|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
A ja nie mam wagi w domu i spokoj ![]() Mlody juz od pol godziny maszeruje po pokoju, pewnie zaraz bedzie sie darl ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
bez przesady, ludzie... ![]() Poznalam wlasnie sasiadke z 4 pietra, za 1,5 mies rodzi, bedzie towarzystwo do spacerowania
|
||
|
|
|
#1472 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wspolczuje nocki Ja wczoraj dala malej mm i dosypalam do niego troche kaszki,ale kiepsko spala.Wracamy do kaszki z lyzeczki |
|||
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy faktycznie to owsianka.Powiem Wam, ze jak wszyscy przechodzilismy ta grype zoladkowa lacznie z goscmi co byli na tydzien (babcia+jej chlopak) to cieszylam sie, ze mlody na rota byl zaszczepiony ufff. I jemu nic na szczescie nie zaszkodzilo chociaz wszyscy ze sraniem chodzili
|
|
|
|
#1474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez jestem ciekawa tej kupy ![]() To dobrze,ze malego ominelo,by sie umeczyl biedak.A nie daj Boze odwodnil... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- W ogole obnizylismy malej poziom spania.Jeszcze nie jest az taka ruchliwa,ale kurcze lada moment zlapie za szczebelki i sie podciagnie.Jakos jestem spokojniejsza i bardziej mi sie tak lozeczko podoba .Na sam dol zjedziemy,jak juz bedzie stala.Zapomnialam wam sie pochwalic,ze wczoraj mialam dzien lenistwa .Rano ogarnelam,chlopaki pojechali na basen,mala kimala.Jedynie,co robilam,to sie nia zajmowalam,jak nie spala.I wam powiem,ze sie dzisiaj super czuje |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia pewnie na dlugo nie starczy ale teraz rzadko klade go na podloge bo nie mam na czym. Koc mam akrylowy gruby ale mnostwo klakow z niego wychodzi, z naszego lozka boje sie ze spadnie, w swoim lozeczki obija sie o boki i wystawia ciagle nogi przez barierki
![]() Teraz mysle, zeby kupic cukinie i zrobic z ziemniaczkiem no i moze w koncu upoluje swiezy szpinak
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do kaszki z łyżeczki? Czyli jak to robisz?
|
||
|
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauwazylas Goldika,ze ostatnio mamy jeden temat
?Jak u zuczkow gnojarzy,ich zycie kreci sie w okol g*** |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Olusia
Fajnie, ze sobie wypoczelas Tz tez chce opuscic lozeczko ale ja cos sie nie zgadzam, moze blad ale nasz to kielbasa przewracajaca sie jedynie i kulajaca ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn podaje kaszke lyzeczka
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie raz udalo no i wczoraj z tym mlekiem.To jest dobre,jak mala jest bardzo zmeczona i nie chce lyzeczka jesc
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tiny love ma jeszcze wieksza mate chyba 150x180 wlasnie sie nazywa piknikowa bo od spodu ma warstwe nieprzemakalna Polecam albo duza mata albo puzzle podlogowe Ale pedzicie dzis
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
Kochana muff jestem jestem nic nie pisze bo nie nadążam,
próbuje ten wątek nadrobić ale też nie daję rady (jestem na 33 stronie)u nas ok. Młody jest wyjątkowo marudnym przypadkiem, ale juz przywykłam do tego waży 7kg i wystają mu nogi z gondoli. Niestety spacerówkę - parasolkę mam od 6 miesięcy. No i leniuch jest bo nie przewraca mi się (kilka razy niechcący)2 maja skonczyl 5 miesięcy (mam sie masrtwić??) no i zaczynam mu wprowadzać dopiero kleik ryżowy, tak zaleciła pediatra .... Lecę do bobasa jak nadgonie do trochę się poudzielam ( mam nadzieję) bo strasznie mi Was brakuje |
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle czy wziac nowa czy uzywana bo jest za 90zl na allegro. Ale troche mnie wlasnie odstrasza ze nie wiadomo ile beltow przyjela na klate ale chyba sprac idzie wszystko i byloby git?[COLOR="Silver"]Asiol nie nadganiaj, pisz co u Was! |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Goldi gotwalam dzis cukinie pychota wyszla, mlody popedzal tylko, zeby szybciej dawac
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Muffi targowa czy sklepowa mialas cukinie?
sama czy z innym warzywkiem dalas?
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Asiol daj luzu, nie nadrabiaj tylko pisz
Nie martw sie, ze maly leniuszek, ma czasJeszcze Tottie napisala do mnie, u nich ok, maly rozwija sie dobrze, tylko azs go meczy. Tottie na wychowawczym ale wraca zaraz do pracy. Podczytuje nas, ale nie ma czasu pisac
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mowie, kupilam w zaufanym warzywniaku
dalam 3 marchewki, jak sie podgotowaly to dorzucilam 2/3 cukinii (taka srednia byla), potem duzego ziemniaka i troche manny, wiadomo. Blender+maselko+kurczacze k, na koniec posypalam koperkiem i gotowe ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- dygotko az sie chce gotowac, jak dziecko tak chetnie je
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak juz bede na tyle dzielna zeby warzywa robic mu sama to bede musiala w koncu i miesko dodac a tego sie boje.wogole ostatnio boje sie wszystkiego, ludzi, warzyw, kurczakow ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- a marchewki eko? bo ponoc w marchwi odklada sie najwiecej syfow
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Marchew, ziemniaki, pora, selera, pietruszke, koper, kurczaka i krolika mam ''swoje'' tzn. ze wsi przywiozlam. Jablka, gruszki, dynie, maliny latem porobilam w sloiki. Tylko jakies extra warzywa kupuje na targu albo mrozone, zeby dziec nie jadl w kolko tego samego.
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
dziś z przyczyn wyższych podałam ze słoika,ale gotowana przeze mnie zjada też z wielkim apetytem
mi też smakuje ta marchewka![]() marchew mam eko ![]() a czy zamiast kuraka nie można dac indyka??on chyba jest mniej pedzony hormonami??
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja wam powiem,ze i po pierwszym i po drugim porodzie tez tak mialam,ze sie balam wszystkiego,co bylo zwiazane z krzywda dziecka...Im Max byl wiekszy,tym strach mniejszy,ale nadal byl.Nie moge ogladac filmow katastroficznych albo programow,ktore pokazuja,co moze zlego na ziemii sie wydarzyc.
Wczoraj ogladalismy z TZ'tem okropny film,o chorej dziewczynce (nie wiem,jaki jest oryginalny tytul).Jej rodzice,gdy dowiedzieli sie,ze jest smiertelne chora "stworzyli" przez invitro kolejne dziecko do leczenia chorego...Nie wiem,ile zjadlam i wypilam,zeby tylko przelknac kluche w gardle i nie plakac
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
też mam sporo warzywek swoich.
a kiedy mozna cielecinę podawać?bo też mam swoją Olusia ja nigdy nie mogłam oglądac takich filmów ![]() ![]() ba,ostatnio tz mówił mi jak się robi pasztet-i tam,że na linii produkcyjnej sa malutkie kurczaczki,takie żólciutkie,itd-mam gdzieś filmik-moge [rzesłać jak któraś chętna-a ja się prawie poryczałam(łzy w poczach miaąłm i własnie gule w gardle) bo jak to można jeśc małe dzieci kur??tak sobie wyobraziłam jak by moją niunie miał zjeść ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-07 o 16:15 |
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Tez kupuje eko .Ponoc tak jest,jak piszesz.Cielecinka jest dla takich maluchow dobra |
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ulewaniu mlekiem/ sokiem/ marchwianka plamy nie zostaja. dzis mata dostala solidna porcje monte- ciekawe czy zejdzie
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaką kaszkę? ile tej kaszki? O której godzinie ją dajesz?
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze mozna, jakbym miala kupowac mieso, to wolalabym indyka, pier czy udo, w skrzydlach ponoc najwiecej badziewia sie odklada
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez kolezanka lekarz mowila ze indyk bezpieczniejszy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

padłam.

ciekawe czy faktycznie to owsianka.

ale nasz to kielbasa przewracajaca sie jedynie i kulajaca 

pychota wyszla, mlody popedzal tylko, zeby szybciej dawac