac
|
|
#4207 |
|
Wtajemniczenie
|
My za chrzestnych bierzemy swoje rodzeństwo. Głupia bym była jakbym bogatych chrzestnych szukała. Przecież to i tak pożyczona kasa. Oni kupią moim dzieciom a ja kupię ich dzieciom. Ich będzie stać a mnie nie i co wtedy. Bez sensu. My kupiliśmy komórkę ( za porozumieniem ze szwagierką) za 300zł i 200zł do koperty. Jak na nasze zarobki to i tak dużo daliśmy.
aha, i mam problem z gwarancją. Ona jest na podstawie paragonu, a na paragonie jest cena. Mam ten paragon szwagierce dać czy sama mam go przechować??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-07 o 14:41 |
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
kolejne
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają Mamy 05/06 |
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Jedne dzieci rodzą, drugie już mają, a inne jeszcze na pociechy czekają - Mamy 05/06"
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Ja rogala do karmienia też nie biorę, bo z tego co szpitalu widziałam to raczej każda karmiła na leżąco. Potem się przyda w domu jak już będzie można usiąść :P
byłam po pojemnik na mocza, odwiedziłam też męża w pracy. Zahaczyłam o lumpka, nie nastawiałam się, że coś kupię, tym bardziej, że na drzwiach zobaczyłam, że dzisiaj najtańszy dzień. No i przywlekłam 6 rzeczy dla małego, malutką bluzę, sweterek, bezrękawnik i 3 pary spodni. Za wszystko dałam 9 zł śliczne są. czekam teraz na pogodę, bo mam jeszcze trochę prania. |
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupki
|
|
#4212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
podoba mi się
|
||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dzieki
![]() maly usnal, nawet trudno go bylo dobudzic na karmienie, pewnie znow cala noc da mi popalic ide sobie na poczte ogladnac nowe dzieciaczki, gratulacje dziewuchy! ale sie sypiemy ![]() maz jedzie jak cos zje kupic mi laktator bo w jednej piersi mam juz takie guzki i jest mega twarda i ciezka ciezko mi Was nadrobic, na dyskutowanie o pogodzie i tp tez niestety narazie nie mam czasu ![]() ale bede egoistycznie zagladala jak bede miala pytania jakies ![]() milego dnia! ps, rogala do szpitala ja nie bralam i w sumie dobrze, bo i tak jak sie rodzi naturalnie na dupie nie mozna usiasc pozniej wiec sie karmi na lezaco, Ja mysle ze uzyje w domu rogala ale to w przyszlym tyg jak bede mogla dlugo w jednej pozycji siedziec
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-07 o 14:52 |
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Skserowała już babeczka w sklepie
![]() Szczerze to wolałabym dać jej ten paragon żeby nie pomyślała,że gdzieś na bazarku kupiliśmy, albo jakiś używany.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-07 o 14:58 |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ręcznie ściągnij teraz by się zapalenia nie dorobić :/ bo ja juz po jednym jestem
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka, to odciągaj koniecznie po trochu żeby się zapalenie nie wdało, bo to przerąbana sprawa.
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
dzwonilam dzis do bobwozkow i gondola do xlandera ta fioletowa bedzie dopiero ok 15-20 maja....a myslalam ze juz moze 10go bedzie...
dzis wizyta u gina.dam znac jak bede po |
|
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
Agatka albo jak masz w miarę dużą strzykawkę w domu zrób taki myk (patent położnej). Odcinasz dzióbek, wkładasz tłoczek w drugą stronę, a do piersi przykładasz tą cześć co wcześniej była przy tłoczku.
|
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj trochę pochodziłam i wiecie jak się czułam, jakby mnie ktoś kopnął w lewy pośladek, normalnie ból jak nie wiem jak się położyłam to mi przeszło, musiałam chodzić jak kwoka, bo inaczej bym nie uszła.
Wczoraj pewnie ostatni raz skorzystałam z kasy pierwszeństwa w markecie, ogólnie szok ile ludzi w niedziele robi zakupy, podchodzę z TŻ do kolejki a ludzie co stali przy tej właśnie kasie, głowy w drugą stronę, na co babeczka która stała z dziećmi i miała już wyłożony towar mówi do nas, że nas przepuści, mąż powiedział, że poczekamy, na co facet co stał za tą Pania, że on nas przepuści a stał z 4 produktami o tym samym kodzie, na co kolejny facet już podirytowanym tonem czyli chce Pan wejść przede mnie , normalnie jaja |
|
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to gitara |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
yy muszę poćwiczyć wklejanie
help, jak się robi w fotosiku żeby zdjęcie było od razu widoczne, co musze tam wybrać? Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-07 o 15:21 |
|
|
|
#4223 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Pojechałam na ip do szpitala bo chciałam żeby zrobili mi ktg, ponieważ mały się nie rusza a i noc nie za ciekawą mieliśmy.
Pani mi powiedziała, że cytuję: oni ktg nie robią, że jedynie prywatnie u lekarzy albo po przychodniach podzwonić a jak nie mam swojego lekarza to może mnie lekarz zbadać Zgłupiałam szczerze mówiąc, ja sobie chciałam za to cholerne ktg zapłacić W każdym bądź razie podziękowałam uprzejmie, teraz próbuję małego czekoladą i colą pobudzić Dzwoniłam do swojego gina jak nic się nie zmieni to popołudniu jadę do niego do gabinetu... Cytat:
Ale numer Cytat:
Cytat:
Ja też bym tyle nie wydała, bo nie stać mnie po prostu, chciałam tego x landera z 2011 no, ale cóż zostałam pozbawiona wyboru ![]() Wiecie może źle się wyraziłam nie chodzi o to, że ten wózek mikado jest jakiś tam brzydki czy coś tylko to po prostu to nie jest to czego chciałam Człowiek ma jakąś tam swoją wizję, napali się na coś i teraz jestem zawiedziona i rozgoryczona Ja pierwszy wózek dla córki miałam taki no po prostu ohydny i obiecałam sobie, że drugi wózek kupię taki jaki ja będę chciała, no cóż muszę się z tym pogodzić. Cytat:
Najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi no i masz swojego skarba przy sobie![]() Cytat:
Zresztą nie lubię się chodzić i prosić o cokolwiek No cóż pomarudzę i przejdzie mi Jak to baba w ciąży![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My nikogo o nic nie prosiliśmy, wesele i wszystko robiliśmy sobie sami. Apropo prezentów to ja np. od rodziców dostałam 300zł na ślub ![]() A w tym samym miesiącu pojechali do Francji na wakacje Przykre jest to, że mówią nam teraz na sam koniec tym bardziej, że jeszcze w tamtym mies pytałam i pokazywałam o jaki wózek nam chodzi Mamy nauczkę i tyle Z tymi prezentami na komunię to jest przegięcie naprawdę... Nie wyobrażam sobie komuś wypalić z takimi wymaganiami co do prezentu Owszem rozumiem, że można powiedzieć, że zbiera się np. na komputer czy coś tam dla dziecka, i jeżeli ktoś może to np. zamiast jakieś pierdoły kupować to dołożyć na ten cel, ale takie wymogi to naprawdę szok |
|||||||
|
|
|
#4224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() po pionizacji bez szału Słabo i niedobrze. Generalnie cała sobota była ciężka - miałąm dren, ale właśnie w sob wieczorem mi wyjęli. Na szczęście nie kichałam, ale smarkanie masakra![]() Z pyszności "dietetycznych" np buła z kiełbasą na kolację, albo serek topiony na śniadanie Na szczęscie byłam dokarmiana przez małża i rodziców![]() dziękuję
|
|||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to ostatnio w Castoramie byłam - kupić sznurek (do tej lampy co ją robiłam) nogi mi do doopy wchodziły, krzyż napierniczał, ludzi coś 6 przede mną i stałam jak ta gooopia 30 minut z 1 kłębkiem sznurka w Casto ławki przed kasą brak, a do tego ja płaciłam bo tż nie wziął karty. Spoooko przeżyłam kucałam, wieszałam się na tż dałam radę.Kas pierwszeństwa nie ma więc mogłam stać, szczegół że miałam 1 produkt, a nie paletę kafelek (na palecie to bym se chociaż usiadła) i całośc transakcji 2 minuty może trwała. A pewnie miała baba siłę po sklepie łazić to niech teraz stoi. Wiecie może to ja jestem jakaś nienormalna, że potrafiłam ciężarną albo babkę z małym dzieckiem przepuścić - zwlaszcza jak kupowała 1 produkt.
|
|
#4226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tłumaczyli nam to w sr, ale ja średnio słuchałam, bo my ślubu nie mamy ![]() Cytat:
Cytat:
Za każdym razem jak coś zjem, to zaczyna mnie piec rura. Na szczęście Renni pomaga ![]() Zamówiłam właśnie podgrzewacz i biorę się za resztę zamówień. Zastanawiam się nad laktatorem. Kiedyś znajoma mi zachwalała elektryczny, a ostatnio koleżanka mówiła, że te elektryczne są do du.py i lepiej ręczny aventu A Wy co radzicie? Mamy doświadczone, jakie macie laktatory?
|
|||
|
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Przed chwilką przyszła teściowa z zapytaniem czy ja żyję, bo w ogóle nie słychać żeby tu ktoś był
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sami kupiliśmy za pamiętam wtedy całą wypłatę M,bo miał kiepski miesiąc i mało zarobił.Nie robią w szpitalu ktg A mówiłaś że nie czujesz ruchów?Itp?
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym odpowiedziała, żeby się nie martwiła, bo ciepło jest i szybko by poczuła jakbym nie żyła ![]() ![]() ale ja to złośliwiec z czarnym humorem do tego jestem
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-07 o 15:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Mamy V-VI cz.VIII

czyli ani równe 10kg jak podawali wcześniej ani 12kg jak podają teraz

(chyba nie każą mi teraz płacić normalnej ceny 

za zakupki

. Mała ładnie się ułożyła i nie zmienia pozycji, tylko jej nózie latają po całym moim brzuchu.

Sprawdźcie proszę, czy dobrze jest wpisana data porodu przy Waszych nickach na pierwszej stronie.
w Casto ławki przed kasą brak, a do tego ja płaciłam bo tż nie wziął karty. Spoooko przeżyłam kucałam, wieszałam się na tż dałam radę.