Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 13:01   #3631
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Metka u nas teraz chcą 100 zł za osobę w lokalu. Jeszcze nie wiem ile będziemy mieli osób i czy przypadkiem w domu nie zrobimy (ale u rodziców).

blonde oj tak, teraz to będą same wydatki.

Emilko to podaj Onyks to ci wpisze Majkę na listę

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:06   #3632
ButterBear
Zakorzenienie

Jej, tak bym chciała z Wami pogadać, ale mam tak dużo roboty

Podczytuję Was co chwilkę, ale nie mam kiedy napisać coś...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:08   #3633
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
tak, goraco ogolnie pomaga, ja leze zawsze z termoforem pomiedzy nogami . Oczywiscie jezeli mnie lapie w domu, gorzej jak mnie drapnie w pracy

ooo...termofor...jestem od niego uzaleznionaod jesieni do wiosny spi ze mnaAle ja jestem cieplolubna

Madzia jak macie mozliwosc w domu to lepiej i napewno taniej
My za ta cene to sie nawet nie zastanawilismy i nie robilam mamie kłopotu
Zreszta ona sama nam ten obiad dla 20 gosci oplacila
Stary 2012-05-07, 13:11   #3634
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
@ juz w drodze bo juz 2 dni plamie... niestety

no wiesz, na początku ciąży też się plami nie mów hop!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

najadłąm się frytek i pękam... miałam się odchudzać :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:16   #3635
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Powiem ci,ze mnie te rurki tez intryguja ale do PL jade dopiero w czerwcu wiec troche musze jeszcze poczekac
Ja tez jade do Pl dopiero w czerwcu i nie moge sie doczekac

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
przede mną jeszcze troche czekania, planowana @ jest na 11.
To jeszcze chwila i bd wiadomo
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Podobno jest tak, że jak kochasz się z partnerem przed owulacją to większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę, bo żeńskie plemniki są wolniejsze ale dłużej żyją, natomiast jak w samą owulację to większe prawdopodobieństwo że chłopczyk, bo męskie plemniczki są szybsze Inna bajka głosi, że jak od tyłu to chłopiec a jak normalnie to dziewczynka.... Ja też nie do końca wierzę w takie metody, dlatego pytałam, czy któraś to sprawdziła
Ja slyszalam wlasnie o zywotnosci plemnikow meskich i zeskich

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
hej!

kocham czytać o snach ciężarnych
Taaak?? to musze opowiedziec jak obudzilam sie w nocy trzymajac sie za piersi, bo snilo mi sie, ze sa za male i nie bd mleka dla dzidzi. Potem bralam laktator i odciagalam na sile az polecial sok malinowy!!

Cytat:
Strong, Butter,

moja solniczka oraz pieprzniczka, TZ sie smieje, je to jestemy my: on oczywscie usmiechniety a ja wkurzona.
a ja myslalam, ze zartujesz z tym Lego ;D swietne!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale miałam rozmowę z mężem!
Tak sobie siedzimy, mąż zrobił po lekkim mojito I tak sobie rozmawiamy o planach, o budżecie, o życiu... I nagle mąż do mnie, tak baaardzo poważnie "Kochanie, chciałabyś już dziecko?". Zaskoczył mnie bardzo, ale oczywiście odpowiedziałam, zaczęliśmy rozmawiać i mówię do niego "A ty chciałbyś?". Odpowiedział "Od dawna"...
Jeżu kolczasty, laski, dobrze że siedziałam, bo nogi się pode mną ugięły!
W sumie to ja cały czas coś mówiłam, owszem, były plany starań na przyszły rok, ale w sumie nigdy mi nie powiedział, że on już tak bardzo by chciał! Łzy szczęścia stanęły mi w oczach

Ale oczywiście mnie po głowie chodzi tryliard myśli, że przecież plany były inne, mieliśmy to jakoś tak bardziej ogarnąć, że ja miałam się ogarnąć, miałam trochę schudnąć, mieliśmy zrobić remont, odłożyć $$. Teraz mamy do spłacenia jeszcze moją siostrę, spłacimy ją prawdopodobnie w grudniu i moglibyśmy na maluszka dopiero od stycznia zbierać... Kurczę, tyyyyle znaków zapytania

Musimy to baaardzo dokładnie przemyśleć Ale gdyby to był już ten rok, to najwcześniej lipiec/sierpień. No i zależy też, czy teściowi na komisji przedłużą rentę - a komisja w lipcu. Bo jeśli nie (odpukać!), to będziemy musieli im pomóc i wtedy nie damy rady finansowo...

Kurcze, dziewczyny, czy przez te 3-4 m-ce zdążyłabym się przygotować? Badania, kwas foliowy i te wszystkie inne sprawy?!
Duzo watpliwosci malo robienia a tak na prawde to rozumiem Twoje obawy 3 mam kciuki!

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość

PS. Naprawdę nikt za mną nie tęsknił?
JAA!! Ja zawsze tesknie ;P ;D

Cytat:
Agnusku,

a mialam wlasnie pytac o to Twoje zapalenia pecherza. Bo pisalam juz o tym z Onyxem (tez miala) i ja sama mam bardzo czesto juz od wielu lat. Masz jakies sprawdzone rady?
Ja juz pytalam ginekologa (urolog niestety pomogl tylko na jakis czas) wiec pewnie zaczne u niego leczeni. Boje sie potem komplikacji w przypadku ciazy.
Cytat:
tak, goraco ogolnie pomaga, ja leze zawsze z termoforem pomiedzy nogami . Oczywiscie jezeli mnie lapie w domu, gorzej jak mnie drapnie w pracy

Co do zapalenia pecherza to troszke przezylam . Od kiedy pije te ponad 3 litry dziennie wody juz nie odczuwam tego przykrego bolu Oczywiscie byly takie srodki jak urosept, urinal, zuravit i inne, ale nie pomagaly mi(biseptol ten mocny na recepte dawal ulge) . Robilam czesto ,,nasiadowki ,, zaparzajac w misce np mietowa herbatke. Co do termoforka to nie radze trzymac mdzy nogami. Zwiekszy to rozwoj bakterii , ktore lubia ciepelko. Na podbrzusze owszem Dodatkowo polecam przemywac to miejsce rywanolem gdy tylko poczuje jakies pieczenie od razu lece do lazienki , nalewam na wacik i jest dobrze Borasol tez sie sprawdza Urolog powiedzial, ze taka natura kobietki jezeli wykluczy inne przyczyny, ze zapalenie pecherza moze spowodowac klimatyzacja w aucie , sklepie itp. Damy rade kobietki! ;D

Ps; A ja dzisiaj mam wizyte u gina!!! Zobacze nasze serduszko!!

Edytowane przez tynkusia
Czas edycji: 2012-05-07 o 13:20
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:18   #3636
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jej, tak bym chciała z Wami pogadać, ale mam tak dużo roboty

Podczytuję Was co chwilkę, ale nie mam kiedy napisać coś...
Butterku, niech moc bedzie w Toba!

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ooo...termofor...jestem od niego uzaleznionaod jesieni do wiosny spi ze mnaAle ja jestem cieplolubna
Hehe, ja uzywam tylko jak mnie lapie pecherz bo tak to TZ pelni role termoforu, jak sie do niego tule to grzeje jak kaloryfer.

Cytat:
no wiesz, na początku ciąży też się plami nie mów hop!
Oj kochana jestes Tylko, ze ja zawsze 2-3 dni przed @ plamie. Ostatnio jak bylam w ciazy to nie plamilam wiec dlatego wniosek, ze tym razem sie nie udalo.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:21   #3637
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo Taka juz jestem ze musze miec wszystko dopiete na ostatnio guzik A maz troche sploszony wkoncu 20 bab w domu bylo
hehe najważniejszy jednak w tym dniu to też facet, więc mam nadzieję, że trzymali sztamę
Cytat:
Właśnie ten zakaz owoców mnie totalnie przeraża! Zwłaszcza, że kocham owoce i to tak naprawdę główne źródło witamin!

No, chociaż jedna!

Ale czad! Na pewno cudnie jest obserwować każdy postęp takiego malucha!

Dukana w ogóle pod uwagę nie biorę - za dużo naczytałam i nasłuchałam się o skutkach ubocznych (problemach z nerkami przede wszystkim). Dziękuję za radę

Dzięki
Ach, tylko widzisz, po głowie chodzi tryliard myśli, że to przecież odwrotnie wszystko miało być! Tak to jest, jak się wszystko chce mieć zaplanowane co do minuty
Sama z resztą pisałaś o takich wątpliwościach, więc mnie rozumiesz
No tak, w upalne lato ciężko stosować tą dietę bo jak to lato bez owoców... najlepiej właśnie późną zimą i wiosną
Co do starań to moim zdaniem warto planować (znasz moje zdanie, zresztą masz podobne z tego co pisałaś), ciężko jest jak dzidziuś to kompletna wpadka w wybitnie nienajlepszym momencie, ale zwykle potem wszystko sprzyja i jak wszystko się dobrze zorganizuje, to potem jest tylko szczęście... Ale wy nie jesteście w takiej sytuacji, co nie co już macie zaplanowane, więc nie ma co czekać aż będzie wszystko na tip top odwagi
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa czy to ostatnia wizyta w sumie to nie wiem czy za tydzień będzie mi kazał przyjść ( w dzień terminu) czy od razu do szpitala?? (bo nie wiem jak to jest, jakbym się przeterminowała, czy wtedy np. po 5 dniach idzie się na wywołanie, czy się idzie ale na leżenie i cie obserwują aż sama zaczniesz rodzisz).
Mnie się wydaje, że jeśli Twoja ciąża cały czas tak książkowo przebiega, to urodzisz też w dzień terminu ale życzę żeby troszkę wcześniej, jeśli chcesz
Cytat:
Super! Fajnie, ze teraz jest taka mechanizacja, ja naprzyklad bardzo zaluje, ze nie mam zadnego video jak bylam brzdacem. Niby zdjecia sa ale to nie to samo.
Dokładnie, z jednej strony fajna pamiątka, z drugiej też bardzo ułatwia opiekę nad maluchem ja mam video jak miałam 3 latka, ale ja to g..niara jestem...

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Cześć
Witam się z pracy, po urlopie Ciężko mi się dziś wstawało, a tu jeszcze tyle pracy...i potem korki do wieczora.
Postaram się zajrzeć, chociaż na chwilę

Cytat:
AMANI piesek jest już nasz, tzn jest opłacony ale na razie przez miesiąc jeszcze będzie u tych ludzi bo my musimy najpierw płot zrobić. (Fotka ponieżej) A co do budowy – to ciągnie się przeokropnie, już bym chciałą tam mieszkać.
oj jaka mordeczka kochana... niech rośnie maluszek przy mamie jeszcze
Cytat:
No byla straszna kapa, bo po poronieniu jak tylko zobaczylam te ciuszki to wylam za kazdym razem. TZ wtedy wszystko spakowal do jednej torby i schowal (w sumie to do dzis nie wiem gdzie). Wiec wiem, ze sobie gdzies tam czekaja.
Tesciowa byla po prostu nadgorliwa i radosc ja rozsadzala
Tym razem, jak uda nam sie zaciazyc to bedziecie wiedziec tylko WY a rodzina to po III miesiacach.
przytulam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 13:28   #3638
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie

Ja mialam raz pecherz przeziebiony...co za bol masakra
Jeszcze bylam u Tz w Anglii na wakacjach i niewiedzialam co mi pomoze...mineło po kilku dniach, ale straszne to bylo
Ja kiedyś miałam bardzo bolesne zapalenie pęcherza i wspominam do teraz. Ale to obecne, to pikuś

Cytat:
Nie no, to jest jakas masakra z tym pecherzem, dlaczego tyle z nas to ma???
@ juz w drodze bo juz 2 dni plamie... niestety

W takim razie zycze .
Ja mam ten problem niestety czesto oraz juz pare dobrych lat bo czesto szalejemy z TZ . Musze przyznac, ze mimo iz juz znamy sie jakis czas (przeszlo 2,5 roku) to czestotliwosc przytulania nam zostala prawie tak jak na poczatku. Pisze prawie bo wiadomo, ze na poczatku to jak kroliki , teraz juz troche mniej ale jak mi ktoras kumpela mowi, ze sie przytula raz na 3tyg to mi sie wydaje, ze ja i TZ mamy chyba takie wilcze apetyty na siebie.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

My z tż już jesteśmy 9 lat i generalnie mamy niezłe statystyki Oboje jesteśmy podobnie temperamentni, ale zdarza nam się np. że przez tydzień nie ma nic i wtedy robimy się źli Ale w zeszłym tygodniu to naprawdę daliśmy czadu jak za nastoletnich czasów

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość

JAA!! Ja zawsze tesknie ;P ;D

Trzymam kciuki za wizytę i super z tym serduchem

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:46   #3639
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez jade do Pl dopiero w czerwcu i nie moge sie doczekac

Taaak?? to musze opowiedziec jak obudzilam sie w nocy trzymajac sie za piersi, bo snilo mi sie, ze sa za male i nie bd mleka dla dzidzi. Potem bralam laktator i odciagalam na sile az polecial sok malinowy!!

a ja myslalam, ze zartujesz z tym Lego ;D swietne!

Co do zapalenia pecherza to troszke przezylam . Od kiedy pije te ponad 3 litry dziennie wody juz nie odczuwam tego przykrego bolu Oczywiscie byly takie srodki jak urosept, urinal, zuravit i inne, ale nie pomagaly mi(biseptol ten mocny na recepte dawal ulge) . Robilam czesto ,,nasiadowki ,, zaparzajac w misce np mietowa herbatke. Co do termoforka to nie radze trzymac mdzy nogami. Zwiekszy to rozwoj bakterii , ktore lubia ciepelko. Na podbrzusze owszem Dodatkowo polecam przemywac to miejsce rywanolem gdy tylko poczuje jakies pieczenie od razu lece do lazienki , nalewam na wacik i jest dobrze Borasol tez sie sprawdza Urolog powiedzial, ze taka natura kobietki jezeli wykluczy inne przyczyny, ze zapalenie pecherza moze spowodowac klimatyzacja w aucie , sklepie itp. Damy rade kobietki! ;D

Tynkusia,

Ja tez sie juz nie moge doczekac wizyty w PL!
Sen boski!
Ciesze sie, ze Lego sie podoba, mysle ze nasze dzieciatko (jezeli juz sie kiedys pojawi) to bedzie przymusowy Legomaniak.

Pisze sobie ten rywanol, tego jeszcze nie probowalam. Kazda rada jest dla mnie bezenna.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Dokładnie, z jednej strony fajna pamiątka, z drugiej też bardzo ułatwia opiekę nad maluchem ja mam video jak miałam 3 latka, ale ja to g..niara jestem...

przytulam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Ja mam jakies nagranie (na VHS jeszcze i juz nie mam nawet jak tego odtworzyc) jak mialam chyba 8 lat. I pamietam, ze ta kamera byla wielgachna, jak dzisiejsza telewizyjna. Ale jaki to byl szpan

Cytat:
My z tż już jesteśmy 9 lat i generalnie mamy niezłe statystyki Oboje jesteśmy podobnie temperamentni, ale zdarza nam się np. że przez tydzień nie ma nic i wtedy robimy się źli Ale w zeszłym tygodniu to naprawdę daliśmy czadu jak za nastoletnich czasów
Mam tak samo, jak my nie mamy pare dni to tez oboje nerwowi, ja tylko brzecze po TZ a on juz sam od siebie mowi, chodz trzeba cie przywolac do porzadku

Stary 2012-05-07, 13:52   #3640
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakies nagranie (na VHS jeszcze i juz nie mam nawet jak tego odtworzyc) jak mialam chyba 8 lat. I pamietam, ze ta kamera byla wielgachna, jak dzisiejsza telewizyjna. Ale jaki to byl szpan

zawsze mozesz przegrac na CD
2 lata temu moja mama popzregrywała tak wszystkie stare kasety VHS na plyty CDNawet jakis czas temu ogldalam zakonczenie 8 klasy, bal i studniowke, bo tez to miałam na VHS, wszystko sobie przywiozłam tu i mialam niezły ubaw
Stary 2012-05-07, 13:57   #3641
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mozesz przegrac na CD
2 lata temu moja mama popzregrywała tak wszystkie stare kasety VHS na plyty CDNawet jakis czas temu ogldalam zakonczenie 8 klasy, bal i studniowke, bo tez to miałam na VHS, wszystko sobie przywiozłam tu i mialam niezły ubaw
Ja nawet nie wiem, gdzie szukac tych kaset, tak jakos sie rozeszly po rodzinie i przepadly z kretesem. I ja teraz patrze na siebie na studniowce - wystarczy mi tylko zdjecie, to mi sie plakac chce.
Wies tanczy i spiewa, booooze jaki ja mialam fryz!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 13:59   #3642
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie wiem, gdzie szukac tych kaset, tak jakos sie rozeszly po rodzinie i przepadly z kretesem. I ja teraz patrze na siebie na studniowce - wystarczy mi tylko zdjecie, to mi sie plakac chce.
Wies tanczy i spiewa, booooze jaki ja mialam fryz!!!!!!

studniowka...wyobraz sobie jaki miałam ubaw jak ogldalam bal 8-klasistow
Potem wesele mojego brata(1 klasa szkoly sredniej)wszyscy elagancko ja w glanach

Co do kaset VHS to jeszcze kiedys(szkola podstawowa)miałam manie nagrywania teledyskow z MTV/Vivy itp.
Stary 2012-05-07, 13:59   #3643
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
T

Mam tak samo, jak my nie mamy pare dni to tez oboje nerwowi, ja tylko brzecze po TZ a on juz sam od siebie mowi, chodz trzeba cie przywolac do porzadku
No przybij piątkę, bo u nas tak samo

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:46   #3644
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

1. Gucia6,
Cytat:
a tu jeszcze moja 2-miesieczna pociecha, ktora juz coraz wiecej sie usmiecha i gaworzy
- śliczna jest ta Twoja córcia, nie ukrywam że łezka mi poleciała… chyba bym ją zacałowała taki aniołek.

2. Blondasku, nie wierzę wręcz, że nic nie kupiłaś. Ale… za to potem się obładujesz. :tak::tak:
3. Nikta, mam nadzieję, że się nie gniewasz, za te moje hahacze w temacie Twoich przyprawniczek, ja tylko żartowałam. No i nie powiem też takie lego-przyprawniczki bym chciała mieć.
4. Gosia, gratuluję tak ślicznego pieska, mój TŻ zazdrości bo on chciał też suczkę przygarnąć, taką Brende ale, mamy za małe ogrodzenie bo przeskoczyła bez problemu no i nie lubiła się z naszym drugim pieskiem, Brenda się na niego cieszyła ale Murzyn (mieszaniec) strasznie agresorował na nią. Stawiajcie wysokie ogrodzenie bo to wilk w psiej skórze, i jak bażanta poczuje to wyskoczy. No i pod spodem jakiś betonik musi być bo wykopie dziurę, nie wspomnę o wspinaniu się po siatce ogrodzeniowej.
5. Żabciu, widziałam zdjęcia z Baby Shower, super.. jestem zauroczona, świetnie to zorganizowałaś, i widać że dobrze się bawiłyście. Ja już na all szukałam zaproszeń na BS ale… nie ma nic u nas takiego.

6.
Cytat:
a baby shower zazdroszczę chyba przy drugiej dzidzi muszę nad tym pomyśleć
Gosia, też chcę zorganizować polski baby shower. Będziemy prekursorkami?
7. Metka,
Cytat:
a ja właśnie stwierdzilam ze nie mam ani jednej rzeczy z ikei ale to moze dlatego ze do najblizszego sklepu mam ok 50km,
podaję Ci rękę, ja tak samo nic nie mam z Ikei.

8. Aaby, serduszko mi się uradowało, wspaniałą wiadomość nam przekazujesz, dobrze że mąż rozpoczął taką rozmowę, nie martw się niczym… zawsze będą jakieś obawy i dylematy ale może właśnie to znak że pora się przedrzeć przez te wszystkie „za” i „przeciw”, zdążysz się przygotować bez problemu, ja w ogóle się nie przygotowywałam, bo nie sądziłam, że aż tacy jesteśmy płodni. Ja życzę Wam wszystkiego dobrego, abyście przeszli przez podjęcie decyzji raz dwa, i dwie kreseczki zagościły na teście jak najszybciej. Macie moje wszystkie dwa zaciśnięte kciuki.
9. Gucia6,
Cytat:
*calkowite odrzucenie cukru... jak mam niepohamowana ochote na cos slodkiego, to zadowala mnie lyzeczka miodu, rodzynki, jakies orzechy albo owoc
*Kolejna rzecz to plyny... w ciagu dnia wypijam blisko 2,5 l wody, do tego dochodza herbatki ok 2 l (glownie pokrzywa i koper... najchetniej popilabym sobie tez piolunowa jako detox, ale podczas karmienia nie mozna)
*Staram sie jesc rozdzielnie, czyli bialka + warzywa, albo weglowodany + warzywa
*Ostatni posilek ok 19 (oczywiscie jak mnie skreca z glodu juz ok 21, to cos malego przekasze
)
*Jablka, jablka i jeszcze raz jablka... pochlaniam 2-3 jablek miedzy posilkami
*i mniejsze porcje... tzn nie siegam po dokladki, bo jedna porcja w zupelnosci mi starcza, zeby sie najesc

*troche ruchu
zapisuję i zamierzam się stosować jak tylko Kamil, będzie poza moim brzuszkiem.

10. Amani,
Cytat:
A my byliśmy zobaczyć nowy dom i w garderobie na dywanie puściliśmy Małego żeby poleżał, siostra zaczęła nakręcać filmik a on myk na czworaka tzn. na kolanka i dłonie!!!!! I zrobił pierwszy malutki kroczek na czworaka!!! mamy to nagrane, superowo do tej pory tylko pełzał jeszcze dzisiaj się nauczył sam trzymać butelkę jak pije. Normalnie szok, postęp za postępem. Cudownie obserwować jak się rozwija taki mały człowieczek
Znów piszę to co przy pierwszym ząbku, ciocia Amani wpływa superowo na jego rozwój, ząbki rosną i kończy pełzać, no jesteś do rany przyłóż.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

1. Aaby, ja listę wyprawkową Madzi, przerobiłam trochę o eliminacje rzeczy zbędnych i muszę przyznać, że zdecydowanie mniej kasy trzeba wydać. A też nie wiele dostajemy bo ciuszki tylko i łóżeczko. Przejrzałam all pod każdym względem i sklepy w okolicy i dopisałam na co ile wydać i nie jest tego aż tak dużo, a masz na to całe 9 miesięcy.

2. Kotek, zazdroszczę Ci tego gramolącego się do łóżka mamusi Majcyska, i jeszcze te smyranie… miodzio.

3. Metka,
Cytat:
aaby 2tys bez wozka to bardzo duzo, mniej kasy Ci wystarczy, my nie liczylismy ile wydalismy ale raczej zdecydowanie mniej, tyle ze wybieralismy raczej tanie rzeczy, i malo ubranek na poczatek mialam
zgadzam się, z moich obliczeń a zrobiłam je skrupulatnie też wychodzi mniej, ale nie kupuję zbędnych rzeczy i ciuszki dostałam (do oddania potem).
4. Agnusek,
Cytat:
Oj tam, dla mnie to nadal byłaby wpadka
Ty to się na to dziecko uodporniłaś tą wpadką, starań to Ty nigdy nie zaczniesz, co najwyżej „ Kochanie zacznijmy już, WPADANIE” .

5. Nikta,
Cytat:
Oj tam watpliwosci! Nigdy nie ma idealnej pory, ja mimo tego, ze sie staramy to i tak mam kupe watpliwosci, zawsze beda: czy sobie poradze, czy bede dobra mama? jaka bedzie potem moja relacja z TZ? itd. Ale po co sie martwic przyszloscia skoro i tak bedzie co ma byc?
podpisuję się nogami i rękami, jakbyś się nie wiem jak starała, jak się ma spieprzyć to się i tak spieprzy a jak się ma udać to chociażbyś dup.ki ze stołka nie podniosła to i tak się uda.

6. Agnusku,
Cytat:
Ja to samo - ale musze odczekać zanim mi się dziurka odblokuje
padłam !!

7. Emilko, zaczynasz pranie i prasowanie? Dużo tego dostałaś super. A jaka ulga dla portfela.
8. Agnusek, Nikita z seksem u nas tak samo, zbyt długi celibat nie jest dobry. Co jak co ale człowiek ma swoje potrzeby.
Stary 2012-05-07, 15:00   #3645
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
4. Gosia, gratuluję tak ślicznego pieska, mój TŻ zazdrości bo on chciał też suczkę przygarnąć, taką Brende ale, mamy za małe ogrodzenie bo przeskoczyła bez problemu no i nie lubiła się z naszym drugim pieskiem, Brenda się na niego cieszyła ale Murzyn (mieszaniec) strasznie agresorował na nią. Stawiajcie wysokie ogrodzenie bo to wilk w psiej skórze, i jak bażanta poczuje to wyskoczy. No i pod spodem jakiś betonik musi być bo wykopie dziurę, nie wspomnę o wspinaniu się po siatce ogrodzeniowej.:
płot mamy z trzech stron betonowy (tzn na razie z dwóch ale między nami a sąsiadem płot bedzie już na dniach) a z frontu będzie murek z klinkieru i sprzęsłą kute .
psina śliczna , to fakt

a co do baby shower - to Ty możesz byc prekursorką, bo ja to na razie nie bardzo
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 15:00   #3646
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaabcia, ale miałaś cudowny Baby Shower! Przede wszystkim Ty promieniejesz! Nie ma zdjęcia, na którym się nie uśmiechasz Koniecznie przekaż tę radość w genach Synkowi!
Po drugie jestem pod wrażeniem organizacji - wszystko dopięte na ostatni guziczek! I prezenty Super - ogromna część Wam odpada
Dziekuje kochana Masz racje przez cala impreze micha mi sie cieszyla inaczej byc nie moglo

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
żabcia widać, że impreza udana, tak jak dziewczyny pisały, wszystko dopracowałaś super
dziekuje slicznie tak wszystko dopiete na ostatni guzik

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Zabcia, pozwoliłam sobie zobaczyć zdjęcia z baby shower(i zaprosić Cię do znajomych ) - wszystko wyglądało fantastycznie Przede wszytskim Ty ale wszystkie dziewczyny wyglądały, jakby świetnie się bawiły, prezenty, atmosfera, wystrój - wszystko cudne. Zazdroszczę Ci szkoda, że u nas nie ma takiego zwyczaju
dziekuje bardzo Sie normalnie zarumienilam
Slyszalam ze w PL juz zaczyna wchodzic baby shower powoli ....

dziekuje za zaproszenie .. Tylko dostalam dwa od Agaty i Marty i nie wiem ktora to Ty

Cytat:
Dziendoberek!

Zabcia,

a ja nie widze fotek z showera
a teraz? ---
https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=af59be09c6

Cytat:

Żabcia, gratuluję babyshower Ekstra! I Ty piękna

PS. Naprawdę nikt za mną nie tęsknił?
oj tam oj tam , dziekuje za mile slowa

jasne ze tesknilysmy!!

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

tak, swietnie sie sprawdzila, nawet pozniej kiedy juz na niej nie lezal to bawil sie zabawkami
to super

Cytat:

trzymam kciuki za wizyte
ja tez ide do gina na 18:45

Cytat:
5. Żabciu, widziałam zdjęcia z Baby Shower, super.. jestem zauroczona, świetnie to zorganizowałaś, i widać że dobrze się bawiłyście. Ja już na all szukałam zaproszeń na BS ale… nie ma nic u nas takiego.
dziekuje bardzo
dziwne ze ani jednego zaproszenia jeszcze nie ma na bs do sprzedania

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-05-07 o 15:03
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 15:01   #3647
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Żabciu widzieliśmy fotki, nie tylko ja, ale i TŻ też zachwycony super imprezka i jakie za.je.bi.asz.cze prezenty
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Bika masz sobowtóra!!!
Jak to sobowtóra??? To nie jestem wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju????

Gucia Rita boska taką chcę

Ok, mam do nadrobienia 4 strony, robię sobie obiadek i biorę się za czytanie bo dopiero co wróciłam z pracy..... a po wczorajszych poprawinach jestem nieprzytomna
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 15:05   #3648
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cześć Przyszłam Was poczytać.
Ktoś w ogóle zauważył, że mnie nie było? Pewnie nie
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 15:06   #3649
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ja byłam dziś z rańca na kawie u przyjaciółko-sąsiadki i wyszłam z worem ciuszków, i smoczkiem bo kupiła i nawet nie otworzyła. Ciuszki superowe, wszystkie dyskretnie oznaczone i do oddania ale nic za nie nie chce. Zamierzam jednak kupić coś dla jej córci za te pożyczanie, bo od niej niczego się nie spodziewałam, w sumie to mamy typowo sąsiedzką relację, kawki i spacerki, ale ona jest ode mnie dużo starsza no i bardzo miło z jej strony że przygotowała mi te ciuszki. Myślę o jakieś ładnej sukieneczce na lato, tylko kupić tej małej coś teraz czy jak będę oddawać ciuszki?

Urodziny wczoraj superowo, trochę się napracowałam bo mamie trzeba było pomóc ale ja lubię takie organizacje No a w między czasie zabawiałam moją kochaną chrześniaczkę, ona już taka duża jest, w tym tygodniu kończy 5 miesięcy. TŻ nie brał jej na rączki (nigdy nie chciał żadnego dziecka nosić i mówił że będzie nosić swoje) ale przysiadał przy niej i głaskał po rączce, albo coś tam zagadywał tak nie śmiało jeszcze... Widzę jak on z dnia na dzień coraz to bardziej uświadamia sobie jaki malutki będzie ten nasz skarb, ale wcale mu się nie dziwię u mnie w rodzinie ja zawsze bawiłam wszystkie dzieci a było ich sporo bo kuzynostwa mam aż 13 sztuk. a u TŻ żadnych dzieciaczków, a jeśli są to nie utrzymują znajomości, bo jak się przyprowadzili tu do nas to zostawili całą rodzinę hen daleko i jakoś znajomości się utarły. Dlatego naprawdę doceniam każdy jego przejaw zainteresowania obsługą niemowlaczka.

i jeszcze z wczoraj, TEŚCIOWA znów się wczoraj na nią zdenerwowałam, bo dzwoni na telefon mojej mamy ze względu że my na urodziny swoich nie wzieliśmy, i gada do mnie jakaś nerwowa czy wózek kupiliśmy, mówię że przecież jej opowiadałam że tak, a ona czy nie można tego odwołać, mówię że zapłaciłam zaliczkę i że raczej nie pozatym o co chodzi bo przecież ja chcę ten wózek, a ona coś nawija i nawija, a mi dziecko płaczę, i mówię że oddzwonię po urodzinach bo mi mała kwili. Zadzwoniłam wieczorem a ona zaś taka nerwowa, i nawija, że ona ma wózek do kupienia za 150zł z fotelikiem, i pytam się co to za jaki firma czy coś więcej wie, a ona że tylko wie że ma koła pompowane. No ludzie też mi informacja. I mówię że to w sumie nas nie interesuje bo już mamy zapłacony ten wymarzony a jak o tym nic nie wie to po co temat zaczynać i dziewczyny uwierzcie czy nie ale ona na mnie nawrzeszczała że jak nas stać to jasne kupujmy drogie wózki , skoro nie chcemy jej oferty. Też mi oferta jak nie wiem co to za wózek jak wygląda i jak długo używany pozatym cena śmieszna, no i jak stówę zaliczki stracę to mnie tyle samo ten wózek wyjdzie a tu mam chociaż sprawdzony, wybrany no i seledynowy ;p i mówię jej "dobrze to mnie nie interesuje, mam kasę na wózek i dowidzenia" nosz ludzie. Raz ja pochwalę to potem masz babo placek.

Tyle u mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 15:07   #3650
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Bika ślicznie wyglądałaś w tej sukience, a brzuszek już powoli widać
Dzięki, a brzuch z mojego punktu widzenia jest ogromny (nawet tż potwierdził, jak zza mojego ramienia luknął) - taka kulka..... zresztą ma już 90cm jak Madzia ma już 106, to ja pewnie do 130 dobiję.

A, Gucia coś pisałaś chyba o sukience bez ramiączek...... więc to zasługa dobrego stanika a nie cycków, bo gdyby to od nich zależało to bym chyba w habicie musiała chodzić
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-05-07, 15:10   #3651
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gosia, no to powinno wystarczyć, niech Wam się dobrze chowa My niestety na niego nie mieliśmy warunków, a jak już postawimy nowy płot to TŻ chcę Mastifa Angielskiego, no chyba że Brenda dalej nie będzie miała domu to wtedy ją.

a z tym baby shower, zaplanować możemy razem a jak już u Ciebie będą dwie kreski to można realizować

Żabciu, no nie ma ale jak się uprę to sama zrobię
Stary 2012-05-07, 15:11   #3652
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Żabciu widzieliśmy fotki, nie tylko ja, ale i TŻ też zachwycony super imprezka i jakie za.je.bi.asz.cze prezenty
dziekuje bardzo

Ogladalam tez Twoje fotki z wesela co tu duzo mowic jestes jedna HOT MAMA

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33954356]Cześć Przyszłam Was poczytać.
Ktoś w ogóle zauważył, że mnie nie było? Pewnie nie [/QUOTE]

hej

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-07, 15:11   #3653
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bika, padłam ! Ty się miałaś habit nazywać !

Mrowinko witaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 15:12   #3654
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Żabciu, no nie ma ale jak się uprę to sama zrobię
Moze Ci Twoj TZet rozganizowac jakas babska imprezke

Pisala kolezanka jutro rano mam zdjecia do odebrania

a dzisiaj wizyta u gina o 18:45 ... nie wiem czy nie zaczyna odchodzic mi czop ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-07, 15:13   #3655
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika , ale małe baty, bo widzę, że się garbisz! Ale poza tym bajka
no należą mi się należą a przed każdą fotką TŻ mówił "wyprostuj się" eh, eh, eh, jak widać gimnastyka korekcyjna w podstawówce nie pomogła
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-05-07, 15:14   #3656
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
hej
Cytat:
Mrowinko witaj
Cześć Pierwsze, co zrobiłam, jak weszłam na Wizaż, to sprawdziłam, czy Madzia już urodziła
A my z mężem wyskoczyliśmy na parę dni na majówkę, troszkę się postaraliśmy, bo to akurat połowa cyklu... a teraz pozostaje czekać na cud
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 15:16   #3657
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabcia, mówiłam mu o tym żeby babskie spotkanie zrobić o babyszałerowej tematyce i zaproponował że nam grilla rozpali to już dużo a ja pisałam że sama zrobię to że te zaproszenia jeśli nie da się ich kupić nigdzie. Żabcia ale jak już będę organizować to dzień w dzień masz mnie na karku, bo sobie Ciebie wykorzystam jako super organizatorkę

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Mrowinka, no to jaki się ładnie staraliście to może... a takie majówkowe starania mogą być owocne

Żabcia, a nie za szybko na czop?
ale to Ci gin sprawdzi zaraz dzisiaj.
Stary 2012-05-07, 15:19   #3658
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33954571]Cześć Pierwsze, co zrobiłam, jak weszłam na Wizaż, to sprawdziłam, czy Madzia już urodziła
A my z mężem wyskoczyliśmy na parę dni na majówkę, troszkę się postaraliśmy, bo to akurat połowa cyklu... a teraz pozostaje czekać na cud [/QUOTE]

to trzymam mocno kciuki!!!

Cytat:
Żabcia, mówiłam mu o tym żeby babskie spotkanie zrobić o babyszałerowej tematyce i zaproponował że nam grilla rozpali to już dużo a ja pisałam że sama zrobię to że te zaproszenia jeśli nie da się ich kupić nigdzie. Żabcia ale jak już będę organizować to dzień w dzień masz mnie na karku, bo sobie Ciebie wykorzystam jako super organizatorkę

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------
Żabcia, a nie za szybko na czop?
ale to Ci gin sprawdzi zaraz dzisiaj.
No grill to juz dobry poczatek zapros sobie kobietki najblizsze i bawcie sie dobrze Ja pomoge oczywiscie

No wlasnie musze dzisiaj ginowi powiedziec wczoraj dwa razy zauwazylam jak sie podcieralam taki sluz jak w dni plodne i tak mysle ze to poczatek tego czopu Dobrze ze mam wizyte to zapytam .. Noby 3-4 tyg przed porodem moze juz zaczac odchodzic.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-05-07, 15:22   #3659
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33954356]Cześć Przyszłam Was poczytać.
Ktoś w ogóle zauważył, że mnie nie było? Pewnie nie [/QUOTE]

Mrowinka ja mam świadomość, ze rzadziej teraz zaglądasz, więc nawet nie pytam co z Tobą, ale zawsze cierpliwie wyczekuję wieści od Ciebie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

studniowka...wyobraz sobie jaki miałam ubaw jak ogldalam bal 8-klasistow
Potem wesele mojego brata(1 klasa szkoly sredniej)wszyscy elagancko ja w glanach

Co do kaset VHS to jeszcze kiedys(szkola podstawowa)miałam manie nagrywania teledyskow z MTV/Vivy itp.
O ja też mam takie do dziś

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Bika, padłam ! Ty się miałaś habit nazywać !

Mrowinko witaj
Jak to nazywać???? Nosić
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-05-07, 15:23   #3660
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

i tak Żabciu zrobię

a no ja właśnie nie wiedziałam jak szybko może odchodzić.
będziesz miała USG dziś? podglądasz Dominika?
i zdjęcia jutro musisz pokazać.

ja też mam od soboty jakiś dziwny śluzik, aż się boję że znów jakieś bakterie albo infekcje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości